Hockeytrean: DerbySEGER! - Vilken vändning!

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 

NÄSTA HEMMAMATCH:

RSK vs Åstorp Grizzlys

OBS! Torsdag 5 februari kl 19.00

 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 

Säsongen 2014/2015

Division 3 Södra D Fortsättningsserien

Omgång 9 - DERBY!

 

SKÖN DERBY-SEGER!

 
. . . . . VS . . . . .
 
 
Diö Hockey - Rydaholms SK  2-3 efter sudden death
1-0, 0-0, 1-2, 0-1
Skott: 39-26 (12-6, 10-7, 11-12, 6-1)
Mål:RSK: Peter Strömwall 2 och Gustav Ottosson
Publik: 521 personer(!) - Diö hade sin ENkronasmatch där sponsorerna betalar.
 
DERBYSEGER - vilken vändning!
Gustav Ottosson blev stor matchvinnare i Diö Ishall igårkväll, tre minuter in i sudden sköt han segermålet för RSK. Det var en rafflande match där Diö tidigt i den tredje perioden hade ledningen med 2-0 men RSK kämpade sig tillbaka och vände på det hela. Det var ändå hemmalaget som började bäst och hade med sig ledningen efter den första perioden.
 
RSK förstörde festen för Diö
RSK startade inte bra i matchen men efter första periodpausen hade man snackat ihop sig och kom ut rejält i den andra perioden. RSK var sedan det bättre laget och skulle kanske avgjort under ordinarie tid. Peter Strömwall var lysande i matchen och stod för två mål som tog matchen till förlängning där sedan avgörandet kom för rydaholmarna. Dessutom hade RSK god hjälp därbak mellan stolparna när målvakten Jesper "Väggen" Svensson storspelade och bland annat räddade två frilägen, ett med sekunder kvar av ordinarie tid samt ett på övertid. Bäst i RSK ikväll som bör nämnas efter segern, lirarna: tidgare nämnda Strömwall men även Anton Yngwe och Martin Immonen (som man senare under kvällen kunde se segerdansa på Instagram)
 
Riktigt skönt för laget att få med sig segern men framförallt att man är starka och vänder i sista perioden. Segern igår var rättvis och RSK kunde nog med rätt studs tagit alla tre poängen. Laget har spelat bättre på slutet och det bygger man vidare på. Det är en vecka till nästa match då Åstorp kommer på besök i Talavidshallen på söndagen. Åter då.
 
 

Hockeytrean: Klassikermöte och derby i Diö ikväll!

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 

NÄSTA HEMMAMATCH:

RSK vs Åstorp Grizzlys

Torsdag 5 februari kl 19.00

 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 

Säsongen 2014/2015

Division 3 Södra D Fortsättningsserien

Omgång 9 - DERBY!

 

D E R B Y - D E R B Y - D E R B Y

 
. . . . . VS . . . . .
 
Diö Hockey - Rydaholms SK
Diö Ishall 19.00
 
Enkronasmatch - Fredag - Afterwork - Folkfest - Drag på läktaren!
 
Positiva vindar i RSK, nu siktar vi framåt!
Mycket talar för bra drag på läktaren i Diö Ishall ikväll när RSK skrinnar in på isen. Diö har lagt sin enkronasmatch mot RSK och samtidigt passat på att flytta matchen till en fredag - genialiskt! Det borde RSK med gjort om det passat mot just Diö för det lockar alltid mer folk till matchen. Ikväll kanske det inte blir så många rydaholmare på bortstå som det var förr men jag vet att det är del som fyller bilarna och åker på hockey i Diö ikväll. Hade det inte varit så långt för egen del hade jag suttit i bilen nu på väg till Diö för längesen.
 
Packa in er i bilarna och dra ner till Diö och heja på de våra!
 
