Hockey-VM: kl 16.15, Inför mötet med Världmästarna Ryssland

Sverige-Ryssland kl 16.15

Senaste nytt: Johnny Oduya och Calle Gunnarsson anmäldes till turnerningen idag så därför kan vi ju glömma Douglas Murray. Tråkigt. (Vad ska Calle Gunnarsson göra i VM??? han e kass!)
_____________________________________________________________________
Sveriges laguppställning:
Johan Holmqvist (Jonas Gustavsson)
Första femman:
Kenny Jönsson, Anton Strålman - Loui Eriksson, Tony Mårtensson, Mattias Weinhandl.
Andra femman:
Nicklas Grossman, Johan Åkerman - Marcus Nilson, Rickard Wallin, Kristian Huselius.
Tredje femman:
Magnus Johansson, Calle Gunnarsson - Martin Thörnberg, Linus Omark, Johan Harju.
Fjärdekedja:
Patrik Berglund, Johan Andersson, Niklas Persson.
Skadade: Dick Tärnström fick ett skott på foten i går och spelar inte, Stefan Liv och Tobias Enström

Frågan är
hur mycket Sverige brände i kraftväg mot amerikanarna igår. Ryssarna idag är en riktig prövning för våra kronor idag. Sak bli intressant och se hur matchbilden kommer bli.

Norsk landslagsback för Modo Hockey!


 Alexander "Bonsa" Bonaksen klar för Modo Hockey

Den 22-åriga VM-backen har skrivit på för två år med Modo. Alexander haft en positiv utveckling som spelare, är allround i sitt spel. Bra passningsspelare, skridskoåkare och gillar att spela fysiskt, trots sin storlek, han mäter dock 180cm.
OCH det är ju ingen hemlighet vad tipsen om Bonsa kom, Skröder och Zuccarello-Aasen låg förstås bakom det.


Hockey-VM: Mirakelvändning av våra Kronor!


Matchvinnare: Huselius avgjorde, Weinhandl två mål bl.a 5-5

Sverige-USA 6-5 efter sudden death
Årets match
så här långt, helt klart men ska vara tydlig med att jag missade hela matchen. Var och kollade på mitt favoritlags fotbollslag göra bort sig på Örjans Vall, ångrar ju nästan att man gick dit egentligen, så jag såg ett par sekunder vid 2-2 och vid 2-4 men missade resten sen. DET ångrar jag ju. Bra att Sverige äntligen visar lite styrka och lite j*vlaranamma. USA gjorde 2-5 med 11.20 kvar av matchen, i normala fall hade det vart avgjort där men Sverige gav sig inte, Magnus Johansson, Niklas Persson och Mattias Weinhandl fixade fram en förlängning där Kristian Huselius avgjorde efter 1.59. Viktigt!

* Sverige har en öppen plats kvar: Murray?
** Johan Holmqvist står mot Ryssland! "Monstret" petas.
***Johnny Oduya
är inkallad till Tre Kronor, läkarundersökning avgör om han kommer, men INTE Henrik Lundqvist eller Douglas Murray (som dock inte är helt avskriven än), som jag gärna sett i blågult.

Modo har gjort klart med en stjärnmålvakt!men det är inte officiellt ännu..

Eftertraktade talangfulla tvillingar valde AIK...


Victor och Oscar Ahlström

De talangfulla bröderna från allsvenska Huddinge Hockey hade flera elitseriealternativ men det blev alltså hockeyallsvenska AIK Hockey från Solna. Det betyder nog att AIK kommer fortsätta satsa mot att komma tillbaka till Elitserien

Per Ledin klar för 6 år i HV71!


Per Ledin klar för HV71, signat ett 6-års kontrakt!

Hockey-VM: Inför USA


Tre Kronor - USA, kl 20.15

Tre Kronor möter ikväll USA, jänkarna som genomför en generationsförändring i landslaget. Kan nog erkänna att de flesta namnen hos amerikanarna har jag knappt hört talas om innan. Kan ju delvis bero på att jag inte följer NHL på samma sätt som Elitserien. Ska bli intressant och se vad Sverige kan sätta emot, för man har ju inte imponerat så här långt, kalkonseger i första och förlust i andra matchen och då har vi inte mött nåt av de rankade topplagen.

Henke Lundqvist
åkte ut med sitt Rangers inatt mot Washington men tror inte han är så sugen på VM. Även med han i målet så tror jag inte på guld i praktiken. Bengt-Åke verkar ju tacka nej till Douglas Murray också och det säger väl en del trots en svår skada på Tobias Enström och halvskadad Kenny Jönsson. Vet inte riktigt hur han tänker där men då går det heller inte att räkna med nån medalj egentligen. Men det ska ju spelas om det förstås. Johnny Oduya, Niclas Hävelid Marcus Näslund och Fredrik Sjöström är några som blev tillgängliga inatt men frågan är om Bengt-Åke vill ha nån av dem??

EKHL?? NEJ! Utöka till 14 lag istället -> det är dags!


Linköping, HV71 Färjestad, Frölunda och Djurgården till KHL?

seriöst??!! men vad in i....

vad kommer hända med hockeyn i Sverige då?

- SM-guld?
- kulturen?
- rivaliteten mellan klubbarna
-kvalserien?
-flyttas upp? flyttas ner?
-hockeyallsvenska lagen


Nej det känns konstigt, fel och väldigt onaturligt. Jag vill se en rad bra kreativa belägg för att överhuvudtaget ens tänka tanken att starta en liga med östeuropa i framtiden?

NEJ! NEJ! NEJ!

MEN MITT FÖRSLAG ÄRO:
Utöka ELITSERIEN TILL 14 lag FÖRST!
-ge AIK, Leksand, Malmö eller Växjö till exempel chansen,
-testa 14 lag ett par säsonger, utvärdera

kanske någon gång i framtiden - en lite möjlighet
Europaliga på allvar! - höja statusen tusenfallt mot vad den när nu

Frölunda kan få hem NHL-trio i höst

   
Axelsson-Lundqvist-Bäckman är fria att gå var de vill i höst.

Alla tre kan alla välja Frölunda i höst och i sånt fall får man ju tre kanonförvärv och automatiskt ett tippat topplag

Hockey-VM: Straff-förlust: 2-3, Lettisk hockeyseger över Sverige


Lettland-Tre Kronor 3-2
(0-1 2-0, 0-1, 0-0, 1-0) efter förlängning och straffläggning

Sverige mot Lettland ska bara sluta på ett sätt..egentligen men som så många gånger förr så är det svårt för Tre Kronor att tända till mot de lite sämre nationerna men man ska aldrig underskatta något lag - ALDRIG. Svenskarna startar bra, Linus Omark som verkar ha sin livs säsong så här långt gör 1-0 på fotbollsmanér och allt är frid och fröjd men vad hände sen? Efter två perioder så har letterna vänt på matchen 2-1 och leder helt rättvist.

I den tredje perioden verkar svenskarna fattat att det var allvar. Sverige trycker på och kliver på som ett helt annat lag nu. SÅJA!  Kvitteringen väntar inte på sig utan Magnus Johansson stänkte in 2-2. Sverige trycker och trycker men pucken vill inte in. Dessvärre så åker man på en svår skada på Tobias Enström som får en tackling i ryggen och flyger in med huvudet före i sargkanten och trillar bakåt ner isen i blodpöl till slut. Han hjälps ut av banan och spelar inte mer ikväll. Antagligen inte mer i turneringen. Det såg inte bra ut. Dessutom klev ju Kenny Jönsson av i första perioden med ryggproblem. Ser tungt ut nu med två bra backar skadade. Inte mycket kvar att spela men man får nog ta ner någon forward till att spela back. Matchen är mycket bättre nu än de två första perioderna som var väldigt loja och tröga. Mer fart och mer intensitet nu, Sverige jagar segerpucken men får inte till det. Fem minuter kvar av ordinarie tid.

