Jimmie Ölvestad - Tacklingskungen!



Jimmie Ölvestad tacklades mest förra säsongen därav namnet Tacklingskungen! DIF har en kille till i laget som spelar liknande som Jimpa gör. Daniel Brodin, håll upp huvudet när han är ute på isen.

Ännu mer Daniel Brodin!


Det gör ont att möta Djurgårn..!



Marcus Nilson proppar Fabbe i Luleå. Det är en klockren tackling men det tyckte inte domaren. Beklagligt.

Annandag Jul!: Elitseriehockey!

Eliteserien 2010/2011
Omgång 32



Djurgårdens IF - Skellefteå AIK
Hovet 16.00

Omstart efter juluppehållet
Eller ja uppehåll är det ju inte i och med att det är sista dagen på julen idag. I eftermiddag tar DIF emot Skellefteå på hemmais. SAIK är ett av seriens topplag och är svårslaget. Men DIF har plusstatistik mot SAIK denna säsongen så vi får hoppas att det håller i sig. DIF har vart inne  i en rätt stabil form och har börjat toppa med viktiga trepoängare. DIF vet att de kan spela sitt spel och att det fungerar, det har visat sig allt mer och mot AIK spelade man ut och då stod AIK chanslöst stilla många stunder. Vi får hoppas det håller i sig idag också!

Mitt inlägg från derbyt försvann halvvägs och jag orkade inte börja om så det fick tyvärr utgå denna gången, beklagligt men så är det ibland om man inte sparar emellanåt. Men DIF tog ju tre viktiga poäng i derbyt mot AIK för fyra dagar sedan, en väldigt skön seger men med bitter eftersmak efter kaoset på läktarna. Det är bara att beklaga att en klick som kallar sig supportrar håller på att förstör för alla oss som älskar laget och hockeyn! Jag som Djurgårdare blir bespottad för att jag håller på ett lag med såna supportrar men vad ska jag göra åt saken liksom?? Ni som gör det har då i såna fall ingen förståelse alls. Jag bryr mig inte vad DIF:s fans gör egentligen, jag älskar laget och hockeyn och det följer jag. Jag beblandar mig inte med sånt pack som misssköter sig för det är bara en klick. Dra inte alla över en kant säger jag bara. Jag kan inte göra ett skit åt det men ändå så får vi skit för nåt som vi inte ens är i närheten av. Känns lite löjligt om man säger så. Det enda jag kan säga och göra är att: säga att det är fel och det tillhör inte Djurgården, föreningen och laget och idrotten. Vad man ska göra åt det har jag ingen aning men det förstör och nåt måste göras! Stenhårda tag är det som gäller! 

Läget i lagen: Inför kvällens match saknar DIF Patrik Cehlin (JVM). I målet ställer man Mark Owuya, Stefan Ridderwall klev ju av derbyt senast handskadad, jag chattade med Stefan Ridderwall under tiden jag skrev detta inlägget och han sa att han är spelklar igen men man vill spela med Owuya i kassen i eftermiddag. Sen är det osäkert med backen Nichlas Falk, som fick kliva av derbyt senast. Mathias Tjärnqvist är på väg tillbaka men osäker för spel ikväll. För gästerna Skellefteå innebär JVM att man saknar tre av sina bästa spelare i trion Tim Erixon, Adam Larsson och Oscar Lindberg. Senast mot Färjestad saknades Mattias Lindstöm, Johan Forsberg och Yared Hagos

Övriga matcher:

Luleå-HV71
Fredrik Bremberg
är tillbaka och tar plats i fjärde femman. Beklagligt, jag undrar hur länge det här ska få hålla på??

OBS! Matchen försenad på grund av flygstrul för HV71. OBS!

Matchen visas 15.55 på

Brynäs-Södertälje
Linköping-Timrå
Modo-AIK






18.30
Färjestad-Frölunda

Matchen visas 19.25 på
 


Jesper Mattsson debuterar mot sitt gamla lag ikväll

Kalla det julklapp eller vad ni vill men Frölunda har värvat den sparkade Malmökaptenen Jesper Mattsson för reapris. Mattsson debuterar ikvällens utematch. Det är FBK som bjuder igen för förra årets match på Nya Ullevi så i år kör man en utematch jämte Löfbergs Lila Arena ikväll. Det kommer bli en väldigt kall kväll för spelarna på isen.



God Jul alla läsare!

Jag vill härmed passa på att tacka alla som läser min blogg, ofta som sällan, en gång eller ett par. Det är oerhört värdefullt och det är kul att så många läser den. Av statistiken att döma så är det fler och fler som läser min blogg. Besökarantalet för varje dag är fördubblat och det ökar vilket är jättekul. Det värmer ska ni veta.

Lämna gärna en kommentar ibland om vad ni tycker. Jag skriver ju alltid vad jag tycker.

Så från mig till er alla



En riktigt god jul och gott nytt år
. Hoppas att det fortsätter öka med fler läsare, det triggar mig massor.

Mindre bloggande över jul och nyår



Hej alla läsare där ute!

Jag befinner mig just nu hemma i ett snöigt och juligt småland för att fira jul med nära och kära. Detta innebär attdet kommer bli mindre bloggande. Har lite mindre datormöjligheter och tid av förklarliga skäl. Men kommer jag åt en dator så kommer jag försöka lägga in lite på bloggen.

Derbydags: Nu är det revansch som gäller!

Elitserien 2010/2011
Omgång 26



AIK - Djurgårdens IF
Globen 19.00
Matchen sänds direkt 18.45





Tredje gången gillt?!

Det är dags för tredje stockholmsderbyt ikväll i Globen. AIK har stort övertag på Djurgården efter två raka 5-2 -segrar där AIK vart det bättre laget än Djurgården. För DIF är en vinst hur viktig som helst men också att man går ut och koncentrerar sig på sitt spel fullt ut, och inte hamnar i AIK:s grepp som i de tidigare matcherna. I de tidigare två matcherna har AIK nästan tagit matchen direkt och DIF fått jaga helt utan framgång. Det är tre poäng för DIF som gäller ikväll. Det är DIF:s tur nu!

* Det vore ju en underbar liten julklapp från DIF Hockey till Sveriges bästa klack: Järnkaminerna och alla fans med att krossa Gnaget ikväll!



Läget i lagen: AIK saknar några spelare inför kvällens derby dessvärre: Josh MacNevin (bruten fot), Fredrik Svensson (revben/lunga), Christopher Heino-Lindberg (ljumske) Christian Sandberg (handledsinflammation) sedan klev Daniel Bång av träningen igår så det är osäkert om han kan spela ikväll. Sedan är backen Patrik Nemeth på JVM så AIK har plockat upp juniorerna Eric Norin och Henrik Nilsson. När det gäller målvaktsfrågan så är det inte omöjligt att gamle Djurgårdskeepern Björn Bjurling får chansen mellan stolparna.

I Djurgården är så Nils Ekman tillbaka efter sin avstängning och är grymt spelsugen. Jag hoppas få se Nisse vakna till rejält och börja producera!. Saknas gör Patrik "Sillen" Cehlin som spelar JVM i USA. Mathias Tjärnqvists fotskada vägrar ge med sig men han tränar på is. Tjärna siktar på comeback i mellandagarna. Vem som vaktar Djurgårdskassen vet vi efter 17.00 ikväll.

-----------------------------------

Det här visste ni nog inte:


AIK-spelare som spelat i Djurgården:

Björn Bjurling, mv.

Jonas Liwing, b.

Johannes Salmonsson, fw.

Daniel Rudslätt, fw.

Djurgårdsspelare som spelat i AIK:

David Printz, b.

Nisse Ekman, fw.

Oscar Eklund, b.

Mika Zibanejad, fw.

Nichlas Falk, b/fw.



Gillar denna killen alltså



Bry er inte om den fula loggan uppe i hörnet, kolla istället in den lille store trollgubben från Norge som briljerar med pucken. Mats "Zucco" Zuccarello-Aasen. Helt klart att Elitserien blev av med en profil när han lämnade för att pröva lyckan i NHL. Rykten gör dock gällande att han är på väg hem till Modo efter nyår. Fast det känns inte så konkret. Zucco försöker ju slå sig in i NY Rangers

Kolla in när Capitals stjärnor blir totalt utskällda



Det visades i TV det här vilket resulterade i att tränarens mamma ringde efter programmet och inte var speciellt glad. Tränaren använde för mycket svordomar tyckte hon?!

Utematchen - "Slaget om Väst" i Karlstad - Annandag Jul

Elitserien 2010/2011
Omgång 31 - Annandag Jul

Nedsläpp 19.32



På söndag eller Annandag Jul närmare bestämt är det åter dags för en utematch i svenska Elitserien. Denna gången i Karlstad och matchen kallas "Slaget om Väst"

VS





Uterinken i Karlstad tar form. Man siktar på nytt rekord på 20.000, Det gamla rekordet är på 10610 personer från den 4 november 1967Färjestad mötte Djurgården.

Tre Kronors bäste mot Finland idag: Daniel Brodin, Djurgården



#34. Daniel Brodin, Djurgårdens IF

Div.2: Jaha och vad sysslar Värnamo Hockey med??

Division 2 B - Region Syd



Värnamo vann med 5-0 men sparkade tränaren!

