DIF tog en skön hemmaseger!!


Elitserien omgång 14
Djurgården - Timrå 3-1
1-0 1-0 1-1 
Skott: 32-23
(14-6 7-8 11-8)
Mål:DIF: Christian Eklund, Marcus Kruger, Jimmie Ölvestad
Mål:TIK: Martin Sonnenberg 
Publik: 7218
------------------------------------------------------

Bästa hemmamatchen hittills!
Äntligen, DIF vinner på hemmaplan och det är fullständigt rättvist. DIF rivstartar som man brukar, får ett tidigt powerplay och fick press på Timrå. DIF trummade och pressade och pressade men puckuslingen ville inte in. Timrå stabiliserade upp spelet men DIF återtog det när man fick ett nytt spel i fem mot fyra och då satt första målet. DIF tar hem första perioden med stort övertag. I andra såg matchbilden ut likadant ut, DIF gör 2-0 i spel fem mot fyra och sen hade Timrå det svårt. Man försökte och hade bra spel men DIF höll undan. Jimmie Ölvestad var nog DIF:s bästa spelare på isen ikväll och det är även han som dundrar in 3-0 och avgör matchen mer eller mindre. Visserligen så reducerar Timrå direkt efter i spel fem mot fyra men närmre än så kommer inte TIK. DIF skulle kanske vunnit ett med ett par mer mål framåt men man vinner och hemmaspelet fungerade idag. Gott att se. Skön vinst innan uppehållet och nu får man gnugga detaljer och träna på fram till man åker till Swedbank Arena om drygt en vecka. Stefan Ridderwall gör sin bästa match ikväll och gjorde kanske årets räddning så här långt med en fantastisk plockhandsräddning. Sen måste bara JÄRNKAMINERNA nämnas, de sjöng i 60 minuter och var en bidragande orsak till att DIF vann idag. Sveriges i särklass bästa hockeyklack!!!

För Timrå fortsätter eländet och man sladdar sist i tabellen. Nu är nog goda råd dyra för Challe Berglund.

Övriga resultat
HV71-Brynäs 3-0
Frölunda-Skellefteå 5-2
Luleå-Rögle 3-4
Modo-Södertälje 3-0
Färjestad-Linköping 1-2

Lördagens matcher

Elitserien omgång 14
Djurgården - Timrå
Hovet 18.30 OBS! Kvällsmatchen på Canal+

Fullsatt Hovet väntar Timrå
Storsatsning av JK inför kvällens match. 1500 man stor klack kommer sjunga och skrika sig hesa för DIF ska ta tre päng på hemmaplan. Hemmaspelet har inte stämt för DIF trots stora skottövertag. Målskyttet går trögt men man jobbar på och skapar chanser. Det måste lossna. Challe Berglunds Timrå har ett prekärt tabelläge men styrelsen har fullt förtroende för Challe än så länge. Men en förlust ikväll kanske får dem att tänka till och att Challe är arbetslös inom en snar framtid.

Läget i lagen: Laget är inte klart ännu men kommer förmodligen se ut liknande som senast. Mathias Tjärnqvist är forfarande borta för sin axel. Kristofer Ottosson saknas fortfarande. Timrå däremot får klara sig utan Niklas Anger, Mattias Karlsson och Anton Axelsson. Jesper Samuelsson ansluter från Sundsvall.

Färjestad-Linköping
Svårtippat.

HV71-Brynäs
Seriens bästa hemmala jagar nionde raka hemmasegern ikväll. BIF vill mer än gärna bryta den trenden

Luleå - Rögle
Hemmastarka Luleå tar emot Rögle som haft en tung säsong. Rögle jagar både spelet på hemmaplan och att vara bra på bortais

Modo-Södertälje
Bottenmöte, Modo jagar tre poäng och en något lugnare arbetsro över landslagsuppehållet. SSK får återigen bevisa att man inte är så dåliga. Det har vart för mycket upp och ner hos Kringlorna.

Frölunda-Skellefteå
Uppskrivna SAIK som är bättre än vad alla tippade vek ner sig hemma senast. Frölunda jagar hemmaformen och sakta men säkert så kommer den. Frölunda tar andra raka hemma.

Matcher ikväll: Ikväll håller jag på TROJA!

Hockeyallsvenskan bjuder på följande matcher ikväll
            
 VS  

Troja/Ljungby - Leksand

Klassiska Leksand kommer till Hovet i Ljungby ikväll. Fredagsmatch, publikfest och räkna med ett bra tryck där ikväll.

Västerås - Borås            
  
VIK måste börja vinna om man inte ska halka efter. Antar att man siktar på minst playoff men det har gått ganska trögt för Gurk-laget. Sparkade tränare Lasse Ivarsson efter tre raka förluster. Leif Boork verkar sugen på att ta över laget om han får en förfrågan.

AIK - Björklöven       
  
AIK måste revanschsera sig för förlusten uppe i Umeå senast om man ska hänga på i toppen.

Örebro - Malmö            
  
Nykomlingen Örebro tar emot favorittippade Malmö på hemmais.

Växjö - Bofors  

Returmöte och Bofors har en revansch att kräva. Växjö siktar på tre poäng.

Div.3:
Skillingaryds IS - HA74 Highlanders


Senaste nytt: Kristian Kudroc klar för Frölunda!


Den reslige backen Kristian Kudroc som senast nu är i Brynäs lämnar klubben omedelbart och utnyttjar en klausul för att ansluta till Frölunda som har backkris. Slovaken har skrivit på fram till 31 dec.

Andra raka förlusten för DIFBrynäs - Djurgården 3-1
0-0, 2-1, 1-0
Skott: 20-27 (6-7, 9-10, 5-10)
Mål:BIF: Juuso Hietanen, Mads Hansen & Stephen Dixon
Mål:DIF: Jakob Josefsson
Publik:

--------------------------------------------

Stephen Dixon avgjorde med sitt 3-1

Andra raka förlusten - Har svarta november redan börjat?
DIF vinner skotten men förlorar matchen. Jag satt och såg Frölunda-matchen med ett par kompisar men bläddrade över två gånger. Sa på skoj till Stoffe att undrar hur lång tid det tar innan Brynäs gör mål, det stod 0-0 en bit in på andra men vad händer? jo det går 30 sekunder sen gör Brynäs 1-0, okay bläddrar över till Frölunda matchen igen, ser att det blinkar 1-1 genom Jakob Josefsson, låter det gå en stund och bläddrar över till Brynäs-Djurgården igen, vad tror ni händer, Nicklas Danielsson drar på sig en utvisning och det går ca 50 sekunder så gör Brynäs 2-1 givetvis. Det är helt sjukt. Bläddrar över till Frölundmatchen igen och ser sen att Brynäs gör 3-1 i tredje. Det räcker för att tolka att DIF inte fick till det idag heller och man vann skotten så vet på ett ungefär hur det skulle kunna sett ut. DIF saknar MÅLSKYTTAR! det är för tama avslut och det håller inte. Det kanske lossnar snart men då kan det vara för sent kanske. Hoppas att DIF undersöker marknaden och kollar upp möjliga målskyttar för det behövs en i alla fall. Mardrömsmånaden november närmar sig för DIF och det känns som det kan bli en tung månad även år 2009.

DIF innehar nu sjunde placeringen men nu får man se till att inte trilla djupare.

----------------------------------------------------------
Skellefteå-Färjestad 0-4 (tips: 4-2)
SAIK var så bra enligt tidningen och de är svårslagna men så icke ikväll. Färjestad tog en ganska enkel seger borta mot SAIK. Kent McDonell två mål för FBK, släkten är som bekant värst. FBK börjar allt mer imponera

Timrå-Luleå 1-3 (tips: 2-4)
Kvällens grinigaste match med mycket bråk och många utvisningar. Efter en mållös första period så tog Luleå kommandot och släppte det aldrig sen. Luleå är bra i år. Mats Lavander är namnet för kvällen han gjorde tre mål i andra perioden.

Rögle-Linköping 1-5 (tips: 2-5)
Rögle kan inte vinna på hemmais. LHC vann ikväll komfortabelt till slut och ryckte i andra perioden. Rögle startade hyfsat i början av matchen men slarvade för mycket i sitt spel.

Södertälje-HV71 5-3 (tips: 1-4)
Kvällens skräll och med seriens konstigaste lag, De spelar sämre än Westbo Hockey på bortaplan och så går man och slår HV71 hemma ikväll. Blir inte klok på kringlorna men det kommer nog vara så här. SSK kommer vara bättre på hemmais. HV71 kom tillbaka och hade 3-3 innan Linus Videll sänkte dom med sitt 4-3 mål. 

Frölunda-Modo 4-2 (tips: 5-2)
Det blev seger till slut men det satt rätt hårt inne. Frölunda ägde första, Modo det bättre laget i andra och mycket Frölunda i sista gav till slut seger. Fredrik Pettersson åkte in 4-2 i tom kasse. Kollade på denna med ett par kompisar men det var en riktigt dålig match måste jag säga. Frölunda är inte sig likt. Ingen fart ingen teknik inget ös alls. De vann tack vare att Modo är riktigt dåliga. De kommer få en tuff vinter om det inte förändras.


Inför nedsläpp: Brynäs-Djurgården

Elitserien omgång 13
Brynäs IF - Djurgårdens IF
Läkerol Arena 19.00

Läget i lagen inför nedsläpp: Hemmalaget startar med Jakob Markström i målet, men övriga laget tas ut efter torsdagens matchvärmning, Jakob Silfverberg och Emil Sandin är osäkra kort. Simon Bertilsson är tillbaka efter avstängning. I DIF får Stefan Ridderwall ansvaret i målet, men´ett par tunga namn saknas: Kristofer Ottosson är borta igen, Mathias Tjärnqvist spelar inte mer innan uppehållet, trasig axel.

Tippar inte matchen, tippade en säker hemmaseger mot Skellefteå senast men det gick ju som bekant åt skogen så jag låter bli att tippa i forsättningen. Det blir bara helt fel.

Inför nedsläpp i omgång 13:

Återkommer med Brynäs-Djurgården lite senare


Skellefteå-Färjestad
Kvällens toppmatch i denna omgång i Kraft Arena. Formtoppat SAIK möter ett minst lika stabilt Färjestad. SAIK vinner om de nu är så bra som tidningarna skriver. Eller?

Tips: 4-2 

Timrå-Luleå
Timrå jagar formtoppen och är i stort behov av poäng. Luleå är stabila och har ett vasst anfallsvapen i bröderna Abbott. Luleå slog Färjestad borta senast. Bortavinst.

Tips: 2-4

* Rögle-Linköping     - på CANAL+ ikväll - 
Rögle har inte hittat hemmaspelet och möter ett LHC som fått in sina tjeckiska stjärnor i laget igen. Jämn match som slutar med bortavinst

Tips: 2-5

Södertälje-HV71
Känslan säger att HV71 vinner igen.

Tips: 1-4


Frölunda-Modo
Frölunda tar emot bottenlaget Modo på hemmais. Frölunda som just nu är hårt skadedrabbade på backsidan. Man saknar fyra ordinarie backar, Mikko Lehtonen blir borta ett bra tag av personliga skäl. Det är väl det som ska tala för Modo i sånt fall inför kvällens match. Jag räknar med minst en tvåmålsseger för göteborgarna. Det borde det bli eller?

Tips: 5-2

Hockeytorsdag= Full omgång!


Elitserien omgång 13
Brynäs IF - Djurgårdens IF
Läkerol Arena 19.00

Djurgården beger sig upp till "Tablettasken" i Gävle för match mot anrika klassiska Brynäs. DIF:s form är sådär och man kommer från ytterligare en hemmaförlust. Brynäs däremot har tre raka oavgjorda matcher, det blev seger i förlängningen senast mot Luleå borta. Det blir en svår match igen för DIF.

Skellefteå-Färjestad

Timrå-Luleå

* Rögle-Linköping     - på CANAL+ ikväll - 

Södertälje-HV71

Frölunda-Modo

"Leksands IF gick före i kön"Leksands hockeylag gick före i kön till att vaccinera sig mot svininfluensan, de gick före gravida och sjuka. Men ärligt talat. De har inte rapporterat nåt om det på nyheterna att nån dött i Leksandstrakten på grund av detta. Vad är det att skriva om?? Vem bryr sig överhuvudtaget om en sån skitsak rent ut sagt. Jisses. Aftonbladet håller verkligen låg klass i bland..

Klicka här för att läsa artikeln: ->>http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6033393.ab

Så här gick det ikväll i Hockeyallsvenskan

Oskarshamn-Mora 1-6
Matchen stod 1-1 och halvvägs in i andra perioden innan dalalaget gasade iväg till en enkel setseger på tennisspråk. OIK var med första halvan men tappade allt sedan. Kommentaren är väl, minsann kommer inte Mora som en outsider denna säsongen. Skulle inte förvåna mig om Mora kan ställa till det för vissa lag i toppen.

Bofors-Växjö 3-4
efter straffar
Toppmötet i Nobelhallen blev en jämn historia till slut. Bofors visade från start att man är att räkna med, hade bra koll på Lakers och ägde matchen inför sista, ställning 3-1 men Lakers vägrade ge sig. Två snabba men märkliga mål kvitterade till 3-3. I slutet försökte båda lagen avgöra men matchen gick till förlängning som blev mållös så matchen gick till straffar.  David Lundbohm avgör på en väldigt läcker straff, smack i krysset. Bofors tappar faktiskt två poäng i sista perioden. Växjö tar två tunga pinnar med sig hem till Småland

Borås-Västerås 3-2
efter straffar
Matchen gick till straffar där Anders Eriksson avgjorde för sitt Borås i den nionde straffomgången.

Almtuna-Sundsvall  3-1
Almtuna lyckades knyta ihop till slut efter mål i tom kasse.

Elitserien: Årets Rookie: Kandidat nr 1


Marcus Kruger Djurgårdens IF

Det är dags att presentera årets första kandidat till Årets Rookie. Juryns utmärkta val föll på Djurgårdens Marcus Krüger med motiveringen "Trots sin ungdom har han tagit stort ansvar, dessutom gjort 16 poäng på de 13 första matcherna och har finfina +7. Helt klart en talang utöver det vanliga!" Man kan inte annat än att hålla med, han har startat bra och bara hoppas att han kan hålla hela säsongen ut.

Marcus Krüger, född 27 maj 1990, moderklubb: Huddinge IK, har utsetts till kandidat nummer l till titeln Årets Rookie i elitserien 2009/2010.

Årets Rookie i elitserien utses varje säsong av Svenska Hockeyligan och Svenska Spel. Förutom äran handlar det också om 50 000 kronor till spelarens moderklubb.


Lite småfunderingar kring näst högsta serien

Det är onsdag och det innebär att Hockeyallsvenskan rullar på med ny omgång.

Oskarshamn-Mora
Bofors-Växjö     -Toppmöte-
Borås-Västerås
Almtuna-Sundsvall

Lite småfunderingar kring näst högsta serien:

Hockeyallsvenskan i år bjuder på överraskningar, bland annat att Bofors ledde allsvenskan, AIK o Leksand o Malmö hänger på i toppen. Kronobergslagen går bra och dåligt. Lillebror poplaget Växjö Lakers går stabilt, men stackars storebrorsan Troja, de har det tungt och parkerar alldeles för långt ner i tabellen för tillfället. Största skrällen är nog ändå att Björklöven tillhör bottenlagen än så länge denna säsongen. Västerås är även där nere och sniffar men som har som mål att ta sig tillbaka till Elitserien inom en framtid.
Tabellen är hyfsat jämn ändå då lag 7 (Borås) på sista playoffplatsen bara har fem poäng upp till första platsen som faktistk innehas av Leksand som inte imponerat ändå så här långt enligt min mening. Under strecket jagar Örebro Sundsvall och Almtuna. Almtuna är också ett lag som har ambitionen för toppen och kvalseriespel. Tror serien kommer bli rafflande och ända utseende ett par gånger till innan det är klart vilka tre som tar direktplatserna till Kvalserien till Elitserien.

       Missa inte

 VS
Troja-Leksand på fredag i Sunnerbohov i Ljungby. Kommer bli bra drag!
Nedsläpp: 19.00

NHL: Otäck smäll inatt


Vancouvers Ryan Johnson trillar illa in i sargen med huvudet före

Bedrövligt! fjärde hemmaförlusten ett faktum


Skellefteå AIK vann rättvist

Elitserien omgång 12
Djurgården - Skellefteå 2-3

1-2 1-1 0-0
Skott: 32-27 (10-14, 6-7, 16-6)
Mål:DIF: Patrik Cehlin, Christian Eklund
Mål:SAIK: Tim Erixon, Brad Moran, Petr Tenkrat,
Publik:
7835 personer

Ännu en hemmaförlust
Av sesx hemmamatcher denna säsongen så kom ikväll fjärde hemmaförlusten. Pust och suck!.
Man förlorar igen på sin egen hemmarink. Det är för dåligt bara helt enkelt. DIF startar bra men det gör även gästerna. Men det är DIF som startar bäst och Patrik "Sillen" Cehlin slår in 1-0 på Andreas Holmqvist skottretur. Marcus Kruger står för en bländande smart passning innan. Sen blir DIF lite passiva igen som brukligt när man startar bra i varje första period. SAIK får ett powerplay som går i 41 sekunder innan Tim Erixon krutar in 1-1 från blålinjen. När SAIK vänder matchen är det backen David Printz som står för en jättetabbe som bäddar för Brad Moran som ensam med Wesslau fintar bort honom och gör enkelt 1-2. Det blir inga mer mål i första perioden.

I andra är det samma melodi, SAIK kontrollerar spelet. DIF försöker få ordning på anfallsspelet men det är SAIK som står för farligheterna. De gör också 1-3 helt rättvist efter en smart tekning och sömniga DIF-backar. DIF får det inte att funka och SAIK spelar enkelt och försvarar sig smart. SAIK äger perioden och DIF får i stort sett bara försvara sig. Trots det så får DIF en viktig reducering i slutsekunderna genom Christian Eklund psykologiskt innan
paus.

Tredje perioden är en enda lång jakt på en kvittering men DIF lyckas inte göra mål. Man förlorar återigen på att man tappar greppet efter en bra start. Sen har man en oförmåga att inte göra mål på chanserna. udden saknas i avsluten. Trots spel sex mot fyra 1.08 från slutet. Tungt det här. Besviken på de inte kan få ordning på spelet på hemmais. SAIK bevakar sin ledning och vinner väl rättvist sett till hur de vände matchen. Ännu en tung och ofantligt slarvig hemmaförlust för DIF igen. Det håller inte, det är för mycket upp och ner fortfarande.