Jätteläge för Tre Kronor i spel fem mot fyra med 4.27 kvar. Men icke,
man kommer inte in i zon knappt utan letterna försvarar sig duktigt. 2 minuter kvar av ordinarie tid. Minuten kvar men det ser inte ut att bli nåt avgörande. Det luktar förlängning. 5 minuters förlängning väntar om det blir oavgjort.

Sudden: Letterna har en jättechans direkt men sen är det Sverige som försöker. Kristian Huselius dribblar och snurrar i anfallszon men kommer inte till någon större farlighet. Letterna tar timeout med 1.54 kvar. Inget mål här så går det till straffar. 3 straffar per lag. Lika där så blir det suddenstraffar. Ett lag gör mål och det andra missar. Letterna skapar fram en jättechans där Stefan Liv räddar utan klubba. Nära var det men inte så nära. Nej inget mål i sudden. nu väntar det straffläggning, tre stycken var till att börja med.
Straffläggningen
Tre Kronor: Mattias Weinhandl - MÅL! -  (Weinis är en säker straffskytt!)
Lettland: Alexander.. - MISS
Tre Kronor: Magnus Johansson - MÅL!! (Mange är tydligen bra på straffar)
Lettland: Martins...MÅL
Tre Kronor: Patrik Berglund - MISS   (VAD I??? PATRIK BERGLUND????? vem är det?)
Lettland: Vasiljevs... MÅL!

Lettland: Alexander....MÅL 
Tre Kronor: Magnus Johansson....MISSAR och SVERIGE HAR FÖRLORAT (han skulle vara bra på straffar?)

En fråga: VARFÖR ingen LINUS OMARK i straffläggningen


Mark Owuya klar för Djurgården


Mark "In Da Park" Owuya är klar för Djurgården Hockey!
 
Jaha då var målvaktsbesättningen klar i DIF för kommande säsong.
41. Gustav Wesslau - blir förste keeper i höst!
39. Stefan Ridderwall (kommer alternera med Örebro i Hockeyallsvenskan)
35. Mark Owuya (kommer alternera med Örebro i Hockeyallsvenskan)

Vet inte vad jag ska tro men har inga förväntningar men kan ju vara ett steg framåt med att satsa på en målis från start. Men efter förra floppsäsongen så har jag inga större förväntningar. Vi får se om han toppar eller floppar. Jag är ändå förvånad FÖR att jag trodde att man skulle plocka in en rutinerad bra målvakt istället. Men icke. Nej jag tror inte på detta. Kan inte tänka mig att han blir nån Jonas Gustavsson som spikar igen. Förstår verkligen INTE hur de tänker här. De såg ju hur förra säsongen såg ut. Ridderwall läckte ju som ett såll. Wesslau något bättre men lämnar för mycket returer som trillade in och matcher förlorades i onödan. Vi får se till hösten.

Mäktigt-magiskt-magnifikt - Stanley Cup 2001


Colorado Avalance vinner Stanley Cup 2001!
Senast det begav sig när man jublade när Stanley Cup avgjordes. Jag satt uppe hela natten och när Joe Sakic lämnar över bucklan till Ray så trillade tårarna ner för mina kinder med. Det var magiskt! helt enormt och få se glädjen i Rays ögon när han har bucklan i högan sky..mäktigt-magiskt-magnifikt!

DIF Hockey: Spelarbudgeten inför säsongen 2009/2010

Spelarbudgeten inför kommande säsong för DIF Hockey kommer ligga på samma som ifjol och i och med det så blir DIF ett av få elitserielag som tänker ligga kvar på förra säsongens spelarbudget ca 30-33 miljoner eller öka lite mer.

VM: Inför Lettland - Liv vaktar kassen


#14 Berglund och #60 Huselius debuterar ikväll
Lettland-Sverige kl 20.15

Preliminär laguppställning ikväll:

Målvakter: 1.Stefan Liv (30.Johan Holmqvist).


Backpar:
2.Nicklas Grossman, 28.Dick Tärnström.

6.Magnus Johansson, 39.Tobias Enström.

4.Johan Åkerman, 29.Kenny Jönsson.


Kedjor:
#60 Kristian Huselius**, 15. Rickard Wallin, #14 Patrik Berglund**

23.Linus Omark, 24.Johan Harju, 10.Martin Thörnberg.

80.Mattias Weinhandl, 9.Tony Mårtensson, 21.Loui Eriksson.

26.Marcus Nilson, 16.Johan Andersson, 22.Niklas Persson.

IN
**Kristian Huselius och Patrik Berglund anmäls till turneringen under dagen
*Anton Strålman är på väg in, kommer imorgon eller på onsdag.
Mathias Tjärnqvist, Calle Gunnarsson och Jonas Gustavsson är fortfarande inte anmälda. 

HEJ DÅ! - HA DET SÅ BRA 
...blev det för Oskar Hedman, Niklas Nordgren och Christian Berglund som inte lyckades slå sig in i VM-laget i år.


Favorit i repris: LHC-fans...


Denna videon kom på tal på förfesten igår. Någon där hade träffat denna killen tydligen.

Hockey-VM: Enkel seger över Österrike - Strålman ansluter!


Matchens lirare igår: Linus Omark  - fem poäng! därmed poängkung med en gång.

Sverige-Österrike 7-1
Såg inte matchen alls igår, befann mig på festligheter men de hade en tv där som jag dock inte kom till alls förutom några sekunder vid ställningen 7-1 i tredje perioden. Men det verkade som Sverige hade full koll på matchen och vann ganska enkelt. Som väntat. Harju & Omark var bländande och det verkar vara vårt nya radarpar i Tre Kronor. Dessvärre fick Joel Lundqvist lämna VM idag efter att ha slagit upp sin gamla skada i matchen mot Österrike igår. Sällskap hem från VM får han med Christian Berglund som inte tar plats i VM-laget i år heller. Däremot så är Kristian "Husse" Huselius på  plats och är riktigt sugen på att få spela igen. Det verkar lovande.

Senast nytt:

Anton Strålman ansluter till Tre Kronor på tisdag eller onsdag

Hockey-VM: Inför Österrike


Sverige-Österrike kl 20.15, PostFinance Arena, Bern


Preliminärt premiärlag mot Österrike
Målvakt:

Johan Holmqvist

Backar:

Magnus Johansson, Tobias Enström
*C* Kenny Jönsson, Johan Åkerman
Nicklas Grossman, Dick Tärnström

Forwards:

Loui Eriksson, Tony Mårtensson, Mattias Weinhandl
Linus Omark, Johan Harju, Martin Thörnberg
Niklas Persson, Rickard Wallin  Joel Lundqvist,
Johan Andersson, Marcus Nilson

Ej anmälda än: Kristian Huselius (ansluter i morgon), Patrik Berglund (spelar om han är fräsch i kroppen), Oscar Hedman, Carl Gunnarsson, Mathias Tjärnqvist och Christian Berglund.

Mitt tips:


Tur man är hockeyfantast...


0-2. Jisses.

"Monstret" kommer till VM!


Jonas Gustavsson kommer till VM - åker ner på fredag

Tidernas första Salming-Trophy går till:

Salming-trophy 2009 för bästa svenska back i Elitserien går till:


Marcus Ragnarsson
, Djurgårdens IF

"Han var Elitseriens poängkung på backsidan den gångna säsongen. Han var också den spelare som matchades flitigast av alla utespelare i hela Elitserien"
bland annat kan nämnas att i en match mot Brynäs i december noterade han makalösa 36 minuters istid i matchen. inte illa!

