Galet är ordet! Klacken kör på söndag igen!Klacken gjorde vad de kunde för att heja fram RSK igår!

Igår var en succé, vi hoppades på ett glatt gäng men hade inte tanke på at det skulle bli sån succé som det blev. 201 betalande sökte sig till hallen igår: Det blev mer än lyckat! Vi lyckades verkligen få ihop en röststark klack samt att det lockade många nya ansikten till hallen som kom och ville se RSK spela hockey. Sent igårkväll tog Philip Haglund och gänget beslutet att köra klack på söndag igen!


*** STORT TACK TILL ALLA SOM KOM PÅ MATCHEN IGÅR OCH GJORDE DET TILL EN FOLKFEST!
Lite ovanligt med så mycket folk i hallen men väldigt roligt. Nu kör vi igen så ses vi på söndag!! ***


Redan idag måndag har över 50 personer anmält intresse för att joina hejaklacken till kommande hemmamatch mot LinTek Make Believes söndag. Min uppmaning är att sprid ryktet om matchen till på söndag så ska vi vara ännu fler än igår. 201 betalande var säsongsrekord igår. Fantastiskt skoj!!

RSK-Diö: Mååål tjalalala


RSK-Diö: Mååål!!


RSK-Diö: Den som inte hoppar...2


RSK-Diö: Den som inte hoppar...


RSK-Diö: Klacken eldar på


RSK-Diö: introt när RSK entrar isen inför hemmaklacken!


Måndag: Nämen? det spelas två elitseriematcher

Elitserien 2010/2011
Hängmatcher


AIK - Färjestad
Hovet 19.00
(Omgång 38)
I lördags kom AIK till spel utan David Engblom, Patrik Nemeth och Daniel Bång. Sedan tidigare saknas Christopher Heino-Lindberg och Josh MacNevin. För Färjestad så har det hänt saker på spelarfronten: Dragan Umicevic lämnade FBK igår för spel i Frölunda resten av säsongen. Skadeläget i FBK: senast saknade Färjestad Mikael Johansson, Anton Grundel och Oscar Klefbom. idag så är det ännu fler: Dick Axelsson ryggskadad. Därför kallar man tillfälligt upp forwarden Henrik Björklund från Rögle för att åka med till Stockholm. På backsidan kan Anton Grundel eventuellt bli aktuell för att åka med till Stockholm.

Timrå-Skellefteå

Eon Arena 19.00
(Omgång 45)

Matchen visas 18.45 på

I lördags kom Timrå till spel utan Juha Pitkämäki, Fredrik Hynning, Anton Axelsson, Timo Pärssinen och Pär Styf. Under lördagen blev det klart att Frölundas Carl Klingberg kommer att spela för Timrå resten av den här säsongen. "Laget ser likadant ut som senast, förutom att Klingberg tillkommer. Serietvåan Skellefteå saknade Adam Larsson senast. Dessutom utgick Fredrik Warg efter en smäll i lördags mot DIF. Mattias Lindström ersätter Warg

Div.3: RSK vände matchen men föll i sudden

-------------------------------------
MISSA INTE NÄSTA HEMMAMATCH:
RSK - LinTek Make Believes
SÖNDAG 6 FEBRUARI kl 17.00
ALLA TILL HALLEN, NU SLÅR VI 201 PERSONER!!
---------------------------------------------------

Division 3 D Fortsättning Vår - Region Syd 2010/2011
Omgång 10


VS      


Rydaholms SK - Diö Hockey 7-8 efter sudden death
1-3, 6-2, 0-2, 0-1
Skott: 41-25 (9-9, 17-7, 13-4, 2-5)
Mål:RSK: Victor Johansson 2, Niclas Johansson, Anton Andersson, Daniel Karlsson, Marcus Korpinen & Sebastian Alfvén.
Mål:Diö: Joel Lundgren 3, Johan Lundberg 2, Tobias Nyberg 2 & Emil Johansson

Publiksiffra: 201 betalande (!!)
(En av de bättre publiksiffrorna på flera säsonger.)

Folkligt och festligt men RSK föll i suddenDet var riktigt mycket folk i Talavidshallen denna kväll när på bortre delen av läktaren var fylld med en stor hemmaklack som gjorde vad de kunde för att RSK skulle ta tre nya poäng mot gästande Diö. Klcaken drog igång när RSK entrade isen och jag såg många breda smile på RSK-spelarna som nog inte hade väntat sig ett sånt stöd denna kvällen.

Pucken släpptes och matchen var igång. RSK försökte sätta press och ta tag i matchen direkt och fick ett par bra byten där det var nära mål. Första målet skulle RSK ändå göra efter sex minuter när Niclas Johansson hittar nätet. Viktigt med ett första mål och ledning för RSK. Men efter målet så trillar man ner i det här tråkiga spelet när man inte får ordning på pucken utan Diö kan enkelt få greppet. RSK har verkligen svårt att spela enkelt i egen zon och få till uppspelen. Diö vänder 1-0 till 1-3 på tre fatala misstag från RSK-försvaret. Det speglade inte matchen så långt utan Diö var effektivt och tog vara på chanserna. Matchen kändes ändå vidöppen.I andra perioden kom RSK ut som ett nytt lag, man fick till en snabb reducerinig och var riktigt på gång. Diö låg och lurade när RSK tryckte på och gick på anfall och då skapades det luckor bakåt vilket man högg på direkt. Diö gjorde två snabba mål när RSK inte rensade undan pucken framför egen kasse. Diö var återigen effektiva och ledde återigen med tre mål men det var inte rättvist så här långt heller. Daniel Färdig fick nog efter 2-5 och Jesper Svensson byttes in i hemmakassen. Efter det ryckte RSK upp sig man kände ändå att man var med i matchen på allvar. Det som följde var nog säsongens vändning, årets period eller vad ni vill. RSK reducerade till 3-5 genom Daniel Karlsson efter 12.08. Det tände RSK som hade närkontakt igen sen rullade det på: 4-5, 5-5, 6-5, och 7-5!! Helt makalös vändning, de fyra snabba målen tillkom på 5.28. Tavlan lyste illrött 7-5 efter 18.50. Jag har nog inte upplevt en sån jättevändning på många många säsonger. RSK tog med sig ledningen in i paus. Av förståliga skäl så bytte Diö målvakt i paus. Ett par av målen såg tämligen enkla ut och det ryktades om att målvakten Gabriel Remelin varit ute och slarvat kvällen innan men det förblir osagt.Matchens bild: tagen av Viktor Rydén
RSK:s Niclas Johansson och Diös Pontus Brobäck småller på varandra i en open ice hit, som tog hårdare på Nicke, men Diöspelaren hade alldeles för många skär som dock inte uppfattades av domarna.

I tredje perioden var frågan om RSK skulle kunna hålla i och knyta igen säcken. Man försökte spela smart och försvara sig och göra det enkelt. Men att spela på ledningen är kanske inte RSKs grej riktigt. Diö får ett tidigt reduceringsmål och får mersmak. Det är jämnt och tajt på isen, lite trevande. RSK vill gärna upp och avgöra matchen medan Diö jagar kvittering. Tyvärr så är nästa mål Diös men det är ifrågasatt. Dels var det en uppenbar offside när Diö tar sig in i anfallszon samt sedan sparkas pucken in. Jag vill nog ha det till spark men enligt vissa andra så var det ingen sparkrörelse. Diö kvitterar till 7-7 och det återstår åtta minuter av matchen. Nerverna är utanpå resterande av perioden när båda lagen går för att avgöra. Diö tar timeout med minuten kvar men det var nog mest för att lugna ner sig och inte slarva det sista. Båda lagen har ett par vassa chanser att avgöra matchen men båda målvakterna håller igen och tar matchen till sudden death. En poäng var så här långt får väl ses som rättvist med tanke på matchbilden. Diö hade ju 1-3 och 2-5 och kom tillbaka till 7-7. RSK däremot vände matchen och kunde likväl tagit alla tre poängen. RSK hade idag stort manfall men kunde ändå ställa tre femmor på isen som gjorde det riktigt bra.

I sudden är det ju spel fyra mot fyra vilket ger mycket mer ledig isyta över hela banan och det är farligt i varje anfall. Diö är laget som är lite vassare och skapar ett par heta chanser och till slut orkar inte RSK stå emot. Diö avgör efter 2.21 matchen död och segern till Diö. RSK får nöja sig med en pinne till slut och det kändes nog som en förlust ändå. Det känns tungt och bittert direkt efter för man hade matchen i sin hand inför sista perioden men klarar inte att knyta ihop det hela. Det ska ju sägas också att RSK hade stort manfall med skador och sjukdomar på nyckelspelare men kunde ändå ställa tre femmor på isen som gjorde det riktigt bra.

Det känns tungt direkt efter för jag och de flesta i hallen trodde och hoppades på att RSK skulle kunna knyta ihop säcken. En poäng får ändå ses som godkänt men det kommer bli ännu tuffare framåt. För om RSK ska bli tvåa i serien för att ha chans till kval så måste man vinna de fyra matcher som återstår:

Eksjö borta nu på torsdag 3 februari

*** LinTek hemma på söndag 6 februari - NEDSLÄPP 17.00

Wettern borta söndag 13 februari

*** Lenhovda hemma torsdag den 17 februari - NEDSLÄPP 19.00

Övriga matcher:
LinTek-Virserum
Lenhovda-HA74 1-2
Wettern-Eksjö 6-3

-------------------------------------
MISSA INTE NÄSTA HEMMAMATCH:
RSK - LinTek Make Believes
SÖNDAG 6 FEBRUARI kl 17.00
ALLA TILL HALLEN, NU SLÅR VI 201 PERSONER!!
---------------------------------------------------


17.00: Derby mot Diö! Nu kör vi! - KÄMPA TeXas!

Division 3 D Fortsättning Vår - Region Syd 2010/2011
Omgång 10


     VS      


Rydaholms SK - Diö Hockey
Talavidshallen 17.00

Vi hoppas på mycket folk i hallen i eftermiddag - Nu kör vi!
Klockan fem i eftermiddag släpps pucken i Talavdshallen. Derby mellan RSK och Diö och dagen till ära så har vi laddat lite extra för att försöka återskapa den gamla derbystämningen som var mot Diö förr om åren. Det väntas mycker folk till hallen så kom i tid. RSK saknar dessvärre några tunga nman idag men kan ändå ställa tre femmor till matche. Skador och sjukdomar härjar fritt vilket gör att man ringt in bland annat rutinerade Jakob Gulldén som spelar från start. Jakob har inte vart med så mycket i vinter men är rutinerad och vet vad som gäller. Det är inte så mycket att fundera på att det sakans folk utan laget som uttaget får göra det istället. RSK jagar mot en nt seger efter förlusten mot HA74 senast. Man gör en jämn match men gör lite  för mycket enkla misstag som kostar segern i Sävsjö. Ska man hänga på i toppen och knipa den där andra platsen så måste misstagen minimeras. Nu har man inte råd med fler poängtapp helt enkelt. Men jag är övertygad om att man är väl medvete om läget och att de sjutton spelare som entrar isen i Talavidshallen gör vad de ska idag.
ALLA TILL ISHALLEN I RYDAHOLM I EFTERMIDDAG!

"RYDAHOLM ÄR DOM BÄSTA - HEJA HEJA TEXAS" 

NU KÖR VI!

Nedsläpp 17.00 

Övriga matcher:
LinTek-Virserum
Lenhovda-HA74
Wettern-Eksjö

Tung sorti i Skellefteå.. fjärde raka förlusten..

Elitserien 2010/2011
Omgång 44Joakim Lindström - två mål mot DIF

Skellefteå-Djurgården 5-4 efter straffar
2-0, 1-3, 1-1, 0-0, 1-0
Skott: 47-27 (18-12, 9-11, 14-4, 6-0)
Mål:SAIK: Joakim Lindström 2, Martin Lundberg, Mikka Lehtonen, Oskar Lindberg
Mål:DIF: Staffan Kronwall, Mathias Tjärnqvist, Andreas Holmqvist & Marcus Nilson
Publik:

Toppen slog enkelt ett sargat DIF
Djurgården är seriens formsvagaste lag för tillfället. Det syntes alldeles för tydligt i matchen mot SAIK också. DIF öppnade matchen med ett par friska byten under de första sekunderna. Men sen tog hemmalaget över och höll i taktpinnen resten av matchen. SAIK gick ifrån till 2-0, man hade ju flytet med sig och fick ett par enkal skitmål med sig. DIF reducerade lika retfullt enkelt men SAIK svarade direkt i powerplay. SAIK ägde matchen och DIF såg vilse ut. Dif lyckades ändå komma upp och få till ytterligare en reducering när Mathias Tjärnqvist rann igenom. DIF förtjänade inte att vara med i matchen efter den usla starten i första perioden, då SAIK kunde avgjort matchen men på något vis så hängde man sig kvar och i spel fem mot fyra sköt Andreas Holmqvist in 3-3 och DIF var helt plötsligt med på allvar. 3-3 stod sig inför sista perioden, en period som blev avvaktande och som stod och vägde. Inget av lagen skapade några vidare chanser även om SAIK kändes som det bättre laget när DIF bara försvarade sig. MEn på något vis så hände det igen, Marcus Nilson vispar in en retur med tre och en halv minut kvar av matchen. DIF har nu tre poäng i sin hand och en SAIK-anstormning väntar. DIF lyckas dock inte ro hem det här. MAn drar på sig två riktigt onödiga utvisning och SAIK får spela sex mot fyra. Med tio sekunder kvar kommer 4-4. Ridå kändes det som när SAIK fick det målet. DIF förtjänade inte att vinna idag men någon gång behöver man en oförtjänt seger. Särskilt just nu och igår mot SAIK. Laget har ett sargat självförtroende och mans spelar inte bra. Man får kämpa och slita istälet för att spela sitt spel som man vill. Inget går med laget just nu och marginalerna är emot laget. Så DIF hade behövt tre poäng nu blev det en. Matchen går till sudden där SAIK äger. 6-0 i skott. Så det är mer än rättvist när hemmalaget vinner extrapoängen på straffar.

DIF tar en poäng men det känns tungt. DIF behövde tre poäng. Känns lite som en förlust. DIF är nu i ett ansträngt läge. Det skiljer fyra poäng ner till lagen under som ligger i ingemansland. ytterligare tre och vi snackar kvalserie. Det börjar nu gnaga ihuvudet på DIF-spelarna men deras tankar måste bara vara att böra vinna igen. Få tillbaka tron på sig själva. Många stunder mot SAIK såg det oengagerat ut och ganska uddlöst. Viljan finns där ibland men man får inte till det. Ofta blir det mera slarv och misstag som resulteterar i baklängesmål. Målvaktsfrågan är också ett problem. Ingen av dem kan spika igen och vara den viktiga matchvinnaren när det behövs.

Jobbigt läge Djurgården.

Övriga resultat:
Brynäs-HV71 3-2 efter sudden
Luleå-Södertälje 1-3
Frölunda-Färjestad 0-3
AIK-MoDo 5-3
Timrå-Linköping 3-2 efter sudden

Div.3: Påminnelse inför derbyt imorrn: RSK vs Diö

--------------------------------------------------------------------------

OBS! MISSA INTE HEMMAMATCHEN IMORGON SÖNDAG!


Derbydags!


   V  S    Söndag 30 Januari!

Imorgon söndag är det hockey i Rydaholm. RSK möter Diö ett hett hockeyderby och en viktig match. Imorgon ska den gamla derbystämningen åter framkallas. Det gör vi genom att ett gäng ungdomar som, ser ut att bli väldigt många förövrigt, anordnat ihop en röststark hejarklack som kommer göra allt för att heja fram vårt RSK.
Om ni inte vill stå i klacken så kom till hallen och var med och heja ändå. Ju fler desto bättre stämning. Imorgon ska vi vara många fler än vanligt som hejar på RSK och som ska leda till tre nya viktiga poäng i jakten på en kvalplats!

Kom i tid!

Nedsläpp 17.00

ALLA TILL HALLEN IMORGON SÖNDAG 

VÄLKOMNA!!

--------------------------------------------------------------------------


Lördagshockey: Jobbigt läge

Elitserien 2010/2011
Omgång 43Skellefteå AIK - Djurgårdens IF 
Skellefteå Kraft Arena 16.00

Matchen visas 15.30 på  
Allvarligt läge
Allvar. Riktigt allvar. Behöver inte skriva så mycket mer när det gäller dagens match för Djurgårdens del. Det har vart undermåligt dåligt av laget det senaste. Man håller på att försätta sig i en riktigt jobbig sits om inte formkurvan neråt stoppas. Dags attt stoppa fallet??