Jag undrar om inte DIF ändå ska fundera över att spetsa till truppen med en målskytt, en sniper eller någon med målsinne. Det är det lilla som saknas i anfallsspelet just nu. Skulle behövts en Anger eller Bremberg nu.


HV71-Rögle 5-3

Åttonde raka hemmasegern för HV71
HV71 är seriens bästa lag. Rögle försökte men HV var effektiva och dödade matchen i andra perioden. André Pettersson gör två mål bland anant och HV har 5-1 och det ser klart ut men Rögle vägrar ge sig och spelar upp sig men kommer inte närmre än 5-3.


Färjestad-Frölunda 1-1

Oavgjort prestigemöte
FBK tar ledningen direkt i inledningen i spel fem mot fyra i en match där FBK har det mesta av spelet och leder klart. I andra är Frölunda lite mer framåt, vinner skotten men inga mål. Frölunda gör sig till slut rättvisa när man kvitterar till 1-1. Matchen går till sudden men inga mer mål. Johan Holmqvist räddar poängen åt sitt Frölunda med sitt storspel ikväll.


Modo-Timrå 3-2 efter förlängning

Domaren i fokus - stjälpte Timrå?
Så då kom då äntligen en seger för Modo som gått som ett bottenskrap det senaste. Efter en mållös och nervös inledning på matchen där båda lagen inte ville gå bort sig i början. Oerhört viktig match för båda lagen. Timrå var det vassare laget dock och hade två mål inne men domaren gjorde allt för att hjälpa Modo. Det var en ganska konstig bedömning av domaren i båda fallen anser jag. Till slut kom första målet genom Fredrik Hynning och rättvisa men Modo gav sig inte och kvitterade bara sekunder senare. Lagen följdes åt till 2-2 och förlängning väntade. Där Mattias Timander avgjorde till hemmapublikens jubel. Skön tvåpoängare för Modo. Hade Timrå fått målen i början hade Modo dock aldrig rest sig så de får väl tacka domaren också för segern.

Inför Skellefteå på Hovet

Elitserien - Omgång 12
Djurgården-Skellefteå
Hovet, 19.00

T o p p möte på Hovet

Matchen på Hovet ikväll är faktiskt ett Toppmöte. smaka på det. Det var alldeles för längesen som det skrevs innan e Djurgården ska spela. Det har jag faktiskt inte reflekterat över. Inte riktigt nöjd med DIF på nåt sätt. Vill ha mer stabilitet i spelet och en bättre kurva innan man kan vara helt nöjd. Men det är stort att DIF förknippas med toppen igen. DIF är femma på samma poäng som Luleå som har bättre målskillnad. Tre poäng ikväll och DIF hakar på i toppen. Förlust så kan de passeras och rasa ner i botten igen. Det är tajt och jämt i mittenskiktet.

Läget i lagen
: Djurgården mönstrar samma lag som senast förutom att Arvid Strömberg kliver av, (svullen fot) saknas också gör återigen Kristofer Ottosson och Mathias Tjärnqvist. Arvid ersätts av en annan duktig junior John Norman. Gustav Wesslau vaktar kassen.
Gästerna från norr ställer Andreas Hadelöv i kassen från start. Jimmie Ericsson, Mattias Lindström och Christian Söderström saknas och junioren Oscar Lindberg finns med på bänken

2-årige Brody - hockeygalen utöver det vanliga


Kolla in 2-årige Brody

Nu vet ni hur morsan och farsan hade det när jag var liten,
...fast det här påminner mer om när lillbrorsan Philip växte upp. Han ägde sina första rullskridskor när han var 1 år. lärde sig att hålla i en klubba långt innan dess och var galen i att spela hockey eller landhockey. Blev ju en del spel inomhus som morsan tyckte var mindre skoj. Blev en del slitage på diverse av inredningen om man så säger. Vi började drilla honom tidigt för han ville alltid vara med storebröderna och spela och det har nog gjort en hel del nytta. Han har ju lärt sig ett och annat.

En hockeyanekdot från förr...

om en helgalen hockeytränare..ute i Europa någonstans

"Efter en match hade tränaren varit mycket missnöjd med en av sina spelare, som han som oftast var. Spelaren beordras av tränaren att ta av sig sin utrustning och lägga den på golvet, spelaren gör som sin tränare vill och lägger dem i en hög framför sig. Tränaren drar då ner byxorna och urinerar på spelarens utrustning inför den övriga truppen, tränaren fick efter det sparken."
-----------------------------------------------------------

Tränare genom min karriär
Har haft många tränare genom åren men inte som varit så galna som exemplet ovan. Visst en del konstiga grejer har man vart med om. Kanske fanns någon som hade konstiga idéer men inte så det gick överstyr. En tränare hemma i byn som också hade tendenser att också bli lite väl uppeldad ibland. Dock inte så vansinnigt som att urinera på utrustningar. Han brukade göra kaffeved av Montreal 33 (en hockeyklubba) när spelare inte förstod övningar etc. Eller be spelaren att köra idioten som uppvärmning för att han kom försent till träningen.

En tränare jag hade förbjöd oss att inte ha några puckar innan vi värmt upp och tränaren själv kommit ut på isen. Det roliga var bara att han själv hade en puck med sig ut och ber en av målvakterna att ställa sig i mål, helt ouppvärmd och tränaren ställde sig mellan tekningsringarna ca 3 meter från mål och frågar den stackars målvakten, som jag dessutom skulle stå för första gången sedan vår ordinarie inte skulle spela i nästa match, - ÄR DU MED? och drar på ett slagskott det första han gör i huvudhöjd. Målvakten stod kommande match och det gick väl sådär har jag för mig. Tränaren i fråga hade aldrig själv spelat hockey, tror han sa det men det verkade inte så i alla fall. Han trodde han kunde allt om sporten, han blev en tränare som alla drev med till slut, och trots det så blev han ändå assisterande tränare i A-laget innan han slutade. Har också haft tränare som lät oss spela tvåmål cirka halva träningen alltid, hade en annan tränare som hade Djungelhockey som sin specialitet.

Bästa tränaren jag haft då..och det är verkligen inte för att han är nära relaterad till mig men det var faktisk farsgubben. Han var hård men rättvis. Hade han i många år som tränare men det var inte till nån fördel egentligen, det fanns ju vissa skräckexempel där tränaren hade sin son i laget och han fick alla fördelar med det. Sånt är aldrig bra, inte någonstans. det är min personliga åsikt.

Intressanta matcher ikväll

Elitserien - Omgång 12
Djurgården-Skellefteå AIK
Hovet, 19.00

Topplaget Skellefteå AIK gästar Hovet ikväll och möter Djurgården som är femte laget i serien just nu. SAIK har gått bra så här långt och är att räkna med i toppen framåt. Igår var 6000 biljetter sålda så det kommer vara bra tryck även ikväll. Järnkaminerna är seriens bästa klack outstanding. DIF måste få ordning på hemmaspelet. Det blir en tuff och säkert målsnål match.

Modo-Timrå
Västernorrlandsderby och länsderby - och seriefinal(!) i bottenträsket. Elvan mot tolvan. Brukar vara ett slag på isen som utspelas när dessa två lag möts. De älskar att hata varandra. Viktig match för Modo. Ännu en förlust och då är väl frågan om inte tränare Horava avgår. Modo ställer Mikael "Zacke" Zajkowskij imål och har skickat Malek till Sundsvall. Ett desperat försök för att få ett trendbrott. Modo saknar Niklas Sundström och Andreas Salomonsson just nu och är på spelarjakt. Daglig kontakt med agenter för att kolla marknaden men man kommer inte köpa grisen i säcken. Ska man värva så ska det vara någon som kan producera.

Färjestad-Frölunda:
Hatmötet med derbykänsla och det brukar vara matcher med mycket känslor.

HV71-Rögle
Seriens bästa hemmalag, bästa laget i powerplay och seriens vassaste första femma. Det är förutsättningarna för Rögle ikväll som dock har varit bättre på bortais än hemma i Ängelholm.

Gillar du NHL på TV-spel?


Kolla in detta. Straffar som gjorts i NHL har man lagt in på spelet. Snyggt!

Klassiskt roligt klipp från NHL


från filmen Super Duper Hockey Bloopers som jag har i ägo på VHS någonstans hemma


Kolla in Gabriel Landeskog (DIF)


Gabriel Landeskog född 1992
, fick chansen när DIF hade skadeproblem och gick in och tog försig ordentligt i Elitserien förra säsongen. Han lämnade Djurgården för spel med Kitchener Rangers i OHL inför säsongen. Spelar väldigt aggressivt och fysiskt och verkar passa in bra därborta. Så pass att han inatt gick sin andra fight när hans kedjekamrat Chris MacKinnon hårt tacklad av gästernas lagkapten Jacob Muzzin. Det gillade inte Gabriel som kastade handskarna och gav igen.


Så här gick det ikväll:


Linköping-Södertälje 8-1

Linköping krossade SSK. Klass-skillnad! Stackars kringlor från Tälje blev fullständigt överkörda. Visserligen en reducering 3-1 men de var inte ens nära. Det stod 2-0 efter första men skulle vart det dubbla. SSK var aldrig med utan LHC spelade ut ordentligt. Vassast ikväll var tjeckerna som gjorde sin första match för säsongen och vilken match sen, Hlavac 2 mål och Hlinka 1 mål med Mårtensson 3 assist och Mikael Håkansson 1 mål + 2 assist, Musse blev förövrigt matchens lirare.
6789 personer
i "Chokladkartongen" stod upp de sista två minuterna och klappade sina hjältar till slutsignalen. Grymt.Luleå-Brynäs 2-3 efter förlängning


Klart jämnast och tajtaste matchen ikväll där Brynäs startade bäst, Luleå tog över efter två snabba mål. Brynäs vägrade ge sig och Magnus Kahnberg kvitterade och spräckte äntligen sin målnolla. Båda lagen hade lägen att avgöra på ordinarie tid men matchen gick till förlängning. Båda lagen ville avgöra men det var gästerna Brynäs som hittade rätt. Segerskytten hette Niklas Andersén. Segern känns rättvis för Brynäs som avslutade matchen starkast.
Magnus Kahnberg och Jakob Markström bäst i Brynäs ikväll helt klart.Nedsläpp snart

Luleå - Brynäs
Luleå tar emot Brynäs hemma. BIF är gnetigt bra och ger sig inte. Markström storspelar så det blir svårt för Luleå. Men är Luleå starka nog på hemmaplan? Jag tror det
Tips: 4-2

Linköping - Södertälje
SSK har överraskat nu på slutet trots en tunn start. LHC har också fått igång spelet. Det blir tajt men tror LHC är det bättre laget.
Tips: 4-1

Två matcher ikväll

Luleå - Brynäs

Linköping - Södertälje

RSK: Lagkapten "Lillis" kommenterar säsongstarten


RSK
har inte haft en kul säsongsinledning, inte fått den start som man önskar. En seger på fem matcher är ingen bra start och de har därmed fått missvisande kritik på bloggen av mej vilket jag ber om ursäkt till laget för. Beroende på att jag själv inte sett någon match ännu men ska försöka göra det så fort som. Får rapportering hemifrån men som kanske inte alltid är rätt bedömning. Ska bli bättring på det i fortsättningen.

------------------------------------------------------------------

#13. Daniel "Lillis" Jonasson
Lagkapten - Rydaholms SK


"Tjena! ville bara yttra mig lite om matchen idag mot Kalmar. Vi har inte spelat så dåligt som resultaten visar, vi är inte så dåliga och vi har faktiskt spelat bra ishockey (förutom Lenhovda borta) men har haft väldigt svårt att göra mål! och just nu har vi för många på skade- och sjuk-listan. Just nu är det sju stycken som ska räknas in på 3 femmor som är borta! Serien är lång så jag är inte orolig, alla kommer slå alla men får vi bara en seger snart så vänder det!" och avslutar med:

Vi tar HC Wettern  på söndag!! "

mvh "Lillis" #13 -Cap-

"Foppa sa NEJ till Modo"


Foppa kommer inte frälsa Modo som alla supportrar hoppats på

Ingen ljusning för Modo
Modo Hockey
har det tufft sportsligt, en tung start på Elitserien i år. fem raka förluster och sist i Elitserien. Det ser bara mörkare och mörkare ut för klubben just nu och då kommer nästa smäll: Den tänkta "Frälsaren", killen som är Modo: Peter "Foppa" Forsberg tackar nej till Modo men satsar ändå mot OS. KHL lhar lockat Foppa med en rejäl lön samt att NHL är intresserat. Foppa har tränat med juniorlaget en vecka nu och det var på eget initiativ. Anledningen var att ”Foppa” var rädd att om han skulle träna med A-laget så skulle det förvärra Modos redan pressade situation. Modos tränare Miroslav Horava hade då ett snack med Foppa som då avslöjade att det till 95% var klart att han inte kommer spela i Modo denna säsongen.

Modo möter Timrå hemma i morgon.


Div.3: Kalmar för svårt för RSK

Division 3 Östra - omgång 5

VS

Rydaholms SK - Kalmar Hockey 2-5
1-2, 1-2, 0-1

Viktor Rydén var på plats och sammanfattar matchen så här:
"Matchen slutar 2-5, kalmar var överlägset bättre än RSK och under första perioden ägde man spelet totalt, att RSK klarade sig undan med bara 1-2 i första ska man vara glada för. Första halvan av andra äger Kalmar också men sedan spelar RSK upp sig och kvitterar till 2-2 men åker sedan på några tveksamma utvisningar som leder till att Kalmar gör både 2-3 och 2-4. RSK spelar hyfsat bra i sista perioden och man var på väg och reducera men istället får Kalmar in 2-5 och ridå. Mycket utvisningar under hela matchen och Kalmar hade ett riktigt bra spel i power play och boxplay. RSK:s mål gjordes av Daniel Herrlin och Niclas Johansson.

Ingen spelare som stack ut ur mängden, dessutom fattades också många tunga namn i laget ikväll igen. RSK:s bästa idag var Gabbe Fransson i hemmamålet och ersatte skadade Nicklas Hård med bravur. Anton Andersson vinglade ut, måttligt groggy med befarad hjärnskakning"

Övriga matcher
Make Believes-Gislaved 4-4
Lenhovda-HA74 3-4
Skillingaryd-Eksjö 1-2
Virserum-Wettern 2-3

Div.2 B Södra

Motala-Åseda 4-2

Div.2 C Södra
Kallinge-Värnamo 4-4
Trelleborg-Alvesta 2-2


Div.3: Inför Kalmar hemma

Division 3 Östra - omgång 5

  VS 
Rydaholms SK - Kalmar HC 
Talavidshallen, 17.00

Seriefavoriten kommer på besök
RSK tar emot Kalmar i eftermiddag hemma i talavidshallen. Formen är inte den bästa men man ska göra allt för att störa Kalmar i deras spel. RSK har bara en seger på de fyra första matcherna och det är väl inte riktig vad man räknat med. Lenhovda borta, Virserum borta och Gislaved borta skulle vart några poäng med ifrån egentligen men sån är hockeyn. RSK innehar trea från sista plats och det är under all kritik. Men är man inte på tårna ordentligt så får man ofta stryk. Kalmar har ett bra lag och siktar på att avancera i seriesystemet. De ligger tvåa i tabellen och har bara en förlust, en överraskande sådan borta mot Skillingaryd. Så det gäller för RSK att prestera på topp om man inte ska åka på en fjärde förlust.

Övriga matcher i serien ikväll
Make Believes-Gislaved
Lenhovda-HA74
Skillingaryd-Eksjö
Virserum-Wettern


Kommentar om Westbo-RSK


En anonym? kommenterade inlägget om RSK-matchen i går, han var också och såg matchen i Gislaved och kommenterade följande:

"Blir nog en hel del förluster för RSK denna säsongen, en stor del av laget som spelar matcherna är inte på träningarna, kanske 1gg i veckan??(= för dåligt!!) har jag iallafall hört. Man får nog börja köra på dom som tränar och håller uppe tempot, annars kommer man falla igenom efter halva matchen om inte innan. i fredags så verkade det som om hela laget tänkte på ölen efter matchen. Såg matchen och westbo var faktiskt värda segern. Dom kämpade mest"

Mitt svar på det: hmmm..låter inte så bra..

Stabil seger i Ängelholm


#19. Jimmie Ölvestad hittade målet ikväll igen

Elitserien omgång 12
Rögle BK - Djurgårdens IF 1-3
1-1, 0-2, 0-0
Skott: 19-32
(4-8, 6-17, 9-7)
Mål:RBK: Mathias Månsson
Mål:DIF: Jimmie Ölvestad, Marcus Nilson & Christian Eklund
Publik: 4692
**********************

Stabil seger i Ängelholm
Konstigt det här, som jag skrev tidigare om, varva bra insatser med dåliga eller mindre bra. Idag var det en bra dag för DIF på isen. Komfortabel seger på bortaplan och Rögle var inte nära att välta DIF. Trots en oavgjord period så var DIF det bättre laget. Två viktiga mål i andra gav arbetsro och i sista perioden, som jag hann se förövrigt, var det aldrig nära en Rögleforcering ens. Bortaspelet är förtillfället bättre än på många säsonger tillbaka och det ser bra ut. Får man bara ordning på hemmaspelet kan det bli en intressant säsong.

Övriga matcher:
Färjestad-Luleå 1-2
FBK:s långa rekordsvit spräckt av ett friskt och frejdigt Luleå.

Skellefteå-Modo 3-0
Modo är elitseriens sämsta lag. De får en väldigt tuff säsong tror jag

Timrå-HV71 3-4

Södertälje-Frölunda 4-2
SSK är på väg åt rätt håll, Frölunda har att jobba med för att få ihop gruppen och spelet.

Brynäs-Linköping 2-2
 

Uppdaterad: RSK förlorade med 0-1!!

Div.3 - Omgång 4

VS

Westbo Hockey - Rydaholms SK 1-0

1-0 och segern är klar - Glädjen i Westbo visste inga gränser

RSK på väg mot botten

RSK förlorade derbyt borta med 1-0 igårkväll. Därmed trillar med ned i botten på allvar. Inte ok om ni frågar mig. Räknade kallt med en seger igår men vet inte vilket lag man ställde på isen men det luktar två femmor plus nån gubbe, (som sagt det är lösa spekulationer). Riktigt riktigt tråkig förlust. Målvakt Gabbe Fransson var RSK:s bäste för kvällen. För Westbo blev det fest efter matchen, segern firades med champagne.

Ny match imorgon hemma mot storfavoriterna Kalmar HC. Dags för RSK:arna att börja prestera annars blir det tvåsiffrigt nederlag.