Fotnot: Priset är nyinstiftat och delas ut till elitseriens bästa svenske back. I juryn återfinns Börje Salming och personer från organisationen Hockeyjournalisterna.

Favorit i repris: Foppa+Björklöven? : se själva


"Modoröv"

Popovic & Larsson tar över SSK


Peter Popovic & Peter Larsson

Det har spekulerats länge vem eller vilka som tar över SSK nu när Leif Strömberg lämnat skutan för Leksand. Nu är det klart: Det blir de gamla SSK-kämparna Peter Popovic och Peter Larsson tar över SSK som nytt tränarpar.

Grattis HV - Liv stannar!


Stefan Liv stannar i HV71

Stefan valde idag bort pengarna i KHL och Torpedo Nizjnij Novgorod. Han stannar i HV71 ett år till och fullföljer sitt kontrakt. Vad som händer efter det lämnar han öppet.

Årets utmärkelser - Ishockeysäsongen 2008/2009


Salming-Trophy 2009 - bästa svenska back i Elitserien
Marcus Ragnarsson, Djurgårdens IF


Guldhjälmen - Johan Davidsson, HV71Rinkens Riddare - Jörgen Jönsson, Färjestads BK

   
Årets tränare - Per-Erik Johnsson & Tommy Samuelsson, Färjestads BK


Årets Ledare - Mats Hedenström, AIK Hockey IFÅrets Rookie - Victor Hedman, Modo Hockey

OCH


Årets Junior - Victor Hedman, Modo HockeyÅrets Hockeytjej - Elin Holmlöv, AIK Hockey IF Dam

"Dags att vinna någonting" - Kenny Jönsson lämnar Rögle?


Kenny Jönssons framtid i Rögle är osäker!

Kenny Jönsson vill fortsätta med hockeyn ett bra tag till men om det blir i Rögle är ganska ovisst. Viljan att vinna något är stor hos Kenny som ska lyssna på de anbud han får och fundera. Han kommer att lyssna på anbud från guldaspiranterna.

Ingen Jonas Gustavsson i VM


Jonas Gustavsson kan inte åka med till VM - av familjeskäl

Vem blir tredje målvakt i VM nu tros?

Brynäs inget Kaffelag längre


Gevalia har förknippats med Brynäs i alla tider
Brynäs har sen 60-talet haft Gevalia som en av sina största huvudsponsorer men nu är det slut på det. Samarbetet med Gevalia inleddes på 1960-talet, 20 år senare blev dom huvudsponsor. Den brutna traditionen innebär att det miljonbelopp Brynäs tidigare fått, nu måste ersättas med något annat. Vilken sponsor det blir är inte klart ännu.

Varför inte Läkerol?

Fotboll är ju ingen höjdare...


Detta inlägget hör inte hit. det är fel sport men jag såg stockholmsderbyt ikväll och vilken pissmatch. 90 minuter och det händer noll..verkligen noll. visserligen fyra mål men det är långa stunder sidledsbollar och rulla hem. sidled och rulla hem..nej tack och lov så är det snart Hockey-VM, förvisso säkert ingen höjdare ur svensk synpunkt men det beror ju på, men det är ju hockey i alla fall och NHL-slutspelet är ju inte slut än på två månader. Efter det är det bara drygt en och en halv månad innan nästa säsong börjar och däremellan är det silly season. Det är mer action i sillyseasonövergångarna än det är i en 90 minuters fotbollsmatch. Ta bort offside och gör större mål så det händer lite.

ÄNTLIGEN!!!: DIF Hockeys första nyförvärv på gång

 +
Hannu Pikkarainen nära Djurgården Hockey

ÄNTLIGEN!!! Det har vart dödstyst sen serien tog slut kring Djurgården men nu ÄNTLIGEN verkar det till att ha börjat röra på sig. Första nyförvärvet är nära eller egentligen klar men det är väldigt hyschhysch än. Enligt säkra källor så är den finländske backen Hannu Pikkarainen klar för Djurgården, kontraktet sägs vara över minst en säsong

Hockeybloggen 7 månader idag!

20 oktober 2008 var det premiär för mitt första blogginlägg.

Nu har det gått 7 månader sedan dess och min blogg lever fortfarande...och ja! det är lika roligt att blogga om hockey än. Tackar alla som är inne dagligen/då & då eller ibland/sällan och kollar vad jag skriver här på bloggen! Fortsätt med det, det uppskattas verkligen!

Tre Kronors VM-trupp 2009

Målvakter:

Stefan Liv, HV 71

Johan Holmqvist, Frölunda

Jonas Gustavsson, Färjestad


Backar:

Dick Tärnström, AIK

Nicklas Grossman, Dallas

Tobias Enström, Atlanta

Johan Åkerman, Jaroslavl

Magnus Johansson, Linköping

Carl Gunnarsson, Linköping

Oscar Hedman, Frölunda

Kenny Jönsson, Rögle


Forwards:

Tony Mårtensson, Ak Bars kazan

Christian Berglund, Rapperswil-Jona

Niklas Nordgren, Rapperswil-Jona

Rickard Wallin, Färjestad

Johan Andersson, Färjestad

Mathias Tjärnqvist, Rögle

Martin Thörnberg, HV 71

Niklas Persson, Linköping

Linus Omark, Dynamo Moskva

Johan Harju, Dynamo Moskva

Marcus Nilson, Jaroslavl

Mattias Weinhandl, Dynamo Moskva

Joel Lundqvist, Dallas

Loui Eriksson, Dallas


Div.1: Niclas Ahlqvist klar för Gislaved SK


Niclas t höger i #26 Värnamotröjan, har valt en högre serie igen och spelar i Gislaved nästa säsong. Framtiden för hockeyn i Värnamo lovar inga högre höjder..

Oscar Sundh på väg till HV71


Oscar Sundh har haft en bra säsong med Timrå tydligen. Nu är han på väg till HV71. Väntas presenteras inom kort där. Det blir två år med HV för Oscar

Klart idag som väntat: Strumpan tar över Leksand

 +
Leif Strömberg tar över Leksands IF.

Hans målsättning är solklar:  nu SKA Leksand tillbaka till elitserien, efter fyra misslyckade försök i kvalserien


Tre Kronor...VM..hm


Tre Kronor närmar sig VM-turneringen...

Hockey-VM känns  som vanligt ljummet eller rätt kallt om jag ska vara ärlig. Bengt-Åke tar väl ut ett halvkasst lag som vanligt med konstiga NHL-namn och så ryker Sverige i kvarten eller nåt. Om de ens går dit. Jag vet det är bara negativiteter nu men Tre Kronor vårt hockeylandslag är inte värt hälften av vad de ska vara tycker jag. Det känns fortfarande som att Bengt-Åke inte har någon stomme i truppen. Laget i LG Hockey Games är det bästa han tagit ut sen OS i Turin då det blev guld. Såg förövrigt matchen mot Tjeckien på plats i Globen och det var det bästa jag sett av Tre Kronor i en ickeVM/OSmatch på 5-6 år!! Truppen, helheten, spelet var riktigt bra och Svenskarna såg kaxiga ut med lite självförtroende i blicken. Det var riktigt bra då.

Truppen till VM-genrepet i Czech Hockey Games,Tjeckien

Målvakter: Stefan Liv, HV 71,
                      Johan Holmqvist, Frölunda,
                      Jonas Gustavsson, Färjestad.

Backar:
                      Lars Jonsson, Brynäs,
                      Robin Jonsson, Timrå
                     Johan Åkerman, Lokomotiv Jaroslavl (Ryssland), 
                     Magnus Johansson, Atlant Mytisjtj (Ryssland), 
                     Carl Gunnarsson, Linköping,
                     Oscar Hedman, Frölunda,
                     Kenny Jönsson, Rögle.