Läget i lagen: Skellefteå saknar endast skadade Adam Larsson. Oscar Lindberg är åter tillbaka.
DIF saknar tunga namn: Jimmie Ölvestad och Nils Ekman spelar inte mer före uppehållet.

AIK-Modo
Frölunda-Färjestad


18.30
Luleå-Södertälje
Timrå-Linköping

Brynäs - HV71 kl 18.25 
Tre Kronors trupp till LG Hockey Games 10-13/2 2011LG Hockey Games 2011 - Ericsson Globe Arena, Stockholm

Det vankas ju uppehåll igen när vi närmar oss månaden februari. Det återstår tre omgångar av Elitserien innan det är dags för det gamla Sweden Hockey Games-uppehållet, turneringen heter ju numera LG Hockey Games men är ju ändå detsamma. Landslaget Tre Kronor samlas den 6 februari och fyra dagar senare spelar man första matchen i LG Hockey Games. Förbundskaptenen Pär Mårts presenterade sin trupp i SVT:s Hockeyväll igårkväll. Så här ser årets trupp ut:

Truppen till LG Hockey Games i Ericsson Globe Arena 10-13/2-2011

Målvakter:

Daniel Larsson
Stefan Liv


Backar:
Tim Erixon, Skellefteå.
Sebastian Erixon, Timrå.
Mattias Ekholm, Brynäs.
Daniel Fernholm, Dynamo Minsk.
Magnus Johansson, Linköping.
David Rundblad, Skellefteå.
David Petrasek, Dynamo Minsk.


Forwards:
Joakim Lindström, Skellefteå
Björn Melin, Fribourg
Simon Hjalmarsson, Luleå
Niklas Nordgren, Rapperswill
Mattias Sjögren, Färjetstad
Dick Axelsson, Färjestad
Mathias Tjärnqvist, Djurgården
Marcus Krüger, Djurgården
Daniel Brodin, Djurgården
Martin Thörnberg, HV71
Jimmie Ericsson, Skellefteå
Niklas Persson, Neftechimik.
Rikard Wallin, Färjestad
Jonas Andersson, AK Bars Kazan

Div.3: Kolla in serieledande HA74:s hockeyvideo


"Djurgården väljer semester/kvalserien??"

Elitserien 2010/2011
Omgång 42
Djurgårdens IF - Södertälje SK 1-2
1-1 0-0 0-1
Skott:
23-25 (10-10, 7-7, 6-8)
Mål:DIF: Marcus Nilson
Mål:SSK: Fredric Andersson, Stefan Bemström
Publik: 6002 personerMattias Carlsson avgjorde för SSK

Skäms Djurgården - Dags att vakna!!!

Jag antar att rubriken på inlägget retar gallfeber på andra DIF-fans. Att det inte är så man ska tänka men hur ska man tänka. DIF har frivilligt valt att gå den svåra vägen mot ett eventuellt slutspel i detta nu. Som jag skrev tidigare i inför-inlägget att DIF har haft massor med chanser att hänga på toppen och skaffa sig ett säkert läge men har förlorat just den matchen gång på gång på gång. Nu blir det jobbigt, riktigt jobbigt. Nu skiljer det bara tre poäng ner under slutspelsstrecket och ytterligare fem poäng så blir det kvalserien. Laget, varje spelare måste ju rannsaka sig själva ordentligt och svälja stoltheten eller vad det nu är man har problem med. Man spelar som ett lag som slåss för att slippa kvalseien just nu. SM-slutspelet känns avlägset om Djurgården ska skrinna in så här inför matcherna och spela blekt, göra ett ynka mål framåt, inga skapade chanser och upprepade slarv i egen zon. Det är ju tydligt att laget saknar självförtroende och lugn. Vet inte vad det beror på men man har ju inte spelat som man vill under hela säsongen. Målvaktsspelet har varit allt annat än bra, alldeles för många dippar och två målvakter som inte håller måttet. Det håller ju inte i dagsläget, dessutom,  fortsätter det så här blir det ännu tuffare. Det hoppas jag varje spelare har insett redan nu. Krismöte? Rensa luften? Skärpning!!

Skellefteå borta på lördag..

Förlust i Sävsjö för RSK

Division 3 D Fortsättning - Region Syd
Omgång 9VS    

HA74 - Rydaholms SK 5-1
2-0, 3-1, 0-0
Skott: 42-22

HA för svåra för RSK
Det blev tyvärr en bitter resa hem från Sävsjö. RSK kunde inte bärga någon poäng. Hemmalaget var det starkare laget och kopplade tidigt greppet i matchen. Hemmalaget ledde 2-0 när RSK reducerade. Men ett ryck till 4-1 avgjorde matchen. RSK orkade inte komma ikapp. HA gjorde även femte målet i andra perioden. Matchen slutade 5-1.

Det är bara att bryta ihop ikväll. När ni vaknar imorgon boys är det nytt fokus. Söndagens derbymatch mot Diö. Det gäller att ladda om och ta nya tag på söndag! Dessutom väntas det kanske lite mer publik än vanligt, vilket är väldigt skoj. Så vi uppmanar alla att ta med en eller flera kompisar och ta er till hallen på söndag, KOM I TID! Matchen börjar 17.00

Övriga resultat
Virserum - Lenhovda 5-7
LinTek - Wettern 2-7
Diö - Eksjö 4-6


--------------------------------------------------------------------------
OBS! MISSA INTE HEMMAMATCHEN PÅ SÖNDAG!

Derbyt

VS    

Söndag 30 Januari!
Nedsläpp 17.00
Kom i tid!
ALLA TILL HALLEN PÅ SÖNDAG - VÄLKOMNA!!
--------------------------------------------------------------------------


Hockeytorsdag: Det börjar bli allvarligt läge DIF!

Elitserien 2010/2011
Omgång 42Djurgårdens IF - Södertälje SK

Hovet 19.00

Kvällens huvudmatch på

Nu är det allvar DIF!
Djurgården har haft sina chanser att hänga på i toppen av tabellen flera gånger men varje gång förlorat en skitmatch vid tillfällena. Nu är man i mitten i tabellen på sjätteplats med bara fyra poäng ner under slutspelsstrecket. Varje match är en kamp för att ta sig till slutspelet för DIF och ikväll möter man luriga Södertälje som verkligen ställer till det för lagen i serien. DIF har haft diverse problem med SSK genom åren och det är alltid en svår match oavsett tabellläge för lagen. DIF har två raka torsk med två bedrövliga insatser. I Göteborg senast var matchen död efter fyra minuters spel. Det är oacceptabelt för så får det inte se ut. Spelar man så är man inte värd att spela ett slutspel det är då ett som är säkert. DIF måste vakna till liv, spela enkelt och hålla sig till sina grunder. Det är alldeles för slött och slarvigt. Man ser inte riktigt taggade ut som man bör och det kan kosta dyrt om man inte skärper till sig. Det finns bara en sak ikväll och det är seger, tre poäng.
Stefan Ridderwall börjar i kassen ikväll - dags att kliva fram och visa att han ska vara Etta?!


Läget i lagen:
Skadebekymmerna ljusnar inte för DIF: Idag kom ju det trista beskedet att Jimmie Ölvestad inte spelar förrän tidigast i ett eventuellt slutspel. Andreas Holmqvist är på väg tillbaka men det tar tid. Mark Owuya är redo för spel. Nils Ekman får följa DIF vid sidan av resten av säsongen. Tunga skador på nyckelspelare för DIF. För gästerna SSK så mönsttrar man samma lag som senast mot Skellefteå. Därmed saknar man endast långtidsskadade Petri Pakaslahti.


Övriga matcher:HV71 - Modo
:
Jag kommer vara på plats och se matchen
. Ska bli intressant att se vad Modo kan göra mot serieledande HV71. HV saknar dessutom många tunga namn: Johan Davidsson, Teemu Laine, Jukka Vuotilainen, André Pettersson, Jesper Fasth och Lance Ward medan Modo kommer helt ordinarie lag. Det lovar gott för en bra match förhoppningsvis

Luleå-AIK
Färjestad-Brynäs
Linköping-Skellefteå
Frölunda-Timrå


Tungt avbräck för DIF Hockey: Ölvestad borta resten av serien# 19. Jimmie Ölvestad - ljumskskadad och måste opereras.

Idag kom beskedet att Jimmie Ölvestad som vart borta i två veckor redan. Jimmie måste operera ljumsken vilket innebär att han blir borta resten av serien. Jimpa kan vara tillbaka till ett eventuellt slutspel. Jimpa har bara gjort 12 poäng på 34 matcher han spelat men har inte alls kommit upp i den standard han kan denna säsongen tycker jag. Sedan tidigare så är ju Nils Ekman borta resten av säsongen, han drabbades ju av en stroke för en månad sedan.

RSK åker till Sävsjö - Lillis missar resten av säsongen

--------------------------------------------------------------------------
OBS! MISSA INTE HEMMAMATCHEN PÅ SÖNDAG!

Derbyt

VS    

Söndag 30 Januari!
Nedsläpp 17.00
Kom i tid!
ALLA TILL HALLEN PÅ SÖNDAG - VÄLKOMNA!!
--------------------------------------------------------------------------

Division 3 D Fortsättning - Region Syd
Omgång 9VS    

HA74 - Rydaholms SK
Sävjö Ishall 19.00

"Lillis" handskadad - missar resten av säsongen
Nåddes av besked via sms sent igåreftermiddag att lagkaptenen Daniel Lillis Jonasson satt på akuten efter att ha skadat sig på jobbet. Messade med honom på morgonen och han opererades inatt. Det innebär att Lillis missar resten av säsongen vilket är tungt för laget och tråkigt för honom själv. Så inför kvällens svåra bortamatch mot serieledande HA74 saknas bland annat Lillis i laget. Ikväll är det nog den svåraste bortamatchen sett till motståndet. HA74 leder fortsättningsserien och har bara en enda förlust, mot tvåan Ekjsö. För RSK blir det en tuff nöt att knäcka för att ta poäng på bortais men spelar man som man gjorde mot Lenhovda borta med smart och snålt spel där man väntar på motståndarens misstag så kan man ha en god chans i Sävsjö ikväll. Vi kommer hålla alla tummar som går ikväll RSK.

KÄMPA RSK! KÄMPA RSK!! KÄMPA RSK!!!

Övriga matcher:
Virserum - Lenhovda
LinTek - Wettern
Diö - Eksjö


-----------------------------------------------------------------------

PÅMINNELSE OCH UPPMANING INFÖR SÖNDAGENS HEMMAMATCH MOT DIÖ!

VS    

Det är ett gäng ungdomar som startat upp en hejarklack, och siktar på att få ihop så många som möjligt för att låta och höras så mycket som möjligt till söndagens hemmamatch mot Diö Hockey
. Nu uppmanar vi att samla ihop så många kompisar ni kan och ta er upp till Talavidshallen på söndag! Ju fler vi är desto roligare och mer drag blir det på läktaren!

VI SKA GÖRA ALLT FÖR ATT RSK ska ta tre poäng mot Diö. Så var med i hallen på söndag! - samla så många ni kan och gå på ishockey i Rydaholm på söndag.

Kom i tid!!
Nedsläpp: 17.00Världens bästa hockeyspelare på samma bildMäktig bild liksom: #21. Forsberg vs #99. Gretzky

Lakers Gustav Hjalmarsson ska få MINST fem matchers avstängning!


Växjö Lakers Gustav Hjalmarsson
satte in en ful armbågstackling! (ni som inte ser att det är en klar och ful armbåge som gör hela tacklingen bör omedelbart söka läkare för era ögon, bara ett tips för eran egen skull!)
på Leksandsjunioren Patrik Norén som inte hinner tänka utan det bara smäller. Smällen tar obehagligt rätt i huvudet. Sådana här tacklingar måste bestraffas hårt, dessa tacklingar är farliga och hör inte hemma i spelet.

*Tacklingar från BLINDA SIDAN är farliga och leder ofta till allvarliga skador*

FÖR ATT:
det farliga här är ju att Hjalmarsson kommer in som tredje gubbe. Norén har ju redan en duell med en annan Lakersspelare som hänger på honom. Han har ju inte en chans att vara beredd på en tredje gubbe, och då blir det farligt och ofta hjärnskakningstacklingar eller annan allvarlig skada. Det är ju förödande för en hockeyspelare med hjärnskakningar. NHL har börjat sätta hårt mot hårt i såna här sortens tacklingar där spelaren kommer in i andra hand och smäller en spelare som inte hinner vara beredd från en första situation vilket jag tycker är helt rätt. För det är många spelare som åkt på svåra skador på grund av denna sortens fula påhopp. Förresten synd att inte LIF-backen Jean-Luc Grand-Pierre hann "snacka" med Hjalmarsson efteråt. Då hade kanske Växjöspelaren känt en känsla av ånger?!

Grattis Claes...Röta säger jag bara..

Tråkig dag för hockeyn när ´99` slutade......jag lipar varje gång jag ser detta klippet, så mäktigt och rörande!!

HYLLA "THE GREAT ONE" 50 ÅR! - DEN STÖRSTE AV DEM ALLA!GRATTIS THE GREAT ONE!
- WAYNE GRETZKY! som idag fyller 50 år!!Världens genom tiderna bästa ishockeyspelare som innehar de flesta rekord i NHL fyller idag 50 år. Det känns overkligt på nåt vis men det är ju så. Livet rullar på och alla blir vi äldre men jag minns Gretzkys storhetstid. Han har nog varit min störste idol inom hockeyn, efter sen kom Peter Forsberg. Jag har också fått chansen att se honom live en gång i livet och det är jag stolt över. Det var när Gretzkys 99 All Stars mötte Frölunda under lockouten 1994. Det var helt magiskt, obeskrivligt att se världens bäste LIVE liksom. Att se Gretzky livs levande bara ett par meter ifrån mig, det var ett av de mäktigaste tillfällena i mitt liv hittills, (förutom när jag sa JA till frugan förstås) Jag hängde nere vid spelargången och såg den ena stjärnan efter den andre: Brett Hull, Mark Messier, Steve Yzerman, Paul Coffey, Rick Tocchet, Sergei Fedorov, Rob Blake, Marty McSorley med flera men sist in och när hela arenan väntade så kom han: NUMBER 99 WAAAAYYYYNEE GRRRRRRRETTTZKYYYYY. Ni förstår vilket jubel det var inför 12044 i Scandinavium då. Magiskt är bara förnamnet.Bilder från när Malmö IF fick besök av Gretzkys lag. Malmö vann faktiskt över Gretzkys lag, 6-5 i sudden death.
Djurgården mötte också Gretzkys lag men det blev storpisk med hela 3-9.


Tribute till födelsedagsbarnet!

Kvällens AJ! - Jesper Fasth, HV71Jag ryser...vilken smärta och efter att ha sett tv-bilderna så ryser jag. Fruktansvärt ont måste han ha. Säsongen lär väl vara över.

HEJA TROJA!!!Hoppet är det sista som överger en...!

Än verkar då inte loppet kört för Smålands stolthet. Ikväll slog man Elitseriejagande Malmö Redhawks med 2-1 och tog alla tre poängen. Det känns som ett litet steg uppåt igen men det är ju väldigt långt kvar.#62. Tommi Satosaari - Matchhjälte!


Den nye finske målvakten Tommi Santosaari låg bakom segern och agerade vägg när MIF tryckte på under matchen. Måtte det här bara vara vändningen nu.

KÄMPA TROJA! KÄMPA TROJA!! KÄMPA TROJA!!!

Kvällens resultat i Elitserien - Jämnt tabell

Elitserien 2010/2011
Omgång 42


Modo - Färjestad 2 - 4

Linköping - HV71   1 - 4

Luleå - Timrå  3 - 2

Brynäs - AIK  2 - 3  efter straffar

Södertälje - Skellefteå
3 - 4 efter straffar


Tabellen efter 42 omgångar

1 HV71 42 +34 77
2 Skellefteå AIK 41 +23 73
3 Luleå HF 43 +10 71
4 Färjestad BK 41 +11 68
5 Linköpings HC 42 +21 67
6 Djurgårdens IF 42 -7 63
7 Frölunda HC 42 -18 60
8 Brynäs IF 42 -10 59
9 MODO Hockey 42 +3 58
10 Södertälje SK 42 -23 54
11 AIK 41 -19 51
12 Timrå IK 42 -25 51

Det här är ohyggligt, otäckt jämnt i serien. Det är ju bara så att detta kommer som de senaste två-tre åren avgöras i sista omgång 55: sista period om vilka åtta lag som får spela om SM-guldet, vilka två som får tidig semester (Modo, Södertälje) samt vilka två stackars lag som får genomlida pressen i en kvalserie (AIK och Timrå), att kvala sig kvar för att få spela Elitserien. Det är väldigt svårt att säga vilka lag som får vilket just nu. Två lag är helt klara för ett slutspel i mina ögon redan nu: Svenska regerande mästarna HV71 och Skellefteå AIK! Sen är det nog så att lag tre och neråt kommer alla få jobba stenhårt i varje match för att få sitt lag till slutspel eller säker mark.