Inför Rögle borta

Elitserien omgång 12
Rögle BK - Djurgårdens IF

Bara att tagga om för DIF. Tre nya poäng står på spel idag så hoppas bevikelsen lagt sig sen i torsdag, efter ännu en onödig hemmaförlust. Ett hemmastarkt Rögle står på programmet och det ännu en mardrömsmatch på bortais.

Läget i lagen: I hemmlaget så är Richard Demén-Willaume, Giulio Scandella och Andrée Brendheden långtidsskadade. Allt tyder dock på att Mikael Gath som vilade senast gör comeback. I Djurgården är Mathias Tjärnqvist skadad vilket gör att Röglepubliken inte få chans att bua ut och häckla honom i eftermiddag vilket annars skulle skett. I övrigt spelar DIF preliminärt med samma lag, målvaktsfrågan? jag gissar på Stefan Ridderwall står.


Övriga matcher

Södertälje-Frölunda
Skellefteå-Modo
Timrå-HV71
Brynäs-Linköping
Färjestad-Luleå

Ett kort inlägg: Pinsam(?) förlust mot SSK!

Elitserien omgång 11
Djurgården-Södertälje 1-2
Skott: 38-20 (9-11, 10-8, 19-1)
Mål: Jimmie Ölvestad
Mål: David Fredriksson, Yannick Lehoux
--------------------------------------------


Pinsam(?) förlust mot SSK


Ursäkta att det vart tyst på bloggen sen förlusten igårkväll men det beror inte på att DIF förlorade utan att jag är upptagen mest hela helgen. Men nu ska jag fatta mig kort om matchen igår. Som jag skrev så talade statistiken för SSK och att man inte ska underskatta dom. Vet inte vad som hände men det var inte DIF som förde matchen förrän det nästan var försent. SSK gjorde två mål i spel fem mot fyra och spelade smart. DIF fick inte alls igång det som det var tänkt. Sen saknar man en målskytt, en utpräglad målskytt. Jimmie Ölvestad gjorde DIF:s mål och han hittar nätet ibland. Trots skottvinst med 19-1 i sista perioden och 38-20 totalt så förlorar man mot SSK i g e n. Man snurrade friskt i anfallszon men kom inte till de riktigt heta lägen som behövdes. Jag var besviken efteråt, rikigt ordentligt. SSK är ett bottenlag i mina ögon och förlora mot dom just nu är Pinsamt. Bedrövligt. MEN Å andra sidan SSK är bättre än många tror och kommer få känna på genom seriens gång. De blir inte det väntade topplaget som a l l a tippade innan serien började. Tyvärr så verkar DIF inte vara bättre än att man ska varva bra insatser med ganska dåliga matcher denna säsongen. Tror det började för lätt i början och ett par för enkla segrar.  DIF har en del att jobba med varje match innan man kommer upp på en bra nivå. Just nu känns det inte bra. Dessutom Mathias Tjärnqvist skadad inför Rögle borta. Det blir svårt för DIF. Mycket svårt.

Övriga resultat
Modo-Färjestad 3-6
HV71-Frölunda 4-1
Linköping-Skellefteå 1-2
Luleå-Timrå 3-2 e.sudden
Brynäs-Rögle 3-2 e.sudden

Inför nedsläpp: Derbyt: DIF-SSK

 VS
Elitserien omgång 11
Djurgårdens IF - Södertälje SK
Hovet 19.00

Derby med litet d
Dags för match i elitserien ikväll igen, ett mindre derby mellan två stockholmslag men inte riktigt samma karaktär som när Solnaklubben stod på andra sidan isen. Lite synd för det skulle kunna vara mer rivalitet mellan klubbarna. Personligen känns det inte nåt speciellt när DIF möter SSK. Som sagt, elfter omgången spelas och det är kringlorna från Södertälje som gästar Hovet. SSK är litet av ett bottenlag än så länge men "ack o ve" det brukar inte hindra SSK:arna att vara fräcka nog att lugga DIF på deras egen hemmais. Ikväll hoppas jag DIF fortsätter kriga ordentligt och inte underskatta SSK som inte startat riktigt som man vill men dom är bättre än många tror.

Statistiken talar för SSK
Statistiken mot SSK hemma är ingen munter läsning dock, det har bara blivit 2 segrar på de senaste 5 åren, SSK var ju nere i Hockeyallsvenskan en säsong men två segrar om man går tillbaka till seriepremiären 2004/2005.
21/9-2004 Djurgården-Södertälje 4-2
19/2-2008 Djurgården-Södertälje 3-1

SSK på bortaplan är det ännu färre segrar i rena trepoängare så SSK är en svår nöt att knäcka.

Läget i lagen: DIF ställer samma manskap som senast. Kristofer Ottosson spelar från start och i målet hoppar Gustaf Wesslau in igen trots att Stefan Ridderwall gjorde sin bästa match för säsongen och vann matchen åt DIF senast med sitt storspel. I SSK är Björn Bjurling och Pierre Hedin tillbaka från skador. Däremot är det osäkert med Fredrik Svensson, som sträckte en ljumske på onsdagens träning. Sedan tidigare är Jörgen Bemström och Topi Jaakola ur spel.


Klassisk hockeyfilm: "Slapshot" (1977)

"Hanson-brothers" är mer än sevänliga!

Ett måste för alla som älskar hockey. En riktigt klassisk hockeyfilm: "Slapshot" från 1977 med Paul Newman.


Har du inte sett den? SE DEN!

Div.3: RSK spelar imorgon men...

Div.3 omgång 4

RSK spelar inte ikväll utan åker till Gislaved imorgonkväll för derbymatch mot Westbo Hockey eller IFK Gislaved som de tillhör. Efter förlusten mot Virserum senast för RSK så är det bara vinst som gäller imorgon!

Övriga omgången går enligt schemat ikväll
Eksjö-Lenhovda
HA74-Make Believes
Wettern-Skillingaryd
Kalmar-Virserum


Hockeytorsdag: Full omgång

Elitserien, omgång 11

Djurgårdens IF - Södertälje SK

Hovet 19.00

Övriga matcher:
HV71-Frölunda    
Modo-Färjestad
Brynäs-Rögle
Luleå-Timrå
Linköping-Skellefteå    -CANAL+

Kvällens ögongodis: Fredrik Sjöström, Calgary Flames


Calgary Flames - Columbus Blue Jackets 20/10-2009

Helt okay mål alltså

Det gick inte alls som jag hoppats

Hockeyallsvenskan


Leksands IF - Mora IK 1-4

Total Mora-knock
Det blev inte alls som jag hoppades på ikväll. Leksand blev knockat av Mora. Mora ägde matchen från början till slut. Det trodde jag faktiskt inte och känslan är väl att Mora kan överraska. Ingen tror på dom riktigt och det kan passa dem perfekt att slå underifrån. Leksand däremot kanske ville för mycket ikväll och fick på näsan istället.Bofors IK - IF Troja/Ljungby 4-2

Troja tappade allt på 59 sekunder

De rödvita krigarna från Ljungby fick en kanonstart borta mot Bofors. Daniel Wallin fixade båda målen och Troja ledde stabilt med 0-2 efter två perioder MEN vad in i hela friden hände i sista??? Bofors fixar snabb reducering och kontakt genom gamle Trojaspelaren Peter Messa i spel fem mot fyra. Troja höll sen i ledningen till det skulle avgöras. Bofors kvitterar med 1.18 kvar. Matchen lutar åt sudden men då vänder Bofors matchen. 3-2 kommer bara 27 sekunder senare. Troja plockar målvakten med 40 sekunder kvar av matchen och då går det som det 9 av 10 ggr gör. Ett mål i baken. Bofors vinner med 4-2 men låg under med 1-2 med 1.20 kvar av matchen. Nånting säger mig att det inte står rätt till hos Ljungbylaget som inte ens är stabila på hemmaplan just nu.

Hett daladerby ikväll i Hockeyallsvenskan

Den stora matchen ikväll alla snackar om. Daladerby med stort D. Kampen om Siljan. Storebror mot lillebror

 VS
L e k s a n d s  I F  versus  M o r a  I K

Och ikväll håller jag på Leksand. Ser gärna att det rätta dalalaget tar steget tillbaka. Men jag vill inte se Mora mer i Elitserien. Det är ett så fruktansvärt tråkigt lag utan traditioner och hockeykänsla. För att inte tala om arena och publik. Leksand däremot har allt det och är ett av Elitseriens "original three": Brynäs och Djurgården är dom andra två.

Givetvis så håller jag ett extra öga på "de rödvita", smålands stolthet Troja/Ljungby som möter Bofors borta ikväll i Nobelhallen.

Kvällens omgång i hockeyallsvenskan
Bofors-Troja
Leksand-Mora
Almtuna-AIK
Växjö-Västerås
Björklöven-Örebro
Oskarshamn-Malmö

Jag låter Tomas Montén förklara matchen"-.....såg bara att Josef hängde den och det..ja det känns så j-a rättvist"

Jakob Josefsson sänkte HV71Elitserien omgång 16 OBS!
Djurgårdens IF - HV71 3-2
1-0 1-2 1-0
Skott: 28-33 (11-11 6-9 11-13)
Mål:DIF: Mathias Tjärnqvist, Tim Eriksson &  Jakob Josefsson
Mål:HV71: Martin  Thörnberg, André Pettersson

********************************************

Trenden bruten
Förlusttrenden är bruten, förbannelsen är bruten. DIF slog HV71 ikväll i en tät och ganska bra match. Dif ägde den första perioden och tog ledningen i spel fem mot fyra, Mathias Tjärnqvist fick äntligen spräcka sin målnolla. DIF spelade piggt och hade bud på fler mål, bland annat tom kasse, Stefan Liv överspelad, för Jimmie Ölvestad men HV-backen Nichlas Torp räddade med en fotbollsräddning. Rättvis ledning i paus trots 11-11 i skott.

I den andra kom HV ut som ett nytt lag och började bra men DIF stack emellan och Tim Eriksson styr in 2-0 på Andreas Holmqvists skott. 36 sekunder hade då gått av andra och det skulle väl ge DIF lite arbetsro. Men icke. Det var just det här med att inte sitta utvisad och tillåta HV och deras superfemma att spela i powerplay som skulle undvikas. Men det är precis vad som händer, 42 sekunder senare är det reducerat i powerplay. Martin Thörnberg framför kassen slår in 2-1. HV tar över spelet och trycker ner DIF djupt i egen zon. DIF klarar inte trycket utan André Pettersson kan kvittera för HV som vänder matchen på ett par minuter. HV med i matchen och tar över långa stunder. DIF kommer inte upp ordentligt utan det är HV som styr. Domare Thomas Andersson hittar en av de märkligaste utvisningarna på länge. Mathias Tjänqvist åker ut för en tekningsförseelse. Han tekade inte rätt utan åkte ut, ett lagstraff??!! Har aldrig tidigare hört talas om denna förseelse. Men detta var inte nog för domaren hade verkligen en konstig nivå och sen höjde han den och tillät allt mer eller mindre vilket tände båda lagen lite åt fel håll så att säga. Inga mer mål i andra perioden men fördel HV inför slutakten.


I sista är det jämt och tight och mer och mer känslor på isen och nästa mål skulle nog bli matchavgörande. Spelet böljade och båda lagen hade chanser i fem mot fem och i spel fem mot fyra. DIF gjorde ett PP-mål i första men sen knöt det sig. HV spelade bra i PP och försvarade sig bra i boxen. Klockan tickade och det var snart bara fem minuter kvar men det kändes som att ett HV-mål hängde i luften. HV har ett fruktat anfallsspel och Stefan Ridderwall fick slita ont i kassen och gjorde kanske sin bästa match för säsongen ikväll. Det hängde ett mål i luften och det skulle komma. Men inte från HV utan med hjälp av HV-backen Johan Björk som tappar pucken fyra meter framför Stefan Liv där Jakob Josefsson får pucken och är inte riktigt med på det men han tar hand om den och snärtar in 3-2 bakom en förvånad målvakt. Jakob spräckte också sin målnolla och i vilket läge.


Jakob Josefsson - matchvinnare
Lite ologiskt men så är det i hockeyn ibland och ikväll gick det Djurgårdens väg. HV plockar Stefan Liv i slutet men Djurgårdarna slänger sig och täcker, offrar sig för att det ska bli seger och det går vägen. 3-2 till DIF och den långa förlustsviten mot HV71 på hemmais är bruten. Underbart!


Bäst i DIF ikväll:
*** Jakob Josefsson
** Stefan Ridderwall
* Jimmie Ölvestad


Inför kvällens enda elitseriematch

Elitserien OBS! Matchen tillhör omgång 16 (2/11)
Djurgårdens IF - HV71
Hovet, 19.00

Kvällens enda elitseriematch är mellan tabellsexan Djurgården mot seriesuveränerna HV71 som ligger etta och är tio pinnar före. HV är stora favoriter inför kvällens match och brukar göra bra matcher mot DIF på bortaplan. DIF får verkligen se upp med första femman och inte sitta utvisade ikväll för då blir det inte lätt.

DIF vann senast och vill upp på vinnarspåret igen.

Läget i lagen: DIF startar med Stefan Ridderwall i målet i övrigt är det samma lag som senast, Kristofer Ottosson gör debut i seriespel för säsongen. Är äntligen tillbaka efter sin fotskada. Otto börjar som trettonde forward till att börja med. Gästerna från bibelbyn saknar Per Gustavsson, Lance Ward och David Ullström. Stefan Liv vaktar HV-målet.

Suveräna Hv71 kommer till Hovet


Tuff match att vänta ikväll

Elitserien OBS! Matchen tillhör omgång 16 (2/11)
Djurgårdens IF - HV71
Hovet, 19.00


Serieledande HV71 gästar Hovet ikväll. Formstarkaste laget i serien som bara tappat 6 av 30 poäng. laget har seriens bästa första femma och är seriens överlägset bästa lag i spel fem mot fyra: 34,62% (18 mål på 52 powerplay) Senast lagen möttes var i seriepremiären i målglad match 7-6 till Kyrkans vänner från Bibelbyn. Men sett till matchen då så var det rent slarv som gjorde att HV kunde vinna. DIF var bättre sett till hela matchen och det sa även HV71:s spelare själva, vilket både David Petrasek och Johan Davidsson erkände i intervjuer efter matchen. Jag var på plats och DIF var värt minst en poäng den matchen.

Matchen ikväll kommer inte bli lika målglad men HV71 gör mycket mål så det kommer bli tufft för DIF som inte vart helt nöjda med försvarsspelet i de senaste matcherna. Framför allt gäller det att hålla sig på banan och inte dra på sig utvisningar. Segern borta mot Timrå var skön men det betyder ingenting när matchen mot HV börjar ikväll. Statistiken talar enkelt för gästerna. HV71 har å t t a raka segrar i Stockholm fram till ikväll, senaste segern för DIF var 27 december 2005, segersiffror 4-2.
HV71:s tränare Janne Karlsson angående den sviten: -Det är ju kul om det fortsätter så, men statistik betyder ingenting. Ikväll är det ett nytt blad som ska skrivas, anser Karlsson.

Svensk hockey verkar vara på rätt väg

Angående Färjestads målvaktskris:
FBK har ju som bekant målvaktsskador på sin förste o andre keeper, man slängde in Andro Michel, tredje valet i de senaste matcherna som ändå gått bra. Daniel Henriksson var på väg men tackade nej i sista stund. Idag beslutade Karlstadklubben under ett möte under eftermiddagen att man inte kommer att värva någon ny målvakt för att ersätta skadade Henrik Karlsson. Det är oerhört strongt av en förening som köpt in en ny så fort det vart fara för för många nyckelspelare borta. Helt rätt val, ge de egna chansen istället för att köpa in en 35-årig utlänning som kostar 200 000kr i månaden och som dessutom inte är spetsen i målet.

" -Vi känner att de yngre killarna är värda den här chansen och att det inte finns någon anledning att ta hit någon nu, säger Färjestads tillfälliga klubbdirektör Thomas Rundqvist"

Klubben som inte hade juniorlag för några år sedan utan satsade på att ha dem i div.1 klubbar med mera har nu juniorlag och en ungdomssatsning. Tycker det är ett friskhetstecken för framtiden och inte bara en fråga om att köpa bara för att man kan så fort det går lite snett.

Positivt!

*************************************

Ingen hockey idag
Ingen hockey idag och bara en match imorgon, lite tråkigt för att vara en måndag då det ska vara matcher men spelschemat svänger lite. Lite uppdelade omgångar med mera så blir det så här.

*************************************


Tre Kronor och dessa turneringar

Snart är det ett mindre roligt landslagsuppehåll där Tre Kronors B-lag ska iväg och få stryk i tre matcher. Gillar inte dessa "kalkonturneringar" där Sverige inte brukar prestera nåt vidare heller. Åker hem med kanske en oavgjord på sin höjd och Bengan tycker att det är ok ändå. Förstår inte resonemanget på honom ibland heller. Det kanske dags för en ny röst i Tre Kronor. Men samtidigt ska man komma ihåg att det måste fungera med att elitserieklubbarna, spelarna och landslagledningen har en öppen FUNGERANDE dialog inför varje turnering så att de bästa alltid är tillgängliga. Är man frisk och är uttagen bör man spela. Så är det bara.

Alltså tänk vilken ära att få dra på sig landslagströjan även om det så är i Uzbekistan mot Ukraina i en skitturnering. Tänket måste bli bättre. Ryssland har alltid ett kanonlag i dessa turneringarna, de brukar ha en kärna på 40 spelare som de använder. Bengan plockar, blandar och ger hejvilt. Han använder cirka 60 spelare per säsong i ett landslag och det kan man räkna ut med *ej passande uttryck* att det inte blir någon kontinuitet då. Det hoppas jag blir en bättring till nästa turnering och fortsatt Euro Hockey Tour. Annars får vi bara skämmas så fort Kronorna är iväg och spelar. Enda gången Sverige ställde upp med bästa möjliga laget var i hemmaturneringen LG Hockey Games, var själv uppe och såg Sverige-Tjeckien och jag måste säga att det var det bästa jag sett Tre Kronor spela i en ickeVM-turnering på flera år. Bra lag och ett aggressivt anfallsspel. Hoppas verkligen Bengt Åke fortsätter på samma spår i år.

Det måste bli intressant och roligt att se Tre Kronor igen, de måste bli mer attraktiva att skåda på TV. Viktigt att Tre Kronor åker iväg med ett lag som har chans att vinna varje match. Som det vart i flera år så vet man att inför varje turnering näst intill, (inte LG kanske på hemmaplan) inte har chans att vinna turneringen så kanske man kollar bara för att, man som jag är hockeydåre, men så många andra som inte tittar för att det är mer eller mindre ointressant.

Bremberg klar för finska Jokerit!