Bättre spel - fortsätt bygga på det!
Senaste matcherna har RSKs spel gått framåt med ett bättre spel framförallt framåt där man skapar mycket och är jobbiga att möta. Bakåt har det varit alldeles för svajigt, man måste se till och täta och spela enkelt och rakt ur egen zon. Framåt ser det skapligt ut även om man varit lite väl ineffektiva och inte fått in puckarna. Vi får hoppas att det lossnar rejält redan ikväll. Det kommer krävas en rejäl insats om alla tre poängen ska med hem till Rydaholm ikväll.
 
Läget i laget: Ingen av bröderna spelar, den ene har varit sjuk och storebror har inte kunnat medverka på träningarna denna veckan. Tränarparet har plockat ut bästa möjliga lag inför kvällens drabbning.
 
Senaste möte: Diö har övertaget, 6-4 senast och dessutom 0-6 i Rydaholm mötet innan det. RSK bör ha en rejäl revanschlust att vända trenden igen. Diö har övertaget inför nedsläpp men hoppas verkligen att RSK är på tå idag.

SHL 2014/2015: Krönika: Djurgården är livrädda, totalt livrädda..igen.

 
Luleå vann enkelt mot ett likblekt Djurgården på Hovet
 
 
12 matcher kvar av årets SHL 2014/2015 och Djurgården är fast förankrat i bottenskiktet bara poäng från ett nytt mardrömskval och nedflyttning. DIF hamnade där i skiten till slut när det ska avgöras. Igen.
 
Alla belackare och DIF-hatare därute ser ut att få äckligt rätt.
 
ALLA experter eller i alla fall de mest namnkunniga som vi alla känner till i media tippade DIF absolut toksist. Men där är man inte ännu, Modo Brynäs och Djurgården kommer få kämpa livet ur sig för att slippa mardrömmen.
 
Problemet är bara att för just Djurgårdens del så ser det ut som att man redan är där i tankarna för spelet senaste matcherna har varit rent av tamt och lamt. Man inledde serien på ett blekt sätt där man stod och väntade på egen blå och hoppades att motståndarna skulle göra misstag. Det gick sådär, DIF skapade i stort sett ingenting framåt men så hände nåt efter 10-15 omgångar, DIF vågade gå framåt och skapade helt plötsligt massor med chanser och tog några viktiga segrar. Men de senaste tiotalet matcher är man tillbaka där man började bara det att rädslan för att misslyckas och hot om kval och annat börjar sätta sig i laget vilket är sjukt jobbigt att se.
 
Jag skrev på twitter för någon vecka sen att laget är där man var säsongen 2012 då man trillade ur. Man spelar stabilt fram till första baklängesmålet sen helt plötsligt börjar man fega, spela väldigt ängsligt men framförallt inte tro på det man gör.
 
Jag undrar ändå varför, vad det beror på, från ganska stabilt till väldigt blekt och tamt?
 
Powerplay - En spelform som DIF när man spelat i SHL allt som oftast tillhört toppen i, är man bland de sämsta, eller man var sämsta laget i serien ganska länge. Tränare Särkijärvi verkar dock inte förändra något för att förbättra just den spelformen och lagets resultat framåt blir ju lidande, många matcher kunde avgjorts för DIFs del där men istället är man riktigt dåliga i spelet fem mot fyra. Absolut värdelöst om man tänker att man ska klara sig kvar i SHL, kanske t o m ta sig vidare efter play in eller spela en kvartsfinal lite senare. Fast det känns otänkbart med tanke på hur det ser ut. Kvalseriehybrisen börjar sätta sig i DIF-spelarnas skallar och det syns alldeles för väl.
 
Det ena leder väl till det andra då DIF är tredje sämsta lag i boxplay. Det ena tar väl ut det andra..
 
Tittade på dagens match mot Luleå men efter 0-2 hängde många skallar i DIF-lägret, uppgivna och tomma blickar på många. Precis som senast mot Leksand då man föll 1-4. Det är pinsamt, man skäms.
 
Det här är så fruktansvärt jobbigt för alla känslor från senaste eländet 2011/12 börjar rulla upp i skallen.
 
