NHL: Rewind 28/2


Dagens citat:

@Twitter


"Linköpings HC lanserar LHC-F dieten lagom till kvalserien
"

DIF-TV: Tony Zabel fokuserar bara på lagets spel inför morgondagen


REKLAM: Dagens låt: Unite (Defqon 1)


SVERIGES BÄSTA KLACK! - Järnkaminerna! - Djurgårdens IF


DIF kravlade över strecket - Straffsegern satt hårt inne

Elitserien 2011/2012
Omgång 52

'

#46. Pontus Åberg klev fram och satte sin straff - Matchvinnare!

Djurgårdens IF - Linköpings HC 2-1 efter straffar
0-0, 0-1, 1-0
Skott: 17-13 (6-8, 11-5,
Mål:DIF: Mathias Tjärnqvist & Pontus Åberg (straff)
Mål:LHC: Robin Figren
Publik: 8094 - FULLSATT - LAPP PÅ LUCKAN
#41. Gustaf Wesslau - Tack för ännu en supermatch i kassen!

Ännu mer konstgjord andning för DIF - Över strecket.
Det är med andan i halsen som man nu sätter sig och ska printa ner kvällens match i en sammanfattande form. Två poäng är bättre än noll för med halva sista perioden så var det just noll poäng i kolumnen. Men tack vare ett powerplay och mål av lillebror Tjärnqvist, hans första på 23 matcher(!!) såg till att DIF räddade matchen till övertid och straffar. Två oerhört viktiga poäng bärgade.

Matchen öppnade väldigt försiktigt och tajt där båda lagen väntade och tog inga som helst risker. Djurgårdens förväntade press från start som jag hoppats på uteblev, kanske var det för att man bestämt sig för att inte gå bort sig tidigt i matchen utan hålla ihop laget tätt och tajt. Första perioden blev mållös och det hände inte förfärligt mycket. Gästerna Linköping höll igen tätt men hade ändå de klara chanserna och gick mer rakt på mål, det såg mycket enklare ut när LHC anföll för de kom till en del farliga och riktiga målchanser. Matchen flöt i samma bild där DIF var nervöst och inte vågade kliva fram utan blev passiva och backade hem omedvetet vilket gav LHC mer ytor och övertaget. LHC var vassare och skapade klara chanser men Gustaf Wesslau stod duktigt ivägen. Andra perioden såg ut att gå mållös även den men då kom det ett typiskt slarv i DIF-försvaret när Marcus Nilson tappar pucken högt upp i egen zon, pucken hamnar hos Robin Figren som ger LHC ledningen och DIF konstaterar att släkten är värst. Figren spelade i DIF innan han gick till NHL. Viktigt förstamål för LHC och otroligt tungt för DIF precis innan pausen.

Inför sista hoppades man bara att DIF skulle komma ut och köra, VÅGA VINNA, vilket de inte gjort i de två första perioderna. DIF kom ut och klev högre upp i banan och försökte vända spelet fortare men det såg ganska trögt ut i vissa lägen. Klocka tickade och det var bara halva perioden kvar när DIF fick ett powerplay, en jättechans till kvittering. DIF är nästsämst i powerplay i Elitserien med ynka 14% utdelning. Ett par sekunder senare så borde den statistiken förbättrats för Andreas Holmqvists skott styrs in i mål av Mathias Tjärnqvist som blir jublande glad, han hade inte gjort mål på 23 matcher. DIF kvitterar med åtta minuter kvar och får massor av energi efter det. Båda lagen går dock inte efter ett segermål utan blir rädda om poängen man har ju närmre slutsignalen matchen går. Djurgården ville ta tre poäng i sista men Fredrik Norrena och Gustaf Wesslau ser till att tiden rinner iväg och matchen går till övertid där båda lagen har ett par chanser. Matchen avgörs på straffar där både Mario Kempe och Pontus Åberg sätter sina och när sedan Magnus Johansson för LHC inte lyckas överlista Wesslau är segern och de två poängen i hamn. Sjukt viktiga poäng men det är långt kvar.


- - - - - - - - - -

Övriga matcher
Färjestad-Växjö 3-2
Otäcka bilder från Karlstad när Mike Igguldens knä blir plockepinn av Jonas Frögrens tackling. I övrigt vann FBK åter hemma mot ett hårt stretande Växjö som sånär kunde knipt en pinne i LLA.

Skellefteå-HV71 4-3
SAIK vände gästernas 0-1 till 4-1, många trodde nog att matchen var avgjord då men HV reste sig i sista men närmre än uddamålet nådde man inte.

Luleå-Timrå 7-1
Timrå viker ner sig och skämmer ut sig nästan i stil med Malmö Redhawks 2006/2007. Hur ska de kunna ladda om inför ett kval till Elitserien?

Brynäs-AIK 2-4
AIK klart för slutspel!
Viktor Fasth tog 45 skott samtidigt som firma Rosén & Gynge fortsatte att leverera för AIK. Gnaget ledde med 2-0 inför sista men hemmalaget kom tillbaka. Kent McDonells 2-3 blev matchavgörande samtidigt som Fasth agerade vägg i AIK-målet. AIK ser ohyggligt stabilt ut med Fasth i målet. De är mycket bättre som lag i år än förra säsongen.
What goes around comes around...


Kul klipp när supporter psykar motståndare


DIF-TV: "Tjärna JR" lättad o glad målskytt, - Åberg viktigt mål på straff#17. Mathias Tjärnqvist var lättad efter att äntligen fått göra mål efter 23 matchers torka. #46. Pontus Åberg

DIF-TV: Presskonferens efter DIF-Linköping


Vinna eller försvinna - Viktigaste matchen på Hovet på 30 år

Elitserien 2011/2012
Omgång 52Djurgårdens IF - Linköpings HC
Hovet 19.00


Kvällens huvudmatch kl 18.45 på


Vinna eller försvinna.

Modo Hockey slog Frölunda enkelt igår och därmed rök den teoretiska minimala chansen till slutspel för Djurgården Hockey. Men inför kvällens match är det en helt annan verklighet. Laget av DIF eller Linköping som förlorar ikväll kommer gå en tre veckor lång pärs för att klara sig kvar i Elitserien. Det står alltså en elitserieplats på spel ikväll när Linköping gästar Hovet. Aldrig har väl en så viktig match spelats på Hovet för Djurgårdens del men det är bara att försöka gilla läget och göra det så bra som möjligt. Djurgården har sakta men säkert krigat sig igenom den totala krisen som befinner sig i laget ännu.

Målet att gå till slutspel gick helt om intet och är ett stort misslyckande, ändå återstår det nu fyra sanslöst viktiga matcher och vill det sig illa ikväll så kan det bli katastrofala följder på utgången. Nämligen ett kvalseriespel för att åter kvala in til Elitserien. Det går inte titta längre fram än till nästa byte ikväll, ett byte i taget, en period i taget för DIF som måste ge absolut allt för varandra och för laget om det ska räcka hela vägen ikväll. Hovet kommer koka och göra allt i sin makt för att Djurgårdens ishockeylag ska segra.

Ovisst. Nervöst. Pirrigt...

Läget i lagen
Djurgården: Mattias Carlsson tillbaka men Christian Eklund och Fredrik Claesson missar matchen.
Linköping: Christian Engstrand & Mikael Håkansson
kommer inte till spel.

Övriga matcher:
Matchen visas 18.55 på
Färjestad-Växjö


Luleå - Timrå

Brynäs - AIK

Skellefteå - HV71

REKLAM: Tiestos nya dokumentär: In the boot - del 8


REKLAM: Dagens låt: Köp Axels nya låt på Itunes!Köp Axel Algmarks låt "Kyss mig!" på Itunes NU!

Krönika: De fyra viktigaste matcherna i DIFs historia?

Fyra matcher kvar

De fyra viktigaste matcherna i klubbens historia eller i alla fall en sisådär 30 år. Det var direkt en sak som slog mig när jag kollade återstående matcherna efter segern i lördags. Djurgården har, om man vinner över Linköping imorgon ALLT i sina egna händer, för sanning är att om man vinner alla fyra, vilket vore ett mirakel och ett par resultat går rätt så kan DIF vara åttonde och sista slutspelslag efter slutsignalen om en vecka, tisdagkväll den sjätte mars.

Återstående matcher av årets säsong:

IMORGON 28 februari - SÄSONGENS ABSOLUT VIKTIGASTE MATCH FÖR DIF HOCKEY

. . . . VS . . . . .
Djurgården - Linköping
Hovet 19.00


. . . . . VS . . . . .
Torsdag 1 mars
Timrå-Djurgården
Eon Arena 19.00


. . . . . VS . . . . .
Lördag 3 mars
Djurgården - Modo
Hovet 16.00

. . . . . VS . . . . .
Tisdag 6 mars - SISTA OMGÅNGEN!
HV71 - Djurgården
Kinnarps Arena 19.00

Fast stopp och belägg här ett tag.


DIF kan också efter en förlust imorgon ställa in sig på Örebro, Leksand, Västerås och kanske Malmö eller nåt annat allsvenskt lag i en psykiskt krävande kvalserie. Det är svårt att säga hur det ska gå som sagt men hoppet är det sista som överger oss Djurgårdsälskare. Nyckelmatchen imorgon mot Linköping kommer bli en rejäl pers men eftersom läget varit så här de senaste tio-tolv matcherna som borde DIF anpassat sig till läget. Två raka segrar och fem poäng på de senaste två är skönt för stunden men inget är klart eller säkert än.

Klart är att DIF kan glömma slutspelet när Modo vann ikväll. Så det enda som gäller imorgon är att göra en bra match och se till att poängen hamnar rätt. Ett fullsatt kokande Hovet kommer sjunga sig hest för att DIF ska ta hem en vinst...

.....Vi börjar där.

DIF-TV: # 7. Andreas Holmqvist inför säsongens viktigaste match imorgon


DIF-TV: Mario Kempe efter straffsegern i Skellefteå


Tillbaka!Lunchade på Lilla Torg bland annat.

