Järlefeldts tjänstefel: DIF tackade nej till Bremberg??? förra veckan...

Inte mer än rätt om det blir KVALSERIEN när ni gör så här...Saxat från Hockeykanalen.se

" Djurgården har frenetiskt sökt efter nyförvärv den senaste veckan. Men trots det valde klubben att, i förra veckan, tacka nej till Fredrik Bremberg.

Detta enligt uppgifter till Aftonbladet i dag.

38-åringen, med ett långt och framgångsrikt förflutet hos 08-laget, har via en klausul i kontraktet med Timrå rätt att bryta sitt avtal då klubben ej har betalat ut full lön. Timrå bjöd då ut Bremberg till Djurgården - som dock valde att tacka nej. "

 

 

 

Jag fullständigt kokar av arga och djupt besvikna känslor nu efter sekundförlusten mot Modo. Det får ju inte bara ske, man kan inte ta en timeout och sen låta Modo ladda om i slutsekunderna så här. Aldrig under några som helst omständigheter. Vilken skandal, och dessutom med tanke på att DIF inte hade någon riktig målchans ikväll och att Gustaf Wesslau återigen får stå på huvudet för att rädda sitt lag så kan jag absolut inte förstå hur Djurgården kan tacka NEJ till FREDRIK BREMBERG. Hur är Janne Järlefeldt funtad egentligen, det är fruktansvärt dåligt för just nu gräver Järlan DIFs grav rätt ner i Kvalserien. Fullständig total katastrof. VANSINNIGT dåligt val och beslut. Det finns ju inga andra spelare som vill komma till klubben heller.

 

Kanske lika bra att börja om med att vinna ett nytt kontrakt i ett kval mot Örebro och Bofors till exempel. Det är ju kanon.

 

Det är nog dags att AVGÅ JÄRLEFELDT och hela Sportkommittén eller GÖR OM OCH GÖR RÄTT!!!!

 


...Sena återbud för DIF dessvärre inför Modomatchen

Elitserien 2011/2012
Omgång 43
Modo Hockey - Djurgårdens IF
Fjällräven Center 19.00

Igår var det förändringens dag i DIF, många menar på att det är försent, DIF skulle ändrat på saker och ting för längesedan. Hardy Nilsson har egentligen alldeles för länge haft det tufft att få laget att prestera och sanning är att de körde fast ganska tidigt av årets serie. Lite märkligt att DIF inte förändrade läget för längesedan eller i varje fall agerade och gjorde något tidigare. Vad det har för utgång vet vi inte förrän slutsignalen i Kinnarps Arena i den femtiofemte omgången. Jag ska med en gång göra klart att jag tror inte på mirakel på en gång bara för att man förändrat tränarsidan, däremot om de hade tillkommit nån vass forward eller back eller kanske tillochmed både och så kanske. DIF kommer med samma lag som i de andra matcherna och det är samma förutsättningar som innan bara det att det hårdnar mer och mer för varje match som DIF inte vinner. Slutspelståget står på stationen och väntar och börjar släppa in lag som ska med. DIF är absolut inte där och får vackert stå och titta utanför. Det ska väldigt mycket till att DIF ska få en plats och hänga med. Just nu är det bara vinst som gäller, inget annat. Modo är helt klart i bättre form inför kvällens match och har plockat sju av nio poäng mot DIF innan kvällens match. Statistik betyder oftast ingenting då DIF har fyra vunna av fem i Ö-vik inför kvällens match. Oerhört viktig sexpoängsmatch.***SENA ÅTERBUD: Jimmie Ölvestad
och Mathias Tjärnqvist kan inte medverka. Det ser ju inte ljusare ut direkt.Läget i lagen:
Modo: Freddy Meyer och John Westin spelar inte ikväll. Nyförvärvet Brett Skinner är inte spelklar.
Djurgården: Mika Zibanejad och Daniel Tjärnqvist saknas. Jimmie Ölvestad klev av magsjuk senast och är osäker till spel. I övrigt samma lag som senast.

Övriga matcher

Kvällens huvudmatch 18.45 på
AIK-VäxjöLuleå-HV71
Matchen visas 18.55 på


Skellefteå-Färjestad
Timrå-Frölunda

REKLAM: Nicky Romero är het!


REKLAM: Bäst just nu...!!


REKLAM: Bäst just nu!


Dagens citat 7:

Wennerholm, Hockeybladet.se


" De unga talangerna har stått still eller till och med gått tillbaka och veteranerna har inte haft något riktigt gnista och spelglädje "


Dagens citat 6:

Tony Zabel ny tränare i DIF Hockey resten av säsongen" Det är inte jag som ska rädda Djurgården, ordet ”vi” måste stå högst upp "


Ny målvakt klar för DIF: Tyler in från Mora - Tim ut till MoraTyler Plante, målvakt från Mora går in som backup bakom WesslauTim Sandberg får packa och flytta till Mora, tack för din tid i DIF Tim och lycka till!!

Dagens citat 5:

Sjöberg, Hockeyexpressen.se


" Spelar Djurgården i kvalserien? Ja, det är möjligt. Men nu visar klubben i alla fall handlingskraft och det är inte en dag för sent. "


Dagens citat 4:

Sjöberg, Hockeyexpressen.se


" Djurgården är illa ute men har samtidigt ett alldeles för bra material för att slåss i botten av elitserien och det är långt ifrån godkänt. "


Dagens citat 3:

Niklas Wikegård, Hockeyexpert och Djurgårdare


" Man kör mycket med att Challe är stockholmare och djurgårdare. Va f*n, hockeyn uppfanns inte i Djurgården och definitivt inte i Stockholm. "


DIF-TV: Tony Zabel in som A-tränare med Nichlas Falk och Montén


Dagens citat 2:

Charles Berglund, DIF Hockey-tränare från april/maj


" Vi får se vilken serie vi spelar i men det förändrar inte min syn på jobbet"

Dagens citat:

Hardy Nilsson, f.d DIF-tränare


" DIF 4-ever! "

#86 Linus Klasen är INTE aktuell för DIF HockeyRyktena började florera starkt i Skåne att Linus skulle få kicken av Malmö och gå till DIF Hockey.

Krisen allt djupare för DIF: Förlusterna rullar in en efter en...

Elitserien 2011/2012
Omgång 43#41. Gustaf Wesslau är den enda spelare som förtjänar godkänt återigen. Utan honom hade DIF haft Timrå före sig i tabellen, var så säker.

Färjestads BK - Djurgårdens IF
0-0, 1-0, 0-0
Skott: 35-24
DIF mållöst - pinsamt

Förlusterna blir bara tyngre och tyngre
Det var ett blekt DIF som fick vända hem från Karlstad efter ännu en förlust, den sextonde i ordningen och fler lär det bli. Men ska man vara ärlig så var det egentligen en väntad förlust, för ingenting, jag säger absolut ingenting talar för något DIF-mirakel ännu. Visst jag tror och hoppas på en vändning av det här negativa och dålig spelet. Men det är ingenting som talar för det. Visserligen förlorar DIF med 1-0, fotbollssiffror. FBK vinner skotten klart och man var det bättre laget sett över hela matchen. DIF är stabilt, riktigt stabilt men på en riktigt dålig nivå. Hur man än försöker så går det inte nu, det låser sig totalt. DIF får inte igång någonting som kan liknas vid ett bra stabilt spel. Det blev en svidande förlust med ett ynka mål, DIF går mållöst ifrån matchen vilket heller inte är bra.

DIF har nu tre matcher kvar till uppehållet för Oddset Hockey Games. Sexpoängsmatch i Örnsköldsvik mot Modo imorgon och sen väntar topplagen Brynäs och HV71 på hemmais. Om DIF fortfarande tänker sig slutspel så måste man vinna alla tre matcherna för att ens kunna tänka i de banorna och skaffa sig en något lugnare situation inför avgörandet. Personligen tror jag att DIF kommer få slåss för sin elitserieexistens..och någonstans hoppas jag med det uttalandet att jag kommer få äta upp det bittert för att jag hade så fruktansvärt fel efter serien är slut...

Onödig förlust mot LinTek för RSK.

**************************************************************************
NÄSTA HEMMAMATCH: DERBY! - Torsdagen den 2 februari kl 19.00 - DERBY!
Rydaholms SK - IF Linné Hockey
**************************************************************************
LÄS! Senaste nytt på vår hemsida: http://www.rydaholmssk.se
**************************************************************************


Säsongen 2011/2012
Div 3 C Forts

Omgång 11

. . . . . VS . . . . .

LinTek Make Believes - Rydaholms SK 8-4
5-1, 3-0, 0-3
Skott: 51-27 (17-8, 16-11, 18-8)
Mål: Andreas Holmberg, Alexander Hansson, Jim Sköld & Anton Andersson.


Första perioden blev RSK:s fall
Det var roligt att åka med på bortamatch trots resultatet ska sägas. Intressant att se laget från insidan litegrand. Inför gårdagens match var förutsättningarna de bästa för att vara bortamatch. Fullt lag från start och nu skulle en seger bärgas. Bra uppvärmning och det såg taggat ut. Så även i början på matchen, ledning ett noll efter ett par minuter och RSK ägde matchen i ungefär fem minuter. Vad som sen hände är svårt att förklara. Hemmalaget kvitterar och efter det så tappar man allt, man är tvåa på varenda på puck och ingen gör vad de ska. Resultatet med tre minuter kvar av perioden är helt plötsligt 5-1. Det ska sägas att matchbilden speglar aldrig siffrorna under matchen egentligen, det är jämnt ute på banan stora delar av matchen men resten äger RSK spelmässigt. 

I pausen snackar RSK ihop sig, det blir målvaktsbyte: Jesper Svensson ersätter stackars Gabriel Fransson i målet som vid målen var ganska utlämnad. RSK äger den andra perioden men lyckas inte få in pucken i ett tidigt skede för att få en förändring, istället släpper man ett par billiga mål och matchen är förstås avgjord. 8-1 lyser illrött på tavlan inför sista perioden. Spelarna luftar sina åsikter,  tränare Jacobsson går igenom ett par enkla saker, målet inför tredje är klart. Avsluta på ett bra sätt och vinna perioden. RSK går ut och fortsätter spela som i andra perioden men målen uteblir till en början men så i slutet av matchen så kommer tre snabba mål och RSK lyckas snygga till siffrorna till 8-4.
- - -
Totalt sett så skulle RSK ändå ha vunnit matchen för spelmässigt var man stundtals mycket bättre hur konstigt det nu än kan låta. Måste dessutom berömma backen Emil Green som är outstanding och som var lagkapten för dagen, han försökte väcka laget i pauserna. Trist att tolv minuter i första perioden blev RSKs fall när man släppte in fem mål. Onödig förlust helt enkelt. Det är bara att bryta ihop och komma igen boys! Ni vet vad ni kan och se nu till att Linné får på nöten på torsdag i det heta derbyt som väntar!

En liten rolig händelse på hemvägen när vi stannade för att äta i Mjölby så stod det ett antal bussar utanför. Då säger lillebrorsan Simon till mig: "Hoppas inte Lenhovda är kvar, de spelade ju i Mjölby idag." Vi kliver in genom dörren och kliver in och alldeles riktigt där satt LIFarna och käkade. Christoffer Rohman och gänget sitter där och käkar för fullt. Brorsan blir lite spak men vi såg inget stor sak med rött skägg sitta där..


Övriga matcher
Mjölby-Lenhovda 6-4
Linne-Wettern 4-5
Virserum-Löfstad 4-6

**************************************************************************
NÄSTA HEMMAMATCH: DERBY! - Torsdagen den 2 februari kl 19.00 - DERBY!
Rydaholms SK - IF Linné Hockey
**************************************************************************
LÄS! Senaste nytt på vår hemsida: http://www.rydaholmssk.se
**************************************************************************
Truppen till Oddset Hockey Games 2012:

TRE KRONORs laguppställning till kommande landslagsturnering


MÅLVAKTER

30. Viktor Fasth

40. Erik Ersberg

 

BACKAR

3. Klas Dahlbeck

4. Staffan Kronwall

5. Daniel Fernholm

6. Magnus Johansson

8. Christian Bäckman

14. Mattias Ekholm

24. Jonas Frögren

 

FORWARDS

9. Tony Mårtensson

11. Magnus Kahnberg

12. Fredrik Pettersson

15. Mattias Sjögren

16. Calle Järnkrok

17. Carl Söderberg

18. Simon Hjalmarsson

19. Patrik Zackrisson

20. Joel Lundqvist

33. Jakob Silfverberg

44. Nicklas Danielsson

71. Jonas Andersson

80. Mattias Weinhandl

91. Andreas Jämtin


Välkommen hem Challe! - Klar som tränare för DIF nästa säsongCharles Berglund

Välkommen hem Challe! - I samband med att DIF sparkar Hardy Nilsson från och med idag så avslöjade man också att laget kommer tränas av Challe Berglund nästa säsong. Det har varit på gång och ryktats om länge och väl. Det var ju bara en tidsfråga innan det skulle bli officiellt också för den delen.

Challes egna ord: "- Äntligen! Det här har varit målsättningen hela tiden"
Vi minns ju att Challe ville bli huvudtränare när Hans Särkijärvi skulle sluta men då tog ju DIF in Hardy. Challe fortsatte ju då i Timrå och senare Modo Hockey.

Välkommen hem Challe till ditt Djurgården igen!

DIF har sparkat Hardy: Tack Hardy för din tid i DIF!Hardy Nilsson avskedsord efter avskedet" Jag respekterar naturligtvis Djurgårdens beslut att byta ut mig för att få en energiboost i laget, som vi alla vet har hackat sig fram denna säsong.

Jag önskar Tomas, Nichlas och Tony lycka till med sitt arbete med grabbarna och är övertygad om att de nya rösterna samt de nya infallsvinklarna kommer att hjälpa killarna att plocka fram det kunnande de har.


Vi är nära slutspel, men inte där än. Men med ny energi är inte steget långt för DIF.


DIF 4 EVER "

Söndagsmatch - Ännu en sexpoängsmatch i Löfbergs Lila Arena - VÅGA!

Elitserien 2011/2012
Omgång 43Färjestads BK - Djurgårdens IF
Löfbergs Lila Arena 17.00

Matchen visas 16.55 på

Utsatt läge - Sexpoängsmatch - VÅGA!
Ny match och nya tag för Djurgården. Det är väl bara att ta vid där det senaste slutade. Nytaggad inför en ny möjlighet att försöka vinna en match. DIF är seriens sämsta lag för tillfället, dålig form och inte alls på topp. Motståndarna FBK är på gång och vann i förrgår mot Luleå starkt i LLA. Det är alltid svårt att svårt FBK. Idag blir nog ingen skillnad. Dessutom vinner lagen i botten och striden tätnar och blir hårdare och hårdare.


*VÅGA DJURGÅRDEN!*Läget i lagen:

Färjestad:
Djurgården: Kim Lenhammer
är tillbaks i truppen. Saknas gör Daniel Tjärnqvist och Mika Zibanejad.


Div.3: Bloggen på plats i Stångebrohallen i Linköping

**************************************************************************
NÄSTA HEMMAMATCH: Torsdagen den 2 februari kl 19.00
Rydaholms SK - IF Linné Hockey
**************************************************************************
LÄS! Senaste nytt på vår hemsida: http://www.rydaholmssk.se
**************************************************************************


Säsongen 2011/2012
Div 3 C Forts

Omgång 11

. . . . . VS . . . . .

LinTek Make Believes - Rydaholms SK
Stångebrohallen 17.00

Bloggen följer med till Linköping
När detta inlägget nu ligger ute så sitter jag med laget på väg till Linköping. Tänkte att passa på och följa med när bussen ändå passerar Jönköping. Kul att åka på bortaresor och kolla på RSK faktiskt. För några säsonger sedan när jag bodde hemma i byn så var vi alltid tre-fyra stycken som åkte Småland runt och såg RSK på bortais. Kan faktiskt sakna den tiden ibland. Även om det bara rör sig om lingonserien så är det ändå sjukt roligt även om de blev en del tunga hemresor med förlust i bagaget. Nu är det dessutom också lite extra intresse och roligare att följa nu när jag har två bröder i laget.

Inför dagens match saknas bland annat kapten Lillis, Martin.P, Pål och Nicke. Tränare Jacobsson hyser ändå starka förhoppningar om att ställa ett slagkraftig lag på isen i eftermiddag.


Övriga matcher:
Mjölby - Lenhovda
Virserum - Löfstad
Linné - Wettern

Div.2B
Alvesta - Tyringe
Värnamo - Jonstorp

REKLAM: The weekend has landed!


Dagens citat:

Anton, Svenskafans.com/djurgarden


" När Johannes Salmonsson stänkte dit segerpucken bakom en storspelande Gustaf Wesslau rörde jag inte en min. Jag svor inte, jag slog mig inte för pannan, jag kände mig inte förbannad. Det fanns bara en stark tomhet, ett svart hål i mitt hjärta. Och det oroar mig. "

DIF-TV: #33. Erik Gustafsson & #4. Mackan Nilson efter derbyförlusten


Järnkaminerna: Inget våld på våra läktare!

TILL ALLA I DJURGÅRDSFAMILJEN MED FLERA - VIKTIGT - SPRID VIDARE!


NU FÅR DET VARA SLUT PÅ VÅLDET PÅ LÄKTAREN!

 


. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . _________________________________________________________________________

Efter gårdagens derby tvingas vi tyvärr konstatera att våldsamma element verkar vilja förstöra våra matcher och ger sig på oskyldiga djurgårdare på matchdag. De kallar sig poliser och påstår att de försöker upprätthålla lagen.


Igår såg vi, återigen, bevis på att polisens ständigt växande insatser runt derbyn ser ut att vara något vi får vänja oss vid. Med konstanta trakasserier och avvisningar (som extremt sällan leder till några domar för brott) förmedlar man en statistik över stökiga derbyn som inte stämmer överens med verkligheten. Denna statistik används sedan som argument för att öka på sina egna insatser - som man dessutom får skicka faktura till föreningarna för.