Mardröm.

Dagens citat: signerat Sanny Lindström

 
"Jag är förvånad att Djurgården valde att nobba Cehlin. En Djurgårdskille med enorm potential. Jag vet att han ansågs vara ett osäkert kort efter flertalet skador som begränsat hans speltid.
Istället valde de att förstärka(?) med Damien Fleury.
För er som följer bloggen vet ni att jag anser att fransmannen inte är en förstärkning."

Hockeytrean: Äntligen lite medgång - två raka segrar!

Ursäkta för sena inlägg efter RSKs två senaste

matcher men här kommer de:

 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 

NÄSTA HEMMAMATCH:

RSK vs Åstorp Grizzlys

Torsdag 5 februari kl 19.00

 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 

Säsongen 2014/2015

Division 3 Södra D Fortsättningsserien

Omgång 8 och 12*

 

. . . . . VS . . . . .
 
 
 
Rydaholms SK - Glimma Hockey  3 - 0
1-0 1-0 1-0
Skott: 61-32 (18-8, 23-9, 20-15)
Mål:RSK: Martin Andersson, Hampus Åhlander och Karl-Johan Iserud
 
Äntligen en seger - Väggen höll nollan!
Efter åtta sorger och sju bedrövelser eller i alla fall en tung tid utan seger och poäng så blev det en sådan mot Glimma under tisdagskvällen. RSK förde matchen från början till slut och vinner helhjärtat rättvist mot ett mycket blekt motstånd. Sanningen är väl att RSK likaväl kunde vunnit med 13-0 istället för 3-0 men gästernas målvakt storpspelade. RSKs målvakt Jesper Svensson höll sin första nolla i sin seniorkarriär och agerade säkert och lungt därbak. En välbehövlig seger för RSK.
 
*Detta var en flyttad match som skulle spelas i slutet på serien i omgång 12
 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
Söndagens match var ordinarie och tillhörde omgång 8
 
 
. . . . . VS . . . . .
 
 
Rydaholms SK - Frosta Hockey 5-3
1-0, 3-2, 1-1
Skott: 59-34 (16-8 19-14, 24-12)
Mål:RSK: Daniel Jonasson 2, Henrik Gustafsson 2 och Anton Yngwe
 
Andra raka segern, en kämpaseger!
Jag kunde äntligen vara på plats och fick se RSK vinna  dessutom. Andra raka segern kom, en välbehövlig sådan för RSKarna mot Frosta från Höör besegrades under söndagskvällen. Efter en trevande start så var det RSK som kunde koppla greppet över matchen och till slut vinna enkelt.

Hockeytrean: En minut förstörde kvällen i Ronneby

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

NÄSTA HEMMAMATCH: OBS!

RSK vs Glimma Hockey

Tisdag 20 januari kl 19.00

 

OBS! Dag och tid! OBS! Dag och tid!

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 

Säsongen 2014/2015

Division 3 Södra D Fortsättningsserien

Omgång 7

 

. . . . . VS . . . . .
 
 
Ronneby IK - Rydaholms SK  7 - 4
1-3, 2-0, 4-1
Skott: 30-28 (11-11, 10-8, 9-7)
Mål: Martin Andersson Henrik Gustafsson, Gustaf Ottosson och Linus Ericsson.
 
65 svarta sekunder förstörde kvällen i Kockumhallen
Det såg länge bra ut för rydaholmarna nere i Ronneby på bortais. Tvåmålsledning med sig in till den andra perioden. RSK spelade bra över hela matchen men trots det så tappar man lednignen i den andra perioden och det står 3-3 helt lika inför slutakten. På 65 tunga sekunder direkt i perioden går hemmalaget ifrån till 5-3. RSKarna reducerar med nio minuter kvar men en utvisning med ett följande baklängesmål i boxplay sätter punkt för kvällen.
 