Tillbaka från en Malmöweekend med frugan och Melodifestivalen 2012. Jag ursäktar om ni varit inne och letat nyheter på bloggen men jag har varit iväg sen i fredags så har inte haft någon möjlighet till att blogga och göra några analyser från helgens hockeyhändelser. Saknaden av en egen laptop gör det svårt ibland.

Börjar uppdatera imorgon igen. Åter då.

DIF-TV: En lite lättad Wesslau efter segern mot Växjö


DIF knep det lilla lilla halmstrået - Skön och viktig seger mot Växjö

Elitserien 2011/2012
Omgång 50Utan #41.Wesslan i målet hade det aldrig gått hela vägen ikväll

Djurgårdens IF - Växjö Lakers 2-1
1-0, 0-0, 1-1
Skott: 30-30 (16-4, 8-12, 6-14)
Mål:DIF: Mika Zibanejad, Jimmie Ölvestad
Mål:Växjö: Jeremias Augustin,
Publik:

Livsviktig seger ikväll!
DIF knep den lilla chansen som finns. För det blev en oerhört viktig seger i årets hittills viktigaste match hemma mot Växjö. DIF startade matchen i ett rasande tempo och gjorde det bra. Man agerade som ett lag och låg på Växjö bra. Det syntes att DIF var taggade och hade snackat ihop sig och man fick också det så viktiga ledningsmålet genom Mika Zibanejad som var på rätt plats vid rätt tidpunkt. DIF fick precis den energi som behövdes ikväll och Växjö gick inte att känna igen i den första perioden som gick klart till DIF. I andra så började DIF sakta men säkert att avvakta och istället för att gå för tvåan så backade man hem, vilket gav Växjö chansen att komma in i matchen. Gästerna pressade mer och mer men Gustaf Wesslau spikade igen. Växjö vinner andra perioden klart på poäng men fortfarande 1-0.

Inför tredje var jag orolig att DIF återigen skulle falla ihop i och med att man slutat andra med att ha Växjö i knät på sig i egen zon. Perioden börjar inte bra och Växjö ordnar två utvisningar, varav en är horribelt billig, likt den skitutvisningen Modos Janos Vas fick i Karlstad. Jonas Almtorp touchar Växjöspelaren på baksidan av byxan med klubban i en närkamp och domaren plockar en slashing, löjligt billig. I det läget verkade det som om domaren laddat för att ta en djurgårdare till bara för att man spelade hårt fysiskt och bara ville försvara sig. DIF redde ut det hela trots den enorma pressen och där vann man mark. När det sedan blev DIFs tur att få ett powerplay så kom viktiga 2-0 när Jimmie Ölvestad åkte mot mål och fick ett smart pass. Det målet gav DIF lite andrum och Lakers mattades av lite efter det kändes det som men man ska som sagt aldrig ge sig. Lakers jobbade sig ikapp igen och pressade på och får till en reducering med nio minuter kvar, mycket hockey kvar och nervdallret i matchen förvärrades enormt. Lakers pressade och pressade för en kvittering men DIF håller undan och tar tre oerhört viktiga poäng i denna ödesdrabbning.

Djurgården fick i och med segern ett litet stopp på det stora fallet. Saker och ting var bra idag men spelet i andra halvan av matchen finns det mer att önska ur. Nu har man återigen börjat kliva framåt. En sak är säker att förlorar DIF i Skellefteå på lördag så trillar man ner lika djupt igen och får börja om. Det går inte att kräva vinst mot ett av seriens bästa lag men DIF måste spela på topp nu om man ska klara livhanken.

Övriga matcher:
Brynäs-HV71 1-3
Stark HV-seger på bortais mot hemmastarka Brynäs

Färjestad-AIK 3-1
Färjestad ska inte oroas över att få AIK i ett slutspel, då blir det åter fyra raka. Inte ens Viktor Fasth kan rädda AIK där.

Timrå-Linköping 5-4 efter sudden death
Kvällens vändning stod Timrå för och kvällens genomklappning Linköping. LHC gjorde 2-4 efter en minut i tredje. Det hjälpte inte då Timrå kom tillbaka och kvitterade till 4-4 och inte nog med det. Gamle räven Jonathan Hedström ordnade segern i sudden.
Gamle LHC och Trojamålvakten Fredrik Jensen (@jensen_f) skrev på Twitter när det stod 4-2: "Tappar LHC det här ska man fasen gå hem från Timrå. Timrå IK är så dåliga" Det hade sett rätt kul ut och se Fredrik Norrena i täten traskades ett hundratals mil hemåt Linköping inatt.

Modo-Skellefteå 3-4
SAIK gjorde tre snabba i första på tretton minuter. Matchen var då avgjord, Modo gjorde ett tappert försök att komma tillbaka men det räckte inte.

DIF-Växjö 2-1: ÅH EN SÅDAN HÄRLIG DAG!


Surt avslut - Förlust i sista matchen.

Säsongen 2011/2012
Div 3 C Fortsättningsserien

Omgång 18 - Sista omgången


. . . . . VS . . . . .


Lenhovda IF - Rydaholms SK 4-2
1-0, 1-1, 2-1

RSK avslutade säsongen med ännu en förlust.
Det ville sig inte i säsongsavslutningen i Lenhovda ishall. Hemmalaget vann rättvist men RSK gjorde ändå en bra insats i en match som bedömdes som en högriskmatch. Smålands Ishockeyförbund hade kontrollanter på plats som filmade och följde händelserna på isen. Matchen blev ganska lugn men domaren för kvällen vill använda sin pipa och han gjorde det mot RSK framförallt i den andra perioden. RSK slet och gjorde det bra. Men närmre än en 3-2reducering kom man inte och i ett anfall senare kom en hemmaspelare fri och kunde punktera matchen till slutresultatet 4-2.

Detta var (förmodligen) sista matchen som Mattias Jacobsson coachade fram RSK på isen, och jag vill passa på att framföra ett tack för din insats under säsongen. Du har gjort ett grymt jobb med de förutsättningar som fanns och har lagt en bra grund för fortsatt arbete. Jag pratade med Mattias under dagen och han var väl inte helt säker på att sluta men han skulle ta sig en funderare för jag förstår hur tufft det måste vara att pendla från Tingsryd flera gånger i veckan.

Övriga resultat
Eksjö - Wettern -
Virserum - LinTek -

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Div.2 - Play Off till division 1 (match 1 i bäst av 3)

19.00  Alvesta SK - Varberg Vipers 0-1
Varberg leder med 0-1 i bäst av tre.

19.00  Nittorps IK - Värnamo Hockey 5-2

Nittorp leder med 1-0 i matcher i bäst av tre.


Ödesmatch av största betydelse

Elitserien 2011/2012
Omgång 50

Kvällens huvudmatch! - 18.45 på
Djurgårdens IF - Växjö Lakers

Hovet 19.00Tony måste få ihop det och gärna idag!

Från ruta ett igen

Det är svårt att hitta orden egentligen för DIF Hockey och årets säsong. Den har inte blivit vad varken föreningen, laget eller vi fans hoppats. DIFs styrelse, klubbledningen och sportchefen Janne Järlefeldt skulle agerat annorlunda och tidigare så kanske inte läget hade vart så illa som det är. Men det hjälper inte att vara efterklok utan det är här och nu som gäller. Förlusterna bara rasar in, DIF-spelarna ger upp efter ett insläppt mål och Kvalserien kommer avsluta årets säsong med den absoluta mardrömmen, NEDFLYTTNING. Tony Zabel ligger säkert sömnlös om nätterna, en seger på sex matcher sen han tog över är ju totalt underkänt. Fast problemet är inte tränaren i det här fallet. Spelarna och laget är för dåligt i år helt enkelt. Alla utom Gustaf Wesslau har kört totalt fast faktiskt. Dessutom börjar Wesslan att tappa formen eller orken för i de senaste två matcherna så ser även han riktigt sliten ut. Han är i behov att vila ett par matcher men kommer stå varje match i resten av elitserien så länge han är hel och frisk. Jag tycker att om det blir klart att det blir kvalserien med ett par matcher kvar av Elitserien så spela Tyler i kassen och låt Gustaf vila resten av serien. Han behöver nog också ladda om och få lite distans.

Kvällens match är av oerhörd betydelse då det forfarande finns en liten chans att klara nytt kontrakt. Växjö har övertaget inför kvällens match då Växjö krossade DIF senast. Dessutom om DIF förlorar ikväll igen och Linköping vinner så är loppet kört i praktiken. Visst den lilla mikroskopiska chansen finns ju teoretiskt som alltid men det kommer bli väldigt svårt.

Läget i lagen
Djurgården: Mattias Carlsson
och Christian Eklund missar matchen ikväll på grund av skador.
Växjö:
Saknas ikväll gör Johan Andersson och Jan Urbas

Övriga matcher:

Matchen visas 18.55 på
Timrå-Linköping

Modo-Skellefteå
Brynäs-HV71
Färjestad-AIK

Div.3: Säsongens sista match - derby mot Lenhovda.

********************************************************************************
S Ä S O N G E N S  S I S T A  M A T C H  - L O K A L D E R B Y
********************************************************************************
Säsongen 2011/2012
Div 3 C Fortsättningsserien

Omgång 18 - Sista omgången


. . . . . VS . . . . .

Lenhovda IF - Rydaholms SK
Lenhovda Ishall 19.00

Jag hoppas på en bra avslutning!
RSK åker i eftermiddag till Lenhovda för att spela säsongens sista match. Det kommer säkert bli en het derbymatch när dessa lagen drabbar samman. För RSK handlar det om att sluta säsongen på bästa sätt. En seger idag skulle sätta bästa prägel på en säsong som har gått blytungt fram till nu på slutet. Senast lagen möttes vann Lenhovda men snacket efteråt var slagsmålet där en Lenhovdaspelaren Johan Nilsson fortsatte slå på en RSK-spelare som åkte därifrån efter ett kurr. Om jag är rätt informerad så är vederbörande spelare forfarande avstängd. Det snackades om att det var RSKarna som började och att om man är med i leken får man leken tåla men en sån grej den killen gjorde hör inte hemma. Har motståndaren åkt bort från en fight så åker man inte efter och slår bakifrån så är det bara. Sen får alla Lenhovdafreaks säga precis vad de vill.