För oss är inställningen till våld på läktarna väldigt enkel - det ska inte förekomma, oavsett vem som ligger bakom det. Därför har vi supportrar under många år bedrivit ett framgångsrikt arbete som gjort att läktare i svenska fotbolls- och hockeymatcher är minst lika säkra som vilken annan plats i samhället som helst, om inte mer.


Nu försöker polisen rasera detta arbete. Det är löjeväckande att se hur man motiverar poliser på varenda trappsteg på Globens läktare med att "trapporna ska vara fria". Det är tragiskt att höra hur enskilda Djurgårdare igår trakasserades i sina hem, i sina bilar och på stan av civilklädda poliser som uppenbarligen identiferat supporterkultur som Samhällets Stora Fiende med tre versaler.


Det är ledsamt att höra hur enskilda poliser inne i Globen och utanför uttalar sig. Det pratas om att folk "ska plockas", att "ge tillbaka" och inte sällan används det gamla knepet med att vända batongen bak och fram för "bättre" effekt.


Nu säger vi ifrån. Vi riktar nu fokus på Djurgården Hockey, på Svenska Hockeyförbundet och Riksidrottsförbundet som alla måste ta avstånd från polisens rättsvidriga beteende. Som situationen är nu riskerar alla djurgårdare som går på match sin fysiska säkerhet och sin personliga integritet. Svensk idrott kan inte tiga när en av de största folksporterna riskerar att i princip dö ut på elitnivå om polisens våldsamma hållning tillåts fortsätta.


Nu måste vi tillsammans se till att göra hockeyn säker igen.

För er som vill ha en utomståendes perspektiv rekommenderar vi tv-kommentatorns Niklas Jarelinds twitter från matchen igår:https://twitter.com/#!/Jarelind

 

Till er som drabbas av polisens statistikhöjande åtgärder

Något som inträffar allt oftare är att poliser påstår att personer runt våra matcher ser drogpåverkade ut. Detta behöver inte på något sätt ha att göra med verkligheten utan är framför allt till för att få upp statistiken över antalet drogtestade. Trots att denna typ av tester ska göras enbart om du är skäligen misstänkt för narkotikabrott så sker de ofta just för att få upp statsistik och för att skapa en känsla av otrygghet för utvalda djurgårdare.


Blir du drabbad av detta ska du alltid begära att få ta blodprov istället för urinprov. Blodprov tar längre tid, men du lämnar det då till en läkare som sedan kan skriftligt dokumentera huruvida du rimligtvis har tagit narkotika eller inte. Polisanmäl sedan polismannen för tjänstefel. Detta tar tid av ditt liv men innebär på sikt förhoppningsvis att polisens rättsvidriga inställning kanske förändras.


/Järnkaminernas styrelse, Fabriken Stockholm och Ultra Caos Stockholm

___________________________________________________________________________________________


Ängsligt RSK tappade två poäng i slutminuten.

**************************************************************************
NÄSTA HEMMAMATCH: Torsdagen den 2 februari kl 19.00
Rydaholms SK - IF Linné Hockey
**************************************************************************
LÄS! Senaste nytt på vår hemsida: http://www.rydaholmssk.se
**************************************************************************


Säsongen 2011/2012
Div 3 C Forts

Omgång 10


. . . . . VS . . . .

Rydaholms SK - Virserums SGF 4-5 efter sudden
0-1, 1-0, 3-3, 0-1
Mål: Daniel "Lillis" Jonasson 2, Jim Sköld & Jakob Johansson
Skott: 40-30 (10-9, 8-10, 18-8, 4-3)

Bittersur förlust på övertid
Jag vet inte hur spelarna känner sig så här direkt efter en förlust men efter att ha följt matchen via direktrapportering så trodde jag när man vände 1-2 till 4-2 i sista perioden att det skulle gå hela vägen. Ack ack men i slutminuten darrar RSKarna och blir livrädda att tappa matchen. Det utnyttjar gästernas nummer 22 som blir stor matchvinnare med att göra både reducering 3-4 och även kvittering 4-4 med 45 sekunder kvar av matchen. Tungt tungt för RSKarna som nästan knöt ihop det till en efterlängtad seger. Inte nog med det utan med femton sekunder kvar så avgör Virserum och vinner två poäng. Tungt och bittert för RSKarna som hade behövt en seger till i ryggen. Lite synd men det är lätt att ett lag som har haft det tungt blir ängsligt i avgörande moment. 

RSK får försöka glädjas åt poängen från gårdagen och bara ladda om batterierna direkt för i övermorgon söndag är det match igen. Ny chans och nya möjligheter när bussen styrs mot Linköping, Stångebrohallen och match mot studentlaget LinTek Make Believes

Övriga matcher:
Lenhovda-Eksjö 2-3 efter sudden death
Löfstad-Mjölby 1-6


**************************************************************************
NÄSTA HEMMAMATCH: Torsdagen den 2 februari kl 19.00
Rydaholms SK - IF Linné Hockey
**************************************************************************
LÄS! Senaste nytt på vår hemsida: http://www.rydaholmssk.se
**************************************************************************


En poäng till slut - Gustaf Wesslau räddade DIF återigen.

Elitserien 2011/2012
Omgång 42Släkten är värst - F.d DIFaren Salmonson matchvinnare

AIK - Djurgårdens IF 4-3 efter sudden death
1-1, 0-0, 2-2, 1-0
Skott: 42-22 (9-7, 18-6, 14-8, 1-1)
Mål:AIK: Johannes Salmonsson 2, Victor Ahlström & Robert Rosén
Mål:DIF: Daniel Brodin, Josef Boumedienne & Andreas Holmqvist
Publik: 12 070 personer i Globen#41. Gustaf Wesslau - lagets bästa och viktigaste spelare!

Gustaf Wesslau åter en poängräddare
AIK är mycket bättre ikväll det var väl egentligen inget snack om saken. De var piggare vassare och spelade med ett visst lugn, de vågade spela mot en seger och de ville lite mer än DIF på nåt vis. Efter två perioder var det AIK mot Wesslau så i tredje började DIF ändå kämpa mer även om det var AIK som viftade med taktpinnen och tog ledningen två gånger, DIF kvitterade raskt omgående och det var nog nyckeln till poängen idag. DIF slutade aldrig kämpa i sista perioden och det ska man ha stort cred för. Man slets mellan hopp och förtvivlan men det kändes som DIF försvarade och jagade hela matchen. Det är inte DIFs sätt att spela och det är extra slitigt att få jaga i match efter match. Idag räcker det till en poäng vilket vi ska vara riktigt glada över, varenda poäng är nu livsviktig. Som matchen artade sig så luktade det en stabil AIK-seger men DIF kämpade och tog en viktig poäng. Det lilla får vi glädjas åt. Sura ikväll. Imorgonbitti är det full fokus inför söndagens lika viktiga bortamatch mot Färjestad.

Övriga resultat
HV71-Skellefteå 3-2
Brynäs-Modo 5-3
Växjö-Frölunda 2-3

Jag tar fullständigt avstånd från tråkigheter som drabbar DIF
Med anledning av stökigheterna i Globen på läktarna med DIF-supportrar och för alla andra gånger det har skett så vill jag bara klargöra en sak ordentligt

***
Jag vill bara påpeka och göra helt klart att jag tar fullständigt avstånd från det tråkiga som händer i Globen så att matchen försenas med supportrar som förstör.Polisen, säkerhetsvakter och publikvärdar har all rätt att avisa supportrar som stör ordningen eller OM DET FINNS EN uppenbar ANLEDNING ska sägas, det är inget att snacka om i övrigt. (Dock finns det nog en hel del frågetecken som måste redas ut när det gäller vissa ingripanden)

*** Därmed vill jag slippa höra att jag är en j*vla djurgårdare - ni bara förstör, j*vla stockholmspack bla..bla...bla... alltså inte bli dragen över en kam med alla andra s.k Djurgårdare eller vi som älskar DIF helt enkelt.

- Jag håller på Djurgårdens IF och min tanke och mening med det är att stödja och heja på dem, allt för att de ska vinna på planen. INGENTING ANNAT!!

Som sagt återigen då: Jag är inte en av dem. Jag har aldrig deltagit i något strul när jag är på DIF-match utan jag är endast bara där för att se mitt älskade favoritlag vinna. Jag tycker det är festligt att gå på DIF-match och kan ibland ladda upp med ett besök på en samling men även om druckit en cider eller två så finns det ingen anledning att gå emot vakter, poliser eller på något annat sätt störa ordningenDagens citat 2:

Alltid oavsett, förevigt DJURGÅRDEN!

K R O S S A G N A G E T ! ! !


Dagens mest läsvärda: Sibners krönika, brilliant är ordet!

Peter Sibner, RSK:are och hockeykrönikör på Hockeysverige.se

Har precis läst igenom dagens mest läsvärda artikel/krönika. Det är min gode vän och gamle kedjekamrat, skribent på Hockeysverige.se: Peter Sibner

Åter en brilliant krönika som ni kan läsa här

Dagens citat:" AIK, minns ni första gången vi träffades? Det sa bara klick! Nsäta gång ska pistolen vara laddad! HATA GNAGET! "

Div.3: Inför Eksjö hemma

**************************************************************************
NÄSTA HEMMAMATCH: Torsdagen den 2 februari kl 19.00
Rydaholms SK - IF Linné Hockey
**************************************************************************
LÄS! Senaste nytt på vår hemsida: http://www.rydaholmssk.se
**************************************************************************


Säsongen 2011/2012
Div 3 C Forts

Omgång 10


. . . . . VS . . . .

Rydaholms SK - Virserums SGF
Talavidshallen 19.00

Jämn match att vänta
Inför dagens match mot Virserum så är det betydligt bättre förutsättningar än i de senaste matcherna. RSK kan mönstra fullt lag från första nedsläpp. Kvällens match lär bli en jämn och spännande batalj med tanke på att gästande VSGF bara har en seger på åtta matcher i fortsättningsserien...mot RSK i en match där RSK kom med tolv spelare från start men ändå lyckades hålla bra nivå och man föll till slut tack vare några onödiga utvisningar i slutet. Full fokus från start för RSKarna idag så kan det bli en rolig kväll.

Pucken släpps 19.00 - Alla till Talavidshallen!

Övriga matcher
Löfstad-Mjölby
Lenhovda-Eksjö
Wettern-Make Believes

**************************************************************************
NÄSTA HEMMAMATCH: Torsdagen den 2 februari kl 19.00
Rydaholms SK - IF Linné Hockey
**************************************************************************
LÄS! Senaste nytt på vår hemsida: http://www.rydaholmssk.se
**************************************************************************


Derbyt mot AIK - kanske det viktigaste på många många år.

Elitserien 2011/2012
Omgång 42AIK - Djurgårdens IF
Ericsson Globe 19.00

Kvällens huvudmatch 18.45 på

Fruktansvärt nervöst inför ödesderby mot AIK

Det är derbydags igen. Fast detta derbyt kommer förmodligen gå till historien som ett ödesderby. Normalt sett så kan man väl tro att detta gäller lillebror AIK, och det är väl inte konstigt heller egentligen med tanke på hur de har hoppat i seriesystemet upp och ner under flera års tid men är i Elitserien andra året i rad. Utan det är Djurgården, Stockholms Stolthet som har satt sig i skiten rent ut sagt. Situationen DIF befinner sig är värre än på många år. Det känns till och med värre än säsongen 2005/2006 när man hade en trupp som kostade en tiondel av vad DIF anno 2011/2012 kostar och där Hans Säcken Särkijärvi gjorde ett hästjobb med det tunna och oerfarna gäng han hade då. I år har vi spelarna som kan göra det, jag använder ordet vi för man vill verkligen stå bakom laget som supporter, verkligen fast det är så otroligt jobbigt just nu. En sak är säker och det är att det måste lossna, spelet måste börja fungera och målen måste komma, gör de det så kommer poängen med till slut. Problemet är väl bara att det bara är 14 matcher kvar efter ikväll. För varje match som går och för varje svidande förlust som laget tar nu försvinner slutspelsplatschansen alltmer samtidigt som ett kval till högsta serien är ett sant men mardrömslikt faktum till slut. #20. "Fimpen" Eklund brukar visa vägen för laget!

FRAMÅT KÄMPA DJURGÅRDEN!

Med rätt inställning och fokus i över sextio minuter oavsett vad som händer på isen ikväll i prestigederbyt mot värsta rivalen, råttorna från Solna så kan det gå vägen. Men det kommer krävas ett jobb utöver det vanliga av DIF-spelarna som är pressade av krav av oss supportrar men också av klubbledningen. De vet vad som förväntas och med sanningen i hand så har de fortfarande inte, efter 41 spelade matcher, ens varit i närheten av att klara av dem.

Vändningen måste komma. DIF måste kämpa för att förtjäna den.
Gärna ikväll...

Läget i lagen:
AIK: Klart är att Christian Sandberg, och David Lillieström-Karlsson
missar matchen. Daniel Bång fick ett skott på foten igår på träning och är ett lite frågetecken inför matchen
Djurgården:
Tunga avbräck i Daniel Tjärnqvist och Mika Zibanejad.

- - - - - - - - - -

Lagens preliminära laguppställningarAIK:

Fasth
(Svensson)

Nemeth - Svensson
Tärnström - Liwing
Viklund - MacNevin
Johansson - Carlsson

Gynge - Rosén - Steen
Salmonsson - Pavlikovsky -McDonell
Blomdahl - Nordström - Bång
Ahlström - Rudslätt - Ahlström
Aspeqvist

- - - - - - - - - -


Djurgården


Wesslau
(Sandberg)

Ölvestad-Ottosson-Nilson
Åberg-Norman-Brodin
Tjärnqvist-Almtorp-Carlsson
Kempe-Eklund-Eriksson
Cehlin

Holm - Holmqvist
Klubertanz - Printz
Claesson - Boumedienne
Gustafsson


Övriga matcher:

Brynäs-Modo
Matchen visas 18.55 på

Växjö-Frölunda
HV71-Skellefteå

NHL: Nattens snackis, avsiktligt eller inte?


DIFs sportchefs panikbrev till agenterna

DIFs sportchef Janne Järlefeldts desperata vädjan till alla spelaragenter runt om i hockeyvärlden:

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"Hej alla berörda vänner.

Vi behöver förstärkning. Jag letar efter en center och en back. Kan även tänka mig en backup målvakt.


Med vänlig hälsning

Janne J Djurgården Hockey"

_____________________________________________________________________________

 

Så dags att vakna nu?

Jag tycker som Gunnar Persson sa innan idag i tidningen: det jobbet som inte sportcheferna gjorde innan midsommar det får lagen lida för nu. Janne skulle värvat ännu bättre då, nu är det så dags liksom. Det skulle värvats bättre på nåt vis, mer spets med minst en powerforward och målskytt till. Nu får DIF och Järlefeldt stå sitt kast som det verkar. Läget är prekärt nu men än värre kan det bli. Det återstår 15 matcher av årets Elitserie som redan nu är den jämnaste i svensk hockeyhistoria och då har vi inte nått sluttampen, avgörandet ännu...


Hyllningsvideon till #2. Sir Charles Berglund


Dagens citat:

DIF och alla andra lag letar spelare förtvivlat innan transferfönstret stänger om sex dagar men som spelaragenten Gunnar Svensson säger:


" Det sportcheferna inte gjorde innan midsommar får de lida för nu, lite så kan man säga att det är. "


DIF-TV: Bakom kulisserna, DIF-TV följde Challe på hans dagKanonfilm du fått ihop Jenny Borg!

Två poäng! - tacka Wesslau för det!

Elitserien 2010/2011
Omgång 41#41. Gustaf Wesslau - matchvinnare för Djurgården!

Djurgårdens IF - Färjestads BK 2-1 efter straffar
0-0, 1-0, 0-1, 1-0
Skott: 27-29 (7-6, 8-10, 8-10, 3-3
Mål:DIF: Jimmie Ölvestad, Mario Kempe (straff)
Mål:FBK: Rickard Wallin
Publik: 7170 personer

En poäng är det enda som är godkänt.
DIF lyckas inte bjuda Challe på en fest och seger, snarare tvärtom. Matchen var inget vidare att se för det första. Inget av lagen bjuder upp till dans utan det är ren kamp, frustration och oro på isen. DIF försöker leda matchen och ta tag i händelserna men det händer inte mycket. DIF kommer inte till några målchanser och man slarvar i massor. FBK spelar tätt och tajt och gör det bra. I andra hoppas man att DIF ska komma ut och slappna av och våga mera och det gör man en gång i perioden när man i spel fem mot fyra gör sitt enda mål. Jimmie Ölvestad står välplacerad framför kassen och ger DIF ledningen. Då ska ni veta att DIF hade inte gjort mål i powerplay på 26 försök. När pucken låg i nät så var det på 28:e försöket.

Laget ska tacka Gustaf Wesslau för två poäng
Jag hoppades att DIF skulle piggna till och få massor med energi efter målet men det syns så väldigt väl att laget är oroligt och inte riktigt vågar tro på det man gör. Man vågar inte vinna helt enkelt och blir passivt istället för att pumpa på och fortsätta köra. Färjestad kommer mer och mer in i matchen och det är nära ett kvitteringsmål många gånger men Gustaf Wesslau i DIF-kassen står på huvudet ett par gånger och stoppar pucken. Sista perioden börjar på värsta tänkbara sätt, DIF blir nerpressat på knäna och till slut orkar man inte utan Färjestad kvitterar helt rättvist. Efter målet vänder matchbilden och Färjestad tar över matchen totalt. Det är FBK mot Wesslau i många minuter, DIF-publiken buar ut sitt lag med all rätt, för de förtjänar verkligen varenda burop som hörs. Det är med nöd och näppe som man ändå tar matchen till sudden, hade det inte varit för Wesslau så hade FBK vunnit klart. I sudden är det också gästerna som är närmst men matchen går till straffar där Wesslan räddar DIF och Mario Kempe, straffspecialisten i laget avgör med ett snyggt skott i krysset.#70. Mario Kempe såg till att två poäng stannade i Stockholm. Pust..med nöd och näppe.