Forwards: 
                    Tony Mårtensson, Ak Bars Kazan (Ryssland),
                    Christian Berglund, Rapperswil-Jona (Schweiz), 
                    Niklas Nordgren, do,
                    Rickard Wallin, Färjestad, 
                    Johan Andersson, Timrå,
                    Mathias Tjärnqvist, Rögle,
                    Patrik Zackrisson, Linköping,
                    Niklas Persson, do,
                    Martin Thörnberg, HV 71, 
                    Linus Omark, Luleå, 
                   Johan Harju, do,
                   Marcus Nilson, Lokomotiv Jaroslavl,
                   Mattias Weinhandl, Dynamo Moskva.

Från NHL ansluter: Nicklas Grossman, Joel Lundqvist, Loui Eriksson från Dallas Stars och Tobias Enström från Atlanta Trashers. Dick Tärnström är även aktuell för VM-truppen

Turneringen i Tjeckien som pågår har väl gått så där, en förlust mot Tjeckien, en viss Jagr avgjorde, och en suddenseger mot Finland igår men truppen ser hyfsad ut. Det ska tilläggas att vi saknar ett par tunga namn som tackat nej pga skador: Marcus Ragnarsson, Johan Davidsson bland annat som är nyckelspelare med den rutin som verkligen behövs i en VM-turnering. Tycker det är ett par namn som bör trilla bort innan VM och ersättas med NHL-spelare. Tänker då på namn som Robin Jonsson, Patrick Zackrisson, Niklas Persson, Carl Gunnarsson och Oscar Hedman kanske men det är svårt. Det stora problemet är väl egentligen målvaktsfrågan. Som Johan Holmqvist spelade igår så förstår man ju varför Frölunda åkte ut i förtid i SM-slutspelet. Han läckte illa mot Finland i går och försämrade sina VM-chanser. Jag säger: Ge JONAS GUSTAVSSON chansen! Jag tror inte han gör bort sig i kassen. Stefan Liv finns ju med också så det blir nog tajt om förstespaden i VM. Men om Henke Lundqvist blir tillgänglig och vill och kan så är han givetvis första valet direkt! Angående NHL-spelare så beror det ju självklart på hur det går i första rundan av NHL-slutspelet. Om det ska förstärkas från NHL så ska det vara spetskompetens likt Henrik Zetterberg-klass, nu kan vi ju glömma Detroitsvenskarna som är 8 stycken till antalet. Tror att Red Wings går till final i år igen. Men likt hans klass. Det är ingen mening att ta dit någon på övertalning som egentligen inte vill spela VM. Det lyser igenom rätt fort och tillför inte gruppen det extra lyft som krävs. En jag vill se i VM om hans lag åker ur Stanley Cup är Douglas Murray. en Ulf Samuelsson-typ som inte backar för någonting, vem minns inte tackligen på Morozov förra året, det var mumma, så rätt att se en svensk helt orädd sänka den ryska stjärnan. Det komiska var att "Dougie" sagt till honom att "keep up your head", se upp... men det hade ryssen tydligen inte lyssnat på. SÅNT älskar jag. Det behövs fler som han, som vågar stå upp och inte vara rädd oavsett motstånd. Kanada är storfavoriter inför VM, de mönstrar minst 20 spelare från NHL, däribland Dany Heatley bara för att nämna någon. Kanada blir svårslaget och är nog en finalkandidat.

VM-truppen tas ut imorgon måndag. Återkommer med tankar och funderingar då.

NHL-slutspelet pågår för fullt

EASTERN CONFERENCE

1-1 i matcher. Tunga Devils mot ett hungrigt Hurricanes, men jag tror på Brodeur och c:o här. Carolina ska inte räknas ut på förhand
     
2-0 i matcher för Penguins. Tror också de år vidare. Flyers känns inte så heta just nu


Rangers har 2-0 inför två raka hemma i Garden. Håller på Rangers om jag ska välja nåt lag i NHL. Men Ovechkin och Bäckström kommer inte ge sig i första taget.

 

Favorittippade Boston leder 2-0 men "Habs" kommer ta detta till sju matcher tror jag. Match 3 blir oerhört viktig.WESTERN CONFERENCE


2-0 i matcher för Vancouver, med Sundin o Sedinarna i spetsen, som har kopplat greppet på Blues som tog sig till slutspel i sista omgången.


2-0 i matcher för Red Wings, ett Detroit, som alltid är favorit till Stanley Cup-titeln nuförtiden, imponerande seger inatt.Anaheim leder 0-1 i matcher, San José har en tung favoritskap att leva upp till.


2-0 i matcher för Blackhawks.     

NHL-legend blir assisterande i Modo


Svenske NHL-legenden Thomas Steen blir assisterande i Modo Hockey till hösten
-Thomas är pappa till NHL-spelande Alexander Steen som spelade i Modo 2004/2005

Ölvestad inte kapten i DIF Hockey längre


Jimpa -  här med ett C på bröstet
Ölvestad stannar i DIF ett år till men kommer inte vara kapten nästa säsong. Jag tror det får fram den gamle Jimpa som kommer in på isen och är ett pain in the ass på alla motståndare. Det är uppenbart att han inte fixar att vara kapten OCH ge allt på isen och vara allt annat än bekväm mot motståndarna.


Det var precis likadant när Nichlas Falk tog över kaptensrollen i DIF 2001/2002. Det hämmade hans spel rätt rejält och kaptensrollen varade bara över en säsong. Det är inte alla som passar som kapten samtidigt som de ska spela bra. Det är ett stort ansvar att vara lagkapten i ett lag så det gäller att kunna hantera båda sakerna samtidigt.

Nytt målvaktspar i Färjestad

   
Henrik Karlsson från SSK och Robin Rahm från Borås HC (Frölunda)

Nyblivna Svenska Mästarna Färjestad har gjort klart med ett nytt målvaktspar inför kommande säsong. Jonas Monstret Gustavsson går med 99.9% säkerhet till NHL, frågan är bara vilket lag det blir.

Strumpan tar över Leksand?


Leif Strömberg är nära Leksand

Jag trodde på Strumpan till Modo, allt tydde på det men nu är det nästan klart att Strumpan tar över Leksand. Känns inte helt fel. Han kanske kan få fart på det s.k återtåg som årligen spårar ur alldeles för tidigt

Klart idag: Miroslav Horava tar över Modo HockeyDen forne Modospelareen Miroslav Horava tar över Modo Hockey


När det begav sig 1992

Tjecken har skrivit på för två år med Öviksklubben. Han beskrivs som

en skicklig coach och dessutom så har han ett MODO-hjärta. Vilket jag tror är oerhört viktigt just nu för klubben.


Grattis Åseda IF - får gratisplats i division 2


Grattis Åseda IF till platsen i hockeytvåan, Det var på tiden...

Åseda IF hade upptaktsträff i kväll och man hade det som nyblivet division 2-lag..

Ur Smålandsposten går att läsa följande
"Det till synes evigt kvalande Åseda IF såg länge ut att vara laget som är för bra för trean men för klent för att gå upp. Under den senaste tioårsperioden har Åseda kvalat till division 2 vid nio tillfällen. I år slutade Åseda tvåa efter Kallinge/Ronneby i kvalserien. Bara ett lag var garanterat en plats i tvåan.
Men i går vände Åsedas oflyt och otur i en härlig framgång. När arbetsgruppen i Svenska Ishockeyförbundets region syd avslutat sitt möte hade följande beslut fattats:
Division 2-serierna i södra Sverige ska säsongen 2009/2010 omfattas av 30 lag. De 28 redan kvalificerade division 2-lagen får i dag formellt sällskap av Åseda och Trelleborg
"
Precis som för Alvesta SK i fjol erbjuds Åseda, som bästa kvaltvåa, en gratisplats.

