SM-final 2011: Färjestad - Skellefteå

SM-final 2011

VS

F ä r j e s t a d s  B K  -  S k e l l e f t e å  A I K

Final 1 - Tisdag 5 april
Färjestad - Skellefteå


Final 2 - Torsdag 7 april
Skellefteå - Färjestad


Final 3 - Lördag 9 april
Färjestad - Skellefteå


Final 4 - Måndag 11 april
Skellefteå - Färjestad


Final 5 - Onsdag 13 april
Färjestad - Skellefteå


Semifinal #5: Skellefteå klart för SM-final! Luleå orkade inte..

******************

SM-slutspel 2011

******************

Semifinal #6
Skellefteå-Luleå 4-2

******************




SAIK brottade ner Luleå till slut.

Luleå-Skellefteå 3-4
1-2, 2-1, 0-1
Skott: 26-24 (7-7, 6-11, 13-6)

SKELLEFTEÅ KLART FÖR FINAL EFTER 4-2 i matcher



#44. Tim Erixon drog in matchavgörande 3-4 med tio minuter kvar av matchen.

SKELLEFTEÅ klart för sin andra SM-final i klubbens historia. Senast det begav sig var 1978 och då vann man finalen mot Brynäs och en av de de ledande spelarna då var Hardy Nilsson, Djurgårdens tränare.
Detta efter en uddamålsseger i sjätte matchen lagen emellan. SAIK gör det riktigt bra med tanke på att de låg under med 0-2 och var i sudden i match tre men där klev Erik Forssell fram och ordnade viktig seger för sitt lag. I fjärde matchen stod han åter där som matchvinnare och matchserien var kvitterad. Efter det vände det till svartgul fördel. Femte matchen tog SAIK hem och nollade Luleå. Matchen idag så var det SAIK som klev ut och tog tag i det från början. De svartgula hade 0-2 och 1-3 efter ett par minst sagt tveksamma ingripanden av Luleås målvakt Anders Nilsson. Luleå kom tillbaka och lyckades kvittera och det stod och vägde men då kom det ytterligare ett tveksamt målvaktsingripande av Nilsson i Luleåkassen när Tim Erixons höstlöv dalade in till 3-4. Jag måste säga att det känns rätt åt Luleå. Den här lilla oflyten hade vi eller mitt DIF mot Luleå. Idag fick de känna på samma grymma slut. SAIK såg ut som ett slaget lag nästan efter två matcher men man har verkligen rest sig och gjort det rejält bra. Luleå orkar inte, man rider på ett flyt i början vilket gav tre raka segrar mot DIF innan raset kom, man vann på grund av lite flyt mot DIF. I serien mot SAIK tog man två segrar lite snöpligt men orkade inte hålla emot det sedan.




Det ska ändå sägas att Jonas Rönnqvist verkligen fått ut max av sitt manskap. Det är inget katigt lag på pappret förutom möjligt Abbotts och Niinimaa men sen var det många nykomlingar i Elitserien. Jag gillar Rönnqvist och hans sätt att spela ändå. Han spelar utefter vad han har för manskap även om många matcher varit riktigt tråkiga och sega att titta på. Luleå kan vara i toppen för att stanna.

Semifinal #5: Skellefteå har två matchbollar

*******************

SM-slutspelet 2011

*******************

Semifinal #6
Skellefteå-Luleå 3-2

*******************

.....VS....

Luleå Hockey - Skellefteå AIK
Coop Arena 19.00


Matchen visas 18.50

och kan ses med behörighet

Luleå måste vinna annars är säsongen över. SAIK har två chanser att ta sig till SM-final. Tar man den ikväll eller får vi en helt avgörande sjunde match i Skellefteå på lördag?


Växjö Lakers intro i "Lakerdome"


Nattens smäll i NHL: Detroit föll med 3-10 på hemmais



Detroit Red Wings - St.Louis 3-10

Inför fullsatt Joel Louis Arena, 20 066 åskådare så förnedrades de rödvita av St. Louis. Det var den största förlustern på 17 år för Red Wings



Jag måste ju genast erkänna att både Daniel Larsson och STEFAN LIV hade gjort det bättre än de två målisarna: Joey McDonald och Thomas McCollum som försökte vakta kassen inatt.

Detroits gubbar har nog svårt med motivationen...
Jag tror att Detroits gubbar har svårt med motivationen i många matcher. Visst de tänder till när slutspelet är men det gäller ju att ha en så bra form som möjligt. Det är inte bara att trycka på en knapp och så ska det gå per automatik liksom. Detroit måste satsa yngre och det ganska omgående. Lidas gör ändå sin bästa säsong men formen när den är som sämst är inte lika hög längre och det gäller nog de flesta av de äldre rävarna. Det är ofta sånt som fäller ett lag i längden när man inte har hunger sett över hela säsongen. Även om spelaren vill så blir det så här i bland och det här är ju en rejäl chock för Detroit men en ordentlig väckarklocka hoppas jag. De förtjänar kanske att få en utskällning likt den Washington fick av sin coach när han sa 21 st FUCK på 10 meningar ungefär.

Classic: Tommy Sjödin vansinnig, (numera med i reklamen på TV)


J20: Fördel DIF efter första kvarten!

************************

Junior-SM-slutspelet 2011

Kvartsfinal #1 i bäst av 3
Djurgården-Modo 1-0
Rögle-Frölunda 0-1
Skellefteå-Malmö 0-1
HV71-Luleå 0-1

************************



Patrik "Sillen" Cehlin - matchvinnare mot Modo med två mål

Modo-Djurgården 2-3
0-0, 2-2, 0-1

Skott: 35-34
(12-8, 13-14, 10-12)

0-1 Patrik Cehlin
0-2 Arvid Strömberg
2-3 Patrik Cehlin, målet kom med 24 sekunder kvar av matchen.

Djurgården leder med 1-0 i matcher i bäst av tre.

Övriga kvartsfinaler
Frölunda-Rögle 4-0
Skellefteå-Malmö 0-2
Luleå-HV71 6-3


Krönika: "Kvalserien anno 2011 slår nya rekord!"

Tabellen i Kvalserien just nu. Det återstår tre matcher, nästa omgång på söndag
1 Växjö Lakers 7 4 0 2 1 22-10 17

2 Rögle 7 3 2 2 0 23-20 13

3 Södertälje 7 2 2 2 1 22-19 11


4 Modo Hockey 7 2 1 1 3 16-13 11


5 Mora IK 7 2 5 0 0 16-27 6


6 Örebro IK 7 1 4 0 2 21-31 5



Alltså det här är rafflande värre. Elitserien slog ju alla tiders rekord till att vara jämn från plats ett till tolv. MEN årets Kvalserie är minst sagt oviss. Med tre omgångar kvar har FYRA LAG chansen. kvalserie går nog också till historien. Det återstår tre omgångar och FYRA lag chansen att ta sig upp. Ett av dem, det laget som leder kommer underifrån och vann hockeyallsvenskan, jag snackar om Växjö Lakers förstås. Men för två av dem är det jobbigt värre, både Södertälje och Modo riskerar att trilla ur Elitserien. För just nu är det ett av lagen som kommer få spela hockeyallsvenskt nästa säsong om man ska gå efter tabellen just nu. Modo och Södertälje som är UNDER strecket och är två respektive sex poäng efter Rögle och VÄXJÖ LAKERS. Jag vet men jag kan inte hjälpa det, jag rycks med det som kanske kommer att ske i Växjö. Laget, poplaget Lakers står där Troja stod både 1993 och 1996. Men till skillnad att det var bara en match kvar och av någon märklig anledning så fick alltid Troja lottningen helt emot sig och fick bortamatch i sista och avgörande matchen:

1993, Björklöven-Troja 4-2

1996, Södertälje-Troja 4-1


Det där är en vissen historia som kunde vart betydligt roligare. Efter den tiden så har inte Troja vart i närheten av ordet Elitserien utan nu har Växjö gått om Troja, eller inget är ju klart men Växjö har tangerat Troja kan man ju säga. Det svider i trojahjärtat det gör det självklart men det går inte att undvika att vara lite imponerad ändå. Jag menar för exakt 14 år sedan spelade laget i Talavidshallen mot Rydaholms SK i dåvarande division 4.

Nästa omgång spelas på söndag. Växjö åker till Örebro och som sagt det är ju oerhört viktiga poäng på spel.

Dramat fortsätter.

Nostalgi: Mitt första hockeyspel på datorn hemma



NHL-96. Det var tider det liksom och vad jag spelade det spelet.


Linus Omark straff på NHL-11



Linus Omark-straff på NHL-spelet

Dagens citat:







"Vi har inte vunnit ett skit ännu"

HVs guldhjälte a´1995 tar över HC Dalen



Vem minns inte hans överraskande lyckoträff bakom Brynäsmålvakten Lars Karlsson och guldet var ett HV71-faktum. Målskytten hette Johan Lindbom. Det var 16 år sedan men nu tar han över tränarsysslan i division 2-laget HC Dalen från Jönköping där han tidigare var sportchef.

Salming Trophy 2011 går till:



****************************************************************
Trofén instiftat av Börje Salming till Elitseriens bästa back:
***********************************************************



#7. David Rundblad, Skellefteå AIK

Bildspel från DIF:s säsong 2010/2011


Semifinal #5: Skellefteå har vänt, starkt på väg mot SM-final!

**********************

SM-slutspelet 2011

**********************

Semifinal #4
Skellefteå-Luleå 3-2
Färjestad klart för final

**********************
...VS...

Skellefteå-Luleå 2-0
1-0, 0-0, 1-0
Skott: 31-22

Skellefteå leder med 3-2 i matcher

Stark vändning av SAIK! - på väg mot final!
Skellefteå har gjort det som allt fler inte trodde laget skulle klara av. Men de svartgula fejkAIK har vänt ett tvåmatchersunderläge mot Luleå till 3-2 i matcher efter dagens seger. Dagens match var lika jämn men till skillnaden att Luleå inte alls var med på riktigt. Eller jo de var med i matchen men när man var tvungen att gå framåt kom man ingenstans. Det är ingen speciellt kul hockey att se lagen emellan och jag hoppas verkligen nu när SAIK tar sig till final att den blir välspelad. Sån här trist och seg hockey är verkligen inget kul att se. Luleå har dessutom tappat en ledning på ett par matcher och förlorat tre raka. Men skillnaden denna gången är att de inte har maxflyt och marginaler och sånt med sig. Jag tror inte SAIK tappar det här.

Matchstraff eller inte? Nja säger jag!



Todd Bertuzzi köttar Chicagos Ryan Johnson
. Givetvis en femma och duschen för Bertuzzi. Men självklart är halva grejen minst är ju bara för att det stod BERTUZZI på ryggen. Ingen rättskipare skulle ju erkänna det men så är det. Så är det här i Sverige med när vi snackar Per Ledin, Andreas Jämtin, Magnus Wernblom och så vidare.

Fotbollslandskamp ikväll? - GLÖM DET!

Dags att bryta trenden på bloggen, och byta ämnet högst tillfälligt.
----------------------------------------------------------------------------



Vansinne!

Ni som väljer att se en vintermatch i fotboll ikväll är ju minst sagt.....galna. Det är vinter fortfarande för bövelen och dessutom SM-semifinal i ett brinnande hockeyslutspel. Jag säger det igen för jag har sagt det så många gånger innan: Fotbollen ska inte börja än på ett par veckor, inte än, det är hockey, hockey, HOCKEY!!!
inse att fotbollsfolket delvis är hockeyintresserade med. Det har ju vart hur tydligt som helst att folket inte är lika intresserade så här i slutet på vintern på samma sätt. De vaknar inte till förrän i maj när det börjar bli varmt och då man kan gå på fotboll utan att frysa ihjäl

Även om "Sveriges fotbollslandslag" spelar träningsmatch.......eller oj det var visst kval av något slag ikväll så är det föga intressant.

Däremot:
.....om ett par veckor när hockeyn är slut och det följer sig naturligt att det är fotbollsäsong och vår på riktigt. DÅ kan man börja följa fotbollen på allvar. Jag menar media skriver om matchen ikväll som om det vore hur viktigt som helst. Grejen är ju att så är inte fallet. Visst ett kval är ett kval men. Moldavien. Är det ens ett landslag. Det luktar ju blåbär så lukten känns ändå hit. Allt annat än en svensk seger är ju katastrof.
Fast det är väl så att jag inte förstår grejen med VM-kval mot kalkonlag. Jag menar det är kanske en eller två matcher per grupp som är toppmatch annars är det ju toppen mot blåbären. Det är inget tryck, ingen hype ingen hysteri. Tyvärr men ett VM-kval det är ingen stormatch.

Silly Season: läget i Elitserielagen just nu:

AIK

Förluster
Christopher Heino-Lindberg, målvakt
Mattias Beck, forward


Brynäs IF

Förluster
Niklas Czarnecki. tränare
Thomas Greiss, målvakt
Dale Clarke, back
Eero Somervuori, forward


Djurgårdens IF

Nyförvärv
Philip Holm, back, J20
Viktor Bartley, back, Rögle BK
Mika Zibanejad, forward, J20

Förluster
Stefan Ridderwall, målvakt
Oscar Eklund, back, Oulun Kärpät
Marcus Ragnarsson, back, slutar
Nils Ekman, kan ej spela hockey mer.


Frölunda HC

Nyförvärv

Patrick Von Gunten, back, Biel

Anton Axelsson, forward, Timrå
Victor Backman, forward, J20
Jari Tolsa, forward, Linköping

Förluster

Johan Holmqvist, mv, ej nytt kontrakt

Joakim Lundström, mv ej nytt kontrakt

Ville Mäntymaa, back, Oulun Kärpät
Tobias Viklund, back
Christoph Schubert, back
Tomi Kallio, forward
Andreas Karlsson. forward, slutar
Niklas Andersson, forward, slutar


Färjestad BK


Nyförvärv:
Fredrik Wentzel-Pettersson, mv, Timrå

Förluster:



HV71

Förluster
Nichlas Torp, Timrå

Simon Önerud, Timrå



Linköpings HC

Nyförvärv

Förluster
Tero Leinonen, målvakt
Andreas Pihl, back
Viktor Ekbom, back, Tappara
Josef Melichar, back
Johan Andersson, forward
Patrik Zackrisson, forward
Jeff Ulmer, forward
Jari Tolsa, forward, Frölunda

Utlånade
Mattias Weinhandl, forward, SKA St. Petersburg
Tony Mårtensson, forward, SKA St. Petersburg


Luleå HF

Förluster
Lars Lökken Östli, back
Thomas Raffl, forward


MODO Hockey

Förluster
Charlie Cook, back
Niko Dimitrakos, forward

Robert Rosén, forward




Skellefteå AIK


Förluster
Pavel Skrbek, back
Petr Tenkrat, forward



Södertälje SK

Förluster
Pekka Saarenheimo, forward




Timrå IK

Nyförvärv
Jesper Dahlroth, back
Marcus Högström, back
Nichlas Torp, back, HV71

Simon Önerud, forward, HV71


Förluster

Juha Pitkämäki, målvakt
Pär Styf, back, slutar
Daniel Corso, forward
Anton Axelsson, forward, Frölunda
Mikko Jokela, back


Dagens citat:




"Hoppas att Modo nu fixar det här och sen vill jag att Växjö ska gå upp för att det behövs ett nytt lag. Därför dom har ny ishall och är less på att ha SSK i botten varje år sen -85, sen Elderbrink var där"


-känd Örebrospelare-

"Robban vänder hem till Växjö?"



Alvestasonen Robert Rosén
vänder hem till Växjö Lakers enligt källor

Robban hade ett tvåårskontrakt med Modo Hockey men säsongen däruppe har inte blivit vad han tänkt sig. Nu har bestämt sig och bryter lite överraskande kontraktet med Modo och vänder med stor sannolikhet hem till Växjö Lakers igen. Inget är klart med ny klubb för Robban men jag vet att Lakers har dörren öppen för honom och jag är ju inte förvånad. Lakers står med dörren till Elitserien, Modo verkar kliva ur finrummet. Men det ska ju tilläggas att allt kan ännu hända och absolut ingenting är klart om hur det går. Det återstår fyra oerhört spännande matcher. Men å andra sidan så jag fattar om Robban vill hem om allt går vägen för hans gamla klubb. Då är det ju en självklarhet att han vill hem och spela Elitseriehockey på hemmaplan. Det är ju en dröm som han haft som nu kan förverkligas.

Jag undrar bara hur Robban tacklar läget inför morgondagens match mot just Växjö på bortais, i hans gamla hall och mot hans gamla lag? Matchen imorgon är Växjö Lakers viktigaste i klubbens historia.

Nu hejar vi fram DIFs juniorer på jakten mot guldet!



SM-SLUTSPELET 2011
-----------------------------

J20

...VS...

Djurgårdens IF - Modo Hockey
Kvartsfinal #2
Fredag 1 april - Hovet kl 19.00

Djurgårdens J20 går in i slutspelet och möter Modo i kvarten. Ett Modo som vände underläge 0-1 till 2-1 i matcher mot Linköping. LHC vann den första i Örnsköldsvik men Modo reste sig och vann två raka på bortaplan. DIF och Modo har mötts tre gånger under säsongen och DIF har segrat i samtliga. DIF genrepade inför slutspelet med match mot Huddinge på Hovet. Siffrorna skrevs till 6-3 efter en match där Djurgården hade högre tempo, både med och utan puck, men där Huddinge allt för enkelt tilläts komma in på mål. Men det var en träningsmatch där närkamperna lyste med sin frånvaro och tanken mest var att hålla igång spelarna. A-lagsjuniorerna Patrick Cehlin, Mika Zibanejad, Fredrik Claesson och John Norman vilades i matchen för att komma pigga till slutspelet.



J18

...VS...

Djurgårdens IF - Linköpings HC

Kvartsfinal #2
Hovet Söndag 3 april kl 15.00

J18s kvartsfinal blev klart efter att DIF fick välja som andra lag. Valet föll på Lejonen från Linköping och spelas i bäst av tre. Första matchen spelas i Stångebro Ishall i Linköping på fredag och sedan match två på söndag samt en eventuellt tredje på Hovet på måndag.


Ögonblicket: Minns ni?

Tack Classe




Det bär tungt emot men grattis era ......!

********************

SM-slutspelet 2011

********************

Semifinal #4
Färjestad-AIK 4-0 - Färjestad klart för SM-final. igen.
Skellefteå-Luleå 2-2

********************


AIK-Färjestad 1-2
- - -
Skott: 25-18

Färjestad klart för SM-final efter fyra raka segrar.



Bered er på ny guldfest i Karlstad...

....till laget från Karlstad till SM-finalplatsen. Som jag ser det slår dom antingen Luleå eller Skellefteå i finalen. Jag tror vägen till guldet ligger vidöppen. AIK brände allt och lite till mot HV71. Jag kan verkligen förstå bitterheten hos alla HV-nötter, AIK slog ut ert lag till ingen nytta. Men nu har ni väl suttit och hållt på Färjestad. Det får mig verkligen att må illa ännu mer. I vilket fall så får vi ett nytt mästarlag i vår och de kommer bära en grön hemmatröja med all säkerhet. AIK och Viktor Fasth gick inte att känna igen i någon av de fyra matcherna. Jag kan inte påstå att Färjestad behövt ta i särskilt mycket. De har kört en lagom nivå precis anpassad efter AIKs tunna och ganska bleka motstånd. Färjestad är i perfekt form inför finalen. Sakta men säkert har deras spel blivit bättre, de säger själva att de inte spelar på topp ännu men det lär komma. AIK tar nu välbehövlig semester efter en månads bonusspel. Det bär ännu mer emot att säga men ni är bäst i stan denna säsongen, även om DIF slog er i inbördesmöten. Ser redan nu fram emot nästa års fem derbyn. Dessutom vore det skoj att få mötas i ett slutspel igen.

--------------------------------------------------------------------------------



#20. Erik Forssell - har gjort sina två viktigaste mål i karriären så här långt.

Luleå-Skellefteå 1-2 efter sudden death
0-0, 0-0, 1-1, 0-1
Skott: 23-35


Det står 2-2 i matcher

Vilka vinner slaget om Norrland??
Bataljen om Norrlands bästa lag har nu hårdnat. Dagens match avgjordes på nytt på övertid i en match som var mållös fram till det återstod tre minuter då gästerna SAIK tog ledningen men Luleå vägrade ge sig och lyckades kvittera med tolv sekunder kvar av matchen. Sedan klev Erik Forssell åter fram och avgjorde. Skellefteå har verkligen rest på sig och tagit sig tillbaka i serien och skaffat sig fördel, nu väntar hemmamatch i oerhört viktiga match fem. SAIK vann på övertid igen, två raka men det är så jämt så jämt mellan dessa två lagen. Inte helt oväntat ändå. Jag har ännu inte sett bilderna från matchen men får verkligen hoppas att målet kom till korrekt denna gången.

Semifinal 4: AIK måste vinna, Ovisst i Luleå

**********************

SM-slutspelet 2011

**********************

Semifinal #4
Färjestad-AIK 3-0
Skellefteå-Luleå 1-2


*************************

AIK-Färjestad
Globen 16.13

Matchen visas 15.50 på


AIK måste vinna annars är säsongen över. Inget har funkat för Gnaget som inte alls känns igen efter succén mot HV71. Viktor Fasth är mer än mänsklig och Färjestad är klassen bättre. Det blir nog finalklart för "Karlstadpöika" idag om inte AIK ser till att börja ta i.

_________________________________________________________________


Luleå-Skellefteå
Coop Arena 16.00

Matchen visas 15.30 på

Efter SAIKs seger så är nu denna semifinalen lite mer oviss. SAIK har ett tufft läge med bortamatch. Luleå har övertaget men nu kommer det bli mer ovisst. Denna semin har vart jämn och oviss och det är ju som sagt små marginaler som skiljt. Frågan är om marginalerna är på Luleås sida eller om det går tilll SAIKs fördel.

Semifinal #3: FBK med ett ben i SM-finalen, Domarmiss gav SAIK segern

********************

SM-slutspelet 2011

********************

Semifinal #3
Färjestad-AIK 3-0
Skellefteå-Luleå 1-2

********************



Färjestad-AIK 4-2
1-1, 2-0, 1-1
Skott: 23-16

FBK mot SM-final, Viktor Fasth är trött
Färjestad står stadigt med ena benet i SM-finalen efter eftermiddagens seger mot AIK. Det var den tredje raka segern på lika många matcher. AIK tog ledningen idagens måstematch men två enkla mål bakom Fasth senare var AIK ett slaget lag. Viktor Fasth går inte att känna igen. Jag tycker 1-1 är alldeles för enkelt trots att det är en dragning men det motiverar jag med att alla spelare gör den dragningen nu, innan var det lång dragning i sidled och backhand. Nu drar man kort och lägger mellan benen och det går ju hem gång på gång. Dessutom tycker jag 3-1 är ett höstlöv till dragskott och det ska Fasth ta med fri sikt och allt. Han missar i de enkla momenten men kan göra svåra räddningar. Nu när Fasth inte spelar på topp så lyser det igenom om hur mycket sämre AIK är än Färjestad. Mot HV var Fasth väggen och det höjde varje AIK-spelare som vågade tro på sig hela tiden. Nu är det ganska ängsligt och inget jävlarnamma. Det går inte mot ett tyngre, vassare och betydligt hetare Färjestad som ändå inte behöver förta sig så mycket. Jag tycker att efter 1-1 var det inget snack om vilka som skulle vinna. AIK kom inte till några farliga chanser utan det var Färjestad som ville betydligt mer. I sista perioden kom inte AIK närmre än ett reduceringsmål. AIK är ett par klasser sämre än FBK och räcker inte till. Färjestad lär säkra sin finalplats imorgon i Globen.