Två poäng till slut är knappt godkänt efter hur det såg ut. Egentligen förtjänade DIF att förlora så dålig match som man ändå gör idag, enormt mycket slarv och fel därute som man gör matchen igenom. Ändå förfärligt skönt att man lyckas vinna på straffar till slut hur dumt det nu än kan låta. Det är verkligen svårt att i efterhand försöka spegla såna här matcher där två bottenlag gör allt för att inte göra nåt misstag.

- - -

Det finns inte mer än att ladda för derbyt nu direkt för djurgårdarna. De närmsta dagarnas öde avgör hur säsongen kommer att sluta...

- - -
Övrig match ikväll
Timrå-AIK  1-0 efter sudden death

Jag förstår verkligen varför spelare väljer KHL i många fall.

Linköpings utlånade spelare: Tony Mårtensson tjänar 12 miljoner kronor efter skatt varje år.12 miljoner kronor

T O L V miljoner  E F T E R   S K A T T

TOLV MILJONER SVENSKA KRONOR...

helt sinnes...

REKLAM: Tiestos nya dokumentär: In the boot - del 3


Challe-dagen är här - Ikväll hissar Sir Charles Berglunds tröja till taket

Elitserien 2011/2012
Omgång 41
Så är dagen här när hans tröja ska hissas upp i taket på Hovet. Mäktigare ögonblick får man leta efter. Att se spelarens reaktioner när tröjan hissas upp i taket, talet till fansen och alla hyllningar. Större kan det väl inte bli. Så ikväll ska Challe bli legend för alltid i DIF-kretsar. Kort och gott: Efter 584 matcher i DIF-tröjan ska så äntligen hans tröja nummer 2 hissas upp i taket på Hovet. Hans namn: Sir Charles Ralph Douglas Berglund eller "Challe" med hela folket. Challe har i klubben vunnit fem SM-guld, det sista 2001 innan Challe la skridskorna på hyllan.

Mina egna minnen av Challe Berglund är egentligen inte jättestarka då han aldrig varit den där målskytten eller poänggöraren i mina ögon men man förstod vilken ledare han var på och utanför isen för laget och hade stor del till framgångarna. Att han sen var med i landslaget förstod jag aldrig från början men det har man ju sedan i efterhand, han var en ledare en psykiskt stark hockeyspelare som gjorde jobbet i det tysta som kanske inte alltid märktes. Lagkapten både i Tre Kronor 1992-1994 och Djurgården 1997-2001 säger ju en hel del om herr Berglund. Gift med travtränarlegenden självaste Stig H Johanssons dotter också. Challes intresse för hästar och trav, V75 föll väl sig naturligt då. Vet att Challe ägnat mycket tid åt hästar och har synts runt om på travbanor med sin pappa. Som sagt man har nog i efterhand insett vilken betydelse Challe hade i ett lag som Djurgården. När han var med i laget så hände det grejer och framgångar skördades. Det är ändå intressant att en spelartyp som Challe kan bli så stor utan att vara den där målskytten, poänggöraren som alltid syns och hörs. Challe var bra på mycket annat, Challe blev skolad center och spelade hårt och disciplinerat i det defensiva spelet, där var Challe stark. I pauserna väckte han laget om så behövdes, han fann ofta de rätta orden som fick laget att gå ut och vända tunga underlägen eller vakna till liv och prestera bättre.


ÄNTLIGEN SM-guld! året var 2000 i Globen efter 4-1 mot Modo

Micke-Challe-Garpen

Ett starkt minne för alltid är nog ändå SM-guldet 1990 där guldkedjan: Micke-Challe-Garpen, alltså Mikael Johansson-Challe Berglund och Johan Garpenlöv, DIFs vassaste kedja i slutspelet 1990. Den kedjan låg bakom fyra av fem mål i finalen mot Färjestad som gav ett nytt SM-guld. Trion fick även chansen i landslaget i VM i Bern samma år om jag inte minns fel.

Djurgårdens IF - Färjestads BK
Hovet 19.00


Kvällens huvudmatch 18.45 på

Ödesvecka - Ödesmatch
Om vi bortser från det festliga som ska ske innan nedsläpp så är den kommande veckan till nästa tisdag en riktig ödesvecka för Djurgårdens hockeylag. Fyra matcher mot tre lag som ligger precis vid DIF i tabellen. Ordet jag söker för dessa matcherna mot de tre lagen säger jag inte högt. Jag hoppas innerligt att DIF vet. Det räcker att säga så. Allvaret som ligger över laget som en tung börda hoppas jag triggar dem istället för att pressa dem. Kvällens match är ett måste och en vändning måste ske. På vilket sätt vet jag inte och förmodligen knappt DIF heller. Eller det är klart att de vet men klarar de pressen är ju den stora frågan. En vinst betyder oerhört mycket men en förlust..

Läget i lagen:
Djurgården: DIF saknar bara Daniel Tjärnqvist inför nedsläpp, skadeläget har ljusnat betydligt men tyvärr så spelar inte Tjärnqvist i torsdagens derby heller.
Färjestad: Senast saknades Jonas Frögren, Kristofer Berglund och Erik Thorell i FBK-laget. Osäkert om någon av dem spelar ikväll.

Övrig match
Timrå - AIK

Dagens citat 5:

Challe Berglund om OS-guldet" Att vinna OS-guld efter att ha slagit Kanada i final efter övertid och straffläggning går inte att överträffa "

Dagens citat 4:

Jag konstaterar bara att:


" Challe är en vinnare!
"

Dagens citat 3:

Challe Berglund om första bytet mot Krutov-Larionov-Makarov--kedjan.


" Dom pressade tillbaka oss säkert över en minut. Då tar pucken på Anders Johnson benskydd och han får ett friläge. Jag släpar mig till båset och ser att Anders skjuter i ribban samtidigt som jag tänker: Fy fan, är det så här tufft att spela mot ryssarna."

Dagens citat 2:

Challe Berglund om landslagsdebuten, Izvestija-turneringen 1987. Challe delade rum med Bosse Berglund.


" Jag bodde tillsammans med Bosse Berglund på hotellet i Moskva och jag minns att receptionisten trodde det var far och son Berglund, haha..."

Dagens citat:

Lasse Falk, f.d tränare i DIF Hockey, Frölunda, Huddinge.
Det ligger lite i det han säger..!


"Har du inte tillräckligt bra lag så spelar det ingen roll vem som står i båset"

Challe-dagen är här: Challe om Sonnenberg i Timrå!


Challe-dagen är här: Challe TV-stjärna i C/O Segemyhr*** DET FINNS BARA EN CHALLE BERGLUND! ***

Challe-dagen är här: Järnkaminerna hyllar Challe!Budskapet är solklart!

Challe-dagen är här: NHL-scouten Håkan Andersson om Challe

*** Det finns bara en Challe Berglund ****** Det finns bara en Challe Berglund ***

Challe-dagen är här: Micke Johansson om Challe

*** Det finns bara en Challe Berglund! ****** Det finns bara en Challe Berglund! ***

Dagens citat 4:

Tomas Ros Hockeybladet.se


" Finns inget mer perfekt slut än att HV71 får vinna SM-guldet 2012. "


Intressant intervju med Kung Henrik Lundqvist New York Rangers

Intressant intervju med en av NHLs bästa målvakter: Henrik Lundqvist, New York Rangers.

Dagens citat 3:

DIF-Forum


Då står vi inför ett vägskäl nu, ödesveckan är här.
Två stycken nervbitande matcher, på tisdag mot Färjestad och ett löjligt ovisst derby på torsdag. Vinst i två av dessa känns som mer eller mindre ett måste för att vi inte skall börja sladda i tabellen på allvar.

Dagens citat 2:

DIF-forum


" Känns tyvärr som matchen på tisdag mot Färjestad på allvar blir en vattendelare; en förlust där och vi går in i ett derby med löjligt lågt självförtroende "

Dagens citat:

DIF-supporter


" Redan efter 15 omgångar stod det klart att DIF Hockey 2011/2012 inte skulle rosa serien, spelet eller något annat. De som inbillat sig att vi skulle ta en topp-fyra-placering har vaknat för länge sedan och de som trott vi skulle kunna knipa en 8-5-placering och krossa vägen mot guld #17 börjar så smått att fatta att det inte är realistiskt om inte något stort inträffar "


DIF-TV: Inför Challe-dagen 24 januari: Hardy Nilsson om Challe

*** Det finns bara en Challe Berglund! ****** Det finns bara en Challe Berglund! ***


Stor hockeyhumor i Alltrean: Kalmar Hockeys matchreferat - LÄS!

. . . VS . . .

Jag kan bara hålla med Lindh om detta: Nyckelord för inlägget borde väl vara: Ödmjukhet & självinsikt.

Eller?

Dessutom vann Kalmar matchen, men man får intrycket av att Kalmar fick ordentligt med stryk..i alla fall psykologiskt sett.

Läs och bedöm själva referatet signerat Kalmars Henrik Lundgren här

Dagens citat:

Djurgårdssupporter


" Man föds som Djurgårdare - Allt annat är förlossningsskador!
"

DIF-TV: inför Challe-Dagen: #9. Kristofer Ottosson om Challe

*** Det finns bara en Challe Berglund! ****** Det finns bara en Challe Berglund! ***

DIF-TV: inför Challe-Dagen: Materialaren Johan Kellerstam om Challe

*** Det finns bara en Challe Berglund! ****** Det finns bara en Challe Berglund! ***

Natthockeyhumor:


Wikegård är orolig på riktigt och har så rätt så det gör ont.Niklas Wikegård medlem i Djurgårdsfamiljen är ordentligt orolig för sin gamla klubb med all rätt.

Se och hör hans tankar här

Dagens citat 6:

Nyström, Hockeyexpressen.se


" Djurgården ser ut som en lag i kris. Men viktigt att komma ihåg: här finns för många rutinerade gubbar för att det ska bli panik. Och här finns Mika Zibanejad. "

Dagens citat 5:

@NiklasJihde


" Vilken mardröm det måste vara i botten av ES - det vill säga från plats fyra! KS-spöket lurar bakom hörnet med ett stort leende... "

Krönika: DIF Hockey - Krisen är total säsongen 2011/2012!

Det kokar av frustration så jag känner att det är dags att skriva av sig. Tyck till om ni känner för det, ordet är fritt i kommentarer. Jag uttrycker precis vad jag tänker och tycker

- - -

Det är svårt att finna ord
samtidigt som man riktigt ordentligt kokar av frustration framförallt men också en enorm besvikelse över hur mitt favoritlag Djurgården Hockey presterar denna säsongen. Jag bokstavligt lever med laget året runt numera det är i stort sett dag för dag. Så det är synd att säga att man är nöjd eller belåten över hur laget agerar i år. Helt klart så står det faktiskt en elitserieexistens på spel i det värsta scenariot för:

Efter lördagens matcher är det bekräftat och fullt allvar. Djurgården Hockey kommer precis just efter idag spela kvalserien till Elitserien om eländet fortsätter. Såhär illa har det inte varit sedan säsongen 2005/2006 då Hans Särkijärvi coachade ett lag fullt av medemåttiga andre tredjehands elitseriespelare och många från lägre divisioner, det blandat med egna oerfarna men lovande juniorer. Det året var det aldrig någon fara på taket då lagen på elfte och tolfte plats var klassen sämre än de övriga tio. Dessutom var det en toppfyra med HV71 Färjestad Linköping och Frölunda då som hade en stark ekonomisk rygg att varje år bygga starka lag på förhand. Dock har det ju tack och lov förändrats de senaste åren och varje säsong sedan 2006 så har elitserien blivit jämnare och jämnare och i år tror jag den är som jämnast. Det började redan efter tio omgångar då man började prata streckdramatik, kvalstreck och slutspelssplatser. Djurgården har 15 matcher kvar på sig att för det första klara elitseriekontraktet, sedan ta en slutspelsplats i andra hand. Det värsta är att jag tror att DIF måste vinna mer än hälften, förmodligen tvingas att om man inte vinner ta minst en poäng 10 av de här 15 för att det ska räcka till slutspel. Så jämnt är årets serie, efter två raka segrar ser det bra ut men efter två raka förluster så ligger man på kvalserieplats eller i ingemansland.

Ett annat problem i år är att DIF letar efter stabilitet, ett spel som vinner med, ett spel som gör laget mer komfortabelt och som inte motståndarna läser sönder hela tiden. DIFs självförtroende dör i varje match efter det första insläppta målet i stort sett. Även om man ser att vissa i laget försöker så är ändå signalen från laget att man blir ängsligt och inte vågar eller presterar krampaktigt. Någoting måste göras och det idag!, Nu! Direkt! för det finns inte mycket tid att spela på. De flesta lagen i elitserien har förändrat i sina trupper eller lagledningar men DIF har inte gjort någonting. Absolut ingenting, visserligen kom Mika Zibanejad tillbaka men det ser jag inte som ett nyförvärv. Han var inräknad och hade tröjnummer inför säsongen, däremot hade han stannat i NHL hade jag sett det som en spelarförlust. Sen förstår jag fortfarande inte varför man inte ersatte Nils Ekman till denna säsongen med en likasinnad erfaren etablerad målskytt. Jag köper inte det med att det skulle ersättas med en egen spelare, inget ont emot det för DIF har massor av lovande och bra juniorer som gör bra ifrån sig direkt när de får chansen men en viss etablerad rutinerad ryggrad måste ändå laget ha för att nå toppresultat. Därav problemet i år att inte DIF har en utpräglad målskytt. Laget gör för lite mål och man har varken målskytt, poängplockare eller skyttekung. Det med mycket annat speglar årets tabellplacering.

Jag undrar vad DIFs sportkommité och styrelse tänker göra för att förändra läget och försöka rädda säsongen för DIF har som sagt inte gjort minsta lilla för att visa att man ens försöker få till en förändring.

Måtte det vända redan på tisdag mot Färjestad. DIF måste försöka tänka mer på matchen än att Challe ska hyllas. Hyllas den som hyllas bör men för DIFs spelare är det 110% fokus på matchen och tre poäng är mer än ett starkt måste. Dessutom är veckans matcher oerhört viktiga och kanske till och med en nyckelvecka för fortsättningen av serien. För på tisdag väntar ju Färjestad, extra laddat derby mot AIK i Globen på torsdag och sedan Färjestad borta på söndag. Båda dessa lagen är precis i DIFs väg mot en slutspelsplats eller säker mark. Förluster i dessa matcher vore än mer katastrof.

För det är bara bara vinst som räknas kom ihåg det...Dagens citat 5:

@MaryFoxSwe


" Fick värsta idén! Flyga över Murray inför en match och låta honom JAGA igång spelarna i båset. Ja ja, önska får man väl?! "


Dagens citat 4:

@TeXasDIF

Krisen i DIF Hockey säsongen 2011/2012 är total. DIF på kvalserieplats efter 39 spelade omgångar.
Jag är i chock.
Panik.
Ångest.
Mardröm.

Dagens citat 3:

@AndreasGrandin


" Dör jag inatt så är orsaken inte så svår att utreda. Längdskidor med feber, huvudvärk och halsont samt DIF på kvalplats. "

Ännu en förlust för RSK:arna...

**************************************************************************
NÄSTA HEMMAMATCH: Torsdagen den 26 januari kl 19.00
Rydaholms SK - Virserums SGF
**************************************************************************
LÄS! Senaste nytt på vår hemsida: http://www.rydaholmssk.se
**************************************************************************


Säsongen 2011/2012
Div 3 C Forts

Omgång 9

. . . . . VS . . . . .


Black River Sharks - Rydaholms SK 6-1
2-1, 3-0, 1-0
Skott: 37-15 (13-3, 14-5, 10-7)

RSK orkade inte.
Det blev tyvärr ännu en svidande förlust när RSK mötte Mjölby på bortais på lördagseftermiddagen. Förutsättningarna innan match var ju som bekant inte bra då man endast kunde ställa elva spelare på is från start. RSK var bra med efter första perioden där man släpper in ett slarvigt mål precis innan paus. Andra perioden senast hemma var under all kritik och idag gör man åter en dålig sådan. Med 5-1 med sig in i tredje så kunde hemmalaget kontrollera resten av matchen. RSK spelar ändå upp sig i tredje och låter inte matchen rinna iväg. Det är återigen synd att man inte kan mönstra fullt lag så fort det vankas bortaresa. Jag är övertygad om att man hade haft fler poäng och bättre resultat om man bara kunde haft bättre förutsättningar från start. Imorgon är man spelledigt och en ledig söndag, det ger dem en dag extra och tid och ladda om för nästa kamp på torsdag då Virserum kommer på besök. VSGF är ett lag som RSK ska kunna bemästra med ett starkt lag.

**************************************************************************
NÄSTA HEMMAMATCH: Torsdagen den 26 januari kl 19.00
Rydaholms SK - Virserums SGF
**************************************************************************
LÄS! Senaste nytt på vår hemsida: http://www.rydaholmssk.se
**************************************************************************


Dagens stolpskott: Linjedomaren i J20-matchen Frölunda-Skellefteå

Låg domarnivå eller vilken nivå ska det egentligen handla om här:
Bäst idag: Robin Södergren, Frölunda Indians till linjedomaren vid tekning: "-Ska du inte ta upp klubban i sarghörnet?" " - Det kan du väl göra svarade linjedomaren varpå Robin svarar: - "Det ingår väl i ditt jobb. Robin ut 10 minuter för abuse of officials. Den svenska domarkåren plockar minuspoäng efter minus poäng.