VGIK:s kräftgång fortsätter
Värnamo Hockeys tränare Bengan Gustafsson fick efter gårdagens segermatch mot Boro/Vetlanda med 5-0 beskedet att han sparkas med omedelbar verkan. VGIK:s sportkommités motiveringen var något i stil med att "VGIK har inte blivit det topplag som förväntades" alltså jag tror jag skrattar på mig. Sen när är VGIK ett lag som alltid är med i toppen. De senaste åren har man försökt överleva serien för att inte trilla ner i Rydaholms serie. Det vore ju mer än pinsamt. Där tror jag tvärtom det är nog precis vad Värnamo hade behövt. Då kunde man startat om och byggt ett eget lag från grunden i lugn och ro. För i den serien trillar man ju inte ur.
Jag tycker att VGIK har för det mesta haft alldeles för höga visioner oavsett spelarmaterial. De har heller inte rosat marknaden på många år trots alla möjliga olika försök med bland annat spelarköp från norr med elitseriemeriter (Tommy Sjödin bl.a), att man alltid ser till att ta in en förstemålvakt utifrån istället för att våga satsa på egen målis. De senaste åren har man även tvingats att bygga laget på eget material vilket egentligen bara är ett måste för alla föreningar. Det handlar om att våga, att våga lyfta fram sina egna talanger. Det också med tanke på att man faktiskt har en bra fungerande ungdomsverksamhet med många lovande spelare.

Enligt mina källor så hade Bengan ändå tankar på att hoppa av självmant efter några tunga förluster i början men gav laget ännu en chans. Så det blev VGIK istället som sparkade honom. Bittert och tråkigt för VGIK. Jag tror inte att nästa man som kommer till VGIK-rakning inte kommer göra nåt topplag av det laget ändå.

- - - - - - - - - -
Och om du läser detta Bengan så är ett nytt jobbtips hockeymässigt: Kom ut till Rydaholm och spetsa till hockeyn där så kan det bli en rolig vårsäsong där

JVM-laget lyfte mot Kanada idag



Preliminär trupp - Juniorkronorna - VM 2010

MÅLVAKTER
Fredrik Pettersson-Wentzel, Almtuna
Robin Lehner, Ottawa/Binghamton senators
Johan Gustafsson, Västerås, tredje målvakt, ansluter till truppen 26 december.

BACKAR:
Fredrik Styrman, Luleå
Tim Erixon, Skellefteå
Klas Dahlbeck, Linköping
Johan Klingberg, Frölunda
Patrik Nemeth, AIK
Simon Bertilsson, Brynäs
Jonas Brodin, Färjestad

FORWARDS:
Johan Larsson, Brynäs
Johan Sundström, Frölunda
Max Friberg, Skövde
Anton Lander, Timrå
Carl Klingberg, Frölunda
Jesper Fasth, HV71
Calle Järnkrok, Brynäs
Sebastian Wännström, Brynäs
Gabriel Landeskog,Kitchener Rangers
Oscar Lindberg, Skellefteå
Richard Rakell, Plymouth, Whalers
Jesper Törnberg, HV71
Patrik Cehlin, Djurgården

Ny JVM-Final är ingen självklarhet men medalj är ett måste!
Vad ska vi har för förhoppningar inför årets JVM då? Självklart är Sverige en av guldfavoriterna men en ny finalplats är inte självklar alls. Det känns kanske som vi skulle tagit en av de finaler som vi vart i de senaste två åren. Detta laget verkar vasst men inte riktigt så som det har vart förra och förrförra säsongen. Givetvis måste målet vara att ta det där JVM-guldet. Det har vart nära men det har inte gått ända över mållinjen. I år får laget jobba sig fram och det kan likväl bli en ny final. Jag ser medalj som ett måste annars är det ett stort fiasko.

Just nu: Foppa tränar med Modo idag..OCH imorgon!



Peter Forsberg tränar två pass med Modo - Blir det comeback???

Ryktena har börjat florera igen. Peter Forsberg tränade med Modos A-lag idag, ska även träna med dom imorgon. Men återigen så är det ingen som vet om och när Peter Foppa Forsberg är tillbaka i spel.

Längtar till slutspelet, älskar när känslorna svallar!



I mars börjar slutspelet, att Djurgården ska dit råder det inget tvivel om. DIF ska bara dit! Så är det! Det finns inget annat

Jag bara älskar när det brakar lös. Känslor ska svalla, och jag tycker synd om er som inte förstår oss inbitna som lever med våra lag. Ni missar något, antingen bryter man ihop eller så är det ett gädjerus utav dess like!

Intressant: Båda dessa herrar spelar nu i samma lag: Modo



Ni kommer väl i håg smällen i OS: Slovaken Lubos Bartecko får en klockren axel i huvudet och faller till isen utan hjälm och får ett hål i bakhuvudet där blodet bara rinner ur. Han som tacklade var norrman och heter Ole-Kristian Tollefsen. Båda dessa herrar tillhör nu Modo Hockey och ska spela i samma lag. Undrar vad de sa till varandra när de träffades eller säger när de träffas nu första gången? Någon som vet eller hört nåt så hör av er.

Ännu mera Håkan Lönngren!


Jag bara älskar Håkan Lönngren!!


Zorromål av en Skövdespelare


Jag har en ny favorithockeyblogg:



Råskinnet Viktor Sjödin
Gibbs, 22 år, forward i Oskarshamns IK

Ni vet killen som gav fulingen Viktor Mårtensson en svängom i mötet med Västerås senast. Det som nästan kan kallas Årets hockeyslagsmål i svensk hockey?!.

Läs hans blogg här < blogg > (klicka mellan pilarna!)
Killen har humor och säger precis vad han tycker.

15 straffar som duger eller?


Fem små misstag inom hockeyn


Uppdaterad: Vad är det som händer i Malmö Redhawks??



Jesper Mattsson, lagkapten i Malmö Redhawks har fått sparken???

Det har varit ganska lugnt i hockeysverige nu på sistone men idag:

Vad händer i Malmö egentligen
det kan man fråga sig. Har gått under de senaste dagarna sen Elitserien la ner för jul att det inte funnits så mycket kul att blogga om. Förutom då klubben därhemma RSK, även om jag helt höll på att missa matchen igår. Men så idag kommer denna nyheten för ett par minuter sedan. Lagkapten Mattsson sparkad i Malmö?! jag fattar ingenting och som vanligt så är det ingen som uttalar sig förrän det har lugnat ner sig. Klart är att Jesper har fått sparken och får inte ens träna med laget under kontraktstiden. Jag undrar vad in i hela hockeysverige som hänt? Inte nog med att Malmö som bara vill tillbaka till Elitserien går allt annat än bra. Sexa är man just nu i Hockeyallsvenskan och det vill sig inte trots att man byggt det ena stjärnlaget efter det andra. Jag skulle gissa på att man aldrig lyckas bygga ett lag en grupp som jobbar ihop utan antingen är det spelare som lockas av feta löner och mellanlandar i Malmö ett par år, eller är det spelare som är alldeles för gamla och omotiverade som bara spelar för en hyfsad lön och för att hålla igång. JAg tror det kommer dröja väldigt länge innan Malmö och Leksand lyckas ta sig tillbaka till Elitserien och etablera sig där igen.

Många år.

För min del får det gärna dröja ännu längre.

UPPDATERING:

Det har pågått ett krig i Malmö ett tag. Spelarna vill ha bort tränarna och Mattsson har varit en av de mest drivande i frågan. Så nu efter att ha läst på lite om det hela så verkar det som Jesper mer eller mindre gjort sig förtjänt av en förändring, till exempel att få gå från klubben. Det var en ohållbar situation där han tydligen inte ville göra som tränarna Robert Olsson och Marcus Magnertoft och klubben ville. Hm där ser man ändå. Jag trodde Mattsson gjorde allt för sitt Malmö eftersom han så gärna ville hem igen efter tiden i Färjestad.

RSK lyckades till slut ta hem segern på straffar!

Division 3 D - Fortsättningsserie vår 2010/2011
Omgång 4


VS   

Rydaholms SK - Eksjö Hockey 6-5 efter straffar
2-3, 1-0, 2-2, 0-0, 1-0
Skott: 60-26 (23-8, 13-8, 24-10)

Det blev en rättvis seger till slut, på straffar...!!
Första perioden börjar väldigt öppet och Rydaholm gör redan 1-0 efter bara 29 sekunder efter ett slagskott av Niclas Johansson. Eksjö kvitterar dock snabbt, efter 55 sekunder gör dem 1-1 efter ordentligt slarv av RSK-försvaret.  Sedan kommer 1-2 efter dryga 4 minuter, återigen slarvigt och virrigt i egen zon, och om inte det var nog så ett par minuter senare sitter 1-3 efter liknande misstag i egen zon. Målvakten Daniel Färdig får nog och går av isen efter ha släppt in 3 av 5 skott, dock inget som han kan lastas för. In i kassen kommer Jesper Svensson. Trots underläge 1-3 så är det RSK som styr och äger spelet i den första perioden. RSK får till en viktig reducering med två minuter kvar av första perioden genom Jacob Johansson 2-3.
Skotten slutar förkrossande 23-8!!