- - - -  - -  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -  - - - - - - - - - - - - - - -



Skellefteå-Luleå 2-1 efter sudden death
0-0, 0-0, 1-1, 1-0
Skott: 46-32

Luleå leder med 2-1 i matcher

#20. Erik Forsell - tvåmålskytt och segerskytt i sudden death

Rejäl domarmiss när SAIK fick avgöra i sudden
Jämnaste semifinalen trots att Luleå hade tvåsegrarsförsprång inför dagens match. Denna matchen blev inget undantag för efter två perioder så var det mållöst. Första målet kom med tio minuter kvar av matchen och det var Luleå som gjorde det. Det var lite hugget om stucket men Luleå spelar smart detta slutspelet. SAIK såg lite tagna ut efter målet men kom igen ganska fort. SAIK var ju tvunget att gå framåt och till slut skulle kvitteringen komma. Ett diagonalpass som studsar på en Luleåförsvarare som studsade rätt fram till en SAIKspelare som kunde raka in pucken till 1-1 med fyra minuter kvar. SAIK ville inte ha en sudden till utan gick för seger de återstående minuterna och var närmast ett segermål med tio sekunder kvar men SAIKspelarens puck gick över. Matchen till en ny oviss sudden death. Det var ovisst länge och väl men idag var det Skellefteås tur att få avgöra men men men vilken rejäl domarmiss framför kassen när Jimmie Ericsson sparkar omkull en Luleåback samtidigt som Erik Forssell avgör för hemmalaget. Det skulle vart en solklar utvisning och jag förstår verkligen Luleås massiva protester, ynkligt att åtta domarögon inte kan se vad som sker. Återigen så

Dagens citat:

Angående FBK-AIK matchen i Löfbergs Lila Arena i eftermiddag:

- - - - -


"- Det väntas fyra busslaster med AIK-fans och smartnissarna i LLA har placerat bortafansen på översta etaget, vilket en idiot kan räkna ut betyder trubbel"






- - - - -

Min fråga: FBK - IQ Badboll?

"Växjö Lakers & Troja"




Oscar Alsenfelt - rena väggen

Växjö Lakers.

Häftigt måste jag nog ändå säga om vad det är som håller på att hända. Växjö leder kvalserien efter halva serien med en och två poäng ner till Södertälje respektive Modo
Även om jag ogillar dem starkt så går det inte att låta bli att ändå hålla lite på dem i kvalserien. Igår var det spännande, jag följde sista perioden när jag såg att Lakers ledde 2-1 på bortais mot självaste Södertälje. Nu har man båda dessa lagen på hemmais i Lakerdome. Här kommer kvalserien avgöras. Ju fler poäng Lakers tar där desto närmre ELITSERIEN kommer dom. Vi stannar där och återkommer.



Troja - SMÅLANDS STOLTHET, står stadigt kvar med ena benet i Hockeyallsvenskan

I skuggan av Popcornlaget
från Växjö så ser Troja/Ljungby ut att behålla sin plats i Hockeyallsvenskan. Laget vann i går mot största hotet Huddinge med 3-2 och leder kvalserien på 14 poäng. Man har sex poäng ner till Huddinge på andra plats så det ska mycket till nu om SMÅLANDS STOLTHET ska tappa det här. I hockey kan ju allt hända men Troja behöver en seger till och kanske nån poäng till för att vara helt säkra. Det borde dom klara.

"Peter Jihde: Vad tänker du med egentligen?"



Det är väl inte konstigt att Peter Jihde måste skyddas av vakter om han uttalat sig minst sagt dumt och helt ogenomtänkt. Mann kan inte som honom Stå i hockeysändningen under brinnande slutspel i tv och säga att "Skellefteå AIK är det riktiga AIK" ja då får han nog skylla sig själv. Sånt säger man inte ostraffat och även om han ogillar AIK, jag antar att han gör det eftersom han ser SAIK som riktiga AIK, så ska han inte stå och säga det i  direktsänd TV och särskilt inte när AIK är med i hetluften och AIKaran är överallt i hans närhet.

Han bör ju hålla en viss uppsikt över ryggen för AIKs folk finns ju överallt i Stockholm liksom.

Sanlöst klantigt Jihde!



Inför Semifinal #3: Nyckelmatcher idag & imorgon

********************

SM-slutspelet 2011

********************

Semifinal #3
Färjestad-AIK 2-0
Skellefteå-Luleå 2-0


***********************

Nyckelmatcher idag- Helgen kan få fram finallagen!
Helgens kommande matcher kan avgöra semifinalerna och få fram två finallag. Det är ju match idag och imorgon, ett intressant upplägg faktiskt. Jag hade inte riktigt koll på men intressant som sagt. Sen tror jag nog att möjligheten är stor att det kommer bli klart med två finallag redan imorgon faktiskt. Storfavoriten Färjestad mot överraskningen Luleå. DET har då ingen tippat vad jag har hört eller läst.

Dagens matcher är nog vad man kan kalla för nyckelmatcher ändå. De två lag som ligger under bör eller rent ut sagt måste vinna idag. Annars hamnar man i ett nästintill ointagligt 0-3 underläge. Som bekant då inget lag i SM-historien har vänt. DIF var ju snubblande nära för nån vecka sen men ack och ve det gick ju käpprätt åt. För AIK blir det en svårare nöt. Man har ingen seger mot Färjestad i år, 7-0 i inbördes möten säger allt. Det är väl kanske det enda som talar för att AIK skulle vinna idag. Luleå däremot har bortaplan men pressen ligger på hemmalaget SAIK som helt överraskande har tappat två raka matcher så här inledningsvis. SAIK är ju storfavoriter och pressen på laget har ökat betydligt. Idag måste SAIK gå ut och göra sitt jobb annars tar säsongen slut i Luleå imorgon.

Färjestad-AIK
Löfbergs Lila Arena 16.00

Matchen visas 15.30 på

Läget i lagen:
Färjestad: Alexander Salak
i kassen och det är bara Christian Berglund som saknas.
AIK:
I torsdags saknades Christopher Heino-Lindberg (långtidsskadad), Josh MacNevin, Daniel Bång och Tobias Ericsson. Bång hoppas spela idag men är ännu osäker. Dessvärre kan det vara färdigspelat för Johannes Salmonsson som slog axeln ur led senast. Josh MacNevin har spelat klart för säsongen
mer den här säsongen och Ericsson fortsätter att stå utanför truppen

--------------------------------------------------------------------------------

Skellefteå-Luleå
Kraft Arena 16.00

Matchen visas 15.50 på

Läget i lagen:
Skellefteå:
SAIK saknade Adam Larsson och dessutom klev Fredrik Warg av på grund av skada. Inför dagens match är det frågetecken på både Larsson och Warg därmed. I övrigt är det bara långtidsskadade Ville Koistinen som saknas sedan tidigare.
Luleå: Senast saknade Luleå Elias Fälth, Janne Niinimaa och Mats Lavander. Åtminstone Fälth missar även dagens match.

"Bernst-Gunnar", speaker i Luleå Hockeys Fancorner

Kolla in länken nedan: Det är från Luleås fancorner från igår.



Deras speaker där är en viss "Bernst-Gunnar"  eller Bengt Carlsson som han heter.  Vi minns väl alla han från Byhåla - Ronny & Ragge. Ni vet han som alltid hade kostym, brudar och körde en röd Ford Escort Cosworth

http://lhf.hockeyligan.se/main.aspx?contentid=541619703809

Hyfsad volley alltså



Ryan Suter Nashville Predators

När pucken kan ta en konstig väg...


Semifinal #2: FBK och Luleå har kopplat greppet.

*******************

SM-Slutspelet 2011

*******************

Semifinal #2
Färjestad-AIK 2-0
Skellefteå-Luleå 2-0

*******************



Roger Melin har en del att fundera över.

AIK-Färjestad 2-4
1-1, 1-0, 0-3
Skott: 18-38

Färjestad leder med 2-0 i matcher

AIK har marginalerna emot sig, Luleå ruggigt bra i sudden
Färjestad och Luleå har två matchers försprång inför tredje semin imorgon. För AIK är det jobbigt, två tunga förluster och särskilt igår. Ett självmål avgör för FBKs räkning när Johan Andersson sparkar in pucken i egen kasse bakom en chanslös Viktor Fasth. OM AIK hade stolpe in mot HV har man definitivt ribba ut, då Daniel Rudslätt prickade överliggaren precis innan FBK satte matchavgörande 2-3. Tyvärr får man väl säga för alla gnagare därute men:

- Färjestad står med ena foten i en ny SM-final.

- - AIK vänder inte detta.

-----------------------------------------------------------------------------



Simon Hjalmarsson satte 4-3 i sudden

Luleå-Skellefteå 4-3 efter sudden
1-2, 1-1, 1-0, 1-0
Skott: 32-39

Luleå leder med 2-0 i matcher

Luleå går med raska steg mot en SM-final efter att ha vänt 1-3 till 4-3. ¤-3 kom i sudden och där har Luleå visat att man är ruskigt starkt. Om vi ska prata om marginaler så har Luleå det. Kvitteringen 3-3 kommer under rubriken marginalerna på rätt sida då en slö puck utifrån blå tar på en SAIK-back på utsida skena och ändrar riktning och går in imål där en ställd Andreas Hadelöv inte hinner parera då han var på väg åt andra hållet. Pucken går Luleås väg just nu. MAn kunde likaväl åkt ut mot Djurgården, det var hårfint där.

- Luleå står just nu med ena foten i en SM-final, sen 1997 då man föll mot just Färjestad

- Men, SAIK ska inte räknas ut än på långa vägar. Det här slaget är inte över än.

Snackisarna:
* Lars "Osten" Bergström
- Bevisar återigen vilken pajas han är när han gång på gång står och häcklar Skellefteås Yared Hagos med diverse ej passande påhopp för dennes hudfärg. Den gubben är galen, så är det bara.

** Färjestads gnäll och filmande på isen
- Hur orkar Färjestad klaga på vartenda domarbeslut? Det är minst en FBK-are vid domaren efter varje avblåsning, vad är det för fel?? Man har ju vunnit båda matcherna så vad lipa över hela tiden?
** Dick Axelssons
tolkning av Svansjön igår var festlig. Men jag kan bara säga till Dick: Lägg av med sånt där, det är bara onödigt barnsligt, du är en bra hockeyspelare, håll dig till vad du kan istället. Det är roligare att se.

***
Viktor Fasths målvaktsspel, han har gått från fantom till att vara mänsklig. AIK kan vända det här om Fasth blir rena mirakelväggen i kassen igen. Men det kommer inte ske.

OBS! MISSA INTE ATT det är dubbelmöte mellan Färjestad-AIK med två matcher i helgen:


Färjestad-AIK i Löfbergs Lila Arena på lördag 16.00

AIK-Färjestad i Globen på söndag 16.00


"Dragkedjan" återförenas i Frölunda?



Magnus Kahnberg





Jari Tolsa


vänder hemåt till Frölunda igen och återförenas med:



Joel Lundqvist

Det är ju mer än en gissning att man återskapar denna succékedja.

Semifinal #2: Liten fördel Färjestad och Luleå

******************

SM-Slutspelet 2011

******************

Semifinal #2
Färjestad-AIK 1-0
Skellefteå-Luleå 1-0

******************

Rond 2 av (sju)
Matchdag och andra semifinalen, först till fyra segrar som sagt. Färjestad och Luleå leder, mest överraskande är Luleå som dessutom har hemmamatch idag och kan gå ifrån till 2-0 i matcher mot storfavoriten Skellefteå. Får Luleå den ledningen så tror jag faktiskt att Luleå fixar SM-finalplats, fast jag inte trodde de skulle ha mer att ge mot SAIK efter sjumatchersrundan mot mitt Djurgården.

Fast det har man väl lärt sig i detta slutspelet att det kan svänga fram men sen tillbaka igen. Det lär ju säkert hända fler gånger i detta slutspelet men just nu är det Färjestad-Luleå i SM-final. Just Färjestad vann utan att imponera senast i första semin mot AIK, ett AIK som jag tycker gjorde sin hittills sämsta match i slutspelet. AIK måste gå tillbaka till tänket man hade mot HV71, då gick man in och spelade sitt spel och brydde sig om hur HV spelade. Jag tror att det blir en för svår uppgift att vända denna serien med 0-2 i matcher och match tre i Karlstad.

------------------------------------------------------------------------------------
Snackisen
Tacklingen på Christian Berglund var inget konstigt med, FBKs Jörgen Jönsson tyckte ju klart att det var en ful tackling, givetvis måste han ju tycka det offentligt när det det var en i hans eget lag. Jag tycker mer det såg ut som en krock än en ful feg tackling. Det är sånt som händer och var inte värt att anmäla. Hockeyn är tuffare i slutspelet och det är som man säger: HEADS UP, upp med blicken annars smäller det.
------------------------------------------------------------------------------------

AIK-Färjestad
Globen 19.00

Matchen sänds 18.50 

-----------------------------------------------------

Luleå-Skellefteå
Coop Arena 19.00

Matchen visas 18.45 på

Dagens citat:





" - AIK är bäst i Stockholm
"
-hockeykrönikör-

Krönika: Publikras i fotboll? det är ingen nyhet...

Vet inte om detta blir något dugligt inlägg till krönika men alltså det är ju ingen nyhet att allsvensk fotboll inte håller nån vidare klass. Inte konstigt publiken sviker säger jag.

Nåväl.

Man läser i tidningen om att alla stora sporter i Sverige tappar åskådare och att det bara minskar och minskar. Framför allt den som ska vara störst bäst och vackrast, (dock inte intressantast, segt spel) Men i alla fall som knappt är det. Svensk fotboll verkar lida mest, men det är kanske inte så konstigt. Man börjar när snön ligger som djupast och kallast. Det är ju inte fotboll som spelas på snöiga isiga planer där det inte går att spela hur man än försöker med att värma upp, skotta och så vidare.. Förra året var en totalmiss, en skandal att börja spela fotboll den 15e mars eller liknande.  Det var totalt vansinne och det visade sig rejält att folk inte hade lust att stå ute och frysa. Man valde hellre att stå inne och frysa vilket är ganska förståeligt.

6518 var publiksnittet i Allsvenskan 2010, och det fortsätter att minska. Men där är arenorna gjorda för mer än 10 000 personer på många håll och det är väl egentligen derbyna i Stockholm, Göteborg och Skåne som lockar publik annars är det en sorglig historia. AIK är ändå överlägset bästa publiklaget.

6160 var snittet i Elitserien 2010
.

Intressant:
Av ca 26000 tillfrågade i frågan vilket man väljer att gå på hockey eller fotboll så svarade 61% (!!) att de går hellre på  I S H O C K E Y . Det hade jag med gjort minst 9 av 10 gånger.

Elitserien tappar men bara marginellt, jag tycker å andra sidan att vissa lag bara ökar och ökar. Djurgården däribland men sen drar ju medan Frölunda med största arena drar ner snittet rejält år efter år när de inte lyckas. Färjestad har en väldigt kräsen publik som heller inte fyller sina 8000 åskådare.

Men det går ju upp och ner för alla...

Svensk elitfotboll håller ingen hög klass så det är inte konstigt att folk är väldigt kräsna.  Vi har inget lag som kan konkurrera med den absoluta eliten heller. Skyll på landslaget vetja. De har heller inte skövlat framgångar direkt och missad VM-plats svider ju enormt och dessutom tappar man internationell ranking. "Sveriges fotbollslandslag" ska spela heter det. Med en riktigt bra spelare, en kille från Rosengård, spelar i Italien och håller absolut toppklass men därefter finns det...ingen. Man behöver inte säga mer.

Jag ska å andra sidan inte säga att svensk hockey håller så mycket högre klass heller. Man sa för ett par säsonger sedan att Elitserien var den bästa ligan efter NHL men det sattes ju på sin spets när man mötte ryssarna, tjeckerna och förlorade gång på gång i träningsturneringarna och när VM kom så var Tre Kronor för det mesta långt ifrån ordet Guld.

För Sverige som idrottsland hoppas jag att det går framåt, fotboll, handboll, ishockey och alla andra sporter. Sverige behöver framgång.

HEJA SVERIGE!

Bloggen välbesökt igår!




Det här är verkligen sjukt roligt. Har precis kollat besökarsiffrorna från igår och blev mer än häpen. Jag vet inte hur folk mer än via Facebook får reda på bloggens existens. Jag "marknadsför" ju bloggen där så gott det går för att locka läsare men att det var så många!?!:

Antal besökare varje dag: ÖKAR
Antal träffar på sidan: ÖKAR


Jag är oerhört tacksam men också väldigt nyfiken
på vilka ni är där ute som läser mina inlägg?
Det är väl alltifrån varje dag till någon enstaka gång då och då misstänker jag men det spelar ingen roll, det är hur kul som helst!

UTAN ER INGEN BLOGG!

TACK återigen!


Dagens citat:





" - Så var AIKs magi borta
!! "


Semifinal #1: FBK vann enkelt som väntat, Sudden i Skellefteå

******************

SM - slutspelet 2011

******************

Semifinal #1
Färjestad-AIK 1-0
Skellefteå-Luleå 0-1

******************


Färjestad - AIK 2-1
1-1, 1-0 0-0
Skott: 30-20

Färjestad leder med 1-0 i matcher

Det blev en väntad seger. Stor skottseger för FBK mot ett AIK som inte alls gick att känna igen. Viktor Fasth åter bra i ett övrigt blekt och lamt AIK. AIK åkte och var rädda för att förlora, det funkar inte utan Färjestad fick AIK precis dit man ville. Ska AIK skrälla i den här serien med måste man våga tro på sig själva till 110% oavsett. Nu har FBK det där lilla försprånget. AIK måste vinna mins en match i Karlstad för att välta FBK tror jag. Där var man inte idag och gör nog sin sämsta match i detta slutspel.

------------------------------------------------------------------

Skellefteå-Luleå 3-4 efter sudden death
0-1, 2-1, 1-1, 0-1
Skott: 40-35


Luleå leder 1-0 i matcher

Lite tråkigt, jag trodde SAIK skulle gå ut och visa att de är större och bättre än Luleå men icke. SAIK hade problem med Luleå hela matchen målmässigt. Spelmässigt så kändes ändå SAIK vassare och med lite mer spets hade man avgjort matchen tidigt. Istället var det sega Luleå som ledde matchen igenom och sen även lyckades avgöra på övertid Inte okay SAIK. Fast det egentligen är skitsamma vilka som vinner...

RSK och Horda AIK-legend: Bo-Göran "Illen" Pettersson!

Filmen har inget med hockey att göra som denna bloggen handlar om men han är ju ett stort hockeyfan bland annat. Hittade mitt egna klipp(!) på tuben så är bara tvungen att slänga upp klippet.



(Råkade filma honom en gång under en paus i träningsmatch mot Torpsbruk. Det var under min första säsong som lagledare med Horda AIK.

Jag var bara tvungen. Alla ni eller vi som bor i Rydaholm med omnejd vet om denne
gubben. Han är stort Horda AIK-fan på sommaren och RSK-fan på vintern. För alla vet ju vem "Illen" är

Mark Owuya till Tre Kronor, totalt fyra spelare från DIF



Djurgårdens förstemålvakt: Mark Owuya blev idag uttagen till Pär Mårts landslag. En riktig överraskning må jag säga men kansket inte helt oförtjänt. Mark gick som en clown till en riktig målvakt i kassen för DIF denna säsongen och blev också förste keeper i slutspelet. Det är klart att han förtjäna en sån här chans. Ung och lovande som han ändå är och dessutom är det FLERA NHL-lag som drar ihonom.

Fotnot: Även Djurgårdens backar Staffan Kronwall, Oscar Eklund, forwardsen Daniel Widing och Daniel Brodin blev uttagna till Mårts första VM-trupp.

Jag har ju mitt målvaktspar klart för VM redan nu förutsatt att inte Lundqvist eller någon annan NHL-svensk dyker upp i kassen:

Mark Owuya och Viktor Fasth!

Semifinal #1: "Färjestad vinner enkelt", SAIK vinner idag.

******************

SM - slutspelet 2011

******************

Semifinal #1

******************


Färjestad - AIK
Löfbergs Lila Arena 19.00


Matchen sänds 18.45 på

"Färjestad vinner lätt - De vet precis hur de ska göra."
Jag har nu följt införsnacket om denna semifinal och kan ju bara konstatera en sak:
Färjestad kommer inte ha några som helst problem med AIK eller samma problem som HV hade mot AIK. "Vi vet hur vi ska göra mål på Fasth", "vi är inte oroliga och kommer inte ha problem med AIK". Det är några av uttalanden som FBK-spelare har sagt inför kvällens match i tidningar och tv så med dem orden kan vi sammanfatta kvällens match: AIK kommer få det minst sagt jobbigt, de kommer får spela försvarsspel mestadels. Allt annat än Färjestadvinst ikväll är otänkbart. "Vi har ju 5-0 i matcher och totalt 17-3 i målskillnad mot dem". Det ska ju bara tala för fyra enkla matcher för FBK.

ELLER ? ? ?

Ni förstår att jag bara överdriver LITE, men så här sak det tydligen gå om man läst och lyssnat från Karlstad. Jag hoppas verkligen att Färjestad får en rejäl näsbränna så det känns i hela Värmland! och att den bjuder på en och annan överraskning!

Håll ögonen på:
#71 Christian Berglund gör minst ett mål och #10 Pelle Prestberg ett med minst, de har gjort mål på Fasth innan och vet precis vad de ska göra säger dom.
-----------------------------------------------------------------------

Skellefteå - Luleå
Kraft Arena 19.00

Matchen sänds 18.50 på 

Slaget om Norrland - Föga ointressant
Egentligen så bryr jag mig inte vilka som vinner. SAIK eller Luleå känns som pest eller kolera. Luleå kommer inte vinna SM-guld ändå. SAIK har ju större chans till att gå hela vägen. En del säger att är det nån gång de ska ta bucklan så är det iår. Jag vet inte. SAIK måste bli mycket bättre om man ska gå hela vägen. Luleå får njuta i de matcher som återstår.

SAIK vinner denna skoterraggarfight med 4-1 i matcher.

Krönika: Hockeysäsongen över!?....men icke då..

Djurgårdens hockeysäsong tog slut i förtid. Säsongen speglade aldrig att något stort var på gång som var fallet förra säsongen där laget klev fram och överpresterade i slutspelet som sånär gav ett guld. I år blev det respass i kvarten och sånär en semifinal. Men nära skjuter ingen hare liksom aldrig. Jag tror inte DIF hade klarat sig hela vägen heller men man vet ju aldrig. Årets säsong är nog mest att glömma och ta nya tag inför hösten. DIF måste verkligen rycka upp sig till nästa säsong. I år var det alldeles för ojämnt och uppochner. Man kom aldrig upp i normal standard samtidigt som skador på nyckelspelare samt ett darrigt målvaktspar inte gjorde saken bättre. Men ändå är jag så besviken, det är svårt att förklara och det kommer ta ett litet tag att smälta eländet. Samt att kunna se objektivt på debaclet. Det konstigaste är kanske att jag är mer besviken än när vi föll i SM-finalen förra året. Faktiskt, hur konstigt som helst men sån tomhet som är nu vet jag inte om jag kände förra året. 

Man lever och dör med sitt lag. Nu är man knappt levande. Så känns det i alla fall. Man går länge och väl och väntar på att slutspelet ska börja och så tar det slut innan det ens börjat. Det kommer en längre krönika i alla fall är det tänkt så men jag ska smälta debaclet och sen kommer jag lägga ut den när det är klart. Så pratar jag inte mer om det.



Juniorerna - Djurgårdens framtid

Nu när seniorerna var sugna på tidig semester så är juniorerna inte det. Både J18 och J20 har gått till kvartsfinal och det slutspelet börjar om en vecka lite drygt. J20 fick Modo i kvarten men motståndarna till J18 är inte klart i skrivande stund. Där pågår åttondelsfinalerna ännu. Båda juniorlagen har gått som tåget denna säsongen så DIFs tillväxt är definitivt på frammarsch. Möjligheten för ett bra slutspel finnes ju därmed helt klart. Jag hoppas att HVs J20 tog sig vidare så jag kan gå och se DIF slå dem här i Jönnet. Fantastiskt att AIK slog ut HV i kvarten i Elitserien. Vilken bragd alltså, härligt!