Inför matchen ikväll saknar RSK: Daniel Jonasson, Emil Gren, Simon Haglund och Simon Rudholmer. Jag hoppas att kvällens match blir en bra men tät och tuff match där bästa lag för kvällen vinner utan massa skandaler.


Övriga matcher:
Löfstad AIK - IF Linné Hockey 2-5 (spelades igår)
Virserums SGF - LinTek Make Believes
Eksjö Hockey - HC Wettern

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Div.2 - Play Off till division 1 (match 1 i bäst av 3)
19.00  Alvesta SK - Varberg Vipers

19.00  Nittorps IK - Värnamo Hockey

Grattis Anton och "SweKnob UF" !Anton Falk, ishockeyspelare i division 3-laget IF Linné Hockey som driver ett eget företag: SweKnob UF som tillverkar färdiga hockeyknoppar. Anton har utsetts till "Kronobergs bästa marknadsförare 2012" och har prisats med TV-tid i TV4 två veckor före Dag X 22 mars.

FAN-TV: 08-Hockey diskuterar läget


REKLAM: Tiestos nya dokumentär: In the boot - del 7


DIF-TV: Erik Gustafsson om matchen imorgon mot Växjö


DIF-TV: Tjärna om förlusten igår och inför Växjö imorgon


Dagens citat:

Wennerholm, Hockeybladet.se


Djurgården är ett lag helt utan självförtroende

Dagens citat 2:

@T_AlexanderssonLigger i soffan tågögd, illamående och utan hopp. Dumpad av sambon? Nej bara en ny DIF-torsk med svagt spel.

Enkel seger för Färjestad - Djurgården spelar Kvalserien med all sannolikhet

Elitserien 2011/2012
Omgång 49Färjestads BK - Djurgårdens IF 3-0
1-0, 1-0, 1-0
Skott: 31-16 (10-5, 13-6, 8-5)
Mål:FBK: Martin Sevc, Christian Berglund & Patrik Lundh.
Publik:

Inget nytt att rapportera egentligen.
Noll poäng nionde raka bortaförlusten, fjärde raka förlusten, elfte plats i tabellen och dödläge. Vad säger man mer utan att vara tjatig efter kvällens match. Den blev som de andra har varit precis. DIF är med så länge det är mållöst eller man inte får lednignsmålet själva. FBK får alldeles för enkelt ettan där Wesslau kanske skulle vart alert men som någon skrev på twitter, varför ska han vara bra när ingen annan är det. Efter det så tycker jag ändå DIF jobbar på och det ser fokuserat ut. FBK i rättvis ledning efter första men matchen levde. Jag tänkte bara att om Färjestad gör tvåan så är det ridå. DIF har först chansen i spel fem mot fyra men helt utan att skapa så mycket som ett skott på mål, DIF bara sargar runt pucken, backarna vågar inte skjuta men framförallt det är ingen av forwards som vågar gå in och böka och TA KAMPEN. Istället straffar det sig när man hamnar i spel fyra mot fem. Det går inte länge innan Färjestad ökar på till 2-0. Matchen är som i de senaste tre matcherna avgjord. DIF är körda i botten och det är alldeles för få som ser ut att ens vilja försöka vinna matchen. Det ser likadant ut och ingen förändring är på gång tyvärr. Dessutom vann tian Linköping hemma över Brynäs samt att dessutom Växjö slog Modo hemma vilket ökar avståndet ner till DIF under kvalseriestrecket. Fruktansvärt trist läge.

Med all sannolikhet så blir det kvalserien med start den 15 mars. Maffigt och taggat motstånd och än mer motiverade lag kommer till Hovet: Timrå IK får vi återse med Fredrik Bremberg, uppstickaren Örebro Hockey, klassiska Leksands IF, pånyttfödda Västerås IK Hockey och ett lag till som går in bakvägen via Play Off.

Detta är den bisarra verkligheten nu för Djurgården Hockey anno 2011/2012.* * * Nu käre Modoröv förstår jag precis vad du gick igenom förra säsongen * * *


Övriga matcher
Växjö-Modo 4-1
AIK-Frölunda 0-1 efter straffar
Linköping-Brynäs 5-2
HV71-Luleå 3-4

Tisdag: 49:e omgången i Elitserien, upploppet närmar sig.

Elitserien 2011/2012
Omgång 49Färjestads BK - Djurgårdens IF
Löfbergs Lila Arena 19.00


Kvällens huvudmatch kl 18.45

När ska det vända? Kommer  det att vända??
Vi tar vid där det slutade senast. DIF klev av isen i Coop Arena med ännu en förlust i ryggen, tredje raka nollpoängaren. Man startade bra och tog ledningen men sen när Luleå kvitterade och tog ledningen så var matchen över. DIF orkade inte att ladda om mentalt för att kvittera och försöka vinna matchen. DIF vågar inte tro på vad man gör just nu, det låser sig så fort man släpper in ett mål. Laget blir stressat och spelar krampaktigt, anfallen blir uddlösa och avsluten riktigt mesiga. Det syns alldeles för väl och det måste man jobba bort snarast för att få stopp på detta negativa fall.

Det är bara att konstatera att år 2012 är inget roligt år för DIF. På femton matcher har man tagit fjuttiga tretton poäng vilket är under all kritik. Det som svider mest för tillfället är att det jag sett fram emot hela säsongen: SLUTSPELET. Det kommer inte bli slutspel i år, det förstod man strax innan uppehållet. Laget är för dåligt för det och ser inte vad DIF skulle ha där att göra heller vilket jag bloggat om ett par gånger redan denna säsongen. Slutspelschansen är borta, i annat fall måste det till ett större under och mirakel för att så ska ske. Det handlar bara om att kravla över strecket och klara kontraktet. Det är det som gäller och det är det enda realistiska.

Läget inför kvällens match är oförändrat, det som oroar mig lite är också att Gustaf Wesslau som vart Djurgårdens bästa spelare under säsongen också börjar se sliten ut och släppet ett och annat billigt mål förbi sig. Det är inte bra alls men de säger själva att saker har blivit bättre sen tränarbytet men i det stora hela så har det inte förändrats det minsta. Det återstår sju matcher med dagens fight mot Färjestad så än finns den lilla chansen att undvika kvalserien. DIF måste tro måste våga, måste våga vinna och se de små möjligheterna. Gärna ikväll.


Läget i lagen:
Färjestad: Mikael Johansson, Hannes Hyvönen och Oscar Klefbom är en skadad trio som inte spelar ikväll.
Djurgården: Mattias Carlsson och Mario Kempe gick sönder senast och spelar inte ikväll

Övriga matcher
Matchen visas 18.55 på
Växjö-ModoHV71-Luleå

AIK-Frölunda


Linköping-Brynäs
Dagens citat:

DIF-bloggen: Apberget på Nyheter24.se


" Silversäsongen har Hardy med sig men efter det har han med sin ledarstil kör Djurgården mot avgrunden "


RSK förlorade mot Löfstads åtta spelare i sista hemmamatchen...

Säsongen 2011/2012
Div 3 C Forts

Omgång

. . . . . VS . . . . .

Rydaholms SK - Löfstad AIK 5-6 efter sudden death
2-3, 1-0, 2-2, 0-1
Skott: (12-10, 13-8,
Mål:RSK: Jakob Johansson 2, Nicklas Johansson, Magnus Göransson & Gustaf Karlsson.
Publik: cirka 200

Underskattningen sänkte RSKarna.

Det var upplagt för en perfekt avslutning i sista hemmamatchen för säsongen, det återstår ju en på torsdag borta mot Lenhovda. Sponsorerna stod för gratis korv och entré ovh gästande lag kom med nio spelare inklusive målvakt så det såg ljust ut för en bra kväll i RSK:s färger. Men ack och ve vad fel det blev. Det som inte får ske när man får ett visst psykologiskt övertag innan en match, att gästerna hade åtta spelare satte sig i alla skallar i RSK som trots läget inte kunde utnyttja det. Istället var det gästerna som tog ledningen och hade bra koll på läget, RSK vände till 2-1 men det svängde tillbaka och Löfstad tog med sig ledningen in i paus.
I andra perioden hoppades man på att RSK skulle komma ut och ta vara på matchen och trötta ut gästerna. Magnus Göransson tryckte in 3-3 i periodens enda mål men hemmalaget hade förfärligt svårt att hitta ett spelsätt för att trötta ut motståndarna. Löfstad försvarade sig med fem man framför egen kasse medan RSKarna bara spelade runt och hamnade i hörnorna. RSK skulle vänt spelet snabbare och tröttat ut motståndet mer med tanke på att de var så lite folk. Oavgjort inför sista perioden kändes lite för dåligt helt enkelt.

I sista perioden hoppades vi på ett ryck från RSK och punktering i matchen men istället var det gästerna som tog ledningen två gånger. Dessutom började domaren från Ljungby, vi kan kalla honom "Ica-Jerry" att blanda och ge hej vilt. Hade en nivå som gjorde båda lagen rasande och drabbade. Det slog väl på ett ut när RSK kvitterade till 5-5 men då domaren kunnat skippa utvisningen som gav 4-5. Hur som helst matchen gick till sudden och det tog 26 sekunder innan det var över och då var det nio vitklädda spelare på andra sidan som fick jubla tyvärr. Givetvis skulle matchutgången varit tvärtom, matchen skulle varit över efter första perioden, RSK skulle krossat åtta motståndare inget snack om saken. Men istället blev det underskattning deluxe. När man sen försökte så blev det bara krampaktigt och väldigt lojt på sina håll. Det syns att RSK inte har orken i matcherna. Det är synd för jag är övertygad om att om man bara hade kunde träna minst två pass i veckan med fulla femmor och dessutom satsa lite mer på bortamatcherna så skulle årets seriespel sett annorlunda ut. Fast med tanke på alla förutsättningar och hur säsongen blev så blev det rätt skapligt ibland.

Nu återstår det bara en match innan årets hockeysäsong är över för RSK:s krigare. Lenhovda Ishall kl 19.00 på torsdag. På återseende.

