Mål:DIF: Andreas Engqvist
Mål:BIF: Jonas Nordqvist
Publik: 7490 personer på Hovet

Brynäs tråkade ut Djurgården - Oavgjort
Det blev delad pott igen när lagen möttes på Hovet ikväll. Brynäs backade hem och hjorde det svårt. Spelade smart stundtals och Jakob Markström var rena väggen. DIF startade riktigt bra och spelmässigt var det ett lag på banan i början men det var ändå Brynäs som gjorde mål först. Det blev en svår match för Djurgården idag.

Första perioden startar bra för DIF:s del som sätter tryck direkt. DIF vill ha koll på matchen från start och snart så är det rakt spel ur egen zon. Man hamnar djupt nere i Brynäszonen och snurrar runt ett bra tag men det skapas ändå inte så mycket farliga målchanser. Tyvärr är det så här för ofta. Jimmie Ölvestad har bra fart och får en macka på offensiv blå och kommer fri men dras ner av en brynäsback och domaren blåser straff. Straffen slås av Marcus Nilson som nästan lyckas, han trixar med klubban och lägger en backhand som går under store Jakob Markström i målet men går stolpe ut. Inget mål alltså men vilken straff det hade vart om den gått in. DIF har övertaget och det är mer eller mindre spel mot ett mål i perioden men vad händer då. På en av få chanser gästerna har så gör de mål. Ett skott som smiter in mellan benen på Gustaf Wesslau, det känns lite snopet men det gäller att skapa målchanser och göra mål på dom. Skotten går till Brynäs 5-7. Det speglar inte spelet på isen men Brynäs gör det bra så här långt.

Andra perioden: Börjar som första med att DIF tar kontrollen och försöker sätta tryck direkt. Man försöker gå rakt på mål för att jaga ett mål. DIF verkar ha snackat lite i paus för man snurrar inte lika mycket utan man går rakare på mål och avsluten är fler men men men det står en målvakt som heter Jakob Markström i kassen som fullständigt storspelar. Brynäs får backa hem och försvara sig men då och då får de lägen att gå upp och kontra och ett par gånger är det riktigt nära ett mål. DIF trycker på men har förfärligt svårt att göra mål och skapa heta chanser. Brynäs har ett powerplay som man dock inte lyckas utnyttja. Skotten: 11-10

Tredje perioden:
DIF börjar perioden med att döda ett boxplay där det är DIF som faktiskt har de farligaste lägena. Backen Oskar Eklund kliver fram och fixar ett friläge men Markström räddar den gången. Brynäs får ett jätteläge när Magnus Kahnberg kommer igenom men hakas upp, domaren dömer straff och Kahnberg tar den själv, glider fram mot Wesslau men lyckas inte sätta pucken. 1-1 i varsin missad straff. Efter det är det bara Djurgården som försöker och försöker att ta ledningen i matchen, man får möjlighet i spel fem mot fyra men det är alldeles för många pass istället för att skjuta och gå på retur. Jakob Markström storspelar på chanserna som skapas. Brynäs har inte mycket att komma med under några minuter. Brynäs tråkar ut Djurgården de sista minuterna och matchen går till förlängning. Riktigt tråkhockey från Brynässidan men effektiv möjligtvis. DIF har svårt återigen att göra mål. Det måste bli bättre det räcker inte att snurra i anfallszonen i tio minuter i varje period.

Förlängning: I sudden är det spel fyra mot fyra, det börjar trevande, Djurgården förstör väl chansen när man drar på sig en utvisning. Brynäs får ett jätteläge i spel fyra mot tre. Men inget mål då fast i slutsekunden av den första så kommer en ny vilket betyder att Brynäs får avsluta i spel fyra mot tre. Därmed blir det bara en DIF-poäng. DIF försvarar sig bra och kan till och med kontra ett par gånger men Markström är i vägen som vanligt. Matchen slutar 1-1 och lagen får varsin poäng.

Jakob Markström vinner poängen åt sitt Brynäs ikväll!

Djurgårdens tre bästa ikväll
*** Gustaf Wesslau
** Jimmie Ölvestad
* Kristofer Ottosson

----------------------------------------------------------

Frölunda-HV71 7-3
Frölunda säkrade nog sin slutspelsplats ännu mer ikväll efter seger mot serietvåan HV71. En match med känslor som det altid är när lagen möts. Derbykaraktär och slutspelskänsla nästan direkt när årets slagsmål utspelades mellan Fredrik "Myggan" Pettersson och Per Ledin, en retsticka från varje lag alltså. Båda fick förstås matchstraff. Det blir mycket utvisningar i matchen och särskilt för HV71 som inte alls är på hugget. Frölunda gör två snabba i slutet av andra perioden som avgör matchen. 5-2 inför sista så kändes matchen ganska avgjord. Tror dock inte att HV ville att det skulle rinna iväg i slutet. Matchen slutar 7-3. Det kan inte vart kul att vända hem i bilen ner till Halmstad för vissa personer denna kvällen.

Linköping-Skellefteå 4-2