J20-slutspelet - kvartsfinaler
Modo-Djurgården
HV71-Luleå
Skellefteå-Malmö
Rögle-Frölunda             

J18-slutspelet - kvartsfinaler
Djurgården-
Brynäs-
Frölunda-
Timrå-

------------------------------------------------------------------------------------------



Kvalserien - Växjö Lakers

Vilken start Popcornlaget från Växjö har fått. Tre raka segrar men nu kommer de sättas på högsta prov. Nu har man Modo borta imorgonkväll, Södertälje borta i nästa innan man vänder hem och tar emot Södertälje i Lakerdome nästa måndag. Jag tror att om man ska det största steget i klubbens historia så måste man vinna mot minst ett av lagen eller båda. Om varken Modo eller SSK förlorar. Annars blir det ju tråkSSK och Modo som behåller sin plats i högsta serien. Lakers har en teoretiskt god möjlighet. Fortsättning följs med spänning trots allt.


SMÅLANDS STOLTHET!

Kvalserien till hockeyallsvenskan - TROJA!
Troja hade en tung säsong som bekant där man ändå trillade på mållinjen. Det kanske var rättvist ändå att rödvitt får kämpa sig igenom ett kval. Jag vet att det kanske låter dumt men klarar man biffen nu så blir det ju ännu en nyttig lärdom. Jag tror inte att Troja hamnar i samma läge nästa säsong om man nu inte misslyckas i kvalet. MEN jag hoppas så innerligt för svensk hockey, smålandshockeyn att smålands stolthet: Troja klarar sig kvar. De tillhör övre eliten i Sverige det är liksom inget snack om saken.




NHL - inget favoritlag dock

Men jag tycker NHL är mer intressant nu än vad jag har tyckt på det senaste. När elitserien tar slut så vill jag inte att säsongen ska ta slut. VM kommer ju alltid men statusen är ju inte så hög av förklarliga skäl. Så när slutspelet börjar därborta så är det faktiskt ganska intressant. Särskilt ju närmre Stanley-Cupfinalen det går. Oavsett vilka som spelar så är det ändå den bästa ligan i världen med de två bästa lagen, just då i världen, så då är det topphockey. Jag kommer självklart följa årets slutspel med. Så länge det är hockey så följer man det, oavsett serie känns det som. Jag har dock ingen aning vilket lag som kan tänkas gå den långa vägen till "The Cup". Men jag kan göra ett försök att spekulera lite.

Kommenterna gärna om vad ni tror, jag har som sagt ingen bra koll på NHL.

Pittsburgh
- De kommer förmodligen gå långt i år igen men kanske inte hela vägen, men man vet ju aldrig.
Montreal - Vet en person som väntar på att de ska vinna så han kan öppna sin champagne som stått orörd sen 1970. Han lär få vänta ett år till, minst.
Washington -
Stora förväntningar, dags att gå hela vägen? Tveksamt, de räcker inte till.
Philadelphia -
Suveräna Flyers är alltid att räkna med när det gäller som mest.

Vancouver
- går bra i serien men har en förmåga att inte kunna prestera i slutspelet
Detroit - Tveksamt, laget är för gammalt och även om de vill så orkar de inte.
Chicago - Regerande mästarna som alla kommer göra allt för att slå ut.
Los Angeles - Mitt gamla favoritlag som kanske gör sin bästa säsong på bra länge. LA Kings är tillbaka i toppen. Kan överraska!





Hockey-VM 2011 i Slovakien
Sen har vi det här med Hockey-VM. Den största hockeyturneringen för landslagetn varje säsong. Men vi får väl se hur det blir och vad Pär Mårts får ihop. Självklart att jag ser Tre Kronors matcher så gott det går men jag har inga krav på dem längre. En sak har jag lärt mig genom åren med BÅG. Han lovar guld och gröna skogar men landar nånstans på grusvägen övergiven. För det mesta, visst Bengan har tagit Sverige långt i turneringarna men sista åren har inte vart så roligt att se spelmässigt när vi ofta haft ett mediokert lag. Pär Mårts har ändå i år spelat ett annat spel samt har stenhårt målet att spela med bästa möjliga lag utan krusiduller. BÅG var för snäll eller så tröttnade han. Men Mårts är alldeles för ny för att de ska våga säga nej utan de vill nog ha ett gott öga till honom.



Dagens citat: signerat #31 i FBK



- Ett fullsatt Globen och Hovet är elektriskt. Bästa hockeystämningen i landet.

#31.
(jag tror att han innerst inne har hjärtat på rätt ställe.)

Intro från nordligaste norrland....nästan



Asplöven HC gör entré hemma i sin hall - Arena Polarica

Ganska lamt intro, ser väldigt billigt ut och definitivt inte hockeyallsvensktmässigt. Om ni frågar mig.

Läst det här?
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/sverige/article12763302.ab
Asplövens stackars fans hade åkt 175 mil!! enkel resa, via bil flyg och tåg till Norrköping. Men väl där så kliver laget ut och blir totalt överkörda av Vita Hästen, 5-0 efter första perioden och totalt 9-0. Då fick fansen nog och slängde sina matchtröjor mot laget i spelarbåset.

Jag förstår dem. Jag hade gjort exakt samma sak.


Vad sägs om den nya layouten?

Det var tänkt att bloggen skulle få sig ett ansiktslyft till två-årsjubileumet i oktober men det rann då ut i sanden. Men nu så, nu är det äntligen klart!

Själv tycker jag att bloggen känns fräschare, det är bl.a. lite lättare att läsa texten när bakgrundsfärgen är ljus! Det blev till och med ett nytt foto när vi ändå var igång!

Men vad säger ni kära läsare?
Är den nya layouten bättre eller sämre?
Kom gärna med ytterligare synpunkter!




Kul med kommentarer




Ordet är fritt!

Det är alltid vissa trotjänare som kommenterar mina inlägg ibland. Jag skriver vad jag tycker och ni kommenterar era åsikter. Precis som det ska vara för ordet är fritt här på blögga.

Dessutom tack för all support hela tiden, nu under sista halvan av säsongen och slutspelet har det vart höga besökar och söksiffror på bloggen vilket är helt sjukt roligt. Vet inte vad jag ska säga men så kul att så många läser min blogg.

Den växer, det är fler besökare kontinuerligt. Vad ska man säga mer än TACK!

UTAN ER INGEN BLOGG liksom.
TACK IGEN!!


Men en sak:
Varför dölja sig bakom fakenamn? Det är lite roligare att få kommentarer från riktigt folk liksom. Jag står för mina vågar då inte vissa stå för sina??

Jag bara undrar.

Nu får vi följa DIFs J18 och J20 i SM-slutspelet!

A-laget fick en ofrivillig semester igår så nu får vi fokusera på framtiden inom DIF Hockey:
Djurgårdens båda juniorlag: J18 och J20 har gått bäst av alla juniorlag under säsongen som gått i seriespel. Nu har det dragit ihop sig för slutspel och det är dags för kvartsfinaler: J20 är det klart att DIF får Modo och där börjar man på bortais och sen är det två hemmamatcher. Kvarten avgörs i bäst av tre matcher så det är kort och intensivt.




DIF J20 satte nytt poängrekord för J20 SuperElit
Förövrigt slog DIFs J20-lag två nya poängrekord för J20. Man tog 70 poäng i J20 Super Elit vilket var ett nytt rekord för höstserien. Sedan var man bara en poäng ifrån rekordet i Super8-serien. DIF plockade 30 poäng där och det var bara en pinne ifrån 31 som var det tidigare rekordet. Totalt sett tog man 100 poäng i SuperElit och Super8 och det är tangering med en poäng före suveräna Frölunda som hade det gamla rekordet.

J-18
Kvartsfinal

1/4 Motstånd ej klart
3/4
ev. 4/4

J-20
Kvartsfinal
(i bäst av 3)

...VS...

30/3: Modo Hockey - Djurgårdens IF
1/4: Djurgårdens IF - Modo Hockey
ev 2/4: Djurgården - Modo

Dagens citat:

Dagens citat taget apropå frågan hur det går för Luleå i semifinalen:





- Med risk för att bli j..ligt opopulär så tror jag att dom inte räcka till någonting. De såg trötta ut. Jag
vet inte hur det blir om de får någon dags vila men det skiter jag i.







Jag håller fullständigt med.

Semifinalklart! Djurgårdens fiaskosäsong är över...

*******************************

SM - Slutspelet 2011

*******************************

Kvartsfinal #7

Luleå Hockey - Djurgårdens IF 4-3

LULEÅ HOCKEY KLART FÖR SEMIFINAL!

************************************



#39. Robin Jonsson sköt Luleå till semifinal
Notis:
Robin Jonsson har gjort ett enda mål på tre säsonger.

Luleå-Djurgården 4-3
1-1, 1-1, 1-1, 1-0
Skott: 38-27 (11-9, 9-5 12-8, 6-5)
Mål:Luleå: Joonas Vihko 2, Simon Hjalmarsson, Robin Jonsson
Mål:DIF: Daniel Brodin, Mika Hannula, Mika Zibanejad.
Publik: 6300 personer -
Coop Arena fullsatt för första gången denna säsongen och ja man kan ju bara konstatera att i Norrland tror man inte på sitt lag förrän det börjar gå riktigt bra
- Medgångssupportrar!




Fiaskosäsongen fullbordad - Kvartsfinalspöket är tillbaka.

115 sekunder från semifinal - Tungt. blytungt.
Djurgårdens ishockeysäsong 2010/2011 är över. Den slutade i ett fiasko, utslagna redan i kvartsfinalen vilket är alldeles för tidigt. Marginalerna var inte med DIF när det som mest behövdes. Man stod i semifinal med endast 115 sekunder kvar men Fredrik Claessons misslyckade rensning gav en Luleåspelare pucken och han sköt in i tom kasse, Mark Owuya såg ingenting. I sudden var DIF piggast men då handlar det om att göra mål, inte vara bäst. Luleå hittade nätet men var inte förtjänta av det. Det blev ett abrupt slut och DIF var minst lika förtjänade att få det där målet som Luleå. DIF var målmässigt bäst inledningsvis och gjorde en riktigt bra bortamatch. Luleå var desto bättre än i de senaste två matcherna. Idag kom man ut rejält revanschsuget och satte bra press på DIF i början. DIF tog ledningen tre gånger men Luleå lyckades att kvittera omgående. DIF fick aldrig det där viktiga försprånget som man hade behövt. Det blev aldrig lugn och ro och när man dessutom lyckades kvittera till 3-3, i spel sex mot fyra när Oskar Eklund satt utvisad, så vände man matchen. Jag hade ett litet hopp fram till 3-3 men sen kändes det som att det inte skulle gå och det såg vi ju.

Jag fick ju rätt.

och sen...

.....rätt igen:




Lars Osten Bergström - Du är en feg pajas!


Dessutom hade jag ju äckligt rätt i och med att Luleå gynnades av att göra en feg, väääldigt feg anmälan mot Ölvestad och få den igenom. DIF minus Ölvestad gav åter en förlust. När Ölvestad var med vann vi tre raka och hade han vart med hade vi vunnit och vart i semifinal. Det gör mig så vansinnigt förbannad att Luleå har en sån otroligt feg, osportslig sportchef som bara några timmar innan match slänger in en anmälan, nästan två dagar sen förra matchen. Det är så tråkigt att matchserien inte får avgöras på isen. Jag hoppas eller ja jag vet ju att Luleå ändå inte tar något guld i år, jag tror att DIF hade haft större chans att göra det än det här norrländska mediokra laget.

Alldeles för tidig semester för Djurgården
För Djurgården är det nu semester, en alldeles för tidig sådan. Om man ska sammanfatta säsongen lite snabbt så kan man ju bara konstatera att säsongsavslutet speglade säsongen. DIF har gjort en ganska blek sådan efter förra årets succé. Laget kom aldrig igång eller upp i den kapacitet som fanns om man ska se till spelarmaterial och annat. Nu är det bara att försöka plocka de positiva bitarna och gå vidare. Bygga ett förhoppningsvis bättre lag till hösten då jag vill se att man köper in samma sorts spelare vi tappade förra säsongen. För det lyckades inte Janne Järlefeldt med i år. Dessutom se till att ersätta Marcus Ragnarsson och Nils Ekman som inte kommer spela hockey med Djurgården mer.
___________________________________________________________

Skellefteå-Linköping
3-2
Grattis Skellefteå - klart för semifinal!
SAIK har avancerat i SM-slutspelet efter 3-2 i den sjunde och avgörande matchen. SAIK ägde totalt, LHC var inte med i första perioden, SAIK hade 19-4 i total överlägset. Men ändå stod det bara 2-1 till hemmalaget. I andra fortsatte det med samma matchbild, mycket mera SAIK hela tiden och 3-1 kom på ett skott från kanten. Fredrik Norrena är oldschool i kassen och jag vet inte, men det håller nog inte i dagens hockey. 3-1 målet kommer över axeln där en modern målvakt går ner på knä men Norrena står ju upp. LHC reducerade viktigt sedan i powerplay innan paus. SAIK kunde ändå sen i sista perioden hålla undan, vinna och ta sig till semifinal.

**********************************************************************
SM-SLUTSPELET 2011
SEMIFINALER


...VS...

Färjestads BK - AIK Hockey

...VS...

Skellefteå AIK - Luleå Hockey

Vad ska Luleå i en semi att göra? Ni vinner inget guld ändå, bedrövligt!

DIF kanske inte förtjänade avancemang men så tråkigt att Luleås pajkastning och tycka-synd-om-snack- så - vi - måste - ju - också - anmäla--vinner på att DIF inte får ha med Ölvestad. Luleå drog störst fördel av det, inget snack om saken.
Luleå var inte det bättre laget, och för det andra vad in i hela hockeysverige har de där att göra. De kommer inte vinna SM-guld, det kan jag sätta så mycket jag äger och har på!

** Urtrist för hockeyn att Luleås tråk-gnet-hockey får avgöra och att vi dessutom måste se dom i  minst fyra matcher till. Man kan ju må illa för mindre..

- Lars "Osten" Bergström - En av svensk hockeys största pajasar. Han sjönk ju till havets botten i mina ögon. Vilken ..... idiot.



Matchrapport och så vidare kommer in i morgon.

10 matchers avstängning?? eller?



Stäng av Nilson bara, varför inte halva säsongen?

Galen parodi pågår

Niklas Kronwall är en bra lagspelare, kolla här



En hjälpande hand av Kronwall när lagkompisen får ett stenhårt skott på foten.

Kvartsfinal #7: Fördel Luleå inför avgörandet

*********************

SM - Slutspelet 2011

*********************

Kvartsfinal #7

Luleå-Djurgården 3-3

***********************



Oviss men svår match väntar DIF mot ett krigsladdat Luleå

Luleå Hockey - Djurgårdens IF
Coop Arena 16.00


Matchen visas 15.30

Nu ska det avgöras - Säsongens viktigaste match
DIF vann i Globen efter en bra match och har nu tagit matchserien till idag. Helt avgörande match, i den sjunde matchen av sju möjliga. Det återstår bara minuter kvar innan årets viktigaste match går av stapeln på isen i ett kokande galet fullt Coop Arena. Djurgården har tagit serien vidare och ikväll är det vinna eller försvinna för båda lagen. MEN NU ÄR DET KRIG. Luleå har lyckats få en Djurgårdsspelare avstängd eftersom de fick sin kanske bäste avstängd men den anmälan kom inte från DIF. I övrigt släpper vi det. Tycker bara det är beklagligt att det ska få gå till så här. Jag tror att Luleå gynnas av det här när de lyckas få DIFs meste energispelare avstängd. I vilket fall kommer det bli krig på isen. Båda lagen kommer ge allt för att ta säsongen vidare och det är frågan hur matchen kommer se ut. Luleå kommer vara rejält revanschsuget och lyftas fram av sin fanatiska hemmapublik, det kommer bli en rejält tuff match för DIF. Det gäller för DIF att vara smarta, tajta och täta samt ta chansen när man får den. Det kommer bli en rejäl prövning och förmodligen en match utöver det vanliga.

KOM IGEN NU DJURGÅRDEN!!

Reflektion rätt av:
Det kommer bli jobbigt, fruktansvärt jobbigt att se matchen. Det är omöjligt att säga hur det ska gå men jag tror det här rabaldern kommer gynna Luleå på nåt vis. Oroande känsla.

Läget i lagen:
Luleå: Saknas idag efter viss rabalder Cam Abbott avstängd (spark) Elias Fälth, Jonas Berglund.
Djurgården:
Tunga avbräck i Jimmie Ölvestad (tackling?) Stefan Lassen, Nils Ekman saknas.

Övrig match:
Skellefteå-Linköping

Matchen visas 15.50 på 

Det är samma förutsättingar här: vinna eller försvinna för båda lagen.
Fördel hemmaplan och SAIK som i Luleå?

Matchstraff för Ölvestad men inte avstängning! - Fördel Luleå...



Det är synd att en sån fegis och blåögd sportchef ska få komma att avgöra det här. Luleå kommer säkert vinna på grund av den här skiten

Sparken från Abbott mot Zibanejad när han dessutom börjar slå på Mika var ju bland de klaraste i år.

** SPARK ÄR ALLTID AUTOMATISK AVSTÄNGNING OCH RAPPORT OM NÅGON SER DET OCH DET ANMÄLS. **

- Sparken är är inget att protestera emot men avstäning för den tacklingen på Enterfeldt är tveksam. Jag blåögd? ja möjligt..!

*** Det är lika enkelt som att du är ansvarig för din klubba och om den skadar någon fast det inte var meningen. En spark är ju likaså, man ser klart och tydligt hur han sparkar mot Zibanejad. Det hör inte hemma i hockeyn alls. EN tackling kan gå över gränsen men då ska den beivras. Domaren skulle gett Ölvestad matchstraff då. Men avstängning i efterhand är.. minst sagt vansinnigt i detta läget.

- Luleå vinner på det här, de får bort DIFs meste energispelare. Att inte Cam Abbott är väck idag kommer inte påverka Luleå ett skvatt och det kommer vi få se snart.

* En sak är märklig: Varför anmälde inte Luleå detta från början, DET VAR INTE DIF som anmälde Abbott utan det var Mikael Lundström. DIF påverkade inte honom heller som Luleå vill få det till. Luleå Hockey sprider massa osanna rykten. Det känns ju inte heller okay. Synd att den här matchen ska avgöras av en som inte ser båda sidorna.

Det skulle inte förvåna mig om detta gynnar Luleå helt och hållet.

SKANDAL är det tycker jag!

Kvartsfinal #6: Globen lyfte fram Djurgården till ett avgörande!

***********************

SM-slutspelet 2011

***********************

Kvartsfinal #6
Luleå-Djurgården 3-3

***********************



Djurgårdens IF - Luleå Hockey
0-0, 0-0, 2-0
Skott: 22- 26 (7-7, 11-10, 4-9)
Mål: Mathias Tjärnqvist & Kristofer Ottosson
Publik: 13 850 personer - FULLSATT




Mark Owuya höll nollan - Matchvinnare!!!

En kokande Globen lyfte fram Djurgården!
Det här är en helt galen och oförutsägbar kvartsfinalserie. DIF ordnade ikväll ett avgörande i Luleå imorgon eftermiddag. DIF har kommit igen och sakta men säkert fått igång lagmaskinen Djurgården. Imorgon är det en sanslöst viktig match. Säsongens viktigaste så här långt. Det kan ta slut men det kan också innebära annat. Frågan är hur många mer än jag har lugnat sig sen igår innan nästan nervdaller infaller. Igår var otäckt, skitjobbigt, nervöst. Det gick inte vara still.

Sanningen är frång gårdagskvällen att jag satt upptagen på brorsans surpriseparty i början av matchen men fick ständiga rapporter från en av mina DIF-polare ute i landet. Jag hade full koll att det var mållöst efter två perioder men sen gick det inte hålla sig i från datorn. Så in på brorsans dator och koppla upp matchen. Väl inne och matchen igång så hade det gått åtta minuter av tredje. Stod och kollade och var förvånad över tempot i matchen. Det var fläng över hela banan och av det jag såg så var det DIF som försökte mest. Luleå spelade disciplinerat och tajt och släppte inte en millimeter. . Väl där så skapade DIF ett par chanser och till slut stod han där: Mathias Tjärnqvist som så många gånger förr och styr in 1-0, det kändes lite rättvist. DIF var laget som hade mest puck och spel. DIF fick den viktiga ledningen med åtta minuter kvar av matchen. Matchens avgörande skulle komma strax efter när Bröderna Abbott presenterar sig på helt fel sätt. Den ena brodern slår till en DIF-spelare varpå den andre broderna som brukligt ska dit och hjälpa till. Givetvis resulterade detta i råkurr och sen utvisningar som gav DIF spel fem mot fyra. Luleå med en spelare på botbänken under denna olyckominut. DIF skapar åter tryck och efter en retur kan Kristofer Ottosson raka in 2-0. Luleå är nu tvingat och går all in framåt efter detta men jag tycker att DIF reder ut den stormen väl. Luleå tar timeout och plockar ut Nilsson i kassen men utan att nån vidare forcering. 

Djurgårdsfamiljen lyfte laget!!
Denna kvällen gjorde publiken, Djurgårdsfamiljen, Djurgårdspubliken, Järnkaminerna, Blue Brigade absolut sitt yttersta och stämningen var mer än magisk och mäktig. Man fick rysningar ända in i datorskärmen. DIF lyftes till den höjd som krävdes igår för att vinna och ta serien vidare till en avgörande match. Den spelas på bortaplan imorgon och DIF är redan på plats i Luleå där man nu i eftermiddag genför en lätt träning.

Imorgon kommer bli otäckt spännande och jobbigt...

__________________________________________________________________

Övriga matcher:
Linköping-Skellefteå 4-2 
LHC klarade pressen och kunde vinna en spännande och jämn match till slut. Det blir två ovissa matcher imorgon men en intressant hockeysöndag!

Dagens citat:



"Att sälja ut den sjätte kvartsfinalen i Globen på fyra timmar är magiskt"

Kvartsfinal #6: Fullsatt Globen väntar lagen - DIFs ödesmatch

********************

SM-slutspelet 2011

********************

Kvartsfinal #6
Luleå-Djurgården 3-2

********************



Djurgårdens IF - Luleå Hockey
Ericsson Globe 19.00

Matchen sänds 18.45 på

Fullsatt Globen väntar lagen
Luleå har tung matchboll:
DIF lyckades vända hem serien och ta match sex till ett fullsatt Globen. DIF har två raka segrar men det är så små marginaler som skiljer. Luleå har vart smartare, bättre och lyckats göra de vinnande målen i de tre första matcherna. DIF hade svårt att få till något spel samt att marginalerna gått helt emot. DIF har efter segern på Hovet fått lite positivt luft och kunde få Luleå dit man ville i femte matchen och lyckades få hem segern. Därmed väntar ännu en oviss och lika spännande match ikväll. Det är svårt att säga hur det ska gå. DIF har vaknat men Luleå kommer ut som ett taggat revanchsuget lag. JAg vågar inte tippa ikväll heller. Den här kvartsfinalserien har varit ner och nu är den mer uppåt. Det kan gå hur som helst. Frågan är om DIF orkar om man får en skitstart i matchen och Luleå får ett par måls ledning. Luleå spelar tätast i slutspelet, backar hem och ligger på lur. Så tyvärr skulle det inte förvåna mig om det blir ännu en gnetseger för Luleå.