En intressant notis var också att RSK mönstrade tredje målvakten Per Sandgren och motståndarnas målvakt gjorde sin första match på fyra år. Den lilla skillnaden såg man dock inget av.Övriga matcher:
HC Wettern - Lenhovda IF 6-7
LinTek Make Believes - Mjölby Hockey 3-4
IF Linné Hockey - Eksjö Hockey
10-2


Playoff till division 1

Värnamo Hockey - Skara IK 6-3
Värnamo klart för Play Off 2 till division 1 och möter nu Nittorps IK

Ulricehamns IS - Alvesta SK 2-3 efter straffar

Alvesta SK klart för Play Off 2 till division 1 och möter nu Varberg Vipers.

Förlusterna bara rullar in...

Elitserien 2011/2012
Omgång 48Luleå Hockey - Djurgårdens IF 2-1
0-1, 2-0, 0-0
Skott: 28-26 (11-10 7-11, 10-5)
Mål:Luleå: Elias Fälth 2.
Mål:DIF: Patrik Cehlin.Det blir bara tyngre och tyngre huvuden i DIF...


Tjugoförsta förlusten - Inget stopp på eländet.

21 förluster har det blivit så här långt i årets Elitserie. Det blev återigen en förlust som såg ut som det brukar göra för Djurgården Hockey denna säsongen. Motståndarlaget kvitterar och tar ledningen och efter det är DIF ett slaget lag. Det spelar ingen roll hur många skott och chanser man får. Inga mål faller framåt och DIF har bara gjort ett mål på sju av de senaste åtta matcherna vilket är bedrövligt pinsamt. DIF spelar ändå skapligt i första perioden. Med tanke på att AIK slagit Linköping fanns chansen att kliva upp över strecket med och det började ju dessutom bra när en fri Patrik "Sillen" Cehlin sätter ledningsmålet i slutet på den första perioden. DIF agerade bra en bit in i andra perioden och hade koll på händelserna på isen. Luleå gick inte att känna igen alls på sin hemmais men då fick man chansen i powerplay och på några olyckliga sekunder gick DIFs ledning från 1-0 till 1-2. Där var matchen över, DIF föll ihop och tappade den lilla tro på vad man gjorde ute på isen. Luleå kunde enkelt bevaka sin ledning ända ut. DIF orkade inte ladda om och komma med en slutforcering.

Detta var DIFs 21:a förlust för säsongen. Det måste bli ett stopp och det redan imorgon mot Färjestad. I lördags föll man återigen trots att man hade chansen att gå förbi LHC så vill det sig inte, man börjar bra, leder matchen när hemmalaget inte kommer igång, slarvar bort matchen via en utvisning.


Övriga matcher:
Frölunda-HV71 1-2
Timrå-Växjö 2-1
Modo-Färjestad 0-3
Brynäs-Skellefteå 3-1
AIK-Linköping 4-2Ny match: Coop Arena i Luleå för DIF.

Elitserien 2011/2012
Omgång 48Luleå Hockey - Djurgårdens IF
Coop Arena 18.30

Matchen visas 18.30 på


Ny match nya möjligheter

Det finns bara en sak på pappret inför varje kommande match som är kvar. Vinst, seger, trepoängare. Tiden är väldigt kort, dags att få ett stopp och vända till något positivt.

Läget i lagen:
Luleå:
Tre spelare saknas inför dagens match: Sami Sandell, Ville Viitalouma och Cam Abbott
Djurgården:
Senast saknades Tim Eriksson och Andreas Holmqvist

Övriga matcher:
Huvudmatch 15.30 på
Frölunda-HV71


Kvällens huvudmatch visas 18.25 på
Brynäs-Skellefteå

Matchen visas 15.55 på
AIK-LinköpingTimrå-Växjö
Modo-Färjestad


Någon driver med Brynäs Calle Järnkrok...Se hela annonsen här

Det blev jätteslagsmål efter att Färjestads Christian Berglund snodde Brynäsaren Calle Järnkroks tandskydd som han tappade ner på isen, Berglund plockade upp det och åkte iväg o sen var kriget i full gång. Nu har någon FBKare dragit det här vidare. Kul grej.

Dagens citat 4:

Marie Hallman, hockeyreporterEn av alla ledsna  DIF-fans heter Fredrik "Linkan" Bremberg.

Dagens citat 4:

Ämne: Janne Järlefeldt - AVGÅ Järlefeldt!! Forum på DIFhockey.se


" Befintligt lag ska vända trenden.
Finns inga spelare på marknaden som passar vår spelide/platsar "

Dagens citat 3:

Ek, Hockeyexpressen.seEn av många värdelösa DIF-kvällar

Dagens citat 2:

Forum på DIFhockey.seÅngesten av att vakna och inse att allt är en dröm och att vi troligtvis spelar kvalserien får varje dag efter match att bli skit.

Dagens citat:

Tony Zabel, tränare DIF Hockey." Vi ska ta de poäng som behövs "

NHL: Grossmans skada inatt, något blodigt.


Div.3: Puffar för säsongens sista hemmamatch - GRATIS entré!Tomt efter ännu en derbyförlust.

Elitserien 2011/2012
Omgång 46Djurgårdens IF - AIK 1-4
1-0, 0-3, 0-1
Skott: 38-22 (10-4, 11-12, 17-6)
Mål:DIF: Erik Gustafsson
Mål:AIK: Robert Rosén, Victor Ahlström, Oscar Ahlström & Daniel Rudslätt.
Publik: 10 061 personer.Läktarprotesten gjorde märkbart avtryck i Globen.

Tomhet, inte ens förbannad efteråt.
Den tjugonde förlusten för säsongen blev ett faktum när AIK vann enkelt över Djurgården trots att DIF ledde på poäng överlägset efter första perioden. Ganska typiskt så var det även en backreserv som klev fram och vågade försöka göra mål och gjorde det. DIF startade rejält och ägde hela banan men bara ett problem att man inte vågar ända fram. DIF skulle ha haft minst två måls försprång efter första perioden och det hade garanterat gett en annan matchbild. Istället kvitterar AIK och man ser direkt hur osäkra och skärrade DIF-spelarna blir trots att man så här långt äger matchen. AIK tog därefter över matchen totalt och kan vinna ganska komfortabelt. DIF gör en ansträngning i sista men det är återigen ganska uddlösa försök. DIF försöker men man är inte där. Det handlar om att säkra nytt kontrakt nu. Slutspelschansen gick i och med dagens förlust.

TV-intervjuerna med Christian Eklund och DIF-TVs med Kristofer Ottosson säger en hel del att DIF är riktigt illa ute.

Övriga resultat
HV71-Timrå 1-0
Luleå-Modo 1-4
Skellefteå-Frölunda 3-6

Växjö-Linköping 3-2
Färjestad-Brynäs 4-1DIF-TV: Nedstämd "Otto" efter ännu en förlust.


Skön seger i jämn match i Eksjö.

**********************************************************************************
OBS! OBS!
OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS!

NÄSTA HEMMAMATCH ÄR SISTA HEMMAMATCHEN FÖR SÄSONGEN OBS!
Söndag 19 februari kl 17.00
Rydaholms SK - Löfstad AIK

OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS!
**********************************************************************************

Säsongen 2011/2012
Div 3 C Forts

Omgång 14


. . . . . VS . . . . .

Eksjö Hockey - Rydaholms SK 3-5
0-0, 1-2, 2-3
Mål:RSK: Jim Sköld 2, Jacob Johansson 2 och Gustav Karlsson.

Angenäm hemresa från Eksjö
Det blev en skön seger i en jämn match för RSKarna när man besegrade Eksjö med 5-3 på  bortais. Efter en mållös första period så var RSK i ledningen inför sista. RSK fortsatte på inslagen väg i sista och gör det riktigt bra. RSK segrar i en jämn match så alla tre poängen följde med hem till Rydaholm i bussen denna gången.

Övriga match:
Lenhovda-Löfstad 3-2 efter sudden


**********************************************************************************
OBS! OBS!
OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS!

NÄSTA HEMMAMATCH ÄR SISTA HEMMAMATCHEN FÖR SÄSONGEN OBS!
Söndag 19 februari kl 17.00
Rydaholms SK - Löfstad AIK

OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS!
**********************************************************************************

Rond 5 - Säsongens sista derby: Snuten i fokus ikväll igen?

Elitserien 2011/2012
Omgång 46Måtte BLÅ-GUL-RÖTT segra ikväll!!

Djurgårdens IF - AIK
Ericsson Globen 19.00

Kvällens huvudmatch 18.45 påPolisen ser nog fram emot kvällen och laddar för nya gripanden och arresteringar...


Rond 5 - Vilket lag är bäst i stan?
Det är dags för det sista stockholmsderbyt mellan Djurgården och AIK. Det står 2-2 i matcher och det är ett avgörande derby lagen emellan i prestigen om vilket lag som är "bäst i stan". Visserligen så är det så oviktigt nu så det är inget att tala om. Det viktigaste ikväll är jakten på poäng för DIF. AIK sitter ganska bra till i tabellen och jag tror inte att det kommer bli några större förändringar i tabellen i avslutningen. DIF sitter verkligen i skiten som läget är nu med en trepoängsseger på de senaste ÅTTA matcherna. Jag tror också att om inte DIF vinner i någon av de två eller tre kommande matcherna så kommer det bli svårt att undvika kvalserien. Det finns inte utrymme för så här många förluster och poängtapp. Derbyn är alltid derbyn, placeringar spelar ingen som helst roll utan nu är det krig på isen, det finns inget annat än vinst. Man vill aldrig vika ner sig i ett derby så därför är det aldrig en vanlig match. DIF måste jobba ännu hårdare än innan men samtidigt var noggrann i allt man gör och spela enkelt och rakt. Poängen måste börja rulla in.

Generellt fel fokus inför derbyt ikväll tack vare stockholmspolisen..