Det här var femte raka förlusten i fortsättningsserien för RSK trots att man idag gör en spelmässigt bra insats men utan att få med sig några poäng. Det vill sig inte riktigt men de senaste två matcherna har varit ett par steg i rätt riktning. Det får man ta med sig för det är match om två dagar igen.Tjura på bussresan hem sen fokuserar vi om för ny match på tisdag då Glimma gästar hemma i Talavidshallen.
 
Åter då.

Uppdaterad: Hockeytrean: Inför Ronneby borta - Svår match.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

NÄSTA HEMMAMATCH: OBS!

RSK vs Glimma Hockey

Tisdag 20 januari kl 19.00

 

OBS! Dag och tid! OBS! Dag och tid!

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 

Säsongen 2014/2015

Division 3 Södra D Fortsättningsserien

Omgång 7

 

. . . . . VS . . . . .
 
Ronneby IK - Rydaholms SK
Kockumhallen 17.00
 
Svår bortamatch
Sjunde omgången in på fortsättningsserien rullar vidare och RSK beger sig till Ronneby för match på söndageftermiddagen. Det är en svår match på förhand och RSK har ännu ingen seger mot blekingarna. Men RIK har bara två segrar i serien och har gått lite sämre än förra säsongen då de var ett av de bättre lagen i fortsättningsserien. Även om Ronneby inte gått så bra så har ju RSK haft desto tuffare så det är full fart från början till slut. Kämpa hela vägen till slutsignalen. Det måste vända snart men då gäller det stenhårt jobb så kommer de där små marginalerna att flyta med istället för att streta emot hela tiden. Hoppas att lillebror Fille får islossning, skapar en del men får som övriga laget inte heller in pucken i mål.
 
Läget i laget: Fick laget från bussen av lillebror som är med idag igen. RSK startar med fullt manskap, jag gissar på att Jesper börjar i målet. Sen har man tre backpar och fyra kedjor.
 
Senaste möte: Lagen möttes som bekant förra säsongen tre gånger, en i Rydaholm och två nere i blekinge samtliga med förluster ur RSK-perspektiv.
 
IN MED PUCKEN I MÅL!
 
KOM IGEN RYDAHOLM!

DIF Hockey säsongen 14/15: Välkommen hem Mackan!

 
Mackan hemma i Djurgården igen.
 
 
 
 

Hockeytrean: Bästa insatsen i serien men ändå förlust.

 
 
 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

NÄSTA HEMMAMATCH: OBS!

RSK vs Glimma Hockey

Tisdag 20 januari kl 19.00

OBS! Dag och tid! OBS! Dag och tid!

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 
 
 

Säsongen 2014/2015

Division 3 E Fortsättningsserien

Omgång 5

 

. . . . . VS . . . . .
 
 
Rydaholms SK - IF Lejonet  2 - 4
0-1, 1-1, 2-1
Skott: 49-31 (13-11, 18-12, 18-8)
Mål: Martin Andersson och Anton Yngwe
 
Bästa insatsen i serien men ändå förlust.
Förlust mot gästerna från Landskrona och känslan var förstås lika uppgiven som efter Glimma borta senast. Snackade med bröderna som var med och lirade och de uttryckte tvärtemot. De spelade bra, gör kanske bästa matchen i denna serien men får inte in pucken. 49 skott avlossades från de rödtröjade men bara två ynka puckar trillade in. Den studsar inte RSKarnas väg helt enkelt. Skotten talar för sig, för puckuslingen vill bara inte in. Man vill mycket och försöker allt för att få det att fungera men kanske att man blir övermodig och tar i lite för mycket i vissa lägen så det låser sig vad vet jag. Men det är så sjukt bittert och följa laget därhemma i matcherna och se förlust efter förlust. Man liksom går och vänta på att det ska hoppa tillbaka på in på segerspåret igen.
 
Jag vet att det finns där, ett bra defesnivt och offensivt spel som ger segrar och poäng. Frågan är väl när det ska lossna.
 