42:a omgången av Elitserien rullar vidare

Elitserien 2010/2011
Omgång 42Kvällens huvudmatch 18.45 på
Modo - Färjestad


Linköping - HV71

Luleå - Timrå

Brynäs - AIK

Södertälje - Skellefteå

SM-slutspelet visas i Canal+ och TV4 och TV4 Sport

Årets SM-slutspel börjar tisdagen 8 mars kl 19.00. TV-sändningarna går inte i Kanal5/Kanal9 utan i år är det:


- -Kvartsfinaler

K1 Tisdag 8 mars        19:00      CANAL+ / TV4 Sport
K2 Torsdag 10 mars    19:00      CANAL+ / TV4 Sport    
K3 Lördag 12 mars      16:00      CANAL+ / TV4        
K4 Måndag 14 mars    19:00      CANAL+ / TV4 Sport    
ev K5 Onsdag 16 mars   19:00      CANAL+ / TV4 Sport    
ev K6 Fredag 18 mars    19:00       CANAL+ / TV4 Sport    
ev K7 Söndag 20 mars   16:00       CANAL+ / TV4 Sport    

Semifinaler
S1 Tisdag 22 mars 19:00       CANAL+ / TV4 Sport
S2  Torsdag 24 mars   19:00       CANAL+ / TV4 Sport    
S3  Lördag 26 mars     16:00       CANAL+ / TV4    
S4  Söndag 27 mars    16:00       TV4 / CANAL +    
ev S5  Tisdag 29 mars    19:00       TV4 Sport / CANAL+            
ev S6  Torsdag 31 mars  19:00       TV4 Sport / CANAL+    
ev S7  Lördag 2 april       16:00       TV4 / CANAL +    

Finaler
F1   Tisdag 5 april         19:00       TV4
F2   Torsdag 7 april       19:00       TV4                
F3   Lördag  9 april        16:00       TV4    
F4   Tisdag 12 april       19:00        TV4    
ev F5   Torsdag 14 april     19:00        TV4    
ev F6   Söndag 17 april     16:00        TV4    (OBS: flyttad från lördag till söndag)
ev F7   Tisdag 19 april       19:00        TV4

Frölunda är i storform, kan bli en outsider.

Elitserien 2010/2011
Omgång 41
Frölunda Indians - Djurgårdens IF
4-2
2-0, 2-1, 0-1
Skott: 33-24 (8-4, 13-10, 12-10)
Mål:VF: Jesper Mattsson, Joel Lundqvist, Mikko Mäenpää,
Mål:DIF: Stefan Lassen och Daniel Widing
Lagkapten Joel Lundqvist - en av de bättre idag och en stark ledare på isen för sitt VF

Frölunda i storform och hemmastarkt!

Frölundas indianer ökade på sin starka hemmasvit med en väldigt enkel och effektiv seger mot DIF ikväll. Frölunda har alltid höga krav varje säsong och de senaste åren har man värvat och satsat mycket pengar för att bli ett mästarlag. Men det har ju inte lyckats alls. I år började säsongen liknande där laget inte klarade av pressen och kraven från utsidan. Ju längre denna säsongen har gått har ändå VF blivit bättre och bättre. Man hade också en svit inför kvällens hemmamatch där man i de tidigare fem matcherna tagit poäng i samtliga. Ikväll var det inga tvivel om vilket lag som skulle ta alla tre poängen. Synd bara att DIF aldrig vaknade till liv. Efter fem minuter i första perioden var det 2-0 och 6-0 i skott, och så fortsatte det. I mitten på andra när 4-1 kom så var matchen i praktiken redan avgjord. DIF mäktade med en betydelselös reducering i sista perioden men idag var man inte med på isen alls. Stefan Ridderwall ska inte lastas kanske men ändå så saknar jag att DIF inte har en målvakt som kan kliva fram och spika igen när det behövs.

Så gick det till när Frölunda tog tre enkla poäng ikväll.

Till Djurgården kan jag bara säga: Bryt ihop, rannnsaka er själva och kom igen rejält!

Omark - the greatLinus Omark gör om sin fräckis under uppvisning i Edmonton.

Highligts från Lenhovda-RSK på youtube!Rörliga bilder från RSK:s segermatch i Lenhovda med 4-3

Ett klargörande!
För övrigt finns det inget konstigt med att RSK:s nr 13 spelar i matchen som syns i början av klippet. Han har inte fått någon sorts avstängning eller liknande från förbundet Bara så ni vet!

Lokalt: 16-årig Gislavedsspelare kommer få lång avstängning...!

Linjedomare överfallen av hockeyspelare i Gislaved


VS

Inte snyggt!

16-åringen kan räkna med en lång avstängning!

En 16-årig spelare i Gislaved SK:s J20-lag fick psykbryt likt Jan Axel Alavaara och överföll en linjedomare i matchen mellan Gislaved-Dalen. Gislavedsspelaren attackerade och slog ner linjedomaren med knytnävsslag mot huvudet efter att denne gått in för att bryta ett slagsmål mellan GSK-spelaren och en Dalenspelare. Dessutom ska spelaren ha slagit mot linjedomaren dessförinnan.
Huvuddomaren Bernt Nykvist bröt matchen och händelsen är förstås anmäld till disciplinnämnden.

Matchen då? Gislaved förlorade med 4-7 mot Dalen

Mera intro


Schysst introfilm från Nordamerika: Alaska Nanooks


Ovisst inför kvällens match i Scandinavium

Elitserien 2010/2011
Omgång 42
Frölunda Indians - Djurgårdens IF
Scandinavium 19.00


Matchen visas kl 18.30 på  

Oviss match väntar i Scandinavium
Det är måndag och är van att det inte är någon elitseriehockey då men så idag var det ju en match. Så jag hade nästan missat att DIF spelar redan ikväll igen. Men det är Frölunda som väntar på bortais. Senast man var här blev man utspelade, förlust 0-3. Frölunda har vunnit två av totala tre möten och har fördel inför kvällens match. Dessutom slog man LHC i lördags med en klar femetta. VF har en stark hemmaform med poäng i de senaste fem hemmamatcherna, man har ju vart ett starkt hemmalag innan och är på väg mot samma form igen. Dessutom tycker jag att man ska göra sig av med Tomi Kallio, han tillför ingenting för VF längre. Bättre de satsar på yngre lovande spelare istället. Det kommer löna sig i längden. För Djurgården så gäller det att bevisa att man kan spela bra hockey igen, laget verkar ha hamnat i den negativ dipp igen. Bottennappet mot Brynäs senast var underkänt. Trots att man kanske skulle haft både ett och två mål som domarna dömde bort väldigt tveksamt så var insatsen undermålig. Det duger inte om man ska jaga bra placering i ett eventuellt slutspel. Dessutom är det en svår nöt att knäcka Frölunda i deras borg. DIF måste tillbaka till sina grunder och spela snålt och smart idag om det ska bli någon poäng ikväll. Hela laget måste upp rejält, så jag säger bara KÄMPA DJURGÅRDEN!!

Läget i lagen: Frölunda har en frisk trupp näst intill, det är bara Andreas Karlsson (skadad) och Pavel Skrbek som saknas inför kvällens match.
DIF har skadebekymmer som inte verkar vilja ge med sig. I förlusten hemma mot Brynäs senast saknades dessa herrar: Mark Owuya, Andreas Holmqvist, Nils Ekman, Jimmie Ölvestad och Patrick Cehlin. Läget är oförändrat och DIF mönstrar samma lag som mot Brynäs.

RSK tog ny viktig trepoängare!

-----------------------------------
MISSA INTE NÄSTA HEMMAMATCH:
- D E R B Y ! -
Söndag 30 januari kl. 17.00
Rydaholms SK - Diö Hockey

ALLA TILL HALLEN!
-----------------------------------

Division 3 D Fortsättningsserie - Region Syd

Omgång 8


VS    

Rydaholms SK - Virserums SGF 5-3
1-0, 2-2, 2-1
Skott: 46-30 (14-9, 17-8, 15-13)

Ny viktig seger för RSK!
På förhand såg det på pappret ut som att RSK skulle ha fördelen när VSGF endast mönstrade elva utespelare. Det sista man ska göra är ju att underskatta och ta ut segern i förskott. Så i första perioden är inte RSK på tårna från start utan det är gästerna Virserum som startar matchen lite bättre men det är RSK som gör matchens första mål genom Mikael Stridsberg efter 11,32. Trots hemmaledning så är första perioden relativt jämn, litet övertag för RSK och ledningsmålet

I andra perioden chockstartar Virserum och sätter två snabba efter sex minuter, ett av dem var dock tveksamt godkänt då en bortaspelare blockerar Jesper i målet. Rydaholm spelar efter det upp sig och efter åtta minuter är får man ett bra läge, ett smörpass sätter hete backen Niclas Johansson sånär i ett friläge men hakas upp utan åtgärd av domaren. RSK fortsätter trumma på bra i flera minuter och man spelar nere i Virserums zon i nästan tre minuter, bland annat efter bra jobb av tredje kedjan. Det arbetet ger till slut välförtjänd utdelning,
Niclas Johansson sätter 3-2 efter 15,46 efter en riktigt fin passning av Viktor Johansson, det var ett riktigt snyggt spelmål! 3-2 tar RSK med sig in i paus.

I början av tredje får återigen Niclas Johansson tillsammans med Daniel "Lillis" Jonasson (som kunde spela trots sin fingerskada) ett riktigt bra läge att sätta 4-2 pucken, men gästernas målvakt spelar riktigt bra och håller VSGF kvar i matchen. Efter 04,42 drabbas hemmalaget av en utvisning men det gör ingenting denna dag för RSK spelar ruggit bra i boxplay, som dessutom i samma boxplay lyckas med en spelvändning och Erik Hallenstål sätter 4-2, efter en snygg passning av gotläningen Viktor Johansson.  Dock får samme Viktor får sedan en tuff utvisning emot sig och i samband med detta tar Virserum en timeout. Den hjälper föga, man kommer ner i RSK:s zon och spelar relativt bra men RSK försvarar sig bra så gästerna får inte till något bra. Istället fortsätter RSK att forcera, Niclas Johansson åker upp och skjuter iväg flera tunga skott och jagar fler mål. Så efter 14,08 spelar han fram till nye Daniel Elmersjö som blott gör sin tredje match i RSK-tröjan och med sitt första mål så gör han avgörande 5-2.

Återigen börjar Virserum spela bra, man tvingas satsa allt framåt och sätter bra press på hemmalaget. Man lyckas med en reducering till 5-3 med fem minuter kvar, och trots att man får spela i powerplay resten av matchen när RSK får ett par utvisningar emot sig. VSGF spelar sex mot tre sista minuten men RSK spelar smart och lyckas hålla undan riktigt starkt tack vare ett riktigt bra boxplay. Tiden rinner ut och RSK tar en ny viktig trepoängare.
Viktig seger och i och med det så är RSK med i toppen på riktigt allvar, vilket är fantastiskt kul! Man får lite mer utdelning och spelet är betydligt bättre än tidigare i höstas samt att man dödar utvisningar i boxen effektivt idag.
Viktigt för laget att träna bra emellan matcherna och ta match för match. Så får vi se vad det kan leda till.

Ännu en bra match av RSK - Bra jobbat idag boys!

Övriga resultat!
Eksjö-HA74 5-4
Wettern-Diö 3-2 efter straffar!
LinTek-Lenhovda  -

Div.2
Värnamo-Åseda 3-2
Alvesta-Nässjö 8-2

----------------------------------------------------
UPPMANING TILL DERBYT MOT Diö på söndag
Hör upp gott folk!
Vi tänker få ihop ett gott gäng, en klack till matchen mellan RSK-Diö, ett hett derby där vi ska göra allt för att peppa vårat gäng! Vi jobbar på att få ihop trumma, flaggor, konfetti och banderoller. MEN VIKTIGAST AV ALLT: så behöver vi erat  stöd, för alla vi RSK-supportrar ska stå i klacken och sjunga det högsta vi kan!! Jag uppmanar er att delta i detta, om vi får till allt detta, så blir det en match man sent ska glömma!

Kom och visa ditt stöd för RSK!

hälsningar: Philip Haglund och gänget!


(Det går att anmäla sig via vårat event på Facebook, annars är det bara att komma! Varmt välkomna alla!!)
-----------------------------------------------------
MISSA INTE NÄSTA HEMMAMATCH:
- D E R B Y ! -
Söndag 30 januari kl. 17.00
Rydaholms SK - Diö Hockey

ALLA TILL HALLEN

UPPMANING!
Se till att joina ungdomarnas klack till denna matchen! Ju fler desto roligare och bättre stämning blir det!
-----------------------------------
-----------------------------------

Missa inte dagens enda elitseriematch:

Elitserien 2010/2011
Omgång 41VS


AIK - HV71
Hovet 16.00

AIK riktigt nere i botten

För AIK finns det bara ett håll efter fem raka förluster. AIK ligger dödssist och är riktigt djupt nere i skiten för att vara tydlig. Uppåt och framåt är det enda som gäller så en vinst är ett måste, poäng är oerhört viktigt. HV71 däremot leder serien och har äntligen (ur HV-ögon sett förstås) kommit igång som man vill efter en riktigt trög säsong.

Div.3: Ny viktig match för RSK!

-----------------------------------
NÄSTA HEMMAMATCH:
Söndag 30 januari kl. 17.00
Rydaholms SK - Diö Hockey
-----------------------------------

Division 3 D Fortsättningsserie - Region Syd

Omgång 8


VS    

Rydaholms SK - Virserums SGF
Talavidshallen 17.00

Ny viktig match i hockeytrean
RSK tar emot Virserum på hemmaisen i Talavidshallen vid femsnåret i eftermiddag. RSK vann ju senast och kommer med en positiv trend i bagaget. Men idag är det åter till det hårda jobbet. Spela smart och undvika misstag bakåt. RSK har en god chans till poäng om man spelar som man kan och ska. Gästerna från Virserum däremot har det ganska tufft. Laget har ännu vunnit på ordinarie tid, bara en seger (hemma mot Diö i förlängning och en suddenförlust mot RSK) vilket i och för sig gör att en vinst närmar sig.

Jag hoppas på en bra hemmamatch av RSK. Ni vet att ni kan!

KÄMPA RSK!!!
-----------------

Övriga matcher ikväll:
LinTek-Lenhovda
Wettern-Diö
Eksjö-HA74 -DERBY!-

Div.2
Alvesta-Nässjö
Värnamo-Åseda

-----------------------------------
NÄSTA HEMMAMATCH:
Söndag 30 januari kl. 17.00
Rydaholms SK - Diö Hockey
-----------------------------------

Zuke har gjort det igen


Måldomaren hade synfel? - Pinsam förlust i övrigt

Elitserien 2010/2011
Omgång 41

Jakob Silfverberg lekte med DIF

Djurgårdens IF - Brynäs IF 1-2
0-0, 0-1, 1-1
Skott: 27-29 (5-8, 11-7, 11-14)
Mål:DIF: Mathias Tjärnqvist
Mål:BIF: Jakob Silvferberg, Sebastian Lauritzen

Dags och vakna igen Djurgården!
Det finns inte så mycket positivt från kvällen egentligen. Besvikelsen är ju påtaglig så här en kort stund efter debaclet på Hovet. DIF ska ta tre poäng hemma mot Brynäs när som helst, även ikväll. Brynäs var inte bättre men DIF hade ju inte marginalerna på sin sida. BIF får ett skitmål istället för att DIF får ett ledningsmål rättvist. Måldomaren eller vem det nu var missar totalt eller så ser han lite sämre än oss andra. Något är ju påtagligt fel, det är ju inte första måldomarbeslutet som ifrågasatts och DIF blir rånade på ett klart mål. Dessutom så idag när det är som jämnast så är det lika med förlust när man inte får den välförtjänta ledning som man ska ha. Istället får BIF ett mindre skitmål som sätter matchen helt åt fel håll. Brynäs lär få svårt att ta sig till slutspelet när 55 omgångar är spelade. Förlusten ikväll känns onödig, riktigt onödig och inte befogad.