Klackarnas strejk - "Ett stort tack till den provocerande poliskåren i Stockholm"

Det trista med kvällens derby innan det ens har börjat är att polisen i Stockholm efter händelserna i de senaste två derbyna har sett till att båda klackarna gått ut i strejk, i en ren protest mot övervåldet och provocerandet som de fört i Globen. Både Järnkaminerna och Black Army har slitit arslet av sig för att säkerheten ska vara så bra som det bara är möjligt när de går på hockeyderby i Globen, men ändå så tycker Polisen att det inte har funkat utan har ökat trycket och det har skapat stark irritation från klackarnas sida. Tyvärr är det mer än beklagligt att det ska vara så här i slutänden av serien när fansen behövs som mest. Visst jag håller med att klackarna måste sätta ner foten och inte behandlas som djur när man går på derby. Det håller jag med om men ikväll behövs alla järnkaminer, djurgårdsfamiljen på plats. Ska det bli vinst ikväll måste fansen vara där, sjunga och heja, elda på laget i sextio minuter. Så trist att det ska behöva bli så här. Polisen tycker inte de har gjort nåt fel men sanningen är att det är dom som är den felande länken i det här fallet. Skärpning...

Läget i lagen:
Djurgården
: Sjukdomar i laget gör att Andreas Holmqvist och Tim Eriksson missar matchen
AIK: Född 1993 är Niklas Lundström som vaktar kassen i AIK då fyra tunga namn saknas i Gnaget ikväll däribland båda målvakterna Viktor Fasth skadad, Markus Svensson sjuk saknas och dessutom är Dick Tärnström fortfarande sjuk och Christian Sandberg skadad ännu.


Övriga matcher:

Matchen visas 18.55
Luleå-Modo

Skellefteå-Frölunda
HV71-Timrå

Växjö-Linköping
Färjestad-Brynäs

Div.3: Inför Eksjö borta

**********************************************************************************
OBS! OBS!
OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS!

NÄSTA HEMMAMATCH ÄR SISTA HEMMAMATCHEN FÖR SÄSONGEN OBS!
Söndag 19 februari kl 17.00
Rydaholms SK - Löfstad AIK

OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS!
**********************************************************************************

Säsongen 2011/2012
Div 3 C Forts

Omgång 14


. . . . . VS . . . . .

Eksjö Hockey - Rydaholms SK
Storegårdshallen 19.00

Näst sista bortamatchen för RSK
RSK sätter sig på bussen till Eksjö för match så här i slutfasen av säsongen. Det är goda förhoppningar om att göra en bra match. Det är ett hyfsat starkt lag som åker med bussen idag då man ändå tvingas lämna sjuke Andreas Holmberg, skadade Emil Gren och Daniel Jonasson hemma. Det har varit jämna fighter med Eksjö under säsongen, lagen har mötts tre gånger varav två träningsmatcher men RSK vann hemma med 7-5 i seriespelet.

Övriga matcher
Lenhovda-Löfstad


Kämpa Djurgården!


"Den som inte hoppar är ett gnagarsvin!"


Hockeygodis signerat Frölundas Mika Pyörölä


Dagens citat:

Patrik Klüft, hockeytränare Kallinge/Ronneby IFHockey är världens bästa sport

NHL.


DIF-TV: Nichlas Falk - tankar inför derbyt(#16.) Nichlas Falk ska göra allt för att hålla ordning på killarna i årets sista derby mot AIK.

DIF-TV: #3. David Printz sin syn inför derbyt imorrn


Nittonde förlusten inkasserades, mållöst, håglöst..

Elitserien 2011/2012
Omgång 45Frölunda Indians - Djurgårdens IF
0-0, 2-0,
Skott: 26-28  (8-6, 13-4, 5-18)
Mål:Frölunda: Jari Tolsa, Mika Pyörölä.
Mål:DIF: Mattias Carlsson
Publik: 10062
Nittonde förlusten ett faktum.

Elfte plats - Kvalserieplats
, Linköping vann och gick förbi DIF i botten igen och om ni kom ihåg efter Brynäsmatchen så så skrev jag att man inte vinner nästa match så betyder segern mot Brynäs ingenting. Vad hände, jo det blev en ny förlust så även om DIF fick stopp på fallet hemma senast så trillade man nu utför stupet igen. Man får börja om på ny kula med ännu mindre tid och matcher på sig att vända det här negativa raset.

Som sagt ingen vidare omstart av Djurgården som inkasserade sin nittonde förlust för säsongen och den sjunde på de sista tio matcherna när man föll i Scandinavium på tisdagkvällen. Det är en sån brutal fakta som inte vill vända, spiralen går käpprätt neråt. DIF försöker men det är inte tillräckligt, det är krampaktigt och ser så håglöst ut många gånger. De chanser man skapar kan man räkna på en hand och då går det inte vinna några matcher så enkelt är det. Frölunda ägde första perioden där Gustaf Wesslau fick stå upp och se till att DIFs nolla var intakt. I andra fick Frölunda det viktiga första målet i spel fem mot fyra, ett rätt enkelt mål egentligen, lag som är inne i zonen får såna mål med sig, DIF är det inte och då går puckarna inte ens på mål. Efter det var DIF ett slaget lag på något vis. Igen. Det syntes direkt att man blev ängsliga och rädda för att förlora och därmed inte våga tro på sig själv. Mika Pyöröläs slalommål till 2-0 var vackert, det var riktig hockeygodis men det såg ut som Frölundaspelaren mot fem vitklädda pyloner. Bedrövligt. Gustaf Wesslau är ensam mot Frölunda på isen idag igen. Undrar jag om inte han kan bli svår att behålla vid en degradering, mardröm). Det syns ganska väl vad stressade man blir och ängsliga. Man får intrycket av att DIF är livrädda för att det ska rasa ännu mer och då är det svårt att prestera. DIF vill så innerligt tro på sig själva men man är så sårbara för små smällar och efter ett baklängesmål så slår det slint i skallarna på sina håll i laget.

Det finns ingen genväg tillbaka, det är den tuffaste tiden i Djurgårdens IFs historia sen degraderingen i början på 80-talet. Det enda positiva är väl att det är ny match på torsdag. Derby mot AIK, men det spelar ingen roll vad eller vilka, borta eller hemma, favorit eller bottenlag. DIF MÅSTE BÖRJA VINNA, tiden håller på att rinna ut.


Övriga resultat
AIK - HV71 2-3 efter straffar
Brynäs-Luleå 2-1 efter sudden
Växjö-Skellefteå 4-1
Linköping-Färjestad 1-0
Timrå-Modo 1-2 efter sudden

Dagens citat:

Hockeybladet.seStockholmslagen ni behövs i slutspelet!

REKLAM: Tiëstos nya dokumentär: In the boot - del 6


REKLAM: Tiestos nya dokumentär: In the boot - del 5


Göteborg och Scandinavium för DIF i omstarten.

Elitserien 2011/2012
Omgång 45Frölunda Indians - Djurgårdens IF
Scandinavium 19.00

Omstart - Sjukdomarna oroar i DIF-truppen
Det är dags för omstart i Elitserien och nu ska det avgöras. Elva matcher kvar att spela och det kommer bli stenhårt i mål. Det kommer nog att stå i avgörande läge med ett par minuter kvar i omgång 55 när vi väl är där men först omstart i Göteborg och Scandinavium och match mot Frölunda. DIF har ännu inte besegrat Frölunda under denna säsongen utan man har bara lyckats plocka tre av tolv möjliga poäng. Därmed har Frölunda dubbel fördel inför kvällen med både hemmafördel och obesegrade mot DIF i år. Dessutom är det svårt att säga var lagen står efter ett uppehåll på tio dagar. Båda lagen har tränat bra och nött in viktiga detaljer och tränat en hel del kondition inför slutspurten. Varje poäng som delas ut i matcherna är på liv eller död, varje poängtapp och förlust får i slutänden ödesdigra konsekvenser.

Det är ett jobbigt läge för alla inblandade men det gäller att vända det till något positivt, att försöka se möjligheterna och besegra det svåra. Det kommer man gå stärkt ur i sådant fall.

Frölunda borta är alltid en svår match och DIF vinner inte ofta i Scandinavium, det kan bli långa sviter utan segrar mot Indianerna på bortais. I dagens match måste DIF hålla tätt, spika igen och backa hem och försöka ligga på kontring och ta vara på de fåtalet målchanser man kommer få och framförallt försöka utnyttja powerplay. Frölunda är hemmastarkt och har inte förlorat på ordinarie tid sen den 11 december. Senast DIF var på besök blev det förlust i sudden.

Läget i lagen:
Frölunda:
Klart är att Anton Axelsson och Magnus Kahnberg missar matchen
Djurgården:
Klart är att Andreas Holmqvist, David Printz och Daniel Brodin inte spelar mot Frölunda. Alla tre är sjuka.

Övriga matcher
Kvällens huvudmatch 18.30 på
Brynäs-Luleå

Matchen visas 18.55 på
AIK-HV71


Växjö-Skellefteå


Linköping-Färjestad


Veckans värsting!Alex Mason, aldrig hört talas om killen men kolla in hans mål i boxplay. Iskallt

Det är bara måndag men det här är veckans värsting.

DIF-TV: Kort snack med Zabel inför Frölunda borta imorgon


Dagens citat:

Detroit RedWings officiella sida." Like running to a Kron-wall "

DIF-TV: Fimpen tillbaka efter sjukdom


DIF-TV: Tyler 1:37


Krönika: Abstinens - Ogillar de här landslagsavbrotten. 4 dagar kvar.4 dagar kvar till återstart - Upplösningen av årets elitserie.
Det har varit några rätt trista hockeydagar sen i lördags. De här uppehållen är alltid lika trista och så även nu när betalTV köpt träningsturneringarna för Tre Kronor. Därav så känns det som att det inte händer så mycket nu. Visst det rullar på med NHL men jag saknar det brinnande intresset för ligan och lag. Jag blev ändå lite mer sugen efter att ha sett "24/7 Road to the Winter Classics" men sen har det inte blivit mer. Problematiken är väl bara att jag inte har något favritlag som jag följer, för har man väl det så får man ju  mycket gratis.