Fredrik Bremberg

"Linkan" kommer hjälpa finska Jokerit på ett korttidskontrakt. Jokerit är jumbo i den finska ligan och det har gått knackigt för klubben där flera svenskbekantingar återfinns: Antti-Jussi Niemi, med ett förflutet i Frölunda och senast Leksand, Esa Pirnes (Färjestad), Juuso Riksman (Modo), Janne Hauhtonen (Brynäs) och Juha Lind (Södertälje och Leksand).

Div.2: Gammal tjeckisk AIK-hjälte klar för Lidingö!


Otakar Vejvoda

Vi snackar Elitserien, AIK, Kastrullhjälmarna och den berömda "The Blueline-kedjan" (vilket var motsvarigheten till Djurgårdens Glamourline med Fredrik Bremberg, Patric Kjellberg och Patrik Erickson för övrigt). med Otakar Vejvoda, Pavel Patera och Martin Prochazka. Det var för 12 år sedan. Nu är han tillbaka igen och har skrivit på för Lidingö i div.2

UPPDATERAD: Div.3: Sur förlust för RSK

Div.3 - omgång 3

VS

Virserum - Rydaholm 7-5

Utvisningarna fällde RSK
Riktigt sur förlust
. RSK förlorade borta mot Virserum, andra raka segern för VSGF på hemmaisen. RSK drog på sig för mycket utvisningar som blev avgörande. I spelet fem mot fem var RSK det bättre laget. Som alltid så vinner man inga matcher i fel bås.
Hade räknat med poäng för RSK:arna. Visserligen saknades några spelare och Nicke stod inte i kassen. Men ska givetvis inte dra förhastade slutsatser av det men detta var verkligen inget resultat jag förväntade mig. Men men alla slår alla i denna serien. Kolla bara in resultaten ikväll. Skillingaryd slog favorittippade Kalmar. Så kan det vara. Men bara för TeXas att slicka såren och skärpa till sig. Nytt derby mot Gislaved på fredag. Hoppas nu Tomas kan ställa bästa laget på isen och att det inte saknas nån som ska vara hemma och fredagsmysa med frugan eller ska på mormors 72-årskalas eller liknande. Nu krävs det en vinst igen!!

Övriga matcher i serien ikväll
HA74-Gislaved 6-3:
HA74 verkar stabila i år, Gislaved..? nja..

Skillingaryd-Kalmar 3-2:
SKRÄLLEN, SIS utspelat senast vinner mot favorittippade Kalmar.

Lenhovda-Wettern 6-5:
Lenhovda verkar vilja vara med och slåss i övre halvan. Men vad har hänt med Wettern? jag trodde att de skulle vara favoriter med Kalmar men har inte imponerat så här långt.

Make Believes - Eksjö 4-7
Eksjö verkar bättre i år än förra året.

Div.2 B Södra
Åseda-
Vimmerby 2-2

Div.2 C Södra
Alvesta-
Helsingborg 5-4
Jonstorp-Värnamo 7-6


Colorado vann hatmöte inatt

  VS 

Detroit Red Wings - Colorado Avalanche 3-4

Det gillar jag starkt. Har hållt på Colorado och gör fortfarande men kanske inte så starkt som innan #21 var där. Mötena mellan lagen brukade vara rena krigen efter en speciell händelse där Claude Lemieux tacklade Kris Draper i ryggen. Varje match efter det sågs som rena hatmötet och det var infekterat på isen då. Jag har inte sett lagen mötas på ett par år, Detroit är stjärnfyllt men Colorado har inte lika starkt lag, Joe Sakic klev av inför denna säsongen bland annat. Milan Hejduk, Adam Foote och Paul Stastny är väl de mest namnstarka i laget och det är inte vad det har varit.

Div.3: Inför Virserum borta - UPPDATERAD

Div.3 omgång 3
Virserums SGF - Rydaholms SK
Virserums ishall 17.00

VS

Tredje omgången i division 3. RSK åker till Virserum och jagar andra raka segern. VSGF vann hemma senast mot Gislaved med 2-0. RSK tog en enkel tvåpoängare mot ett blekt Skillingaryd.

Läget i laget: Snackade med tränare Tomas Jonasson och nu på dagen och det är lite förändringar i truppen. Niklas Hård är sjuk, Gabbe går in mellan stolparna, Jimmie Ferm (ont i ett revben) missar matchen likaså Björn Johansson och Jakob Johansson. Anton Andersson och Markus.K går in från start med Andreas Håkansson.

Laguppställningen ikväll
Målvakter: 1.Gabriel Fransson (25. Jesper.S)
Backar: 2. Mikael Stridsberg - 14. Christoffer Rohman,
20. Johan Carlsson - 7. Daniel Hagström
22. Nicklas Johansson-
Forwards: 13. Daniel Jonasson - 4. Magnus Göransson - 23. Daniel Herrlin
21 Tim Pettersson - 17. Anders Svensson - 12. Marcus Fransso
8. Andreas Håkansson - 5. Anton Andersson - Markus K.
9. Niklas Boström

Nattens klipp: Niklas Holmgrens kommentarer

Är fortfarande uppe, har ju ingen som säger till en att gå och lägga sig om kvällarna så ikväll blev det lite olika sportklipp (läs hockey) på youtuben så här en bit in på natten. Hittade en rätt rolig sak så här är nattens sista klipp.
Återkommer imorgon - Gonatt


Niklas Holmgrens lite omgjorda kommentarer (då Canal+ nu SKIT-Viasat Hockey) kalkonvarning på deras hockeysändningar förövrigt.

Hento tackade nej till FBK i sista stund


Ingen Hento till Färjestad

Uppgifter innan idag var att Hento skulle spela för Färjestad när båda ordinarie målvakterna var skadade. Men han tackade nej i sista stund. FBK spelade Andro Michel idag mot Brynäs och det gick alla tiders, seger 3-2. Mycket tyder på att man väljer att köra alternativet Michel och Robin Rahm som verkar vara på väg tillbaka. Ska matchas i Skåre i två matcher kommande vecka.

.....med sina huliganer
Det gäller se upp med dessa HV-huliganer.... usch inte kul med såna..

HV71 kommer på tisdag........


Wesslau räddade Djurgården

Elitserien omgång 10
Timrå IK - Djurgårdens IF 2-3
0-2, 1-0, 1-1
Skott: 29-21 (12-16 8-4 9-1)
Publik: 4717 personer
**********************


Matchvinnare: Gustaf Wesslau

Disciplinerad seger i Timrå!

DIF tog tre sköna och välbehövliga poäng borta mot Timrå ikväll efter en väl genomförd match. Disciplinerat spel över hela banan och en stark vilja och inställning samtidigt som Gustaf Wesslau kanske gör säsongens bästa match. Likaså laget. Det var ett helt annat DIF på isen ikväll än mot Rögle senast. Dessutom så bröts två negativa trender: dels en seger efter tre raka förluster, dels den första bortsegern mot Timrå sedan slutspelet 2005. Då hette hallen Sydkraft Arena, detta blev Djurgårdens första seger någonsin i grundserien i E.ON Arena.

Idag tog man tag direkt och fullföljde och fortsatte. Jobbade hårt bakåt och spelade enligt planerna. Patrik Cehlin, som var riktigt bra idag, gav DIF ledningen och målet var helt rättvist. Mackan Nilson spräckte sin målnolla äntligen när han slog in en retur tätt fram Lindbäck i Timråkassen. Bakåt hade Wesslau bra koll och fick flytet med sig och gjorde många viktiga räddningar när det ven som mest framför honom. DIF trygga in i andra med 2-0 i ryggen.

I andra är det Timrå som trycker på många stunder men DIF försvarar sig bra och Gustav Wesslau storspelar. Men till slut får hemmalaget hål på Wesslan. Måltjuven Daniel Corso styr in 1-2 i ett anfall och hemmalaget har fått kontakt. DIF drar på sig många utvisningar, domare Pehr Claesson från Alvesta är löjligt petig blandat med att han har en konstig nivå. DIF klarar dock ut spelet i fyra mot fem bra och det står 1-2 i paus.

Väntade mig en nervös period och Timrå satte full fart framåt vilket gav luckor bakåt. Jimmie Ölvestad är hyfsat snabb och tar vara på en kontring, rundar en back och kommer fri på högerkanten och snärtar in viktiga 1-3. Viktigt för DIF och det ger lite mer arbetsro i slutakten. "Jimpa" är ingen målskytt men han glimmar till lite då och då. Skönt och viktigt med ett mål så direkt i perioden när Timrå ska jaga ikapp. DIF försöker kontrollera spelet men Timrå anfaller och ligger på och det är Gustaf Wesslau som räddar DIF i sista perioden. Visserligen reducerar Timrå i slutminuternan när DIF återigen är en man mindre. Det är lite darrigt i slutet men DIF klarar ut det och bärgar tre sköna poäng och får stopp på förlustraden.

På tisdag kommer seriesuveränen HV71 till Hovet. Där var det läängesen DIF slog HV71..

Bäst i DIF ikväll
*** Gustav Wesslau
** Jimmie Ölvestad
* Patrik Cehlin

Övriga matcher:
HV71-Luleå 5-4
HV71 ångar på, vände 1-2 till seger. HV starkast ju längre matchen gick men Luleå gav sig inte. Tryckte på för en kvittering i slutet men utan resultat. Sjätte raka hemmasegern för HV71

Modo-Linköping 1-3
LHC tog sin första bortavinst mot ett svagt Modo som ändå började piggt.
Modo har det inte lätt just nu men det är bara hårt jobb som gäller. LHC börjar få ordning på sistt spel.

Färjestad-Brynäs 3-2
24:e raka segern
för Färjestad i eftermiddag, Brynäs får fortsätta jaga en seger i Karlstad. 17:e raka förlusten i Karlstad för Gävlelaget (rätta mig om jag har fel?!) Man undrar ju vilket lag ska stoppa dom? Det är ohyggligt svårt att vinna i Karlstad för tillfället. Nästa gång är det Luleå som gästar "Kaffeburken"

Kvällsmatcherna
Rögle-Frölunda 3-5 
Andra raka segern för Frölundaiterna och man verkar vara på väg på rätt håll efter en darrig start. Dessvärre för Frölunda så utgick Joel Lundqvist
tidigt i första perioden, axelskadan är inte över. Johan "Honken" Holmqvist är en bidragande orsak till segern idag. Frölunda vinner rättvist till slut. Rögle hade bra koll och tog ledningen i matchen tre gånger men efter 3-2 så vände göteborgarna.


Domaren i fokus: THOMAS FORRSTRÖM
han var allt annat än bra, riktigt dålig och hade definitivt ingen koll på matchen. Bedrövligt.

------------------------------------------
Södertälje-Skellefteå 3-2 efter förlängning
SSK vinner två poäng efter att ha legat under med både 0-1 och 1-2. Segerskytten heter Linus Videll. Skellefteå verkade ha lite koll när man hade ledningen men SSK gav sig inte. Kämpaseger för kringlorna.
Inför nedsläpp: Timrå borta

Elitserien omgång 10
Timrå-Djurgården
Eon Arena 16.00

Anger mot sitt gamla lag
Läget i lagen inför eftermiddagens match: Hemmalaget Timrå återfinns Niklas Anger som öste in poäng i just Djurgården förra säsongen, nu blev det ingen fortsättning i DIF vilket är tråkigt, Anger hade behövts som målspruta nu. Men i Timrå har det sakteliga börjat lossna och nu får DIF se upp med honom. I övrigt mönstrar Timrå samma lag som senast. Inget annat har angetts. DIF ställer samma lag som senast, två småändringar i kedjorna, Nordic Trophy-kedjan sätts ihop igen: Andreas Engqvist-Nicklas Danielsson-Jakob Josefsson och Marcus Kruger går in med Mathias Tjärnqvist och Jimmie Ölvestad. Gustaf Wesslau får börja i kassen, han lär vara revanschsugen efter bottennappet mot Rögle senast. 

Nedsläpp 16.00 (Säsongskortet)

Full omgång i Elitserien idag

Elitserien omgång 11
Timrå IK - Djurgårdens IF
16.00 Eon Arena


Eon Arena - "Proppskåpet"

Mardrömsarena för Djurgården
DIF befinner sig i Sundsvallstrakten redan, man åkte upp efter förmiddagsträningen igåroch laddar för eftermiddagens svåra bortamatch mot Timrå. DIF kommer med tre raka förluster i bagaget och självförtroendet lär inte vara på topp. Men i skallarna på Djurgårdarna finns det ingen annan tanke än att vända på den här dåliga trenden omedelbart. Uselt dåligt hemma senast men ett par matcher till som inte vart bra alls. DIF har stora problem att vinna i Timrå. Det var alldeles för längesen det blev tre poäng däruppe. Senaste segern i seriespel kom för fyra år sen nämligen den 4 januari 2005, seger 4-1 under lockoutsäsongen. Samma säsong slog man ut Timrå med 4-3 kvartsfinalen, seger med 3-2 i sjunde och avgörande matchen. Så det vore skönt men också otroligt viktigt att bryta dubbla trender idag med att ta tre poäng.

DIF:s dåliga trend i Eon Arena
10/1-09 Timrå-Djurgården 4-2
25/10-08 Timrå - Djurgården 3-2
28/2-08 Timrå-Djurgården 1-1 efter sudden
12/1-08 Timrå-Djurgården 3-1
1/11-07 Timrå-Djurgården 2-1 efter sudden
20/1-07 Timrå-Djurgården 5-0
2/11-06 Timrå-Djurgården 4-0
29/12-05 Timrå-Djurgården 4-3
26/9-05 Timrå-Djurgården 3-2
16/3-05 Timrå-Djurgården 2-3 - Kvartsfinal 7
10/3-05 Timrå-Djurgården 3-2 - Kvartsfinal 4
8/3-05 Djurgården-Timrå 2-1 - Kvartsfinal 3
6/3-05 Timrå-Djurgården 2-4 - Kvartsfinal 2

Övriga matcher i eftermiddag
HV71-Luleå
Modo-Linköping
Rögle-Frölunda
Färjestad-Brynäs

18.15 Canal+
Södertälje-Skellefteå

Månsson klar för Rögle & "Hento" till FBK

   till

och...


Daniel Henriksson hoppar in mellan stolparnan hos Färjestad, FBK har ju som bekant skador på båda sina målvakter Henrik Karlsson blir ju borta fyra veckor och Robin Rahm är inte helt frisk i sin fot


"Köpa kaffe av Andreas Jämtin? "Är detta på allvar? Nej .

Ett attentat mot Jämtin och ett sätt att hålla igång debatten och bråket mellan Jämtin och Brynäs. Men bilden är dock tagen i Linköpings omklädningsrum och det gör annonsen mer märklig

Det visade sig att: Jämtin blev vald till matchens spelare i Linköping i torsdag. Vad fick han för det - ju kaffet på hyllan. Och om ni läste intervjun efteråt så drog Andreas direkt hem, magsjuk vilket innebar att han missade fredagsträningen. Då valde hans kära lagkompisar att skämta med Jämtin, därav denna annons.

Kul spratt!Rättvis Växjöseger i kronobergsderbyt

Hockeyallsvenskan omgång 10

- KRONOBERGSDERBYT -IF Troja-Ljungby - Växjö Lakers HC  1-4

0-2, 0-1, 1-1
Skott: 23-34 (13-19, 10-15,  - )
Publik: 3063 personer
**********************************
Matchen igång!

Inför ett fullpackat Sunnerbohov 3063 personerär nu matchen igång mellan Troja-Växjö i hatderby-länsderby och det är full fart, spelet böljar fram och tillbaka. Bra tryck på läktarna och klackarna gör allt för att överrösta varandra. Målvakterna Viktor Fasth i Lakersmålet och Christoffer Bengtsberg i Trojakassen har att göra. Framför allt Bengtsberg när Växjö trycker på i början.
*** MÅL! 0-1 6.08 44. Josh MacNevin
Lakers tryck ger resultat, Bengtsberg lite skymd i skottögonblicket
11 minuter spelat och Växjö har det mesta av spelet, Troja försöker men kommer inte till ordentligt
11.35 powerplay för Troja, får vi se om Troja kan få till det. Daniel Håkansson styr ett skott, en jättechans men Viktor Fasth räddar snyggt och säkert i plockhandsken.
Troja tar inte vara på sitt powerplay
14.25 Växjö powerplay nu. Men inget mål
16.44 Jonatan Bremer kör över Christan Magnusson, vilket leder till ytterligare en Trojautvisning.
Bra lägen för Växjö nu, Rosénfemman inne på isen. Bengtsberg i Trojakassen får slita hårt. Troja drar på sig en utvisning till spel sex mot fyra nu.
Fem mot tre i 39 sekunder.
18.15 Troja hänger inte med för tillfället för Alexander Edström åker ut så fem mot tre i 1.52 för Lakers.
*** MÅL! 0-2 19.31 Steve Saviano, spel i tre mot fem kostar och Lakers är inte sena att utnyttja det. Har skaffat sig ett bra grepp om matchen så här långt och Troja har det svårt. Troja får nog lida för debaclet mot Sundsvall för Lakers del. MEN man ska aldrig räkna ut Troja i deras hemmaborg. De kommer inte ge sig i första taget..
Skott: 13-19
-----------------------------------------
Andra perioden igång. Fortsatt spel i PP för Lakers, David Lundbohm skjuter i stolpen stenhårt, utvisningen över och Troja är fulltagligt.
1.16 Troja får sitt andra powerplay
Daniel Wallin får en hård tackling och blir liggande, blöder ymnigt, en schysst tackling enligt domaren. Wallin ut i omklädningsrummet för att sy, kommer nog tillbaka i spel
Troja spelar i PP men Lakers vänder och kontrar ett par gånger och Bengtsberg saknar inte att göra i kassen.
Växjö är det bättre laget så här långt, vinner mycket närkamper och har mycket puck.
8.44 Troja ser ut att hänga lite med huvudena medan Växjö spelar med gott självförtroende. Viktigt för Troja att få ett mål. Gör Lakers 0-3 så är det i praktiken avgjort.
*** MÅL! 0-3 13.29 32 Johan Andersson Frölundaförvärvet som haft en tung inledning hittar rätt. Otroligt tungt för Troja som agerar mer och mer som ett slaget laget. Inte alls likt Troja på hemmais mot ärkerivalen Växjö.
15.04 Lakersutvisning, chans för Troja att ta sig in matchen, Daniel Håkansson träffar stolpen, klangen hördes över hela Sunnerbohov. Lakers klarar av utvisningen och Troja fortsatt mållöst. Den utvisade Josh MacNevin kommer in på isen och kör över en Trojaspelare, Marcus Götz fult och får åka och sätta sig igen. Spelet på isen är mer och mer aggressivt, det smäller en hel del och en hel del tjuvnyp.
17.15 Nytt powerplay då för Troja, Det måste bli ett Troja-mål nu annars tror jag att chansen att vända det här är borta.
19.15 Utvisningen över och Troja lyckas inte få till nåt mål nu heller.
19.53 Utvisning för Troja istället samtidigt som Daniel Wallin återvänder från omklädningsrummet sydd med 4 stygn. Perioden tar slut och det är 0-3 på tavlan. Det ser inte ut som att det ska komma någon vändning. Troja är numret mindre och Växjö spelar säkert och med starkt självförtroende.
Skott: 10-15
-----------------------------------------
Tredje perioden igång
Troja rivstartar, Mattias Nilsson kommer igenom och  dras ner av Niklas Rahm
Straffen läggs av Daniel Håkansson
***MÅL 1-3 1.09 Daniel Håkanssonstraffslag, precis den start Troja behövde
Spännande och se hur Lakers tar det här och hur Troja agerar nu
MEn ack den glädje som varar. Växjö Lakers svarar
*** MÅL 1-4 2.58 Gustav Hjalmarsson
* Förövrigt så är HV71:s Andreas Andersson, Stefan Liv och David Petrasek på plats i Ljungby för att se matchen ikväll. antar att de ska snacka med Niklas Rahm bland annat.
Lakers fjärde mål satte nog punkt för matchen, för det är bara Växjö just nu, 7 minuter in på sista ronden
12.18 Nedsläpp nere i Växjös zon
12.38 Trojautvisning, PP för Växjö, inte mycket som talar för Trojanerna dessvärre nu. Man spelar inte tillräckligt tufft i anfallszon, man har ingen Olof Mårs-typ som går in framför kassen som bökar och stökar. Därav att det inte blir samma tryck som man behöver. De känns lite tunna och frågan är väl om inte Troja behöver förstärka. Problemet är ju pengar och den är inte så fet så det går att värva in spetskompetens. Känslan just nu är nog att Troja får svårt att nå Playoff och får ställa in sig på att rädda nytt kontrakt i serien till och med. Växjö Lakers vinner välförtjänt ikväll. Man är numret större från första nedsläpp och Troja kan inte skaka om Lakers ikväll. En av matchvinnarna i Lakers är Viktor Fasth som storspelat och stoppat attackerna från trojanerna
*** 20.00 Matchen är slut! Växjövinst 1-4. Det svider som Trojasupporter men bara att ta nya tag för de rödvita krigarna