Om det här nu stämmer till punkt och pricka så kan jag bara fullständigt hålla med, eller ska man skratta eller gråta? Vad tänkte linjedomaren på här? Spelaren var inte otrevlig och hotade honom, kan man då få en misconduct för en sån skitsak? Herregud vad håller ni på med domare?

- - - - - - - - -

Gör om gör rätt så gör spelarna det med.

Ett tips bara.
Bäst idag: Robin Söderquist till linjedomaren vid tekning, "- ska du inte ta upp klubban i sarghörnet?" "Det kan väl du göra" svarade linjedomaren honom varpå Robin svarar: - " Det ingår väl i ditt jobb?" Robin ut 10 minuter för abuse of officials.. den svenska domarkåren plockar minuspoäng efter minus poäng

NHL-Classic: Magic Game 7-moments


REKLAM: Tiestos nya dokumentär: In the boot - del 2


Div.3: Lördagsmatch för RSK i Mjölby

Säsongen 2011/2012
Div 3 C Forts

Omgång 9

. . . . . VS . . . . .


Black River Sharks - Rydaholms SK
VMP Group Arena 16.00

Tätt matchande för RSK - Lördagsmatch i Mjölby
RSK får chans till snabb revansch efter torsdagens debacle i derbyt mot Lenhovda där matchen tog slut i andra perioden då gästerna gjorde sex mål på femton minuter. RSK knöt näven i sista perioden trots manfall och endast tolv spelare och vann med 2-0 och snyggade till siffrorna. Dessvärre avslutades matchen med en hel del heta känslor och ett par matchstraff där ett av dem gick till anmälan till förbundet då en Lenhovdaspelare fortsatt slå på en RSK-spelare som vänt ryggen och åkt därifrån. RSK-spelaren klarade sig ganska bra ändå med tanke på hur det kunde slutat. Domaren i matchen släppte nivån för tidigt och då är det inte lätt att stävja när det börjar hetta till.

Stort manfall i laget inför dagens match...igen

Tretton man varav elva utespelare satte sig på bussen till Mjölby nu på förmiddagen på bussen till Mjölby. Båda småbröderna finns med, varav den ene trots att han fick sig en omgång senast mot Lenhovda. Skade- och sjukdomsläget stör laget rejält och det är tråkigt att man dessvärre nog aldrig lyckas åka iväg till en bortamatch med fullt lag (tre femmor plus två extra). Jag hoppas och tror väl att de övriga som inte medverkar idag har giltiga skäl. Elva man från start ger det extra svårt att vinna matcher även i den lägsta serien.

Vi får bara hoppas att man hänger med och orkar så länge som möjligt idag.
Lycka till boys idag! - KÄMPA RSK!!!Dagens citat 2:

Nyström, Hockeyexpressen.se


" Färjestad liknar ett dåligt skämt "

REKLAM: Avicii - Globen 3 mars 2012


DIF-TV: inför Challe Dagen: Jens Öhlings ord om Challe

*** Det finns bara en Challe Berglund! ****** Det finns bara en Challe Berglund! ***

Dagens bild/tatuering


Inför det hetaste smålandsderbyt ikvälI: Kom igen nu Troja!!

. . . . . VS . . . . .

T
ingsryds AIF - IF Troja/Ljungby
Nelson Garden Arena 19.00

Derbydags: Tingsryds gröna tigrar mot Trojas röda hästar!

Troja är Smålands Stolthet
Jag har bara upplevt ett enda derby dessa lagen emellan, då vann Troja med 3-0 hur enkelt som helst. Jag upplevde aldrig då att det var en viss hets och kamp mellan lagen. TAIF var då inte ett speciellt större hot mot Troja under en lång tid. Tingsryd är lillebror till Troja nuförtiden även om TAIF spelade i högsta serien för många herrans år sen. Troja var ju som sagt ytterst nära att ta klivet upp i Elitserien tre gånger från åren -85 till -96. Tingsryd har varit i kvalserien men aldrig varit nära sen tidigt 70-tal om jag inte räknat fel. Jag har inte sett Troja spela live på alldeles för många år, det är rätt pinsamt egentligen men jag har aldrig slutat följa dem sen jag lämnade småland och Rydaholm. Troja kommer alltid vara laget i mitt hjärta, många härliga minnen från Sunnerbohov genom åren, Det var ett par år i rad som man praktiskt taget levde med Trojas framfart när det närmade sig playoff och kvalserien framåt vårkanten.

- - - - -

För övrigt så spelas det spelas tydligen en match till av lite karaktär ikväll. Även det i småland och även det ett så kallat derby. Popcornlaget VLH tar emot laget från Smålands Jerusalem. Det sägs att det ska vara hett men jag vet inte.

Sugen på en hockeytshirt? - Meantribes.se har demJag hittade deras blogg av en slump via twitter. Läste om två allvarliga hockeyolyckor som tyvärr resulterade i förlamning för två spelarear.  Klickade mig runt lite på sidan och hittade fräcka hockeytshirts.


"Eat - Sleep - Hockey" är en av dem.

Nyfiken - ta en titt här

REKLAM: PREMIÄR IDAG: Tiestos nya dokumentär: In the boot - 1PREMIÄR!: Häng med Världens bästa DJ bakom kulisserna och rakt in i DJ-båset.

Magiskt.

Grymt.

TIESTO!

Dagens citat:

David Åslin om sin bortgångne gamle stormålvakten Peter Åslin


" Pappa är min största idol och kommer alltid vara min idol "


Dagens citat 2:

@JmedKniven


" Vill bara lägga mig ner och gråta som ett barn. Slå med armarna och sparka med benen. Så jävla frustrerad!! AVGÅ HARDY! "


Storförlust mot Lenhovda efter säsongen sämsta andraperiod.

**************************************************************************
NÄSTA HEMMAMATCH: Torsdagen den 26 januari kl 19.00
Rydaholms SK - Virserums SGF
**************************************************************************
LÄS! Senaste nytt på vår hemsida: http://www.rydaholmssk.se
**************************************************************************

Säsongen 2011/2012
Div 3 C Forts

Omgång 8

. . . . . VS . . . . .


Rydaholms SK - Lenhovda IF 3-8
1-2, 0-6, 2-0
Skott: 11-29 (4-7, 7-22,
Mål:RSK: Björn "Butta" Johansson, Mattias Jacobsson och Philip Haglund

Andra perioden RSK:s sämst avgjorde matchen.
Det var ett skade- och sjukdomsdrabbat RSK-lag redan inför matchen och inte blev det bättre ju längre kvällens match gick. Inte nog med att man förlorar matchen i andra perioden efter lagets kanske sämsta period så tappade man dessutom två spelare under den andra perioden och fick avsluta matchen med tolv spelare. Gästerna Lenhovda ryckte från 1-2 till 1-8 på femton minuter i den andra perioden. Det är väl inget att snacka om att värre kunde det väl inte bli, men dessutom drog RSK på sig ett matchstraff och en tiominutare under den olycksamma perioden, samt att en spelare klev av sjuk. Men på nåt sätt knöt RSK näven inför sista perioden och gick ut och vann den efter två mål av spelande tränaren Mattias Jacobsson och ynglingen och även min lillebror Philip Haglund. Starkt att vinna tredje, skaplig avslutning på matchen ändå trots allt. Bra av laget att visa att man inte ger upp utan fortsätter kämpa för att det inte ska rinna iväg.

Övriga matcher:
Wettern - Eksjö 9-3
Linné - Löfstad 5-1
Make Believes - Virserum
-


**************************************************************************
NÄSTA HEMMAMATCH: Torsdagen den 26 januari kl 19.00
Rydaholms SK - Virserums SGF
**************************************************************************
LÄS! Senaste nytt på vår hemsida: http://www.rydaholmssk.se
**************************************************************************Blytung förlust i sexpoängsmatchen...VAKNA DJURGÅRDEN!!!

Elitserien 2011/2012
Omgång 40Vilt LHC-jubel efter andra raka segern.

Linköpings HC - Djurgårdens IF 5-0
0-0, 2-0, 3-0
Skott: 36-17 (11-7, 16-6, 9-4)
Mål:Linköping:
Andreas Jämtin 2, Robin Figren, Niclas Hävelid, Sebastian Karlsson

Tungt, tungt för Djurgården...
DIF kammade absolut noll i kvällens svåra sexpoängsmatch i streckstriden mot Linköping som tog andra raka hemmasegern. LHC kunde kämpa ifrån Djurgården efter en jämn och välspelad men mållös första period. LHC snirklade in första målet som var viktigt för båda lagen. När sedan Andreas Jämtin satte tvåan i en kontring opch DIF drog på sig ett par olycksamma utvisningar så var matchen avgjord. För tidigt i den tredje perioden tryckte Niclas Hävelid enkelt in 3-0 i spel fem mot tre. Ridå och tack för kaffet för Djurgården denna kväll som startade bra men det här lilla men sanslöst viktiga detaljen ATT GÖRA MÅL PÅ CHANSERNA verkar de inte ha förstått ännu. LHC tilläts sedan att öka på, bland annat i spel fyra mot fem, det såg löjligt enkelt ut mot ett passivt DIF-försvar. Djurgården totalt paralyserat. #41. Gustaf Wesslau må vara den enda DIF-spelare denna skitkväll som förtjänar ett starkt godkänt.

Varningsklockan ringer men Djurgården har valt den absolut svåraste vägen
Någonting måste ske i laget/lagledningen för just nu rullar det bara på i samma troll, ojämnt och virrigt och alldeles för lite vinster och framgång. Det kommer inte hålla och det kommer inte räcka till slutspel. Men det måste ske nu innan det är för sent. Eller är det så att man kommer köra på och hoppas att det vänder då har man valt den svåraste vägen. Jag vågar inte sija om hur det kommer sluta. Men jag måste säga att det finns inget värre än att se DIF förlora mot lag under dem själva i tabellen. DIF har inte råd med det och såna här matcher måste man bara vinna det finns inget annat. 15 matcher kvar och DIF måste vinna..10 av dem för att vara säkra på att gå till slutspel och spelar man fortsatt så här kan det sluta riktigt illa.

* K V A L S E R I E N * är det värsta ord jag kan komma på nu. Men på nåt vis ekar det och kommer närmre och närmre..

Övriga matcher
AIK-Färjestad 3-0
Timrå-Luleå 1-0 efter sudden death


Dagens citat:

@JayJayKlingan


" Framåt - Kämpa - Vårat blårandiga lag - DIF! "

Vila i frid: Peter ÅslinPeter Åslin död.

Såg precis den tråkiga nyheten att den gamle stormålvakten Peter Åslin. Åslin avled i dag på morgonen i sitt hem. Han blev 49 år gammal.

Hockeytorsdag: Ny svår ödesmatch i Cloetta Center väntar DIF

Elitserien 2011/2012
Omgång 40Linköpings HC - Djurgårdens IF
Cloetta Center 19.00

Kvällens huvudmatch 18.45 på 

Ödesmatch - Sexpoängsmatch
De svåra och väldigt viktiga matcherna fortsätter att avlösa varandra. Ikväll är det ännu en då DIF gästar Linköping för match mot laget som ligger två pinnar efter och en placering. Dessutom är LHC på vinnarspåret igen. Visst DIF vann senast men man saknar fem ordinarie nyckelspelare ikväll och det kommer påverka laget åtminstone litegrand. DIF måste vara absolut på tå ikväll, spela enkelt och minimera misstagen så gott det går och ta vara på de chanser man får. LHC är pigga på sin hemmais och brukar komma ut och köra på hårt. DIF måste vara med direkt, vi har tjatat om det men ofta så lägger man sig i underläge och får jobba ikapp ett eller tvåmålsunderläge. Nån gång måste det vända för Djurgården. Varför inte ikväll?

Läget i lagen
Linköping:
Två spelare saknas: Mikael Håkanson skadad och Sebastian Ottosson sjuk.
Djurgården: Fortfarande lika illa med skador i truppen: Daniel Tjärnqvist, Jimmie Ölvestad hjärnskakningar, Marcus Nilson avstängd, Mika Zibanejad och Tim Sandberg är sjuka och Josef Boumedienne knäskadad saknas inför dagens match.

Övriga matcher:

AIK - Färjestad

Matchen visas 18.55 på

Viktig streckstridsmatch även på Hovet. AIK har ingen bra stats mot FBK som sparkat tränaren. Vad det betyder ikväll är svårt att svara på men båda lagen vill spela bättre och letar den stabila formen.

Timrå - Luleå
En enkel match på förhand för Luleå. Men hur kommer Timrå agera med nya tränaren Tommy Andersson? Inte mycket tror jag. Det blir svårt för TIK ikväll mot svårspelade Luleå.

Div.3: Derbydags när Lenhovda kommer på besök

**************************************************************************
NÄSTA HEMMAMATCH: Torsdagen den 26 januari kl 19.00
Rydaholms SK - Virserums SGF
**************************************************************************
LÄS! Senaste nytt på vår hemsida: http://www.rydaholmssk.se
**************************************************************************

Säsongen 2011/2012
Div 3 C Forts

Omgång 8

. . . . . VS . . . . .


Rydaholms SK - Lenhovda IF
Talavidshallen 19.00

Skador och sjukdomar i RSK inför derbyt
Det är derbydags ikväll när Lenhovda kommer på besök. Matcherna mot LIF är oftast jämna och  speciella med mycket kamp och framförallt mycket känslor. Tyvärr så är RSK drabbat av skador och sjukdomar på nyckelspelare men tränare Jacobsson ställer exakt tre femmor på isen från start. Inte det optimala i en sån här viktig prestigematch men det spelar ingen roll. Det är desto mer viktigt att de som spelar ger gärnet från start och ser till att det blir en så bra match som möjligt i afton. Lenhovda har övertaget mot RSK inför dagens match med två raka vinster i de tidigare mötena under säsongen. Vi hoppas på en bra match.

Välkomna till Talavidshallen - Pucken släpps 19.00

Övriga matcher:

Wettern - Eksjö
Linné - Löfstad
Make Believes - Virserum


**************************************************************************
NÄSTA HEMMAMATCH: Torsdagen den 26 januari kl 19.00
Rydaholms SK - Virserums SGF
**************************************************************************
LÄS! Senaste nytt på vår hemsida: http://www.rydaholmssk.se
**************************************************************************


Omedelbart: Inför stenhårda straff för tackling mot huvudet!!Minst tre matcher för Welch..

Hur länge ska det få hålla på? gör det enkelt och utdöm stenhårda straff för tacklingar mot huvudet. Det måste bli ett stopp med såna här tacklingar. NU!!

Oavsett spelare oavsett lag. STENHÅRDA STRAFF. Minst fem matcher, gör det så kanske det avskräcker och får spelare att ha en viss respekt och tänka sig för även om det brinner till i skallen på vissa spelare i bland!

Reklam: Track of the dayUpplevt denna låten live två gånger 2011: På Way Out West och Tiesto i Globen

DIF-TV: Inför Challe-dagen 24 januari: Robert Nordmark hyllar Challe

*** Det finns bara en Challe Berglund! ****** Det finns bara en Challe Berglund! ***

Hett HV-rykte: "Petrasek klar för HV71 och presenteras efter den 20 januari"

Om det hela stämmer nu då så:

(#22.) David Petrasek återvänder hem till HV71 enligt starka källor.
Nu blir HV definitivt en guldkandidat med Petrasek som powerback i uppställningen. Bra jobbat HV.

Mera NHL-dokumentär: Oil ChangeGillade ni 24/7 Road to the WinterClassic? i så fall är Edmonton Oilers "Oil Change" nåt för er med. Det är en dokumentärserie om laget Oilers. Rekommenderas, serien finns att se på Oilers hemsida. Det är sjukt intressant att följa med bakom kulisserna i världens bästa hockeyliga.

NHL: Skräckskadan inattEdmonton Oilers Taylor Hall fick en skridsko i ansiktet och fick sy 30 stygn

Mario Kempe klev fram och såg till att DIF blev vinnare igen!

Elitserien 2011/2012
Omgång 39#70. Mario Kempe visade vägen med två mål

Djurgårdens IF - Timrå IK 3-0
1-0, 0-0, 2-0
Skott: 26-26 (11-9, 9-7, 6-10)
Mål:DIF: Mario Kempe 2 & Tim Eriksson
Publik: 5815 personer på Hovet

Viktig trepoängare på Hovet
DIF tog en viktig seger mot Timrå efter en väldigt försiktig inledning där gästerna ville och vågade merförsiktig inledning. Första perioden var ganska dålig från DIFs sida trots en jämn period. Gästerna Timrå ville och vågade mer och spelade rakt och enkelt. Det var väl ren tur egentligen att DIF gör matchens första mål efter en individuell prestation av Tim Eriksson. Målet är det enda DIF tar med sig från den första perioden. DIF hade fler chanser men spelet i powerplay är för tillfället helt obefintligt, både i fem-mot-tre och fem-mot-fyra. DIF kom sedan ut och jobbade sig in i matchen mer och mer och trots att andra perioden blev mållös så var nu hemmalaget i fören.

Mario Kempe satte sedan tvåan tidigt in på sista perioden vilket var oerhört viktigt. Det blev för jobbigt för Timrå som försökte få kontakt men Gustaf Wesslau i DIF-kassen storspelade. Han var fenomenal igår och stod på huvudet ett par gånger och räddade pucken. Bra att se Wesslan hålla hög klass i match efter match, han är lagets viktigaste spelare. Timrå satsade allt i slutet med sex spelare då DIF fick Brodin utvisad men istället kunde Kempe åter sno pucken och sätta trean i tom kasse. Viktigt att se grovjobbande Kempe producera framåt.

I och med segern så petade DIF ner både AIK och Modo under slutspelsstrecket men vilken otroligt jobbigt jämn serie årets Elitserie är. Från plats fem ner till elfte på kvalserieplats skiljer det sex poäng. Serien kommer bli en stenhård kamp för lagen från femte plats och neråt då jag anser att Skellefteå, Brynäs, Luleå och HV71 redan är klara för slutspel. Tror också att serien kommer avgöras i tredje perioden i omgång 55. Kamp in på mållinjen alltså.