Vilket lag är värt att följa? Jag är lite inne på Montreal..! av alla lag...SVT har inte rättigheterna att visa våra landslag i diverse tävlingar och matcher längre. Vad ska man betala TV-licensen för då egentligen undrar jag? ÄckelViasat har t o m tagit över kalkonturneringarna med Tre Kronor. Inte ens de får vi se på gratistv mer. Då känner jag helt spontant att det kan kvitta. Kan jag inte se eländet får det vara helt enkelt. Sverige-Tjeckien igår var ju rena sömnpillret ändå visserligen men vad är det på väg om man inte ens kan se landslagen spela utan att betala. Dessutom så är det bara synd om den lilla procenten som har betalat för Viasat Hockeys urusla sändningar. Det finns ingen känsla över den kanalen överhuvudtaget hur dom än försöker när de köper över den ena efter den andra kommentatorn.

Ge mig Elitserien, ge mig upplösningen och måtte det gå på rätt sätt och på helt rätt håll och med lite flyt så är inte säsongen över tisdagen den 6 mars, eller ett väntande uppehåll på tre veckor till ett visst kval.........och en sak till:

I S K A L L T - helt utanför listan...:Vädret ger ju en fingervisning vilken årtid det är och vad för sporter som ska spelas och inte.
Enkelt
Ligger det snö ute kan eller ska det inte spela fotboll på ett tag.


Fotboll. Svensk fotboll. Allsvenskan, Svensk "Elitfotboll". Det närmar sig den mindre roliga delen av året med sporter som är mindre roliga och intressanta. Däribland våran "folksport" fotbollen, fotbollssäsongen närmar sig alldeles för tidigt och för fort. Snön ligger vit över större delen av landet och det är en stabil vinterkyla som inte ser ut att ge med sig än på ett tag. Medeltempen den senaste månaden har varit tiotalet minusgrader men ändå så har det ändå börjat spelas träningsmatcher utomhus i fotboll. Men jag är uppriktigt ledsen men det är så vansinnigt ointressant och fel årstid så det finns inte på kartan. DIFs fotbollslag har börjat träningsspela men jag fullkomligt skiter i det JUST NU till hockeysäsongen är totalt över. Fotbollen blir intressant sen framåt sommaren på sin höjd när det är säsong för det.

REKLAM: Fredagslåten!


Dagens citat 2:

Gamle hockeyspelaren Jonas Höglund om sin gamla lagkompis: Mats Sundin vars tröja hissas upp i taket i Toronto inatt


" I Toronto väcker han samma reaktion som Justin Bieber på vilket högstadium som helst. "

Dagens citat:

Nyström, Hockeyexpressen.se


" Ingen spelare i Djurgården kan luta sig tillbaka och nöjt säga:
– Äntligen är Hardy borta.
Det är nu det hårdaste jobbet ska börja. "


DIF-TV: 8 spelare - 8 svar


GRATTIS på 53-årsdagen! - Rydaholms SK - 53 år idag!
Rydaholms SK bildades den 9 februari 1959.

Ett stort grattis från mig här på bloggen!

Rydaholms SK hittills enda bidrag till Elitserien: Per-Olof "Peo" Carlsson#19. Per-Olof Carlsson Leksands IF(Bild från www.leksandsif.se)

Hittade en intervju på Leksands IFs sida med vår enda produkt till Elitserien hittills. Vår alldeles egen Peo Carlsson som spelade i Leksands IF i Elitserien 1981-1993. Ett starkt minne är när han klev in på vår säsongsavslutning i den blåa Leksandströjan 19 Carlsson på ryggen.Men inte ens det kunde få mig att ens pyttelite hålla på Leksand ändå.
383 matcher
i Elitserien
33 matcher i Allsvenskan
145 mål
160 assist
305 poäng


Läs om Peo här och här

NHL: Oduyas fight inatt


Speltips: NHL-12


SvenskaFans-TV: Polisen vs Järnkaminerna/Black Army


Veckans 10 snyggaste mål i NHL


Veckans räddningar i NHL


Veckans top-10-tacklingar i NHL


Kämpa Chrille!Min gamle kedjekamrat sen ASK-tiden Christian "Fimpen" Magnusson och hans Karlskrona HK kämpar i toppen på Allettan

NHL: Oilers Ales Hemsky gets "Kronwalled"!


Polis, polis, potatisgris har faktiskt en innebörd ibland... - beklagligt!Intressant klipp. Det verkar precis som att polisen ska ge igen för gammal ost. Att man kommer dit laddad att bara börja plocka absolut minsta lilla snedsteg eller provokation. De hittar till och med på anledningar till att ta oskyldiga supportarar. Det är beklagligt det är allt man kan säga.

VARFÖR ska polisen vara där, de provocerar ju ännu mer när det är som mest spänt läge. Det är så vansinnigt onödigt och det eldar bara mer till tråkigheter. Sången vid 7.53 är så befogad. Gå bort därifrån och vakta utanför dörrarna istället och se till så att klackarna inte möts istället.

Klackarna får betala 920 kr per polis och timme. Är det värt när det blir så här?

Så här får det inte fortsätta, så jag förstår demonstrationen och bojkotten i nästa derby. Tyvärr drabbar det vårt lag när klacken inte kan vara där och stötta sitt lag.

Jimmies fight med Sundqvist i lördags


Järnkaminerna uppmanar inför derbyt!

 

Med anledning av de övergrepp och trakasserier från polisen som skett på matcherna den senaste tiden är det omöjligt för Järnkaminerna att uppmana någon att gå på hockey. Vi uppmanar därför till en tom klack på derbyt den 16 februari för att visa vilken framtid svensk hockey och Djurgårdens IF går till mötes om våld och trakasserier inte tas på allvar.

På derbyt den 26/1 bevittnade vi grovt läktarvåld där människor slogs i huvudet av batonger och inget tyder på att det kommer bli bättre den 16 februari. Järnkaminerna kan omöjligt uppmana människor att gå på matcher där man riskerar att skadas allvarligt. Vi har under många år jobbat aktivt och hårt för att få bort våld och stök på arenorna, med goda resultat. Nu kräver vi samma inställning från polis och matcharrangörer (här är ett bra klipp som sammanfattar problemen med polisens inställning).

Tyvärr verkar väldigt få ta den här frågan på allvar. Vi måste därför visa vad alternativet är om våldet mot hockeysupportrar fortsätter - en tom klacksektion på Globen. Det är fysiskt osäkert och rättsosäkert att gå på ett hockeyderby och vi som supporterförening kan inte uppmana folk att besöka ett sådant evenemang.

Vi hoppas därför att alla Djurgårdare som tycker att den här frågan är viktig väljer att visa detta genom att inte stå i klacken den 16 februari.

 

Vi vill med detta uppnå följande:

 

*  Få Hockeysverige att vakna. Djurgården Hockey, övriga elitserieföreningar och Hockeyligan måste inse att folk inte kommer att gå på matcher där man riskerar liv och lem. Vi säger ifrån. Varför är ingen intresserad av vad vi tycker? Vi pratar och lyssnar, det gör inte de andra parterna.

* Få polisen att börja följa lagen. Svårare än så är det inte. Stockholmspolisen måste omedelbart börja behandla supportrar som människor och medborgare - det är allt vi begär. Begår man brott ska man gripas, är man laglydig ska man det inte.

* Få till en debatt om hur det är att gå på hockey (och fotboll) idag. Vi anser att det är och ska vara en fest att gå på match och för varje år som går blir de få problemen på läktarna allt färre. Tyvärr återspeglas detta sällan i den allmänna debatten vilket för med sig polisinsatser som stjälper mer än de hjälper.

* Vi vill uppnå det här igen: http://www.youtube.com/watch?v=tMP96KLk0YA. För att göra det måste vi visa var vi är på väg - och det är en elitseriehockey där supporterkulturen, stämningen och glädjen håller på att slås ned. Tomma och tysta läktare i Globen är vi många som minns. Vill vi hamna där igen?


Hjälp till - sprid budskapet


För att lyckas med det här behöver vi hjälp - sprid ordet och ta debatten med vänner, bekanta, klasskompiar, kollegor. Inte minst till andra djurgårdare. Vi kan aldrig tvinga  någon att inte stå i klacken på ett derby, men som läget är nu kan vi inte uppmana någon att göra det. Vi hoppas därför att så många som möjligt visar sitt missnöje med rådande situationen och väljer att inte befinna sig i klacken under derbyt.

Vi kommer att kämpa för Djurgårdens IF och vår supporterkultur till sista andetaget, och hur tråkigt det än är att uppmana folk att inte gå på match tror vi att det är nödvändigt för att kunna ha en läktarkultur att tala om i framtiden. Det är många som måste vakna upp och säga ifrån. Låt det här bli första steget.

Som vanligt tar vi alltid emot synpunkter, ris som ros, på styrelsen@jarnkaminerna.se. Vi finns också på plats på Östra fredag 10/2 på JK:s After Work.

 

JÄRNKAMINERNA, FABRIKEN och UCS


DIF stoppade fallet tillfälligt efter seger mot Brynäs

Elitserien 2011/2012
Omgång 44Tony Zabels första victoria i DIF-kavajen - Viktigt!

Djurgårdens IF - Brynäs IF 6-3
2-1, 3-2, 1-0
Skott: 35-40 (15-11, 13-19, 7-10)
Mål:DIF: Jimmie Ölvestad, Andreas Holmqvist, Marcus Nilson, Mika Zibanejad, Kyle Klubertanz & Patrik Cehlin.
Mål:BIF: Emil Molin, Sebastian Wännström & Johan Larsson
Publik: FULLSATT - 8094 personer på Hovet

DIF har stoppat fallet tillfälligt!?
Det blev en skön lördagseftermiddag på Hovet när DIF besegrade Brynäs efter en väl genomförd match. DIF ville och vågade mer matchen igenom och såg hela tiden till att hålla gästerna ett hack efter. Brynäs replikerade DIFs ledningar men lika snabbt kom ett svar från hemmalaget vilket ledde till att Brynäs aldrig fick chansen att komma ikapp. Jimmie Ölvestad var tillbaka i laget och det gjorde skillnad direkt, han lirkade in första målet och satte prägel på matchen direkt. Att Jimpa sen inte fullföljde matchen hade sina anledningar då han stod upp för laget när han tog med sig Jörgen Sundqvist ut på matchstraff efter en intern uppgörelse. Likaså Mika Zibanejad var tillbaka efter skada och gjorde en bra match, Mika höll sig framme och styrde in viktiga 4-2 mitt i matchen. Viktigt att vinna en sån här match efter en långt kurva som gått spikrakt neråt och få ett stopp på det hela. Dock så är ju raset tillfälligt stoppat men som kanske är bra är att det kom ett uppehåll på tio dagar för laget som har många skador och sjukdomar för tillfället. De här dagarna fram till serien startar om igen kan vara guld värt, Tony Zabel hinner växa i med gruppen samt att man kan ladda om för avslutningen som ser ut att bli klubbens jobbigaste på 30 år.