Sen kan man å andra sidan ifrågasätta hur Djurgården ska klara sig i ett slutspel när man vill upp i topp men fortfarande inte verkar komma dit. DIFs mål verkar ett par nivåer högre än vad man åstadkommit efter 41 omgångar. Det känns som att det börjar bli dags att vakna och börja PRESTERA!

Skärpning, och dags o vakna till och visa vad rött-gult-blått står för!!

Övriga matcher:
Frölunda-Linköping 5-1
Timrå-Modo 2-5

Skellefteå-Luleå 2-0
Färjestad-Södertälje 1-3


Lördagens matcher: 14 omgångar kvar...

Elitserien 2010/2011
Omgång 41
Bra och smart coachning krävs i dagens match!

Djurgårdens IF - Brynäs IF
Hovet 18.30


Två vinnande lag drabbar samman
Två klassiska lag möts på Hovet ikväll. Brynäs och Leksand är ju de enda två lagen som aldrig trillat ur högsta serien. Djurgården är tredje laget som också ses som klassiskt med mest vunna mästerskap och guld. Idag spelar det förvisso ingen som helst roll när lagen möts. Det är 14 omgångar kvar till det ska avgöras vilka som får fightas om guldet samt vilka som spelat färdigt och värsta av allt får kvala sig kvar. DIF ligger hyfsat bra till för tillfället och Brynäs är med kring strecket.

Läget i lagen: Skadebekymmerna har inte ljusnat sen senast, dessutom åkte Patrik Cehlin på en tuff smäll i torsdags och missar dagens match. DIF har sedan tidigare Andreas Holmqvist, Mark Owuya, Jimmie Ölvestad och Nils Ekman på skadelistan. Dessutom är frågan är om Mika Hannula gör debut i DIF-tröjan. Gästerna Brynäs: Formerar samma lag som senast. Noterbart också från i torsdags var att Magnus Kahnberg var extraforward. Niklas Svedberg ser ut att fortsätter mellan stolparna.

Övriga matcher:
Färjestad-Södertälje
Frölunda-Linköping

Timrå-Modo visas 15.45 på


Skellefteå-Luleå visas 18.25
RSK:s Tabell efter 7 omgångar i fortsättningsserien

1 HA 74 7 7 0 0 38:11 (27) 21 0 0 0 0

2 Eksjö HC 7 4 2 1 39:26 (13) 15 1 0 0 1
3 Rydaholms SK 7 3 2 2 32:35 (-3) 13 1 0 1 0
4 Lenhovda IF 7 3 2 2 37:25 (12) 12 0 1 1 0
5 Diö GoIF HK 7 2 2 3 28:32 (-4) 8 0 1 0 1
6 HC Wettern 6 2 0 4 31:29 (2) 6 0 0 0 0
7 Virserums SGF 6 0 2 4 16:39 (-23) 3 1 1 0 0
8 HK Lintek Make Believes 7 1 0 6 21:45 (-24) 3 0 0 0 0

Överraskade?#21 - Världens bästa ishockeyspelare!

Snart
.....

Sett dessa? Rob Schremp snurrtrickstraffarMinns faktiskt inte om jag redan visat denna på blögga men håll till godo i alla fall! Denna tror jag är osedd här på blögga..

Stort slagsmål i nattens NHL


RSK:s tabell just nu

OBS! Resultatet mellan serieledande HA74 mot Wettern saknas, men så här ser tabellen ut för RSK just nu i Division 3 D - forts. - vår 2011.

1 HA 74 6 6 0 0 32:6 (26) 18 0 0 0 0

2 Eksjö HC 7 4 2 1 39:26 (13) 15 1 0 0 1
3 Rydaholms SK 7 3 2 2 32:35 (-3) 13 1 0 1 0
4 Lenhovda IF 7 3 2 2 37:25 (12) 12 0 1 1 0
5 Diö GoIF HK 7 2 2 3 28:32 (-4) 8 0 1 0 1
6 HC Wettern 5 2 0 3 26:23 (3) 6 0 0 0 0
7 Virserums SGF 6 0 2 4 16:39 (-23) 3 1 1 0 0
8 HK Lintek Make Believes 7 1 0 6 21:45 (-24) 3 0 0 0 0

Det är stenhårt om man vill gå vidare för det är bara ETT enda lag som går upp till kval. RSK är ännu med i racet om att få spela kval. När man ser tabellen så känns ju förlusten hemma mot Wettern i söndags väldigt onödig. Så skönt att man tog tre pinnar på ett bra sätt i Lenhovda. Nu är det match igen på söndag på hemmais mot Virserum. Det är dock bara ett enda lag som går vidare så det är stenhårt om man ska vara med.

Rättvis seger i Lenhovda!

Division 3

VS


Lenhovda - Rydaholm 3-4
0-0, 1-3, 3-1
Skott: 17-20?? (8-7, 9-13, ?-?)

Tre sköna pinnar mot Lenhovda!
RSK tog en ordentlig revansch på sig själva ikväll när man helt rättvis vinner med 4-3 i Lenhovda ikväll. Efter en mållös första period var det RSK som tog vara på hemmalagets misstag i andra perioden och kunde gå ifrån till en 0-2 ledning. Lenhovda svarade men RSK låg och lurade och spelade smart. Man låg och väntade för att ta vara på hemmalagets misstag. LIF slarvade mycket rätt igenom matchen och det passade RSK perfekt. RSK gjorde 1-3 som man tog med sig in i paus. I sista perioden så trodde nog många att det var avgjort efter 3.03 när RSK gjorde 1-4. Men istället tar Lenhovda timeout och kommer ut som ett nytt lag resten av perioden. Man gör både 2-4 efter elva minuter och 3-4 med 3.32 kvar men RSK lyckas ändå hålla undan de sista sekunderna när det viner som mest. Skönt att RSK ändå kan hålla undan och vinna när LIF satsade allt för en kvittering under slutminutrarna.

Sug på det här ikväll boys men när ni vaknar imorgon så är det full fokus på matchen på söndag hemma mot Virserum!

Övriga matcher:
Virserum-Diö 6-5 efter sudden
LinTek-Eksjö 2-8
Wettern-HA74 5-6

DIF bjöd bort en poäng!

Elitserien 2010/2011
Omgång 40#41. Daniel Widing på väg mot storformen - två mål idag!

Färjestads BK - Djurgårdens IF 3-4 efter straffar
0-0, 0-2, 3-1, 0-0,
Skott: 34-30 (10-3, 11-14, 13-8, 0-5)
Mål:FBK: Robin Sterner,
Dick Axelsson, Dragan Umicevic
Mål:DIF: Daniel Widing 2, Staffan Kronwall och John Norman
DIF tappade en onödig poäng!
Det är synd att man bjuder bort nästan alla tre poängen, idag var det sju sekunder kvar ifrån att det blivit noll poäng. Nu knöt DIF ihop det i slutet och ordnade två av tre men det är med blandade känslor som jag skriver från kvällens match. Det såg bra ut och DIF hade greppet en liten bit in i tredje perioden fram till Mario Kempes jättemisstag. Nu får man ta med sig att man räddade två poäng och försöka rätta till misstagen man gjorde idag mot Färjestad.

Första perioden: Det var en trevande och försiktig inledning från båda lagen. FBK kom inte ut som väntat samtidigt som DIF heller inte klev fram för att ta över. I slutet på perioden så tuffade det till sig allt mer och en hel del tacklingar, bland annat satte Sanny Lindström in openicehit på Patrik Cehlin som tyvärr fick utgå. Det enda konstiga var skotten 10-3 till FBK som inte speglade perioden alls. Båda lagen hade lika mycket puck och det var ändå Djurgården som skapade det mest farliga.

Andra perioden: Färjestad öppnar starkast och inleder piggt. I en kontring där Tim Eriksson enkelt åker ifrån en FBK-försvarare så blir han fälld. Det är en solklar straff där Tim blir fälld innan backen träffar pucken MEN domaren fegar i vanlig ordning och tar en fjuttutvisning. DIF i powerplay men då drar FBK på sig ytterligare en tvåa. I spel fem mot tre sitter då matchens första mål genom Daniel Widing. FBK har greppet i matchen i detta läget och det sätter ordentlig press på hemmalaget. Målet ger ju Djurgården massa energi och man tar över händelserna på isen. FBK-spelarna är frustrerade och framförallt förre DIF:aren Dick "Bullen" Axelsson som slösar energi på att bråka och mucka. DIF gör 0-2 vilket svider ännu mer så vid tekningen efter så drar Dick på sig fyra minuter när han börjar tjafsa med DIF:s Simon Mittman. DIF leder matchen lite oförtjänt men det gäller att göra mål på sina chanser. Skotten i andra vinner DIF med 14-11.

I sista perioden väntades en anstormning av Färjestad. Men tyvärr är det inte en anstormning som leder fram till att FBK kommer in i matchen utan istället fixar DIF det själva när Mario Kempe lägger en macka framför eget mål där en hemmaspelare enkelt kan göra 1-2. Synd att DIF ska bjuda in FBK i matchen när man har greppet. Reduceringsmålet tänder hemmalaget som tar över. Värst är det ju när släkten är just värst. Dick Axelsson som lugnat ner sig och försöker låta klubban sköta snacket får chansen och gör 2-2 för Färjestad. Efter det rasar allt för DIF som tappar konceptet fullständigt. FBK regerar och jagar ett segermål. Som ett brev på posten så får DIF dessutom en fyraminuters utvisning. Det hinner inte gå mer än några sekunder innan pucken sitter bakom stackars Ridderwall som ser ut som ett levande frågetecken. Han undrar nog precis som hela laget vad som hände. Allt ser ut att gå FBKs väg i tredje efter en stark vändning med 2.39 kvar men DIF:s Daniel Widing vill annat. Det återstår sekunder bara av matchen när han backcheckar, vinner pucken och går till anfall, ett par meter innanför blå så skjuter han ett slagskott som slinker in lite billigt under FBK:s målvakt. KVITTERAT med sju sekunder kvar och det var väl tur det. DIF förtjänade ändå poäng idag känns det som.

I sudden är det DIF som vill avgöra. Man äger hela förlängningen och får även ett powerplay med elva sekunder kvar. Josef Boumedienne får läget men FBK-målvakten räddar. Tiden rinner ut och det blir straffar

John Norman - MÅL
Dragan Umicevic - miss
Marcus Nilson - miss
Robin Sterner - miss
Daniel Widing - miss
Dick Axelsson - MISSAR SOM TUR ÄR!!


Extra skönt för Stefan Ridderwall att han räddar alla tre straffarna. Kampen om målvaktsspaden är hård inför ett eventuellt slutspel

DJURGÅRDEN VINNER bonuspoängen!
------------------------------------------------

Övriga matcher
Modo-Frölunda 4-0
Södertälje-AIK 4-2
Luleå-Linköping 3-5

Timrå-Brynäs 1-0 efter straffar

Div.3: RSK vann 4-3 i Lenhovda

VS


Lenhovda - Rydaholm 3-4
0-0, 1-3, 3-1
Skott: 17-20 (8-7, 9-13,

Period 1:
Mållös första period där RSK är det lite bättre laget.
Skott: 8-7

PAUS

Period 2:
0-1 Mikael Stridsberg
0-2 Magnus Göransson
1-2 LIF
1-3 Erik Hallenståhl
Skott: 9-13
RSK spelar smart och får LIF lite dit man vill. Hemmalaget slarvar mycket och då är RSK där och hugger. Man får målen i viktiga lägen. Att ta ledningen med 0-1 på bortais är alltid lättare att jobba vidare med än om LIF tagit ledningen och man får jobba i uppförsbacke. Nu gäller det att RSK håller i sista perioden så kan det nog gå vägen.

PAUS!

Noterbart från matchen är att huvuddomaren heter André Hiljanen, och är före detta RSK-spelare för ett antal år sedan.

Period 3:
3.03 1-4 Sebastian Alfvén
varpå Lenhovda begär timeout efter 6.43

11.24 2-4 LIF

Nu är det spännande värre och LIF jagar febrilt för att komma ikapp i matchen

16.28 3-4 LIF med 3.32 kvar att spela

17.11: Nu blir det jobbigt för våra RSK-krigare när Marcus Korpinen drar på sig en tvåa. Powerplay Lenhovda!

18.22 Nära för hemmalaget.

19.22 RSK rensar

19.57 sista skottet från hemmalaget men tiden rinner ut och RSK VINNER med 3-4. Tre oerhört sköna poäng för RSK!!!
Inför Färjestad borta - Tunga skador i DIF

Elitserien 2010/2011
Omgång 40Färjestads BK - Djurgårdens IF
Löfbergs Lila Arena 19.00

Kvällens huvudmatch 18.45 på
Skadebekymrat DIF i Löfbergs Lila Arena ikväll
Rubriken överspeglar nog matchen för det är inte bara DIF som är skadedrabbat men av förklarliga skäl så är man orolig. DIFs spel och attityd visas tydligt av bland annat skadade Jimmie Ölvestad. Jag tycker det syns att han saknas i det aggressiva spelet. Jimpa är alltid längst fram och visar vägen, särskilt när det behövs som mest. Jnuiorerna Cehlin och Brodin är två brunkare som köttar där framme men ändå så saknar man alltid Jimpa därframme. Nåväl nu går det inte gnälla över detta. Ikväll ställer ändå DIF bästa laget på isen och det känns ändå tryggt att det är yngre lovande spelare som knackar på A-lagsdörren: Nu under veckan har DIF haft 16-årige Linus Arnesson, back från B-juniorerna, med på träning. Han är en av många bra juniorer som DIF förfogar över. Framtiden känns ändå lovande. Till kvällens match så är det fjärde mötet lagen emellan. FBK har två segrar mot DIFs enda. Kvällens match spelas i Karlstad i ståtliga LLA. DIF knep poäng senast efter snålspel. Vi får hoppas att Hardy har en bra matchplan ikväll med.

Läget i lagen:
Hemmalaget vargarna från Värmland Färjestad får tillbaka Dick Axelsson inför DIF-matchen, även Pelle Prestberg spelar ikväll. Mikael Johansson, Anders Bastiansen och Anton Grundel kommer inte till spel. I Djurgården är det fortsatta skadeproblem på nyckelspelare: Jimmie Ölvestad är fortfarande skadad, nyförvärvet Mika Hannulas debut dröjer dessvärre, han behöver fortsatt träning. Andreas Holmqvist tvingas stanna hemma skadad. Tre tunga namn som hade behövts ikväll. Nils Ekman är ju långtidsskadad.

Övriga matcher ikväll:

Luleå - Linköping
Modo - Frölunda
Timrå - Brynäs
Södertälje - AIK

Revanschsuget RSK!?

-----------------------------------
NÄSTA HEMMAMATCH:
Söndag 23 januari kl. 17.00
Rydaholms SK - Virserums SGF
-----------------------------------

Division 3 D Fortsättningsserie - Region Syd

Omgång 7


VS       

Lenhovda IF - Rydaholms SK
Lenhovda Ishall 19.00

Revanschsuget RSK mot rivalen Lenhovda
Det var ett taggat och revanschsuget RSK som åkte till Lenhovda i eftermiddags. Senaste matchen bör vara glömd för ikväll är det ny tuff match med mycket känslor när man gästar Lenhovda. De blåvita LIF har vart snäppet bättre än RSK i år men det har ändå blivit jämna matcher lagen emellan. RSK startade skapligt på denna fortsättningserien men nu senast så körde man fast ordentligt. Lenhovda har inte heller gått spikrakt uppåt men ändå så är man bra med i övre delen av tabellen. För RSK var det lite onödigt stora siffror hemma mot Wettern senast. Inför kvällens derbydrabbning mot LIF så saknar RSK ett par kuggar i laget, det krävs att andra får kliva fram och visa sig.  Matcherna lagen emellan brukar vara jämna tajta och med mycket känslor, matchen ikväll lär inte vara något undantag.


OBS!! Matchen kan följas live på www.everysport.se  sök hockey - division 3 och så bör matchen ligga där!


KOM IGEN NU RSK! NI KAN OM NI BARA VILL! KÄMPA RSK!!!