DIF-TV: Presskonferensen efter DIF-Timrå


Dagens citat 2:

Järnkaminerna på Hovet DIF-TIK


" Fredrik Bremberg håller på Djurgårn "

Dagens citat 2:

@IKOSoderstrom

" Om inte vår sovande assisterande materialare slår av sin Wordfeud-trudelutt snart så finns en ledig tjänst i klubben. Skönt ord, trudelutt "

Oerhört viktigt bottenmöte på Hovet - Knivskarpt läge Djurgår´n

Elitserien 2011/2012
Omgång 39Platt fall eller stolt seger idag - Det finns bara ett alternativ!

Djurgårdens IF - Timrå IK
Hovet 19.00


Kvällens enda match visas 18.45


Vinst - Det finns inget annat
Bottenmöte med stort B på Hovet ikväll. Jumbolaget Timrå kommer på besök och med tanke på DIFs senaste förluster så är DIF inte långt ifrån träsket heller just nu. DIF har åter satt sig i skiten och läget är knivskarpt. Ikväll finns inget annat än seger. Vid ännu en förlust som skulle betyda tredje raka så är DIF nerdraget kring det otänkbara kvalstrecket. Linköping som ligger under DIF före Timrå är bara två poäng efter. DIF är just nu tia. På nåt vis så speglar faktiskt tabellplatsen säsongen. För nån vecka sedan var DIF sjua. Nu är det tionde plats som gäller och läget är allvarligt. 

Låt Tolsahändelserna bli en enorm tändvätska!
Problemet inför kvällen för DIF är att man saknar fyra nyckelspelare: Ölvestad, Tjärnqvist, Nilson och Zibanejad. Tre av dem kan DIF tacka Frölundas Jari Tolsa för, det är fortfarande svårt att förstå att Nilson får lika lång avstängning som Tolsa, Tolsa skadar två spelare som inte kan spela hockey på minst en vecka, Tolsa är helt oförstående till domen medan hans tränare f.d Djurgårdaren Kent "Lill-Kenta" Johansson fortfarande lipar i media och inte förstår någonting. Nilson däremot som inte delade ut ett enda slag mot den som förtjänade det, Tolsa förstås, råkade veva till en linjedomare lätt på armen, både linjedomaren och huvuddomaren vet att det inte var mot domaren utan mot Tolsa. Men ändå så anmäler linjedomaren Björn Wettergren händelsen som att Nilson med klar avsikt slog på honom.

Läget i lagen
Djurgården: Det är inget vidare bra läge inför kvällens match förutom att Pontus Åberg är tillbaka. Skador, sjukdomar och avstängningar präglar laget: Daniel Tjärnqvist och Jimmie Ölvestad är borta nån vecka efter Jari Tolsas huvudtacklingar. Marcus Nilson fick en oerhört löjlig avstängning för ett slag mot en linjedomare. En större skandal kan man ju lugnt säga. Dessutom är Mika Zibanejad sjuk samt att backen Josef Boumedienne är knäskadad.
Timrå: Till kvällens match mot Djurgården saknar man båda sina ordinarie målvakter, Stefan Ridderwall (höft) och Joakim Lundström (förkyld). Dessutom är både lagkaptenen Elias Granath och Nichlas Torp också drabbade av sjukdom och har fått stanna hemma i Sundsvall. 
I målet slänger Anders Karlsson Sundsvallslånat Gustaf Lindvall. In i laget kommer också J20-målvakten Rickard Steijer och J20-backen Joel Östman.

Pappa varför hade vi ingen egen rink i källaren?

Eller en sån här? så vi kunde spolat upp en rink därhemma?


....på det här sättet?

US Open Championship 2009 i Stiga Hockeyspel


8 åringar i Ontario


Som ung rysk hockeyspelare går du den hårda vägen


Årets Smålänning 2011: Stefan Liv (HV71)Framlidne Stefan Liv utnämndes av P4 Jönköping till Årets smålänning 2011

Det kommer alltid vara ett varmt minne av Stefan på nåt vis.
Omtyckt av alla, alltid saknad aldrig glömd!


Så här har ni aldrig sett "Ovie"#8. Alexander Ovetjkin kanske börjar en ny karriär i framtiden..eller?

Malin Roos eminenta krönika om Stefan Liv efter den tragiska olyckan

Malin Roos krönika, publicerad den 9 september i Expressen och på Hockeyexpressen.se
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -HV71-legenden Stefan Liv - Vila i frid.

Det var inga vackra kullerbyttor, men han gjorde dem.
Han kunde inte sjunga, men sjöng ändå.
Skämten saknade nästan alltid poäng.
Stefan Livs död har rivit ett hål stort som Vättern i Jönköpingsbornas hjärtan.


Min bror är världens bästa, men han är inte en man som strösslar med känslor i onödan.
När de första rapporterna kom om den ohyggliga, alldeles för jävliga flygkraschen i Ryssland, var min bror en av de första som ringde.
- Men Malin, han kanske bara har irrat bort sig på flygplatsen. Hamnat bland bagaget eller nåt. Fan Malin! Han var ju sån.
Han var ju sån, Stefan Liv.
Knashärlig, lite yr, sävlig så till den grad ibland att man hade önskat en sån där skruv på ryggen för att speeda upp honom. Men likväl, en "skön musch", som man säger hemma i Jönköping.
Gick man på Östra Storgatan en långlördag och träffade Stefan Liv, så morsade man.
Stötte man ihop med honom på "Karlssons" om natten, så var han kung i baren visserligen, det blir man i en stad som Jönköping med tre SM-guld. Men han var aldrig dryg, eller "beddo" som man säger i stan.


För Jönköpingsborna och alla smålänningar med hjärtat i hockeyn, var Stefan Liv "the boy
next door", en polare.

Man behövde inte ha gått i samma klass i Norr a hammar eller blivit bjuden på hans barns dop, för att känna att man kände HV-målvakten.Han gjorde ju oss så stolta.

Fick oss att känna oss med i matchen.Jönköping har tre
fotbollslag som så länge jag minns har harvat och fajtats i andra-tredje division, det är en ständig lokal kamp om vilket av de tre man håller på.
Men det är HV 71 som är laget.
Alla bryr sig och tycker om stans hockeylag.
Det brukar framhållas att Jönköping är ett kristet näste och jag som född och uppvuxen där skulle säga att det är en större synd att inte kunna hänga med i "Owe Thörnberg, skjut som satan, rätt genom nätet och ut på gatan", än att inte kunna rabbla evangelisterna i Nya testamentet.


Hocke
yn är religion - Och Stefan Liv lyckades bli profet i sin egen stad

I går meddelade
HV:s klubbdirektör Peter Eklund, på en mycket svart presskonferens, att Livs tröja kommer att hängas upp i taket i Kinnarps Arena, och att ingen annan spelare i HV någonsin kommer att vara nummer "1".
Det är bra och rätt, samtidigt som det känns för jävligt.


Det var ju inte meningen att han skulle bli legend nu!

30 år ung.Man kan och ska så klart inte värdera människoliv, men som en av alla kompisar jag har pratat med de senaste två dagarna, konstaterade: - Det finns ingen som kunde dö som är större i Jönköping än Stefan Liv. Frågan är om någon så stor har dött sen Dag Hammarskjöld.

Med tanke på likheten i själva döden, känns ju det lite träffande...Mitt bästa minne
av Stefan Liv var när Tre Kronor hade slagit Finland i OS-finalen i Turin 2006.
Den kylslagna italienska natten darrade av triumf och segerfesten hade bara börjat.
Fotograferna flockades kring Sudden, Foppa och "Lidas" och jag och Stefan Liv hade hamnat lite i bakgrunden för att beskåda spektaklet.
Plötsligt log han genom de där smala springorna.
- Fan, vad stort att få vara med ändå. Nu skulle de se oss i Jönköping!
Han var inte Peter Forsberg, NHL-hjälten som hade flugits in för att frälsa en nation, han var inte Nick-las Lidström, som med ett jätteskott i krysset frälste en hel nation.
Just den här gången hade han faktiskt inte stått mer än en match.
Men han var med.
Och vi VAR stolta som varenda kyrktupp i Jön-köping.
I morgon ska jag hem till min barndoms stad. När jag har hurrat för en fin femåring, ska jag ta svängen förbi Kinnarps Arena.


Jag tänder ett ljus för Stefan Liv, som alla andra
i stan.

För att det känns så självklart.

Dagens citat:

Malin Roos, Expressen


Hockeyn är religion.
- Och Stefan Liv lyckades bli profet i sin egen stad.

Dagens citat 4, 5, 6 och 7 signerat Marcus Nilson, Djurgårdens IF:

Djurgårdens lagkapten Marcus Nilsons svar på sin dom.

" Jag har snart spelat 1000 proffsmatcher och aldrig varit med om något liknande. Det man förväntar sig nu är att linjemannen inte får döma i elitserien utan skickad till farmarlaget "

" Jag är ruggigt besviken. Mest på linjemannen och i andra hand disciplinnämnden som bara tar ett beslut hur som helst. Det finns inte på video, det som dom menar. Jag är inte utbildad jurist men för mig är det justitiemord. "

" Linjemannen säger att han inte fick ögonkontakt med mig, att jag inte såg honom. Jag förstår inte hur jag kan ha slagit honom då "

" Det man förväntar sig nu är att ligan sätter sig ner med den här domaren och ger honom feedback. Han borde inte få döma på den här nivån "

Apropå Mackan Nilson avstängning, vilket skämtSå här löd disciplinnämnd..jag menar lotterinämndens motivering till varför Marcus Nilson stängs av. Herregud vilket skämt..!

Lägg ner pajasnämnden OMGÅENDE!

" Disciplinnämnden, som inte finner anledning att ifrågasätta de uppgifter som domaren lämnat i anmälan, anser det utrett att Marcus Nilson, när han försökt ta sig fram till en Frölundaspelare, slagit ett lätt slag med handsken på linjedomarens vänstra arm. Marcus Nilson har, även i en situation där hans fokus varit inriktad på en annan spelare, haft ett ansvar för sin kropp och att undvika att vidröra domaren på ett otillåtet sätt. Sådan fysisk kontakt som konstaterats är inte tillåten och ska regelmässigt leda till avstängning. Mot bakgrund av att kontakten är lätt kan påföljden stanna vid en avstängning motsvarande totalt två matcher. "

REKLAM: Avicii-Flashmobstävlingen är avgjord - Bidrag 3Denna tycker jag är helt okay. Snygg formering vid 5.01.
Snyggt jobbat!

REKLAM: Avicii-Flashmobstävlingen är avgjord - Bidrag 2Denna videon är väl kanske inte lika bra som första tycker jag. Man ska vara många, många om man ska dansa en sån här grej helt enkelt.

REKLAM: Avicii-Flashmobstävlingen är avgjord


Dagens citat 4:

@Hockeysverige.se

" Det var efter den senare tacklingen som Marcus Nilson ådrog sig sitt matchstraff efter att, enligt linjedomaren, ha slagit honom på armen. Trots avsaknad av videobevis på händelsen väljer nämnden att ge Nilson två matchers avstängning med motiveringen att man "inte finner anledning att ifrågasätta de uppgifter domaren lämnat "

DIF-TV: Micke Johansson om skadeläget i laget


Dagens citat 2:

" Ska man ge Tolsa som knappt petat på någon 2 matcher, räknat jag med 40-50 matchers avstängning på Nilson minst "

Dagens citat 3:

@Grefve


" Anledningen till att Sedin är chanslös till Jerringpriset är inte att hockeyn inte är folkkär. Det är att NHL inte är en folkkär liga. "


Domen mot Jari Tolsa: Två matcher..herregud vilket skämtFantastiskt rättvis dom
Den svenska lotterinämnden aka disciplinnämnden har gjort det igen. Utdömt ett hårt och rättvist straff för ett regelbrott i Elitserien i ishockey. Tacklingar mot huvudet ska beivras men det är ganska ofarligt så två matcher är alltid domen för en sådan tackling.

Förresten..
Frågan är ju då inte om Jimmie och Daniel ska få varsin match för att de krockade med Tolsa. Det får man ju inte, då det anses som farligt. De såg ju inte Tolsa komma där. Totalmiss av lotterinämnden där måste jag säga. usch vad dåligt. Skärpning Disciplinnämnden ni missar ju hela grejen här


Vilket skämt. Lite av en parodi faktiskt


Två matcher
och 9000kr i böter tilldöms Jari Tolsa som huvudtacklade både Daniel Tjärnqvist och Jimmie Ölvestad i Djurgården.

- - -

Det vi vet redan nu efter att ha läst domen mot Tolsa är ju att Djurgårdens Marcus Nilson som fick matchstraff i samma situation för att han ville slåss med Tolsa men träffade domaren lite lätt på armen helt oavsiktligt kommer få en mycket längre och hårdare avstängning. Var så säkra på det. Ska vi säga 6 matcher för det löjliga lilla tilltaget? Eller är det för lite, jag menar det var ju ovanligt vårdslöst och fult tilltag mot linjedomaren där..

Det är ju sån oerhörd låg nivå på disciplinnämnden som sitter ner en måndag, tar en kopp kaffe, tar fram skålen med bollar med nummer på som de fått från en bingohall och så drar dom en för att få fram en siffra...2!! så där klart.

Hela Sverige skrattar.
Dagens citat:

Kenta Johansson, Frölundatränaren var lika förvånad som irriterad över domen mot Jari Tolsa.


" Tre matcher – för två krockar. Otroligt. Men det är bara att acceptera "


Div.3: RSK vaknade i tredje men försent.

**************************************************************************
NÄSTA HEMMAMATCH: Torsdagen den 19 januari kl 19.00
Rydaholms SK - Lenhovda IF
**************************************************************************
LÄS! Senaste nytt på vår hemsida: http://www.rydaholmssk.se
**************************************************************************

Säsongen 2011/2012
Div 3 C Forts

Omgång 7

. . . . . VS . . . . .

Löfstad AIK - Rydaholms SK 7-2
3-0, 3-0, 1-2


RSK föll i Tranås
Det blev ingen rolig söndageftermiddag för RSK:arna i Bredstorpshallen i Tranås. Hemmalaget åkter ifrån RSK från första nedsläpp och skaffade sig ett försprång. Hemmalaget gjorde sina mål i slutet på perioderna när orken på de tretton RSKarna började ta ut sin rätt. Så inför sista periooden hade hemmalaget Löfstad en stabil 6-0-ledning, men skam den som ger sig. RSK samlade ihop krafterna i sista perioden och lyckades vinna perioden med 1-2. Veteranen Magnus "G" Göransson gör återigen båda målen. Det är inget snack om hur viktig han är för laget trots sin ringa unga ålder. Det är då lite trist att man inte orkar i de två första perioderna då man tappar lite för mycket för att i sista perioden kunna göra match av det hela. Dock tycker jag det finns en styrka i laget som orkar komma tillbaka i sista perioden. Det var ju inte första gången i år som man gör det. Viktigt boys att inte låta matchen rinna iväg heller. Tredje perioden tar ni med er starten i derbyt hemma mot Lenhovda på torsdag.

Glöm denna matchen så fort som möjligt och tagga om boys!!

Övriga matcher:

Eksjö-Linné 1-5
Mjölby - Make Believes -
Lenhovda - Wettern 5-1**************************************************************************
NÄSTA HEMMAMATCH: Torsdagen den 19 januari kl 19.00
Rydaholms SK - Lenhovda IF
**************************************************************************
LÄS! Senaste nytt på vår hemsida: http://www.rydaholmssk.se
**************************************************************************


Div.3: Tunn RSK-trupp till Tranås, Coach Jacobsson med från start.

Säsongen 2011/2012
Div 3 C Forts

Omgång 7

. . . . . VS . . . . .

Löfstad AIK - Rydaholms SK
Bredstorpshallen 17.00

Manfall i RSK - Nytt motstånd väntar i eftermiddag.
Det var en tunnt RSK-manskap som satte sig på bussen för ett par timmar sedan i riktning mot Tranås. Åtta ordinarie spelare saknas inför dagens match vilket innebär att tränare Jacobsson går in i laget. Det är som Mattias sagt under större delen av säsongen, vi vet läget så det är bara att försöka göra det bästa av situationen. Det betyder att fler får kliva fram och visa att man vill vara med, bland annat för ett par av de yngre förmågorna i laget som kanske inte fått så mycket speltid under senaste tiden. Motståndarna Löfstad är en ny bekantskap, laget är ett Tranås-lag med många gamla rävar från Tranås AIF bland namnen i laguppställningen finns bl.a Tobias Johwelin som spelat kvalserie till Elitserien med TAIF, åsedaprodukten Jörgen Augustsson (lillebror till speedkulan Thomas idag i Ljungby HK)

Tranåslaget har för avsikt att försöka ta sig uppåt i seriesystemet och vill nå en kvalplats när serien summeras i slutet  på februari. Löfstad ses ändå som ett av seriens vassare lag så det blir en riktigt tuff uppgift för våra RSK:are på Bredstorpshallens is ikväll.

Övriga matcher:
Mjölby - Make Believes
Lenhovda - Wettern

Zätas Foppamål - en klassiker redan


Lördag: DIF spelar inte, kanske lika bra det...

Elitserien 2011/2012
Omgång 39

Lördagen bjuder på bara fyra matcher då denna omgång är sönderplockad med av någon anledning. DIF är spelledigt, kanske lika bra det efter torsdagens andra raka förlust. Dessutom drabbades man av två tunga skador på lagets viktigaste spelare i Tjärnqvist och Ölvestad, dessutom fick Nilson en avstängning för en löjligt horribel utvisning: Slag mot domaren, jag har kollat sekvenserna flera gånger men när slår Nilson domaren överhuvudtaget?. Fruktansvärt låg nivå på "Kuben" och hans linjemän som nog missförstod hela situationen.