I andra börjar Eksjö starkast och de första fem minutrarna så har man ganska bra press och mest spel i Rydaholms zon. Sedan vänder spelet totalt och resterande av perioden så bokstavligt talat parkerar Rydaholm i Eksjös zon. Det är en totalt dominans av RSK. Jacob Johansson sätter sin andra för kvällen vilket betyder 3-3 med fem minuter kvar av andra perioden. Skotten slutar smått missvisande 13-9 då Rydaholm bommar målet minst lika många gånger som de träffar.

I tredje börjar det lite jämnare men Rydaholm har lite mer press men efter slarv får Eksjö en gratischans och den utnyttjar man, totalt orättvisa efter 4 minuter då det lyser illrött: 3-4 på resultattavlan. Efter det är det en enorm press av Rydaholm för att åter kvittera och försöka vinna hem matchen. Halvvägs in i sista perioden i powerplay kommer åter en hemmakvittering genom veteranen Mikael "Strilleman" Stridsberg 4-4. Efter målet ser det ut som att RSK omedvetet ser ut att börja slappna av lite. Vilket skulle visa sig illa då återigen Eksjö tar ledningen efter ännu mera slarv i egen zon. Då återstår det fem minuter av matchen. Strax efter drar dock Eksjö på sig en femminuters utvisning vilket ger RSK powerplay resten av matchen. Trots övertaget så får RSK inte till något vidare powerplay förrän klockan står på 18.42 då lagkaptenen Daniel "Lillis" Jonasson slår in ett stenhårt slagskott och det är kvitterat till 5-5. RÄTTVISA IGEN!
RSK går sedan för ett segermål och är nära att avgöra via ett ribbskott men matchen går till sudden death. Skotten slutar 17-9 i tredje perioden.

I sudden fortsätter Rydaholm att spela spela 4mot3 i dryga minuten, där man skapar en hel del men suddenmunutrarna går snabbt och det hela får avgöras på straffar. Varsin poäng så här långt.

Onödigt spännande!

Straffläggningen:
Första straffen för Rydaholm: Miss
Andra straffen sätter Sebastian Alfén
Tredje straffen sätter Daniel "Lillis" Jonasson
2-2 i straffar efter 3 omgångar.
Straffarna går till "suddenstraffar"
Fjärde straffen slår Sebastian Alfén men denna gången går dragningen inte hem.
Eksjös tar också in en straffläggare som gjorde de första straffmålet, han bommar också efter att Jesper gör en kanonräddning! Jesper riktigt duktig i målet i sitt inhopp idag förövrigt! Kul att se!!

Femte straffen lägger Daniel "Lillis" Jonasson, han vet vad han ska göra när han kommer fram för pucken sitter iskallt i krysset. Så ska det se ut!

Eksjö måste nu göra mål annars är segern RSKs tur. 
Jesper Svensson blir lite av en matchvinnare när han gör en riktigt bra räddning och segern är RSK:s!
Daniel "Lillis" Jonasson får det avgörande målet som skrivs in i målprotokollet.

NOTERBART: REKORD??: RSK spelade hela matchen och sudden death utan att dra på sig en enda utvisning. Det har nog aldrig hänt i RSK:s historia. OM någon minns någon match så hör av er.

Riktigt bra spelat av Rydaholm idag
, alla mål i baken var i princip slarvmål. Matchen kunde lika väll ha slutat minst 5-0 till Rydaholm. Men ändå en stor elóge till laget som fortsätter att spela bra trots att man hade svårt att få in pucken. Smått otroliga 60-26 i skott säger en hel del om hur det såg ut på isen idag. RSK skulle bärgat alla 3 poängen idag men man vann ju rättvist till slut. Men man visar att man kan spela bra hockey idag och glädjen och energin på isen är inget fel på. Nu är det juluppehåll men vi ser redan fram emot vårens matcher!

Refererat / Viktor Rydén


- - - - - - - - - -

Övriga matcher:
Lenhovda-Diö 4-3 efter straffar
Wettern-Virserum
LinTek-HA74 2-6


Div.3: Pågår just nu: Sista fighten innan jul för RSK

Division 3 D - Fortsättningsserie vår 2010/2011
Omgång 4


VS   

Rydaholms SK - Eksjö Hockey
Talavidshallen 19.00

-Matchen pågår!-

Sista fighten innan jul för RSK:arna
Det har varit mycket nu de sista dagarna, bloggen har fått lida så det har vart dåligt med uppdateringar dessvärre. Så även ikväll inför RSK:s sista match innan juluppehållet. Ikväll tar man emot Eksjö Hockey. Viktigt ikväll för RSK skulle vara om man kunde fortsätta på den inslagna vägen, hålla i formen från senast mot nya poäng, och visa hemmapubliken att man inte är så dåliga som senaste hemmamatchen mot HA74 då det blev en onödigt stor förlust.

Övriga matcher:
Lenhovda-Diö
Wettern-Virserum
LinTek-HA74

Nytt från DIF-TV: Bakom kulisserna del 2


Classic: NHL: Mike Ribeiro


För övrigt...

Tycker jag att:



Lubos Bartecko klar för Modo Hockey

trots att han glänst rejält innan: Kolla här nedan:

Att Modos
värvning av Lubos Bartecko känns som en illa nödlösning i brist på fantasi. Modofans: Lubos Bartecko är ingen frälsare. Hans tid är liksom förbi. Trots att han en gång glänst rejält:



och:




Mikael Holmqvist, Linköpings HC

Jag faktiskt gillade ex-DIF:aren Micke Holmqvist agerande igår. Vill förtydliga att jag inte uppmuntrar till slagsmål. Det är ju uppenbart, oavsett om Micke "erkänt" för media idag att så inte var fallet MEN att smällen på lillebrorsan var det som tände broder Mikael för att ge fegHedman några tjuvsmällar. Inget snack om saken. Hedman förtjänade minsta smäll som "Honk" fick in.

Får jag presentera: Rydaholm Rattlersnakes!





Rydaholms andra hockeyklubb
: amatörerna i Rydaholm Rattelersnakes bjuder på hockeygodis. Hade jag bott hemma i Rydaholm hade jag gärna vart med och hållt igång med det gänget om det funnits plats .

Kvällens enda elitseriematch:

Elitserien 2010/2011
Omgång 24



Linköpings HC - Modo Hockey
Cloetta Center 19.00

Hängmatch i Cloetta Center

Det är egentligen landslagsuppehåll men ikväll spelas hängmactchen från den 24:e omgången. Linköping tar emot Modo Hockey. Ett Modo som fick viktig pisk mot Djurgården i lördags. LHC föll däremot i Göteborg mot Frölunda och lär vara revanschsugna. Jag har svårt att se att Modo normalt ska rubba LHC på bortaplan. Runt 21 ikväll vet vi om jag hade fel eller inte..

Läget i lagen:
I lördags mot Frölunda saknade Linköping Viktor Ekbom, Robin Persson och Andreas Jämtin. Hos gästerna Modo är det följande läge: Den fotskadade duon Ole-Kristian Tollefsen och Daniel Josefsson missar matchen ikväll. Däremot är Mattias Timander tillbaka i spel trots att han var sjuk under söndagen. En annan god nyhet för MODO är att Kristian Forsberg gör comeback efter sitt skadeuppehåll.

Engelsk hockey?!, rena vilda västern




Årets värsta hockeyfight? Det är inte bara i KHL som det urartar. I Engelska hockeyligan, i mötet mellan Nottingham Panters - Coventry Blaze den 4 december. Matchen urartar totalt, alla slåss med alla. Man måste bryta matchen i 20 minuter innan man rett ut alla straff.

Bryan Little tekar i mål! Det har jag också lyckats med :)



Bryan Little Atlanta tekar i mål, Rick DiPietro i NY Islanders-kassen fattar ingenting.

Det är få förunnat att teka i mål men det lyckades jag med en gång under min karriär. I Folksam Cup i Växjö. VI mötte just Växjö, vi vann förövrigt med 7-4 men där tekade jag i mål. Först fattade jag inte vad som hände. Domaren blåste direkt eftet teket. Ingen fattade någonting förrän den ena domaren sa att det var mål. En ganska häftig händelse ändå. Om jag inte minns fel så tror jag det blev två mål från min klubba den matchen.

Se upp! Upp med blicken! - En riktigt fet tackling




Nashvilles Jordin Tootoo smäller Floridas Michael Frolik rejält. Vilken tackling!

Uppdaterat: Härlig RSK-seger i Diö!!

Division 3 D - Fortsättningsserie vår 2010/2011
Omgång 3


VS     


Diö Hockey - Rydaholms SK 3-7
Skott: 31-44
(11-11, 11-19, 9-14)

Första segern mot Diö på länge?!

Äntligen!
det var ett glatt besked på sms från en av RSK-spelarna som nådde mig ikväll. Seger 7-3, Henrik Gustafsson tremålskytt, en av våra bästa idag. Riktigt skoj. Men sanning är att det var en jämn match länge och väl. RSK hade 4-3 i sista och Diö satsade med sex utespelare, då kom spiken 3-5 och matchen avgjord. Men som inte det var nog så gjorde RSK två snabba så det rann iväg i slutet. Extra roligt att läsa på Diös hemsida. Det var en bitter förlust verkar det som. Det känns skönt att det verkar ha vänt lite för våra RSK-krigare i rött. Inte en dag försent i sånt fall.

Riktigt bra gjort boys idag. Nu är det en match till innan uppehållet mot Eksjö hemma på torsdag. Ladda om nu gubbar i rött så tar vi dem med på torsdag!