Övriga matcher ikväll:
LinTek-Eksjö
Virserum-Diö
Wettern-HA74


-----------------------------------
NÄSTA HEMMAMATCH:
Söndag 23 januari kl. 17.00
Rydaholms SK - Virserums SGF
-----------------------------------

Legend: #5. Håkan Loob#5. Håkan Loob

Är egentligen ingen större Loob-fantast men när det begav sig (så länge han inte tog på sig sveriges fulaste och värsta klubbmärke) så var Loob ändå en spelare man kunde acceptera. Han har gjort mycket för Tre Kronor och är en av guldmakarna till ett VM-guld: Wien 1987, jag menar hans bakomryggen passning till Tomas Sandströms historiska kvitteringsmål mot Sovjet är ju oförglömligt. Dessutom i samma turnering så fixade Loob på egen hand poängen mot Tjeckoslovakien när han kvitterade till 3-3 med sitt tredje mål för kvällen. Det glömmer jag aldrig. Vi satt hos farmor och farfar och såg matchen på SVT. Förr sändes ju som sagt hockey-VM på Svensk Television som ALLA KAN SE. TV3, Viasat säger jag bara. Hockey-VM borde vara en rättighet precis som OS och Fotbolls-VM. Men i alla fall när Loob lirkade in så ställde vi oss upp och skrek, Farmor Viola var nog den som tjoade högst vill jag minnas. De bilderna från den matchen finns här på nätet nånstans och det värmer och se varenda gång.Jag har en kompis som fick VHS-videon: "A C of Champions" när Calgary Flames vann Stanley Cup 1989, där Calgary besegrade Montreal Canadiens med Mats Näslund. Det kändes stort att se Loob få lyfta:...världens fulaste buckla men den mest åtråvärda: Lord Stanleys cup


Hockeytorsdag: Vad tror ni om dagens matcher?

Elitserien 2010/2011
Omgång 40Färjestads BK - Djurgårdens IF
Löfbergs Lila Arena 19.00

Övriga matcher ikväll:
Luleå - Linköping

Modo - Frölunda

Timrå - Brynäs

Södertälje - AIK42 år och still going strong..?!Thomas Sjögren - fortfarande aktiv, nu representerar han Varbergs Hockey i alltrean A Göteborgsserien!

Kommer ni ihåg målsprutan eller ja ialla fall i vissa lag gick det bra. Han hittade nätet med jämna mellanrum. Thomas spelar för Varberg i Alltrean, Göteborgsserien.

Bilder säger mer än ord...!

Ni har fritt att kommentera!

Vilken NOSTALGI, vilka minnen, vilka känslorDel 2:


Jämna matcher ikväll: sudden och straffar

Elitserien 2010/2011
#10. Joakim Lindström avgjorde på straffarna

AIK - Skellefteå 4-4 efter sudden
AIK börjar bäst i matchen och ser ut att gå mot en stark seger. Men gästerna från norr kämpar sig ikapp och tar över matchen. Trots underläge med 1-3 och 2-4 så kommer man tillbaka och tar matchen till förlängning. Tungt för AIK som hade behövt tre poäng men man orkar inte ändå ut. AIK ska ända vara glada att Viktor Fasth är tillbaka i kassen, han räddade den poäng som AIK knep. SAIK pressade och bombaderade Fasth som var rena väggen långa stunder förövrigt. Matchen gick till en ganska seg sudden där det inte hände alldeles för mycket. Publiken bjöds på straffläggning där AIK hade möjlighet att avgöra men det blev SAIK som gjorde det till slut. Joakim Lindström grundlurade duktige Viktor Fasth i AIK-kassen och hängde pucken i nättaket. AIK missade därefter och segern till Skellefteå var klar. En tröst för AIK är att det ändå blev en pinne.

----------------------------------------------------------------
#44. Janne Niinimaa - tvåmålsskytt och matchvinnare

Luleå - HV71 5-4 efter sudden death
HV71 börjar inte bäst men är bäst effektivt. 0-2 står det redan efter 6.47. Inte rättvist sett till spelet och Luleå fortsätter ändå trycka på. I andra så vänder Luleå på steken 1-2 blir 3-2 men HV:s Kris Beech är varm i kläderna idag och ligger bakom fyra poäng, bland annat gör han 3-3. Drar på sig en utvisning, då gör hemmalaget 4-3. Beech svarar med att kvittera omgående. Luleå har chansen att avgöra i powerplay i slutet men får inte till något avslut. Istället går matchen till sudden där Janne Niinimaa avgör matchen med sitt andra mål för matchen. Luleå kniper alltså bonuspoängen. HV får nöja med sig en pinne med hem till Jönköping.

Angående händelserna i Talavidshallen i söndags.


V  S


I söndagens match i hockeytrean mellan RSK och Wettern så gick det hett till i en periodpaus efter ett matchstraff. Det blev bråk i korridoren och heta känslor. Men jag tänker inte skriva något om det hela. För det är ingen mening att lägga ut ett jätteinlägg om man bara ser det från ett håll.

Detta ärende får bedömas av neutralt folk som kan sånt här istället.

Vi får hoppas att det blir en fight på isen om poängen när lagen möts i Vadstena den 13 februari

Elitserien: Två matcher ikväll

Elitserien 2010/2011

Elitserien halkar vidare
Idag tisdag med två matcher som tillhör andra omgångar. Årets spelprogram är inte vattentätt utan innehåller massor med läckor där man måste flytta matcher till måndag eller tisdag som numera inte är ordinarie speldagar längre.


Kvällens TV-match påAIK - Skellefteå
(Omgång 36)
AIK har efter en tung start på hösten, vaknat till liv och klättrat i tabellen men har åter dalat som en tung sten genom tabellen och nu är man nere i kvalserieträsket. AIK har fått sig en ordentlig smäll på självförtroendet och inget kommer gratis längre. Nu är det kamp i varje byte varje match. Gnaget siktar på slutspel och inget fel med det men dit får man väldigt tufft att ta sig tror jag. Ikväll kommer så topplaget Skellefteå. Det blir en väldigt svår nöt för det riktiga AIK att knäcka. Det känns väl ändå ljusare för dem nu när Viktor Fasth är tillbaka i kassen. Hans medverkan gör mycket för om det ska bli poäng eller inte. Fasth har vunnit 40 av 45 poäng med AIK så det talar för sig själv. Dessvärre får man klara sig utan Richard Zednik som är sjuk.

--------------------------------------------------------------
Luleå - HV71

(omgång 46)
Toppmöte i Norr! Det väntar ett toppmöte i Coop Arena ikväll när gästerna från småland, ettan HV71 och tabelltrean Luleå drabbar samman. Direkt bör sägas att gästerna HV71 kommer med sju raka segrar i bagaget så det blir att bita i för Luleå. Hemmalaget har överraskat mest i Elitserien i år då man ledde serien länge och väl men nu har det gått tyngre och de verkar inte riktigt på tå som innan. Luleå har inte alls det spelarmaterialet för att vara ett topplag om man ska lyssna på experterna men det återstår 16 omgångar och allt talar nog ändå för att Luleå är med i toppen ända in i mål.

Tre Kronors mindre smickande dagar


Nytt trolleri av TedenbySnyggt mål signerat Mattias Tedenby i nattens derby mot NY Islanders

Tuffa tag i NHL i helgenDrew Doughty satte in en stenhård tackling på Taylor Hall vilket startade en jättefight.

Grattis Pontus!

Så här fint kort gjorde min fru till sin blivande svåger. Han fyllde år i fredags och vi ville ge han något speciellt. Det ska då tilläggas att frugan är en hejare på pillerill och pyssel: Så efter ett par tre timmar så var kortet klart: och resultatet ser du här nedan på bilden. OM Pontus blev glad? Han blev jätteglad. Klart man blir när man får ett så här fint kort eller vad säger ni?Jo just det ja, det var en sak till: Pontus är Frölundait in i benmärgen....

Skillnaden mellan tuffa grabbarExempel 1: Ole-Kristian Tollefsen
, här är en riktig hårding som gått många tuffa fighter i NHL mot de tuffaste. Daniel Brodin visste verkligen inte vem det var han gav sig på. Brodde hade inte en chans mot Tollefsen. Men ändå en nyttig läxa för Brodin som ändå spelar hårt men schysst.
Exempel 2: Anton Hedman
, skrattretande att säga hans namn och tuffing i samma mening. Han är inte tuff. Han spelar över gränsen och tror att det ska hjälpa att säga förlåt efteråt. Såna här fegisar ska stängas av hårt. Sen får man hoppas att de får vad de förtjänar på isen längre fram. Smällen på Wallin och Holmqvist är ju inga snygga grejer liksom bara för ett ta ett par exempel.

Never date within the division - Sjukt roligt!

Tack Vicke för tipset :)


RSK var Färdiga efter första perioden...

Division 3 D Fortsättningsserie - Region Syd
Omgång 6


VS     

Rydaholms SK - HC Wettern 1-9
1-4, 0-4, 0-1
Skott: 22-36 (6-11, 8-11, 8-14)


Blekt, svagt RSK torskade.
Första rapporterna från matchen ikväll var ju inte direkt glädjande. 1-4 efter första perioden kändes ju inte helt okay. Men man kan väl säga att hemmalaget var Färdigt efter första perioden. För gästerna drog ifrån och avgjorde matchen i den andra perioden. På tavlan lyste 1-8 illrött. Föga imponerande av RSK denna kväll och det svider i ögonen. 1-8 mot Wettern..? Ett Wettern-lag i år som inte alls är lika vasst som tidigare. Jag hade iskallt räknat med en jämnare fight faktiskt. Jag såg förra vårens möte mellan lagen och då blev det också en sån här blek insats av de röda RSK-laget.

Om man ska se något positivt ur kvällens match så var det runt 100 personer på läktaren vilket är bra för en RSK-match. Synd att inte RSK kunde bjuda upp till kamp i matchen. Sen dessutom att det är ny match om fyra dagar för RSK:arna borta mot Lenhovda. Det är ofta bra matcher mot LIF och lite derbykaraktär som gör det lite extra roligt.

Bara att bryta ihop och komma igen nu boys!. Ni kan mycket mycket bättre än vad ni visade mot Wettern!

Övriga matcher:
Eksjö-Lenhovda 5-4
Diö-LinTek 5-1
HA74-Virserum 4-0

Div.2 B - Region Syd
Helsingborg-Åseda 4-3
Jonstorp-Värnamo
5-6 efter sudden


Söndagstankar: Längtan är oerhört stark!Vi ska tillbaka! - SM-final i Globen vore mer än underbart!

Slutspel eller inte slutspel?!

Söndag igen. Igår var det elitseriehockey som vanligt. Jag hann dock inte med att fördjupa mig så mycket då vi hade lite gäster och trevligt besök under hela dagen. Åter till hockeyn så gick samtliga matcher till förlängning igår. Det måste vara en unik omgång och lyckos er som tippade rätt. Måste blivit en del pengar på det. När det gäller mitt lag Djurgården så blev det bra till slut. Två poäng efter straffseger, men egentligen. Det kunde blivit tre pinnar eller noll. DIF ledde stabilt med 2-0 men drabbades återigen av mättnad följt av slarv och vips så var det 2-2 och matchen stod och vägde. Då stack Modo upp och såg ut att ta hem segern med sitt 2-3 mål men en av DIF:s formstarkaste spelare just nu: Daniel Widing hittade åter nätet och tog matchen till sudden som sen blev straffar.33. Mike Zibanejad

Roligast igår
: att 17-årige Mika Zibanejad fick göra sitt första A-lagsmål för DIF Hockey

DIF hade dock möjlighet att avgöra på ordinarie tid i spel fem mot tre och fem mot fyra men alldeles för mycket slarv och för lite avslut. Måste säga att avbräcken i Ekman, Ottosson, Ölvestad gör helt klart inverkan i DIF:s anfallsspel. Målvaktsspelet är stabilare just för tillfället, jag får nu inse att det kan bli Mark Owuya som förstekeeper, inget mer med det. Just nu förtjänar han platsen. Stefan Ridderwall lever inte upp till förväntningarna alls. Jag har verkligen hoppats att han ska kliva fram som den förstekeeper-kandidat han visade att han var under förra året. Problemet är väl i år att det inte alls är någon vidare komkurrens mellan Mark och Stefan, eller visst det är konkurrens men inte alls på samma sätt som det var med Gustaf Wesslau i kassen.

*** Jag saknar Gustaf Wesslau
** Jag saknar Kyle Klubertanz
* Jag saknar Andreas Engvist


Alla dessa tre spelare var några av de tyngsta stöttepelarna i förra årets finallag till stor del. Fast det är liksom inget att lipa över nu. I år är det ett nytt DIF-lag med nya spelare som vi får förlita oss på. Dessutom har det inte gått lika bra som förra säsongen men kraven känns som samma som ifjol. Det som jag upplever jobbigt iår är att det aldrig verkar lossna. Det är fortfarande för mycket upp och ner. Därav dagens rubrik. Ibland lyckas DIF med sitt spel och då känner man att det här kan kanske kanske bli nåt bra av och så kommer längtan till slutspelet. Utsålt Hovet med ett rött gungande hav, eller likväl en utsåld Globen och semifinal eller en SM-FINAL!

Experterna tippade och tror att DIF kan nå en SM-final igen. Jag tippade redan innan säsongen att det blir HV71-Färjestad i final. Men givetvis hoppas vi att så inte blir fallet. Men OM DIF ska nå långt i slutspelet i år är det väldigt mycket som måste bli mycket bättre samt att det ska stämma, stolpe in och så vidare. Det gör det inte nu. Det går visserligen på rätt håll men man lever ju mellan hopp och förtvivlan. Eller är det månne så att Hardy Nilsson och hans mannar har som mål att gå till slutspel och sen tar det därifrån? Jag hoppas så innerligt på slutspel och tar inte ut något i förskott. DIF ligger på säker mark förtillfället men det kan snabbt vända i hockey, det vet vi alla. MEN blir det slutspel så hoppas jag Nilsson/Montén/Johansson har några ess i rockärmarna. Det kommer det behövas för att gå långt.SM-kvartsfinal 2010 mot Brynäs

RSK GO GO GO!

Division 3 D Fortsättningsserie - Region Syd
Omgång 6


VS   

Rydaholms SK - HC Wettern
Talavidshallen 17.00

RSK redo för ny fight!
Starten på vårsäsongen har gått mycket bra jämfört med den dystra hösten. Dock är varje match ett steg fram eller så kan det bli stopp. För RSK gäller det att jobba efter sitt spel och inte tänka alls. Det har gått bra och det rullar på hyfsat men det är ett par nivåer kvar till att det ska vara topp. Det är ju en tuff och en rätt jämn serie och marginalerna är små. Idag får vi verkligen hoppas att våra TeXaskrigare har laddat och får till en bra match på hemmaisen. Wettern har inte gått lika bra som man brukar men är ett bra lag. Det blir en hård kamp i eftermiddag

KOM IGEN NU RSK!!

Övriga matcher
Diö-LinTek
HA74-Virserum
Eksjö-Lenhovda

Div.2 B - Region Syd
Helsingborg-Åseda
Jonstorp-Värnamo

Lördagshockey: DIF tar emot Modo

Elitserien 2010/2011
Omgång 40Djurgårdens IF - Modo Hockey
Hovet 16.00


Upp på tå Djurgårn!
På grund av tidsbrist blir det ett enklare inlägg inför. DIF måste upp ett par snäpp om det ska bli poäng mot ett jagande Modo som just nu är på slutspelsplats.

Läget i lagen:
Läget i Djurgårdens IF: Tungt avbräck precis innan nedsläpp: Kristofer Ottosson saknas så han sätts upp på samma tråkiga lista som Jimmie Ölvestad och Nils Ekman samt att Mika Hannula inte spelar än. Mark Owuya får fortsatt förtroende i kassen. Inga förändringar är kända i nuläget.
MODO Hockey: Daniel Josefsson dras med en fotskada och missar matchen. Tuomas Tarkki får fortsatt förtroende i kassen.

Övriga matcher:
Luleå-Färjestad
Skellefteå-Linköping

18.30
Brynäs-Skellefteå
Timrå-HV71

DIFs slumpskott avgjorde - Owuya stor matchvinnare!

Elitserien 2010/2011
Omgång 39Djurgårdens IF - Linköpings HC 1-0
0-0, 0-0, 1-0
Skott: 33-23 (8-5, 12-12, 13-6)
Mål:DIF: Tim Eriksson
Publik: 5829 personerMark Owuya stor matchvinnare!