Eftermiddagens huvudmatch visas 15.30 påAIK-Modo

Hovet 16.00

Timrå-Skellefteå
Kraft Arena 16.00
Matchen visas 15.55 på

- - - - - - - - - - - - - -  - - - - - - - - - - - - - - - -

Kvällsmatcher kl 18.30

Kvällens huvudmatch visas 18.25 på


Växjö-Färjestad
Vida Arena 18.30Luleå-Frölunda
Coop Arena 18.30
Matchen visas 18.25 på

Utvisning eller inte utvisning? - Wikegård har rätt. Låg nivå. Eller?Kolla det här klippet ett par gånger. Är det utvisning? vad gör han för regelbrott.

Håller med att om det här är utvisning så har ju Tolsa en ovanligt lång avstängning att vänta om man ska gå efter samma proportioner. Eller?

Det är en väldigt konstig nivå på vissa domarhåll. Inte bra, inte bra.

Dagens citat 2:

Philip Holm, back Djurgårdens IF är inte imponerad av Jari Tolsa från gårdagen.


" En riktig blindside. Tjärna är inte alls med så den är riktigt ful. Sådant hör inte hemma på planen. Man blir jävligt förbannad. Sådana tacklingar har de varit hårda på så den får de kolla på i efterhand. "


Niklas Wikegård tycker till om Tolsas "krockar"Niklas Wikegård tycker till om händelserna i gårdagens match på sin videoblogg på Hockeykanalen.se

"En för alla, alla för en!" - Se klipp här--- Vad tycker ni själva? - Avstängning eller inte avstängning?


Dagens citat:

@Fimpen20

" Jag står för det. Det är så jävla fegt av honom. Det kommer en match i Göteborg också Det är korkat, det har varit en debatt om respekt, komma snett bakifrån när Tjärnqvist ska ta ner pucken med handen är att visa noll respekt. Frölunda är de som gnällt mest av alla för att de haft två stjärnor skadade "


DIF-TV: Presskonferensen efter DIF-FrölundaChristian Lechtaler och Tomas Montén efter matchen igår.

Nej, Jari Tolsa visar all respekt.
Vad ska man säga?

Dagens citat 13:

Mattias Ek, Hockeyexpressen

" Jag förstår Marcus Nilsons ilska - Jari Tolsa samlade ihop till både ett matchstraff och några
matchers avstängning - men i längden hade Djurgården tjänat mer på att ha honom på isen.
"

Dagens citat 12:

@Okollberg

" Frölunda äcklar mig. Tolsa äcklar mig. KENTA Johansson äcklar mig mest. Önskar att Tjärna blir skadad?!?!? "


Dagens citat 11:

@MrBreitholtz

" DIF årgång 2011/2012. Du kan skada två av våra nyckelspelare. Vi kommer inte ge dig så mycket som en tackling. "

Dagens citat 10:

@MrBreitholtz


" Att de inte står upp för varandra visar exakt vad som är problemet i år. Visar inte tillräckligt hjärta. "

Dagens citat 9:

@MrBreitholtz

" Att INGEN i laget står upp och markerar att man som Tolsa inte får skada två nyckelspelare i ens lag är fan rent jävla patetiskt. Pinsamt! "

Dagens citat 8:

#91. Yared Hagos, Timrå IK

" Idrotten är rättvis och orättvis på samma gång...precis som livet. Allt handlar om hur man ser på det "


Dagens citat 7:

#20.Christian "Fimpen" Eklund, DIF Hockey

"Tro mig jag var sugen att klippa Tolsa men vi hade så lite spelare kvar. Det kommer en match i Göteborg med"

Dagens citat 6:

@DonTomazzo

" En ljuspunkt från Hovet ikväll: En leende Nisse Ekman berättade om livet efter stroken. KÄMPA NISSE - VI ÄR MED DIG ÖVERALLT "


Välförtjänt RSK-seger i jämn match - Lillebror tvåmålsskytt!

Säsongen 2011/2012
Div 3 C Forts

Omgång 6


. . . . . VS . . . . .

Rydaholms SK - Eksjö Hockey 7-5


RSK vann ikväll hemma mot Eksjö med 7-5. Lillebror Philip Haglund gjorde två mål vilket gör mig väldigt stolt som storebror så klart. Men är så klart glad för hela lagets skull. RSK gav sig aldrig och såg till att knyta ihop säcken. Jimmie Färm satte avgörande målet i tom kasse.

Mer info imorgon!

Övriga matcher:
Wettern-Mjölby 2-4
Löfstad-Lenhovda 3-2 efter sudden

DIFs mardrömskväll: Ölvestad och Tjärnqvist skadad när DIF föll i sudden..

Elitserien 2011/2012
Omgång 38Jari Tolsa - Vilken pajas du är!

Djurgårdens IF - Västra Frölunda Indians HC 2-3 efter sudden death
1-0, 0-0, 1-2, 0-1
Skott: 26-24 (6-7,
Mål:DIF: Mario Kempe, Kristofer Ottosson
Mål:VF: Mika Pyörölä, Magnus Kahnberg och Mathis Olimb
Publik: 6024 personer.#9. Kristofer Ottosson räddade en poäng ikväll med sitt 2-2-mål.

Dessutom förtjänar #41.Gustaf Wesslau ett stort godkänt, han räddade kvar DIF i matchen med sitt storspel. Hade väl bara fattats att Tolsa "råkat åka in" i honom med ikväll.

Riktig sur poäng - Jari Tolsa du är hatad!
Det blev en pinne hemma på Hovet mot Frölunda i en match som hade två ansikten. En innan Jari Tolsas två huvudtacklingar eller krockar eller "jag såg inte" eller "det var inte meningen att skada". Det är så tråkigt och se och dessutom att inte domaren tar något för det. Det hade inte gjort ont att se en DIFare ta ett matchstraff genom att ge tillbaka med samma mynt. Det tycker jag endast för att det kostade DIF tre nyckelspelare varav två skador och ett matchstraff, och definitivt segern. Som sagt två ansikten, en före skadorna och ett ansikte efter. Efter att DIF tappat sina tre nyckelspelare tog Frölunda över totalt. DIF tappade andan och luften eller hur man ska säga och i takt med att man tog massa utvisningar så kunde Frölunda kvittera och vända. Det var frustrerande att se men typiskt för matchen. DIF tog ut Wesslau i slutminuten och Kristofer Ottosson kunde rädda en poäng. Sen att Frölunda avgjorde i sudden var nästan väntat. Frölunda fick tre helt korrekt bortdömda mål men kom tillbaka var väl ok.Lite synd att inte Nilson fick tag på Tolsa...

Skadorna är illa för Djurgården tyvärr. Att sen Kenta Johansson kan stå i TV och anspela på att Daniel Tjärnqvist "filmade skada" är ju bara klantigt. Det blev ju en hjärnskakning och jag tycker Frölunda ska vara glada att domare Thomas Andersson dömde med Frölunda i resten av matchen, samt att man friade Tolsa helt från "krockarna" Jag förstår och försvarar Mackan Nilsons uppträdande efter vad som hände, han stod upp för både Jimpa och Tjärna men sen att både Tömmernes bangade ur och att Tolsa räddades av domarna är synd. Hade vart kul och se vad de båda VF:arna hade gått för.

- - - - -
Jag hoppas att det blir en anmälan mot Tolsa för tacklingen på Tjärnqvist. Den var en blindside-tackling. Tacklingar mot huvudet ska beivras. De ska bort från hockeyn vare sig det var meningen eller inte. Det måste bli stopp på det helt enkelt.'

- Domare Thomas Andersson
har efter att ha sett klipp från matchen bestämt sig för att anmäla Frölundas Jari Tolsa till Disciplinnämnden efter tacklingen mot Daniel Tjärnqvist.

-
Dessvärre så är också Djurgårdens Marcus Nilson är anmäld till disciplinnämnden för slag mot en linjedomare.

- - - - -

Som om det inte var nog heller med eländen ikväll med två tunga skador, ett matchstraff och en skitförlust. Dessutom vann alla lagen bakom DIF i tabellen utom Timrå och Linköping, vilket gör att DIF nu är utanför slutspel.


Övriga matcher:

HV71-AIK 2-3 efter sudden death.
Växjö-Timrå 2-1
Skellefteå-Linköping 3-1
Färjestad-Modo 1-2

Dagens bild: Kämpa Nisse!


Dagens citat 5:

NHL, Philadelphia Flyers" Vengeance = Vengeance "


Dagens citat 4:

NHL, Detroit Red Wings


" Hockeytown! "

Dagens citat 3:

NHL, New York Rangers


" Hockey's Different Here "

Dagens citat 2:

NHL, Colorado Avalanche


" It´s all about commitment "

Vem vinner storstadskampen?

Elitserien 2011/2012
Omgång 38Djurgårdens IF - Västra Frölunda Indians HC
Hovet 19.00

Storstadsmöte på Hovet - Sexpoängsmatch - Sexan mot sjuan
Laget från väst kommer till Hovet ikväll för att ta sig an Djurgården. Vad ska man tro inför kvällens match är frågan. Egentligen är svaret enkelt, DIF måste vinna och vända på den negativa trenden, det här med att vinna varannan var tredje match kommer inte räcka till slutspel i årets sanslöst jämna Elitserien. Frölunda har dessutom övertag på DIF under säsongen, tre av tre segrar varav två på straffar. Frölunda kommer dock med en dålig formkurva, göteborgarna har endast en trepongare på de sju senaste matcherna. I och för sig så spelar det ingen som helst roll ikväll när pucken släpps. Dessutom är det ett tajt möte om man kollar i tabellen då Frölunda ligger ett pinnhål före Djurgården, sexpoängsmatch med andra ord.

Tre nya poäng på spel och båda lagen kommer göra allt för att vinna. Hoppas att DIF är med från början, att man är med riktigt på allvar från start. Det kommer krävas en rejäl ansträngning för att besegra Frölunda ikväll. Djurgårdsfamiljen kommer åter göra allt för att lyfta sitt lag till seger på hemmais.


Läget i lagen:
Djurgården:
Klart är att backen Josef Boumedienne saknas (knäskadad) och Pontus Åberg blir borta ett tag till.

EXTRA: Mika Zibanejad är sjuk och spelar inte ikväll!

Frölunda:
Niklas Lasu är enda Frölundaiten som aknas ikväll.

Övriga matcher:
Kvällens huvudmatch 18.45 på
Luleå-Brynäs


Färjestad-Modo

Matchen visas 18.55 på


HV71-AIK
Skellefteå-Linköping
Växjö-Timrå

Div.3: Vårserien fortsätter, nya tag RSK!

Säsongen 2011/2012
Div 3 C Forts

Omgång 6


. . . . . VS . . . . .

Rydaholms SK - Eksjö Hockey
Talavidshallen 19.00

Omstart, nya tag nya förutsättningar
Hockeytreans fortsättningsserie startar om ikväll efter jul- och nyårsuppehåll. RSK får möta ännu ett nytt lag i serien för säsongen då Eksjö Hockey kommer på besök. Lagen möttes ju direkt i början av säsongen i två träningsmatcher där Eksjö vann båda. Där ska dock sägas att RSK åkte iväg med elva spelare i första matchen, många debutanter i seniorsammanhang så man ska inte dra för stora växlar av resultaten då. RSK  hade ju en tung höst men ju längre det gått desto stabilare har spelet blivit och man lyckades ta ett par segrar till sist. Ikväll är det helt nya förutsättningar, RSK ställer förutom en full trupp även ett betydligt starkare lag på isen.

Tränare Mattias är hoppfull och tycker det ser lite mer lovande ut än på bra länge inför kvällens match. Detta då man mönstrar full matchtrupp, tre backpar och fyra kedjor. Detta tack vare att det under uppehållet tillkommit ett par nya ansikten samt att några gamla rävar åter fått sug för hockeyn igen och anslutit till truppen. Väldigt positivt med dels nya ansikten men också en hel del rutin. Kanske lite det som saknades tidigare under hösten i vissa stunder. Vi passar härmed på att välkomna några nya ansikten i form av: Alexander Hansson, egen produkt som efter några träningar gör comeback igen i RSK-tröjan efter några års uppehåll, Alex har spelat korpen och veteranhockey men har under vintern fått tillbaka suget. Gustaf Karlsson, alvestakille som gör comeback, han var med tidigt förra säsongen men fick kliva av pga tidsbrist. Andreas Holmberg, alvestakille även han, Andreas har under säsongen spelat i ASK:s A-lag. Vi hälsar er grabbar varmt välkomna till Rydaholms SK och lycka till i kväll!

Se nu till att gå upp till hallen och heja fram RSK till ännu en seger!

ALLA TILL HALLEN
! - Nedsläpp 19.00

- - - - - - - - - -

Övriga matcher:

Löftstad-Lenhovda
Wettern-Mjölby
-Hett östgötaderby-

Imorgon:
Linné-Virserum

Dagens citat:

Stålnacke, Sportbladet


" Har spelarna i Linköping som haft framgångsrika karriärer helt plötsligt fått dieselben samtidigt? "

Två tragiska hockeyolyckor i USAEtt minnemärke för skadade spelaren Jack Jablonski

.....vad bilden eller symbolen betyder får du läsa om du går in och läser här

Efterlysning!: NHL-filmer - Stanley Cup - Köpes mer än gärna!

Kära läsare! jag är på jakt efter två gamla NHL-filmer som jag en gång hade. De försvann till kompisar på utlåning men återkom aldrig. Nu undrar jag om ni därute vet var eller hur eller någonting angående dessa NHL-filmer, officiella Stanley Cup-filmer. Vet ni nåt så tveka inte att höra av er till mig direkt. Bara att skriva i kommentarer

Tacksam för all möjlig hjälp.
2001 Mission Accomplished - Colorado Avalanche Stanley Cup-video från 2001. Nån som vet var jag kan få tag på denna på DVD helstC of Champions - Road to the Stanley Cup 1989 -
Nån som vet nåt om denna film, var jag kan få tag på den (VHS) och så vidare. Tacksam för all hjälp så hör gärna av er omgående!

Hockeyns dag - borde alla klubbar ha minst en gång per säsong
Äntligen: Kung Wikegård programledare för en hockeyshow. Klockrent


Dagens citat 5:

Fler kommentarer efter BIF-DIF


" Jag säger som han på radiosporten igår med backar som Josef Bommedien kan man ju undra om DIF har i ett slutspel att göra. Hardys bästa beslut i går var att bänka honom resten av matchen..."

Dagens citat 4:

Kommentarer efter Brynäs-Djurgården

" Djurgården måste väl vara det ojämnaste laget jag vet av, var och tittade på Skellefteå matchen, där dom gjorde en gedigen insats på alla sätt, för att åka upp till Gävle och tidvis bli helt utspelade, och defensiven vill jag inte ens prata om."

Dagens citat 3:

Ur Peter Sibners krönika "Kärlek och hat" www.hockeysverige.se" Klassiker som AIK-Djurgården och Mora-Leksand har ju alltid funnits och kommer alltid vara viktiga "


Dagens citat 2:

Ur Peter Sibners krönika "Kärlek och hat" www.hockeysverige.se


" Ryssarna grep kanadensiska supportrar och tillsatte domare som var totalt bakom flötet, medan kanadensarna traditionsenligt svarade med att slå ryssarna på käften med både nävar och klubbor. Bobby Clarkes pulverisering av Kharlamovs fotled får Patrik Nemeths dekapiterande av matroesjkan att framstå som ett hemslöjdsprogram. "

Dagens citat:

angående DIF Hockeys uppochner säsong - Marie Hallman" Å andra sidan är ju DIF fortfarande på slutspelsplats så det är ju inte kört än. faktiskt. Det finns tid att höja sig.
Frågan är om de gör det. "


Idag hedrar jag åter Stefan Liv i samband med gårdagens tröjceremoni


Det går inte hålla tårarna tillbaka när hans HV71-tröja nummer 1 hissas i taket och man ser hans son, hans fru och familj i bild. Det är grymt och så fruktansvärt. Det är svårt att acceptera på något vis. Alla känslor från när kraschen hände, och när jag var på minnesceremonin i Kinnarps Arena den där lördagen i september, allt kom tillbaka när jag såg det här klippet igen. Det är så fruktansvärt.

HV71 har gjort allt i kring Stefans död på bästa sätt och hyllningarna och minnesceremonin var så bra som det bara kunde bli. Det var fint, vackert och hedersamt. Stor eloge till HV71 för det. De vet hur de behandlar sina spelare och aktörer på bästa sätt.

Dagens citat 4:

Efter en klar förlust i Gävle..? difhockey.se" Mycket slit för inga poäng blev slutsatsen av en relativt pigg insats i Gävle "


DIF verkar suget på tidig semester alt. kval?

Elitserien 2011/2012
Omgång 37Brynäs - Djurgården 3-1
2-0, 0-1, 1-0
Skott: 28-30 (13-8, 6-9, 9-13)
Mål:BIF: Jesper Ollas, Jakob Silvferberg, Daniel Widing,
Mål:DIF: Patrik Cehlin


Inte helt oväntad förlust i Gävle...
Jag kan nog inte med ord beskriva besvikelsen över kvällens förlust, även om jag inte är speciellt förvånad. DIF är så otroligt ojämna. Men den fjortonde förlusten i årets elitserie var onödigt tung, men också framförallt en klantig förlust. Varför sätter man sig i skiten direkt i den första perioden allt som oftast numera. Det är klart man får dåligt självförtroende och börjar hänga med huvudet efter en eller ett par insläppta mål. Förlusten idag var helt rättvis inget snack om saken men saken är den att det ser ut på liknande sätt i varje förlust. Visst DIF spelar upp sig och vinner ofta skotten men hur många målfarligheter skapar man, nej just det dem kan man räkna på en hand. Problemet är att det finns ingen naturlig målskytt i laget, det räcker liksom inte att snurra ute i hörnorna och sen skjuta en fösare från långt håll som målvakten har stenkoll på. Att vinna skotten betyder inte ett endaste dugg i dagens hockey, däremot så är målchans-statistiken desto mer intressantare, för den visar mer exakt hur det egentligen har sett ut på isen.