Oddset Hockey Games går av stapeln i veckan och det kan nog vara bra för vissa lag att få ett uppehåll men sen frustrerande för lag som har en bra form och är beroende av att spela kontinuerligt. För DIFs del kommer uppehållet lägligt med tanke på all turbulens i klubben och skador och sjukdomar i truppen. Nu får man några dagar att svetsa sig samman inför avslutningen som kommer kräva stor möda och besvär om målet ska uppnås.

Övriga matcher
HV71-Växjö 2-3 efter straffar
Frölunda-Timrå 6-0
Färjestad-Skellefteå 3-0

Modo-AIK 1-5
Luleå-Linköping 3-2Sveriges bästa klack alla kategorier: Järnkaminerna


DIF-TV: Presskonferens efter DIF-Brynäs


DIF-TV: #93. Mika Zibanejad tillbaka efter hjärnskakningen


DIF-TV: John Norman efter segern mot Brynäs


Div.3: Förlust i Vadstena

**********************************************************************************
OBS! OBS!
OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS!

NÄSTA HEMMAMATCH ÄR SISTA HEMMAMATCHEN FÖR SÄSONGEN OBS!
Söndag 19 februari kl 17.00
Rydaholms SK - Löfstad AIK

OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS!
**********************************************************************************


Säsongen 2011/2012
Div 3 C Forts

Omgång 13


. . . . . VS . . . . .

HC Wettern - Rydaholms SK 6-1
1-0, 1-1, 4-0
Skott: 32-34 (7-8, 11-11, 14-15)
Mål: Jim Sköld

Sur förlust.
Det var ett besviket och frustrerat RSK som klev isen i Kungsvalla ishall igår kväll. Det blev en klar förlust sett till siffrorna men matchbilden var en helt annan. Återigen så låser det sig när man kliver ut på bortaplan, mycket felbeslut och misstag leder till att hemmalaget bjuds in i matchen. Matchen var jämn inför sista perioden då hemmalaget hade ett måls försprång men det ville sig inte alls i sista perioden. Det lilla flytet fanns inte där och istället trillade målen in bakåt. RSK hade tre femmor från start men kanske att avsaknaden av ett par rutinerade spelare gjorde den lilla skillnaden i en jämn match. RSK fick åter vända hemåt utan poäng med i bussen även denna söndag.

Övriga matcher:
LinTek Make Believes - Lenhovda IF 2-7
IF Linné Hockey - Mjölby Hockey 5-7
Virserums SGF - Eksjö Hockey
5-4

**********************************************************************************

OBS! OBS!
OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS!

NÄSTA HEMMAMATCH ÄR SISTA HEMMAMATCHEN FÖR SÄSONGEN OBS!
Söndag 19 februari kl 17.00
Rydaholms SK - Löfstad AIK

OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS!

**********************************************************************************
LÄS! Senaste nytt på vår hemsida: http://www.rydaholmssk.se
**********************************************************************************
Seger och poäng - Inget annat mot Brynäs.

Elitserien 2011/2012
Omgång 44Djurgårdens IF - Brynäs IF
Hovet 16.00


Alltid oavsett!

För det första så måste jag bara nämna att dagens match är slutsåld då Djurgårdsfamiljen sluter upp, det spelar ingen roll hur laget är eller står eller ligger ner. Familjen står alltid bakom och om eller när det vänder så är det deras förtjänst. Underbar publik som alltid står bakom. Förr eller senare så lossnar det och då har laget sin underbara publik att tacka för det. Järnkaminerna, Blue Brigade med flera går alltid i bräschen. Ovärdeligt viktiga för Djurgården inom alla sporter.

Spela enkelt - Måste våga vilja vinna.
Inför dagens match mot serietvåan Brynäs så är de än mer viktigt att hålla linjerna, vara tydlig i allt man gör, kommunikation och framförallt att man vågar vinna matchen. Det är sista matchen innan uppehållet så en vinst eller poäng är livsviktigt. I sanningens namn så slåss DIF för sin elitserieexistens i de matcher som återstår av årets Elitserie så de finns bara ett håll och en väg framåt och uppåt och så fort som möjligt vända skutan på rätt köl. Laget är pressat, hela klubben är hårt pressad av läget och ingenting vill ju fungera. DIF måste lugna ner sig, ta de lite lugnare och slappna av och spela som man kan och vill, ta byte för byte. Små små steg i taget. Våga borde vara ledordet för laget, våga göra mål, våga ta chanser i rätt lägen. Många spelare agerar stressigt, krampaktigt och slarvar nåt vansinnigt istället för att göra det så enkelt som man får lära sig från scratch. Exempel, sarg ut eller spela till en annan lagkompis för att avlasta, snacka med varandra och rörlig blick. Det är så små grejer som kan få det här sjunkande skeppet att lyfta igen. Det gäller att lugna ner sig, följa gameplan och köra allt vad tygen håller.

Läget i lagen:
Djurgården: Skadeläget detsamma, fem ordinarie spelare: Daniel Tjärnqvist, Mathias Tjärnqvist, David Printz, Jonas Almtorp, Mattias Carlsson spelar inte. Osäkert däremot om Jimmie Ölvestad och Mika Zibanejad kan spela, avgörs på matchvärmningen.
Brynäs:

- - - - - - - - - -

Övriga matcher:

Eftermiddagens huvudmatch 15.30 på
Färjestad-Skellefteå
---------------------------------------------------------------------------
Frölunda-Timrå
Matchen visas 15.55 på
---------------------------------------------------------------------------

HV71-Växjö


18.30
Kvällens huvudmatch 18.30 på
Modo-AIKLuleå-Linköping

Matchen visas 15.30 på

Dagens citat 3:

#41. Gustaf Wesslau, målvakt DIF Hockey 27/1-2012" 14 matcher kvar av säsongen - Karriärens viktigaste "

DIF-TV: Mika Zibanejad om hjärnskakningen


REKLAM: Vilket minne från Globen i december 2011Ett oförglömligt minne - Tiësto i Globen 2011 och Aviciis "Levels"

Div.3: Inför Wettern borta

**************************************************************************
NÄSTA HEMMAMATCH - OBS! NÄST SISTA FÖR SÄSONGEN OBS!
Söndag 19 februari kl 17.00
Rydaholms SK - Löfstad AIK
**************************************************************************
LÄS! Senaste nytt på vår hemsida: http://www.rydaholmssk.se
**************************************************************************


Säsongen 2011/2012
Div 3 C Forts

Omgång 13


Säsongen 2011/2012
Div 3 C Forts

Omgång 13


. . . . . VS . . . . .

HC Wettern - Rydaholms SK
Kungsvalla Ishall, 17.00

Svårt att vinna borta mot Wettern
Det har gått två dagar sedan segern mot Linné nu när RSK idag sätter sig på bussen mot Vadstena och match mot Wettern. Jag hoppas att det är ett lika slagkraftigt och taggat lag som laddar för bortamatch. Det är en svår bortamatch och Wettern är alltid ett knepigt motstånd. Wettern å sin sida tycker att de ofta har problem med RSK i sin tur.
Inför dagens match mönstrar RSK tre femmor och en extra gubbe från start. Detta trots att man drabbats av två tunga skador: Emil Gren och Daniel Jonasson är axelskadade och spelar inte mer i resten av säsongen. Dessutom är Mikael Stridsberg sjuk och Andreas Holmberg och Gustaf Karlsson är bortresta. Däremot glädjande att 16-årige Ludvig Henriksson kallats in som reservmålvakt och får följa med och dra på sig A-lagströjan för första gången.

Övriga matcher:
LinTek Make Believes - Lenhovda IF
IF Linné Hockey - Mjölby Hockey
Virserums SGF - Eksjö Hockey


RSKs bästa match för säsongen: Gustaf Karlsson segerskytt i slutminuten mot Linné!!

**************************************************************************
NÄSTA HEMMAMATCH - OBS! NÄST SISTA FÖR SÄSONGEN OBS!
Söndag 19 februari kl 17.00
Rydaholms SK - Löfstad AIK
**************************************************************************
LÄS! Senaste nytt på vår hemsida: http://www.rydaholmssk.se
**************************************************************************


Säsongen 2011/2012
Div 3 C Forts

Omgång 12


. . . . . VS . . . . .

Rydaholms SK - IF Linné Hockey 5-4
0-1, 1-1, 4-2
Skott:
34-40 (9-13, 13-18, 12-9)
Mål:RSK: Emil Gren, Alexander Hansson, Jim Sköld, Magnus Göransson & Gustaf Karlsson
Publik: 102 personer - en bra siffra för att vara i Talavidshallen

RSK gör sin bästa match för säsongen
Det blev en rejäl revansch efter debaclet i Linköping i söndags. Ikväll blev det en härlig derbyseger mot självaste Linné. RSK får ingen bra start och gästerna Linné är något vassare i två perioder och leder inför sista akten. RSK är kvar i matchen tack vare målvakten Gabriel Fransson som är suverän i hemmamålet, Gabbes bästa match för säsongen med. I tredje vänder matchen när ett ritktig skitmål, dock ett av de viktigare under säsongen då Alexander Hanssons fladderpuck går in mellan benen och 2-2 är ett faktum. Visserligen så replikerar Linné kort efter men RSK kvitterar och vänder till ledning. Ett försvarsmisstag ger sedan Linné kvitteringen men RSK vägrar nedslås av baklängesmålen utan Gustaf Karlsson kliver fram och gör segermålet med 1.57 kvar av matchen. Linné satsar allt på ett kort sedan i slutet men RSK håller undan och vinner och tar en skön trepoängare och viktig derbyvinst. Underbar vinst, det svider att man inte kunde vara hemma och se laget vinna...