Övriga matcher
HA74-Lenhovda 6-1
Virserum-LinTek 7-2
Eksjö-Wettern -




Tufft derby väntar RSK

Division 3 D - Fortsättningsserie vår 2010/2011
Omgång 3


VS     


Diö Hockey - Rydaholms SK
Diö Ishall 17.00

Derby väntar i Diö Ishall
Återigen så är det derby, ett hett sådant vet jag inte. Båda lagen har gått sådär hittills men i vilket fall en viktig match. Båda lagen jagar vinst. För RSK är det extra viktigt med en seger efter förra matchens debacle. Visserligen hade man bara fjorton man att tillgå och det ser väl i stort sett likadant ut inför i eftermiddag. Men 1-7 känns ändå som hård förlust. Så det känns oerhört viktigt för RSK att få lite medvind igen, laget behöver det inget snack om saken. Hemmalaget Diö vill gärna följa upp senaste segern med en andra raka seger förstås.

K O M   I G E N    N U    R S K ! ! !

Övriga matcher
HA74-Lenhovda
Virserum-LinTek
Eksjö-Wettern

Marcus Näslund hyllades stort i Vancouver inatt



Mäktig hyllningsvideo av Mackan!

Nisse Ekman gav igen på Boorken



Leffe Boork sågade Nisse Ekmans hjärnsläpp för ett par veckor sedan. Igår gav Nisse Ekman igen men på ett snällt och humoritiskt sätt. Det är humor det.

Viktig Djurgårdsseger i sexpoängsmatchen!!

Elitserien 2010/2011
Omgång 29




Yngligen Fredrik Claesson lycklig målskytt ikväll

Modo Hockey - Djurgården 2-3
2-2, 0-1, 0-0
Skott: 32-39 (12-23, 11-6, 9-10)
Mål:Modo: Robert Rosén 2,
Mål:DIF: David Printz, Fredrik Claesson & Daniel Brodin
Publik:
6387 personer i Fjällräven Center



Daniel Brodin - Djurgårdens matchvinnare denna kväll

ÄNTLIGEN! Viktig trepoängare i Fjällräven Center
Det blev en skön kväll i Fjällräven Center ikväll för DIF. Laget tar med sig alla tre poängen med sig hem och man gör det helt rättvist. Ikväll fungerade det mesta nästan ända från första nedsläpp till slutsignal. Kollektivet jobbar hårt och man spelar ett bra spel över hela banan. Anfallsspelet såg riktigt bra ut så det känns extra skönt att man lyckades plocka alla tre poängen också.

Första perioden: Djurgården börjar bäst och får också ett viktigt tidigt ledningsmål genom David Printz som inte är känd för att göra många mål. Efter det så rullade det på och man tog tag i spelet ordentligt och höll i taktpinnen precis som det ska se ut. Detta gav ytterligare utdelning efter elva minuter då blott 18-årige Fredrik Claesson hittade rätt och Djurgården var uppe i tvåmålsledning. DIF ägde matchen fram till periodslutet där det blev två ödesdigra utvisningar. Modo fick chansen i fem mot tre. Då kliver Alvestasonen Robert Rosén in i handlingarna och ser till att näta två gånger om, varav det ena var på volley, snyggt men lite turligt. Helt plötsligt så är Modo med i matchen helt gratis men så onödigt sett ur DIF-ögon. Stefan Ridderwall lyfte dessutom ut pucken över plexit vilket gav det andra fem-mot-treläget där Rosén satte 2-2. DIF vinner skotten med 23-12 i första men ändå så är det likaläge i paus.

I andra perioden var det hemmalaget som kom ut med energi och satte DIF under press. Djurgården hade ändå en bra första period med sig och försvarade sig bra. En jämn period där det nånstans kändes som att DIF ändå var det bättre laget med lite marginal. Därför så kom DIF:s ledningsmål lagom och rättvist när Daniel Brodins gör en jätteprestation, han trycker sig in framför kassen och lirkar in 2-3 bakom Modomålvakten. Tim Eriksson fick sedan ett friläge men han kom förnära så målvakten kunde enkelt avverja. Modo hade en period vid ett powerplay där de bombaderade Ridderwall i kassen men utan resultat. Mången gång var det med Byron Ritchie i spetse. Det märks att denne Ritchie är en av Modos bästa spelare, man får nästan känslan av att laget lever på honom. Det är han som är det vassaste vapnet i anfallsspelet och i powerplay.

I tredje perioden så var frågan om det skulle hela vägen ut för Djurgården. Det var en nervös period att titta på men klockan rann sakta iväg och ett par gånger när det var nära mål så stod eller satt Stefan Ridderwall där med pucken i säkert förvar. Modo försöker att jaga ifatt en kvittering men det kändes inte som man var på hugget på något vis. Man plockar ut målvakt Dahlberg med två minuter kvar men DIF håller undan. Modo lyckas inte få till någonting som kan kallas farlighet.

Sett över hela matchen så bjuds man in i slutet av första men annars är man inte så nära att vinna idag. Djurgården gör en bra match över det hela och det börjar se vetigt ut. Nu är det uppehåll i 13 dagar innan det är en hängmatch för Djurgårdens del, på bortahemmaplan i Globen mot AIK.

- - - - - - - - - -

Ö
vriga matcher


Skellefteå-Färjestad 5-2
Skellefteå är nya serieledare efter kvällens tuffa drabbning i Kraft Arena. Ett tufft toppmöte med massor av känslor där SAIK såg till att hålla FBK borta. Rättvis hemmaseger.

HV71-Brynäs 2-3 efter sudden death

Calle Järnkrok avgjorde i sudden. Annars var det

AIK - Timrå 7-2
Den utlovade publikfesten på Hovet uteblev men ändå så blev det totalkross av stackars Timrå. 7-2 blev det till råttorna som håller sig hyfsat stabila ändå. Många experter eller nästan alla tippade dem ner i botten och var ett givet kvalserielag. Än så länge ser det definitivt inte ut så utan AIK är ett tänktbart slutspelslag. Vem hade trott det?

Frölunda - Linköping 2-1
Oerhört viktiga tre poäng för Frölunda. En sak är säker och kampen kring slutspelsstrecket kommer vara stenhårt ända in i omgång 55. Frölunda har legat uträknade länge och väl men har börjat komma igång trots sin stora skadeproblem på nyckelspelare i laget.

Södertälje-Luleå 3-2
SSK gör det igen. Man välter ett topplag på hemmais efter en rad förluster.

Lördagens hockeymatcher: Gnagarna har publikfest på Hovet

Elitserien 2010/2011
Omgång 29



Modo Hockey - Djurgårdens IF
Fjällräven Center 18.25


Sista omgången innan jul
Men för DIF är det nästa sista matchen innan jul. Efter dagens match återstår det ett stockholmsderby borta mot AIK i Globen den 22 december. Ikväll skrinnar man in i Fjällräven Center för bortamatch mot Modo Hockey. Senast man var här uppe belv det klar förlust. DIF var aldrig med i matchen som slutade 3-1. Inför dagens match så kommer Modo med tre raka förluster, Djurgården däremot har fem raka med poäng men bara en seger på på de sex senaste. I vilket fall är det en oerhört viktig sexpoängsmatch för båda lagen. Om DIF vinner så ljusnar det lite tillfälligt. Likadant för Modo. För DIF gäller det att verkligen vara med från första nedsläpp och se till att komma in bra i matchen. Får hemmalaget första målet så blir det en tuff afton.

Läget i lagen: Modo får klara sig utan Ole-Kristian Tollefsen, Daniel Josefsson och Kristian Forsberg. I Djurgården är det oförändrat på skadefronten: Marcus Nilson, Nils Ekman, Nichlas Falk och Mathias Tjärnqvist spelar inte idag. Lägg därtill att Andreas Holmqvist insjuknat i magsjuka. Ekman, Falk och Nilson är däremot spelklara till derbyt den 22 december om inget oförutsett händer.

Övriga matcher
AIK-Timrå
HV71-Brynäs
Frölunda-Linköping
Södertälje-Luleå visas 15.55 på


18.30
Skellefteå-Färjestad visas 18.25 på

Tack Sebbe.B: Ron Hextall Career Highlights Music Video


Jisses: Linus Omark - Helt...underbar trollgubbe!



Linus Omark gör det igen. I nattens match mot Tampa Bay så skickar man ut Omark att slå en straff, och vilken straff sen. Jisses. Helt makalöst och vilket hemmajubel. Omark är redan en publikfavorit därborta i Edmonton. Det finns liksom inget annat. Det är åter en epic straff han sätter. Sanslöst och det här är nog bara början. Omark har nog mycket mer att ge både i matcherna men också dessa makalösa straffar. Mer sånt säger jag!

Lite komiskt när kommentatorerna nämner Omark som en "Youngblood", en hockeystjärna i hockeyfilmen "Youngblood". Där denne Youngblood spelad av Rob Lowe avgör finalen med en spektakulär straff med tre sekunder kvar.