Modo har utsett syndabockarna för fiaskosäsongen...


Erik Holmberg fick idag sparken som sportchef för Modo Hockey.
Även VD:n för Modo Hockey: Jerry Häggström fick sparken. Snacka om utrensning...

*** Erik Holmberg ersätts av
assisterande a-lagstränaren Fredrik Andersson så länge..
** Jerry Häggström ersätts av Thomas Björk

Några syndabockar måste dom ju utse när det gått såå dåligt...

Nej tack till Djurgården Hockey

     
Sanny - Tjärna - Musse har alla tackat nej till DIF...

ska bli intressant och se vem som ansluter som första nyförvärv för DIF Hockey..

Ny målvakt klar för Linköpings HC


Fredrik Norrena
spelar åter i LHC i höst - drömvärvningen för LHC blev av. Fredrik skrev på för två år

Kapten Ölvestad stannar i DIF


Jimmie Ölvestad stannar i DIF en säsong till

Janne Karlsson ny tränare i HV71


På en presskonferens nu klockan 14.00 presenterades HV71:s nya tränare och det blir som jag bloggade om för ett par månader sedan: Janne Karlsson!
Assisterande tränare blir Thomas Ljungberg och Fredrik Olausson

Brynässparkade Mikael Lind het på marknaden


Mikael Lind
fick inte förlängt i Brynäs, nu är tre klubbar i jakt på den rutinerade målskytten
Skellefteå, Rögle eller Timrå nämns som ny adress för Lind.

Silly Season: Sanny valde FBK, Eero valde Brynäs m.m...


Sanny Lindström
är klar för Färjestad (som jag bloggat om tidigare att han skulle välja)

men här är en som väljer att lämna Färjestad:

Eero Somervuori är klar för Brynäs IF!


Eddie Läck lämnade Leksand för Brynäs IF!


Daniel Sondell från Rögle klar för Modo Hockey!

Nattens värsting: Mikael Tellqvist klar för Linköping ? ? ? ? ?


"Tellan" sägs vara klar för två år med LINKÖPINGS HC......

Är detta taget i luften????? är det någon som vet något om detta???

Silly Season: Inför Djurgården Hockey 2009/2010


Läget i DIF Hockey inför hösten är följande: I skrivande stund är 20 spelar kontrakterade för Djurgårdens IF 2009/2010 men truppen är långt ifrån komplett.

- DIF
har lagt fram ett kontraktsförslag till Fredrik Bremberg och hans agent och väntar på att de ska höra av sig om det.


- En ny målvakt: Bernd Brückler var nära en övergång till Djurgården redan i januari som rann ut i sanden då men förhandlar i detta nu med en svensk klubb och det ryktas vara Djurgården igen??

- Niklas Anger, Jimmie Ölvestad och Mark Owuya
är alla med i föreningens planer för kommande säsong och kommer få kontraktsförslag. Vidare är alla gamla Djurgårdare intressanta om de vill/är på väg hem och att Djurgården har löpande kontakt med dessa spelare.


- Backen Fredrik Svensson var ett intressant namn på förhand men ligger inte högst upp på önskelistan. Däremot är Sanny Lindström givetvis intressant för DIF.


- Av spelare som står utan kontrakt i Elitserien är Eric Beaudoin är ett intressant namn för DIF Hockey

Vi får väl se vad som händer...


Luleå fortsätter värva:


Robin Jonsson är klar för Luleå Hockey, han har skrivit på för två år med Björnarna från Luleå

Fredrik Brembergs 1-1 är hockeygodis

En del godbitar som man minns med ett leende!

Det här väcker debatt: Nils Ekman, Djurgården Hockey


oj oj oj oj oj oj..vilket liv det blev haha
* Tackligen på Henke Lundqvist kommer alla ihåg tror jag och den är är ju klockren egentligen.....men så vansinnigt fel. Vilket eko det gav i hockeysverige. Kenta Johansson var tränare för DIF då och stängde av honom sista matchen som Djurgården förlorade.
** Nisse ringde Miika Kiprusoff efter matchen och bad om förlåtelse. De var tydligen kompisar sen innan.


Dagens klipp: En back jag vill ha hem till DIF snart!


Dougies smäll på Morozv är hockeygodis. Jag ser han gärna i DIF inom kort.

En märklig sak angående denna tackligen förresten: Kvällen när vi satt ett gäng och kollade på denna matchen när detta hände: Doug fick matchstraff för tacklingen vilket var helt fel och det tyckte vi allihop utom en person, jag kunde tänka mig att han kunde fått 2+10min kanske max men matchstraff lixom?? helt obegripligt fortfarande faktiskt... Då satt, en viss kusin till en viss Edler i NHL, en meter i från mig och slängde ur sig att "det var helt korrekt att Doug fick matchstraff" vilket fick mig att nästan explodera just då. Fattar fortfarande inte hur man kan sitta och tycka det är rättvis under en brinnande VM-match där vi håller på våra egna landsmän..

Intressant rykte om Björn "Bjudning" Bjurling...

Björn Bjurling lämnar SSK och rykten började gå var han hamnar. Första budet var intressant, Modo Hockey men idag så kom det ett mer intressant, HV71
 
Björn Bjurling
Blir det
 eller         

Personligen vill jag ALDRIG MER NÅGONSIN Björn Bjurling i Djurgårdens ishockeytröja - aldrig någonsin!.
....för att vem minns inte slutspelet 2003/2004. Om jag skriver kvartsfinal mot Frölunda Indians och 1-8 1-8 så vet ju alla vad det gäller i samband med Björn Bjurling i Djurgårdskassen, han fick en total genomklappning under slutspelet när det gällde som mest. Även om han under säsongen var hyfsad och till och med fick chansen i Tre Kronor då. Allt ska väl inte skyllas på honom men han klappade igenom totalt och det gav laget en darrig signal vilket gav ett riktigt dåligt gensvar från utespelarna..Nej säger någon Bjurling så får man bara dåliga vibbar tycker jag..men vem vet han kanske kan ta Modo eller HV till ett nytt guld...chansen finns ju....haha 

Silly Season: Tränarkarusellen - Modo & SSK?


Blir det Calle Johansson som ny tränare i Modo eller Södertälje SK ??

eller...


Johan Garpenlöv som tar över Södertälje SK ??

eller?
NEJ! jag tror det blir

jag tror att Strumpan tar över Modo!

Dagens värsting! eller?


Gillar det här med straffar...


Nattens snackis i NHL: Dallas Mike Ribeiro (igen)


Det är något speciellt med straffläggning...


Mike Ribeiro lurar Erik Ersberg så det stänker om det..

Ännu en sagolik straff av en svensk


Nicklas Lindberg, Port Huron Icehawks

FBK värvar direkt för ett nytt guld


Johan Andersson klar


Fredrik Lindgren klar


Sanny Lindström med stor sannolikhet också FBK i höst

Grattis ni som tippade rätt!

Förutom jag var detta de som trodde att Färjestad skulle vinna SM-guld innan slutspelet började:

● Ida Henriksson U3

● Simon Haglund

● Philip Haglund

● Marcus Fransson

● Jonas Enroth

● Anders Sävström, IVP07

● Erik Westerlund U05

● Anders Kallin exIVP07

● Johan Bäck

● Patrik Karlsson

● Mattias Jonasson

● Henrik Grahn

● Carl Mikaelsson

● Sofia Söderberg, IVP07

● Lucas Andersson, exIVP07

● Claes Asplund, IVP08

● Pi Stålberg, IVP07

● Emma Gustavsson

● Dennis Bohman

● Sami Luukinen

● Eric Hall

● Kim Borg U3

● Marcus Ottosson


GRATTIS FÄRJESTADS BK - SVENSKA MÄSTARE 2009!FÄRJESTADS BK - SVENSKA MÄSTARE - SÄSONGEN 2008/2009


SM-FINAL #5: Guldet gick till Färjestad!