(Foto: Viktor Rydén, Rydaholms SK)

#32. Gabbe - RSK:s matchvinnare i målet

Riktigt bra gjort av laget att vända och vinna matchen i den sista perioden, det tyder på en stark moral i laget trots allt i kring och trots ändå hur säsongen har varit. Ikväll fortsatte RSK köra trots att Linné gjorde allt för att förstöra kvällen, laget visade att man verkligen kan och vill samtidigt som man har marginalerna med sig. Ett stort godkänt förtjänar hela laget förstås men också ett stort plus till målvakten Gabriel Fransson som tog gruvlig revansch på sig själv efter att ha blivit utbytt efter första perioden i söndags.

Jag hoppas laget kan bestå både trupp och form till söndag då bussen rullar till Vadstena och match mot Wettern. Dessvärre nåddes jag av besked om att kapten Jonasson är ur spel efter matchen igår dessvärre, säsongen kan vara över där. I övrigt så hoppas jag att ni laddar om och inte blir bekväma bara för att det blev en kämpaseger igår. Det gäller att jobba ännu hårdare för att vinna på söndag.

Övriga matcher:

Löfstad-Make Believes 10-2
Eksjö-Mjölby 5-6
Lenhovda-Virserum 5-2

**************************************************************************
NÄSTA HEMMAMATCH - OBS! NÄST SISTA FÖR SÄSONGEN OBS!
Söndag 19 februari kl 17.00
Rydaholms SK - Löfstad AIK
**************************************************************************
LÄS! Senaste nytt på vår hemsida: http://www.rydaholmssk.se
**************************************************************************

NHL: Fuck Gretzky and Lemieux?!Nattens man skrev in sig i historieböckerna: Sam Gagne, Edmonton Oilers gjorde åtta poäng!!, och var inblandade i alla målen: fyra mål och fyra assist när hans lag Edmonton Oilers slog Chicago med 8-4.Därmed tangerade han legenden Mario Lemieux 23 år gamla rekord.

Dagens citat 2:

Hockeyexperten Leif Boork" Fritt fall för Djurgården "

Dagens citat:

Hockeyexperten Leif Boork


" Djurgårdens Ishockey är i sin värsta situation sedan jag tränade laget 1981/1982."

DIF-TV: Presskonferens DIF-HV71Presskonferensen efter förlusten mot HV71

Tredje raka förlusten, den 18:e denna säsongen...

Elitserien 2011/2012
Omgång 44
Djurgårdens IF - HV71 1-4
0-0, 1-2, 0-2
Skott: 28-42 (11-6, 7-20, 10-16)
Mål:DIF: Christian Eklund
Mål:HV71: Jason Krog, Per Ledin, Mattias Karlsson och Johan Davidsson
Publik:Tredje raka förlusten men det blev ju ett mål framåt...

Fem raka matcher utan tre poäng, tredje raka förlusten och den artonde för säsongen som definitivt inte är de sista. Det vet jag det är fakta men sen vet jag inte vad eller hur man ska uttrycka sig längre, utan det känns vansinnigt tungt, blytungt, tomt och lite hopplöst. Fast försök glöm och imorgon går solen upp igen och för laget är det ny träning och ny förberedelse inför sista matchen innan Oddset Hockey Games. Kanske kanske kanske kan den här djupdykningen på säsongen får ett tillfälligt stopp.

Övriga matcher
Luleå-Växjö 1-0
Skellefteå-AIK 2-1
Brynäs-Timrå 4-1
Färjestad-Frölunda 2-3 e straffar


Div.3: Derbydags - Revanschsuget RSK

**************************************************************************
NÄSTA HEMMAMATCH: Söndag 19 februari kl 17.00
Rydaholms SK - Löfstad AIK
**************************************************************************
LÄS! Senaste nytt på vår hemsida: http://www.rydaholmssk.se
**************************************************************************


Säsongen 2011/2012
Div 3 C Forts

Omgång 12


. . . . . VS . . . . .

Rydaholms SK - IF Linné Hockey
Talavidshallen 19.00

Derbydags - Revanschsuget RSK

Det är ett revanschsuget RSK som skrinnar in på hemmaisen ikväll. Debaclet senast i Linköping ska inte upprepas och det var en match som RSK ska vinna alla dagar i veckan om ni frågar mig. Det var riktigt besviket i bussen på vägen hem. Matchen senast blev inte alls som det var tänkt och allt rasade i den första perioden trots en kanonstart. Idag gäller det att ta tag i matchen och ligga rätt i positionerna från start. Idag har man inte råd att bjuda på en millimeter, Linné är ett duktigt lag

Läget i laget är bra, RSK ställer upp fullt lag från start då ett par spelare som saknades i matchen mot LinTek återfinns i truppen ikväll. Coach Jacobsson mönstrar tre backpar och fyra kedjor från start och jag tror det är viktigt att RSK mönstrar bästa möjliga lag om man ska ha segerchans.

Övriga matcher:
Löfstad-Make Believes
Lenhovda-Virserum
Eksjö-Mjölby


**************************************************************************
NÄSTA HEMMAMATCH: Söndag 19 februari kl 17.00
Rydaholms SK - Löfstad AIK
**************************************************************************
LÄS! Senaste nytt på vår hemsida: http://www.rydaholmssk.se
**************************************************************************


Dagens citat 2:

Jag kan bara hålla med...


Ek, Hockeyexpressen.se


" Jag förväntar mig mycket mer av spelare som Andreas Holmqvist, Kyle Klubertanz, Daniel Brodin, Mattias Carlsson, Patrick Cehlin, Marcus Nilson och Mathias Tjärnqvist i offensiven. Med flera.

Det tror jag många av Djurgårdens fans också gör. "


Dagens citat:

Tomas Montén, Djurgårdstränare efter Modoförlusten i tisdags


" Det var helt fruktansvärt egentligen, om man får säga så. En poäng mot Modo hade varit oerhört värdefull. Oavsett hur det hade gått på sudden eller straffar så hade det skilt två poäng och nu blir det helt plötsligt fem "


Skadeskjutet och formsvagt DIF tar emot ett formstarkt HV71..

Elitserien 2011/2012
Omgång 44
Djurgårdens IF - HV71
Hovet 19.00

Kvällens huvudmatch 18.45 på


Tungt skadedrabbat DIF mot ett mycket mer formstarkt HV71
Tufft och utsatt läge när laget härifrån Bibelbyn kommer på besök. DIF utan fem nyckelspelare inför matchen är inte de bästa förutsättningarna heller men det är bara att göra det bästa av situationen, fler i laget får kliva fram och börja kämpa ännu mer. Det finns ingen annan väg. DIF har jobbat i motvind ett bra tag och sliter man tillräckligt hårt länge och väl så borde det lossna till slut. DIF har hela säsongen velat bjuda publiken på bra hockey på hemmais men det har låst sig totalt. Det har man inte råd med nu utan måste spela snålt, väldigt snålt för att mininera misstagen och mot HV71 som är ett spelande lag över hela banan gäller det att hålla linjerna stenhårt. Det går inte tumma en millimeter utan det är hårt jobb som gäller om det ska bli poäng överhuvudtaget ikväll.

Borra ner huvudet och kör DIF!

Läget i lagen:
Djurgården: Läget är illa, tunga skador på nyckelspelarna: Mattias Carlsson, Jonas Almtorp, Jimmie Ölvestad, Mika Zibanejad, Mathias Tjärnqvist & Daniel Tjärnqvist. DIF har kallat upp juniorerna Ludwig Blomstrand och Fredric Weigel.
HV71:  Sebastian Strandberg, Jesper Fasth, Adam Almqvist och Kamil Piros.

Övriga matcher

Matchen visas 18.55 på
Brynäs-Timrå


Övriga matcher
Skellefteå-AIK
Luleå-Växjö
Färjestad-Frölunda

DIF-TV: #9. Otto är optimistiskSnacka går ju..och visst spelarna kan snacka om en boost men börja visa det genom att slå HV och Brynäs nu innan uppehållet. Vi vill SE det också inte bara höra spelarna säga det utåt.

Mycket mycket kvar att bevisa. Kom igen efter matchen imorgon.

Hårda bud.

Dagens citat 7:

Djurgården HockeyViktiga matcher framåt - Vi behöver ditt stöd!

Dagens bild: #29. Micke Magnusson


Dagens citat 6:

Zavitz, Forum på difhockey.se


" Sätter mig i fosterställning i duschen. Orkar inte mer.
Skrubbar mig med Svinto.
Gråter. "


REKLAM: Mauro Picotto spelar i Stockholm på lördag 4/2!Detta var senast Mr. Picotto var i Sverige och spelade på klubb. Munchenbryggeriet 2003. En mäktig upplevelse ska jag säga!

Steven Stamkos lattjostraffar under All-Star GameDagens citat 5:

Min egen åsikt!" 14 LAG I ELITSERIEN!!
"

Dagens citat 4:

Forum, difhockey.se


" Om man inte får vara oseriös, vad finns det då att diskutera rörande säsongens silly season? Att vi skulle presentera en spelare imorgon är lika sannolikt som att Nordkorea skulle göra en totalomvändning och bli ett demokratiskt land. "

Dagens citat 3:

Forum, difhockey.se


" Janne Järlefelt har inte tid att värva, han plöjer för tillfället igenom serien "Tillbaka till Aidensfield". "

Dagens citat 2:

Tomas Ros, SportbladetHar hockeygudarna blivit tokiga?

KHL: Tarasenkos fräckis


Dagens citat:

@T_Alexandersson


DIF agerade kraftfullt innan transferfönstret stängde. En ny fräsch båsöppnare kan betyda mycket. Tycker mig se att Tim ser sliten ut. Heja!


REKLAM: Tiestos nya dokumentär: In the boot - del 4


DIF-TV: Tony Zabel efter första förlusten mot Modo


DIF-TV: #15. Mattias Carlssons efter ännu en förlust


RSS 2.0