_______________________________________

Så här slutade det i Hockeyallsvenskan ikväll

Malmö-Almtuna 7-3
Mora-Borås 3-3
Sundsvall-Bofors 5-4
Örebro-Västerås 6-3


Gästbloggare: Modo: Modo Hockey ett sjunkande skepp


"Modo"

Dags för ett gästbloggsinlägg och det är allvarliga saker som tas upp:
-håll till godo!-


MoDo hockey ett sjunkande skepp??

Som en god vän brukar säga ”pengarna är slut i banken” och dessvärre så har han tyvärr rätt.
Modo Hockey har en mycket negativ trend med över 20 miljoner minus på 2 säsonger!!!! Och en trupp i dagsläget skulle ha svårt att konkurrera i Allsvenskan. Man kan klaga på att vi har haft mycket skador, men det har alla lag och det ska inte falla ihop med att några spelare blir sjuka. Modo har helt enkelt inte den bredden på truppen som behövs för att klara en säsong i elitserien i dagsläget. De har inte heller den spets som behövs nu när Niklas ”Susse” Sundström blir borta, troligtvis resten av säsongen. Och eftersom den nu inte finns några pengar i föreningen så kommer nog inte det att bli några nyförvärv inom den närmsta tiden som jag trodde innan skulle komma och föra oss uppåt denna säsong.

Vad ska då till för att vi ska kunna reda ut denna smörja???

För det första så vädjar jag till alla riktiga Modoiter då speciellt i Öviks-området att börja gå till alla matcher och verkligen stötta det lag som ligger oss så varmt om hjärtat. Handla i shopen m.m, allt för att få in pengar till klubben. Det är allt vi supporters kan göra. Sen är det styrelsen som måste ta tag i saker och ting och göra resten. Men huvudsaken att vi supportrar gör det vi kan och verkligen stöttar vårt lag.

SÅ STÅ UPP FÖR MODO!!

Forza MoDo!


Hockeyallsvenskan: KronobergsDerby med stort D ikväll

Hockeyallsvenskan omgång 10
IF Troja/Ljungby - Växjö Lakers HC
Sunnerbohov 19.00


 VS
Smålands Stolthet
IF TROJA/LJUNGBY

Dags för första länsderbyt ikväll i Ljungby. Troja får ses som underdog mot Växjö som har gått lite bättre och har kanske en starkare trupp på pappret. Men det är svårt att slå Troja på Hovet samtidigt som när de här lagen möts så spelar tabellplacering ingen som helst roll. Ett derby är ett derby och trojan som man är i hjärtat så hoppas jag att Troja slår Lakers ordentligt. Ogillar lag som Lakers, poplag. De har ingen som helst kultur än utan lever på sitt relativt nya koncept. På ett sätt kul med nykomlingar och uppstickare men Växjö är bara för mycket. De har storhetsvansinne, de var i Kvalserien förra säsongen men var väl egentligen aldrig nära. Är det nåt lag som ska gå upp efter att ha varit riktigt riktigt nära så är det Troja.

Inför kvällens match så är Växjö favorit. Ett rutinerat lag mot ett relativt ungt men hungrigt Troja. Tror det kommer bli tajt och tufft och massvis med känslor som det ska vara i ett derby och hoppas verkligen det rödvita laget står som segrar när slutsignalen går någon gång efter 21 ikväll

förresten tycker mig redan höra Trojaklacken ladda upp:

"Popcornlag, ni kallar er för VLH
Ni är nyfrälsta, köper allt ni ser
Har inga egna talanger..."

KÄMPA TROJA!

Nattens klipp: Hyfsat bra 9-åring!


Svenskättlingen 9-årige Oliver Wahlströms straff som hela hockeyvärlden snackar om just nu

(Tack för tipset Svenne!) :)

Vilken klubb väljer Månsson...?...


Mathias Månsson

Han är ett jagat villebråd sen han lämnade Skellefteå häromdagen. Förövrigt så har Mathias, uppvuxen i Njurunda utanför Sundsvall spelat i Timrå som pojklagsspelare, Modo som junior och Rögle som senior.
Svårt val med andra ord

Rögle BK                 Modo Hockey         Timrå IK

Tre klubbar vill ha hans påskrift. Frågan är vilka han väljer?

Div.3: RSK krossade SIS i derbyt

VS

Rydaholms SK - Skillingaryds IS 10-2
5-2, 3-0, 2-0
Skott: 36–18
(14-8, 8–3, 14–7)

SIS-kross!
RSK krossar SIS i hemmapremiären och i derbyt mot Skillingaryd i en målglad match med mycket känslor. Lite av islossning för RSK:arna med som inte presterat alls i närheten av vad man kan hittills.

Bäst i RSK ikväll var första femman med lagkapten Daniel "Lillis" Jonasson (hattrick) Magnus Göransson och Daniel Herrlin, plus även till Jimmie Ferm (2 mål) En skön seger för RSK. Lite vind i seglen inför söndagens bortamatch mot Virserums SGF.

Övriga matcher ikväll
Virserum-Gislaved 2-0
Kalmar-Lenhovda 11-1
Wettern-Make Believes 5-3


Div.3 Södra
Diö-Sölvesborg 7-4Sämst hittills DIF!


Röglejubel
(arkivbild)


Elitserien omgång 9
Djurgården-Rögle 1-3
0-2 0-0 1-1

Skott: 30-24 (8-13, 10-3, 12-8)
Mål:DIF: Marcus Ragnarsson
Mål:RBK: Johan Alcén, Dominik Granak, Tommy Enström

Publik: 5875 personer
-----------------------------------------------------------------------
Sämst hittills av DIF
DIF inkasserade sin tredje raka förlusten ikväll och det var helt rättvist. Första perioden var det sämsta jag sett DIF prestera hittills denna säsongen. Blekt, håglöst och lamt. Samtidigt som Gustaf Wesslau inte hade nån rolig match för första skottet släpper han enkelt och Rögle har 0-1 efter två minuter. DIF vaknar ändå inte till efter det utan det är gästerna som styr och ställer. Stoppar DIF effektivt och kontrar smart. DIF kommer upp litegrand men då smäller det igen. Dominik Granak skjuter 0-2 från blålinjen och DIF-spelarna ser ut som frågetecken likväl som Wesslau i målet. Två billiga mål är lite typiskt för matchen. DIF går in i paus med svansen mellan benen minst sagt.

Hoppades i andra perioden på att DIF skulle komma ut som ett nytt lag i andra och svaret på det var väl sådär. Inga mål men några långa anfall och det började se bättre ut men Rögle spelar smart och DIF får inte igång sitt anfallsspel och är slarvigt bakåt. INga mål i andra perioden

Nästa mål blir matchavgörande. Gör Rögle det så är matchen stängd men om DIF skulle få det så är det match igen för DIF har mycket puck och spelar anfallshockey. MEN vad händer då.  Tommy Enström kommer in på högerkanten och skickar iväg ett enkelt skott som även det går in bakom Gustaf Wesslau som gör sin sämsta match i DIF-kassen för säsongen. 0-3 och målvaktsbyte, Stefan Ridderwall in. 0-3 känns hopplöst just då. Men ett snabbt DIF-mål skulle ge det lite energi och det kommer genom Marcus Ragnarsson. DIF försöker spela på och skapa chanser men har inte flytet, man har ett par skott som Penker tappar och som rullar förbi målet och utanför. DIF får chansen i fem mot tre i slutet men är inte vassa nog i avslutet. Tiden rinner iväg och Rögle tar sin andra raka bortaseger. Bittert för DIF som ändå får skylla sig själva. De var inte med när pucken släpptes och då vinner man inga hockeymatcher heller. Timrå borta på lördag. Pust säger jag.

I och med förlusten trillade DIF ur slutspelskampen, befäster en mindre smickrande nionde plats och allt är som det brukar. DIF har fått en för lätt start och jag tror att dom verkar tro att dom är bättre än vad dom är. De måste kliva tillbaka och gå tillbaka till grunderna igen. Anfallsspelet som man såg i de första matcherna är som bortblåst men samtidigt ska man komma ihåg att lagen DIF möter nu har scoutat hur DIF spelar och vet hur man ska störa eller stoppa dom.

Övriga matcher
HV71-Södertälje 4-2
HV vinner till slut mot SSK som stretade emot bra.

Luleå-Modo 3-1
Luleå starka hemma, Modo har det inte lätt just nu.

Skellefteå-Timrå 4-2
16-årige Adam Larsson
var nyckelfiguren när SAIK höll undan och avgjorde i tom kasse hemma mot Timrå. Ett Timrå som nästan åt sig ikapp. Ett hyfsat formstarkt Timrå väntar för DIF på lördag. Det blir svårt.

Frölunda-Färjestad 6-1

Proppen ur för Frölunda ikväll och ÄNTLIGEN lär väl Göteborgarna säga. Tomi Kallio spräckte sin nolla och Johan Holmqvist höll tätt i en match som hade slutspelskaraktär. FBK vek ner sig igen på bortais och har osmickrande 1-14 på de två senaste bortamatcherna. Ska tilläggas att FBK matchade Andro Michel i målet i Henrik Karlssons fråvaro. Gott att se att Färjestad kan åka på storstryk med i bland. Skadeglad minst sagt!

Linköping-Brynäs 3-0

LHC spelar bra på hemmaplan och så även ikväll. Tre viktiga poäng för "Cluben"

Inför nedsläpp: Tjärnqvist mot Rögle

Elitserien omgång 9
Djurgårdens IF - Rögle BK x-x
Hovet 19.00

Läget i lagen inför nedsläpp:

I hemmalaget saknas fortfarande Kristofer Ottosson för sin fotskada. Det dröjer nån vecka till innan han är helt redo. Otto skadade ju foten precis innan seriepremiären och har vart borta sen dess. Truppen är i övrigt skadefri så konkurrensen är stenhård om platserna. Hardy mönstrar Gustav Wesslau i målet. Niklas Andersson gör sin första seriematch ombytt och börjar som sjunde back. Niklas har varit utlånad till Leksand en vecka för att få lite matchträning.

Gästerna
från Ängelholm mönstrar Jurgen Penker i målet som vart riktigt bra i de senaste matcherna. Osäkra kort i Mathias Sjöberg och Stefan Erkgärds som finns med på bänken men spelar förmodligen inte.

Övriga matcher ikväll:
Luleå-Modo:
Många skador gör att man lånat in en div.1forward från Luleå Rebels: Robin Andersson

Frölunda-Färjestad
Ska Frölunda ta revansch och ta tre pinnar ikväll? FBK:s bortaform?

Skellefteå-Timrå
Svårtippat som attan. Timrå lite på gång?

HV71-Södertälje
Enkel etta säger jag..

Linköping-Brynäs

Svårt här med, kryss?

Div.3: Hemmapremiär - Derby mot Skillingaryd

Div.3 Östra, omgång 2

VS
Rydaholms SK - Skillingaryds IS
Talavidshallen 19.00


Dags för hemmapremiär i seriespel för TeXas Hockey och dessutom derbydags. Skillingaryd kommer på besök, SIS som vann hemma i premiären mot Virserum 5-4 efter ett 0-3 underläge. Startade uselt men vände på steken efter kämpartakter så räkna med ett taggat SIS som kommer på besök. RSK gjorde sin sämsta match för säsongen borta mot Lenhovda, ingen vilja och dålig inställning så det gäller att RSK kommer igång från första nedsläpp ikväll, känns som dom inte vaknat till liv ännu. Tror att Tomas kan få fart på dom och då kan det bli riktigt bra. Ta en extra titt på nye Tim Pettersson, forward från Mörrum, senast i Värnamo

Laguppställningen ikväll
Målvakter: 30.Nicklas Hård (1.Gabriel Fransson)
Backar: 2. Mikael Stridsberg - 14. Christoffer Rohman,
20. Johan Carlsson - 7. Daniel Hagström,
11. Jimmie Färm - 22. Nicklas Johansson-
Forwards: 13. Daniel Jonasson - 4. Magnus Göransson - 23. Daniel Herrlin
8. Andreas Håkansson - 19. Björn Johansson - 18. Jakob Johansson
21 Tim Pettersson - 17. Anders Svensson - 12. Marcus Fransson
5. Anton Andersson 9. Niklas Boström
----------------------------------
Övriga matcher ikväll
Virserum-Gislaved
Kalmar-Lenhovda
Wettern-Make Believes

Inför: Rögle på Hovet

Elitserien omgång 9
Djurgårdens IF - Rögle BK
Hovet 19.00Mathias Tjärnqvist första match mot sitt gamla lag

Fokusen lär ligga på att Mathias Tjärnqvist möter sitt gamla lag. Övergången var inte helt smärtfri efter diverse uttalanden men enligt "Tjärna" ska det vara lugnt på den fronten nu. Djurgården lär vara lite stukat efter två raka förluster senast mot Luleå och Färjestad. Insatserna mot Luleå var dåligt och avslutande bra mot Färjestad så tränarna vill se en vinst idag med bra spel i tre perioder. En förlust till och raset ner i botten är ett faktum. Tre poäng idag är ett måste.


"Bremberg på gång till finska Jokerit?"


Jokerit nästa för Bremberg?

Det har vart tyst om Fredrik Bremberg sen han fick kicken från Ryssland. "Linkan" har tittat utomlands efterdet och nu ser det ut som att han till stor sannolikhet spelar i finska Jokerit inom kort. Enligt uppgifter till finska MTV3, är övergången "till 90 procent klar", men det hela förnekas dock av Jokerits sportchef Matti Virmanen.

"Går Leksand upp i år?"


Leksands IF - tar de klivet upp i år?

Återtåg nr femtioelva
Leksand har värvat Andreas Johansson idag och knutit ytterligare en stjärna till laget som bara ska upp i Elitserien igen. Ett av många försök på senare år att ta sig tillbaka till finrummet. Men jag tror inte på dem i år heller. Rätta mig om jag har fel. Visst de kommer vara topp-tre och favorittippade till att gå upp och är det någon gång de ska gå upp så är det i år med det laget som de förfogar över: ÅRets trupp är elitseriemässig med en bra tränare i båset som är hård: Leif "Strumpan" Strömberg och spelare som Kimmo Lotvonen, Thomas Rhodin, Eric Johansson, Tomas Kollar, Pelle Prestberg, Peter Nordström och nu nyss nämde Andreas Johansson. Det är nog det bästa Leksand har ställt på isen på ett par år. Det är bara en känsla men jag tror inte på Leksand så mycket längre. De har sjunkit i värde tycker jag. De borde vart tillbaka för längesen egentligen. Visst dom är ett klassiskt lag och ska spela i elitserien, thats it men ju längre tiden går desto svårare att ta sig tillbaka och det verkar vara fallet för Leksand. Så hoppas man har fel i år. Det är roliga matcher mot Leksand och det lockar mycket folk varje gång.

AIK, Malmö, Mora och Växjö(?) räknas till att vara med och slåss om platserna till Kvalserien dom också. För tillfället vet jag inte vilka som skulle vara kapabla att ta sig tillbaka. Det blir alltid svårare med två elitserielag i samma serie också. Leksand ska ta klivet upp men tror inte på det i år heller. En jätteskräll vore Växjö Lakers men jag vill ha tillbaka AIK MEN ENDAST för att vi kan slå dom i fullsatta derbyn i Globen! för det var alldeles för längesen.

Fortsatt svårt för Frölunda på hemmais

Elitserien, omgång ??
Frölunda - Södertälje 2-2 efter sudden

1-0, 0-2, 1-0, 0-0)
Skott: 32-31 (16-5, 10-16, 5-0)
Mål:VF: Tobias Viklund, Mikko Lehtonen
Mål:SSK: Linus Klasen, Stefan Pettersson.