Färjestad-HV71 3-2  (2-0, 0-1, 1-1 )

Matchen är igång. Det börjar väldigt snällt med ett par snabba avslutningar. HV kommer upp genom Mattias Tedenby men det blir inget av det. I ett anfall åt andra hållet senare så drar Simon Önnerud på sig en utvisning och då gör Dominik Granak 1-0. Precis innan hade Nordström ett jätteläge men Stefan Liv har fått storspela direkt från start. FBK fortsätter trycka på och HV spelar inte som de gjorde igår. Jukka Voutilainen drar på sig en onödig utvisning och det straffar sig. Jörgen Jönsson som förmodligen gör sin sista match får göra viktiga 2-0 i spel fem mot fyra. Nu är det tungt för HV men de har långt ifrån gett upp det kan jag lova. Fast jag tror nästa mål blir avgörande för utgången av matchen.
Skotten: 10-9 i hemmafavör

HALVA MATCHEN är nu spelad och det är fortfarande 2-0 och det är Färjestad som styr händelserna ute på isen, det har vart närmre 3-0 än 2-1. HV måste verkligen rycka upp sig om slutspelet ska bli längre för dom. Skam den som ger sig, 13 minuter lite drygt och HV får kontakt när Mikko Luoma reducerar på en fenomenalt framspelad av Teemu Laine

Slutminuter pågår och det är mer spännande än på hela matchen

Matchen är slut och guldet gick till Karlstad!


Mål:
1-0 Dominik Granak
2-0 Jörgen Jönsson
2-1 Mikko Luoma

3-1 Eero Somevuori
3-2 Martin Thörnberg

SENASTE NYTT: Weinhandl stannar i Ryssland


Mattias Weinhandl
stannar i Ryssland ett år till och blir lagkamrat med Linus Omark och Johan Harju i Dynamo Moskva. Enligt klubbens hemsida så är det bekräftat att Weinis blir kvar i klubben ett år till, så de verkar ju ha kommit överens med LHC.

Talangmålvakt till Färjestad eller Modo?

,
Henrik Karlsson lämnar SSK men för FBK eller Modo???

Talangmålisen Henrik Karlsson som vaktade kassen i Malmö men som avslutat i Södertälje meddelade idag definitivt att det inte blir SSK nästa säsong. Dragkampen står mellan Färjestad eller Modo. Intressant dragkamp där alltså. En riktigt bra målvakt står på spel.

Bång på väg till Djurgården Hockey?

I Djurgården Hockey har det vart dött sen säsongen tog slut för en månad sen lite drygt. Inte ett ord om några nya namn förutom att Hardy Nilsson tar över rodret. Men idag så kommer ett starkt rykte vad som kan bli första nyförvärvet för DIF

AIK:s Daniel Bång ryktas på gång till Djurgården Hockey

Återstår att se vad som händer...

Inför SM-Final 5: "Upplagt för Guldfest i Karlstad ikväll"


Guldhjälmarna delas ut ikväll

Färjestad-HV71 kl. 19.00 i Löfbergs Lila Arena, Karlstad

- Färjestad tar chansen och avgör på hemmais inför sina fanatiska hemmafans

- Tyvärr för HV71 men dom reser inte sig efter smällen igår

- Jörgen Jönsson får avsluta sin karriär med sitt 5:e SM-guld

Livebloggar SM-Final 4: FBK avgjorde i sudden!


Färjestad-HV71 3-2 (0-1, 1-1, 1-0, 1-0)

HV71 tog viktigt ledningen i powerplay och leder efter första perioden. Tuffaste finalen hittills och DIck Axelsson är lite oväntat tillbaka i hemmalaget efter sin fingerskada och ser mer aggressiv och spelsugen ut än på bra länge. Hemmapubliken visslar ut Per Gustafsson så fort han rör pucken och han får extra smällar hela tiden. Kul match att se så här långt. Skotten 8-6 i hemmafavör.

I den andra är det tight och jämt och HV håller i tyglarna. FBK försöker med alla medel men kommer inte riktigt till. I ett långt anfall blir det en avvaktande utvisning efter att Mattias Tedenby trollat duktigt med FBK-försvaret men utvisningen verkställs inte utan Mikko Luoma slår in returen från Björn Melins skott och det är 0-2 på tavlan. Det känns rättvist. HV har denna matchen i sitt grepp så här långt. Det ser krampaktigt ut i FBK-lägret just nu. Precis i skrivande stund åker Peter Nordström in distinkt och reducerar till 1-2, lite ologiskt men viktigt för matchen.
HV71 vinner skotten i andra perioden med 13-23.

Inte mycket att skriva om i tredje egentligen,. Mycket Färjestad men HV gör det svårt för dem. Man hade ett powerplay när Tedenby drog på sig en rätt onödig utvisning men HV försvarade sig bra.
MEN.......
Som en blixt från klar himmel när jag skriver att HV har koll på det ja vad händer då? JONAS HOLÖS.. han gör det igen, kvitterar med ett oerhört viktigt mål och det är kvitterat 2-2 med tre och en halv minut kvar. Dick Axelsson får en helt schysst s.k rövtackling av Nicholas Angell och blir liggande. Hemmapubliken vill förstås ha en utvisning men nej nej nej den var helt klockren. I slutminuten är det faktiskt HV som har ett par bra lägen, både Thörnberg och Davidsson hade kanonlägen som Jonas Gustavsson styrde undan. Nu väntar en rafflande sudden death.

Sudden öppnar med ett par FBK-lägen direkt, Per Ålund fri och Jesper Mattsson har ett jätteläge men Stefan Liv räddar. FBK fortsätter pressa och Peter Nordström får ett kanonläge men Liv har flyt, mycket mycket FBK och HV har problem i egen zon. Anders Bastiansen kommer fram men rivs ner och FBK får ett kanonläge att avgöra i powerplay nu. Pucken är nära att dansa in på ett par lägen men HV klarar den första stormen och klarar boxplayet. Men det luktar hemmamål om det ska fortsätta så här.

I ett friläge kommer Johan Davidsson fri men precis i skottögonblicket blir han fasthållen, domare Marcus Vinnerborg DÖMER STRAFFSLAG: Jukka Voutilainen glider ut och tar den men vilken dålig straff det blir, den är bra tänkt från början men i sista draget så hoppar pucken över klubban. Nästa chans blir FBK:s var så säkra...och var var det jag sa: Färjestad fick nästa chans

MARIUS HOLTET heter matchvinnaren när hans styrning hoppar in i mål, det kändes som ett slumpmål ur situtationen men så är det. Jag trodde på FBK ikväll och jag fick rätt.

Final 5 imorgon och då blir det guldfest!

Ny målvaktstalang på väg till FBK


Henrik Karlsson - lovande målvakt

Henrik lämnade Malmö sen dom släppt alla spelare fria efter att inte kunna betala ut några löner. Han fick kontrakt med SSK och spelade där resten av säsongen och är en av anledningarna till att SSK tog sig tillbaka till elitserien. Nu ryktas han att ersätta Jonas Gustavsson i Färjestad när han drar till NHL.

Frölunda jagar NHL-svenskar


Joel Lundqvist - drömvärvning # 1


Per-Johan Axelsson drömvärvning #2

Frölunda har varit i kontakt med dessa två och hoppas att de ska vända hem till Göteborg i höst. Både "Pebben" och Joel har utgående kontrakt men vill i första hand stanna i sina klubbar men om det inte blir så är Frölunda ett hett alternativ.