KHL: Skandalscener!! 6,7 sekunder?! sen smäller det...igen

6,7 sekunder sen small det igen - Jag har aldrig sett något liknande!
Det ryska skandallaget Vitiaz Tjechov har gjort det igen och åter. I matchen mot Avangard Omsk tar det bara sex sekunder. Starka röster i Ryssland vill göra gällande att laget ska uteslutas ur ligan. För efter händelsen den 9 januari så bestämde KHL sig och gick ut och varnade laget: "EN gång till och ni åker ur ligan..." Men vad har hänt sedan dess? inte ett jota. KHL måste göra något för det här laget är inte med för att försöka vinna ligan eller trofén. De har slutat spela hockey och vill bara slåss och särskilt just när de möter Avangard Omsk. Alla fem mötena denna säsongen har urartat i jätteslagsmål.



Alltså jag har aldrig sett något liknande. Det är som taget ur hockeyklassikern Slapshot där det också blir slagsmål hela tiden, men det här är ju löjligt. Jag kan nog bara hålla med. Uteslut dom! Jag menar kolla på klippet. Alla fem spelarna ger sig på varsin direkt, de börjar buffla på direkt och sen smäller det. Till och med motståndarmålvakten får en spelare på sig direkt. Helt sjukt klipp detta faktiskt. Kolla in bråkstakarlagets tränare, han bara står där helt oberörd. Det verkar ju helknäppt. Eller?

Matchen då? jo den vann Avangard med 3-2 efter ett sent avgörande av landslagsforwarden Aleksandr Perezjogin

Dagens fräckis: Oscar Milton, Almtuna IS



Lägg namnet Oscar Milton, Almtuna IS på minnet. Kolla in hans mål i matchen mellan Almtuna J20-Nacka J20 i lördags. Oscar är bara 17 år men spelar alltså med äldsta juniorlaget.

Dagens citat signerat Magnus Nyström, hockeykrönikör på Expressen



"Men att lita på Frölunda, det är som att lita på att SJ håller tidtabellen när det snöar."

signerat Magnus Nyström, hockeykrönikör på Expressen

Gå in och läs hans krönika från gårdagens matcher på hockeyexpressen.se

Vilket gammalt klipp


Utomhusarenan till Slaget om Siljan byggs i Karlstad



26e februari 2011 är det dags för det omtalade Slaget om Siljan mellan Leksand-Mora. Matchen ska spelas utomhus och arenan byggs nu i Karlstad.

Johan Harjus första mål i NHL


HA74 tog enkel seger i Talavidshallen..

Division 3 D - Fortsättningsserie vår 2010/2011
Omgång 2

VS    

Rydaholms SK - HA74 1-7
0-3, 1-0, 0-4
Skott: 22-29 (11-14, 11-15, ?-?)

Värdelös start sänkte RSK...igen

RSK startar matchen med fjorton man i kvällens match och det är ju inte optimalt. Som inte det var nog så händer följande: 0-2 efter tre minuter och efter sju minuter står det osannolika 0-3 på tavlan. Det är svårt att vinna hockeymatcher om man ska starta så dåligt. Första perioden går helt till HA74 med en tidig ledning. RSK vaknar till och spelar upp sig mer och mer. RSK-keepern Daniel Färdigh får ingen rolig start i matchen men ju längre det går så spelar han upp sig och ser till att RSK håller sig kvar när spelet i den andra perioden. RSK rycker upp sig betydligt och lyckas få till en reducering till 1-3. RSK har kontakt och jobbar vidare på att man bara har två mål upp. HA74 styr ändå händelserna i matchen och i tredje orkar inte RSK stå emot. Gästerna gör tre mål och tar hem matchen till slut komfortabelt.

Bryt ihop ikväll boys - Diö borta på söndag!
-- Det är åter en värdelös start som sänker RSK...igen, man får jobba i motvind nästan från start och det orkar man inte riktigt. Men det är bara att bryta ihop ikväll och börja ladda imorgon igen för derbyt på söndag. Då väntar Diö Hockey borta och det brukar vara tuffa och roliga möten lagen emellan. RSK måste gaska upp sig och vi får hoppas att man får tillbaka ett par spelare så man orkar matchen igenom.


Övriga matcher i serien:
Lenhovda-Virserum 9-2: Väntad LIF-vinst.
Eksjö-Diö 7-4: Eksjö visar styrka.
Wettern-LinTek

En pinne mot LHC...

Elitserien 2010/2011
Omgång 28



Linköpings HC - Djurgårdens IF 3-2 efter sudden death
1-0, 0-1, 1-1, 1-0
Skott: 33-20 (9-8, 8-6, 14-6, 2-0 )
Mål:LHC: Mikael Håkanson, Nicklas Hävelid &  Jan Hlavac
Mål:DIF: Christian Eklund & Tim Eriksson
Publik:




LHC-jubel i sudden i Cloetta Center ikväll

En poäng känns som en förlust!
Så här i efterhand så känns det som en förlust. Men det kanske istället hade vart ett rån att DIF hade tagit tre poäng ikväll. LHC lyckades kvittera med 2.05 kvar av matchen och sedan avgöra i powerplay efter en konstig utvisning av domare Morgan Johansson. Till och med kommentatorn tyckte att det var lite märkliga utvisningar åt båda hållen. Men idag ska man inte skylla på domaren. LHC vägde mycket tyngre sett över hela matchen. Men med lite flyt så hade det kanske blivit alla tre istället för en poäng.

LHC inledde starkast under de första fem minuterna. DIF försvarade sig bra, spelet vände lite när DIF fick möjlighet i spel fem mot fyra. Sen rullade spelet på där båda lagen skapade ett par chanser. Marcus Kruger drog på sig en tvåa vilket resulterade i powerplay för LHC. Det hinner inte gå mer än sekunder innan släkten är värst. Musse Håkansson pillar in 1-0 för LHC. Inte särskilt rättvist men efter målet så tog LHC över och behöll ledningen in i paus. I andra var det mycket LHC men DIF stack upp och gjorde det bra ett par gånger. Det var en trevande period där DIF försvarade sig men låg på lur. LHC kontrollerade matchen men ändå var det DIF som fixade en viktig kvittering i powerplay med minuten kvar av andra. Christian Eklund styrde läckert in pucken i nättaket. Kvitterat och energi till DIF lagom innan paus.

Energin hängde med DIF en bit in i tredje där Tim Eriksson påpassligt slog in 1-2. DIF i ledning i matchen, och en ledning som nästan höll ända in i mål. Men det höll inte alls. LHC kvitterade och avgjorde i sudden efter en skitutvisning på en DIF-back. Som jag skrev innan så känns det som en förlust trots en poäng ikväll. Med lite flyt hade det vart tre oerhört viktiga och tunga poäng men istället bara en. Det är ok med knappt betyg men ska man uppåt i tabellen och till slutspel MÅSTE MAN BÖRJA VINNA OCH TA TRE POÄNG flera matcher i rad.

På lördag är det sista matchen matchen innan jul och landslagsuppehållet mot Modo. Ska det bli tre poäng där så måste man jobba i sextio minuter.

Övriga matcher:
Färjestad-HV71 1-4
Brynäs-Timrå 2-0
Skellefteå-Södertälje 4-1
Frölunda-Modo 3-1
Luleå-AIK 2-1 efter sudden death




Hockeytorsdag: Svår match för DIF i Chokladkartongen!

Elitserien 2010/2011
Omgång 28



Linköpings HC - Djurgårdens IF
Cloetta Center 19.00

Ny tuff bortamatch för DIF
Det är inget att orda om, de tuffa matcherna avlöser varandra. Ikväll väntar svårvunnen bortamatch mot Linköping. Senast lagen möttes blev det faktiskt 0-0 där DIF kunde vinna på straffar till slut. Båda lagen har en del skador, för DIFs del innebär det att många juniorer åter får chansen. Frågan är om succén fortsätter med det konceptet?

Läget i lagen: I hemmalaget LHC
är skadeläget alltjämt bekymmersamt. Andreas Pihl, Erik Andersson och Robin Persson saknades senast på backsidan och Andreas Jämtin var borta bland anfallarna. Det är även frågetecken för Mikael Håkanson inför kvällens match. För Djurgården är det ändring i kassen till att börja med: Mark Owuya får chansen igen. Dessutom saknas minst fyra tunga pjäser som saknas inför kvällen: Nils Ekman (avstängd), Marcus Nilson (sjuk) och Mathias Tjärnqvist (skadad) samt Nichlas Falk (skadad). Det innebär att det blir en fortsatt ung satsning i laget av Nilsson/Johansson/Montén. Det är bara hoppas på fortsatt succé ikväll för det blir riktigt tufft.

Övriga matcher:
Skellefteå-Södertälje
Luleå-AIK
Brynäs-Timrå

Frölunda-Modo

Färjestad-HV71 visas 18.45


NYHET: Följ kvällens RSK-match via liverapportering på nätet. LÄS!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nästa hemmamatch: Torsdag 16 december 19.00:  Rydaholms SK - Eksjö Hockey
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Division 3 D - Fortsättningsserie vår 2010/2011
Omgång 2

VS    

Rydaholms SK - HA74
Talavidshallen 19.00

RSK jagar vidare mot fler segrar!
RSK spelar hemma ikväll och för motståndet står HA74 från Sävsjö. HA74 hade heller ingen rolig höst i sin serie. Man slutade näst sist där Finspång och Skillingaryd tog platserna i Alltrean. Annars vet vi inte så mycket om motståndarna. För RSK gäller att fortsätta på den inslagna vägen. Att på hemmaisen gå ut från start och visa vilka det är som bestämmer, tänka på ett väldigt tajt försvarsspel och se till att ha mycket puck. Det kommer bli en tuff match men RSK har visat att man kan. Vi håller tummarna ikväll

KÄMPA RSK!