Frölunda tappade två poäng

Fjärde hemmamatchen för Frölunda i Scandinavium, lite märkligt är att det var sämsta hemmalaget mot sämsta bortalaget som möttes. Frölunda börjar väldigt piggt i inledningen av perioden. Framför allt Tomi Kallio som fortfarande inte spräckt sin målnolla. Kallio är en ju vass målskytt av rang så många förväntar sig att han ska ösa in mål. Frölunda har bra tryck och många långa anfall med bra tryck. SSK slarvar i egen zon en del och det är inte Frölunda sena att utnyttja. Tobias Viklund snappar upp en puck och kliver in och snärtar in 1-0 bakom Pontus Sjögren målvakt i SSK. Det såg lite märkligt ut, kanske ett skott som Sjögren normalt ska ta. Rättvis ledning så långt. Frölunda kontrollerar spelet och trycker ner SSK som inte skapar någonting. 7-0 i skott efter sju minuter säger en hel del av det. SSK skapar inte mycket i den första. Enda gångerna det händer något är när Linus Klasen är inne. Skapar mycket med sin fart, teknik och smidiga spel men han är tyvärr alldeles för ensam. SSK repar sig något och får ett par bra bytren innan paus men 1-0 var kanske ändå i underkant för Frölunda som vinner skotten med 16-5

I andra samma start av Frölunda med piggt anfallsspel och det kunde blivit både 2-0, 3-0 och 4-0 men inga mål. Dessvärre för Frölunda så tappar man Philip Larsen efter en tackling av SSK:s Jiri Bicek, befarad axel/nyckelbensskada där. Tacklingen var inget fel på men det tog lite dumt på Larsen som fick ledas ut med högeraxel hängandes. Frölunda fortsätter skapa och Södertälje hänger inte riktigt med och drar på sig utvisningar. SSK klarar utvisningen och jobbar sig in i perioden och skapar ett par chanser och det brukar vara så att om ett lag ligger på och inte gör mål så kan det straffa sig bakåt istället. Och det är precis vad som händer,

Linus Klasen trollar in 1-1 och Stefan Pettersson gör 1-2 på en kontring bara sekunder senare. Matchen genomgår en rejäl scenförändringtar efter det här, SSK tar över mer och mer och har flera bud på 1-3 flera gånger men 1-2 står sig. Frölunda blir lite av paralyserat och slarvar för mycket och SSK tar vara på det och kan skapa chans på chans. 1-2 står sig i paus och SSK vinner skotten med 16-10.
Detta är sant
menJag satt ändå och undrade i första perioden var just denne Stefan Pettersson har tagit vägen. Minns han som målskytt i ett LHC som lirade sina första säsonger i Elitserien, efter det kom han till Djurgården och vann poängligan direkt. Blev bänkad i slutspelet av en viss herr Wikegård i de berömda 1-8,1-8-kvartsfinalerna mot Frölunda 2003. Gick till HV och gjorde det bra men tappade stilen och lämnade HV71 i förtid för Södertälje där han vart ganska tongivande men inte alls den sniper och målskytt som jag tycker han är. Hade gärna sett han i Djurgården igen om så hade vart fallet. Spännande och se hur Frölunda ska vända på det här i tredje perioden.

I tredje perioden ger Frölunda svar på tal direkt när Mikko Lehtonen klämmer in 2-2 i spel fem mot fyra. Sex sekunder hann gå av Stefan Gråhns utvisning. Ny fart och energi hos hemmalaget månne men en otroligt viktig kvittering för Frölunda. SSK skräms inte av att Frölunda kommer tillbaka utan försöker fortsätta skapa farligheter, likaså Frölunda som skapar ett par chanser men 2-2 står sig en bra bit in i slutperioden. SSK:s Linus Klasen kommer fri och ska runda kassen men chansen rinner ut i sanden. SSK ligger och lurar när Frölunda kliver framåt. Nästa mål blir matchavgörande. Men inget segermål kommer under ordinarie tid för matchen går till sudden, förövrigt så vinner SSK vinner skotten i sista perioden med 10-2!! Trots en total överlägsenhet i första perioden där Frölunda såg ut att gå mot en enkel seger så tappar man poäng även idag. SSK kommer tillbaka starkt måste jag säga. De såg ut som ett allsvenskt lag i första perioden. Matchen går till sudden där Frölunda och Niklas Andersson-kedjan pressar och pressar men Pontus Sjögren räddar SSK. Matchens läge får Carl Klingberg med 15 sekunder kvar av sudden men han missar hela målet öppet. Talande för Frölunda ikväll som hade många såna lägen. Matchen slutar 2-2 och Frölunda får vara nöjda hur matchen ändå blev.

Positivt för Frölunda är att det är ny hemmamatch på torsdag i halvderbyt mot Färjestads BK. Det blir att bita i för Göteborgarna som inte imponerat så här långt. För Södertäljes del handlar det om Kinnarps Arena och HV71 på torsdag. Ingen lättare uppgift det heller för SSK.

Matchens bästa spelare enligt mig 
Frölunda: Tomi Kallio
Södertälje: Linus Klasen


Fejk eller?

Många kanske redan har sett detta inslaget men vad säger ni? är det sant eller är det fejk?


Björnar spelar hockey på riktigt ????

Frölunda-Södertälje ikväll

Elitserien, omgång ??

Frölunda-Södertälje
Scandinavium 19.00

Nu kommande två veckor kommer det inte vara matcher på måndag och tisdag med undantaget nästa tisdag: DIF-HV71. Fulla omgångar ligger bara på torsdag och lördag denna och nästa vecka. Tråkigt men vet inte varför de hattar med matcherna så. Ikväll är det en match, vet inte vilken omgång den tillhör eller inte tillhör dock. Ska se matchen ikväll, Joel Lundqvist och Christian Bäckman gör debut i Frölunda ikväll och jag tror att det blir ett annat Frölunda som skrinnar in på isen ikväll än det vi sett tidigare. SSK kommer inte få det lätt.

SVININFLUENSA i Modos A-trupp


Svininfluensan härjar i Modo
Jag skrev igår att Modo har det tungt spelmässigt men saknar nu även två nyckelspelare i Andreas Salomonsson och Niklas Sundström. Inte nog med det, Per Hållberg har symptom av svininflensan och det kan ha smittat mer än halva laget. Mats Zuccarello-Aasen, Joakim Mattsson, Hannu Pikkarainen fick kliva av igår. under dagen ska 14 spelare undersökas för att säkerställa vad det är för sjuka.  Tur att det inte var match för Modo idag men torsdagens match mot Luleå är inte långt bort. Kan bli tufft för Modo om laget däckas rejält. Svar kommer förhoppningsvis ges under dagen så jag återkommer mer om detta senare.

Svinfluensan härjar förövrigt bland annat i Skellefteå där 160 barn på Sörböleskolan är smittade av sjukdomen.  Det sprider sig det här eländet..


Det ska se ut nåt åt det här hållet i alla fall

Effektfullt


Låten är underbar: Rank 1 - Airwave (Cosmic Gate remix)

Tråkigaste intro jag sett på länge...


Usch vad fantasilöst, inte peppad nånstans av detta...- stackars supportrar


Björklöven intro 2009/2010

Tre kortisar...


Mathias Månsson
lämnar Skellefteå AIK med omedelbar verkan av sociala skäl. Han är fri och gå var han vill och frågan är väl var han hamnar nu. Inte hört några klubbar än men det lär komma besked inom de närmsta dagarna dagarna. Då kanske inte Jonte Hedström hade fel när han sa att Skellefteå stad är en död stad...

--------------------------------------------------
    
Joel Lundqvist & Christian Bäckman

ÄNTLIGEN!
lär många Frölundaiter säga imorgonkväll Allt tyder nämligen på att lagets kapten Joel Lundqvist gör comeback på allvar efter sin envisa axelskada. Även det splitter nya förvärvet på vbacksidan Christian Bäckman gör debut för sitt Frölunda hemma imorgon mot Södertälje. Vinner inte Frölunda imorgon så är det nåt som är riktigt galet. Frölunda har nog det bästa laget på pappret nu eller?

-----------------------------------------------------
Tungt för Modo - två viktiga spelare skadade just nu

 
Andreas Salomonsson
och Niklas Sundström är skadade och de vet inte när de kan komma tillbaka.

Ingen hockey idag - abstinens!

Ingen hockey idag, ingen elitserie och jag känner redan abstinens. Vill att det ska vara hockey på tv varje dag. Innan hade jag både Canal+ och TV4-Sport när de började sända kvalserien och sen senare hockeyallsvenskan för några år sen. Nu har Viasat tagit över Hockeyallsvenskan och det gillar jag inte. Viasats hockeyfolk är dåliga, ingen känsla. Hockey-VM sändningarna håller ingen vidare klass faktiskt. Det enda dom kan göra är att värva bra kommentatorer så nu har Viasat ett guldpar i Niklas Holmgren och Calle Johansson. Viasat lockar med en fet lön men jag bävar för den dagen när Niklas Wikegård gör över där för pengarnas skull. Men tycker ändå inte att Viasat är någon hockeykanal, de kan hålla sig till golf och fotboll som är så vansinnigt inte roligt att se på knappt.

Canal+ har många kvar, Arne Hegerfors och Anders "Ankan" Parmström är de bästa kommentatorerna genom tiderna tycket jag. Bästa hockeysändningarna har Canal+ än så länge men frågan är hur länge de har kvar Elitserien. Nu handlar det om vilket bolag som har råd att köpa rättigheterna men knappt hur många tittare dom har. Det är rätt sjukt egentligen.

 

Det finns förövrigt en gammal anledning som gör att jag ogillar Viasat eller TV3 ordentligt. 1989 Globen-VM i Stockholm - när de köpte rättigheterna, det ska sägas att det var inte många som hade TV3 eller parabol på den tiden. Man fick se matcherna i eftersändning på SVT. Hockey-VM ska vara en rättighet för alla att se, det är ju svenska hockeylandslaget som spelar. Idag är det ju fler som har TV3 och TV6 men då 1989 så nådde dom ut till en liten klick tittare. eller rättare sagt de som hade råd att köpa parabol då. Det hade inte vi hemma, inte förrän jag började jobba och tjäna egna pengar och skaffade Canal+ år 2000, precis lagom till SM-slutspelet

---------------------------------------------------------
Det är e n match imorgon, Frölunda-Södertälje. Fattar inte varför inte det ska plocka isär omgångar hit och dit. Gillar inte så små uppehåll.

Mycket hockey denna söndag

Som vanligt är det matchdag för de lägre hockeyserierna och så här gick dagens matcher. Matcher av eget intresse.

Hockeyallsvenskan

Växjö Lakers - AIK  3-1
Troja/Ljungby - Sundsvall 2-1 efter sudden

Div 1 F
Tingsryd-Karlskrona 4-3 efter förlängning

Div 2 B Södra
Åseda - HF Linköping 3-2

Div 2 C Södra
Alvesta-Jonstorp 5-1
Limhamn-Värnamo 5-6

Div.3 C Östra
Lenhovda-Rydaholm 4-1
HA74
-Wettern 3-1
Make Believes-Kalmar 1-5
Skillingaryd-Virserum 5-4

Div.3 C Södra
Åstorp - Diö 7-5

RSK föll i premiären mot Lenhovda

Division 3 Östra - omgång 1

VS

Lenhovda IF - Rydaholms SK 4-1
0-0, 2-1, 2-0
Skott: 42-26 (17-6, 11-12, 14-8)
****************************

Telefonkontakt med Lenhovda
0-0 efter första perioden

-----------------------------

Lenhovda leder med 2-1 efter andra perioden

-----------------------------

RSK blev utan poäng i premiären, Lenhovda ökade till 4-1 i sista perioden som stod sig matchen ut.

Just det ja..

Lämnar huvudämnet på bloggen igen för att:


Hur gick fotbollsmatchen Danmark-Sverige förresten?

jo just det ja.. Danmark vann som jag trodde men bara med 1-0.

Bye bye Fotbolls-VM i Sydafrika..


Div.3: Seriepremiär för RSK ikväll

  VS 

Seriepremiär div.3:
Lenhovda IF - Rydaholms SK
Lenhovda Ishall, 17.00

Då var dags för division 3 i småland att dra igång. Full omgång ikväll och RSK börjar på bortais mot Lenhovda. Det brukar vara tuffa matcher med mycket känslor lagen emellan och antar att det blir så även ikväll. Gabriel Fransson vaktar målet, Nicklas Hård ringde in sig sjuk nu på förmiddagen. Hoppas på en bra start med en seger för RSK:arna ikväll.

Tränare Tomas Jonasson har tagit ut följande lag

Målvakt: Gabriel Fransson (Jesper.S)
Första: Mikael Stridsberg-Christoffer Rohman-Marcus Fransson-Daniel Jonasson-Björn Johansson
Andra: Johan Carlsson-Daniel Hagström-Daniel Herrlin-Henke Gustavsson-Andreas Håkansson
Tredje: Jimmie Färm-Nicklas Johansson-Marcus Koskinen-Anders Svensson-Jakob Johansson
Fjärde: Anton Andersson-Ludvig Persson-Magnus Göransson

Första omgången i div.3 östra
HA74 - HC Wettern
HKL Make Belives - Kalmar HC
Skillingaryds IS - Virserums SGF
IFK Gislaved - Eksjö Hockey

Uppdaterad! -23:e raka Färjestadsegern!


Elitserien Omgång 8
Färjestad-Djurgården
2-1
2-0 0-1 0-0
Mål:FBK: Anders Bastiansen, Antti Pihlström
Mål:DIF: Marcus Kruger
Skott: 24-24
(9-9, 7-9 8-6)
Publik: 6647
*****************************

Sådär, har fått iordning på inlägget, var fullt upp igårkväll så hafsade ihop nåt efter matchen och innan fotbollen.

***************
Dagens referat är periodvis, skriver ner efter varje period ifall det skiftar i uttryck*

DIF öppnar friskt och hemmalaget spelar försiktigt i början. Det är ändå FBK som gör första målet som vanligt. Efter ett försvarsmisstag och kalaspass från backen till Anders Bastiansen som kommer helt fri och kan slå 2-3 gånger på sin egna retur innan första Djurgårdare är där. DIF tappar bakåt i detta läget. Det smäller friskt i matchen och domaren måste ha en konstig nivå i första perioden, bland annat en vansinnig utvisning på Marcus Ragnarsson när han och en FBK:are kör ihop, Ragge åker för en crosschecking, dåligt av domaren måste jag säga. FBK skapar tryck och det dröjer inte länge innan det ringer igen. 2-0 genom skicklige Pihlström som enkelt prickar in 2-0 bakoom en maktlös Ridderwall. Ingen rolig start för honom än så länge. FBK har fått den vanliga ledning man brukar få mot DIF på hemmais. 2-0 innan matchen ens börjat. DIF ser bleka ut, skapar inget och sitter bara utvisade. Full koll på matchen för Färjestad som verkligen har rest sig sen den tunga förlusten för HV senast.

----------

I den andra fortsätter FBK ha koll på spelet och DIF försvarar sig. Marcus Kruger leder poängligan i Elitserien och honom såg man inte mycket av i den första men han spräcker nollan bakom Henrik Karlsson när DIF får ett fem mot tre läge. Viktigt mål för Djurgården som får lite energi och komma in i matchen på allvar. Domaren hittar helt plötsligt ett par billiga utvisningar på hemmalaget vilket ger DIF möjligheter i numerärt överläge men så fortsätter domaren att hitta utvisningar på alla håll så då åker en DIF:are ut och spelet i numerärt överläge försvinner. DIF får mer att säga till om i och med utvisningarna och har jobbat sig in ordentligt. Perioden slutar med ett powerplay för hemmalaget och domaren Niklas Lovefall har en märklig nivå och det märks att han är ganska grön (knappt två år i Elitserien) när det gäller att döma Elitserien. Ingen känsla för matchen så här långt i alla fall. DIF har kommit igång i den andra perioden och håller man sig borta från utvisningsbåset i sista så kan det kanske bli poäng. Men nästa  mål kommer bli matchavgörande tror jag.

--------

I tredje var det ställningskrig, DIF försökte komma till en kvittering men FBK hade koll på matchen och tyvärr är det DIF:s onödiga utvisningar i första perioden som sänker dom. DIF siktade på att ladda om efter Luleå senast och försöka föra matchen mot FBK idag men tyvärr gick det inget vidare idag. FBK vinst med 2-1 och DIF inkasserar sin andra förlust. Man tar emot Rögle på Hovet på tisdag, dags att göra en bra insats eller så väntar bottenträsket ganska snart. Lite sjukt att Färjestad är delad serieledare ihop med HV71 trots en 8-0 förlust mot just HV71

Övriga matcher
Skellefteå-HV71 3-2
SAIK:s nyförvärv från Björklöven: poängsprutan Johan Forsbergs sparkmål avgör matchen. Det betydde 3-1 och HV kom inte närmre än 3-2. David Petrasek fortsatt het i HV71 trots förlusten

Brynäs-Luleå 4-0
Brynäs är på gång och tar en skön seger hemma. Börjar lossna för Gävlelaget. Ett par av målen var riktigt läckra dessutom, bland annat Sebastian Lauritzens 3-0.

Modo-Rögle 2-3
Rögle tar sin första bortaseger på ett år. Då som nu var det mot Modo borta den 1 november 2008. Modo gör en bra match men har inte marginalerna med sig. Rögles målvakt Jurgen Penker vinner matchen åt sitt lag när Modo bombarderade honom som värst. Matchvinnare Dominik Granak med två mål för Rögle.

Timrå-Linköping 5-2
LHC har det fortsatt tungt och är kvar i botten. LHC-keepern Fredrik Norrena bjöd bort matchen med två riktiga tavlor och tveksamma ingripanden. Linköping är en gåta så här långt. Timrås Niklas Anger en av matchvinnarna med sina två första mål. Viktigt att få igång Anger som är en målskytt. Viktig seger för Timrå som haft det knapert i början.

En fotbollsmatch

Lämnar bloggens huvudämne för att trilla åt sidan lite men...


HEJA SVERIGE eller?

Danmark-Sverige 2-0

Det spelas en viktig fotbollsmatch för svenska herrlandslaget idag, de kvalar till VM. Ödesmatch, vinna eller försvinna borta mot Danmark, det blir dansk vinst 2-0 , kom ihåg det! Sverige är för dåligt. De måste överträffa sig själva för att vinna idag. Alla ni fotbollsgalna "experter" därute tycker jag är knasig men det är vad jag tror. En känsla, jag menar Sverige har inte gjort en riktigt bra match på....alldeles för länge.

Ett tips: bygg inte upp förväntningar kring en eventuell förfest kring matchen för förlorar Sverige så är det den en partydödare deluxe. Stämningen försvinner totalt..

Uppdaterad: Tar FBK 23:e raka hemmasegern?