DIF måste spela disciplinerat och inte dra på sig massa onödiga utvisningar. Jimmie Ölvestads medverkan har höjt DIF ett par små men viktiga procent och det ser lite ljusare ut. Mark Owuya har gjort det bra i kassen men det kräver ännu mer för att det ska gå vägen.

Läget i lagen:
Djurgården: Spelar inte ikväll: Stefan Lassen och Nils Ekman.
Luleå: Samma lag som senast. Enda frågetecknen för Konstantin Komarek och Elias Fälth.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------



Globen sålde ut på 4 timmar igår

FULLSATT= KNÖKAFULLT.

Det kommer vara ett underbart drag och Järnkaminerna och hela Globen kommer ge allt för att DIF ska ta en ny seger. Det kommer bli en mäktig stämning när över 13 000 åskådare kommer sjunga och heja i sextio minuter.



KÄMPA DJURGÅRDEN! KÄMPA DJURGÅRDEN!

Övrig match
Linköping-Skellefteå

Matchen sänds 18.50 på

SAIK har tung matchboll: Kniven på strupen för LHC annars är säsongen över. Man hade chansen att koppla greppet när man vann i match tre i Skellefteå. Men istället har SAIK tagit två tunga segrar bland annat en i Cloetta Center med ynka 0-1. LHC måste upp ett par snäpp precis som Djurgården ikväll för inte säsongen ska ta slut.

Inför Kvartsfinal 6: Jimmie Ölvestad och Daniel Brodin



#19. Jimpa och #34. Brodins tankar inför ikväll

Två raka segrar i kvalen för våra småländska topplag


Kvalserien till hockeyallsvenskan 2011/2012

Bra start Troja!
Troja-Karlskrona 4-1

Nästa match: Asplöven borta imorgon

Troja tog andra raka segern efter 4-1 mot Karlskrona hemma på Hovet i Ljungby. Rödvitt har fått en bra start med seger över ärkerivalen TAIF och nu seger mot uppstickaren Karlskrona. Tror det är oerhört viktigt att Troja fick en bra start med ett par segrar. Nu har man vind i seglen och kommer bli svårstoppade. Troja tillhör eliten i svensk hockey och ska minst spela i nästhögsta serien
------------------------------------------------------------------------------------------



KVALSERIEN 2011



KVALSERIEN 2011
Rögle-Växjö 1-2

Popcorn i Elitserien 2011/2012?


Nästa match: Örebro hemma imorgon

Växjö Lakers
vann hockeyallsvenskan med god marginal och tog sig till Kvalserien igen. Nu har laget startat på bästa möjliga vis och har två raka segrar. Rögle besegrades på bortaplan med 2-1 igår. Serien är tät och intensiv men Lakers har satt sig i en bra sits just nu. Genast så kommer ju funderingar upp och frågan är väl vad det ska sluta? Ska Lakers klara av något som ärkerivalen Troja/Ljungby inte klarat trots att man varit sanslöst nära ett par gånger. VLH har imponerat i år och har inte lyckats när man väl hamnat i Kvalserien. I år har man startat bra och ännu en vinst imorgon då kommer Lakers gå som tåget tror jag, det kan räcka väldigt långt

Sista omgången spelas fredagen den 8 april då Lakers har Mora borta och då vet vi hur det har gått.


En spelare AIK drömt om men som bara blev en dröm....





Här har ni både Darius och Lindros, vilken smäll!

World Cup´96: #88. Eric Lindros


Kvalserien: Andra omgången

Kvalserien 2011
Omgång 2



Modo - Örebro
Fjällräven Center 19.00



Rögle - Växjö
Lindab Arena 19.00


Mora - Södertälje

FM Mattsson Arena 19.00

Pär Djoos gör comeback - i kval till divison 1.



Pär Djoos 43 år gammal, gör comeback i lillebror Olle Djoos lag: Söderhamn/Ljusne eller S/L Hockey som de heter. Där de kvalar till divsion ett för att klara kontraktet i hockeyettan. Djoos ska medverka i två tuffa matcher mot Valbo och Falun.

- Klart att jag ställer upp för brorsan om det är ont om folk. Min roll blir framför allt att avlasta de backar som spelar mycket. Även om det är över sju år sedan jag spelade en tävlingsmatch är jag inte orolig för att vara på fel plats på isen. Rutin har jag säger Djoos säger han till

Kvartsfinal #5: Djurgården lever!!! - Färjestad semiklart!

************************

SM-slutspelet 2011

************************

Kvartsfinal #5
Luleå-Djurgården 3-2

************************



Stor Matchvinnare: #30. Mark Owuya

Luleå-Djurgården 0-2
0-0, 0-0, 0-2
Skott: 18-19
(4-9, 4-7, 10-3)
Mål:DIF: Tim Eriksson & Daniel Brodin
Publik: 5398 personer



#34. Daniel Brodin kramas om efter 0-2 i tom kasse.

DIF lever, man tog serien en match till - Fullsatt Globen på fredag
Djurgården lever!! man har rest på sig efter att nästan ha legat ner totalt uträknade. Det trodde jag aldrig, nej säger många du tror ju aldrig på ditt lag. Nej inte som denna säsongen sett ut svarar jag då..men skitsamma. DIF vann ikväll och det var rättvist på nåt sätt. DIF spelade tajt och bra. Stabilt bakåt och inte så många dumma utvisningar. Sen var ju Mark Owuya stabil därbak och såg taggad ut idag. DIF förtjänade flytet och fick det i och med ledningsmålet där Tim Eriksson sprätte in pucken högt bakom Anders Nilsson. Pucken studsade liksom rätt. Då återstod det tio minuter kvar av matchen och en fruktansvärt nervös avslutning väntade. Jag kunde inte sitta still, utan gick fram och tillbaka här framför dataskärmen. Tiden rann emot slutminut, Luleå plockade målvakten och DIF fick tag i pucken och Daniel Brodin var sist på pucken när Pär Ahlbrandt slängde sig för att täcka men det ville sig inte bättre än att han tog pucken med sig in eget mål. 0-2 till DIF och man har ryckt ännu ett tunt men oerhört viktigt halmstrå. DIF visar äntligen att man kan. Men detta var barar en liten skön seger på en lång och lutande uppförsbacke mot målet. Luleå har ju ändå ny matchboll på fredag, fast då på bortais i Globen. Förhoppningsvis utsålt och ett hejdundrade tryck när Järnkaminerna åter ska försöka sjunga för sitt Djurgården mot en ny härlig seger.

MEN

Det är då en märklig serie det här. DIF kommer med tre raka torsk och har kniven på strupen. Seger annars förlust men hemma på Hovet knyter man näven lite och kämpar hem segern. Idag kommer man likadant med ett illa underläge. Ingen seger i Luleå under säsongen och Luleå har hemmaplansfördel. I de tre första matcherna har nästan allt gått emot DIF i stort sett. Eller ja egentligen ingenting förutom ett par skitmål men inte mer. Idag spelade båda lagen tajt matchen igenom men det var DIF som höll i taktpinnen spelmässigt men återigen så är det Luleå som står för de vassaste chanserna. Men på isen ikväll är målvakterna de bästa spelarna: Anders Nilsson och Mark Owuya. Särskilt Owuya som räddar DIF i tredje perioden för hör här: 10-3 i skott men DIF vinner perioden med 0-2 i mål. Det är en märklig match som sagt på så sätt. Matchen bjöd inte på mycket när DIF ändå vinner skotten med ett skott: 19-18. Inte konstigt heller då att det bara bli två ynka mål i matchen och lite äntligen så får DIF något med sig. Man behöver det för fortsättningen definitivt.

NU FYLLER VI GLOBEN! - FULLSATT ska möta DIF på fredag!!
Nu väntar Globen på fredag och kom igen nu alla Djurgårdare och ta er till Globen och fyll arenan. DIF behöver allt stöd de kan få i ryggen mot ett tungt och tajt Luleå. Matchen på fredag kommer bli minst lika jobbig som idag.



Övriga matcher
Färjestad-Brynäs 4-3
Det är nästan att man tycker synd om Brynäs, för de är uträknade men kommer tillbaka men får två sena sura mål. Usch vad tungt alltså.  Brynäs skjuter ändå 17 skott i tredje men FBK har ju det där lilla som AIK hade mot HV till exempel. FBK visar spetsen och förtjänar flytet kanske. FBK kommer gå som en ångvält mot SM-final var så säkra.


Ena semifinalen är därmed klar:
 
...VS...

Färjestad - AIK
------------------------------------------------------

Skellefteå-Linköping 3-1
SAIK är bäst just nu av dem och LHC. Svargula SAIK har två raka segrar inför mötet i Linköping på fredag. Då LHC har kniven på strupen. SAIK är i o med det lite favoriter när man har avgörandet i sina händer men...det känns ändå fortfarande svårt att tippa hur det ska gå men blir en intressant match i Linköping på fredag då LHC måste vinna!

Fredrik Norrenas målvaktstil är för gammal!
En annan sak: Fredrik Norrenas målvaktsspel. Han spelar efter gamla modellen och är inte alls en modern butterflymålvakt. Och om jag inte ser fel så faller LHC på han ibland då han väljer konstiga sätt att försöka rädda vissa skott. Ska LHC ta sig till final och fight om guldet så tror jag att han måste bli en modern målvakt. Hans spel i kassen påminner om en viss Mikael Tellqvist a la 2000/2001.

Är jag helt fel ute eller är det nån mer än jag som reflekterat detta?
Kommentera gärna!

Grattis lillebror Marcus - 29 år idag!


(Kortet made by Ida)

Grattis på födelsedagen Marcus på din 29-årsdag!

& grattis till semifinalplatsen!



Kvartsfinal #5: Luleå och Färjestad mot semifinal??!

*******************

Slutspelet 2011

*******************

Kvartsfinal #4
Luleå-Djurgården 3-1

******************
*



Luleå Hockey - Djurgårdens IF
Coop Arena 19.00


Luleå har matchboll - Orkar DIF trycket i Coop Arena?
Dags för den femte matchen i denna kvartsfinal mellan Luleå och Djurgården. Luleå har en rätt säker matchboll ikväll. Det är deras Björngap och hemmais. DIF har inte kammat så mycket som ett nickel här i år. Det talar för en hemmavinst. Visserligen så var DIF med på allvar hemma senast. Men i övrigt har Luleå vart lite säkrare, lite lugnare och framförallt haft marginalerna på sin sida. För DIF är det bara vinst som gäller, en skitjobbig sits men man måste försöka se det på den positiva sidan. DIF lyckades manövrera Luleå bättre på Hovet senast men ikväll på bortais lär det bli mycket svårt tror jag. DIF har inte råd med en enda utvisning, man måste sluta ta skitutvisningar som Boumedienne och Fimpen tagit hittills. DIF måste vara riktigt på tå ikväll om man ska ha någon chans. Det blir en väldigt tuff uppgift för DIF ikväll att bibehålla samma spel som senast. Luleå var inte alls på tå senast och lär komma ut och bryta ner DIF sakta men säkert ikväll.

En fundering inför kvällens match för DIF: hockeymirakel, hockeygud, är det ord som existerar?

Läget i lagen:
Luleå: Backen Elias Fälth saknas. Anders Nilsson vaktar kassen och Luleå mönstrar samma lag som senast.
Djurgården: Marcus Krüger sjuk & Nils Ekman långtidsjuk spelar inte säsongens sista match i ikväll.
---------------------------------------------------------------------------------------------

Övriga matcher
Skellefteå-Linköping
Detta är den jämnaste kvartsfinalserien. Jag tror att den kan gå till 7 matcher. Frågan är idag vilket lag som tar chansen. SAIK har övertaget med hjälp av hemmaplan men LHC har kvitterat två gånger med trettio sekunder kvar och tagit matchen till två sudden där det blivit en vinst och en förlust.

Färjestad-Brynäs

Färjestad blir klart för semifinal precis som jag tror att Luleå bemästrar DIF igen på sin hemmais. Brynäs hade sin chans senast då jag trodde att BIF skulle kvittera denna serien. FBK stack upp och avgjorde och därmed kommer de att ta chansen i LLA ikväll.

Läs inlägget om HV71 på Svenskafans.com



Intressant läsning
om HV71s superfiasko svenskafans.com.
HV71:s egna skribent Madelene Olsson vill se en ordentlig rensning i klubben.

"HV71 har stått för klubbens största slutspelsfiasko genom tiderna"

LÄS!

Länk finns nedan:
Klicka mellan pilarna < http://www.svenskafans.com/hockeyzon/Sasongen-ar-over-396672.aspx >

Intro i Coop Arena



Bakomscener från Coop Arena. Så här kommer det ser det ut ikväll.

Frölunda bryter med Kallio - fick ingen förläningning



Tomi Kallio får söka lyckan i en annan klubb

Frölunda har inte råd med Kallio längre. Dessutom kan man inte leva på gamla meriter. Frölunda har verkat tro på att Niklas Andersson, Tomi Kallio med en tredjelänk ska ta laget till toppen och guld bara för det har funkat innan.

Jag är ledsen att säga det men nej tyvärr!..det funkar inte så. Frölunda måste göra en nystart. Man har slösat ofantligt med pengar på att köpa ihop ett mästarlag men totalmisslyckats i flera år nu. Det är dags att satsa på eget och spetsa med kompetens. Annars kommer det dröja ännu längre innan VF är med i toppen igen. Var så säkra!

Dagens citat:

Dagens citat är ett klokt sådant och bland det vettigaste jag hört på bra länge. Givetvis rör det gårdagens kvartsfinal mellan AIK-HV71



" Tycker att också är en seger för hockeyn som sport.

Motivation och klubbkänsla slår en fet lönebudget och spelare som spelar enbart för den....
"





- "Chester" hockeykännare -

Jätteknallen av AIK ett faktum - Praktfiasko av regerande mästarna HV71!

*****************

SM-Slutspelet 2011

*****************

Kvartsfinal #4
HV71-AIK 0-4

*****************



**********************************************************




Slutsignal, AIK i semifinal efter 4-0 i matcher mot självaste HV71

AIK - HV71 4-1
0-0, 1-1, 3-0
Skott: 23-37 (11-11 8-14 4-12)
Mål:AIK: Johannes Salmonsson, Richard Gynge, Daniel Bång och Daniel Rudslätt
Mål:HV71: Per Ledin
Publik: 8094 personer - FULLSATT HOVET


Regerande mästarna HV71 utslaget av ett AIK som skrivit svensk hockeyhistoria. Det är imponerande på det sätt de gör. HV gjorde allt men det räckte inte, HV var det bättre laget i sluthälften av serien men där stod AIK och Viktor Fasth i vägen. Mäktigt gjort av AIK, HV71 har gjort ett praktfiasko!



AIKs Johannes Salmonsson gör 1-1, här vänder matchen

Matchen, den fjärde mellan lagen kom att handla om HV71 mot Viktor Fasth i exakt 38 minuter och 28 sekunder. Fram till det hade HV totalt bombat Viktor Fasth stenhårt, man hade vänt och vänt och gått till anfall. AIK kom knappt ur zon och kom man det så stoppade HV innan AIK nått HVs egen blålinje. HV startade om och vände spelet och kom in AIKs zon gång på gång på gång. Men skillnade var att endast Per Ledin, av alla, lyckats göra ett enda mål på Viktor Fasth och AIK fram tills dess. HV hade skjutit 24 skott men bara ett alltså som gått in bakom Fasth. Så AIK var ändå med i matchen då man drabbades av en utvisning. HV fick chansen att spela powerplay men det vill sig inte bättre än att Johannes Salmonsson, (f.d Djurgården för övrigt) får pucken på vänsterkanten och driver mot mål, snärtar till ett skott som går in till höger om Daniel Larsson och det är kvitterat. Daniel Larsson skulle tagit det skottet inget snack om det men AIK har det där lilla extra hela hela tiden och det blir mål. 1-1 och AIK är med i matchen ordentligt. Det målet var precis vad det pressade AIK behövde. 1-1 stod sig till paus men fortfarande HV som hade övertaget.

I tredje tar sig matchen en annorlunda vändning. Perioden börjar ändå med att HV spelar som de gjort i resten av matchern men till skillnaden att AIK allt mer har lättare att ta sig in i anfallszon. Det är nervigt på isen och matchen står ändå lite och väger. Då kliver Richard Gynge fram, han får ett läge efter pass från Daniel Bång, skjuter en gång, får tillbaka pucken och skjuter igen och pucken går via HV-backen Grillfors skridsko och in i mål. AIK har vänt matchen och leder med 2-1 efter fem minuter i tredje perioden trots HVs massiva tryck. Efter detta så går luften mer och mer ur HV som inte alls orkar ligga på som man gjort tidigare i matchen. AIK börjar bygga nya anfall och en av AIKs bästa Daniel Bång får pucken nere i hörnet och driver in rakt på mål, och liggandes, trängandes in framför kassen så slår han in pucken till 3-1. Pucken går över Daniel Larsson ben och in i mål. 3-1 till AIK och HV är ett slaget lag trots att det återstår elva minuter av matchen. Efter detta så är HV slaget, utslaget man orkar inte och ser väldigt uppgivna ut, alla utom HVs kapten Johan Davidsson som i bild ser vansinnig ut, ögonen står rätt ut och man ser frustrationen på lång väg. Tyvärr för HV så rinner tiden iväg, HV kommer inte till något mer i matchen. Man tar timeout och plockar målvakten med tre och en halv minut kvar. Men som så många gånger förr så rensar AIK ur pucken ur zon där en framrusande Daniel Rudslätt kommer helt ensam från mittlinjen mot ett tomt mål och avgör matchen. Hela Hovet gungar vid det här laget av svartgul glädje som firar  semifinalplatsen. De regerande mästarna är utslagna.

Färjestad i semifinal!
För AIK blir det nu vila och träning några dagar innan semifinalspelet börjar på tisdag 22 mars.  Det mesta tyder nog på att det blir Färjestad i semifinal för jag tror det ska mycket till om Brynäs ska gäcka storfavoriten.

Kvällens tre snackisar

*** Viktor Fasth: Giganten i målet
. Den största orsaken till att AIK går vidare. Eller vad sägs om det här: 4 insläppta på 147 skott. Det är banne mig mer än bra. Spelar han så här hela vägen så kan AIK gå långt. Väldigt långt. I vilket fall så blir det svårt för Färjestad ändå till en början. Det kan bli en intressant semifinal trots allt. FBK har övertaget mot AIK inbördes möten.

** Johan Davidssons intervju efteråt med TV4 Sports Peter Jihde och Petter Rönnqvist. Det var mäktigt att se hur frustrerad, förbannad men också en uppgiven lagkapten försöker hålla känslorna i styr i direktsändning. I början känns det som Davidsson ska börja lipa, man ser det på ansiktsdragen. Han är så arg så besviken men förklarar att de gjort allt vad de kunnat. Ni som såg Davidsson efter match tre i Jönköping i fredags vet ju hur arg och förbannad han var då, det kokade om han och han kämpade för att inte spy galla i direktsändning. Dessutom visade SVT när Davidsson till slut försökte skälla ut Fasth för att han var så bra. När t o m Davidsson brister då har det gått långt. Johan är alltid en gentleman framför tv-kameran men nu förstår jag verkligen honom.
HV71 har verkligen gjort absolut allt vad man kan. Besvikelsen såg man i Johan Davidsson som har ett äkta HV-hjärta.

OBS! Se gärna intervjun med Per Ledin på HV-TV.
Den här förlusten tog riktigt hårt. Det var längesen jag såg både Davidsson och Ledin så här lågmälda och med lipen i halsen. HV hade definitivt inte räknat med det här. Man räknade nog kallt med SM-final igen.

* Leif Boork, kommentator - Han sågade AIK hela matchen. Ska inte kommentatorerna vara partiska. Jag brukar inte märka det men igår hörde man verkligen hur Boork pissade på AIK hela tiden, oavsett om man gjorde något bra eller inte. Vissa pekar ut han som Djurgårdssvin men jag upplever inte att han förfördelar DIF när han kommenterar dom heller.

Många roliga citat från igårkväll: AIK-HV71

Hockey berör! det vet vi alla för man lever och dör med sitt favoritlag i ur och skur som riktig supporter.

Läs och begrunda se vad anhängare till de båda lagen kände efter gårdagens match:

- Drömde en mardröm inatt, att HV71 åkte ut i kvartsfinalen med 4-0 mot AIK
-E.Cunow

- Karlsson måste dra annars orkar jag inte med skiten mer...
-C.Asplund

- Idag är vi nog alla lite AIK:are. En seger för krigshockeyn

-P.Sibner

- Man kan tro att AIK vunnit SM-guld om man kollar Facebook
-
M.Svensson

- Jamen dåså, Dags för folket i Smålands Jerusalem att inse att Gud han är GNAGARE och JA han är från STOCKHOLM! Trevlig kväll på er därute och gud signe eder alla

-M.Bromsjö-

- Tack Daniel Larsson, TACK!!!
-C.Asplund

- Gräver ner mig ett halvår och vaknar när Håve fått spelare som spelar för hockeyn och inte för pengar - Kämpa Anton, dåligt håve!
-A.Andersson

- Tänkte spy en massa galla på HV-folk men vill passa på och tacka för att ni valde oss. Lättare kundet det inte bli att gå till semifinal
-Icey.H

- Leif Boork ny HV-tränare? Han sitter ju stenhårt och håller på HV71 i direktsändning
-undertecknad

- Kan inte nån köra ner en Torspo 500 i halsen på Leif Boork, Djurgårdssvin
-P.Karlsson

- Så ledsen nu så det finns inte ord...
-S.Andersson

- Jag bara älskar att se HV-fansens bortförklaringar
-V.Callman

- FY VAD UNDERBART! <3
-P.Haglund

- AIK!!! det räcker så.
F.Sjölin

- Hej då HV! Ha en fin semester!
-P.Haglund

- AIK! AIK!! AIK!!! AIK!!!! AIK!!!! AIK!!!!!!
Icey.H

- Ingen visste att botemedlet mot H(i)V kom i Fasth form - FY VAD GÖTT!
-S.Wieslander

- Satt som en käftsmäll. Grattis Solna AIK
-V.Rydén

- Så glad!!
-Icey.H

- Hahahahahahahahahahahahahah - HV! - Hahahahahahahahahahahahaha!
-Brö.Sävström

- Fick ej se matchen idag för man jobbade, men får nästan tårar i ögonen när jag kollade på klippet på Sportbladet..GNAGET!!!..nästa man till rakning!
-Icey.H

- Där försvann drömmen....
-M.Eliasson

- HAHAHAHAHAHA IN YOUR FACE ALLA HÅVEFANS
-T.Kristiansson

Grattis AIK! - Trevlig semester HV71!!




HV71 är utslaget - Vad hände??!!

Trodde aldrig någonsin att man skulle säga nåt så här högt men det går inte låta bli:
Jag är nöjd, mer nöjd än man kan tro men skadeglädjen över att HV71 är utslagna är total.
Man ska aldrig vara glad som gårdare när AIK vinner men idag kan jag bara inte låta bli. Jag vet att det stinker men det är så otroligt bra gjort av råttorna

Det räcker att säga det.


- Hälsning till HV71: Hej då ha det så bra! - Ha en underbar semester, vi möts till hösten igen.

******************************************************************



G n a g e t  k l a r t   f ö r   s e m i f i n a l

** A I K - har stått för tidernas skräll, frågan är bara var och hur det ska ta vägen??


DESSUTOM:

Det blir ett nytt mästarlag här fram i vår

Kval till Allsvenskan: KOM IGEN TROJA!!

****************************
Kvalserien till Allsvenskan
****************************

.....VS....


D E R B Y - D A G S ! !
Tingsryds AIF -
IF Troja/Ljungby
Dackehallen 19.00

Kom igen nu Troja - Nu är det allvar!

Ikväll börjar allvaret för smålands stolthet från Ljungby: IF TROJA! man möter ärkerivalen Tingsryds AIF i första matchen i kvalserien till Allsvenskan där även Karlskrona IK, IK Vita Hästen, Asplöven HC och Huddinge IK kommer stå för svårt motstånd i jakten på två platser i nästa års Hockeyallsvenska.