Övriga matcher i serien:
Lenhovda-Virserum - Lenhovda vinner!
Eksjö-Diö: Svårtippat men Diö känns vassare.
Wettern-LinTek Wettern vinner enkelt!

- - - - - - - - -

NYHETER:
Ni som inte ser matcherna hemma i Rydaholm, eller följer dem utsocknes finns nu möjligheten om allt funkar: Följa matcherna på www.everysport.se. Ni som är med i RSK-gruppen på facebook går bara in på gruppens sida så ligger det en länk där.

Eller klicka mellan pilarna < http://www.everysport.com/sport/ishockey/division-3-herr/reg-syd-d-forts/event/2011-12-09/rydaholm-ha-74-saevsjoe/22138796 >

I annat fall gå in på everysport.com klicka på ishockey - division 3 och Rydaholm. Vi får hoppas att täckningen är med i ishallen så ska det inte vara några problem.



Skaffar RSK:s logga på eran profilbild på Facebook!!!

NYHETER 2:

Till alla som har har facebook, (och ni som inte har SKAFFA!) Ni kan på eran profilbild visa att ni stödjer RSK med att lägga dit RSK:s klubbmärke på er bild. Sök på PicBagde på facebook och sen sök vidare på Rydaholms SK så ska min nygjorda badge komma upp. Om det inte funkar så kan ni bara hojta till så kan jag hjälpa till!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nästa hemmamatch: Torsdag 16 december 19.00:  Rydaholms SK - Eksjö Hockey
---------------------------------------------------------------------------------------------------------


Nytt från DIF-TV: Bakom kulisserna


Årets Rookie kandidat 2 blir Årets rookie!



19. Calle Järnkrok Brynäs IF

Årets andra rookiekandidat av fyra heter Calle Järnkrok från Brynäs IF. Denne Järnkrok kom som en blixt från klar himmel förra säsongen och spelade in sig i A-laget nästan direkt. I SM-kvarten mot Djurgården var Järnkrok helt klart en av de bättre i BIF. Jag gillar hans sätt att spela hockey, önskar ju han var djurgårdare förstås.

Jag tror ganska starkt att årets rookie kommer heta Calle Järnkrok!

Har ni hört talas om Blue Brigade? de finns och hörs på Hovet!


Jimmie efter gårdagens seger


ÄNTLIGEN SEGER!

Elitserien 2010/2011
Omgång 28




Djurgårdens IF - Luleå Hockey 4-1 
1-0, 2-1, 1-0
Skott: 40-25 (16-6, 15-9, 9-10)
Mål:DIF: Marcus Sörensen, Mario Kempe, Andreas Holmqvist & Marcus Kruger
Mål:LHF: Chris Abbott
Publik: 7212 personer på Hovet



Marcus Krugers mål i tom kasse var ett riktigt viljemål och det visade Kruger när pucken satt i nät! Dessutom gick han upp i ledning i DIF:s interna poängliga.

ÄNTLIGEN SEGER!
Det är ju med äntlig glädje man bloggar eftermatchen ikväll. Det blev tre sköna och helt välförtjänta poäng inför över 7000 åskådare på Hovet. Ikväll var det inget snack som saken. Ett skadedrabbat DIF som saknade Nils Ekman, Mathias Tjärnqvist, Nichlas Falk och Marcus Nilson hade tagit in tre juniorer i truppen idag: Fredrik Claesson, Marcus Sörensen och Mika Zibanejad.

Djurgården startade riktigt bra och tog också ledningen efter fem minuter när debutanten och ynglingen Marcus Sörensen touchade pucken från Christian Eklund, pucken studsade vidare och Luleås back Janne Niinimaa var sist på den när den styrdes in bakom Anders Nilsson. Ett praktsjälvmål men målet fick alltså Sörensen. Hur kul som helst. Det syntes tidigt i matchen att det skulle till väldigt mycket om det inte skulle bli några poäng för de rödklädda Djurgårdsspelarna. När sedan Mario Kempe satte 2-0 i slutet på första perioden så knep DIF åt snaran kring Luleå rejält. DIF hade greppet matchen igenom och det kändes aldrig som man släppte in Luleå i matchen. Även om DIF inte alls imponerat på bra länge så kändes det ändå som man avgjorde matchen i praktiken när Andreas Holmqvist krutade in 3-0 i andra perioden. DIF spelade ett snabbt spel med energi med snabba spelvändningar och såg ordentligt taggat ut. Idag var det verkligen en bra match av DIF och det var skoj att se att man spelar sitt spel och det fungerar. DIF var bättre än Luleå från början till slut och även om Luleå reducerade i andra perioden så var kom de aldrig nära DIF denna kväll. Marcus Krugers viljemål när han avgjorde i tom kasse visade vilken kämpaglöd som finns i truppen. I och med segern så tog DIF poäng i femte matchen i rad men till skillnad att det var alla tre poängen. Hur skönt som helst och väldigt viktigt. Dessutom klev

-  DIF upp på åttonde och sista slutspelsplatsen. Viktigt.
- - Dessutom gick Djurgården förbi AIK i tabellen som grädde på moset. Ännu viktigare!

Men redan nu är eller borde gårdagens seger vara glömd för imorgon är det ny svår bortamatch mot Linköping.


Övriga matcher:
Modo-HV71 3-4 efter straffar
HV knep extrapoängen men Modo hade matchen i hand efter tre danska mål.

Timrå-Skellefteå 2-3 efter straffar




Timrå har sagt upp kontraktet med Daniel Corso!

Corso har lämnat Timrå. Efter incidenten i lördags mot Djurgården, där Daniel Corso slängde ur sig massa onödigheter och knäckte klubban i båset efter DIF:s 1-0 mål och blev visad ut till omklädningsrummet av tränare Perra Johnsson. Corso skulle ha spelat idag men man valde att sparka han istället. Det kanske var lika bra om han spred dålig stämning i laget och dessutom fått matchstraff av sin egen tränare.

Brynäs-Linköping 3-2 efter sudden death

Södertälje-Frölunda 1-2 efter sudden
Tyvärr
får man väl säga igen, för en domarskandal avgjorde matchen åt Frölundas fördel. En horribelt felbedömd utvisning av domare Sören Persson på SSK:s Mattias Carlsson gav Frölunda powerplay och matchen avgjordes i absolut sista sekunden. Blytungt för SSK men oerhört viktigt för Frölunda.

Nattens straff i NHL: Mikhail Grabovski



Torontos Mikhail Grabovskis snurr är ju helt okay

Viktor Mårtensson, Västerås IK - En spelare för Elitserien?



Är det några som känner till Västerås IK:s "råskinn" och "tough-guy" Viktor Mårtensson? Har precis sett hans armbåge mot en spelare i matchen mot Almtuna där Almtunas tränare Bobo Simensen är vansinnigt arg för just den förseelsen tidigare i matchen. Jag undrar om Viktor Mårtensson ändå inte skulle klara av Elitserien? Han ska tydligen vara en riktig tuffing och spelar hela tiden på gränsen eller över gränsen. Jag bara kom att tänka på Anton Hedman när jag såg denne Viktor. De påminner om varandra, inte mycket till spelare på isen i övrigt förutom när det hettar till och då är det över gränsen hela tiden.



Viktor Mårtensson har tidigare utmanat NHL-meriterade backen i Leksand: Jean-Luc Grand-Pierre tidigare i vinter.

Tisdag innebär fem elitseriematcher

Elitserien 2010/2011
Omgång 28



Djurgårdens IF - Luleå Hockey
Hovet 19.00


Sista hemmamatchen innan jul för DIF
Djurgården Hockeyjagar trepoängare febrilt. Man har fem raka tunga förluster, visserligen efter övertid eller straffar, och förvisso tagit poäng i de fyra av de fem matcherna men det räcker ändå inte. Laget dalar sakterliga neråt botten så nu måste trepoängarna börja komma annars är risken stor att det börjat gå troll i det hela. Luleå är tuffast tänkbara motstånd, de var serieledare fram till igårkväll innan Färjestad sopade dit AIK med 6-1. Men har alltså chanse att ta tillbaka denna om man slår Djurgården ikväll.



Intressant notis
: Djurgårdens interna poängliga leds av spelaren på bilden: backen Josef Boumedienne på 16 poäng. Det talar väldigt tydligt om vilka problem Djurgården har att göra mål när Boumedienne är i täten.

Läget i lagen: Djurgården som har lite småskador i truppen får först och främst klara sig utan Mathias Tjärnqvist som fortfarande inte är okej efter sin skada. Nils Ekman är ju avstängd. Stefan Ridderwall i kassen förmodligen. Igår hade man juniorerna Mika Zibanejad (uttagen till JVM-s 30-mannatrupp) och Marcus Sörensen med på träningen. Därför är det vissa frågetecken hur Hardy formerar laget ikväll. Serietvåan Luleå ser en liten ljusning på skadefronten: numera är bara Pierre Johnsson och Cam Abbott borta från spel. Viss osäkerhet finns hos Anders Burström. Målet vaktas av Anders Nilsson ikväll.