Kval till Hockeyallsvenskan: Tingsryd slog Örebro


Tingsryd-Örebro 3-2


Tingsryd slog Örebro med 3-2 och nu är det öppet vilket lag som går till hockeyallsvenskan i sista omgången på skärtorsdag. Örebro och TAIF står båda på 20 poäng inför sista matchen i kvalserien.
Tingsryd åker till Haparandas Arena Polarica där Asplöven väntar. Örebro möter Huddinge hemma. Lite fördel Örebro känns det som ändå.

Kvalserien: Rögle & Södertälje klara för Elitserien


Södertälje SK spelar Elitserien även nästa säsong

AIK-Södertälje 2-6
SSK fixade det, vann till slut rätt enkelt över AIK och tar steget tillbaka in i finrummet i Elitserien.


Rögle BK spelar i Elitserien nästa säsong

Leksand-Rögle 4-2
Rögle klart för Elitserien trots förlust, detta i och med att AIK förlorade.

Växjö-Västerås 3-4

Modo fortfarande utan tränare

Larry nobbade Modo


Larry Huras var hetaste namnet att ta över Modo efter misslyckade Harri Rindell men han nobbade Ö-vikslaget. Enligt källor så har han redan skrivit ett tvåårskontrakt med schweiziska klubben SC Bern där han presenteras som ny tränare på en presskonferens den 1 maj i samband med ishockey-VM.

"Strumpan" i Modo??

Aktuellt namn som ny huvudtränare för Modo sägs nu vara "Strumpan" eller Leif Strömberg som han heter, SSK:s nuvarande tränare. Men vi får väl vänta ut kvalserien och se vad som händer.


Sanny Lindström till Djurgården???


Sanny Lindström hamnar i Djurgården???Är ganska förvånad över det ryktet för DIF har inte nämts som intressent av Sanny. DIF har inte köpt några nya och det är heller inte klart vilka som går och vilka som kommer. Det enda är att Robin "Figge" Figren åkte tillbaka till NY Islanders organisation i NHL och att Ronnie "Rompa" Pettersson lagt av.

Nej jag tror inte att Sanny spelar i DIF till hösten...Färjestad är hetaste namnet för Sanny tror jag


Vad har dessa tre gemensamt?

 
"Salle"                          "Linkan"                och Ronnie Sundin?

Rätt svar som signaturen "MW" gissade: Alla tre har åkt fast för rattfylla under denna säsongen. Det är ingen bra PR direkt

Inför kvalserien: omg.9: Hett derby på Hovet ikväll

AIK - Södertälje
Gnaget har en liiten chans att nå elitserien men då krävs det seger ikväll och att SSK förlorar hemma mot Leksand nästa omgång. AIK har Västerås i sista matchen.

Växjö - Västerås
Betydelselös match för båda lagen

Leksand - Rögle

En pinne räcker så är Rögle helt klart för Elitserien. Leksand har inget att spela för.

Silly Season: Övergångar & ryktenFredrik Warg lämnade Modo, klar för Skellefteå AIK!


Thomas Rhodin
aktuell för AIK eller Leksand? Det är klart att han inte får nytt kontrakt i Färjestad


Fredrik Lindgren
har lämnat Skellefteå, och är högaktuell för Färjestad


Robin Jonsson kickad av Timrå - högaktuell för Luleå

Hett intro och riktigt bra introlåt!


Trojanerna entrar Sunnerbohovs is inför jublande hemmapublik

SM-final 3: Färjestad har kopplat greppet


Rickard Wallin satte ett omdiskuterat 0-2

HV71-Färjestad 1-3

19 sekunder. Så lång tid tog det för FBK att avgöra den jämna finalen mot HV71. HV reducerade men var aldrig riktigt nära. Nu har Färjestad kopplat greppet om bucklan och nu väntar två raka matcher i Karlstad, så kanske var det sista hemmamatchen för säsongen för HV hemma idag. HV ser lite sega ut och FBK har kommit in i matchtempot igen.

Fjärde finalen spelas på tisdag i Karlstad

********************************************************************


En gammal publikfavorit är tillbaka i HV71 inför nästa säsong:


#97. Per Ledin är tillbaka i HV-tröjan, han hade behövts nu känns det som

Senast det begav sig - Underbart

Djurgården spelar förlängning i den femte perioden, 1-1 efter ordinarie tid, Ottosson för DIF och Berglund för FBK. Daniel Tjärnqvist slår in pucken och Djurgården är Svenska Mästare 2001 - det 16:e i ordningen: Mesta Mästarna lixom - Underbart. Dessutom sista matchen i Karlstad Ishall innan skrytbygget LLA tog fart.
'
Avgörandet

Färjestad-Djurgården 1-2
efter förlängning (13/4, 2001)

Inte ofta men det händer ju - Ack så skönt!

Det är ju inte ofta som det blir seger i Löfbergs Lila Arena men det händer ju
.

Färjestad-Djurgården 0-3 (22/11-2007)

Nej jag håller inte på HV...

...men det här är snyggt!HV71:s Mattias Tedenby presenterade sig på bästa sätt hemma mot Luleå

Video: Favorit i repris: "Modo" kommer du ihåg?

När vi inte gick till slutspel så får man väl glädja sig åt de få godbitar som fanns under denna konstiga säsong. Här är ett godis i alla fall som fick en och tro att DIF skulle greja en slutspelsplats.


Djurgården-Frölunda 7-0

Vi satt ett gäng och såg matchen varav en deltagare gick hem när DIF gjorde 4-0. Han fick dock uppdateringar via sms på vägen hem.

SM-Final 2: Kvitterat av FBK


FBK kvitterade i finalserien

Färjestad-HV71 2-1 (0-0, 1-0, 1-1)
Så var det kvitterat i finalserien. Det blev en väntad hemmaseger men en tajt sådan. HV stretade emot länge och FBK ledde bara med uddamålet ett bra tag utan att HV kunde kvittera. Mikael Johanssons 2-0 sex minuter in sista blev såg ut att bli matchavgörande men ack den som ger sig. HV tog timeout men det gav ingen effekt omgående. Fast HV hade definitivt inte gett upp. Johan "Liket" Lindström reducerade med 10 minuter kvar. HV satsade med att plocka Liv men det slutar oftast i mål i tom kasse och så också ikväll. 2-1 blev 4-1. Klar FBK-seger ändå i det stora hela. Tredje finalen i Jönköping imorgon och det blir en helt ny match.

Kvalserien: Rögle klart för Elitserien, SSK i princip med


Rögle-Västerås 4-3
Rögle är tillbaka i Elitserien som jag trodde. De har imponerat i kvalserien och har tagit platsen rättvist


Leksand-AIK 1-2
Tror inte det hjälpte att AIK vann. SSK kniper andra platsen i Elitserien i och med segern över VäxjöSödertälje-Växjö 5-1
SSK vann lätt över Lakers ikväll och ställde in ena skridskon i Elitserien.

Tingsryd på väg mot Allsvenskan


Tingsryds AIF eller "TAIF" i folkmun, jagar en allsvensk hockeyplats och härliga derbyn mot Troja och Växjö Lakers men än är det inte klart.
Ikväll väntar en nyckelmatch borta i derbyt mot Nybro Vikings och vinnaren där hänger på Örebro i toppen i jakten mot hockeyallsvenskan

Inför Kvalserien omg.8: Ikväll säkrar Rögle elitserieplatsen!

Rögle-Västerås
upplagt för fest ikväll när Rögle fixar elitserieplatsen igen. Jo dom gör det. Känns hur säkert som helst.