Troja har haft en jobbig säsong och fick en smäll på näsan i absolut sista minuten i sista omgången av äckliga Sundsvall. Kommentaren efter matchen på facebook "Staden borde sänkas i Östersjön" var väl hur klockrent som helst men det hade ju inte hjälpt Troja ändå. Nej men skämtåsido det borde vara glömt nu och se fram emot matcherna och utmaningen som kommer i kvalserien nu istället. Troja har ju ändå bra meriter från kvalserier och då brukar man tagga till lite extra. Det gäller att se till att man blir svårspelade på hemmaisen och ha den tryggheten så kommer nog även bortaspelet att fungera bättre och bättre. Det hör inte till vanligheterna att Troja förlorar så mycket på hemmaisen som man gjort under de senaste säsongerna. Sunnerbohov brukar annars vara en svår lada/gryta att komma till för att möta ett heltaggat Troja.

Ikväll hoppas vi på en bra rödvit start!

Kvartsfinal #4: Hårt pressat HV måste vinna!...annars...

*****************

SM-Slutspelet 2011

*****************

Kvartsfinal #4
HV71-AIK 0-3


*******************



AIK-HV71
Hovet 19.00

Matchen sänds 18.50 på



Det lär vara ett hårt pressat HV som entrar Hovets is ikväll

Det som hände i fredags var ju minst sagt inget nåt HV-fan eller experter i första hand hade trott. AIK tog sin tredje raka seger mot de regerande svenska mästarna. AIK gjorde det mästerligt kan man säga. HV pressade och bombarderade Viktor Fasth i kassen men utan att lyckas förutom en gång. Men det räckte ju föga när AIK lyckades vända matchen och hålla undan. Lättnaden AIKarna måste känt när Sandberg satte trean i tom kasse är nog obeskrivbar.

Den matchen är glömd för längesen, den betyder ingenting.

Vinna eller försvinna HV71?!
För: ikväll klockan sju är det ny fight, fjärde mötet mellan lagen och förutsättningarna är enkla. Vinn HV annars är säsongen över. För AIK finns det nog bara ett alternativ med: Seger! Jag tror att man vill fixa avancemanget nu när man är nära att bli semifinalist. Kvällens match kommer bli försiktig inledningsvis från båda lagen, om inte så kommer HV köra full fart från start och försöka ta tag i det från början och framförallt få hål på Viktor Fasth. Lyckas HV med det tidigt så kan det bli en annorlunda matchbild tror jag. Ett fullsatt kokande Hovet kommer göra mer än allt för att AIK ska vinna ikväll och ta sig vidare. Det är kul att se att stockholmarna och AIKarna bryr sig om hockeylaget. Att det inte bara är AIK Fotboll som alltid ska ha fokus. Hovet kommer stinka råtta ikväll och det kommer den lilla klick av HV-supportrar på Hovet att känna ikväll. Frågan är om de har råttgift med sig?

Läget i lagen:
AIK:
I fredags kom AIK till spel utan Christopher Heino-Lindberg och Richard Zednik. Dessutom tvingades både Peter Nolander och Josh MacNevin bryta matchen på grund av skador. Av dem spelar Nolander förmodligen ikväll. Tobias Ericsson och Patrik Nemeth var utanför truppen i fredagsmatchen. Men åtminstone Nemeth får chansen ikväll då han får ersätta skadade Josh McNevin.
HV71: Grovjobbaren Andreas Falk är avstängd, kan vara ett tungt minus för HV ikväll. Senast saknade HV: Adam Almqvist, Daniel Rahimi, Jesper Fasth, Oscar Fantenberg och André Petersson. Till tisdagens match på Hovet får HV71 tillbaka både Almqvist och Fantenberg.

Kvartsfinal #4: DIF slet åt sig halmstrået, ÄNTLIGEN!

*****************************

SM-slutspelet 2011

Kvartsfinal #4
Luleå-Djurgården 3-1

*****************************



Tjärna Jr skriker ut sin glädje
efter sitt viktiga 3-2-mål i powerplay.

Kvartsfinal #4
Djurgården-Luleå 4-2 
0-1,
1-0, 3-1
Skott: 32-17, (8-3, 15-3, 9-11
Mål:DIF: Kristofer Ottosson 2, Daniel Widing & Mathias Tjärnqvist
Mål:Luleå: Cam Abbott & Karl Fabricius.
Publik: 8092 personer - Hovet kokade och lyfte Djurgården till seger till slut.

Det står 3-1 i matcher till Luleå




#9. Kristofer Ottosson - två viktiga mål idag!

Djurgårdspubliken gav allt och lite till och det lyfte Djurgården till en livsviktig seger i denna kvartsfinalserie. Stämningen var magisk när de gav järnet i sextio minuter. DIF lyfte betydligt till en högre nivå idag. DIFs slit bar till slut frukt idag. ÄNTLIGEN som en viss radiopratare hade sagt. Det känns skönt tillfälligt. DIF får en chans till i Luleå på svår bortais på onsdag.


Första perioden:
Mardrömsstarten chockade DIF. Det var upplagt för en ny jämn tillställning där båda lagen skulle spela tajt. Men idag var det Luleå som var blixtsnabba med att ta kommandot, man var vakna när DIF spelade bort sig i anfallszon samt att Josef Boumedienne blev knuffad av en framfarande Cam Abbott, det såg misstänkt ut men domarna var som vanligt, blinda som möss. Chockstart för DIF som startade piggt från första nedsläpp med Jimmie Ölvestad i spetsen. Efter målet kom DIF av sig som så många gånger förr och Luleå fortsatte skapa oro. DIF får spela ett powerplay men offensiven fortsätter att vara obefintlig. Ett par minuter senare får Luleå chansen men då sliter sig Kristofer Ottosson sig fri och får inte riktigt avsluta och domaren blåser straff. En straff som unge mindre rutinerade John Norman får chansen att slå. Men jisses vilken totalmiss. En sån dålig straff slår han nog inte ens på träning. Undermåligt att göra så i det läget. Luleå i fortsatt ledning och det håller man rättvist till paus.
Djurgården vinner skotten med 8-3 men ärligt talat det är inga farliga skott ett enda av de åtta. Luleå har tre och ett av dem i mål samt att ett till likväl kunde gått in. Det är en trist sanning.

Domarna ska man ju ALDRIG skylla på....men det är ett par tre märkliga domslut men det blir väl tydligt när man håller det sämre laget. Nu vet jag att ni som inte håller på DIF tycker det men ni bryr er inte så som vi kanske gör så kommer det kommentarer på detta så är de överflödiga bara så ni vet!

Andra perioden
Djurgårdsdominansen är stor
. Matchbilden är likadan, DIF går på anfall så fort man kan men Luleå stoppar och dumpar ner väldigt kontrollerat, ett par gånger kliver man fram och då är det farligt. DIF får till ett längre anfall där man skapar tryck men inte kommer närmre än ett stolpskott. En liten skillnad i DIF idag är att Jimmie Ölvestads närvaro är märkbar, han syns när han är där och han eldar på i båset hela tiden. Han är ju en nyckelspelar för DIF som saknats den senaste tiden. Halva matchen är spelad och matchen består. Luleå spelar lugnt, kontrollerat och har koll på matchen trots att DIF leder skotten med 13-5 i matchen. DIF behöver ett mål och till slut kommer det när Kristofer Ottosson är på rätt ställe och kvittera inför den underbara hemmpubliken.

Tredje perioden:

DIF startar i spel fem mot fyra. Men när man väl får lägena så skjuter man enkla lösa skott på mål som Anders Nilsson plockar som äpple på ett träd. Man saknar det distinkta avslutet. Daniel Widing har vart en rätt så osynlig målskytt för Djurgården denna säsongen men han kliver fram och kommer fri, och då kommer det distinkta avslutet som jag efterlyst och 2-1 är ett underbart faktum tillfälligt. DIF får massor med mera energi efteråt och pumpar på och det börjar lukta 3-1. Men som så många gånger förr så håller inte ledningen. Luleå har en avvaktande utvisning med sig när man har spel i anfallszon och Djurgårdarna går bort sig och Fabbe kan kvittera viktigt för sitt lag. Snöpligt men försvarsspelet bara försvinner där och de får göra mål i tom kasse.
Det är ju så synd att inte DIF kan backa ihop och hålla igen när man fått den viktiga ledningen. Halva perioden är spelad av tredje och det är allt jämt 2-2. Frågan är vilket lag som kommer göra nästa mål för det kommer avgöra matchen. DIF får chansen i spel fem mot fyra med mer än sex minuter kvar. Jag sitter och vill ha ett avslut och då Tjärnqvist pucken och skjuter direkt och gör viktiga 3-2 i powerplay. Tjärnas 17:e kasse för året. Strax efter så drabbas DIF av en onödig utvisning när Daniel Brodin gör en vansinnesgrej och Luleå får chansen att kvittera med fem minuter kvar. DIF reder ut den stormen men det hinner inte gå många sekunder innan domarnöten blåser igen och det ligger en Luleåsplare och lipar. Det är helt fantastiskt vad man är klantig i DIF, man leder med 3-2 och måste vinna men så ser man till att man får spela med en man mindre i återstoden av matchen sånär som på ett par sekunder. Luleå satsar och spelar sex mot fyra när Anders Nilsson lämnar kassen. DIF lyckas hålla emot och får till och med en bra chans att avgöra men då har Anders Nilsson inte hunnit lämna kassen eftersom det kom en avblåsning emellan. Nilsson lämnar kassen återigen och då kan Ottosson få en ny chans och lyfta in segerpucken till 4-2. DIF VINNER med kniven på strupen. Det känns skönt, DIF hade en seger på håll i alla matcher egentligen men man var inte förtjänta eller slet inte tag i den då. Idag gjorde man det och då såg det rätt okej ut.

Sug på karamellen ikväll Djurgårn, från och med imorgon är det full fokus på matchen i Luleå på onsdag!

Övriga matcher
Brynäs-Färjestad 1-2
Aj aj Brynäs. Jag trodde att BIF skulle bräcka FBK idag. Brynäs hade 1-1 och matchen såg ut att gå mot sudden när Rickard Wallin smög fram och petade in 1-2 mellan benen på BIF-keepern när två Brynäsbackar snubblar på blålinjen, det såg rätt roligt ut förresten. Då återstod det 95 sekunder av matchen. Tungt för Brynäs men FBK snodde en smart seger och har jätteläge att en semifinalplats på onsdag.

Det står 1-3 i matcher för Färjestad

Linköping-Skellefteå 0-1
SAIK tar en tung seger, nu visar man oerhörd styrka med att vinna i svårspelade Cloetta Center. Lite klantigt av LHC att inte ta chansen men det var ju oerhört jämt. SAIK tog chansen.

Det står 2-2 i matcher

NHL: Play of the day enligt mig



Tampas lille store spelare: #26. Martin St Louis gör ju en helt klart läcker straff i nattens match mot Chicago.

"Kipper-Kid" - Vilken goe unge.



Kolla in Miika Kiprusoffs största fan: Miikka Kiprusoff som är välkänd på Calgary Flames matcher :

Vilken goe unge alltså!


Jag tippar Kvalserien 2011!

Kvalserien 2011

Premiäromgången:

Södertälje SK - Modo Hockey
Växjö Lakers - Mora IK
Örebro - Rögle


Så här slutar tabellen
1 Södertälje SK

2 Modo Hockey


3 Växjö Lakers

4 Rögle BK

5 Mora IK

6. Örebro
Hockey

Jag tror att:

...Inget kommer stoppa Södertälje i längden.

.....att Modo klarar sig kvar men kan få det extra jobbigt.


....VARNING utfärdas för Växjö Lakers! - Visst vore det kul med ett smålandslag till i Elitserien ändå. ja! Men det hänger på att Växjö får en bra start, då blir dom väldigt farliga tror jag


SE UPP FÖR
: Mora IK! de har gått som tåget och kan fortsätta så dessvärre. Jag vill inte ha upp Mora.


- skånsk/danska hoppet Rögle inte räcker hela vägen i årets kvalserie.l..




samt att Örebro inte ska ha så mycket att hämta i denna serie även om man tagit sig hit. Kanske att man skrälla på hemmaplan möjligtvis 

Kvartsfinal #4: Sista matchen på Hovet för DIF?!

*****************************

SM-slutspelet 2011

*****************************

Kvartsfinal #
4
Luleå Hockey - Djurgårdens IF 3-0

*****************************



Djurgårdens IF - Luleå Hockey
SM-kvartsfinal #4
Hovet 19.00

Matchen sänds på



Sista gången man åker in i Hovet för säsongen ? ? ?

Ödesmatch:

Sista försöket eller sista matchen. Det är inga alternativ, det är ett alternativ. Nyheterna handlar annars om tsunamin och jordbävningar långtbortistan men man får väl lägga lite fokus på det som sker ikväll på hal is. DIF har inte lyckats rubba Luleå. Man säger att man gjorde det bra i lördags men likväl blev det förlust. Det är inte okay. Okay hade vart om man vunnit. DÅ kunde man gått ut och sagt att man är nöjda. DIF är inte sig likt, man skapar inga chanser och det är för mig en gåta, ett stort enda mysterium. Laget krylla egentligen av målsugna spelare som kan och vill göra mål. Men varför händer det inte? Varför kan inte DIF får ploppen ur, Ketchupeffekten? Bra lag förtjänar den där lilla marginalen, det där lilla flytet. Varför kan inte pucken hoppa DIFs  väg? Kan det ske? nej tyvärr..jag tror inte det. Allt tyder på att Luleå kommer knipa ännu en bitter och sur uddmålsseger ikväll igen och totalfiaskot för Djurgården anno 2010/2011 fullbordat..



Jimmie Ölvestad gör comeback ikväll - En liten ljusning i mö
rkret trots allt??

Jimmie Ölvestad gör comeback!
Jimpa kommer med stor sannolikhet göra comeback ikväll i säsongens kanske sista match. Jimpa har kört hårt för att komma tillbaka efter sin operation. Han klev av mot HV den 2 januari och opererades kort efter. Han saknar ju matchtempo och är lite ringrostig men kan tillföra ett och annat i DIFs anfallsspel om han spelar ikväll.

Att notera!
Inget lag har någonsin vänt ett 0-3-underläge till 4-3 i matcher. Rutinerade Nichlas Falk säger att laget är suget på den utmaningen att vinna ikväll och sedan ta match för match. Det skulle vara ett av tidernas häftigaste krafansträngningar. Det intressanta i detta uttalande är också att HV:s Martin Thörnberg säger att är det nåt lag som ska klara det så är det hans HV71. HV har ju 0-3 i matcher mot AIK och fjärde matchen spelas på bortaplan.

Jag tror inte att varken DIF eller HV klarar eller orkar det. Realistiskt sett.

Reflektion:
Ja jag vet att det bara vart negativt snack och gnällande på bloggen mest hela säsongen när det gäller DIF. Men många DIFare med mig säger att laget inte känts igen alls på hela säsongen. Det funkar inte i år helt enkelt av någon oförklarlig anlending

Läget i lagen:

Djurgården - Sjukdomsekymmer och tunga avbräck för DIF: Mika Hannula, Marcus Krüger & Nils Ekman spelar inte ikväll. Men det kan ljusna något på fronten för DIF: Jimmie Ölvestad kan göra en blixtsnabb comeback efter sin skada. Det avgörs nu under dagen om Jimpa finns med ikvällens ödesmatch
Luleå: Niklas Olausson är sjuk och missar kvällens match. Det kommer ändå inte att påverka Lulåe tror inte jag. Backen Elias Fälth saknas för lapparna ikväll precis som senast. Luleå kör annars samma manskap som senast.

Övriga matcher:
Brynäs-Färjestad
Tippa är ju defenitivt inte min grej.

Jag dömde ut AIK såväl som Brynäs men båda lagen, framförallt AIK har vält omkull hockeysverige. Brynäs har börjat streta emot FBK mer och mer. Kan man ta matchen på hemmais idag så kanske också storfavoriten FBK kan komma i gungning. Ibland är det ju små marginaler och det gäller att få dem, eller förtjäna dem.

Linköping-Skellefteå

Fördel LHC med all rätt!
SAIK har inte alls imponerat, för det har snarare LHC tycker jag. Som jag trodde innan så verkar det passa perfekt för LHC att inte ha så stort favorittryck som SAIK har på sig. Det är i år eller aldrig säger man om SAIKs chanser att ta det där efterlängtade guldet. SAIK började lite bättre denna kvartsfinalserie men LHC har kommit tillbaka och vänt pendeln till sin fördel. Ikväll har man hemmamatch, det är ju ett ypperligt läge att ta den nyckelsegern för att kunna ta fjärde vinsten och gå vidare sen. Jag tror detta blir kvällens mest intressant match faktiskt. Båda lagen är jämna, tajta och det är bra matcher.

Klassiskt: Hockeykort: En efterlysning: SuperChase-kortet!

Det är många år sedan man höll på med hockeybilder men jag kom bara att tänka på detta värdefulla kortet från Globe´95-samlingen. Jag samlade och lyckades få ihop hela samlingen men saknar ett endaste kort för att den ska vara komplett.

ENDA KORTET JAG SAKNAR: Specialkortet:



Det är Peter Forsberg på ena sidan och Mats Sundin på andra. Kortet är gjort så man känner konturerna på spelarna

Läste nånstans i en kortbok att hela Globensamlingen med SuperChase är värt 10 000 kr!. Det är några år sedan nu och har säkert sjunkit i värde.


NHL: Jacob Josefsson första mål!



Äntligen Josef!

Kvartsfinal 3: Luleå vinner alldeles för enkelt.

*****************************

SM-slutspelet 2011

*****************************

Kvartsfinal #3
Luleå Hockey - Djurgårdens IF 2-0



***************************************************



Luleå Hockey - Djurgårdens IF 3-1
0-0 1-0 2-1
Skott: 3-5, 17-10, 15-13
Mål:Luleå: Cam Abbott, Mats Lavander, Jonas Berglund
Mål:DIF: Patrik Cehlin
Publik: 6097 personer



Ännu en f........ förlust...

Djurgården en match från semester...
DIF ligger uträknade efter gårdagens tredje raka förlust mot Luleå. DIF ändrade sitt spel inför gårdagens match, att spela tufft på gränsen till fult kan man väl säga för att rubba Luleås nyckelspelare. Man misslyckades i stort sett, visserligen en förändrad matchbild. Men vad hjälper det när Luleås svar på Viktor Fasth: Anders Nilsson åter spikar igen och bara släpper ett mål. Djurgårdens målvakt Mark Owuya har varit lagets bästa spelare för utan honom hade Luleå vunnit ett par matcher med bred marginal. Synd igår att matchen avgörs på ett misstänkt sparkmål. Vissa säger att det var regelrätt men jag är skeptisk. Men sen mest frustrerad att absolut ingenting går Djurgårdens väg. Man är bara ett mål efter, skit i hur spelet sett ut. Luleå kunde ju dominerat matcherna men DIF vunnit med ett mål istället. Det andra är nästan oväsentligt i ett slutspel. Kolla bara på när HV bombarderat Viktor Fasth överlägset men ändå inte vunnit en match. Matchen igår var ju jämn men det var ändå Luleå som vanligt som var det spetsigare laget med att göra målen: Första i spel fem mot tre, DIFs spel kostade för mycket utvisningar. DIF lyckades kvittera i ett eget powerplay och var med i matchen tills det återstod tre minuter då Mats Lavander stannade/vinklade pucken i mål på Pär Ahlbrandts kanonpass. Det är bara att konstatera att Luleå har flytet, eller förtjänat flytet beroende på vilket lag du håller på. Luleå hade ju en videobedöming på Hovet som man fick med sig. Luleå fick ett skitmål som vände matchen istället för att Danne Brodin i ett tidigare läge skjutit 2-0 i tom kasse men där Nilsson fantomräddat med klubban. Marginalerna är med Luleå. Så är det bara. Luleå avgjorde sedan matchen igår i tom kasse när DIF försökt kvittera helt utan framgång.

Ingenting funkade då, ingenting verkar funka nu heller
Jag diskuterade för nån månad sen att jag ifrågasatte vad DIF skulle i ett slutspel att göra just då. Flera raka förluster och ett spel som inte fungerade som det var då. Och jag måste nog återgå till det, för känslan sedan dess har inte varit så man kunde känna nån trygghet i DIFs spel och form inför allvaret som är nu. Jag hoppades att DIF skulle komma igång, vara på tå när det gällde och börjar prestera, göra mål och allt sånt. Jag kan ju erkänna att även om Luleå kändes som en lättare lottning så var det ändå varit svårt att våga tro på nån seger i de här matcherna. Spelet framåt är stundtals obefintligt, man drar på sig onödiga utvisningar och fortsätter förlorar matcher i rask takt. Vet fortfarande inte vad DIF ska göra för att mirakelvända detta debacle som det är på väg att bli. Det luktar totalt praktfiasko om man åker ur i kvarten. Jag menar laget var i final förra säsongen och med laget på pappret borde man kunna ta sig längre än att åka ur i fyra raka vilket det tyvärr lutar åt.

Men ska vi lugna ner oss och försöka se någonting ljust på det här så är det ändå svårt. DIF har vinna eller försvinna imorgon, säsongens viktigaste match på Hovet imorgon. Ingenting annat än vinst gäller eller räknas. Det är bara ett håll som gäller:

** FULL FART FRAMÅT ! ! !

*** Djurgårdens hockeylag måste bara vinna imorgon!



Guldhjälmen 2011 till:



#7. Magnus Johansson Linköpings Hockey

Mange är ju en av elitseriens bästa backar, eller ja den bästa backen allround egentligen. Få är så stabil som han är. Det är den drömback för alla lag i Elitserien. Linköping har turen att få ha hans tjänster på isen.


STORT GRATTIS - DJURGÅRDENS IF 120 ÅR!



Djurgårdens IF fyller 120 år idag så vi reser på oss:

HIPP HIPP!

H U R R A!

H U R R A!

H U R R A !

H U R R A !


och säger  G R A T T I S  D J U R G Å R D E N S  I F !






Kvartsfinal#3: Kniven på strupen DIF, dags att vakna!

*****************************

SM-slutspelet 2011

*****************************

Kvartsfinal #3
Luleå Hockey - Djurgårdens IF 2-0



***************************************************

Luleå Hockey - Djurgårdens IF
Coop Arena 16.30

Matchen försenad efter DIF-klackens röda rökbomb. Det är tyvärr beklagligt att åter en liten klick förstör för laget, föreningen Djurgårdens IF!


Ska Anders Nilsson ta Luleå till en tredje raka seger?

Matchen sänds
15.30 på

Tredje raka för Luleå?

Det finns egentligen inte mycket att skriva om inför dagens match egentligen. DIF vet vad som gäller, hoppas jag. Man måste börja producera, börja göra mål! DIF har ynka två mål på två kvartsfinaler är ett kraftigt minus underkänt. DIF håller på att spela bort sig i slutspelet. Det ingår nog inte planen men det är det som håller på att ske. Luleå ser stabilt ut, de spelar kontrollerat och har ett väldigt bra försvarsspel samt den näst bästa målvakten i Anders Nilsson efter AIKs gigant Viktor Fasth. Vinst idag är ett måste, jag undrar bara hur DIF ska göra. Det är kanske inte så mycket som skiljer men Luleå är steget före hela tiden. Jag hoppas DIF kan hitta ett sätt att vinna på. Förlust idag så blir det alldeles för svårt för DIF.