(Egen bild från när DIF var här i Jkp i våras)
#26. Tim Eriksson - avgjorde mot sitt gamla lag igen

DIF krigade hem segern till slut!
För första gången så måste jag ge med mig och berömma denna målvakt. Den forne Idol-Mark in the park, idag räddar han verkligen DIF när det är som farligast. De två första perioderna kan vi stryka. Finns inte mycket att berätta om dem utan vi hoppar direkt till sista perioden. Då började det hända lite grejer och var mer tajt spel. Men återigen ikväll så blev det en lång och ganska händelselös match lagen emellan. Det hettade till lite i sista perioden och ju närmre slutsignalen vi kom desto hetare blev det. Marcus Nilsons utvisning var väl lite väl magstark men annars var det en bra nivå. Tim Eriksson gjorde matchens första mål med fyra minuter kvar av matchen. Efter det målet så blev det grinigare på isen och det var framförallt LHC som visade sura miner med efterslängar och tjyvknep. Tiden rinner ifrån LHC och DIF tar tre poäng. Kanske inte rättvist men DIF vinner skotten och har lite mer puck. LHC saknade inte chanser men idag kan vi faktiskt tacka Mark Owuya i kassen. Enligt många experter så bör han bli förste målvakt i DIF. Kanske inte en helt fel tanke i och med att ett eventuellt slutspelet närmar sig och man måste ha ett första val i när det drar ihop sig.

Övriga matcher: Bottenlagens kväll
Modo-Brynäs
6-1
Krislaget Modo är inget krislag just nu. Modo tog sin tredje raka seger ikväll och blir allt bättre. Jag tror att Modo kan få till det rätt bra i slutet. Nyförvärven ligger bakom det mesta och leverar dom som de bör så kan det bli en intressant avslutning för alla modorövar! För Brynäs är tillståndet knappt stabilt. Tränare Czarnecki skällde till ett par gånger på förmiddagsträningen så det hördes i hela arenan. BIF är inte i form just nu.

Timrå-Södertälje 2-3
Det här är oacceptabelt, SSK ska inte vinna så här. SSK ska ner i botten, ner i kvalserien! Timrå ja ni kan också testa kvalserien. Det här är för dåligt Challe!

Skellefteå-Frölunda 5-4 efter sudden/straffar
Det bör bli en stor eloge till Frölunda ikväll som så när välte tunga SAIK på deras hemmais. Men det ska mycket till att slå SAIK på bortais och så även ikväll. Jocke Lindström klev fram och visade att han kan göra mål efter en månad utan nätkänning. Det måste ändå kännas som en liten seger för VF som ändå var utträknade med 40 sekunder kvar men ändå räddade man ialla fall en pinne. Årets Elitserie blir bara jämnare och jämnare.

Hockeytorsdag: Bara fyra matcher ikväll

Elitserien 2010/2011
Omgång 39Djurgårdens IF - Linköpings HC
Hovet 19.00Jämna matcher lagen emellan - blir det fjärde
övertiden ikväll?
Intressant tufft möte väntar på Hovet ikväll. De tre tidigare matcherna har alla gått till sudden eller straffar där LHC har övertaget med två suddensegrar. Senast lagen möttes hade DIF tre poäng i handen till det återstod två minuter då LHC tyvärr surt kvitterade. Sen fick man ett enkelt powerplay med sig och avgjorde. Idag gäller det för DIF att ta tag i matchen direkt från första nedsläpp. Det går inte att släppa en millimeter till LHC:s vassaste vapen: De båda tjeckerna Hlavac och Hlinka.

Läget i lagen: Djurgården
:
I Djurgården saknas sjuke Nils Ekman. Osäkert om Jimmie Ölvestad har piggnat till inför ikväll. Dessutom kommer nye Mika Hannula inte att spela. Debuten dröjer en vecka.
Linköping:
Skadade Mikael Håkanson blir borta ettt tag till. Frågetecken finns för "Bagarn" :Johan Andersson (sjuk) och Fredrik Norrena (småskadad). De tränade heller inte igår. Christian Engstrand ser ut att få chansen mellan stolparna igen.

Övriga matcher:
Skellefteå-Frölunda
Timrå-Södertälje
Modo-Brynäs


hm, börjar bli lite tjatigt med att snurra..eller??Mason Raymond, Vancouver Canucks är ännu en i raden som snurrar in en straff. Men det börjar dock bli lite tjatigt. Eller?

Finns inget bättre än att ge tillbakaCarey Price, Montreal Canadiens ger svar på tal

Rob Schremp NY Islanders, hyfsad straff


Spelare och publik firar segern över råttorna!Kolla in när laget hoppar för att inte vara gnagarsvin, en minut in i klippetTifot och publikbilder från Globen igår


Enkel derbyvinst mot Råttorna!

Elitserien 2010/2011
Omgång ??#41. Daniel Widing - stor matchvinnare med två mål ikväll

Djurgårdens IF - AIK 4-1
1-1, 2-0, 1-0
Skott: 32-21 (10-6, 13-9, 9-6)
Mål:DIF: Mathias Tjärnqvist, Andreas Holmqvist, Daniel Widing 2
Mål:AIK: Oscar Ahlström.
Publik: 11893 i GlobenRättvist, och kvitterat i matcher mot AIK, 2-2!
Första perioden: Helt jämn period

Matchen börjar i DIFs produktion. Mycket DIF första fem men dessutom får man återigen första målet viktigt. Återigen Daniel Widing som får öppna derbyt med målskyttet. Men till skillnad från förra derbyt så kommer AIK in i matchen nästan direkt efter DIF:s mål. Matchen jämnar till sig och efter åtta minuter så är det kvitterat. Återstoden av perioden är det jämnt. Båda lagen byter ett par chanser och det är ett oavgjort derby efter första perioden.

Andra perioden: Utvisningarna fällde AIK..

Perioden börjar med slarvigt och hafsigt spel av båda lagen. Fast det är lika jämn som första spelmässigt. Båda lagen har möjligheten att ta ledningen och greppet i matchen. AIK drar på sig fyra utvisningar i andra perioden som kommer att bli avgörande. Andreas Holmqvist sätter först 2-1 i spel fem mot tre och sen när AIKs nye slovak Zednik drar på sig en utvisning så kommer 3-1 genom en styrning av Mathias Tjärnqvist. DIF var något bättre i andra perioden men AIK saknade inte chanser och hade de fått ett ledningsmål så hade nog matchbilden ändrats. Nu blev dessa två mål matchavgörande i längden. DIF tar med sig den viktiga ledningen in i paus.

Tredje perioden: Total Djurgårdskontroll
!
Sista perioden känns som en transportsträcka, känns som jag skrivit det förr men till skillnad att DIF kontrollerar händelserna. Man stänger matchen och låter inte AIK komma tillbaka. Istället så avgör killen som öppnade målskyttet och åter det i powerplay. Daniel Widing gör 4-1 och sätter spiken i kistan.

Segern ikväll var hur skönt som helst. DIF är bättre än AIK egentligen. DIF ska bara vinna över AIK i varje match även om gnagarna knep de två första derbyna. I och med segern ikväll så är det 2-2 i matcher i matchen mellan AIK och Djurgården. Så vilka som är "bäst i stan" avgörs i femte och sista derbyt som spelas den 15 februari. Dessutom fantastisk stämning i Globen där Järnkaminerna åter regerade och sjöng ut Black Army som tystnade helt till slut. Så ska dom tas. Vi vet ju alla att Järnkaminerna är bäst. Alltid oavsett!

Övriga matcher:
HV71-Luleå 3-2
HV har flytet minst sagt i en märklig match. Luleå vinner skotten med 33-22 men.....det är då märkligt hur HV lyckas egentligen, Luleå ledde skotten och var egentligen det bättre laget men ändå var det jämnt och ovisst. Avgörandet kom lite oväntat med bara 36 sekunder kvar när HV71 avgör. Det är väl bara att konstatera att HV definitivt kommit upp i den standard som man vill vara och där man lyckas trots att man inte spelar på top

Den som inte hoppar han är gnagarsvin!!!


Dags för fjärde stockholmsderbyt

Elitserien 2010/2011
Omgång 38


VS        

Djurgårdens IF - AIK Hockey
Globen 19.00
Dags för fjärde stockholmsderbyt!
Ikväll smäller det igen i Globen när DIF och AIK drabbar samman i ett glödhett derby. Senast vann DIF komfortabelt och rättvist men det är inte det vi minns. Globen var som ett enda kaosinferno när klackarna drabbade samman och stormade varandra i mitten av matchen när DIF ledde med 2-1. Ikväll har man vidtagit många åtgärder för att förhindra att det sker igen. Nya hårdare regler vid derbyn infördes inför förra matchen. Matchen var då nära att avbrytas helt efter att man redan två gånger brutit efter oroligheter på läktaren. Ikväll känns det som att vi bara fokuserar på matchen på isen. Klackarna får göra upp i vilka som sjunger bäst och starkast. Låt matchen bli en fest och slaget på läktarna ska vinnas av den klack som stödjer och sjunger sitt lag till seger. I övrigt så har AIK revansch att kräva efter förlusten senast mot DIF. Dessutom har Gnaget trillat ner i botten efter en tung period. Laget har haft många skador vilket påverkat resultaten, däribland att Viktor Fasth missat matcher på grund av sin hjärnskakning. Djurgården har tre raka förluster, visserligen har det blivit två poäng på tre matcher men det är inte det vi vill se. DIF måste börja vinna men har även de många skador i laget. Inför kvällens match har det väl ljusnat lite men det är en tuff match att vänta. Att tippa vilka som vinner kvällens match känns väldigt svårt, hjärtat säger ju en sak men det laget som följer sin gameplan bäst kommer också stå som segrar.

och

Låt det bli kampen på isen som vi kommer ihåg efter matchen ikväll!

Läget i lagen:
AIK:
Nyförvärvet, slovaken Richard Zednik debuterar om allt pappersarbete är klart inför matchen ikväll. I övrigt är skadeläget ska ha ljusnat lite då backen Patrik Nemeth spelar ikväll men har en dålig fot. Målvakten Viktor Fasth ska vara tillbaka efter sin hjärnskakning men osäkert om han spelar. Saknas fortfarande gör Christopher Heino-Lindberg (borta resten av säsongen) Fredrik Svensson (revbensskadad) och Josh MacNevin (långtidsskadad)
Djurgården: Enligt rapporter ska Mark Owuya vakta kassen ikväll i derbyt, han fick ju hoppa in i förra derbyt när Ridderwall skadade sig och gjorde det bra. I senaste matchen mot Luleå saknade Djurgården Nils Ekman, Jimmie Ölvestad och Daniel Brodin. Men Brodin är på väg in i laget igen. Senaste nyförvärvet Mika Hannula spelar inte, han tränar på några dagar till så debuten dröjer. Osäkert kort är även Marcus Krüger.

- - - - - - - - - -

Övrig match ikväll:
HV71 - Luleå
HV:s lagkapten Johan Davidsson blir borta tre-fyra veckor. Han opererade en efterhängsen skada i sitt knä i Göteborg igår. Davidsson leder ju laget i alla lägen så ska bli intressant att se hur man klarar sig utan honom nu. Luleå ligger på fjärdeplats men är på väg att rasa ner i tabellen efter en succéhöst.

Även "Tellan" uppmanar till ordning på derbyt ikvällMikael "Tellan" Tellqvist

Läs Tellans blogg på hockeykanalen.se eller klicka mellan pilarna:
< http://mikaeltellqvist.hockeykanalen.se/2011/01/10/derby/ >

Derby från 1995: Kommer ni ihåg?En viss Mats Sundin återfanns i DIF då

Krönika: Jag tar starkt avstånd från allt vad läktarbråk heter!

STOCKHOLMSDERBY 4 av 5
----------------------------

L Å T  D E T  B L I   E N  K U L  H O C K E Y F E S T   I   G L O B E N   I K V Ä L L !
Kravaller vid förra derbyt som vi hoppas få slippa se ikväll!

DJURGÅRDEN - AIK
Globen 19.00

Fullsatt Globen, över 13000 åskådare. Låt det nu bli en hockeyfest ikväll. Låt fighten utspelas på isen, låt lagen och spelarna göra upp kampen om vilket lag som är "Bäst i stan". Se nu till att sköta er på läktarna ni som ska dit ikväll. För vi hockeyälskare, som älskar laget, spelarna och idrotten får skit för det ni gör, den lilla klick som förstör, förstör också för alla andra som håller på sitt lag. Jag är så trött på att få skit och massa skitsnack mot sig för att man håller på Djurgården. Förtydligar härmed att jag håller på laget, spelarna och föreningen men vill inte förknippas med folk som förstör Djurgården och Järnkaminernas rykte. Det är beklagligt att det tyvärr finns människor som inte bryr sig om matchen eller idrotten överhuvudtaget utan som bara är ute efter bråk, kravaller och skadegörelse.Djurgårdens klack Järnkaminerna eller Blue Saints som de hette innan är kanske sveriges bästa klack, eller kanske förresten. DE ÄR SVERIGES BÄSTA KLACK! De visar alltid stort hjärta för laget och sjunger matcherna igenom och stödjer sitt lag, men ändå så får de skit precis som Djurgården som förening så fort det händer något. Då har s.k Djurgårdsanhängare gjort bort sig och då svärtas DIF ner som förening samtidigt som Järnkaminerna får dåligt rykte. Det är så fel så det stinker illa. Klacken och föreningen jobbar stenhårt tilsammans för att tråkigheter inte ska ske, de lägger ner miljoner på säkerheten i kring matcherna. Djurgårdens säkerhetsansvariga lägger ner ett otroligt hårt arbete för att varje match ska bli en publikfest för både fotbollen och hockeyn. Men varenda gång det blir svarta rubriker, i stort sett efter varje derby och många andra stormatcher så glömmer man vilket jobb som ändå ligger bakom, vad man ändå jobbat för att förhindra att sånt här händer. Tyvärr så ballar det ur många gånger och blir kravaller där fans som då "håller på Djurgården" är inblandade och skapar negativa rubriker.
Djurgårdens Jimmie Ölvestad och AIK:s Patrik Nemeth var i TV4:s Nyhetsmorgon och pratade inför derbyt.

Jag hoppas inneligt att kvällens match i Globen blir helt problemfritt där hockeyn på isen är det som får full fokus samt att kampen på läktaren handlar om vilken klack som sjunger bäst och hörs mest!

FORZA DJURGÅRDEN!

Killen som får halsen uppskuren är klar för AIK!Killen som får halsen uppskuren här men som klarade sig tack vare en snabb insats...ÄR KLAR FÖR AIK
Richard Zednik med över 800 NHL-matcher i bagaget ska lyfta AIK heter det. Jag skulle inte tro det, han är ingen frälsare, för en spelare gör aldrig ett lag.

Sex matcher för denna tacklingenTom Kostopoulos fick sex matchers avstängning efter tacklingen på Brad Stuart (Tacklingen är sex sekunder in i klippet)

Jag tycker det är en konstig bedömning men NHL är ju en proffsliga. Men det är visserligen svårt att jämför saker som händer i Elitserien och våran lotterinämnd som sitter där. Det är rena pajasbeteendet från kostymgubbarna som aldrig ens hållt i en hockeyklubba som bestämmer och beslutar.

Målvaktstabbar


Aldrig sett att en puck...ja vad händer?Pucken går i två delar när den träffar stolpen

UNDERBART! Ännu en Tigersförlust mot Alvesta!A L V E S T A   S K

Jag kan bara applådera och jubla, alltid lika roligt varenda gång när Alvesta slår Värnamo. Ikväll blev det 4-1 till ASK i Aplarinken. Viktig ASK-seger dära.

Gott är ordet!

Kvällens omgång i hockeytrean!

Division 3 D Fortsättningsserien - Region Syd
Omgång 5


VS   

LinTek Make Believes - Rydaholms SK
4-8
0-4, 2-1, 2-3
Målskyttar RSK: Daniel Herrlin 5 mål!, Marcus Korppinen, Anton Andersson och Ludwig Persson

Storseger i Stångebro - GOTT RSK!
RSK fick en kanonstart så här direkt efter jul och nyårsuppehållet. Det blev en enkel seger efter att man rivstartat matchen. RSK hade 4-0 med sig in i paus. En ledning som man sedan fortsatte spela på, hemmalaget hade inte mycket att komma med även om det ändå blev fyra hemmamål. Stor matchvinnare i RSK var Daniel "Giganten" Herrlin som gjorde fem mål, vi vet att han är en målskytt och ikväll så lossnade det rejält. Riktigt kul attynglingarna Anton Andersson och Ludwig Persson både fick istid och fick göra mål. Skoj!