Färjestads BK - Djurgårdens IF
Löfbergs Lila Arena 16.00

Ännu en svår bortamatch för ett DIF som inte spelat bra på de senaste tre matcherna. Senast mot Luleå var det för slarvigt och man drog på sig onödiga utvisningar vilket Luleå tog vara på. Det är samma som inför Luleå idag. Färjestad har som sagt 22 raka segrar och är ruggigt hemmastarkt. FBK vill nog dessutom revanchera sig för senast då man blev förnedrat av HV71 med 0-8. Det var Färjestads värsta smäll sen 1989 då man fick storstryk av Leksand med 11-3

FBK kommer öppna starkt och man har en förmåga att alltid göra det första målet tidigt vilket bruka sänka de flesta lagen. DIF är på väg neråt vad det gäller formen, tycker inte dom har spelat som man bör i de senaste matcherna, så man måste verkligen upp och göra en bra match igen för att sjunka mer

Läget i lagen: Färjestad mönstrar samma lag som senast. Arto Laatikainen, Fredrik Lindgren och Lee Goren saknas fortfarande. Djurgården gör att par små ändringar: Stefan Ridderwall får chansen från start, Nichlas Falk går ner som back igen och Patrick Cehlin går in med Kruger och Engqvist. Kristofer Ottosson är fortfarande fotskadad

Övriga matcher idag
Skellefteå-HV71
Modo-Rögle
Timrå-Linköping
Brynäs-Luleå


**DIF Hockeys introfilm 2009/2010**


MÅSTE SES! - riktigt bra gjord faktiskt!


Div:1: Halmstad föll med flaggan i topp


Div.1 södra
Halmstad-Nybro 4-5
(1-1 2-2 1-2)
Publik: 686 personer i Sannarpshallen.

Det ville sig inte för Halmstad Hockey ikväll heller. Trots att man vände 1-2 till 3-2 så var det Nybro till sist som tog hem segern. Hammers är på rätt spår men når inte ända fram. Nybro började bäst och hade fösrta perioden som ändå slutade 1-1. I den andra kom Halmstad upp lite och när Nybro slarvade i egen zon ett par gånger var det nära. Nybro hade ett mål inne som dömdes bort men fick in 1-2 nån minut senare. Halmstad trummade på och kunde vända på matchen efter två mål av backen Robert Andersson. 3-2 för Hammers såg bra ut men Nybro tog vara på ett powerplay och kunde kvittera innan paus. Känslan var ändå att det var Nybro som skulle hem det. I tredje var det också gästerna som gjorde 3-4 och när 3-5 kom så såg Halmstad ut som ett slaget lag. Men de ville annat och forcerade in 4-5 med en och en halv minut kvar. Mattias Pettersson lämnade kassen och Hammers försökte nå en kvittering men Nybro höll undan. Tycker ändå att Halmstad aldrig ger upp. man bjuder på för mycket stundtals men spelar stabilt långa stunder.

Nybrosegern gav förstås stort jubel hos den tillresta och högljudda bortaklacken som sjöng ner Halmstads unga klack på andra sidan totalt. Klar Nybroseger i klackkampen med.

Halmstads bästa fanns i Robert Sundin och Niklas Wentzel ikväll.

Christian Bäckman klar för Frölunda (till slut)!


Bäckman - när det begav sig senast i Frölunda 2005
Efter många om och men och kanske så har han nu bestämt sig: Christian Bäckman återvänder till Frölunda. Skrev på ett femårskontrakt. Det är ett bra val av Bäckman. Platsar man inte därborta kan han lika gärna spela för Frölunda och hjälpa dom. Här behövs han men inte därborta. Bäckman är stabil men har ingen stjärnstatus så som Niklas Kronwall t.ex. Kan ju förstå att pengarna lockar men det handlar väl ändå om att få spela hockey med ibland. Det är trist för svensk hockey när spelare väljer AHL eller tredjeligan därborta i stället för komma hem och hjälpa sin gamla klubb om så möjligheter finns. Det är min personliga åsikt.

(HV Blå!) - Luleå vann rättvistElitserien omgång 7
Luleå-Djurgården 4-3
1-1 2-1 1-1
Skott: 31-22
(11-8, 13-10, 7-4)
Mål:LHF: Cam Abbott, Jan Sandström, Johan Fransson, Emil Lundberg
Mål:DIF: Marcus Ragnarsson, Andreas Engqvist, Patrik Cehlin
Publik: 5253 personer
***************************


Emil Lundberg gör 4-2

Luleå vann rättvist

Jag återkommer till rubriken alldeles strax. Först handlar det om matchen i Luleå där DIF föll, känslan i maggropen idag var inte så bra, DIF har inte spelat bra de två senaste och det lyste igenom idag. Luleå var steget före och DIF fick inte spelet att stämma men när man väl gjorde det så kom det en kalldusch. Två mål i boxplay var inte bra, de kom i lika lägen och Luleå fick momentum på sin sida. DIF jagade men kom inte ikapp. Tryckte på bra i sista men närmre än Patrik Cehlins 4-3 (hans första, kul!) kom inte DIF. Djurgårdarna får tagga om för att glida ut i Löfbergs Lila på lördag med halvdan ställning. Det känns lite som allvaret kommit ikapp DIF som har kunnat spela ett par matcher i början och chocka motståndarna men ju längre in i serien man kommer så kommer de andra lagen veta hur de ska stoppa DIF. Så det gäller att rycka upp sig och ladda om ordentligt för jag antar att laget de möter på lördag...
....nu åter till rubriken, (HV Blå!)
HV71-Färjestad 8-0
ja ni läste rätt..!
Färjestad blev krossat, förnedrat, överkört, utspelat i Jönköping. HV bokstavligen pissade på FBK
för att uttrycka mig i klartext. Jag kan inte minnas när FBK åkte på en sån här storförlust. Det måste varit många år sedan i alla fall. 8-0. Det är inte kul att ha åkt på en sån smäll men som sagt det tillhör spelet och det kan hända vilket lag som helst. HVs powerplay tog bokstavligen kål på FBK:arna. HV tryckte in fem av åtta mål i spel fem mot fyra. Det måste vara överlägset bäst i Elitserien, inget snack om saken. Men man ska dra i bromsarna med en gång för att detta var bara en match av 55. Nästa match betyder inte en 8-0 seger så mycket eller en förlust. FBK har ju en ny chans om två dagar hemma mot Djurgården för FBK och det kommer bli tufft som alltid när de möts.

-------------------------------------


Timrå-Modo 4-5 efter sudden

Modoiter & Hockeykväll hos mig

Hade hockeykväll här hos mig ikväll och två modogalningar på plats som satt och följde matchen. Matchen började bra men det var Timrå som ryckte ifrån till 2-0 och inga glada miner på Modofan 1 och Modofan 2 av förklarliga skäl i puas. Men en rejäl utskällning av Coach Horava i pausen tände Modoiterna rejält i den andra perioden. Modo kommer igång mer och mer och får en reducering och lite neutralare ansikstdrag hos de båda. När de sen får se 2-2 så vaknar dom till ordentligt. Modo vänder på matchen och tar ledningen med 2-3 innan paus. Det ser bra ut för Modo inför sista och när 2-4 kommer genom så trodde jag att det skulle bli andra raka trepoängaren för Modolaget men men skam den som ger sig. Jag sa till mina båda Modoiter att "det här grejar sig". Fast det kanske kom av sig lite när Gabriel Karlsson pillade in 3-4 med ca 2 min kvar. Modoiterna i min soffa hade en tydlig ökning i puls nu och föröskte gömma sig bakom kuddar och liknande när slutet skulle avgöras. "Men lugn de vinner" - fortsatte jag. Men fel skulle jag få och tur att jag höll i muggarna på bordet när Pär Styf dundrade in 4-4 med blott 9 sekunder kvar av matchen. Båda Modoiterna var på väg ut på balkongen för att hoppa av ren ilska. Det skedde inte utan de fick istället se Modos Josh Green avgöra i sudden och ge pojkarna lite glädje tillbaka. Men det muttrades en del när de gick men tror att i efterhand är de nog glada att det blev två pinnar i alla fall. Matchens lirare i Modo ikväll var helt klart norrmannen Mats Zuccarello-Aasen med ett mål och två assist, och var även inblandad i segermålet i sudden. Starkt av Modo att vända 0-2 men kanske mindre smickrande att tappa 2-4 på de sista två minutrarna av matchen. Målvakten Niklas Svedberg måste bli förstekeeper efter matchen idag. Han kommer bli ännu bättre om han får chansen denna säsongen.

Rögle-Skellefteå 2-4:
Förvånad. Trodde på Rögle

Linköping-Frölunda 5-1:
Trodde på LHC innan matchen och jag fick rätt. Tror LHC vill ta kommando på hemmaisen och vara svåra att slå där. Frölunda har det fortsatt svårt men de har ju en del skador som påverkar. Alla väntar nog på Joel Lundqvists comeback men jag tror inte han blir den frälsare a la Peter Forsberg i alla fall.

Södertälje-Brynäs 2-3:
Brynäs ångar på, verkar fått upp glöden! SSK kom tillbaka i slutet men räckte återigen inte ända fram.

Två svåra bortamatcher väntar DIF

Luleå borta ikväll för DIF


Luleå Hockey -Djurgårdens IF
Coop Arena 19.00

Två svåra bortamatcher för DIF väntar. Börjar med Luleå borta ikväll, kanske tuffaste matchen på programmet så här långt om man bortser från Frölunda borta som ändå blev en enkel seger till slut. Luleå är vassa i år och kommer nog vara bättre på hemmaisen än på mycket länge. Ledda av Bröderna Abbots och Karl Fabricius så kommer Luleå blir svårslaget i vinter. Visserligen har DIF tre raka segrar i Coop Arena men tror att det kan bli tufft att bibehålla den sviten ikväll

Läget i lagen:
Hemmalaget Luleå
 mönstrar Anders Nilsson med fortsatt förtroende i målet. Lagkapten Anders Burström är åter i spel och går in med Pär Ahlbrandt och Niklas Olausson.

Läget i Djurgården: DIF mönstrar samma lag som senast. Gustaf Wesslau i målet, Kristofer Ottosson saknas fortfarande. Det var en skön seger senast men spelmässigt var det inte bra alls. Man började piggt första 15 minuterna i första senast mot Linköping, men sen var det bara Linköping. Man måste upp ett snäpp igen, Man får inte fastna i egen zon för mycket för det straffar sig till slut. Det måste dom jobba bort och komma upp mer i banan, vinna mer puck. Mackan Nilson har vi inte sett mycket av faktiskt, men var bra mot LHC och säkert bara för att jag tyckte att han inte klivit fram innan. Vill dock se mer av Mathias Tjärnqvist som inte varit särskilt framträdande heller.
Gäller att vara med från början idag, Luleå kommer starta i en vansinnigt tempo.

Nedsläpp 19.00

Full omgång i Elitserien ikväll

Elitserien, omgång 7
Nedsläpp: 19.00

Luleå-Djurgården

Timrå - Modo

Rögle-Skellefteå

Södertälje - Brynäs

Linköping - Frölunda    *CANAL+-matchen*

HV71-Färjestad


"Christian Bäckman hamnar i Frölunda trots allt?"


Bäckman snart i Frölundatröjan?

Det har varit många turer kring Christian Bäckman, f.d Columbus. Senast
tackade han nej till Montreals sista bud men nu förhandlar han med Frölunda igen och de har kommit långt. Är nog barar ent tidsfråga. Bäckman var ju på gång för ett tag sen men ville testa i Florida men fick sparken där med.

Hockeyallsvenskan ikväll!

Hockeyallsvenskan, omgång 7
Nedsläpp: 19.00

Leksand - Oskarshamn
Leksands återtåg står färdigt att åka mot en högre nivå men fram dit är det långt. Men man slår Tommy Salos Oskarshamn hemma ikväll. Allt annat är en skräll.

Almtuna - Örebro
Almtuna siktar mot toppen, ny vinst mot Örebro ikväll?

Västerås - Mora
VIK Hockey verkar starka i år. Tror på hemmavinst för "Gurkorna"

Bofors - Malmö
Bofors kan blixtra till men man slår inte Malmö. Tråkigt tips? ja kanske men Malmö vinner!

Rättvisa.

Rögles Mikael Gath avstängd två matcher för tacklingen i ryggen på Linköpings Erik Andersson

** Rättvisa.

Förlust i genrepet för RSK

Genrep inför seriestarten i div.3

 VS   
Diö Hockey - Rydaholms SK 7-2

Diö vinner skotten med förkrossande 66-25. RSK fick sig en lektion av ett mycket bättre och starkare Diö. Coach Johan måste vara hyfsat nöjd med sitt manskap inför seriestarten. RSK:s bäste var förstås målvakten Nicklas Hård som fick slita ont i kassen. Jag tror att Diö kommer vara med i toppen på Skåneserien.

För RSK som inte haft så de bästa resultaten på slutet gäller det att samla ihop sig och ladda för serien. Tror att det kommer bli stabilare spel framåt när man fått ihop gruppen lite mer. Det tar ett tag att spela in nya killar i laget och innan man har en grupp så att säga. Men är övertygad att Tomas Jonasson kommer få ordning på RSK-skutan. Ser fram emot serien och kommer följa RSK som trots allt är laget i hjärtat. Klubben man är född och uppväxt i

Nicke själv kommenterade förlusten så här:
"vi förlorade me 7-2 och Diö vann skotten med 66-25 (inte säker på 25 men har för mig det) så de var flera klasser bättre än oss, mycket mer skridskoåkning och vi satt mest i utvisningsbåset. Jag hade nog mellan 20-30 skott i slottet så det var rätt svettigt. Men bara att ta nya tag mot Lenhovda på söndag i seriepremiären. För då börjar allvaret! avslutar Nicklas

Grabbarna tippade ikväll:

Viktor Rydén: VANN denna omgången, den ende med ett rätt resultat!
DIF-LHC: 4-2: RÄTT men fel resultat
BIF-HV: 3-5: FEL
Modo-SAIK : 3-4: FEL

FBK-SSK: 3-1: HELT RÄTT!!!

****************

Jokkmokk: två halvrätt
Modo-SAIK 2-1: Rätt men fel resultat
DIF-LHC     2-2: FEL
FBK-SSK    5-1: Rätt men fel resultat
BIF-HV71   3-4: FEL


****************
Modo: två halvrätt
Modo-SAIK 3-1: RÄTT men fel resultat
BIF-HV       1-4: FEL
DIF-LHC     4-2 -Rätt men fel resultat
FBK-SSK    2-3  -FEL

David Printz sköt DIF till seger!


David Printz t.v avgjorde med sitt 2-1 målOmgång 5
Djurgården - Linköping 2-1
1-0 0-0 1-1
Skott:  23-36
(12-10, 4-10, 7-16)
Mål DIF: Michael Holmqvist och David Printz
Mål LHC: Niklas Hävelid
Publik: 6011 personer
*******************

Djurgården hade turen på sin sida
Men segern var oförtjänt om man ska vara riktigt ärlig. Man ägde de första 15 minuterna sen var det bara Linköping. Gustav Wesslau räddade DIF flertalet gånger fram till i sista perioden när LHC:s press gav utdelning till slut. Niklas Hävelids skott letade sig in mellan benskydden. Då var det bara LHC på isen, DIF kom inte ur egen zon. Efter målet fortsatte LHC trumma på och det var sånär att pucken gick in till 1-2. Med cirka tre minuter kvar när DIF har sitt första lite längre anfall på länge så drar LHC på sig en utvisning, Wesslau sticker men DIF fortsätter anfallet, Nichlas Falk hittar David Printz som glider in och prickskjuter med lite tur in 2-1 över högre axeln på Fredrik Norrena och in i mål. Vilt jubel på Hovet och här i lägenheten. DIF har inte haft någonting i den sista perioden men går upp och avgör matchen. Turen på sin sida ikväll men ibland kanske man förtjänar den orättvist. LHC plockar Norrena och får ett par lägen där Gustav Wesslau står i vägen. Tiden rinner ut och DIF tar sin första hemmaseger för säsongen. Skönt!

Bäst i DIF ikväll
*** Marcus Nilson
** Gustav Wesslau
* Jimmie Ölvestad

***********************

Övriga matcher ikväll - många trendbrott som bröts

Brynäs - HV71 2-1
Äntligen!
säger man nog uppe i Gävle med efter första trepoängaren var bärgad hemma mot självaste HV71 och deras första förlust i Elitserien.

Färjestad-Södertälje 3-1
Så kom den 22:a raka hemmasegern för FBK. SSK kunde inte rubba FBK heller.

Modo - Skellefteå 6-2
Islossning, proppen ur och äntligen för många Modofans som gått ner sig de senaste dagarna efter förlusterna. Tänker då på en speciell supporter i min närhet.. Nu bevisade dom att dom kan vinna även utan Peter Forsberg i laget. Personligen trodde jag Modo skulle vinna efter Per-Åge Skröders båda inledande mål.


Inför ikväll: Lejonen från Linköping kommer på besök

Elitserien omgång 6
Djurgårdens IF - Linköpings HC
19.00 på Hovet

Ronnie hyllas innan matchen
Högtidligt värre ikväll när Ronnie Pettersson ska hyllas för sina insatser i Djurgårdströjan. För motståndet står Linköping. Nu gäller det att vara på tårna från start för DIF och få en bra start. Se till att knyta till säcken idag när tillfälle ges och inte tappa matchen i slutet. DIF lär vara revanschsuget ikväll. DIF mönstrar Gustav Wesslau i målet och det är bara Kristoffer Ottosson som saknas. 

IKVÄLL: Håll ögonen på DIF:s X2000-kedja... avslöjar senare vilka det är :)

Linköping som ännu inte har vunnit borta, kommer från seger hemma mot Rögle senast. LHC mönstrar samma som senast preliminärt. Erik Andersson verkar vara okej efter smällen av Gath senast. Han tränade med laget igår och räknas med att spela.

Övriga matcher:
Brynäs-HV71
: Tar Brynäs första hemmasegern ikväll?
Modo-Skellefteå - Bryter Modo trenden ikväll?
Färjestad-Södertälje: Blir det 22:a raka hemmasegern för FBK?

Fyra matcher ikväll

Djurgården - Linköping
Ronnie Pettersson
kommer hyllas ikväll innan matchen

Brynäs - HV71

Modo - Skellefteå
Modo
jagar en seger hemma mot SAIK för att bryta sin dåliga trend

Färjestad - Södertälje
Färjestad
har mäktiga 21 raka segrar hemmaisen, blir det den 22:a ikväll?

#6. Ronnie "Rompa" Pettersson hyllas ikväll


Ronnie Pettersson i tröja #500

#6. Ronnie Pettersson kommer hyllas på Hovet innan matchen mellan Djurgården och Linköping ikväll. Ronnie fick ju som bekant inget nytt kontrakt med DIF i år men ikväll ska han avtackas. Höjdpunkterna för Rompa har vart många men här är några axplock: 

* "Rompa" gjorde samtliga tre mål borta mot Björklöven 1999 i den sista grundspelsomgången men tyvärr föll DIF i förlängning 3-4. i och med det blev Ronnie Pettersson blev – högst sensationellt – den första Djurgårdsbacken att göra ett hattrick i Elitserien.