Det finns väl inte mycket mer än att laget för tjura och sura ikväll och försöka ladda om. Vi ska nog vara glada att det inte är lika tätt spelschema som i NHL. Då vet det ingen hur det hade gått.

** Bryt ihop och kom igen...eller nåt DIF.

*** Kristofer Ottosson lär vara extra ledsen på sin födelsedag och den där tårtan kan nog laget glömma.

Övriga matcher:
HV71-Timrå 3-4

Fint och känslomässigt när framlidne Stefan Livs tröja hängdes i taket av bl.a hans son Herman. Tror att HV blev mer påverkade än de själva räknat med. Ett HV i balans hade slagit bottenlaget Timrå som gladde med hjälp av JVM-stjärnan Max Friberg som gjorde ett mål och var en av de bättre i det vitröda laget. Förre HV-backen Nichlas Torp noterades för det avgörande  målet.

AIK-Linköping 3-0
Linköping är en gåta i Elitserien med tanke på det lag de förfogar över. Nye tränaren Harald Lückner hade ingen större påverkan i sin första match som headcoach för lejonen. AIK regerade från början till slut mot ett LHC som mest hängde med huvudet under hela matchen.


Dagens citat 3:

North Bank Supporters hyllning under tröjceremonin


" Du kommer föralltid vara vår #1 "

Tuff bortamatch mot hemmastarka Brynäs

Elitserien 2011/2012
Omgång 36
Brynäs-Djurgården
Läkerol Arena 19.00

Svårt och ovisst

Djurgården befinner sig ikväll i Gävle för match mot klassiska Brynäs. Ett Brynäs som är hemmastarkt och har en bra form. Gävlelaget är med i toppen och en övre halvan i år och det är man på allvar. Det blir en väldigt tuff uppgift för ett DIF-lag som inte får det att stämma alls som man vill när man vill. Det är fortfarande svajigt och det är svårt att säga var man står från match till match. Som supporter a la DIF denna säsongen har vart minst sagt svängig och det är ett jobbigt läge. Det måste vända snart, det måste bli bättre innan serien tar slut. DIF gör vad man kan för att komma tillbaka på stabilare ben men det vill sig inte alltid. Jag hoppas och tror att det kommer att hända saker i truppen och att ett nytt ansikte kommer komma in i truppen. Det måste bli så, en målskytt och eller en back. Nånting måste göras. Sparka Hardy tror jag ändå inte på är lösningen trots allt. Tre poäng på spel ikväll igen så det gäller för DIF att verkligen verkligen vara med från start och inte kasta iväg kvällen som man gjorde till exempel i Skellefteå borta. Kämpa ändå in i kaklet grabbar!

KÄMPA DJURGÅRDEN!

Läget i lagen:
Brynäs: Johan Holmqvist, Andreas Dackell
och Sebastian Lauritzen är skadade. Dessutom får JVM-kaptenen Johan Larsson vila ikvällens match.
Djurgården:
Skadeläget är ljust då det endast är Pontus Åberg som bara är skadad nu. Mika Zibanejad och Fredrik Claesson är redo fit for fight efter JVM.


Övriga matcher
Kvällens huvudmatch visas 18.25 på
HV71 - Timrå

AIK-Linköping
Matchen visas 18.55 på

Internationella ishockeyförbundet har ordet: Varsågoda!


Dagens citat 2:

Stefan Livs tröja #1 hissas upp i Kinnarp Arenas tak ikväll


Alltid saknad - Aldrig glömd

Dagens citat:

"24/7: Road to the Winter Classic: Flyers-Rangers"


" Hockey may omfact be just a game, but it also who they are
"

Ett måste för alla hockeyälskare: "24/7 - Road to the Winter Classic: Flyers-Rangers" - SE DEN!Se dokumentären "24/7 - Road to the Winter Classic: Flyers-Rangers" Det är en liten titt bakom kulisserna vad som händer i ett NHL-lag under en månad. Väldigt intressant och djupgående. Man får en bra men liten inblick hur livet kring ett lag i världens bästa hockeyliga är. Jag tycker årets dokumentär håller högre klass än förra året dessutom. Sen väcker intresset för NHL mig lite mer igen efter att ha sett filmen. Problemet är att jag inte har något favoritlag längre på samma sätt som när jag var liten. Har man väl det så kommer det andra också men sen Wayne Gretzky och Peter Forsberg slutade så svalnade mitt intresse för NHL av någon konstig anledning. Det känns inte lika aktuellt att följa stenhårt som gjorde då. På nåt vis saknar jag det. NHL är ju kul, kanske därför det är världens bästa liga också.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Tänk om min pappa varit NHL-stjärna..

Tänk om jag hade lyckats bli en hockeystjärna, i NHL...

Mika Zibanejad hett villebråd efter JVM-guldet


Stefan Liv 1980-2011 - Alltid saknad, aldrig glömdMissa inte när Stefans HV71-tröja nummer 1 hissas upp i Kinnarps Arena och förblir odödlig ikväll. Kan du inte vara på plats så sänds hela ceremonin på tv och på nätet:

Canal+ från 18.25

SVT Play från 18.15


- - - - - - - - - - - - - - - -

Det känns fortfarande overkligt det som hände.
Stefan du är alltid saknad aldrig glömd.
Vila i frid.

DIF-TV: Presskonferensen efter DIF-SAIK.


Krönika signerat DonTomazzo a.k.a Tomas Hedlund, journalist

Varför går du på match?

 

Hovet fylldes till bristningsgränsen trots att Järnkaminerna ”ställde in” sin stora fest. Feststämningen lyste med sin frånvaro i en match som sedan sju år tillbaka i tiden var svensk hockeys stora snackis - JK.Dagen!

 

Min stora fråga riktar sig till dig som läser denna krönika – Varför går du på hockey?

 

I min värld går jag på hockey av två anledningar. Den första och största anledningen är kärleken till mitt kära lag, den andra är att med sång och skrik förmå spelarna i mitt lag att lyfta sig en eller ett par snäpp med min hjälp.

 

Många har fått för sig att den som hörs eller den som ställer sig upp för sitt lag gör det för egen vinnings skull. Jag känner ingen vare sig i klacken på Hovet eller på aktiv sittplats som skriker halsen av sig för den egna vinningens skull. Jag kan bara tala för mig själ och jag älskar Djurgården tills jag dör.

 

Det är därför det smärtar långt in i mitt hjärta när det från läktarhåll dras igång sånger som yrkar på säkerhetschefens avgång, de som gör det har missat varför man går på hockey. Det kan också vara så att dessa människor som kallar sig supportrar (jag vet att hjärtat är på rätt ställe, men hur står det till med hjäran?)

 

I min Djurgårdsvärld hanterar man problem internt och man kör definitivt inte ”Drama Queen”-stilen där hela världen är orättvis. För att applicera detta till läktaren så tolererar jag inte att det sjungs skit om mitt kära Djurgården. För mig är kärleken till Djurgården evig och villkorslös - ALLTID OAVSETT!

 

Är det någon som tvivlar på det? Tror inte det!

 

Jag hoppar inte när klacken kör ”Den som inte hoppar han är gnagarsvin!, av den enkla anledningen att ramsan suger, ordentligt. Om någon ifrågasätter mitt val säger jag helt sonika:

- Tvivlar någon på mitt hjärta har den personen mycket att plugga på.

 

Djurgårdsspelarna tjänar ingenting på att grupperingar riktar sitt missnöje mot polismakten och eller Djurgårdens säkerhet (Svensk evenemangssäkerhet AB). Det stjälper bara spelarnas prestation!

 

Spelarna i Djurgården förtjänar att publiken lyfter fram dem hur många och stora meningsskiljaktigheter det än finns. Inom Djurgården använder vi av ”Djurgårdsstilen”, lite finare lite bättre. Vi tar problemen internt och det finns inga ursäkter att sjunga sönder Djurgården med krav på den säkerhetsansvariges avgång! Djurgården tjänar på att vi lyfter fram dem 3X20.

 

I min värld är det varje, spelares, tränares, styrelseledamots, spelarnas fruar/sambos och fans egna ansvar att skapa arrangemang som det surras om i mannaminnen. Vi tjänar inget på att bråka offentligt. Det förlorar bar Djurgården på.

 

 

ALLTID OAVSETT - FÖR EVIGT DJURGÅRDEN


--
Med vänlig hälsning


Tomas HedlundJournalist

DIF i lilagul dräkt 1988/1989


Nostalgi: 1990: DIF-VIK 2-1Mats Sundin och Kenta Johansson målskyttar. Det var tider det

Säsongen då Troja var blott e t t mål från spel i Elitserien


Nostalgi: Har lagt upp detta innan men....Djurgårdens målvaktsjätte: Thomas "Osten" Östlund i Hockeykväll 1995

Måste bara tacka Techwriter62 som lagt upp detta i sin kanal på Youtube. Där finns massor med hockeyklipp från förr och annat skoj!

Nostalgi: Från sportårskrönikan 1990: Hockey-VM 1990Måste bara tacka Techwriter62 som lagt upp detta i sin kanal på Youtube. Där finns massor med hockeyklipp från förr och annat skoj!


Nostalgi: Elitserien 1995/96


Mera TV-spel: NHL-11


Jag saknar mitt Sega MegaDrive: NHL-94...Elitserien-95..


DIF-TV: #4. Mackan Nilson efter segern


Jimmie Ölvestad visade vägen på ett fullsatt Hovet - Skön seger över serieledarna

Elitserien 2011/2012
Omgång 35#19. Jimmie Ölvestad låg bakom alla tre målen ikväll

Djurgårdens IF - Skellefteå AIK 3-2
1-0, 1-1, 1-1
Skott: 25-24 (6-6, 10-7, 9-11
Mål:DIF: Patrik Cehlin, Marcus Nilson och Kristofer Ottosson
Mål:SAIK: Rasmus Edström och Anders Söderberg

Publik: 8094 - FULLSATT

Djurgårdsfamiljen stöttar i med och motgång - Fullsatt idag när DIF vann
Tränare Hardy Nilsson gav laget en rejäl känga innan matchen men det var nog menat som rejäl tändvätska inör matchen: Nilsson ord: "Ni kommer förlora mot Skellefteå" Det blev tvärtom och det blev en bra lördageftermiddag på Hovet när DIF kämpade och slet och lyckades ta alla tre poängen mot serieledande Skellefteå. DIF tog täten i matchen och hade tidigt i den andra perioden en tvåmålsledning men SAIK kom tillbaka i matchen tack vare två mål i spel fem mot fem. Då klev herr Ölvestad fram i handlingen igen och ordnade så Kristofer Ottosson kunde slå in segermålet på hans retur. DIF höll sedan undan och kunde ta tre mycket viktiga poäng i kring det där förhatliga slutspelsstrecket där striden blir allt hårdare. Alla lag efter DIF förutom Timrå är i högsta grad med i kampen om den åttonde och sista slutspelsplatsen.

Timrå-HV71 1-5
Timrå IK får redan nu börja ställa in sig på kvalserien och börja scouta topp-tre i Hockeyallsvenskan. Det finns inga tecken på att TIK ska lyckas vända på det här. Ingenting funkar och laget ser alldeles för tunt ut i match efter match. De räcker helt enkelt inte till. HV71 hade inga större problem att ta alla tre poängen i Eon Arena i afton. Jag tror att Timrå kommer bli slagpåse i de resterande matcherna som återstår av årets Elitserie. Inget annat tyder på att nåt annat kommer ske.

Brynäs-Färjestad 4-1
Gävlelaget gjorde en bra match hemma mot kaffelaget Färjestad idag. Det räckte till en övertygande tremålsseger. Färjestad kom tidigt i underläge och orkade inte ladda om, istället visade man dåligt humör vilket kostade två matchstraff efter snack.

Modo-Luleå 3-1
Redan på förhand bottentippade Modo Hockey kliver mer och mer uppåt i tabellen och bevisar för varje seger att de kommer kämpa för allt vad tygen håller för att ta sig till slutspel. Övikarna tog en viktig trepoängare mot ett formtoppat Luleå som kom med fyra raka segrar i bagaget. Mikael Tellqvist storspelade i Modokassen.

Linköping-Växjö 1-2
Det är smått otroligt att LHC ligger på kvalplats efter den trettiofemte omgången. Men det är så sant som det står i tabellen. "Avgå Säcken" skanderades det från vissa håll i publiken men jag tror inte Säcken kommer vika sig för några röster utifrån. Det där sköter LHC sportkommité med Mike Helber i spetsen. Växjö Lakers tog sin andra raka seger och slåss även dom för överlevnad, nytt kontrakt och kanske till och med en slutspelsplats. För er som inte fattat det så har bottenstriden pågått sen ett tiotal omgångar tillbaks. Det börjar bli jobbigt och ett utsatt läge i botten och det blir bara värre. Det gäller att vara med när tåget går.


Fortsättning följer på tisdag...


DIF-TV: Välkommen hem Mika och Fredrik och stort grattis önskar vi i Djurgårdsfamiljen


DIF-TV var på plats när Mika Zibanejad och Fredrik Claesson landade på Arlanda vid 12-tiden idag. Alla vi i Djurgårdsfamiljen vill välkomna er hem och önska ett stort grattis.

Serieledarna gästar Hovet - Tuff och svår match väntar.

Elitserien 2011/2012
Omgång 35Djurgårdens IF - Skellefteå AIK
Hovet 16.00

Eftermiddagens huvudmatch 15.30 på

Svårt och tufft väntar mot SAIK
Elitserien rullar vidare och i eftermiddag tar DIF emot serieledande Skellefteå på hemmais. Det blir en väldigt svår nöt att knäcka. SAIK är i stabil form och är ett svårt lag att möta. Dessutom har SAIK tre raka segrar mot DIF under säsongens tidigare möten. Så det gäller för DIF att bryta den trenden samt att se till att komma upp på benen igen, två matcher utan ett enda mål framåt är pinsamt dåligt. Inför dagens så är det ett taggat men något naggat DIF som kommer ut till match efter två raka förluster. Laget har åter hamnat i en djup formsvacka och den måste man se till att kliva ur så fort som möjligt, gärna idag. Jag tror inte man har råd att förlora tre matcher på raken så är det bara. DIF vet vad som måste göras i dagens match, så mycket mer finns det inte och skriva inför.

Gör om gör rätt - REVANSCH Djurgården!

Läget i lagen:
Djurgården:
Senast var bara Mattias Carlsson frånvarande sjuk, Juniorvärldsmästarna Fredrik Claesson och Mika Zibanejad landade idag i Sverige och kommer firas i eftermiddag i Kungsträdgården.
Skellefteå: Pierre-Edouard Bellemare
är tillbaka för spel. Senast saknades Fredrik Styrman, Melker Karlsson och Martin Lundberg. Juniorvärldsmästaren Petter Granberg firas precis som Claesson och Zibanejad i Kungsträdgården i eftermiddag

Övriga matcher:

Brynäs-Färjestad

Matchen visas 15.55 på


Timrå-HV71
Linköping-Växjö
Modo-Luleå

DIF: JK-dagen inställd tack vare ordningsmakten - LÄSVÄRT!

Egentligen skulle det varit Järnkaminernas Dag i morgon, stor fest och tifo på Hovet inför matchen mot Skelleftteå. Men att det inte blir kan vi tacka vår kära poliskår och framförallt ordningsvakterna som hade en riktigt dålig dag den 22 december i Globen. Ibland förstår man varför vissa inte fick bli poliser utan blir ordningsvakter för att ta ut sin besvikelse där genom att leka "jag-vill-också-kunna-slänga-ut-folk-när-jag-vill. Vilka tragiska människor ni vakter är som beter er som...så oönskvärda som möjligt.

Beklagligt är vad det är.
Thomas text är bra och vettigt. Han har helt rätt och jag håller med honom fullständigt.

Läs och begrunda hans ord här

Dagens citat 6:

Apberget/Nyheter24.se


" Står det i blocket att Mathias Tjärnqvist skall ha 18 minuters istid så skall han banne mig ha det oavsett hur dålig han är. Står det i blocket att Tim Eriksson skall spela i sju minuter så skall han göra det oavsett om han noteras för målgivande pass i typ vartannat byte (3 assister mot Timrå borta). Inget ändras i onödan och då fortsätter det ofta att gå dåligt när det har börjat gå dåligt. "


Dagens citat 5:

Apberget/Nyheter24.se


" Hardy Nilssons förmåga att ändra en matchbild är i det närmaste obefintlig "


Dagens citat 4:

@PattyC29


" Vi måste sluta vara så ojämna i vårt spel, jag vet inte om vi gjort en hel bra match över 60 minuter "


Dagens citat 3:

DIF-tränare Micke Johansson efter förlusten mot Växjö igår


" Mot Växjö gjorde vi en av de sämre matcherna vi gjort den här säsongen "

DIF-TV: ...och nu till gårdagens tråkigheter eller ska man säga pinsamheter?#9. Kristofer Ottosson och hela laget ska skämmas med all rätt efter gårdagens pinsamma insats.
Det är under all kritik Djurgården Hockey!!


Gör om gör rätt, nu måste det bli stopp på såna här allsvenskmässiga djupdykningar. Är det inte tänkt att ni ska vara med och slåss om guldet framåt våren? Kom igen nu och rannsaka er och se till och vänd på det här eländet.