Läget i lagen:
Djurgården:
Tunga avbräck för DIF idag tyvärr: Marcus Kruger och Mika Hannula finns inte med, lägg därtill att Jimmie Ölvestad, Nils Ekman saknas allt jämt. Samma lag som senast, Mark Owuya vaktar kassen.
Luleå:
Elias Fälth är den ende som saknas för Lule idag. Stabile målvakten Anders Nilsson fortsätter i kassen

Övriga matcher
Färjestad - Brynäs

Färjestad trummar på. Det blir tredje raka idag för Brynäs orkar inte med Färjestad så enkelt är det.

Skellefteå-Linköping
Ny sudden att vänta idag. Matcherna mellan de här lagen är svårtippade men jag tror att det kan vara en nyckelmatch idag. Det laget som tar täten idag kan få en stor fördel.

Kvartsfinal #3: Värmningsrapport från Kinnarps Arena

*****************

SM-slutspelet 2011

* * * * * * * * * * *

Kvartsfinal #3
HV71-AIK 0-2

****************


Inför kvartsfinal 3: HV71-AIK



Liten värmingsrapport från Kinnarps:

HV körde programenlig matchvärmning från klockan tolv och cirka tjugofem minuter framåt. Adam Almqvist kom ut en kvart innan de andra och körde med Jesper Thörnberg och Simon Önerud men när de andra klev på vid 12 gick Almqvist in i omklädningsrummet. Träningen var fartfylld med tempo, man körde spelvändningar och lite tre mot tre i en zon. Målvakterna fick en lätt skottrunda också innan tränare Thomas Ljungberg blåste av. Målvaktsvalet ikväll för HV är ju Daniel Larsson som nu får chansen igen. De flesta av spelarna klev av men några valde att nöta lite egna detaljer. Oscar Fantenberg är sjuk meddelade Janne Karlsson och ersätts av Nichlas Torp på backen där.

Fick en kort pratstund med ett par av spelarna så passade på att fota med:

(Egna bilder från Kinnarps!)



#1. Daniel Larsson som står i HV-kassen ikväll



#40. André Pettersson



#97. Per "Ledda" Ledin

Matchen ikväll kommer bli väldigt intressant och förmodlingen spännande och...
jag är övertygad om att HV tar match tre, man kan inte släppa iväg AIK till en trematchersledning!

Enda glädjen från igår


Reflektioner från gårdagen:

**********************

SM-Slutspelet 2011

* * * * * * * * * * * * * * *

Kvartsfinal #2 i bäst av 7

**********************

S o l e n  g i c k  j u  u p p  i d a g  m e d . . . t r o t s  a l l t .




Det omtalade 1-1målet från igår på bild

Första tanke som slog mig så fort jag slog upp ögonlocken: DIF torskade igår. Det är konstigt vad man blir påverkad av sitt favoritlags prestationer, såväl vinster som tunga matcher som igår. DIF förlorar med ett mål för andra matchen i rad men det känns ändå hur tungt som helst. Men grejen är ju att man lever för det här, det är slutspel, det är nu det roliga börjar och så ser det ut att ta slut innan det knappt ens börjat. Det är frustrerande och se sitt lag helt lamslaget och förlusterna kommer en efter en. Jag vet det är helt sjukt att man blir så påverkad. Men det är väl detta som är tjusningen om man nu kan säga så.



Luleå - Djurgården 2-0

Illa Djurgården!
Det var en bitter kväll igår. DIF torskade på hemmaplan och har nu satt sig i en prekär situation. Jag kan ju säga direkt att jag inte tror på experterna. Det här blir inte den jämnaste kvartsfinalen som många tror. DIF rår inte på Luleå och kanske att DIF kan ta en match. Hardy Nilsson och tränarstaben i Djurgården har massor att fundera på nu, man måste göra nåt för spelar man som man gjorde igår och i tisdags så tar säsongen slut på måndag så enkelt är det. Vet inte vad som talar för en vändning för DIF men det är väl om man kan lyckas göra mer än ett-två mål och släppa in mindre än vad man gör framåt. Sen måste väl nämnas att backen Josef Boumedienne åter igen bidrar till att DIF förlorar. Igår tog han åter en sanslöst onödig utvisning vilket förstörde chanserna att plocka Owuya för att få spela sex mot fem. Luleås målvakt Anders Nilsson är ett monster för DIF just nu, han ihop med Viktor Fasth slutspelets bästa målvakter så här långt.



Skellefteå - Linköping 1-1
Jämnt värre

LHC svarade starkt igår på sin hemmais och tog en femetta och nu är det kvitterat. Jag tror denna serien kommer gå till sju matcher där lagen kommer följas åt på sin hemmaplan. Serien kommer förmodligen avgöras i Skellefteå i sjunde matchen om inget av lagen bryter mönstret och tar en bortaseger.


Färjestad-Brynäs 2-0

Färjestad med ena benet i semifinal
Färjestad går som tåget trots att det blev sudden igår. FBK startade lite trögt i gårdagens match men ju längre matchen led så var det FBK som höll i taktpinnen. Robin Sterner blev lycklig matchvinnare och i och med segern har FBK två matchers försprång inför hemmamatchen imorgon. Brynäs kommer inte orka emot ett mycket bättre Färjestad. Jag tror Färjestad tar fyra raka och blir klart för semifinal på måndagkväll.


Gårdagens kvartsfinal:


HV71-AIK 0-2
Högintressant match ikväll.
Ikväll är det en nyckelmatch i denna kvartsfinalserie. HV har ny hemmamatch och ikväll måste man nog vinna och det tror jag att HV bara gör. Man kanske inte imponerar ikväll heller men vinner gör man. Man har inte råd att släppa upp AIK till en trematchersledning. Ikväll blir det jobbigt för Gnaget att möta HV tror jag. Jag hade ju tvärfel senast men ikväll är det HVs kväll. Ni ska få se.

Kvartsfinal #2: Luleå bättre än DIF, bara att konstatera!

*****************************

SM-slutspelet 2011

*****************************

Kvartsfinal #2
Luleå Hockey - Djurgårdens IF 2-0



**************************************************


Anders Nilsson - Säkerheten själv och stor matchvinnare för Luleå idag.

Djurgårdens IF - Luleå Hockey 1-2
1-0, 0-1, 0-1
Skott: 32-20 (9-7, 11-9, 12-4)
Mål:DIF: Mika Hannula.
Mål:LHF: Stanislav Komarek, Chris Abbott,
Publik: 8094 - Fullsatt - synd att DIF återigen inte kan bjuda tillbaka.

Luleå leder med 2-0 i matcher



Chris Abbotts 1-2 mål blev matchavgörande

Luleås gnetspel gav utdelning idag igen
Fy vad bittert, riktig surt. Väldigt tung. DIF förlorar på hemmaplan, det hjälper inte att DIFs underbara publik sjunger och hejar sig hesa under sextio minuter. Luleå var inte riktigt med i första perioden men efter sitt skitmål i andra så tar man över matchen och jobbar sig ifatt och förbi Djurgården. Igen. DIF har greppet men tappar efter att Luleå kvitterat i andra. Vet inte vad det är som händer men Luleå ökar farten och spelar mycket smartare. DIF kommer inte in på mål trots mycket puck.
Luleå har i och med segern två matcher i ryggen inför hemmamatchen på lördag.

Första perioden: Full fart framåt var det som gällde för Djurgården från start. DIF trummade rejält med fart och fläkt. Första målet kom också tidigt efter fem minuter när Mika Hannula slog in pucken i ett ganska öppet mål. DIF såg väldigt piggt ut till en början och är det bästa laget i första perioden.

Andra perioden: DIF trummar på utan lönsamhet
Liknande bild där Djurgården leder matchen, driver matchen och har mycket puck. Man vänder till anfall så mycket det går och Luleå spelar tight och tätt bakåt. Anders Nilsson gör en kanonräddning när han får klubban på pucken och pucken går inte in i mål när nätet var tomt. DIF har väldigt svårt att få till rena klara chanser medan Luleå när de kontrar gör det riktigt farligt. Som det brukar vara så är det ju så att ett lag kan ligga på utan att få in mål, och så kan spelet vända och andra laget till slut få in pucken. Detta är precis vad som händer när DIF inte är på tå i egen zon, och en Luleåspelare är på pucken och den går in till 1-1. Ett riktigt hemskt skitmål får gästerna från norr och vips så har pendeln vänt. Efter målet har Luleå massor av energi och är det bättre laget. DIF jobbar och trummar men det händer liksom inte så mycket. Man har mycket puck men det blir inga chanser trots att man snurrar några gånger i anfallszonen. Det såg ut lite som DIF tappar energi av att släppt in Luleå målmässigt. Det faller inga mer mål i perioden men det är nu Luleå som är det vassare laget tyvärr. DIF måste komma igång igen, man tappar fart och fläkt efter Luleås 1-1.

Tredje perioden: Luleå smarthet avgör.
Måste bara säga att Järnkaminerna eldar på allt vad de bara orkar i matchen och inledningen av tredje är makalös. De eldar på och eldar på för att få igång DIF på rätt köl igen. De gör vad de kan men istället kommer en kalldusch. Mark Owuya släpper ett märkligt skott och det ser ut som han står och sover. Målvaktstavla, för den pucken ska han ta. Lite surt att det kommer ett sånt mål i detta läget men typiskt för matchen på något vis när det sker. I vilket fall är det en riktig kalldusch men inte oförtjänt av Luleå. Luleå är smartare tätare och spelar med god kontroll på matchen. DIF försöker men det händer ingenting i princip. Efter målet är det så pass tyst på Hovet så Luleåklacken hördes. Hardy vaskar om i femmorna för att få ändring på DIFs spel. Luleå behöver inte förta sig men väljer sina lägen att kliva fram. Tiden rinner åter iväg för Djurgården idag som hur man än försöker inte får till några lägen. Luleå försvarar sig väldigt bra och har full koll på sina motståndare. Frustrationen som jag känner måste vara fruktansvärt mycket värre för spelarna på isen för det är jobbigt att se på när ingenting går DIFs väg. Christian Eklund går in i en fight efter en blockering vid Luleås mål, och han försöker ändå väcka laget men det var tyvärr för sent. Dessutom drar denne Josef Boumedienne på sig en utvisning med så lite kvar av matchen vilket förstör läget att ta ut Owuya och spela sex mot fem. Matchen tar slut och det är tack och godnatt Djurgården kan man ju säga. Två raka förluster är allt annat än godkänt och nu har man satt sig i ett väldigt illa läge minst sagt.

DIF förlorar för att man inte spelar så bra och smart som Luleå gör. Man rår inte på Luleå sett över hela matcherna. Det var likadant i Luleå i tisdags och det såg likadant ut idag. DIF försöker men det fungerar inte oavsett vad man försöker med idag. Luleå har en mur som försvarar samt att man på ett väldigt enkelt sätt spelar sig ur egen zon samt har mycket lättare att skapa chanser framåt. DIF har nu satt sig ett hemskt läge. Två förluster och så väntar match i Luleå på lördag.

Jag har väldigt onda aningar av det här, DIF rår inte på Luleå, man kan inte göra mål o sen läcker man slarvigt bakåt. Det är ungefär så det sett ut många matcher i år. Jag har många gånger på bloggen undrat under säsongen vad DIF ska i ett slutspel att göra när man inte är bättre än så här. Det räcker liksom ingenstans som det ser ut nu. Sanningen är ju den att säsongen kan likväl ta slut på måndag. Otrolig besvikelse...

---------------------------------------------------------------------------------------------

Övriga matcher


Brynäs-Färjestad 2-3 efter sudden death
Brynäs startade piggt och hade 2-0 men två gånger Bastiansen såg till att FBK kunde ta matchen till sudden death.
Båda lagen skapade chanser men det var FBK som var det bättre laget och kan avgöra matchen. Lycklig målskytt Robin Sterner.

Färjestad leder med 2-0 i matcher



Linköping-Skellefteå 5-1

Det är kvitterat efter en säker femetta av LHC ikväll. LHC var bättre från början till slut och SAIK kom inte alls upp i fas ikväll.

Det står 1-1 i matcher

Kvartsfinal #2: Luleå är svåra att knäcka

*****************************

SM-slutspelet 2011

*****************************

Kvartsfinal #2
Luleå Hockey - Djurgårdens IF 1-0

*****************************




Djurgårdens IF - Luleå Hockey
Hovet 19.00

Matchen sänds 18.50 på


Liten fördel för Luleå:
Slutspelet fortsätter ikväll och DIF spelar på hemmaplan i den andra kvartsfinalen. Luleå vann ju i sudden i förrgår lite snopet och gårdagen var ändå rätt tung. Det är en rätt klantig utvisning som Josef Boumedienne drar på sig som avgör matchen. Sånt där småskit måste DIF fila bort för man har inte råd att dra på sig massa onödiga utvisningar. Men det var då. Ikväll är det ny match och nya förutsättningar. Jag hoppas verkligen DIF kan komma igång och få spelet att funka och få lite utdelning på sina chanser. Luleå kommer fömodligen fortsätta spela tajt i mittzon och inte bjuda på någonting gratis.

Den här kvartsfinalen märkligt svår men kom igen nu Djurgården!

Läget i lagen:
Djurgården: Jimmie Ölvestad, Nils Ekman
är borta. Ölvestad på is men det dröjer innan han kan spela. Dessvärre har inte Mika Hannula kunnat träna varken igår eller idag så han spelar inte dagens match. I övrigt formar DIF samma lag som senast. Stefan Ridderwall var sjuk senast, osäkert om han finns med ombytt idag också. Mark Owuya vaktar Djurgårdens mål
Luleå:
Luleå saknade i den första kvartsfinalen långtidsskadade Elias Fälth samt målvakten David Rautio. Janne Niinimaa var tillbaka efter skada. I övrigt ställer Luleå upp med samma lag som senast. David Rautio var sjuk i onsdags finns med ner till Stockholm och är tillgänglig för spel. Anders Nilsson vaktar Luleås mål.

---------------------------------------------------------------------------------------

Övriga matcher:
Kvällens huvudmatch:
Linköping-Skellefteå visas 18.40 på

Brynäs-Färjestad

....på Hovet ikväll



....strax innan nedsläpp

Ännu mer DIF & slutspel: Se webprogrammet: 08-Hockey



Programledare är David Fjell och det är alltid en expert från både AIK och Djurgården samt en spelare från varje förening i varje program! Massa hockey, underbart!

08 Hockey
kan man se på svenskafans.com eller följ länk på difhockey.se

DIFTV: inför kvartsfinal 2



#33. Mika Zibanejad verkar lite bekymrad..


Infofilm om HVs utomhusmatch: 10 december 2011



HV71s informationsvideo om utomhusmatchen under HV71s 40-års jubileum den 10 december uppe på Elmias stora parkering

Den matchen tänker jag inte missa.

Kvartsfinal #2: HV-AIK: Det här är långt ifrån över

****************

SM-Slutspelet 2011
Kvartsfinal 2
HV71-AIK 0-2

****************



#30. Viktor Fasth - Stor matchvinnare!

AIK-HV71 3-0
1-0, 1-0, 1-0
Skott: 24-34

AIK leder med 2-0 i matcher



AIK fortsätter imponera

Vad händer, AIK??
Hela hockeysverige undrar nog vad det är som håller på att hända i denna kvartsfinalen mellan ettan, seriesegrarna, regerande svenska mästarna HV71 och nykomlingen AIK. AIK tog en ny säker och totalt rättvis seger på Hovet mot ett blekt skärrat HV71 med 3-0. Man nollar HV på hemmais och den stora anledningen heter Viktor Fasth men sen spelar AIK faktiskt bra ishockey. Det märkliga är att jag var helt säker på att HV skulle komma tillbaka igår och ta en seger i Stockholm direkt. Jag vet inte men att HV vinner på fredag hemma är nog det säkraste tipset i år. Jag hade så tvärfel igår här på bloggen jag vet men på fredag blir det hemmaseger. HV släpper inte 0-3 i matcher för då orkar de inte vända. Ger man 0-3 till AIK så får man nog ta konsekvenserna också.

- Men jag räknar inte ut HV än på långa vägar..

* HV71 ställer Daniel Larsson i kassen på fredag, jag tänker se deras matchvärming vid tolvsnåret på fredag och se hur laget verkar.

Kul att se att Hovet kokade när Råttorna intagit stället, AIK-fansen har varit svårtflirtade i vinter men verkar ha insett allvaret och det roliga nu. AIK behöver verkligen allt stöd i slutspelet nu och det hjälpte ju igår.

Det är ju först till fyra segrar som gäller.

Kvartsfinal #2: Räkna med att AIK får igen ikväll!

****************

SM-slutspelet 2011
Kvartsfinal 2
HV71-AIK

****************



HV kommer ta revansch ikväll!
Om en halvtimme lite drygt så släpps pucken i den andra kvartsfinalen på Hovet. Svenska regerande mästarna har en revanxh att utkräva efter förra mötet. Det kommer dom också att göra ikväll.Visserligen fortsätter man med Andreas Andersson i kassen men det var knappast hans fel senast. HV måste börja kriga ordentligt. Det går inte glida i en kvartsfinal (Fredrik Bremberg med flera). Jag tror HV kommer vinna ikväll. Det känns ganska klart, ja jag vet alla ni som håller på Gnaget men HV kommer visa sin styrka ikväll. Var beredda på en HV-anstormning ikväll



Black Army kommer få Hovet att koka ikväll!

Kul att Hovet är utsålt, AIK:arna verkar fattat allvaret nu och de kommer sjunga ut den lilla HV-klack som kanske kommer finnas på plats. HV-supportrarna har ju en viss förmåga att bojkotta Stockkholmsmatcherna av någon barnslig anledning. Det kommer bli bra tryck, kanske det kan hjälpa råttorna mot en ny seger?!

Dagens tips: Kolla på Late Night Slutspelet!



Har precis sett hockeyprogrammet: Late Night ElitserienHockeykanalen.se

Det sänds på TV4 Sport tisdagar 22.30

Korta reflektioner från gårdagen

********************

SM-Slutspelet 2011

* * * * * * * * * * * * * *

Kvartsfinal 1
i bäst av 7

***********************

Reflektioner efter gårdagens matcher




Luleå-Djurgården 2-1 efter sudden death
Fördel Luleå
. En ganska seg och försiktig match ändå som Luleå vann rättvist. Djurgården kom inte alls upp i fas. Man släpper bara två mål men man skapar ju ingenting och det var för dåligt igår. DIF har inte energin därfram som man behöver. Det kändes som Jimmie Ölvestad hade behövt vara med och visa vägen med sitt fysiska spel. Tänker man efter så kanske det saknas tyngd när man tappat två spelare under säsongen i Nils Ekman och Marcus Ragnarsson framförallt. Det hjälper inte nu men tänker man på det så hade det kanske vart annorlunda om de varit med.



Skellefteå-Linköping 4-3 efter sudden death
Tätt, tajt och tufft
när lagen möttes i den första kvarten. SAIK var på väg mot första segern men så drog man på sig en utvisning och LHC kan kvittera med trettio sekunder kvar och ta matchen till sudden. LHC skapade flest chanser direkt i sudden men det var ändå SAIK som tryckte in den till slut. Jag tror denna serien kommer gå till 7 matcher. Lagen är så pass jämna så det är svårt att säga hur det kommer gå.




Färjestad-Brynäs 7-3
FBK imponerar.
Men det var ändå Brynäs som startade piggast men FBK vände och tog över och vann. FBK var mycker bättre och deras förstakedja leder laget. Jag är imponerad av FBK för de ser otäckt vassa ut. 7-3 säger en hel del ändå det visar på markant skillnad mellan lagen. Brynäs däremot känns tråkiga, varför vet jag inte men det är inget intressant eller roligt lag De kommer få det tufft att hålla emot FBK om det inte ska bli fyra raka torsk. Brynäs var roligare förr, jag tänker då på Molin-Bisset-Larsson tiden så vet ni nog vad jag menar.




HV71-AIK 2-4
AIK leder
med en match inför kvällens drabbning på Hovet. Men det imponerande är ju hur man vann nere i Jönköping senast. Det var ingen skräll. AIK var det bättre laget och HV såg inte alls taggade ut. Jag tror det luktade omedveten underskattning samt att man trodde det skulle gå per automatik. Så funkar det inte och det kommer AIK få känna på ikväll. HV kommer spela som ett nytt lag.

Nattens smäll i NHL: signerat Zdeno Chara



Det är Montreals Max Pacioretty som får en tuff tackling av störste backen i NHL: Zdeno Chara.


Kvartsfinal #1: Luleå tog första ronden på övertid.

*****************

SM-slutspelet 2011

*****************



Kvartsfinal #1
Luleå-Djurgården 1-0

*****************



#9. Sebastian Enterfeldt - Matchvinnare för Luleå

Luleå-Djurgården 2-1 efter sudden death
1-0, 0-0, 0-1, 1-0
Skott: 28-19 (4-5, 12-8, 10-6, 2-0)
Mål:Luleå: Pär Ahlbrandt & Sebastian Enterfeldt
Mål:DIF: Mika Hannula.
Publik: 4881 personer

Luleå leder med 1-0 i matcher

Rättvis Luleåseger mot ett blekt DIF
Första perioden:
Pucken släpps och spelet går igång. Luleå tar tag i händelserna direkt och skapar chanst. Det blir en tekning nästan direkt som Luleå vinner. ett pass och skott och det är 1-0 till hemmalaget efter blott 41 sekunder. Det var inte den starten DIF behövde och resten av perioden blir avvaktande. DIF vinner visserligen skotten 4-5 men det är inga chanser att snacka om.

Andra perioden: I andra är det lite annat spel. Det öppnar upp sig och det är DIF som ligger på med mycket puck i anfallszon men problemet är att de skapar inga som helst farliga chanser. Dessutom får man chansen i fem mot fyra men helt utan att få till något. Luleå sticker upp och är mer farliga i sina möjligheter. DIF drar på sig ett par utvisningar och skapade ett par farliga chanser men Mark Owuya håller DIF kvar i matchen. Luleå vinner skotten 12-8 men DIF känns som det piggare laget. Men det där ledningsmålet känns fortfarande jobbigt inför tredje. Nästa mål i sista perioden kommer vara matchavgörande.

I sista fortsatte DIF trumma på för att få in puckuslingen men Anders Nilsson var riktigt bra i Luleåkassen ikväll. DIF försöker gå framåt hela tiden men Luleå spelar tätt i mittzonen och DIF kommer ingenstans. Sex minuter in så drar DIF på sig ett onödigt lagstraff med sex man på banan. Luleå får chansen i powerplay i ett ganska utsatt läge för DIFs del men man klarar hålla undan. DIF har väldigt svårt att få till en farlig målchans. Luleå stoppar och vänder spelet gång på gång men vkatar sin ledning och gör det bra. Tiden rinner iväg för Djurgården allt mer och inget tyder på en kvittering när Mika Hannula driver upp ett anfall och slänger iväg en puck mot mål från mittlinjen som slinker in under/på Anders Nilsson och rullar in mål. Det är  en riktig tavla tyvärr. DIF har 1-1 med två minuter kvar. Strax efter så är Luleå nere i DIFs zon och trycker på då Josef Boumedienne drar på sig en total idiotutvisning efter en tackling i ryggen med bara 34 sekunder kvar av matchen. Luleå får avsluta matchen i powerplay och in i sudden om man inte avgör innan. DIF lyckas hålla undan och matchen står 1-1 vid full tid.

Inför sudden kändes det som det kunde gå hur som helst, Luleå hade skapat de vassaste chanserna i matchen och DIF var inte riktigt vassa.

Sudden: Plötslig död som sagt, det gäller att vara med när pucken släpps men det verkade vara DIFs problem i periodstarterna idag. Man lyckas ju ta matchen till sudden med blotta förskräckelsen med hjälp av en målvaktstavla men efter 22 sekunder i sudden är också matchen över. Luleå får ett slumpmål när man ska rensa bort pucke men den studsar på en Luleåspelare och in i mål och matchen är avgjord. Tyvärr får man säga att det är lite Josef Boumediennes fel när han tar en vansinnesutvisning med 34 sekunder kvar av matchen. Det får bara inte hända och han måste vara så pass rutinerad så han vet att man inte uppträder så i slutet på en match.