* 11 oktober 2008 blev Ronnie den sjätte medlemmen i den exklusiva 500-klubben, den lilla skara spelare som gjort 500 Elitseriematcher eller mer i Djurgårdströjan. När Ronnie spelat sin sista match 28 febriuari i våras och karriären avslutades hade Ronnie gjort 539 Elitseriematcher varav 87 slutspelsmatcher i Djurgården och svarat för 77 poäng, 25 mål och 52 assists.

Tredje raka förlusten för Frölunda!


Bröderna Abbott: Cam & Chris gjorde sju poäng ikväll

Frölunda - Luleå 2-6
(1-1 1-3 0-2)
Skott: 34-17
(12-4, 13-7, 9-6)
Publik: 9463, sämsta siffran sen december 2003..

Bröderna Abbotts sänkte Frölunda
Valde att se denna matchen ikväll. Tänkte att Frölunda kommer köra över Luleå och visa att man är ett hemmastarkt lag. Frölunda började piggt och skaffade sig välförtjänt ledningen. Man fortsatte i samma stil efter målet men istället är det Luleå som får en tidig kvittering på en styrning. Frölunda äger första perioden men det är bara 1-1 efter första perioden, 12-4 i skott för hemmalaget dessutom. I den andra perioden fortsätter Frölunda spela så som man vill men så kontrar Luleå och huxflux är det 1-2. Oturen fortsätter för hemmalaget som drar på sig ett boxplay i tre mot fem. Mats Lavander slår in en retur och det är 1-3. Boxplayet fortsätter för Frölunda, ex-frölundaiten Karl Fabricius tar sig in framför mål och på returen blir det 1-4. Frölunda förstås chockat. Luleå är äckligt effektiva i den andra perioden, visserligen reducerar Frölunda till 2-4 men efter två perioder är det 2-4 men 13-7 och totalt 25-11 i hemmafavör. I den tredje försöker Frölunda och man gör det hyfsat och skapar chanser men man får inte till det i avsluten samtidigt som Anders Nilsson i Luleåkassen storspelar. Man har inte råd att slarva eller tappa en puck till någon av bröderna Abbott för det är Cam Abott som sätter spiken i kistan. 2-5 med fem minuter kvar. Luften går ur hemmalaget efter målet och återigen så lämnar publiken arenan långt innan matchen är slut. Man har oerhört stora krav på sitt Frölunda. I Luleå var kedjan med bröderna Abbott och Karl Fabricius var vassast ikväll, även Mats Lavander med sina två mål. Frölunda satsar i slutet med att plocka Johan Holmqvist men det slutar i att Chris Abbott gör 2-6 och sitt tredje mål för kvällen och är stor matchvinnare ihop med tvillingbrorsan Cam. De gör 7 poäng ihop ikväll. Förövrigt så har Karl Fabricius tre assist och är en bidragande orsak till att Frölunda välts på hemmaplan. Skön revansch för Fabbe. Skotten ja förresten, Frölunda vinner skotten med 34-17!! sex mål på 17 skott är ju riktigt bra. Äckligt effektivt.

Frölunda har inte fått ihop det än och skadorna gör att man inte kan börja spela ihop laget samtidigt som Johan Holmqvist inte alls presterar som han ska. Men var så säkra på att om en tio omgångar kommer det vara ytterst svårt att slå Frölunda framför allt på hemmaplan. Det kommer bli bra i Göteborg längre fram. Var så säker. Luleå har ett bra lag i år och de kommer nog göra en bättre säsong än på bra länge. Säsongen är lång men det ser onekligen bra ut för norrbottningarna. Nu väntar Djurgården hemma på torsdag.


Rögle-Timrå 3-2
Rögle tar en ny tre poängare i en match där Timrå hade mycket av spelet och skapade mycket, vinner skotten bland annat men det hjälpte inte här heller. Rögles Mathias Porseland direktskt 3-2 som blev matchavgörande.

Hört om Modo Hockey...


Modo The Heart of hockey?

Modo går inte som tåget, Modo går inte alls. Det är inget roligt läge och det snackas inget positivt om laget sen Peter Forsberg klev av. Tongångarna är inte höga om laget för tillfället.

- "Utan "Foppa" i laget har Modo sett lika stabilt ut som korthus i styv kuling. 0-5 i baken mot Södertälje understryker att något är sjukt i Örnsköldsvik - i år också. Och man kan inte skylla på tränaren två år i sträck." - Hockeykanalen.se

- "Utan Forsberg är Modo totalt tandlöst" - Niklas Wikegård

- "Modo ska kunna prestera utan Foppa, laget är namnkunnigt och ska inte vara så här dåliga" - Mikael Renberg

Inför kvällens matcher

Frölunda Luleå
Frölunda lär vara taggat till tänderna när man entrar isen ikväll. Två raka förluster är nog. Skadeläget är ljusare men fortfarande saknas finländska duon Riku Hahl och Ville Mäntymaa, dessutom saknas Joel Lundqvist. Pebben Axelsson och Patric Blomdahl räknas med ikväll i laget. För en spelare i Luleålaget är det revansch som gäller. Karl Fabricius fick sparken från Frölunda för några veckor sen och nu gör han sin första match i Göteborg som motståndare. tar han gruvlig revansch? Tyvärr så tror jag att Luleå får lida för två raka Frölundaförluster.

Mitt tips: 4-2

Rögle - Timrå
Kaxiga Rögle får klara sig utan sin fuling Mikael Gath som tacklade en hjälplös Erik Andersson onödigt fult i ryggen senast mot Linköping och är avstängd. Inte helt obefogat faktiskt. Det har vart mycket snack och fula grejer kring Gath på sistone men till sist åker man dit. Gästerna Timrå saknar tre spelare: Daniel Corso osäker och artistspelarna Petr Caslava och Martin Sonnenberg har ännu inte anlänt. Ett Timrå som kommer till Lindab Arena med en förlust i ryggen senast mot HV71 och det blir inte lättare ikväll.

Mitt tips: 4-2

Gästtippare: Adamski

Idag fick jag in sista tipset inför Elitserien och serien har ju dragit igång men vissa är ju lite slöare än andra men här kommer det:
********************************


Adamski

Motivering: "Sådär nu kommer min tippning - Adam tippar HV71 till guldet och sitt eget Luleå som trea i tabellen
 
1. HV71     -SM-GULD-
2. Frölunda
3. Luleå
4. Färjestad
5. Linköping
6. Brynäs
7. Djurgården
8. MoDo
-----------------
9. Skellefteå
10. Timrå
-----------------
11. Rögle
12. Södertälje


S k a n d a l ! !


Andreas Jämtin

Idag klockan elva kom domen mot Andreas Jämtin i målet mot Michael Sundlöv. Jämtin förlorade fast det var Sundlöv som startade alltihop. Andreas dömdes av Gävle tingsrätt att betala 40 dagsböter a´400 kronor.

Jag gillar inte det här och är helt emot att det gick så här långt.

Jag hoppas också för hela hockeysverige och övriga hockeyvärlden att fighter och annat avgörs på isen och disciplinämnder istället för av polis, åklagare och domare.

– Jag skulle inte ha stått där och definitivt hållit käften, sa Sundlöv efter att det hade hänt.. han erkände ju att han startade alltihopa i alla fall..

Två matcher idag i Elitserien

Omgång 6

Rögle - Timrå

Frölunda - Luleå
Karl Fabricius tillbaka i Göteborg
som motståndare. Ger han svar på tal?

DIF kom undan med oavgjort

Här kommer det, lite sent men lite om matchen mot Brynäs
- - - - - - - - - - - - - - - - -
Omgång 5
Djurgården - Brynäs 4-4 efter sudden death
3-0 1-3 0-1 0-0
Skott: 30-21 (11-3 7-10, 15-4, 9-7)
Mål DIF: Marcus Kruger, Michael Holmqvist, Andreas Holmqvist, Andreas Engqvist
Mål BIF:
Jonatan Granström, Stephen Dixon, Juuso Hietanen, Ove Molin
Publik8094 personer (Fullsatt)
*********************


Jubel när Brynäs räddade en pinne

DIF på hemmais igen inför ett fullsatt Hovet och bra drag på läktarna. Matchen börjar riktigt bra och Marcus Kruger ger DIF ledningen ganska omgående. Sen skulle det rulla på och DIF har 3-0 efter varsitt mål av bröderna Holmqvist, Andreas och Michael. Bara Djurgården i första perioden och 11-3 i skott. Det såg riktigt bra ut.

I andra perioden får gästerna chansen i fem mot tre och det resulterar i först 3-1. Boxplay i fyra mot fem fortsätter, DIF försvaret går bort sig rejält och Stephen Dixon får fritt fram mot Wesslau och det är 3-2. Två snabba och DIF har gett bort två enkla mål och gästerna från Gävel är helt plötsligt med i matchen. Brynäs jobbar sig in i matchen mer och mer och jagar kvittering. Men då drar dom på sig en utvisning och Ante Engqvist kan göra 4-2 på klappklapp vis. Brynäs kommer mer och mer och trummar på. Det ger också resultat. 4-3 kommer genom Hietanen där Wesslau var skymd. 4-3 står sig till paus men Brynäs har tagit över matchen.

I sista är det bara Brynäs och DIF kommer inte upp alls. DIF får chans till ett jätteläge i slutminuten men man tappar pucken till Ove Molin som kommer helt fri från rödlinjen och sätter säkert 4-4. Matchen går till förlängning där det är Brynäs som styr men matchen slutar 4-4. En viktig poäng för Brynäs men otroligt tungt för Djurgården som hade matchen men tappade den totalt. Det blev en poäng med blotta förskräckelsen. Hardy har lite att fundera på till nästa match. Djurgården måste jobba hela vägen ut och det gör man inte än. Man börjar bra men det verkade som de trodde de vunnit efter 3-0 efter första, men icke.


RSK föll hårt i Skåne

Div.3: träningsmatch inför seriestart

  VS RSK
Glimma Hockey - Rydaholms SK 10-0

Ett kraftigt decimerat RSK åkte ner med endast två femmor igår lördag. Inte mycket att säga om. Det funkar inte i längden att spela på två femmor i en seniormatch men Rydaholmsdagen och annat gjorde att det föll bort många tunga pjäser igår. Många ordinarie spelare borta alltså. 

Till matchen mot Diö på tisdag hoppas jag och tror att man ställer upp med bästa möjliga lag

Uppdateringar under helgen

Är hemma i Småland för den traditionella hemvändardagen imorgon. Men kommer slänga in nåt litet inlägg så fort jag får tid. Det är fullt schema imorgon men nåt ska jag slänga in och tills dess:

Trevlig helg kära läsare!

RSK tog första segern!

Träningsmatch inför seriepremiär i div.3

RSKVS

Rydaholms SK - Glimma Hockey 7-5

Inte lyckats få så mycket info från matchen mer än att nyförvärvet nr.23 Daniel Herrlin gjorde tre mål och ett assist. Tror RSK kommer få stor nytta av Danne i vinter.

Viktor Rydén var plats och kommenterade matchen så här:
"Hyfsad match, inget vidare motstånd 3 kedjor och 2 bakpar och 80% av glimmas lag var juniorer.
Riktigt imponerad av Herrlin, bra fart och skön teknik. Hård spelade också riktigt bra idag, ser bra ut iår om man kan få bort några söndagsåkare
"

tack för kommentarerna Vicke!

Djurgården tog stark femetta i Göteborg!Elitserien - Omgång 4
Frölunda Indians - Djurgårdens IF 1-5

0-2 1-2 0-1
Skott: 30-21 (6-10, 15-4, 9-7)
Mål VF: Andreas Karlsson
Mål DIF:
 David Printz, Marcus Kruger, Christian Eklund, Kyle Klubertanz & Andreas Engqvist
Publik: 10102 personer


****************
DIF på bortais i Göteborg inför ett fullsatt tokgalna göteborgare brukar vara en riktigt tuff uppgift och jag hade en hög puls när det började. Matchen började trevande, DIF tog tag i pucken och matchen var igång. Satt och väntade på att Frölunda skulle börja trumma som de vanligtvis gör på hemmaisen men det uteblev helt i den första perioden. När utvisningarna sen började trilla för DIF så var det nog dags för ett hemmamål men icke. DIF försvarar sig bra och i

slutet av ett boxplay drar David Printz upp pucken och skjuter ett skott som Johan Holmqvist bara ska slå undan pucken men slår den i en båge in i eget mål. Sånt som händer men vet inte hur man ska kommentera det där. DIF får chansen ett par minuter senare i ett powerplay och Marcus Kruger gör 0-2 efter en styrning som blir retur på där Marcus vallar in pucken på baksidan av Honkens benskydd och in i mål. DIF har verkligen flytet ikväll som man behöver och det är så många matcher som jag tycker DIF har haft det emot sig förra säsongen och så men idag förtjänar man den också. 0-2 i paus i en första period där DIF ägde och vann skotten 10-6.

Nu skulle nog Frölunda komma ut som ett nytt lag i andra och spela sån hockey som man vill men DIF fortsätter och hålla i pucken och lägga djupt. Men ju mer matchen går desto mer Frölunda i den andra perioden men trots det så är det DIF som gör matchens tredje mål. Christian "Fimpen" Eklund gör målet efter 5.42 på en kontring. Skönt men det är som svårast att leda med 3-0 sägs det. Frölunda vinner skotten i den andra perioden klart men ändå så avgörs matchen i praktiken när Kyle Klubertanz gör 0-4 på ett diskuterat mål men väldigt snyggt. Jakob Josefsson åker baklänges in i zon med kroppen inne i zonen men pucken på andra sidan men kommer in, släpper till Kruger som iskallt droppar mellan egna ben till en framrusande Kyle Klubertanz som lurar Honken och lägger in pucken med en backhand. Diskussion om det var mål men Thomas Andersson dömer mål. DIF hade många utvisningar men detta domslutet gick rätt väg. Tungt för Frölunda nu men de fortsätter att försöka och lyckas få med sig en avvaktande utvisning där Andreas Karlsson hittar rätt bakom Ridderwall. Lill-Riddarn som gjorde en mycket bra match men ärligen så var jag orolig för hans form. Han har fått chansen ett par gånger just mot Frölunda och inte imponerat men beroende för hur DIF spelar så kanske det passar honom och gör honom mer stabil där bak. Målet var viktigt för Frölunda som jobbar för ett andra innan paus men DIF håller ut och 1-4 i paus. Skotten var förkrossande 15-4 till Frölunda i andra perioden

I tredje hände det inte så mycket, Frölunda försöker men ser ganska uddlöst ut stundtals när man inte får till det. DIF punkterar matchen genom Andreas Engqvist i spel fem mot fyra och då strömmar folk ur arenan. De återstående sex minuterna spelas av och DIF vinner enkelt får man nästan säga med hjälp av ett par billiga mål i början men kul att se att DIF får lite flyt ibland med. En rolig situation i slutet, efter 15.43 Jakob Josefsson åker hemåt efter en icingavblåsning med ett leende på läpparna och när han åker förbi Frölundabåset så kan han inte hålla sig för flin. Där syntes det tydligt att DIF hade full koll på indianerna denna kväll. Detta var nog en väckarklocka för Frölunda som har en del att fundera på till nästa match. DIF tar emot Brynäs hemma på lördag inför mycket publik på hemmais förhoppningsvis. Bara att ladda om batterierna.

**************************************
Intressant notering i alla TV-intervjuerna. Nu i efterhand när man sett ett antal TV-bilder där Frölundaspelarna får frågan vad det beror på varför det inte funkar: Oskar Hedman, Andreas Karlsson och Per-Johan Axelsson, ingen av de tre hade nån bra förklaring på vad som hände ikväll. Märkligt uttalande tycker jag. De kommer nog ha en del att jobba med framåt.

Bäst ikväll i DIF:
*** Marcus Kruger
** Stefan Ridderwall
* Andreas Engqvist

Övriga matcher ikväll:
Rögle - Luleå 3-0
Jag säger då det. Vilken pajas man har därnere lååååångt söderut. Mikael Gath, det var bara löjligt att se hur han försökte psyka bröderna Abbott som svarade med helt rätt medicin, inte bråka tillbaka och bara hånflina pajasen i ansiktet gång på gång.

Modo - Brynäs 1-1 efter sudden
Två bleka lag som bara lyckades dela på poängen ikväll i en match där Brynäs hade det mesta och det bästa och kanske var förtjänt av en trepoängare. För Modo ser det inte så kul ut just nu, tung start i serien fast den bara börjat.
Dom verkar vara annorlunda direkt nu när Foppa klev av. Där krävs en uppryckning. Brynäs däremot är på väg på rätt håll och blir bättre och bättre.

Timrå-Södertälje 3-1
SSK fick viktig ledning men Timrå vände på 8 sekunder. Psykologiskt.

Div.3: RSK träningspelar hemma ikväll också

Träningsmatch inför seriepremiär i div.3

RSKVS

Rydaholms SK - Glimma Hockey
-  -  -


Återkommer med info från den matchen

inför kvällens matcher i Elitserien

Frölunda - Djurgården
Riktigt tuff match för Djurgården som inte vinner för ofta i Göteborg. Frölunda regerar i sitt Scandinavium men hoppas att DIF kan strida hårt och knipa minst en poäng. DIF utan Ottosson och Nilson. Frölunda får vänta på Joel Lundqvists comeback. Stefan Ridderwall står sin första match i DIF för säsongen står för DIF ikväll och det ger mig en känsla i maggropen. Vilken får ni reda på efter matchen..

Rögle-Luleå
Bröderna Abbotts återkomst kommer inte ses med blida ögon men de kommer skratta sist. Rögle tog poäng senast och kommer vara hemmastarkt denna säsongen med men Luleå är nog strået vassare ikväll.
Tips: 3-5

Timrå-Södertälje
Känslan säger att Timrå vinner hemma mot SSK. SSK imponerar inte.
tips: 4-1

Modo-Brynäs
Ska bli riktigt intressant att se hur Modo är utan Peter Forsberg ikväll, man måste höja sig ett snäpp minst och Brynäs kommer tajta till det bakåt. Gävlelaget har haft en tuff inledning och jagar sin första seger. Tror ändå att Modo är starkare och bevisar att de kan vinna även utan Foppa.
Tips: 3-1


Frölunda väntar i sin borg..

Frölunda-Djurgården, Scandinavium 19.00
usch, nervöst. Det är en svår match och som sagt DIF bröt förlusttrenden där i våras, jag var på plats när DIF vann med 2-1, Fredrik Bremberg avgjorde på straff i den andra perioden. Ikväll gäller det att DIF verkligen är med från början.

RSS 2.0