Dagens citat 2:

Pucksnack


" Kan inte släppa nattens match, det var hockey när den var som bäst. Storspel av målvakt, fartfylld offensiv, målchanser, bra defensiv, spänning och allt toppat med ett VM-GULD!! Grattis igen boys, nu är ni BÄST I VÄRLDEN! "


Tack Chris Härenstam och Mikael Renberg för upplevelsen!Sveriges Juniorkronor är världsmästare i ishockey 2011/2012. Grymt när kommentatorerna gråter i direktsändning, det är stort, det skulle aldrig hända under en fotbollsmatch var så säker på det.


Dagens citat:

Uffe.J


" Nånting positivt från senaste dygnet inom hockeyn är ju att det var en Djurgrådare som satte avgörande målet i JVM "


Vilken natt, vilken upplevelse, GRATTIS JUNIORKRONOR TILL GULDET!Svenska historiska hockeybilder signerat våra svenska juniorkronor och kommenterat av Chris "det är bra där" Härenstam och Mikael Renberg

Mika Zibanejads guldmål i förlängningen mot Ryssland som betydde 1-0, JVM-GULD, 31 års väntan är över. Det var värt varenda sekund att sitta uppe inatt. Jag upplevde nog att en stor del av befolkningen svenskar satt uppe inatt och följde dramat. Det var ju mållöst efter full tid trots 51 svenska skott mot den ryske målvakten Andrej Makarov. Makalös var ryssen men ändå tycker jag aldrig han behövde svettas rejält. Matchens chans kom med 32.3 sekunder kvar när ryssarnas fixstjärna Kuznetsov vände om i anfallszon och la en pass snett bakåt där en lagkamrat kom rusande och tryckte dit pucken....MÅ....Nej Johan Gustafsson var med och hur säker som helst och räddade pucken. Hjärtsnörpen var nära där och jag tror nog att så skedde på Chris Härenstam, sveriges nya superkommentator, vilken inlevelse och vilken kommentator. Ihop med Micke Renberg som växt in i rollen rejält efter kungen själv: Niklas Wikegård så gav de båda oss tv-tittare en upplevelse för livet. Tack grabbar för det.#20. Mika Zibanejad, Djurgårdens IF avgör finalen i sudden death.

Som om det inte var nog så var ju sudden death än värre, än jobbigare. Nu visste man om puckuslingen trillade in så var det över. Frågan var det skulle hamna då Sverige ägt matchen trots en rysk vass avslutning i sista perioden. Ryssarna var sylvassa i sina kontringar och skapade lite hetare chanser än Sverige. Men så kom läget till slut efter halva sudden. Mika Zibanejad avvaktar spelet när ryssarna försöker spela sig ur zon men urstarke backen Patrik Nemeth, AIK sliter hårt och lyckas stoppa ryssarna, Zibanejad fullföljer och kommer in i situationen, får med sig pucken och lyckas ta sig förbi den ryske backen och fri med Makarov i det ryska målet lyfter han in 1-0 med en typisk Mats Sundin-backhand. Resten är historia.
Dagens citat 5:

@DonTomazzo


" Älska DIF när de förtjänar det som mest, DIF! DIF!! DIF!!!
"

2012 inleddes på helt fel sätt. Blekt och nollat DIF föll igen.

Elitserien 2011/2012
Omgång 34Blekt blekt Djurgården ikväll när Växjö tog tre enkla poängare ikväll.

Växjö Lakers - Djurgårdens IF 3-0
1-0, 2-0 , 0-0
Skott: 42-22 (14-7, 19-4, 9-11)
Mål:Växjö: Liam Reddox, Erik Josefsson, Illka Heikkinen

Blek insats inledde året, nollade för andra matchen i rad
DIF åker hem till Stockholm med ännu en sur förlust i bagaget. Det blev en blek insats i Vida Arena denna afton. Växjö vinner helt rättvist efter en bra genomförd match. Djurgården däremot är nere i en djupare dipp igen tyvärr. Idag funkade inte mycket därute och sen när man allt som oftast såg till att spela med en gubbe i fel bås så blir det oerhört svårt att vinna hockeymatcher. Sett så här i efterhand så kändes Växjö som numret större hur illa det nu än kan låta i DIF-öron men idag var det fruktansvärt uddlöst ibland och ibland krampaktigt. Få målchanser och alldeles för enkla mål bakåt. Frustrerande att se när laget försöker men inte får ett endaste dugg.

DIF startar årets första match på ett ganska blekt sätt. Växjö pumpar på och DIF kommer ingenstans. Hela perioden ser ut likadan, Lakers kontrollerar spelet samtidigt som domaren hittar småskit till utvisningar vilket ger Växjö än mer fördel. DIFs räddning i den första perioden stavas Gustaf Wesslau, utan honom hade Lakers haft en större ledning än 1-0 som kommer med fyra sekunder kvar. Fördel Lakers efter första perioden. En viss förhoppning om att DIF skulle komma ut som ett annat lag i andra kunde man ju sig i stjärnorna efter. Matchbilden fortsatt densamma. Lakers gör tvåan efter halva matchen. Hardy tog timeout men den var som så många gånger förr verkningslös. DIF drar därefter på sig ännu en utvisning och det ska man ju inte göra, speciellet inte när Lakers har elitseriens målfarligaste back i powerplay. Finske Heikkinen bombar in trean för hemmalaget och DIF ser slaget ut. Vissa tomma blickar och vissa hänger med huvudet av tv-bilderna att döma. Tung start på hockeyåret för DIF. Noterbart är att Lakers har 33-11 i skott efter två perioder. Det sa allt. I hopp om ett mirakel i sista perioden likt våra Juniorkronor hade ju vart på sin plats men sånt sker sällan, alldeles för sällan. DIF skjuter lite mer men Växjö har full koll. Totalt. Gustaf Wesslau räddar DIF från en totalkross ikväll.

Som sagt DIFs enda spelare som kan få godkänt är målvakten Gustaf Wesslau. Utan honom hade Lakers gjort tvåsiffrigt ikväll. Är helt säker på det.

Återigen kan vi konstatera att det inte står till som det bör i årets DIF och allt i kring där. Ledarskapet är stort ifrågasatt och efter två mållösa matcher så MÅSTE DIF VÄRVA! Minst en spetsforward som vet hur man gör mål, truppen måste förändras, kanske till och med på ledarsidan. Det kan inte få hålla på med såna här dåliga matcher och dåliga resultat. Dessutom nollade två raka. Bedrövligt Djurgården, bedrövligt.

Slutspel - ett ord som inte finns med i vokabuläret just nu.

*Det är väl bara som vanligt för DIF efter matchen att bryta ihop och glömma det här så fort som möjligt. Så här får det inte se ut som jag säkert sagt och skrivit alldeles för många gånger redan.

......Tung kväll.

- - - - - - - - - - - - - - -

Linköping - AIK 3-1

Färjestad - HV71 2-1 efter straffar
Micke Johanssons snurrstraff sånär i mål, hade vart snyggt men vad gjorde annars felfrie Daniel Larsson på avgörande straffen? Snubblade på snörena a la Tommy Salo OS-94?

Modo - Timrå 3-1
Kvällens mest prestigefyllda match och mest viktiga helt klart som Modo till slut vann. Matchen var mållös länge och väl men de båda ex-djurgårdsmålvakterna Tellqvist och Ridderwall storspelade i sina kassar. I sista perioden kom två hemmamål och dessutom tvingades Stefan Ridderwall kliva av i samband med 1-0 efter en sträckningsskada. Efter det tog Modo över matchen.

Luleå-Skellefteå 3-2
efter straffar

Dagens citat 4:

@TobiasSkoldborg


" Närmare 10-0 än 2-1, utspelade av en nykomling...avgå ALLA! "

Dagens citat 3:

@hERRhuE


" Att torska mot Växjö Lakers känns fett oseriöst "

REKLAM: Mera mera!


REKLAM: Ännu mera bra musik!


REKLAM: Hitvarning eller?


DIF-TV: Så här såg det ut när spelarna anlände till Vida Arena


Nedsläpp utan nationalsång,Debacle innan start då micken inte funkade för den stackars tjejen som skulle sjunga in matchen. Pinsamt VLH!

Dagens citat 2:

Gårdagens träning då FBK:s assisterande tränare skällde ut spelarna för att de suttit uppe och kollat på JVM natten innan"Det är inte en j*vel här inne som är vaken!"

Dagens citat:" Today is a great day for hockey "

Upp på tå ikväll DIF!!

Elitserien 2011/2012
Omgång 34Växjö Lakers - Djurgårdens IF
Vida Arena 19.00

Nytt år nya möjligheter, nu laddar vi om Djurgården?!
DIF spelar årets första match på bortais nere i Vida Arena i Växjö. Hemmalaget Lakers står för motståndet. Vad ska vi tro inför kvällens match är ju frågan då. Senast lagen möttes på samma is vann DIF på straffar men där man egentligen skulle tagit alla tre poängen om inte DIF darrat efter sin tvåmålsledning i sista perioden. Det betyder inte så mycket idag förutom att läget är detsamma för båda lagen idag som då. Lakers har sakta men rasat ner i botten på tabellen och vill komma på benen igen. DIF har vart stabila ett längre tag trots vissa förluster men tyvärr så dippar man alldeles för djupt i vissa matcher. Det känns lite frustrerande när man lite försiktigt tror på att DIF ska bli ett mer stabilt lag och så åker man t.ex på en 1-8 mot Skellefteå eller 0-3 mot Luleå. Jag har lite tankar om DIF för tillfället men behåller dem för mig själv. Bättre att inget skriva och så får vi se om vi får se resultat istället. Varje match fram till serien tar slut är av oerhörd vikt. DIF-spelarna är väl medvetna om det, om det ska bli slutspel, semester eller mardrömmen ett negativt kval. Fast vi stannar med tankarna i Vida Arena ikväll. Tre nya poäng på spel. Kom igen nu Djurgården!

Läget i lagen
Växjö:
Det är ett skadeskjutet Växjö som entrar isen i afton: Tomi Kallio, Marcus Johansson och Per Hållberg är skadade sedan tidigare. Dessutom får man klara sig utan nyckelspelarna Martin Gerber och Mike Iggulden som inte kommer till spel i kvällens match.
Djurgården:
Sjukdomar härjar i DIF-truppen men idag på förmiddagen var det bara frågetecken för Mattias Carlsson. Skadade duon David Printz och Pontus Åberg inte spelar ikväll. Mika Zibanejad och Fredrik Claesson spelar som bekant final i JVM 02.08 inatt.

Övriga matcher
Färjestad-HV71
Matchen visas påModo-Timrå
Kvällens huvudmatch visas 18.45 på
Derbyt med stort D när man kommer upp i övre delen av Sverige. Slaget om Norrland i all ära och det brukar vara heta duster lagen emellan men inget slår ett stockholmsderby med två fulltaggade klackar dessutom på köpet.

Linköping-AIK
LHC fortsätter leta formen dessutom har man tappat Martin Laumann-Ylvén. Gästerna AIK är på gång efter segern mot Brynäs i förrgår.

Luleå-Skellefteå
Seriefinalen, norrlandsderbyt i Coop Arena. Men den känns ändå relativt sval och inte så het som hela Norrland vill göra gällande. Kvällens hetaste match är ändå den i Fjällräven Center och hör sen.

Montreals Lars Ellers fantastiska match mot WinnipegFörre Frölundaspelaren och numera tillhörande Montreal Canadiens: Lars Eller hade en kanonmatch mot Winnipeg. Det var på tiden

Finnarna är sämst i världen på att prata engelska. Herregud.Mika Zibanejad inför nattens VM-final mot Ryssland

REKLAM: Nicky Romero - Vilka minnen från Globen i december-11Nicky Romero inledde showen under Tiestos kväll i Globen den här underbara decemberkvällen på Globens enorma dansgolv. Vilka minnen jag säger bara det. Ni som inte var där missade nåt som ni kommer ångra. Punkt.Vad heter låten??

Någon som vet om Romero/Avicii har satt nån officiell titel på denna låten. Fuck School är inte det korrekta namnet, det är bara nån fåne som hittat på det på Youtube. I vilket fall är låten grisbra. Hur skön som helst.

DIF-TV: Montén inför kvällens match


DIF-TV: Kyle om julledigheten och kvällens match


JVM: Sverige klart för VM-finalBilden inatt. Sverige tog sig till final efter en sanlös vändning igen. Helt makalöst.

Barnsjukhuset fick beträda Hovets is


Zibanejad har spelat i AIK..? What?Zibanejad spelade i AIK:s dress 2008/2009. Det hade jag i n t e koll på..?!AIK slog DIF i finalen i Mitt i Cupen för P93:or.

Klassisk hockeybildBild från första derbyt i Globen 1989. Klassiskt.

Dagens citat:" Att Börje Salming ställer upp för Brynäs IF:s legendarlag kan jag motvilligt köpa, även om det känns väldigt fel. "


Tisdag: AIK ser ut få fullt hus ikväll - Frölunda tar emot Linköping.

Elitserien 2011/2012
Omgång 33AIK - Brynäs IF
Hovet 19.00


Matchen visas 18.55

Det ser ut att bli ett fullsatt Hovet när AIK tar emot Brynäs på hemmaisen ikväll. Lillebrorsan och ett par kompisar har idag åkt de 45 milen enkel resa endast för att se matchen. Självklart hoppas brorsan på en angenäm upplevelse på Hovet ikväll. Jag tror det blir en svår match för Gnaget, Brynäs är bra, starkare än på flera år så det blir att bita i för gnagarna.Legendarmatch spelas innan huvudmatchen

Jag är ändå lite avis på brorsan då de får se stora legendarer inom svensk hockey innan matchen. Då ska det spelas en uppvisningsmatch mellan AIK och Brynäs legendarer. Spelare som Börje Salming, Peter Gradin, Mats Thelin, Ove Molin och Anders ”Masken” Carlsson kommer finnas med i respektive lag.

Laguppställning AIK:
Målvakter:
Åke Liljebjörn, Rickard Berglund

BACKAR
Mats Thelin, Rickard Franzen, Kai Nurmi, Börje Salming, Mars Alba, Erik Ryman, Hans Cederholm, Johan Olsson

FORWARDS
Peter Gradin, Thomas Gradin, Mats Ulander, Lars Erik Ridderström(Eriksson), Mats Lindberg, Anders Gozzi, Kristian Gahn, Tomas Bjur, Leif R Carlsson, Ulf Rådbjer, Stefan Myran Gustafsson, Per Martinelle, Tomas Strandberg

LÄKTARLAG
Leif Honken Holmquist, Bert-Ola Nordlander, Ankan Parmström, Ulf Lill-Pröjsarn Nilsson, Anders Antik Johansson, Roger Andersson, Lennart Sillen Selinder, Ove Hedberg. Mats Hessel, Göran Svirre Svensson

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Brynäs laguppställning:

MÅLVAKTER:
Lars Karlsson, Johan Asplund

BACKAR:
Tommy Sjödin, Börje Salming, Tommy Melkersson, Jan Asplund, Daniel Casselståhl

FORWARDS:
Hans Virus Lindberg, Anders Masken Carlsson, Ove Molin, Peter Larsson, Lars Gunnar Krobbe Lundberg, Peter Gustafsson, Kenneth Andersson, Krister Krusse Andersson, Jan Larsson, Mikael Wahlberg, Johan Lindström, Mikael Lind, Conny Silverberg, Björn Åkerblom

 

-----------------------------------------------------------------------------------

 Frölunda-Linköping
Scandinavium
19.00

Kvällens huvudmatch visas 18.45

Linköping och Sebastian Karlsson återvänder till Scandinavium igen och senast lagen möttes handlade det bara om herr Karlsson fula huvudtackling på Magnus Kahnberg. Frågan är hur publiken kommer ta emot Karlsson och hur övriga Frölundaspelare tar chansen att proppa igen Karlsson. Förmodligen kommer det väl bli ganska lugnt. Eller så blir det ingenting av det hela. Intressant är att de senaste två mötena lagen emellan har slutat med bortasegrar. LHC var första med att ta tre poäng i Scandinavium medan Frölunda nollade LHC senast

Reklam: Ultra Music Festival 2012


Tagga för JVM-semin imorgon med detta målet - RysningarChris -Det-är-bra-där- Härenstam
är vår nästa superkommentator. Vad han går in för det och vad han lever med. Han har ju fått bra upplärning av en viss herr Wikegård. Renberg likaså. Jag bara älskar Chris. Han är suverän i det mesta han tar sig åt att kommentera.Segerskytten Joakim Nordström, AIK om segermålet.

Men fy vad jag är besviken. Jag har inte någon kanal som semifinalen visas på. Jag tänker inte boka ett abonnemang för 200 spänn bara för att se en match. Det är beklagligt att man ändå tvingas punga ut 2000 spänn per år för att "få titta på TV". Vad har SVT att erbjuda, de är inte med i budgivningarna för det som vi svenska folket vill se och som borde vara en laglig rätt. Allt vad landslagsidrott heter så ska det gå på reklamavbrottsfria kanaler.

....jag avskyr Viasat. Har gjort sedan den skitkanalen köpte upp Hockey-VM och det vara bara början.

Bojkotta Viasat!

Sveriges radio sänder väl inte ens matchen heller...?


#76. PK Subban Montreal Canadiens - Vilken tackling


Dagens citat:

Dick i Modo


" Morgan är Sveriges sämsta domare. Jag hoppas att han går hem och skäms över det här året "


DIF-TV: Fimpen i bygghjälmen


DIF-TV: Daniel Tjärnqvist efter den tunga förlusten mot Luleå


Ett gott nytt hockeyår tillönskas er läsare!GOTT NYTT  2012 från mig till er läsare. Utan er hade den här bloggen inte vart en blogg. Det är svårt att fatta att så många går in dagligen, ibland eller bara lite då och då för att se vad jag lagt upp eller skrivit. Det värmer och det får mig att fortsätta. Jag tycker fortfarande det är lika kul efter tre års tid. Så tack alla ni som går in och läser och supportar med feedback och kommentarer. Vi får hoppas på ett ännu mer intressant hockeyår.

TACK ALLA NI!

RSS 2.0