Slutresultat:
Lenhovda-Wettern 5-4
Virserum-Eksjö 1-8

Periodrapporter från Linköping:

VS

0 - 4 efter första perioden!

2 - 5 efter två perioder!!

Div.3: Omstart i fortsättningsserien!

Division 3 D Fortsättningsserien - Region Syd
Omgång 5


VS   

LinTek Make Believes - Rydaholms SK

Stångebro Ishall 17.00

Omstart inför en spännande vår
RSK sitter nog redan i bussen på väg upp till Linköping för omstart i fortsättningsserien i hockeytrean. Hösten har man nu glömt och ser fram emot vårserien. RSK avslutade bra innan jul så förhoppningar om en bra vår finns självklart i tankarna inför dagens bortamatch. RSK hade en tung höst med skador och sjukdomar samtidigt som spelet inte alls funkade. Försvarsspelet har varit det stor dilemmat, alldeles för många insläppta, alldeles för lätt och slarvigt. Nu får vi hoppas att man slipat bort såna detaljer och fått ordning. Man är bra med i inledningen av serien med en tredje plats och börjar vinsterna komma så kan det definitivt bli en intressant vår.

Övriga matcher:
Diö - HA74
Lenhovda - Wettern

Eksjö - Virserum

Längtan är det som driver


Blir det Rött Hav på Hovet 2011??

Måtte vi få uppleva detta igen!!Fullsatt Globen - Slutspel - Gärna semifinal

sånt här längtar man till om och om igen!

NHL: Ännu mera "Zuke"!Zuccarello har gjort det igen. Avgörande på straff, en iskall straff.

Bittert, nionde raka suddenförlusten för DIF

Elitserien 2010/2011
Omgång 37Luleå Hockey - Djurgårdens IF
1-0, 0-1, 0-0, 1-0
Skott: 35-26 (10-6, 10-8, 13-11, 2-1)
Mål:LHF: Pierre Johnsson, Chris Abbott
Mål:DIF: Tim Eriksson
Publik:
4846 personer i Coop ArenaChris Abbott avgjorde som så många gånger förr, i sudden

Det är då märkl
igt...

Sudden-spöke! Säg sudden death och DIF blir alldeles paralyserat. Nionde raka torsken i spelform sudden death. Sämst i serien så det är en tung förlust. Visserligen en pinne men varför kan man aldrig spetsa till det och knipa extrapoängen. Luleå är tyngre och vassare sett över hela matchen. DIF är inte därframme med det spelet man kan. Det kan bero på att skadeläget är som det är, att man inte får igång spelet med lite sämre manskap men det känns mest som en dålig ursäkt. Djurgården i år går inte att jämföra med förra säsongens finallag. Kraven måste sänkas på laget och man får prestera efter vad man kan. Just nu räcker det till en mittplacering i tabellen och knapp slutspelsplats. Positivt ändå att det ändå blev en poäng idag.

Övriga matcher
Södertälje-Brynäs 5-3
SSK-chock! 3-0 på 1.47 i första perioden, VAD HAR TAGIT ÅT SSK??
de är ruskigt stabila på hemmaisen. SSK har verkligen inte gett upp utan man sliter häcken av sig för att nå ett slutspel i år.

Färjestad-Timrå 2-4

SKRÄLLEN. Timrå skadedrabbat precis som FBK, men ändå så välter man tunga FBK på bortais. Det är imponerande. Men sen håller det inte när FBK:s målvakt Alexander Salak får fullständigt hjärnsläpp och gör en Norrena när han sänker Björn Svensson med matchstraff som följd. Oerhört idiotiskt gjort!

18.30
Modo-Skellefteå
3-1
Modoskalp! Modo tog en tung trepoängare mot topplaget Skellefteå. Modo Hockey är på gång, de trötta gubbaran plus alla importer börjar så sakteliga prestera. Med tanke på vad dessa spelare kostar klubben nu så var det banne mig på tiden i sånt fall..eller?!

Linköping-AIK 4-0

AIK-torsk!
Det visste vi ju innan men målvakten Björn Bjurling gör ingen glad. Dessutom så fixar en linjedomare avgörandet när han ställer sig ivägen för en AIK-back så LHC kan komma i två mot ett och punktera matchen till 3-0. Tungt för AIK

Lördagens matcher: DIF anlände till Luleå igårkväll

Elitserien 2010/2011
Omgång 37


Luleå Hockey - Djurgårdens IF
Coop Arena 16.00
Fyran mot sexan i Elitserietabellen


Revanschsuget DIF mot Luleå?

DIF flög upp till Luleå igår för att på bästa sätt förbereda sig inför kvällens match mot topplaget Luleå. Ett Luleå som överraskat hela hockeysverige får man säga. De var tippade i botten av experterna men Jonas Rönnqvist har lyckats få ut mer än vad alla trodde av sitt spelarmaterial som ändå inte är så vasst. Jag är imponerad ändå, Rönnqvist gjorde det bra med Almtuna och har gjort det ännu bättre med Luleå. Frågan är hur långt det kan räcka i ett slutspel. Visserligen har Luleå dalat lite på slutet men orkar man hålla i nu de drygt 20 omgångarna som återstår så kan det bli ett vasst norrlandslag med i slutsvängen. Slutsvängen ja, frågan är om eller var DIF står när det är dags för slutspel. Det är alldeles för mycket upp och ner. Ikväll skrinnar man in med tre raka torsk i ryggen i matcher som man dessutom inte spelat bra i. Det lovar inte gott men det finns bara en väg och det är UPPÅT och FRAMÅT. DIF är med i bottenskiktet av tabellen och där är konkurrensen stenhård och det skiljer inte många poäng mellan lagen. En seger betyder mycket men en förlust förvärrar situationen. DIF var ju skadedrabbat senast mot Timrå och det har inte blivit bättre. Man mönstrar samma mindre slagkraftiga lag mot Luleå dessvärre men det är nu alla måste kliva fram och ta fram det lilla extra. Det krävs det om det ska bli poäng mot Luleå idag.

Läget i lagen: I Luleå saknas Cam Abbott sedan tidigare. JVM-backen Fredrik Styrman landar i Sverige under fredagen men orkar han spela? osäkert. Målvakten Anders Nilsson är frisk igen och vaktar kassen.
Djurården är hårt skadedrabbat på forwardssidan och det är samma läge inför Luleåmatchen. Mot Timrå saknade s e x forwardst: Patrik Cehlin, Nichlas Falk, Mathias Tjärnqvist, Nils Ekman, Jimmie Ölvestad och Daniel Brodin. Dessutom utgick John Norman efter en bentackling och han finns inte med idag.

Övriga matcher idag:

Färjestad-Timrå
visas 15.30

Södertälje-Brynäs
Linköping-AIK

Modo-Skellefteå
visas 18.25


Ett av de snyggaste mål jag sett!

(Tack Fillz för tipset)


Peter Forsberg och Kenta Nilsson måste vara stolta

(Tack Laszlo för dagens tips)
Deras design av hur en straff kan slås kommer leva vidare länge och väl.

Ännu mera Järnkaminerna från igår


Hockeysveriges mäktigaste Tifo!- TITTA!

- - NJUT!

- - - FÖR DET ÄR SVERIGES BÄSTA HOCKEYKLACK
SOM LEVERAR GÅNG EFTER GÅNG EFTER GÅNG!

- - - - DET ÄR JÄRNKAMINERNA STOCKHOLM
!
SUPPORTERFÖRENING FÖR DJURGÅRDENS IF

Segt och dåligt Djurgården förstörde festen...

Elitserien 2010/2011
Omgång 36Timrådebutanten Linus Werneman kvitterar på Hovet!

Djurgårdens IF - Timrå IK 2-3 efter sudden
2-1, 0-1, 0-0, 0-1
Skott: 36-34 (11-11, 16-14, 9-9, 0-3)
Mål:DIF: Kristofer Ottosson & Daniel Widing.
Mål:TIK: Linus Werneman 2 & Sebastian Erixon
Publik: 8094 personer - FULLSATT!Riktigt dålig insats återigen av DIF

Det var uppdukat för fest på Hovet i eftermiddag och fullsatt knökafullt på läktarna.Mäktigaste hockeytifot som någonsin skådats i svensk hockey presenterades och det var hur läckert som helst. Järnkaminerna hade den största klacken som sjöng hela matchen igenom. Detta borde ju har satt fart på DIF denna eftermiddag men icke. Visserligen saknade man sex forwards så anfallsspelet hade mer att önska. DIF började bäst men precis som i matcherna mot Färjestad och HV71 så tappade man övertaget man skaffat sig. Timrå kunde sega och knega hem segern i sudden till slut. Jag tycker DIF får skylla sig själva när man inte tar tag i matchen när man har en tvåmålsledning. En pinne blev det men det var knappt värdigt blåränderna idag.

Förutsättningarna kring matchen var strålande men på isen blev det ingen vidare feststämning. Första perioden var seg och inget av lagen ville ta tag i matchen. Det skulle till en utvisning för att första målet skulle komma. Jubilaren Kristofer Ottosson styr in ett enklare skott från Mackan Nilson och det är ledning för DIF. Bara sekunder senare så får Daniel Widing en kalaspassning från egen blå och fri med Timråkeepern gör han inget misstag. DIF har ryckt ifrån till 2-0 en bit in i första perioden och det ser riktigt bra ut. Men efter målet så faller DIF tillbaka och det är lika passivt spel. TIK jobbar in sig lite mer och får även en viktig reducering i slutet på perioden. En ganska onödig utvisning där DIF slarvar i försvarspelet och Timrå släpps in gratis i matchen. Måste också att säga att det är en ovanligt snäll och ganska händelselös match. Domaren har inte mycket att göra när matchen saknar ordentliga närkamper, och delvis kanske det beror på att DIF:s Jimmie Ölvestad, Daniel Brodin och Patrik Cehlin de tuffaste gnuggarna saknas. Delvis i alla fall. 2-1 i paus.

I andra är det bara Timrå för hela slanten. DIF kommer inte upp alls i banan. Målchanserna är lätträknade för det är Timrå som skapar chanser och spelar enkelt, de gör det väldigt bra. DIF däremot får inte spelet att funka, alldeles för mycket slarv och inga raka linjer i spelet. Man kommer inte över röd så många gånger utan Timrå vänder spelet snabbt. Det hänger ett TIK-mål i luften och det är precis vad som händer. TIKs målskytt debutanten Linus Werneman får tag i pucken och vispar till och 2-2 är ett faktum. Stefan Ridderwall räddar många lägen innan detta målet men det såg inte hundraprocentig ut i det ingripandet dessvärre. Djurgården vinner skotten 16-14 men jag tycker inte att det går att plocka ut så många klara målchanser förutom Mackan Nilsons friläge. Efter två perioder är det hugget som stucket om vilket lag som ska vinna den här matchen. DIF måste vakna till om man inte ska förlora.

I tredje så var det liknande matchbild. Jag satt och väntade på att Djurgården skulle vakna till liv någon gång men det hände aldrig. Timrå kändes närmre segern för de skapade och spelade enkelt ur egen zon. De hade DIF i grepp långa stunder i anfallszonen. Matchen gick till sudden där DIF fick ett jätteläge när man fick ett fyra mot tre, men istället drar man på sig en utvisning och innan den verkställs så är gästerna där och avgör matchen. Men det känns rätt åt DIF. Som man agerar och uppträder idag var man ändå inte värda segern. Som jag skrev innan så var poängen till DIF knappt värdig. Blek och dålig insats sett över hela matchen av DIF-laget idag och därmed inkasserade man sin tredje raka förlusten. Dags och vakna till liv igen kanske?!

* Mika Hannula är klar för DIF, hoppas han kan bidra med lite spets framåt. Det blev en utespelare istället för en ny målvakt. Hoppas Janne Järlefeldt vet vad han sysslar med om det blir slutspel.

Övriga matcher
Linköping-Färjestad 3-1
HV71-Södertälje 4-1


18.30
Luleå-Modo -pågår-
Brynäs-Frölunda -pågår-"Mika Hannula klar för DIF Hockey"Mika Hannula klar för Djurgården Hockey igen!

Fick precis reda på att Mika Hannula är klar för DIF Hockey för resten av säsongen. DIF Hockey själva har ännu inte gått ut med det. Vi vet ju att förhandlingar pågått samt att man lämnat ett konkret kontraktsförslag till Mika. För en liten stund sen kom det ut att han är klar. Men jag väntar fortfarande på ett officiellt uttalande från klubben på hemsidan.


JÄRNKAMINERNA 30 ÅR på Hovet!

Elitserien 2010/2011
Omgång 36

Djurgårdens IF - Timrå IK
Järnkaminernas Dag - Järnkaminerna 30 år!
Hovet 16.00
Järnkaminerna - Sveriges bästa hockeyklack!

-  -  -  -  -  -  -  -  -  - 

Järnkaminernas Dag - 30års-jubileum
Vilket jobb Fabriken och JK har gjort inför eftermiddagens fest. Helt fantastiskt!!

I eftermiddag kommer Hovet att koka. Tidernas största hockeyklack är utlovad av Järnkaminerna, Sveriges i särklass bästa hockeyklack. Tifogruppen kallad Fabriken har jobbat natt och dag de senaste veckorna för eftermiddagens tifo på Hovet. Det pågick jobb från tidig morgon igår till runt 13.00 idag jobb-dygnet-runt, det var folk hela natten på Hovet som jobbat för att få allt klart för eftermiddagens fest. Man hade ju gärna vart på plats men jag följer ju matchen på nätet med spänning. Hovet kommer koka och laget kommer ha en extra gubbe i ryggen i sextio munuter som kommer göra allt för att DIF ska vinna. Vi kan bara hoppas att DIF får ordning på spelet mot Timrå. Förutsättningarna är ju skapliga i övrigt. DIF kommer till matchen med två raka förluster mot två topplag. Både HV och Färjestad är svårt och tufft motstånd. Nu är det Timrå som gäller, ett TIK som förlorat sina och det är inte samma motstånd men TIK strider stenhårt för varje poäng. DIF har en förmåga att inte vinna de matcher som ska vara lite lättare på pappret men spela bra mot de bättre. Ikväll är det fokus på eget spel, gå ut och göra sitt jobb så ska det nog gå vägen. Publiken lär törsta efter tre poäng ikväll.


Jubilar på isen ikväll:#9 Kristofer Ottosson
gör sin 600:e match i DIF-tröja

Läget i lagen
: Sex forwards borta i DIF: Ett skade och sjukdomsdrabbat Djurgården saknar ikväll: Patrik Cehlin representerande Sverige i Junior-VM. Nichlas Falk, Falken är i full träning men det lär dröja innan han är i full form, Mathias Tjärnqvist, fotproblem och dessvärre är Jimmie Ölvestad och Daniel Brodin sjuka. Nils Ekman ligger på sjukhus och spelar inte mer denna säsongen efter sin stroke. Gästerna Timrå saknade senast mot Skellefteå: Magnus Åkerlund, Anton Axelsson, Fredrik Hynning, Antti Halonen och Per Hallin. Samt att Anton Lander inte kommit hem från JVM

Övriga matcher idag:
HV71-Södertälje
Luleå-Modo

Linköping-Färjestad visas live 15.30


18.30
Brynäs-Frölunda visas Live 18.25 påRekommenderar: Late Night Elitserien (TV4 Sport)Ett hett tv-tips: Har ni sett hockeyprogrammet: Late Night Elitserien..? programmet sänds på TV4 Sport förövrigt och är en kanal som jag inte har men tack att det finns playkanaler på nätet. Så har ni inte sett det så gå genast in på tv4play.se och kolla! Programledare är Peter Jihde.

Ännu mera hockey för oss hockeyälskare, för det går ju få nog.

NHL: "Zuke" avgjorde för Rangers inattNorske trollgubben Mats Zuccarello-Aasen, som kallas för Zuke, gjorde sitt första NHL-mål som dessutom betydde seger. Målet kom i sudden death. Zucco har haft en tung start därborta men nu verkar det lossna allt mer. Har han väl gjort ett så kommer det nog fler. Han är dessutom redan en liten publikfavorit därborta.

NHL: Kan man ha mer otur?Tror aldrig jag sett något liknande, kan man ha mer otur. Nej jag tror inte det, men det hände Chicagos svensk Viktor Stålberg. Pucken går i stolpe, ribba, stolpe ut..