På söndag väntar Ronneby borta i Kockhumhallen, en väldigt svår match på förhand. Lagen möttes tre gånger förra säsongen och ur alla tre gick Ronneby segrande. RSK lyckades aldrig lugga blekingelaget i någon av drabbningarna. Ronneby har ett bra och rutinerat gäng på pappret. För RSKarna finns det inget annat än att gå ut och köra. Man vet vad man ska göra och jobbar alla för laget så kommer det lossna för eller senare.
 
Gameday på söndag - Då kör vi igen!
Over and out.
 
 
 
 
 
 
 

Hockeytrean: Ännu en förlust för RSK.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

NÄSTA HEMMAMATCH:

RSK vs IF Lejonet

Torsdag 15 januari kl 19.00

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Säsongen 2014/2015

Division 3 E Fortsättningsserien

Omgång 4

 

. . . . . VS . . . . .
 
Glimma Hockey  -  Rydaholms SK  4 - 3
0-1, 3-0, 1-2
Skott: 38-25 (16-9, 10-6, 12-10)
Mål: Peter Strömwall, Ludwig Persson och Martin Immonen.
 
Tredje raka förlusten - Tapp i andra perioden.
Det vill sig inte för Rydaholms SK i hockeytreans fortsättningsserien. Det blev ännu en tuf lottning med att hamna i Skåneserien som är känd för att vara tuffare. Så även ikväll även om RSK gör det bra inledningsvis och leder med matchens enda mål efter första perioden trots skottövertag för hemmaalaget. I andra perioden vänder det sedan och Glimma kan ta över matchen. Ett övertag som RSK inte lyckas vända trots en bra sistaperiod. Närmre än Ludwig Perssons reducering med halvminuten kvar kom man inte.
 
Den här matchen är bara att glömma så fort som möjligt. Nu ser vi fram emot nästa match som är hemma mot IF Lejonet på torsdag!

Hockeytrean: Glimma borta, Bit ihop och bara KÖR!

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

NÄSTA HEMMAMATCH:

RSK vs IF Lejonet

Torsdag 15 januari kl 19.00

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Säsongen 2014/2015

Division 3 E Fortsättningsserien

Omgång 4

 

 . . . . . VS . . . . .
 

Glimma Hockey  -  Rydaholms SK
Glimåkra Ishall 17.00
 
Ny match nya möjligheter!
Söndag och match igen. Torsdagen är glömd och idag ser vi fram emot en ny match med nya möjligheter att ta tre poäng. Laget är rejält revanchsuget efter en blek insats mot Åstorp senast. Båda mina bröder är också med idag, hoppas få se dem i målprotokollet i jakten på seger. Det gäller att kliva ut i Trollarinken från första nedsläpp och ta tag i sakerna direkt. Se till att få en bra start där vi tar taktpinnen direkt.
 
Läget i laget: Brorsan meddelade nyss från bussena att tränarparet Martin&Uffe startar med tre backpar, tre centrar och fyra ytterforwardspar
 
Tre saker idag inför nedsläpp:
- Rejäl start - Jobba stenhårt för att göra första målet i matchen under de första tio minuterna!
- Låt bli den där onödiga utvisningen, många matcher har avgjorts pga för många utvisningar
- Kämpa hela vägen till slutsignalen går!
 
 
 
Motståndarna Glimma har två segrar på tre matcher i denna serien, bland annat en hemmaseger mot Ronneby hemma och en suddenseger borta mot Lejonet.
 
Senaste möte: Lagen möttes i Trollarinken senast december 2013 och då vann RSK med 7-2. Sedan möttes man i Talavidshallen och då vann Glimma i sudden death med god hjälp av domaren.
 
 
 
 

Hockeytrean: Storförlust i omstarten - Tungt.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

NÄSTA HEMMAMATCH:

RSK vs IF Lejonet

Torsdag 15 januari kl 19.00

V i  s e s  i  T a l a v i d s h a l l e n!