Leksand-AIK
Tror inte det hjälper vem som än vinner här...

Södertälje-Växjö
..för SSK vinner lätt över Lakers ikväll och ställer in ena skridskon i Elitserien igen.

Två nya klara för Troja!


Som jag skrev om för ett par dagar sen så är det nu klart att Troja har signat två nya spelare:
Niklas Karmhag, back från Nordsjaelland i Danmark
Daniel Wallin, forward från Nordsjaelland, Danmark 
sen har även Mattias Nilsson förlängt ett år ytterligare med Troja.

Det ser onekligen intressant ut i Ljungby inför hösten.

Brynäs IF J20 - Svenska Mästare!

 
Brynäs IF J20 - HV71 J20  2-1 efter sudden death
Det blev Brynäs IF som fick lyfta SM-bucklan. Seger igår hemma mot HV71. HV71 tog förvisso ledningen genom Rydfostrade André Petersson men Brynäs vände och vann i sudden. Killen med det häftiga namnet: Calle Järnkrok var återigen en av Brynäs matchvinnare!
      Grattis Brynäs IF till guldet!

Final 1: Otroligt viktigt HV71!


Simon Önnerud jublar efter sitt 4-1 mål

HV71-Färjestad 4-1 (2-0, 0-0, 2-1)
Dags för final 1, Utsålt - lapp på luckan och 7038 personer på plats i "Kapellet" i Jönköping eller som det heter i FBK-mun: Jerusalems Ishall, värmlandshumor månne?
Frågan före nedsläpp var om hur och om hur HV ska få hål på Jonas "Monstret" Gustavsson i FBK-målet. Dessutom skadeproblem när Johan Davidsson kliver av uppvärmningen efter bara en minut, finns inte med från start och osäkert när han kommer tillbaka. Apropå frågan om när HV skulle spräcka Monstrets nolla så blev det ett snabbt svar: Martin Thörnberg får en riktig lyckoträff och gör 1-0 i krysset bakom Monstret Gustavsson i FBK-kassen efter blott 2.46.
Det fanns absolut inget för Jonas att göra för att stoppa den pucken, liiiiiite orättvist dock att HV-klacken skanderade efteråt: DU ÄR SÄMRE ÄN SALO SÄMRE ÄN SALO?? huh?..helt obefogat om du frågar vem som helst och det där påverkar inte Jonas i målet det kan jag säga. Matchen böljade fram och tillbaka och en bra sak: domare Persson släpper på det i början så spelarna själva får göra upp vilket gett det en bra match från början. Det här med Jonas Gustavssons monsterspel sätts på prov och när hans egna back Thomas Rhodin olyckligt styr in HV71:s 2-0 efter drygt 14 minuter så är väl det snacket tystat lite för en stund. Helt plötsligt så verkar han mänsklig. Björn Melin får förresten målet och HV har fått en drömstart i finalspelet. FBK får ett powerplay i vilket Stefan Liv gör ett par otroliga räddningar och håller HV högt. 2-0 efter första perioden trots att FBK, som agerar lite ringrostigt, tillåts att skapa mycket chanser men inte får till det riktigt än. 
I den andra perioden som blev mållös, försökte FBK komma in i matchen men Stefan Liv höll igen.

I tredje fick Jörgen Jönsson en sargretur som han slog in bakom Stefan Liv och FBK hade kontakt. HV vägrade ge sig och Björn Melin hittade en fri Teemu Laine som stötte in viktiga 3-1. Inte nog med det, två minuter senare gjorde junioren Simon Önnerud ett av sina viktigare mål när han slog in 4-1 i tom kasse efter att Jonas Holös puttat in Nichlas Torp i Jonas Gustavsson så denne kom ur spel. Vilda protester från Gustavsson som menade på att Torp hade självmant knuffat bort Gustavsson men så var ej fallet. HV tar ledningen i finalserien kanske lite oväntat men HV är starka på hemmaplan. Final nummer två kommer bli tvärtom, FBK starka hemma mot ett HV som ändå kommer få slå ur underläge på bortaplan. Det blir sju matcher här tror jag.

Videopremiär på bloggen: Århundradets straff av Linus Omark


Linus Omark säger jag bara, jisses vilken straff, (cred to the Lasselo)

13-årige Jacob klar för Färjestads BK!!


Jacob De La Rose, blott 13 år

Nej det är inget aprilskämt
Färjestad har enligt källor värvat det 13-åriga centerlöftet Jacob De La Rose från Nors IK som sägs vara en jättetalang utöver det vanliga. Jacob fyller 14 år i maj och och är två år yngre än merparten än sina medspelare i Nors U16-lag som tog sig till i U16-SM. Han gjorde nio poäng på åtta matcher under U16-SM och var dessutom en av klubbens främsta poängplockare i deras J18-lag!!? under säsongen. Det här låter heeelt sanslöst men otroligt skoj när det kommer fram såna här supertalanger. En som kan liknas vid detta som jag själv mötte på isen som var två år ynge och nästan huvudet kortare än vad jag var, (jag var minst på isen då) var en viss Mattias Weinhandl då i Troja som ändå lekte brallorna av de flesta i vårt lag redan på den tiden, fast det här är inte allt för Jacob: meningen att han ska in och spela i Färjestads J18-lag!! där han egentligen har ytterligare två säsonger innan han ens är B-junior. Snacka om superlöfte och hoppas verkligen det bara går framåt för denna supertalang! 


Inför SM-final 1: "Slakten i Jerusalems Ishall"

Seger nyckel för HV71 ikväll!
           
HV71-Färjestad, 19.00, Kinnarps Arena

Ikväll är det dags för SM-final numero uno och det är HV71 som har hemmafördel. Nyckelmatch tycker jag. Vinner inte HV hemma ikväll får dom svårt. FBK är i kanonform men kanske är en liten nackdel att de har vilat så mycket.

Vissa FBK:supportrar kallar matchen för:  Slakten i Jerusalems Ishall - humor på hög nivå (haha)

Inte många som trodde på HV...

Precis innan slutspelet slängde jag ut frågan om vilket lag som blir svenska mästare i ishockey? - här på bloggen, ¨på Facebook och på min MSN. Jag fick 70 svar och här är dom som fortfarande har chansen till att få rätt.: 34 % trodde Färjestad storfavoriterna men bara 13 % på HV71. Frölunda var det ju många som tippade och de märks att de inte kan tippa hockey, nej men skämt åsido, Frölunda köpte ett lag för guld i år men det gick inte.
 (24st)
FÄRJESTAD BK  
"TeXas": Färjestad!
Ida.H: Färjestad
"HaGGe": Färjestad
"Fillehemma": Färjestad
"Frallan" Lökaryd: Färjestad
Enroth: Färjestad
"Brögubben": Färjestad
"Santa": Färjestad
"Däckarn": Färjestad
Bäck: Färjestad
Palle Karlsson: Färjestad
"Nullan": Färjestad
Henke Grahn: Färjestad
C.Mikaelsson: Färjestad
Sofia Söderberg IVP07: Färjestad
"Lucky": Färjestad (hoppas på Luleå)
"Clabbe"-IVP08: Färjestad
Pi IVP07: Färjestad
Emma Gustavsson: Färjestad
"Doxxen": Färjestad
Sami: Färjestad
Eric Hall: Färjestad
Kim Borg U3: Färjestad
Marcus Ottosson: Färjestad

 (9st)

HV71
"Mangan" U3: HV71
Malin.E-IVP08: HV71
"Pudel": HV71
Palle Rydberg: HV71
"Pelkon": HV71
Annie.A: HV71
Frida.J: HV71
Straffmästare-Calle IVP06: HV71
Kalle Lund: HV71


RSS 2.0