NHL: Pinsamt Stamkos..!Tampa Bays Steven Stamkos big fail när han ska slå en straff i nattens match mot Pittsburgh.

Pittsburgh vann enkelt med 8-1

JVM: Grattis Ryssland!GRATTIS TILL JVM-GULDET!
Ryssland stor för en mäkta skräll inatt när man tog hem JVM-guldet. Kanada ledde med 3-0 inför sista perioden och trodde nog till 95% att de vunnit. Då vaknade ryssarna till, man gjorde f e m mål och vände och vann. Det är ju en hyfsad vändning så grattis till er. Gött att det inte blev Kanada i år igen.

---------------------------------------------------------------------
Småkronorna för trötta

Sverige föll i bronsmatchen men det var nog lika bra. De var inte värda en medalj på nåt vis. Det kan vara hårda ord men jag tycker inte det. Betyget för årets JVM blir en på en femskala: En stark 3.

Stackars Örebro - Synd Conny Strömberg..Conny Strömberg, här i Modo Hockeys tröja för många år sedan med denna omtalade straff.

Idag fick han sparken av Örebro Hockey efter att återigen inte kunnat hantera alkohol. Conny hamnade i fyllecell natten mot julafton. Han hade redan vart avstängd innan på säsongen efter att supit till det och kommit bakfull till träning dagen efter. Det är riktigt trist för människor som inte kan ta hand om sig så fort de druckit en öl. Detta var ju inte första gången och säkert inte sista heller som Strömberg hamnar i blåsväder. Det är tragiskt det här med alkohol när människor, hockeyproffs som vanligt folk inte kan hantera alkohol. Jag har människor i min närhet som har problem men som inte insett eller vägrar inse att det är ett problem. Det är så tråkigt att se men det går väl aldrig förändra förrän den människan vill själv. Det är jobbigt som närstående och se på utan att kunna göra så mycket...

trist..

Bronsmatch? nej det blev "Tre Kronor" på DVD iställetBild från förra årets JVM-möte med USA

JVM-bronsmatch
. Iskallt! Sveriges småkronor spelade bronsmatchen ikväll som jag nu i skrivande stund fick meddelat av Classe vad det stod. Det blev att kolla några avsnitt Tre Kronor som jag fick i julklapp. Det var underhållande det med.

" Claes säger:
*3-1
*avgjort
*sverige har inte vart ur zoonen på typ 6 min


Jag är inte förvånad. Man brände krutet mot Kanada och i denna matchen satt man nog i på flyget hem mentalt. Tyvärr för svensk del så kommer en VM-titel nog att dröja. Chanserna har funnits med de årskullarna de senaste två tre åren. Det känns som att om det skulle bli nåt JVM-guld så var det nu under de senaste tre åren. Fruktansvärt trist att man inte kan få till det. Märkligt på nåt vis men ändå typiskt Sverige i många avseenden. Fast jag säger att låt mig ha så fel så jag få äta upp detta jag skrivit men låt det så bli för det gör jag gärna.

Så det så!

Tredje raka för smålands stoithet: T R O J A!

Hockeyallsvenskan 2010/2011
Omgång 32IF Troja/Ljungby - Tingsryds AIF 6-3
3-2, 1-1, 2-0
Skott: 32-36 (12-18, 9-7, 11-11)
Mål:TRO: Adam Miller, Filip Olsson, Mattias Persson, Joel Johansson, Mikael Ahlén och Istvan Bartalis
Mål:TAIF: Fredrik Hansson, Henrik Thegel och Janos VasTREDJE RAKA för Troja, ska det vända nu?
Örebro, Växjö och ikväll Tingsryd. Alla har de fått känna på Trojas rätta virke. Men vad är det som har hänt med rödvita laget från Ljungby. Troja tog ikväll tredje raka, helt underbart. Laget verkar vara på gång efter en mycket tung och dyster höst, man parkerar döds sist i tabellen i Hockeyallsvenskan och som det ser ut nu så ser det ut att bli ett tufft kval. Men å andra sidan kanske det har vänt nu och då kan det likväl bli klättring upp på säker mark. Jag tror inte Troja är så dåliga så de ska ligga sist i Hockeyallsvenskan. Troja är aldrig så dåliga men vad det gjort att laget harvat ner sig i botten vet jag dock inte. Har inte haft möjlighet att se dem ännu live. Jag följer laget så gott det går, hjärtat slår för Troja och det har det alltid gjort. Men pinsamt nog så var det flera år sedan och det skäms jag över att erkänna. Senast jag såg dem så höll de på att välta Lakers i Lakerdome. I troja återfanns #27 Viktor Rydh med då bland annat, laget ledde med 4-1 och 5-2 men äckelpopLakers vände och vann i sudden. Så himla sur förlust minns jag.

Nu hoppas jag innerligt att det rödvita laget från Ljungby kommer igång och spelar upp sig på säker mark och räddar nytt kontrakt. Det är ett måste för hockeysverige. Troja tillhör näst högsta serien i svensk hockey!

Dessutom:Glatt besked: Troja lånar backen Daniel Rahimi från svenska mästarna HV71 fyra matcher framåt. Rahimi har fått snålt med speltid i HV och lär lyfta det rödvita försvaret rejält.

Kvällens elitseriematcher: DIF och AIK vilar

Elitserien 2010/2011
Omgång 35
Nedsläpp 19.00

Skellefteå - Timrå
Detta borde bli en tämligen enkel seger för SAIK som är urstarkt på hemmais. Timrå har skadebekymmer precis som de flesta lagen, saknar fem spelare ikväll.

Södertälje - Modo
Oerhört viktigt bottenmöte i Axa Sport Center,

Linköping - Brynäs
Brynäs är drabbat av vinterkräksjuka och kan inte ställa något vidare starkt lag på isen ikväll. BIF saknar sju ordinarie spelare inför kvällens match.HV71 - Färjestad
Den väntade toppmatchen i seriefinalen mellan ettan Färjestad och tvåan ser inte ut bli av den toppkvalité som kan förväntas ikväll. Då gästerna FBK kommer ställa ett mindre ordinarie lag på isen då man har stor sjukstuga i laget ikväll. HV71 har efter en seg seriestart nu vaknat till liv och är tillbaka i toppen. Det verkar även som Fredrik Bremberg har kommit i form. Tre mål och ett assist senast är ett tecken i rätt riktning. Färjestad däremot är väldigt försvagat inför kvällen: just nu saknas det åtta ordinarie spelare inför kvällens match

Frölunda - Luleå visas 18.45 på
Frölunda på gång tar emot ett Luleå som börjat dala i tabellen. Ska det bli som experterna tror att Luleå inte pallar längre och kommer dala allt mer? Frölunda blir ingen lätt nöt att knäcka.

Fler än jag som tycker om Småkronornas debacle igårExpressens
hockeykrönikör: Magnus Nyström skrev några rader om matchen igår, läs vetja!

klicka mellan pilarna!
http://blogg.expressen.se/hockey/entry.jsp?messid=640065 >

Sämst när det gäller år efter år efter år....Får väl säga T Y V Ä R R
i år igen. Det är väl fjärde eller femte gången på lika många år. Återigen blev det sjukt höga förväntningar efter ett suveränt gruppspel av småkronorna och sen så pallar man inte när det närmar sig allvaret. Tyvärr. Trist men sant. Undrar vad det beror på? Det kanske var så att man brände sitt krut mot Kanada tror jag, man trodde man var världsmästare efter den segern och kände sig oslagbara. Men aj vad verkligheten kommer ikapp dem. Pang bom så är man utslagna. Usch vad trist. Straffar verkar man inte tränat på nåt vidare. Tre riktigt dåliga straffar när pucken bara måste in.

Vi får fortsätta drömma om ett JVM-guld men det lär dröja.

Han har en tuff tid framför sigVi är med dig överallt!

KÄMPA NISSE!

Tomas Ros har rätt!Tomas Ros

Läs inlägget "Djurgården måste köpa en ny målvakt!" på Ros blogg här mellan pilarna <http://blogg.aftonbladet.se/hockeybloggen/2011/01/maste-varva-en-malvakt>
Tellqvist? - hade vart ett alternativ

Han har ju helt rätt i att: OM/NÄR
DIF går till slutspel så är risken väldigt överhängande att det blir Färjestad eller HV71 direkt i kvarten, då gäller det att ha en målvakt som är redo, som kan prestera och rädda laget när inte målproduktion och försvaret inte funkar..
.......Jag tror också att:....hade DIF till exempel haft Viktor Fasth mellan stolparna hade DIF var ett topp-4 lag!Missa inte ikväll: 21.30: JVM-semifinal

JVM 2010/2011
Semifinal

VS

21.30 ikväll på SVT!

DIF skulle behöva Bremberg!

Eliteserien 2010/2011
Omgång 34HV71-Djurgårdens IF 6-2
2-2, 3-0, 1-0
Skott: 31-36 (8-18, 14-7, 9-11)
Mål:HV: Fredrik Bremberg 3, Jukka Vuotilainen och Andreas Falk
Mål:DIF: Daniel Widing & Jimmie Ölvestad
Publik: 6922 personer i Kinnarps ArenaFredrik Bremberg - Tre mål och stor matchvinnare - i fel tröja!

Fredrik Bremberg har vaknat!
Jag har precis kommit hem från stan från O´Learys. Åt ändå gott men matchen vi såg kunde ju ha mer att önska. Ändå började det bra i eftermiddags. DIF startade matchen riktigt bra och gjorde första målet, viktigt. Spelet såg bra ut och det såg riktigt lovande ut. Men så klev en av Elitseriens bästa spelare in i handlingen, en av säsongens mest spektakulära värvningar: Fredrik Bremberg i HV71 som vart så sågad länge nu. Ett mål på 26 matcher i HV-dressen. Många HV-supportrar vill ha bort honom, till och med en del som tycker han bör vända hem till Djurgården. Nåväl Linkan snor åt sig pucken från en slarvande DIF-back i Staffan Kronwall och halvt fri med Stefan Ridderwall så gör han inget misstag. 1-1 är ett faktum, och det var bara början. DIF tog åter ledningen och man fick lite hopp att DIF kanske skulle kunna skrälla idag. Men icke, 2-2 kommer och det är alldeles för enkelt. DIF:s försvar har inte fungerat alls som man vill och vid detta målet syntes det åter. Matchen var lika men det var Djurgården som borde ledat och till och med avgjort matchen. Det kändes som att DIF hade matchen. HV stack upp två gånger och gjorde två mål. Första perioden slutar 2-2 men DIF äger matchen så här långt och det verkade lovande.

Målvaktsproblemen i Djurgården fortsätter, det här är inte hållbart!
Vad som händer i andra undrar jag fortfarande. Sammanfattningsvis så vänder matchen. Fredrik Bremberg ökar sin målskörd från ett till fyra. För i den andra perioden gör han två mål, varav det ena är en nominering för årets målvaktstavla 2, Mark Owuya har ju bjudit på den första i andra derbyt mot AIK som ni minns. Stefan Ridderwall släpper ett skott, en nedläggning/pass/skott från Mikko Luoma som knappt styrs av Bremberg, pucken går in via benskyddet in till 3-2. Matchen står här och väger och efter detta målet är matchen avgjord. DIF tappar konceptet fullständigt efter detta målet. Jag själv sitter och undrar vad det var som hände. DIF bjuder bort matchen samtidigt som marginalerna är på hemmalagets sida, plus också att Fredrik Bremberg gör säsongens match i HV-tröjan. Så det bara rullar på, Bremberg gör själv 4-2 ganska snyggt och spelar fram till 5-2. Tack för kaffet och gonatt Djurgården. Det har gått 12.30 av andra perioden men matchen är avgjord. Djurgården tog timeout sju minuter in i andra efter 3-2 målet men det var totalt betydelselöst. Man slarvar bort matchen och Djurgårdens målvaktsspel är fortsatt i frågasatt. Idag saknades en femma med ordinarie spelare men det är ingen ursäkt, Nisse Ekman blir borta resten av säsongen och bör kanske ersättas. Jag undrar om inte DIF ska kolla om det inte finns någon målvakt som kan få DIF:s andra två att vakna till liv och inse att det börjar bli allvar snart. Ridderwall var strålande förra året när han och Wesslau fick kampera, det var stenhårt om målvaktsspaden men i år när Ridderwall är uttalad etta så har det inte funkat alls. Ska man gå långt i ett slutspel så gäller det att ha en målvakt som kan stå på huvudet, just nu är varken Owuya eller Ridderwall en sån målvakt så då får man nog räkna med en tidig sorti i ett eventuellt slutspel. Så är det bara. Matchen idag slutar 6-2 sedan HV får briljera resten av matchen. DIF gör ett försök att komma tillbaka men det var ganska uddlöst. Bra start slutade i storförlust. Bryt ihop DIF och kom igen, två raka förluster får räcka!

Övriga matcher
AIK-Timrå 3-1
Modo-Linköping 5-2
Brynäs-Luleå 2-0
Frölunda-Södertälje 4-0

18.30
Färjestad-Skellefteå 3-2 efter straffar


"Mika Hannula ersätter Nils Ekman?"Nils Ekman - Sjuk och drabbad av en stroke endast 34 år gammal, frågan är när och om han kan spela hockey igen?Ersättaren: Mika Hannula?


Ja det är en av de tänkbara ersättarna för sjuke Nils Ekman som blott 34 år gammal drabbas av en stroke. Ofattbart egentligen men det är ett bevis på att det kan drabba alla när som, hur som helst. Otäckt är det i alla fall. DIF måste eller bör i alla fall ersätta honom och en av de namnen som kommit upp är Mika Hannula, som kom tillbaka efter skada och startade med sju matcher i DIF-dressen innan han drog till KHL. Nu förs diskussioner med Djurgården bland annat. Det är fler klubbar inblandade och DIF är med i racet.

Inget konkret intresse eller bud men DIF är en av klubbarna som är med i diskussionen. Besked lär dröja ända fram till deadline 31 januari.

Svår bortamatch väntar - DIF måste upp på tå igen!

Eliteserien 2010/2011
Omgång 34HV71-
Djurgårdens IF
Kinnarps Arena 16.00

DIF måste upp igen!
I eftermiddag väntar svenska mästarna HV71 på bortais för Djurgården. DIF torskade ju hemma senast mot ett tyvärr bättre Färjestad. DIF började bra men tappade matchen, efter att ha sett TV-bilderna så är det ett par alldeles för lätta mål som Mark Owuya i kassen släpper in. Inte helt godkänt men Färjestad är ett av seriens bästa lag och stora guldfavoriter ihop med kvällens motståndare HV71. DIF har haft en stabil form under ett tag och förlusten senast mot Färjestad var första nollpoängaren på 10 matcher. Det är en imponerande streak ändå och laget har kommit igång allt mer med sitt spel som man vill spela. Förlusten senast kanske var bra så att man åter är på hugget och sugen på en vinst igen. HV på bortais är alltid svårspelat, HV är ett av seriens toppfyra nu efter att ha startat rejält segt i år efter guldet i våras. HV är klasser bättre idag än när man möttes senast så det blir en svår nöt att knäcka för Djurgårdarna idag som kommer ha ett hundratal supportrar på plats på bortastå. Järnkaminerna kommer ner till stan och livar upp det lite igen, det kan behövas ibland.

Läget i lagen:
HV71 saknar tre spelare inför kvällen: Jesper Fasth och Jesper Thörnberg spelar JVM. Lance Ward är också borta från spel. Samt att osäkert om Martin Thörnberg kan spela.
I Djurgården så saknas Patrik Cehlin som lirar JVM. I övrigt saknades David Printz, John Norman, Mathias Tjärnqvist och Nils Ekman senast mot Färjestad.

Övriga matcher:
Frölunda-Södertälje
Modo-Linköping
Brynäs-Luleå

AIK-Timrå visas direkt 15.55 på


Färjestad-Skellefteå visas direkt 18.25 påKolla in Zuccos straff mot Tampa.. Läcker!


Gott Nytt År och god fortsättning kära läsare!Bloggen igång igen!


Först och främst, Gott Nytt År kära läsare och en god fortsättning! Nu är 2011 här, tiden går sjukt fort alltså, det är otäckt på något vis samtidigt som det är livets gång på något vis. Är nu tillbaka hemma (i Jönköping) efter julfirande och en Örebroresa. Ikväll är det dags för Djurgården att gästa Jönköping. Har tyvärr inte fått tag i biljetter till matchen men ska se den på O´Learys med trevligt sällskap ändå. Det blir nog kanon.

RSS 2.0