Övriga matcher:
Modo-HV71
På förhand en klar tvåa med tanke på läget. Men Modo är ganska bra hemma. HV71 är ett av seriens bästa lag just nu. Tajt!

Timrå-Skellefteå
Matchen sänds 18.45 på
Tror på att SAIK vinner här ikväll. De känns bättre än TIK.
Brynäs-Linköping

Södertälje-Frölunda -
Kvällens mest intressanta match egentligen med tanke på läget i tabellen. Väldigt svårtippat dock då båda lagen har en obegriplig form. De båda kan sticka upp likafort som de kan kräla på knäna och agera precis som ett lag i bottenträsket.

En match i elitserien ikväll

Elitserien 2010/2011
Omgång



AIK-Färjestad
Hovet 19.00

Matchen sänds på


Läget i lagen: Christopher Heino-Lindberg, Josh MacNevin och Dick Tärnström (ryggproblem) saknades senast mot Skellefteå. Dick Tärnström är dessutom osäker på spel inför kvällens matc mot Färjestad. Han skulle testa på värmningen men det mesta tyder på att han inte spelar ikväll. I Färjestad så saknar dom Rickard Wallin, Anton Grundel och Jonas Frögren, samt att målvakten Alexander Salak gick sönder senast mot Modo och spelar inte mer innan jul. Dock osäkert hur länge han blir borta.

Nicke Johansson sköt hem segern i sudden death

Division 3 D - Fortsättningsserie vår 2010/2011
Omgång 1


    

Virserums SGF - Rydaholms SK 4-5 efter sudden

RSK-seger i sudden death!
Glädjande nyheter direkt från bussen. Fick precis veta att RSK tog hem två poäng i bortamatchen mot Virserum. Nicklas Johansson avgjorde i sudden death. Två poäng känns helt okej ändå. RSK fick den start man behöver för fortsättningen. På torsdag kommer HA74 och inget annat på besök. ALLA TILL HALLEN DÅ!


Övriga matcher i samma serie
Diö-Wettern 7-3
Lenhovda-Make Believes 10-0

HV71 fick revansch i returen

Elitserien 2010/2011
Omgång 37


Frölunda Indians HC - HV71 2-4
0-2, 1-1, 1-1
Skott: 34-35 (11-13, 14-10 9-12)
Mål:VF: Niklas Andersson, Tomi Kallio
Mål:HV: Simon Önnerud, Kamil Piros, Oscar Sundh, Kris Beech






Revansch för HV i andra mötet på två dagar.

HV71
vann i Scandinavium ikväll och fick revansch efter straffförlusten igår. HV kopplade tidigt grepp om matchen och Frölunda fick en jobbig match som dessutom saknade tre tunga namn.



Inte blev det bättre av att båda Andreas Karlsson (bilden) och Carl-Johan Klingberg utgick skadade. För HV71 är det uppåt nu, det går som tåget och man har flytet med sig. Laget är med i toppen och de kommer fortsätta klättra nu när de har riktigt tätkänning. Se upp för HV71!

Linus Omark har gjort det igen!





Linus "Trollgubben" Omark har gjort det igen. Det fortsätter gå hyfsat i farmalaget Oklahoma City Barons för herr Omark. I nattens match kom han helt fri med målvakten och på sitt speciella vis så minilobbar han pucken förbi den ställde målvakten som var svenske Eddie Läck, gamle Leksand och Brynäsmålvakten. På bilderna syns även förre Färjestadbacken Johan Motin.

Omstart i div.3: Premiär i Fortsättningsserien

---------------------------------------------------------------------------------------------
Nästa hemmamatch: Torsdag 9 december 19.00:  Rydaholms SK - HA74
---------------------------------------------------------------------------------------------

Division 3 D - Fortsättningsserie vår 2010/2011
Omgång 1



VS    

Virserums SGF - Rydaholms SK
Virserums Ishall 18.00 (OBS-tiden!)


RSK siktar mot ny victoria i Virserum!
Det är 10 dagar sedan lagen möttes och då vann RSK med 8-6. Båda lagen har vunnit på respektives bortais. Klockan sjutton i eftermiddag är det dags igen. Då möts lagen i omstarten av division 3-fortsättningsserien. Det blir lite tuffare spelschema nu där det är match torsdag och söndag, sista omgången ligger den 17 februari sedan kan det bli längre spel för de lag som är med i toppen för ytterligare playoff och kvalspel men jag återkommer hur det kommer gå till.

Jag ringde och pratade lite snabbt med tränare Tomas Jonasson nu på förmiddagen inför omstarten i eftermiddag, och han var hoppfull och tror på en bra start av denna serien. Han mönstrar över fullt manskap förutom två gubbar inför kvällens match där Gabriel Fransson börjar i kassen. Hösten gick inget vidare men det är glömt nu. Nu är det fortsättningsserien som gäller och tre poäng ikväll. RSK behöver en bra start, för laget har kvalifikationer för att ta sig vidare i vår. Så kom igen nu grabbar och se till att plocka hem poängen ikväll i Virserum!

KÄMPA RSK!
VI TROR PÅ ER!


---------------------------------------------------------------------------------------------
Nästa hemmamatch: Torsdag 9 december 19.00: Rydaholms SK - HA74
---------------------------------------------------------------------------------------------

Övriga matcher i RSK:s serie:
Diö-Wettern
Lenhovda-LinTek


Femte raka torsken för DIF...

Elitserien 2010/2011
Omgång 27

Djurgården-Timrå 1-2

1-0 0-1 0-0, 0-1
Skott: 31-30 (9-7, 9-12, 12-9, 1-2)
Mål:DIF: Nichlas Falk.
Mål:TIK: Sebastian Erixon & Anton Lander

Publik: 7178 personer på Hovet



Timrås Anton Lander fixade segern i sudden

Femte raka förlusten svider nog..

Femta raka förlusten för Djurgården. Det är den tråkiga trenden som gäller just nu. Idag blev det visserligen en pinne men det kanske skulle vart tre. En missad straff och många missade målchanser sätter än mer sig djupt i DIF-skallarna. Nåt måste göras nu innan det går helt åt skogen.

"Djurgården måste köpa en ny målvakt!"
Ja det kanske är nåt som måste till. Inget ont emot Ridderwall/Owuya men ingen av dem är en toppmålvakt i år. Ingen av dem har tagit chansen. Det är ett måste om man ska vara med i racet. Definitivt också om man ska vara med i toppen, då måste man ha en målvakt som storspelar match efter match. Därför så höjer jag rösten igen och röstar starkt för att DIF måste värva en bättre keeper än de två som man har i år om man vill spela slutspel och gå långt. Jag kollade på 08-hockeyprogrammet på Svenskafans.com i veckan och där snackades om att DIF inte har någon målvakt som kommer hålla i ett slutspel särskilt inte om man vill gå långt. Det får man nog hålla med om som det ser ut nu. Det är åter mycket gnäll från min sida men det ligger ju lite sanning i det.

DIF behöver en keeper som ger försvaret tryggheten och lugnet
så man kan koncentrera sig på spelet mera. Vi har väntat på att Stefan Ridderwall ska gå in och spika igen som han gjorde förra året men det går trögt. Kanske beror det på att det var stenhård konkurrens med Wesslau förra säsongen. I år har man ju Mark Owuya men det är varken från eller till, dessvärre. Men sen borde det väl lossna likt HV71, de hade ju två matcher där de sköt 20 skott och gjorde 10 mål ungefär. Det är nog vad DIF hade behövt, ett par matcher där allt går in och där man känner att man äntligen har lite flyt. Djurgården kan bara göra jobbet varje match nu som kommer. En match i taget och hoppas på en vändning. Väldigt snart.

...problemet är bara att DIF har inte ett nickel, dessutom är budgeten sprängd för längesedan...

Övriga resultat:
Linköping-Södertälje 3-0
LHC gjorde det kort med ett blekt SSK. Gött!

Skellefteå-AIK 5-4 efter straffar
Fel AIK vann, det var det oäkta AIK som gjorde..  AIK från Stockholm fightar till sig en pinne helt rättvist. SAIK är tunga hemma och det visar man ikväll.

Färjestad-Modo 3-2
Modo skulle vunnit matchen helt klart men i hockey gäller det att göra mål på chanserna. FBK har just det flytet som behövs i såna matcher. Ogillas starkt!

17.00

Luleå-Brynäs 2-3
Stark vändning av Brynäs på bortaplan mot serieledande Luleå. Det är lite imponerande för jag tycker Brynäs vart mycket upp och ner. Man vet aldrig var man har dem.

18.30



HV71-Frölunda 3-4
efter straffar -

OBS! ny match i Göteborg imorgon!



Frölunda tog två oerhört viktiga poäng i Kinnarps Arena ikväll. Seger på straffar där Riku Hahl sprätte upp pucken bakom Andreas Andersson och segern var i hamn. Nu laddar lagen om för imorgon är det ny match i Scandinavium. Tufft dubbelmöte alltså mellan Jönköping-Göteborg. HV lär ju vara duktigt revanschsugna imorgon. Kul att se André Petersson i form igen. Jag har gått och väntat på att han ska få sitt stora genombrott i år och idag blev det ju två mål av snipern Petersson. Mer sånt! Fredrik Brembergs säsong ser inte ut att bli ljusare. I andra perioden utgick han skadad och lär bli borta ett tag, det snackades om en smäll mot huvudet.