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Säsongen 2014/2015

Division 3 E Fortsättningsserien

Omgång 3

 

 
. . . . . VS . . . . .
 
 
Åstorps IK - Rydaholms SK  9 - 1
1-0, 4-0, 4-1
Skott: 62-21 ((17–6, 18–8, 27–7)
Mål:RSK: Robin Karlsson.
 
Tungt tungt nere i Skåne för RSK.
Det var ingen rolig afton för grabbarna i RSK under torsdagskvällen nere i Åstorp. Hemmalaget dominerade från första nedsläpp och det var aldrig tal om vilket lag som skulle vinna. Skotten 62-21 säger allt om matchen där RSK-kee4pern Jesper Svensson fick bekänna färg. RSK fick försvara sig i sextio minuter vilket sliter enormt mycket men man lät det ändå inte rinna iväg. Det är de där små sakerna man får försöka ta med sig som positivt efter ett sånt nederlag.
 
Inför morgondagens match mot Glimma Hockey
 
Svåra matcher i en svår serie - MEN:
Det var en tung kväll i torsdags mot ett bra lag. Skåneserien är känd för att vara bättre än t.ex serien med LinTek och Virserum och Skillingaryd så det gäller att rannsaka sig själva, knyta näven och som grupp jobba mot samma mål. Jobba som ett lag mot tre poäng, det finns i RSKarna det vet jag för det har vi ju sett tidigare på säsongen så jag hoppas fortfarande att Martin och Uffe ska få fart på grejerna igen. Det är 8 matcher kvar på säsongen så det finns all anledning att
 
*  KNYTA NÄVEN
**  TRÄNA HÅRT OCH GÖRA ALLT FÖR LAGET
***  KÄMPA IHOP SOM GRUPP MOT TRE POÄNG!
--> ÄNDA IN I KAKLET
 
Byte för byte, match för match. Med början imorgon nere i Glimåkra Ishall mot Glimma Hockey!!!

Hockeytrean: Omstart! Åstorp borta -9 år sedan sist!

 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

NÄSTA HEMMAMATCH:

RSK vs IF Lejonet

Torsdag 15 januari kl 19.00

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Säsongen 2014/2015

Division 3 E Fortsättningsserien

Omgång 3

 

 . . . . . VS . . . . .
 
 
Åstorps IK - Rydaholms SK
KvP-hallen 19.00
 
Omstart - Mot tre poäng!
Laget sitter på bussen på väg ner till Ängelholm eller Åstorp rättare sagt. Det är dags för omstart i hockeytreans fortsättningsserie. RSK jagar åter en seger för att komma upp på rätt spår, förlust senast hemma mot Diö i derbyt i en match där RSK satt i utvisningsbåset alldeles för mycket. Det är alltid svårt i en omstart men vi hoppas att laget är redo för match och tar tag i taktpinnen direkt i matchinledningen. Intressant notering är att lagen inte mötts på flera år men senast det begav sig vann Åstorp båda mötena. Dags för revansch!!
 
Läget i laget: Knapphändig information inför dagens drabbning men vet att ingen av mina båda bröder i laget satt med på bussen ner. Återkommer med laguppställning strax innan nedsläpp!
 
Senaste möte: 9 år sedan sist
Senast lagen möttes var säsongen 2005/2006. Åstorp vann hemma 7-6 och i Talavidshallen blev det ännu en skåneseger med 6-3.
 
Det är dags för en seger igen!
Jag tror det är viktigt för laget att få med sig en seger hem idag och få lite vind i seglen. Det har varit en blandad höst med bra spel men också ganska dåliga resultat. Laget kan bättre än vad man visat i slutet. Diö hemma senast hade man kunnat knipa men alldeles för många onödiga utvisningar fällde laget då. Det är av stor vikt att låta bli att ta massa onödiga tvåor och hålla fokus på rätt grejer hela matchen ut.
 
Övrig match ikväll
Lejonet-Diö
 
KOM IGEN NU RSK!

RSS 2.0