Sanlöst klantigt Boumedienne.

Alldeles för tamt och blekt i DIF idag!
Så här direkt efter så är det ju en rättvis seger för Luleå som trots allt kontrollerar DIF genom hela matchen. DIF spelar inte bra och är inte på hugget så som krävs i en kvartsfinal idag tycker jag. Vet inte vad det beror på men de såg sega och trötta ut på de flesta håll. Det var ynglingarna som verkade piggast men i övrigt alldeles för blekt och tamt idag.

DIFs bästa spelare: Mark Owuya - Han var den ende som kan få godkänt idag. Det säger en hel del.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Övriga matcher
Färjestad-Brynäs 7-3
FBK gjorde ett bra val. Ett enkelt val att ta Brynäs. Idag var det stor skillnad lagen emellan och det blev aldrig nån riktigt match av det i Karlstad ikväll. FBK gjorde det kort med Brynäs. Hemmalaget gick fram till 4-1 och det såg väldigt stabilt ut. Brynäs hade inte så mycket att sätta till emot FBK idag som var mycket bättre över hela banan. Det ska mycket till om inte Färjestad tar fyra enkla segrar mot ett tråkigt blekt Brynäs.


Skellefteå-Linköping 4-3
efter sudden death.


Kvartsfinal #1: Ovisst inför första fighten men avgör Luleås hemmafördel?

*****************

SM-slutspelet 2011

*****************

Kvartsfinal #1
Luleå-Djurgården

*****************


.....VS....

Luleå Hockey - Djurgårdens IF
Coop Arena 19.00


Nu börjar allvaret!
Ikväll smäller det, slutspelet börjar med den första kvartsfinalen av eventuella sju matcher och DIF börjar på bortaplan. DIF-laget flög till Luleå vid halvtio i förmiddags men jag vet ännu inte vilka som var med eller inte. Laget har haft problem med sjudomar och skador i truppen den senaste tiden. Det blev alltså fyran Luleå som DIF fick som motståndare. Men från och med nu kan vi glömma allt vad placeringar heter. Nu är det cup, nu är det vinna eller försvinna allt annat är oviktigt. Det blir ett tuffare spel och det gäller att både ge och ta men ändå hålla sig iskall i rätt lägen och inte dra på sig massa onödiga utvisningar. Nu är det slutspel! Jag hoppas att Djurgården är redo inför det roliga som komma skall.

Låt kvartsfinalfighten börja!

Läget i lagen:
Luleå: I sista matchen mot Frölunda saknades Janne Niinimaa, Elias Fälth, Pierre Johnsson, Konstantin Komarek och Daniel Mannberg. Inför ikväll så är det klart att Elias Fälth inte spelar. Frågetecknet är för Janne Niinimaa men Pierre Johnsson, Konstantin Komarek och Daniel Mannberg ska vara redo inför kvällens drabbning. Anders Nilsson vaktar målet ikväll.
Djurgården: Stefan Ridderwall är fortfarande sjuk och fanns inte med upp till Luleå, Tim Sandberg är backup åt Mark Owuya. DIF hade stort manfall mot Timrå senast och hade knappt fullt lag. Därför är det osäkert hur laget kommer se ut. Vi kan bara hoppas att det inte saknas allt för många. Men mot Timrå var inte David Printz, Kristoffer Ottosson, Mika Zibanejad, Nils Ekman, Jimmie Ölvestad med.

Så här såg det ut för några år sedan när Luleå-DIF möttes i gamla Delfinen (5/12-2000)


Elitserien-Classic!
Slagsmålet slutade i åtta matchstraff: Mikael Magnusson, Mathias Tjärnqvist, Marcus Kristoffersson, ochJonas-Finn Olsson för DIF. I Luleå visades bland annat målvakten Jarmo Myllys ut, han slogs nog värst.

------------------------------------------------------------------------------------

Övriga kvartsfinaler:
Kvällens huvudmatch:
Färjestad - Brynäs visas 18.45 på

Ska FBK få en lätt resa mot Brynäs. Eller visste de vad de gjorde när de tog Brynäs i kvarten frivilligt? Brynäs går in med en bra känsla mot FBK men bortais i Karlstad är inte lätt. FBK har kommit igång på slutet och det gäller att se upp för Elitseriens bästa forward i Dick Axelsson, som när han KAN och VILL så är han lätt seriens bäste spelare som kan göra vad som helst med pucken.

Skellefteå - Linköping
visas 18.50 på
LHC eller SAIK? Ja det är omöjligt att säga. SAIK är favoriter inget snack om saken efter serien de gjort igår. Men som jag sagt innan. LHC har inte lika stora förväntningar. De har haft lugn arbetsro vill jag se det som och de kan bli livsfarliga tror jag. OM Fredrik Norrena får igång sitt målvaktsspel, då blir LHC att räkna med.

*****************************

OBS! MISSA INTE!:

Missa inte hockeyprogrammet: "Late Night Slutspelet" med Peter Jihde & Johan Edlundsamma TV4-kanal kl 22.30 och på Hockeykanalen.se som går igenom kvällens matcher.
******************************

VI SKA DIT IGEN!!


Slutspel - DIF: Tim Eriksson & Andreas Holmqvist



Tim Eriksson dödar en utvisning och Andreas Holmqvist visar vad han tycker om domaren.

SM-slutspelet 2011: DIF-spelare inför kvällens första kvartsfinal #1



Andreas Holmqvist, Marcus Kruger, John Norman & Josef Boumedienne ger sin syn inför kvartsfinalerna mot Luleå

Kvartsfinal 1: HV-AIK: "Skrällen i Kapellet"

****************

SM-slutspelet 2011
Kvartsfinal 1
HV71-AIK

****************



HV71 - AIK 2-4
0-0, 1-4, 1-0
Skott: 35-24

AIK leder med 1-0 i matcher


Matchen blev en väckarklocka för HV71
Egentligen så är rubriken helt fel. För det var ingen skräll. AIK var bättre på allt. HV kom ut och var inte beredda. AIK var det bättre laget och när man fick utdelning på sina chanser var det inget snack. AIK tar en fullt rättvis seger och nån skräll är det inte tal om. AIK var bäst för kvällen!

Jag kan ändå inte neka till att det var ett överraskande besked att AIK överhuvudtaget ledde i Kinnarps Arena igår. När sedan 0-2 kom så trodde jag nog att det här kan ju bli en skräll med stort S. Imponerande av AIK ta över matchen när inte HV lyckades göra det. AIK vinner fullt rättvist och HV71 har en del att fundera på till imorgon. Men det är bara att tänka på att detta var en match av sju. HV behöver inte känna nån panik, jag tror tvärtom att detta bara var en nyttig väckarklocka för HV. AIK ägde igår och spelade ut HV fram till de sista sju minuterna av matchen. Dessutom ser jag det som en miss faktiskt av Janne Karlsson att starta med Andreas Andersson. Det kändes som att de flaggade att vi vinner nog ändå. Men man ska inte skylla på Ante i målet heller. HV spelade inte bra, man var inte på hugget och det kändes som de var tagna av stundens allvar i första perioden. Frågan är om de ändå inte i bakhuvudet underskattat AIK. Det misstänker jag i alla fall. HV har haft lätt för AIK denna säsongen så de trodde nog att det skulle gå på som vanligt igårkväll. Sånt där är som vi alla vet livsfarligt.


Jag tycker dock inte att man ska dra för stora växlar av matchen igår. AIK leder förvisso med 1-0 i mather nu och får andra matchen på hemmaplan. Jag tror att vi kommer få se ett helt annat HV71 spela ut AIK på Hovet på onsdag. De kommer visa att de är seriens bästa lag då. AIK måste vara beredda på en riktig HV-anstormning då.



OCH:
Rubrikerna om Viktor Fasth känns bara löjliga
tycker jag. Missar domarna det så gör dom. Nu vet dom ju att de ska ha ett öga på Fasth när det är tät trafik framför kassen


** Senaste nytt: Källor gör gällande att "HV ställer ANDREAS ANDERSSON står i kvartsfinal 2 imorgon igen"


** En sak till: Är inte Hovet fullsatt på onsdag av AIK-supportrar så är det ynkligt pinsamt!

Citatet: Elitseriespelarna tycker till




"Mark Owuya kommer inte palla trycket i slutspelet"


Kvartsfinal 1: Ikväll smäller det!

SM-slutspelet i ishockey 2010/2011
Kvartsfinal 1



Målvaktsduellen ikväll: Andersson vs Fasth

HV71 - AIK
Kinnarps Arena 19.00


"Ettan mot åttan kan väl bara sluta på ett sätt?!"
Normalt sett kunde man skrivit så om det varit en seriematch men rubriken har egentligen eller ingen betydelse ikväll när pucken släpps i Kinnarps Arena. Det är slutspel. Det är cupspel. Det är vinna eller försvinna. Allt annat är oviktigt från och med ikväll. Nu är det först till fyra segrar. HV71 är klara storfavoriter inför matchen men jag hoppas på att det blir en jämn serie. Vissa säger att AIK inte har någon press på sig medan HV har kravet och ett måste att vinna. Men har AIK ändå tagit sig så här långt så tänker jag att man sätter ett nytt mål. HV måste verkligen vinna, annars vore det en jätteflopp och det skulle bli landssorg i Jönköping nästan. Så stort tryck har de regerande mästarna som måste försvara sitt nytt guld. Det där med att säga att man ska vinna ett nytt guld är bara för att få bort pressen från sig själva och lägga den på motståndaren.

Det är ändå inget snack om hur tufft det kommer bli för Gnaget..

Matchen sänds 18.45 på

HV71 - Seriesegrare 2010/2011




.....................tilldelas:

..................................................

Krönika: Inget lag vågade välja Djurgården!

Vilken avslutning på tidernas jämnaste elitserie!
Vilken avslutande lördag det blev i sista omgången av Elitserien. Vi satt bänkade och föjde Luleå-Frölunda och matchen på Hovet mellan AIK-Modo. Frölunda tog tidigt ledningen samtidigt som Modo tog kommandot på Hovet mot ett nervöst AIK. Men AIK vände och kunde till slut vinna på ett kokande Hovet. Stackars Frölunda som gör allt rätt i årets sista match på bortais mot Luleå. Det såg ljust ut ett par gånger när Modo ledde 0-1 och hade 2-2. Ett Modomål då så hade göteborgarna spelat kvartsfinal idag förmodligen mot HV71. AIK kunde vända matchen och vinna en nervös och pirrig match på Hovet och ta sig till slutspel. Det var det inte många som tippat innan säsongen kan jag säga. Väldigt roligt tycker jag, och välbehövligt för hockeysverige. Oavsett vad ni tycker så säger jag att stockhomslagen är ett måste, de skapar lite stämning och rubriker var de än kommer runt om i landet och sätter färg på elithockeyn. Sen är det ju ett tyvärr att en liten klick alltid ska förstöra för föreningen och laget och svärta ner med många svarta och tråkiga rubriker.

Men det var inte bara dramtik för lagen kring strecken. Frågan var också vilka som skulle ta hem seriesegern och en miljon kronor till sin förening. Skellefteå, Färjestad eller HV71. Alltså t r e lag som alla hade chansen att vinna serien och få den där viktiga hemmafördelen genom slutspelet. Resultaten svängde litegrand under matchernas gång men till slut när matcherna väl var slut så stod det klart att HV71 vunnit med hjälp av ett mål i tom kasse?! när SSK satsade allt för att vinna mot HV vid ställningen 1-1. SAIK fick inte ordning på LHC och lyckades inte vinna på ordinarie tid, seger i sudden hjälpte inte. Färjestad tog en komfortabel seger hemma mot sin kvartsfinalmotståndare Brynäs men det hjälpte ju inte heller. HV71 vinner före FBK och SAIK i toppen. Luleå blev fyra trots förlust i sista matchen.




SM-Slutspelet 2011 - Kvartsfinaler

V S

HV71-AIK
Nyckelspelare: HV71: Martin Thörnberg, AIK: Viktor Fasth
HV71 valde efter tabellen hette det. Självklart att laget som vinner serien tar laget som tog sist apaltsen. Men jag trodde HV skulle välja Djurgården faktiskt. För att HV har haft bättre statistik mot DIF och att DIF inte haft nån chans i Kinnarps Arena i år. Nu tog man Solnalaget och det kommer nog bli en enkel resa. 4-1 i matcher, HV är tyngre bättre och vassare, AIK har Viktor Fasth, sen har man Viktor Fasth och sen är Viktor Fasth bra. Därefter är det möjligtvis ett kollektiv. Det säger sig själv. Det håller inte mot seriens kanske bästa lag.

Noterbart inför kvartsfinal 1: HV startar med Andreas Andersson i målet i kvällens första kvartsfinal. HV är ganska säkra på att man kommer vinna.

Tips: 4-1 i matcher

---------------------------------------------------------------------------

V S 

Färjestad-Brynäs
Nyckelspelare: Färjestad: Dick Axelsson, Brynäs: Calle Järnkrok
FBK vågade inte heller välja Djurgården utan valde Brynäs. FBK har bra koll på Gävlelaget och det känns som på förhand att Brynäs inte kommer kunna välta FBK heller. Brynäs vinner max två matcher mot FBK. lagkaptenen Andreas Dackell bröt handen i sista matchen och missar resten av säsongen. Tungt avbräck för Gävlelaget som är hårt drabbat av skador så här lagom till slutspelet. Så därför tror jag att Brynäs får mycket svårt mot FBK. Det motiverar jag med att Färjestad alltid är svårslagna i slutspelet när det gäller som mest. Förra säsongen var ett undantag då FBK rök i kvartsfinalen så jag räknar med ett hungrigt FBK som vill visa Karlstad och Hockeysverige att man åter ska slåss om guldet i år.

Tips: 4-2 i matcher

---------------------------------------------------------------------------

V S  

Skellefteå-Linköping
Nyckelspelare: SAIK: Joakim Lindström, LHC: Fredrik Norrena

Skellefteå valde helt överraskande Linköping i kvarten. Det bekräftade som en tidningskrönikör skrev för nån vecka sedan. Inget av topplagen kommer våga välja Djurgården. Det stämde ju för SAIK tog LHC istället för DIF då både HV och FBK valt annat motstånd. Jag tror att SAIK slagit sig själva på foten nu. SAIK riskerar att åka ut i kvarten redan för LHC är ett svårslaget lag. Jag ser nog LHC som en outsider nu inför avgörandet. I och med att de inte vart med i favoritdiskussion om vilka som ska ta guldet utan det har bara handlat om SAIK, HV71 och FBK.
SAIK kommer få bekänna färg i denna kvarten när man valde LHC. Det tror jag kan passa LHC perfekt.

Tips: 3-4 i matcher
---------------------------------------------------------------------------

VS 

Luleå-Djurgården

Nyckelspelare: Luleå: Pär Ahlbrandt Djurgården: Mark Owuya

Tips: Vågar inte.

Svårtippat. Sen att mitt DIF ska tippas blir det extra jobbigt och svårt. DIF har haft en konstig säsong som en berg och dalbana. Svårt att säga hur det kommer gå. Motståndaren Luleå har väl faktiskt varit seriens överraskning med tanke på att de hållt sig med i toppfyra under större delen av säsongen. Med ett lag som är till hälften allsvenska spelare som plockats av tränare Rönnqvist från Almtuna. Luleå har ändå hållt en högre lägsta nivå och laget innehåller flera intressant spelare som gör sin första säsong i Elitserien. DIF däremot har ett bra lag på pappret men har inte fått ihop det riktigt och laget har stundtals gått väldigt knackigt. Så det är extra svårt att säga hur denna kvart ska sluta. Luleå har ju hemmafördel med fyra hemmamatcher om serien går till sju fighter. För DIFs del är målvaktsspelet det största orosmomentet. Det måste fungera nu annars blir slutspelet kort i år för DIF dessvärre. Jag tror att bortaspelet kan vara en nyckelgrej som kommer avgöra denna kamp mellan Luleå och DIF.

Ska man gå efter statistik och odds så går Luleå vidare..



"HV71 vinner SM-guldet i hockey i år"

Hej alla hockeyälskande läsare!
Som ni kanske märkt så har jag under förra veckan som gick, så gjorde jag en snabb liten undersökning i sista veckan av Elitserien för att se vilket lag som folk i min närhet och runt ikring tror vinner SM-guld här fram i vår:

Svaret blev som väntat men ganska klart och tydligt:

43,6% tror att H V 7 1 tar åter hem guldet i år


....om man ska tro er som svarat. De fick
som väntat flest röster, närmare bestämt 62 av totalt 142 röster.             
____________________________________________________




***************************************************




HV71:
(63st)
Claes Asplund
Anton Andersson
Sebastian Arvidsson
Viktor Rydén
Erik Forsblom
Johan Larsson
Daniel Skenning
Annika Lundberg
Karin Junell
Fredrik Johansson, Bor
Sanna Berggren
Kjetil Hagen
Elsa Israelsson
Justus Magnusson
Jonas Gardhage
Johan "Tefy" Karlsson
Sebastian Nilsson
Jonatan Tuvesson
Johan Pelkonen
Viktor "Kalle Kaviar" Johansson
Ola Ring
Alexander Wallentin
Gabriel Fransson
Kim Borg
Linus Hardarsson
Fredrik Tallefors
Sara Hilding
Martin Thorén
Ida Johansson
Malin Eliasson
Robert Anderzon
William Sundler
Kevin Gunnarsson
Rebecka Lindhe
Henric Lilja
Rickard Ek
Ludwig Persson
Benny Östlund
Tommy Eriksson
Carl Rydh
Gustav Grahn
Tommy Sjödin
Jonas "Silverräven" Andersson
Monica Sundell
Claes Gustavsson
Martin Johansson
Paul Andersson
Oscar Johansson
Patrik Rydberg
Andreas Backman
Sami Luukinen
Jocke Tuvesson
Marcus Ottosson
Annie Andersson
Oskar Johansson
Christoffer Lilja
Anders Johansson
Per-Ola Persson
Anton "Lumpa" Lundström
Gustav Davidsson
Fredrik Tallefors
Mikael Wirstedt (f.d Andersson)
Erik Gustafsson




Skellefteå: (27st)
Patrik "Töfting" Karlsson
Adam Jendefors
Jonatan Lindqvist
Martina "Snygg" Johansson
Pontus Andersson
Patrik Söderström
Micke "Wikegård" Lindvall
Julia Wieslander
Pi Stålberg
Pontus Olsson
Viktor Rydh
Marcus Johansson
Christer Pettersson
Sebastian Wieslander
Tobias Norman
Helén Andersson Jr
Jörgen "Pinnen" Johansson
Pontus Bill
Almedin Basic
Daniel "Jokki" Eriksson
Andreas Plate
Anders "Brö" Sävström
Henric Bergdahl
Johan Artursson
Sara Lejon
Tommy "Tompa" Johansson
Oskar Karlsson





Färjestad: (12st)

Joakim Spångberg
Ida Haglund
Sandra Karlsson
Marcus "Icey" Haglund
Jonas Enroth
Mattias Lundberg
Nicklas Hård
Ludvig Henriksson
Emanuel Gustafsson
Lucas "Lucky" Andersson
Alexander "Polski" Liebon
Viktor "94" Johansson





Djurgården:
(11st)
Martin Haglund
Eric Granberg
Niko Nykänen
Andreas Hugosson
Peter "Lindsta" Gustavsson
Jeanette "Tette" Johansson
Johan Bäck
Niklas Sundbom
Caroline Nilsson
Nina Törnblom
Jens Ingvarsson





Linköping: (8st)

Hampus Wieslander
Cecilia Mathiasson
Frederik Andersson
Jenny Edlund(Aronsson)
Andrea Asplund
Viktor Pettersson
David Östberg
Jenny Liljemark




Brynäs (8st)

Fredrik "Gävle" Johansson
Marcus Källstrand
Johannes Martinsson
Mario Vasilj
Pontus Gradell-Brandström
Helena Päiväniemi
Johan Mellander
Anders Lund




Frölunda: (5st)
Lena Wieslander
Maria Sporre
Daniel "Lång" Andersson
Sandra Jonasson
Oscar "Ozy" Pettersson




AIK:
(3st)
Philip Haglund
Calle Josefsson
Tomas Kristiansson




Luleå
(3st)
Elin Sandström
Stefan Magnusson
Monica Nielsen




Timrå: (1st)

Johannes Widerberg




Modo: (1st)
Kristian Halén

Förtips: Jag tippar SM-kvartsfinalerna 2011

Eftersom jag inte kan sitta och passa på kvartsfinallottningen ordentligt imorgon så slänger jag redan nu, så här dagen före ut ett litet förtips. Bara vad jag tror alltså. Det blir säkert fel så det skriker om det men jag tippar som det känns nu:

*********************************************************************************

--------------------------------------------------
S M - S l u t s p e l e t  i  I s h o c k e y  2 0 1 1
--------------------------------------------------

S M - K V A R T S F  I N A  L E R   2 0 1 1

...........VS.?..?..? ? ? ?

Skellefteå AIK - Modo?/AIK?/Södertälje?/Frölunda?



........VS.......


HV71 - Djurgårdens IF



......VS.....

Färjestad - Brynäs



......VS......


Luleå - Linköping

Hur kommer det att sluta, 55:e och sista omgången avgör allt!

Här kommer morgondagens inlägg lite i förtid för att jag då ska iväg ikväll. Ska tillbringa helgen i skärgården på andra sidan Tjörn några mil utanför Göteborg över helgen och där finns det förmodligen begränsat med internet och dator. Jag hoppas att täckningen räcker så att jag och min blivande svåger ändå ska kunna följa matcherna och kvartsfinalvalet.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Elitserien 2010/2011
Omgång 55



Timrå IK - Djurgårdens IF

Eon Arena 19.00

DIF genrepar inför slutspelet på bortais
DIF satte sig i bussen och åkte mot Timrå (idag fredag) vid middagstid för att sista seriematchen i årets Elitserie. Sista matchen innan kvartsfinalerna imorgon och det är ett desperat Timrå som väntar i sitt "Proppskåp". För DIF gäller det att avsluta så bra som möjligt för att gå in kvartsfinalen på bortais på tisdag med en bra känsla och med självförtroende. För Timrås del är det kniven på strupen. MAn måste vinna för att ha chans till möjlighet att slippa kvalserien. Bottenträsket är rena ormgropen. Det är otäckt jämnt i tabellen och innan lördagens nedsläpp så är det AIK som innehar den sista slutspelsplatsen men därefter är Södertälje, Frölunda endast ynka två poäng efter. Sedan är det Södertälje och Timrå som har 70 poäng och Timrå är sist av dem.

Läget i lagen:
Det är lite osäkert hur lagen spelar men senast mot Södertälje borta hade Timrå sammalag som matchen innan mot HV71. Då saknade man: Juha Pitkämäki, Anton Axelsson, Timo Pärssinen, Pär Styf och Sebastian Erixon är borta från spel.
Djurgården hade inför Skellefteåmatchen hemma senast: Daniel Widing avstängd, Jimmie Ölvestad och Nils Ekman långtidsskadade.


Övriga matcher
AIK-Modo
Årets viktigaste match hittills på Hovet för AIK denna säsongen står för dörren. Ja även för gästande Modo som måste vinna till vilket pris som helst annars blir det kvalserien. Alla AIK-fans borde ju se till att Hovet fylls till maxgräns på lördag för att visa sitt lag sitt stöd. Men det tvivlar jag inte på att de gör. Det kan ju bli en liknande match som mot Växjö Lakers förra året men då stod det ju nåt helt annat på spel.