Näst sista hemmamatchen innan jul

Elitserien 2010/2011
Omgång 27



Djurgårdens IF - Timrå IK
Hovet 19.00

Näst sista fighten på hemmais innan jul
Lördag brukar betyda folkfest på Hovet. Så också idag, det var över 6500 biljetter sålda igår så räkna med en bra publiksiffra. DIF har bra statistik mot Timrå. Två raka segrar har det blivit. Vi får hoppas trenden håller i sig så det blir en tredje idag. Timrå är skadedrabbat men var ett av seriens formstarkaste lag bara för ett par matcher sedan.

Läget i lagen: Mathias Tjärnqvist och Mario Kempe
spelar inte idag. "Tjärna" är skadad än och Kempe är sjuk. I övrigt har Hardy Nilsson en bra trupp att formera väl inför dagens match. Gästerna Timrå har skadebekymmer: Fredrik Hynning, Elias Granath, Magnus Åkerlund, Gabriel Karlsson, Mikko Jokela och Tomas Skogs missar matchen mot Djurgården. Frågetecken för Fredrik Sonntag, som ändå åker med till Stockholm. Timrå lånar in två spelare från Allsvenska Sundsvall Gustav Lindvall och Fredrik Högström.

Övriga matcher:
Skellefteå AIK-AIK
HV71-Frölunda Hockey'
Luleå-Brynäs
Linköping-Södertälje
Färjestad-Modo

Straffar är roligt


Fredagstankar: Upp med hakan?!



(Bild från förra vintern i Halmstad)

Fredagen har landat
och helgen är strax här med diverse trevligheter. Snön yr utanför fönstret men här inne är det varmt och gott. Tur då att man sitter vid datorn. Började dagen idag med att läsa kommentaren från inatt här på bloggen, och jag kan inte annat än hålla med. Det har varit för mycket negativt det sista och jag har bara ett grått och mörker när det gäller Djurgården framförallt. Det är också märkligt hur man bara kan se en sak ur ett perspektiv. Några få gånger har jag ändå försökt att se en ljusning men matchen efter så har det gått in i dimmma igen. Jag måste nog se det mer objektivt och se det från båda sidorna lite mer. Det blir nog bättre och roligare läsning för er som ändå knappar in min blogg varje dag eller bara någon gång i bland. Får ta mig en funderare och försöka se saker och ting i o l i k a perspektiv istället för i ett, det negativa hela tiden.

- - - - -

Igår var det fyra matcher i Elitserien. Djurgården spelade inte så det var kul att kunna zappa mellan de andra matcherna igår. Intressantast var ju helt klart att HV gjorde mål på allt under första halvan av matchen mot Timrå och avgjorde. Fem mål på sju skott i första perioden: "Det är ren och skär Mästarklass" som en vän skrev till mig på Facebook. Kan det vara så att HV är på väg mot mästartakter. Med tanke på de senaste två matcherna så var detta precis vad HV71 behövde. De har kanske inte förtjänat men två matcher med maxflyt. Nu kan det gå undan och HV lyfta upp sig rejält.

* Modo krossade Södertälje med 7-1. Inte mycket att säga om. SSK ska till Kvalserien. Det är där de hör hemma punkt.

** Luleå gjorde en riktigt bra match i Cloetta Center och nollade hemmalaget, Luleå sköt 16 skott och gjorde 2 mål. Luleås keeper Anders Nilsson räddade 30 skott. 

*** Emil Kåberg tog sitt Färjestad till sudden och straffar där norrmannen Anders Bastiansen satte sin vilket gav bonuspoängen till FBK mot Brynäs

Tabellen just nu efter 26 omgånger - Halva serien spelad
1 Luleå HF 26 16 1 0 3 1 1 7 67 - 52 52
2 Skellefteå AIK 26 14 0 2 3 0 1 9 79 - 59 47
3 Färjestads BK 26 13 1 2 4 0 1 9 68 - 58 46
4 HV71 26 11 3 2 5 0 0 10 73 - 63 43
5 Timrå IK 26 9 1 3 6 0 2 11 74 - 82 37
6 Linköpings HC 25 9 0 2 7 4 1 9 60 - 53 36
7 AIK 25 10 1 0 4 1 2 11 65 - 65 35
8 Brynäs IF 26 8 3 0 8 4 1 10 76 - 85 35
9 MODO Hockey 25 8 2 2 6 2 0 11 66 - 65 34
10 Djurgårdens IF 25 9 0 1 6 3 2 10 62 - 73 34
11 Frölunda HC 26 8 0 3 6 1 2 12 58 - 78 33
12 Södertälje SK 26 8 2 0 4 1 1 14 69 - 84 30

Årets skräll: Luleå Hockey utan konkurrens. Mäktigt jobbat av Jonas Rönnqvist med det billiga lag som det ändå är. Skellefteå är ett stabilt topplag. Frölunda fortsätter att inte imponera men däremot förvåna. Man har pengar och man köper det häftigare namnet efter det andra, bra tränare i båset men ändå får man inte ihop laget. Djurgården har ett av seriens bästa lag på pappret, men är ett av de sämsta spelmässigt på isen just nu, vi hoppas på en snar vändning, det måste bli en vändning, det måste bli slutspel!! AIK började som alla experter ville, i botten. Nu är man med i racet och innehar en slutspelsplats. Linköping började riktigt bra men har tappat lite i slutet. Färjestad är stabila, de ramlar inte ner så djupt i tabellen utan håller sig med i racet hela tiden. Modo Hockey är en gåta. Sedan SM-guldet 2007 så har laget gått mer eller mindre på knä, den konstgjorda andningen med Peter Forsberg och Markus Näslund i laget gav egentligen ingenting sett över det hela.

- Peter Forsberg gör en sista comeback sägs det snart men förhoppningsvis inte i Modo för det skulle bli deras död, kvalserien nästa i sånt fall!

Läckraste straffen på ett tag!


Kan inte låta bli men här är ett till:



AIK - Björklöven 2-7 från 1998/1999

Kolla in Lövens #9 Alexander "Sasha" Beliavskis snurrfint en bit in i klippet..

Kul med gamla klipp! Här från 2000



IF Björklöven Lynx går upp i Elitserien.
Björklöven innehöll: Petter Sandström idag i Troja, Per Ledin idag i HV71 och Erik Andersson idag i Linköping. I Timrå återfanns två namn som inte var några stjärnor egentligen men som höll bra klass i TIK: Fredrik Tideman, en av de sämsta backar som jag sett spela i Troja innan och efter detta. Dessutom den store målvakten Boo Ahl eller "Bo Val". Jisses. Däremot många bra blivande spelare: Största stjärnan av dem alla idag i NHL och Detroit Red Wings: Henrik "Zäta" Zetterberg förstås, Micke Lind, Anders Huss, Daniel Casselståhl och Modos nuvarande sportchef i målet: Fredrik Andersson

Djurgårdsfritt ikväll denna torsdag

Elitserien 2010/2011
Omgång 26



Tung tid för Djurgården

Det är väldigt svårt att hitta inspiration till inläggen för tillfället
i alla fall när det gäller Elitserien. DIF:s kräftgång har satt ner mig ordentligt. Hoppet just nu på att det ska vända finns men det blir bara mindre och mindre. Känns det som i alla fall. Jag undrar ibland om det kommer ske någon vändning alls. Att Djurgården kommer spela slutspel är något man kan leta i stjärnorna efter. Laget har haft en åttondeplats ett tag men efter senaste debaclet så har man nu hamnat i ingenmansland med blott fyra poäng ner till sista platsen. Det är tuffa tider och varje match är nu ett krig. Ett måste, man måste vinna och ta poäng. Nu är vi där vi var för två år sedan när vi missade slutspelet. Då hade laget en svart november men sen gick man som tåget men fick bensinstopp med fem matcher kvar och missade slutspelet. I år kommer bli något liknande tror jag. Tabellen har börjat sätta sig, visserligen är det ganska jämnt från tredje plats ner till botten men ändå. DIF är i osäkert land nu och har en tuff tid framför sig. Inget absolut inget går med laget och frågan är när eller om det kommer en vändning just nu. På lördag kommer Timrå hemma och hur det ska gå är svårt att säga. Det blir en väldigt tuff match, det är en sak som är säker!

Ikväll tittar jag på: Timrå-HV71, gäller att kolla in Timrå inför lördagens match..

Inget Djurgården som matchar ikväll alltså. DIF gör upp med AIK den 22:a december i stället i ett då förhoppningsvis hett derby. Frölunda och Skellefteå har redan spelat denna omgångens match så de spelar inte heller ikväll. I övrigt är det fyra matcher på schemat ikväll. Huvudmatchen känns intressant. Serieledande Luleå på bortais mot Linköping som är riktigt starkt hemma i sin Chokladkartong.

Kvällens huvudmatch 18.45
Linköping-Luleå

Cloetta Center 19.00

Modo - Södertälje
Fjällräven Center 19.00

Timrå-HV71
Eon Arena 19.00

Brynäs-Färjestad
Läkerol Arena 19.00


Miikka Kiprusoff - hyfsad räddning, bedrövlig musik


Ögonblicket



Jag minns det väl. Höll stenhårt på Frölunda då av någon himla konstig anledning...

Snöpligt...


RSS 2.0