Södertälje-HV71
500 HV-galningar intar Axa Sport Center. Det är invansion Södertälje på lördag.
North Bank Supporters gör sin årliga resa med en invasion av en arena dit HV åker och spelar. I år är det Södertäljes tur att få besök av onormalt många HV-tokar. Det är en väldigt viktig match för båda lagen. SSK måste vinna för att slippa trilla ner i kvalserien igen. Man kan t o m ta sig till slutspel om resultaten går dem med. Det kommer bli en rafflande match för gästande serietvåan HV71 slås om seriesegern och tänker ge allt för att ta hem densamma. Det kommer bli en hård strid i Axa Sport var så säkra.

Luleå-Frölunda
Luleå säkrade i och med straffsegern i Ö-vik senast sin fjärde plats i tabellen och kommer få ett av de sämre placerade lagen. Men man kommer få slumpen som det heter efter att SAIK, HV o FBK har valt lag. För gästande Frölunda är det av oerhörd vikt att vinna. Göteborgarna har både chansen att ta sig till slutspel om man vinner samt om AIK förlorar. Eller så kan man trilla ner i kvalserien vid förlust och om de andra resultaten går emot.

Skellefteå-Linköping
Ska det bli SAIK som vinner serien och får hemmafördelen genom hela slutspelet? Eller ska LHC sabba det för de svartgula? SAIK vill mer än gärna ta hem seriesegern och kan ha den lättaste matchen egentligen. LHC har ingen placering att spela för men väl en bra avslutning för att gå in i kvartsfinalen på tisdag med en så bra känsla som möjligt.

Färjestad-Brynäs
FBK har häng på seriesegern och vill förstås ta den chansen. FBK måste vinna sen får man hoppas att SAIK och HV tappar poäng mot sina lag. Brynäs lär bli femma men vill inte gå in i slutspelet med en förlust i ryggen.

Dagens löfte: Nakenlopp genom Rydaholms by




"vinner Frölunda SM-guld så ska jag springa naken från Din-x till Missionskyrkan!"


- Anton "Henning" Lundström

Vilken spänning! Hur kommer sluta??

1 Skellefteå AIK 54 +27 94
2 HV71 54 +29 93
3 Färjestad BK 54 +27 93
4 Luleå HF 54 +15 88
5 Linköpings HC 54 +21 84
6 Djurgårdens IF 54 +2 84
7 Brynäs IF 54 -7 81
8 AIK 54 -21 73
9 Södertälje SK 54 -31 71
10 Frölunda HC 54 -31 71
11 MODO Hockey 54 -5 70
12 Timrå IK 54 -26 70

Honken Trophy 2010/2011 går till:

Honken Trophy är priset som delas ut till Elitseriens bästa målvakt delas ut varje år av Ishockeyjournalisternas Kamratförening och målvaktslegendaren Leif "Honken" Holmqvist.
---------------------------------------------------------------------------------------------------

Priset går i år till:





V I K T O R  F A S T H,  A I K

"Han är enormt placeringssäker och läser av spelet väl. Han har definitivt ingen överman i landet"

Det finns ingen i Elitserien som är hans överman i år.

1989/90: Djurgården slår VIK i Globen 2-1.



1-0 19. Mats Sundin
2-1 18. Kent Johansson

Kolla in viss nr 19: Mats Sundin. Denna säsongen vann DIF SM-guld och Mats stack över till Quebec.

Målen gjordes som bekant av Mats Sundin och dagens tränare i Frölunda: Kent "Lill-Kenta" Johansson

1992/1993: Västerås-Djurgården 1-3



0-1 Fredrik Bremberg
0-2 Fredrik Bremberg

Västerås IK
ledde Elitserien och blev elitseriesegrare denna säsongen. Denna matchen vinner DIF med 3-1. Fredrik Bremberg gör två mål, lika het då som nu.

Finns ju mycket kul på Youtube om man letar på rätt sätt.

Kvalserien 1997: Västerås-Troja 2-1



Troja var ack så nära detta året att ta klivet upp men återigen så fick man bortamatch i sista och avgörande matchen. Jag är övertygad om att om Troja fått hemmamatch i någon av dessa avslutande matcher så hade man grejat det. Troja var nästintill oslagbart hemma på Sunnerbohov.

Jag såg när VIK var i Ljungby i första mötet lagen emellan i kvalserien denna magiska säsongen. VIK ledde då med 0-2 och 1-3 men Troja kom tillbaka och Jan Hammar kvitterade till 3-3 och fixade viktig poäng då.

1988/89: Ännu mera Västerås-Djurgården 0-4



0-1 7. Arto Blomsten
0-2 19. Kent Nilsson

0-3 17. Ola Josefsson
0-4 20. Johan Garpenlöv

Från Sportnytt

Kolla in Djurgårdens lila dräkter. Löfbergs Lila var den stora sponsorn detta året. Förmodligen första och enda gången som DIF spelat en hel säsong i Kaffelila.

Det förknippas ju med ett helt annat lag.

Nostalgi: Hockeykväll ´94/95: Västerås-Djurgården


Robert Perlskog och Kenta Nilsson kommenterar matchen i TV4s Hockeykväll



1-0 17. Thomas Eriksson (japp förre DIF-legenden #27 som fick lämna DIF 35 år gammal)

DEL 2 av matchen



Kolla in två spelare speciellt på isen:
Svart VIK-tröja #4. Nicklas Lidström
Vit DIF-tröja #13. Mats Sundin
. Sudden spelar i samma femma som 23. Fredrik Bremberg och 12. Peter Nilsson

Detta var från en match under NHL-lockouten.

Njut av cirka 38 minuter från Elitserien 1994/1995. Noterbart är ju att Blue Saints eller Järnkaminerna som de heter idag hörs mest i Rocklundahallen i Västerås.

Classic: Kolla in Djurgårdens målvakt: Thomas "Osten" Östlund




" - Sveriges bästa målvakt
- "  &  " - Elitseriens bästa målvakt - "



Årets Järnkamin 2010/2011: Christian Eklund



#20. Christian Eklund


G r a t t i s  F i m p e n ! !

PlayOff 2: Maratonmatch när Karlskrona vann i sjunde perioden!

Play Off 2 till allsvenskan - Match 1 i bäst av 3



Karlskrona HK - Kristianstad IK 3-2 efer sudden death
1-0, 1-1, 0-1, 0-0, 0-0, 0-0, 1-0


Emil Lundqvist avgjorde denna marathonmatch i den sjunde perioden. Klockan hade då passerat 00.30. Matchen hade pågått i exakt etthundratjugonio minuter och åtta sekunder när Emils backskott gick via ribbkrysset och in i nät inför 3220 åskådare i Telenor Arena i Karlskrona.

Huvuddomare var Morgan Claesson från Alvesta. En av hans linjemän hade desto längre än Mojje hem från matchen. Han hade 39 mil att köra hem efter matchen. Det blev nog en lång resa hem i natten.

Övriga resultat - Play Off 2 till Allsvenskan, match 1 i bäst av 3
Hudiksvall-Enköping 1-2
Nybro-Björklöven 4-2

Ore-Kiruna 0-4

Vinnarna här går vidare till PlayOff 3 till Allsvenskan
Björklöven/Nybro - Asplöven
Kiruna/IFK Ore - Huddinge
Enköping/Hudiksvall - Vita Hästen
Karlskrona/Kristianstad - Visby

Dagens citat:






M o t  g u l d e t  B r y n ä s !

-okänd-

Sanslös spänning när Frölunda fixade biffen ikväll..!

Elitserien 2010/2011
Omgång 54



Djurgårdens IF - Skellefteå AIK 3-1
0-0, 1-0, 2-1
Skott: 31-31 (11-11, 11-10, 9-10)
Mål:DIF: Mika Hannula, Patrik Cehlin, Mika Zibanejad
Mål:SAIK: Oskar Lindberg
Publik:



Matchvinnande mål av "Sillen"

DIF tog tre nya pinnar
Djurgården gick ut mot serieledande SAIK och vann rätt upp och ner. DIF vinner matchen och har marginalerna på sin sida i en väldigt jämn match. DIF får första målet viktigt i andra perioden och kan gå på det. SAIK kommer inte till riktigt som man vill. Mark Owuya spelar riktigt bra i DIF-kassen idag och räddar 30 av 31 skott. När DIF sen får 2-0 i tredje perioden så avgör det matchen lite. DIF gör även 3-0 vilket är spiken i kistan mot ett SAIK som inte orkar komma tillbaka. DIF spelar bra bakåt och verkar ha fått igång sitt försvarsspel som vart allt annat än bra många matcher denna vinter.



Kolla in Mika Zibanejads drömmål när han luggar SAIKs blivande Årets Rookie: Adam Larsson på blålinjen. Riktigt snyggt
.

Kul att se att DIF kan spela bra särskilt nu när det börjar dra ihop sig på fullaste allvar. SAIK hade behövt vinna matchen om man ska ta hem serien. HV tog ju två pinnar och Färjestad förlorade lite oväntat i Göteborg.

Övriga matcher

Frölunda-Färjestad 4-3
Jag sticker ut hakan och säger att Frölunda har klarat sig! För att:
Frölunda klarar sig alltid, oavsett hur illa ute man än är. Nu var det ju värst på många år, kvalserien hotade på riktigt allvar men då vaknar laget till. Vad ska man säga egentligen? Frölunda är utträknat, nere på nio men reser på sig och klarar sig i näst sista omgången av serien. Det är äckligt disciplinerat som en viss Lahtinen sa i ett annat sammanhang för några år sedan. FBK var på gång i slutet av andra men närmre än uddamålet kom man inte. Jag tror att Frölunda klarar det trots bortamatch på lördag. De missar inte denna chansen nu. Så är det bara

Linköping-AIK 1-2
Enormt starkt av Gnaget i Linköping. De vinner tre poäng som är sanlöst viktiga för klubben i detta läget. LHC inkasserar sin andra raka hemmaförlust. Helt rättvist. AIK är bättre än LHC sett över hela matchen och återigen så är Viktor Fasth en av de största anledningarna till att det blev nya Gnagetpoäng.

HV71-Brynäs 4-3 efter sudden death
Båda lagen bjöd på en bra match. Brynäs tog matchen till sudden efter kvittering 3-3 men i sudden var återigen HV starkast och vinner med 4-3 efter Jesper Fasths mål.

Modo-Luleå 0-1 efter straffar
Tungt tungt för laget från Foppaland. En pinne men inga mål idag. Modo står just nu med ena benet i kvalserien. Dessutom åker man redan imorgon till Stockholm för att få träna inför lördagens sista elitseriematch mot AIK på Hovet.

Södertälje-Timrå 5-3
Viktigaste matchen i omgången vinner SSK åter på hemmplan. SSK började bäst och skaffade sig en 3-1 ledning. Timrå jobbade sig tillbaka till 3-3 men i sista tog SSK åter hem spelet. Nu är Timrå borta från slutspel och får spela bort sitt ben från kvalserien. Men då måste det bli seger hemma mot mitt Djurgården på lördag

Vem blir Årets Rookie 2010/2011?



Kandidat #1. Mattias Ekholm, Brynäs IF






Kandidat #2. Calle Järnkrok, Brynäs IF






Kandidat #3. Adam Larsson, Skellefteå AIK





Kandidat #4. Christian Sandberg AIK


Vem tor ni får det?

Stackars Troja igår, men man har sig själv att skylla.



Troja hade kvar platsen i Allsvenskan med en minut kvar. Mora-Sundsvall stod 3-3 men då klev en Sundsvallspelare fram och avgjorde 3-4. Sundsvall vann därmed och stannar kvar. Usch vad tråkigt, jag trodde inte det var sant när jag såg det på mobilen igårkväll. Jag lider med Troja och alla fans.

Kommentarerna på Facebook från vänner som är väldigt inbitna Rödvita-anhängare var inte nådiga:

"Hoppas den där lilla *svordom* byn Mora försvinner från hockeykartan! Bränn hallen och jämna den med marken *svordom* sopor
....tabellen ljuger förstås inte men att åka ur på det sättet dom gjorde svider ju förstås lite extra"

"Sundsvall borde sänkas i Östersjön!"

Jag kan inte annat än hålla med, vad bittert för Troja som gjorde allt rätt hemma mot Leksand och vann. Men vad hjälpte det?! Men man var nog inte värd att vara kvar egentligen. Ändå..vad skönt det hade varit.... egentligen.

Nu får man kvala sig kvar och det borde man ju klara.

Nästa sista omgången ikväll - Rafflande!

Elitserien 2010/2011
Omgång 54



Djurgårdens IF - Skellefteå AIK
Hovet 19.00

Serieledarna gästar Hovet
Det är skarpt läge som gäller inför kvällens match. Serieledande Skellefteå kommer på besök. För DIF handlar det nu om att varva upp inför kvartsfinalerna. Man vet att det kan bli nåt av de tre topplagen. Jag har redan ställt in mig på ett lag i kvarten men håller på det lite till. DIF kan inte klättra mer uppåt i tabellen. Man blir bäst sexa om man håller Brynäs undan sig. Visst poängen är viktiga nu men inte av lika stor vikt som för serieledarna SAIK. Självklart ska DIF gå för vinst idag och på lördag men mer fokusera och koncentrera sig på sitt spel, göra de rätta sakerna som man pratat om, spela enkelt och följa sin gameplan. Skellefteå jagar ju seriesegern och kommer göra allt för att vinna idag. Så det gäller för DIF att vara noggranna och se till att inte SAIK får någonting gratis.

Bottenstriden känns desto mer intressant, eller den är ju intressantare! Mest intressanta är ju vilket lag som tar åttonde platsen i slutspelet. Sen dessutom vilka två stackars lag som tvingas ner i ett kval. Men jag tror inte att vi får svar på den frågan ikväll ändå. Det kommer avgöras på lördag, var så säkra!


Läget i lagen:
Djurgården: Vi stryker fyra tunga pjäser ikväll i DIFs laguppställning: David Printz, Daniel Widing, Jimmie Ölvestad och Nils Ekman.
Skellefteå: Ivan Majesky, Niklas Burström, Ville Koistinen s
aknas på backsidan. SAIK ersätter med juniorer men har kanske seriens vassaste anfallsvapen framåt som kompenserar.


Övriga matcher:
HV71-Brynäs
Jag såg Brynäsbussen stå på Scandics parkering vid halvniosnåret imorse när vi var ute på morgonpromenad med jobbet. Det gäller ju att vara i tid som sagt. Men jag tror inte Brynäs har mycket att hämta ikväll i Kinnarps. HV är grymt starka hemma. BIF är skadeskjutet dessutom.

Linköping-AIK
AIK är illa tvingat att vinna i Cloetta ikväll. Men det gör dom inte. LHC är för bra för det, de torskar inte en hemmamatch till och AIK lär få äta upp att DIF var där och vann i tisdags. Var så säkra. Säkert spel på LHC ikväll om ni ska betta!

Modo-Luleå
Vinst modo, vinst Modo det är det som gäller om det ska bli slutspel. Man möter svårspelade Luleå på hemmaisen. Det kan gå hur som helst. Årets bottenstrid har redan gått till historien om den jämnaste och mest svårtippade hittills. Det är ju bara det att synd att det inte kunde vara så i toppen. Tänk om vi hade fyra-fem lag som slogs om seriesegern. Istället för tre nu när FBK vann senast. Annars har ju allt handlat om Skellefteå och HV71. Trist på ett sätt.

Frölunda-Färjestad
Liket lever alla Frölundapessimister! Tänk nu om Frölunda vinner ikväll i g e n?! Då lever ju hoppet i allra högsta grad om slutspel i år. Förvisso tycker jag att man ska ta ett byte i taget, en period i taget och se hur långt det räcker. Varje misstag är svidande kostsamt. Frölunda får inte hamna i KVALSERIEN. Det vore det värsta tänkbara. Tänk på det..
Men å andra sidan, vad folk VF skulle dra i Örebro, Växjö, Ängelholm och så vidare. Lapp på luckan överallt!


Kvällens huvudmatch på
Södertälje-Timrå

Kvällens hetaste match helt klart. Det står mer än sexpoäng på spel här. Det handlar om allt: slippa kvalseriespel och bli kvar i Elitserien nästa säsong eller ta sig till slutspel. För det lag som förlorar här så blir det knivigt avslut på serien. Det blir ju en sanslös avslutning på serien och det är så jämnt så det går knappt att förutse hur det ska gå. Men efter 21 ikväll vet vi kanske mer?!

Dagens tips: Kolla på Late Night Elitserien på hockeykanalen.se



Rekommenderas varmt för alla hockeyälskare!

LATE NIGHT ELITSERIEN, som går på TV4 Sport men kan ses på Hockeykanalen.se!
----------------------------

Precis sett gårdagskvällens avsnitt och ni måste se det, det är mycket snack och humor men noggranna analyser av varje match och lag.  Kolla särskilt in när Leif Boork imiterar de fyra topplagens tränare inför valet av kvartsfinalmotståndare. Riktigt roligt, Boorken är spexare!

Ny läcker straff av Omark inatt



Linus Omark sätter åter en snygg straff, denna gången mot Nashville.
(TV-rip men hoppas det duger att se)

Tämligen enkel seger i Chokladkartongen!

Elitserien 2010/2011
Omgång 52




Mika Hannula firar sitt 1-0 mål.


Linköping-Djurgården 2-4
0-2, 0-2, 2-0
Skott: 35-29 (9-12 13-11 13-6)
Mål:LHC: Jaroslav Hlinka, Patrik Zackrisson
Mål:DIF: John Norman 2, Josef Boumedienne och Mika Hannula
Publik:
6412 personer



DIF vann enkelt - Widing har en avstängning att vänta

Djurgården tog en skön victoria lite oväntat i Cloetta Center på torsdagskvällen. Det var DIF som tog tag i matchen och det tack vare att man var effektiva. Första målet kom tidigt i powerplay efter mäktigt störningsarbete av Mathias Tjärnqvist framför målet. Han älskar ju att stå där "Tjärna jr". Därefter fortsatte DIF att trumma på. Josef Boumedienne lyfte in ett skott långt utifrån blålinjen som letade sig in bakom Norrena. Det såg inte helt otagbart ut men sikten var nog dålig. DIF hade 0-2 att gå på och idag skulle man inte tappa det. I andra perioden kom två snabba mål till och då var LHC ett slaget lag för dagen. John Norman var på rätt ställe två gånger om och hans kedja med Marcus Nilson och Daniel Widing var riktigt bra idag. Daniel Widing rök ihop med busen Andreas Jämtin i en fight över gammal ost. Fighten slutade oavgjort och båda ut på matchstraff. Det kan bli en längre avstängning att vänta.
I den avslutande tredje perioden försökte LHC komma tillbaka men närmre än 2-4 blev det inte. Visserligen två rätt snygga mål, 4-1 när Hlinka & Hlavac spelade bort Stefan Ridderwall, som var tillbaka i DIF-kassen idag och gjordet en riktigt bra match, trots två insläppta i sista perioden. Samt 4-2 när Patrik Zackrisson satte pucken i tom bur efter överspelad Ridderwall.

DIF visade idag att man kan komma tillbaka starkt trots att man inte imponerat i tidigare matcher. DIF får ändå mycket svårt att nå fjärde platsen men kan spela utan press mot både Skellefteå hemma på torsdag och avslutande Timrå borta på lördag. Vi får hoppas på en så bra placering som möjligt ändå.


Övriga matcher
Frölunda-Modo 3-2
Frölunda vann och tog en panikseger när det behövdes som mest. VF ledde 3-0 men Modo höll sånär på att komma tillbaka och kvittera. Spänningen i botten är olidligt spännande och än kan allt hända.

Brynäs-Södertälje 3-2 efter straffar
SSK gör åter en bra bortamatch och har greppet mot tre poäng. Har inte domaren med sig ikväll heller. Brynäs får ett mål istället för SSK och de lyckas även kvittera till 2-2 och ta matchen till straffar där de snor bonuspoängen för SSK.

AIK-Luleå 1-2 efter straffar
AIK äger matchen men lyckas inte avgöra matchen. Lotteriet avgör matchen till Luleå. För AIK hade tre poäng varit ett måste för slutspel. Nu tror inte jag att AIK klarar det men att de istället får se till att klara sig undan kvalserien. AIK måste vara kvar för svensk hockey och för att DIF ska få spela roliga derbyn även nästa säsong.
Timrå-HV71 2-1 efter sudden

Skellefteå-Färjestad 2-6

Förvånande stor seger för FBK borta mot serieledande Skellefteå. Dessutom innebar segern att FBK blandat sig i diskussionen om seriesegern. FBK tog nu andra platsen för HV71. Kampen om serieseger och prispengar är nu öppen för tre lag.

Timrå-HV71 2-1 efter sudden death
Timrå tog också poäng, därmed tog alla bottenlagen poäng i denna sjuka avslutning av Elitserien som det kommer bli i år.

VILKET LAG VINNER SM-GULD?



Tog kort på bucklan i Kinnarps Arena på HV-dagen i höstas!



VILKET LAG LYFTER BUCKLAN I ÅR TROR NI??



Det är dags att säga vad ni tror eller tänker här på bloggen!

Lämna gärna svar i kommenterarer eller hör av er på facebook eller på MSN!

Så gör jag en sammanställning i vanlig ordning!


Tuff avslutningsvecka väntar för DIF!

Elitserien 2010/2011
Omgång 52



Linköpings HC - Djurgårdens IF
Cloetta Center 19.00

Tuff vecka väntar DIF
Det blir en tuff match har spelarna i DIF sagt inför nästan varje match. Men idag är det en tuff drabbning som väntar. LHC är grymt hemmastarkt i sin chokladask. DIF har väldigt svårt att vinna där men får en ny chans idag. Men det är mycket som måste stämma. Spelet har inte alls funkat i de senaste matcherna återigen och formen har vänt åt fel håll. Vi får se hur långt det räcker idag.

Läget i lagen:

Linköping: Martin Laumann Ylven och Pontus Petterström är borta i tisdagens match mot Djurgården. Däremot är Andreas Pihl tillbaka på isen och laget kan därmed ställa upp med åtta backar. Sebastian Karlsson vilade på lagets senaste träning. "Det är ett frågetecken på Karlsson, men jag hoppas att han kan spela i alla fall
Djurgården: Duon saknas sedan tidigare: Jimmie Ölvestad och Nils Ekman. Backen Oscar Eklund spelade inte mot Luleå i lördags.


Övriga matcher:

Kvällens huvudmatch 18.45 på
Frölunda-Modo
Rubriken inför matchen idag i Scandinavium är väl inte så svår för den vet väl alla nu. Frölundavinst eller kvalserien. Eller något i den stilen. Förlorar man idag så är kvalserien oerhört nära och det vet dom om. Man måste slå Modo idag, tre poäng är det största måstet på många år för göteborgarnas del. För Modo är läget lika ansträngt, de ligger på åttonde plats men jagas febrilt av både AIK och Timrå. Men det kan svänga fort och med lite oflyt så får man kvala sig kvar. Men det är lika viktiga matcher för AIK och Timrå också så det kommer bli stenhårt. Förmodligen avgörs det hela på lördageftermiddag/kväll. Det går knappt att tippa hur det kommer sluta.

Det kan sluta precis hur som helst.

Brynäs-Södertälje
Timrå-HV71
Skellefteå-Färjestad
AIK-Luleå

Gammal fight



Gammal fight

Vilt jubel igårkväll när Troja vaknade till!



Troja/Ljungby vann nere i Malmö! och tog viktiga poäng i jakten på att slippa negativt kval

MEN MEN MEN

Malmö Redhawks missade playoff också.
Fantastiskt skönt.
Inget playoff, ingen kvalserie, alltså inget MIF i Elitserien nästa säsong heller.
Yeah!

---------------------------------------------------------------------

Dessutom



Filip Forsberg, Leksands IF

Ni missade väl inte att blott 16-årige Filip Forsberg som nätade för sitt Leksand i segermatchen hemma mot Växjö Lakers. Grymt imponerande!
........
men vad är det med Växjö? Förlusterna bara haglar in och det närmar sig serieavslut och sedan Kvalserien.

RSS 2.0