Krönika: DIF Hockey - Krisen är total säsongen 2011/2012!

Det kokar av frustration så jag känner att det är dags att skriva av sig. Tyck till om ni känner för det, ordet är fritt i kommentarer. Jag uttrycker precis vad jag tänker och tycker

- - -

Det är svårt att finna ord
samtidigt som man riktigt ordentligt kokar av frustration framförallt men också en enorm besvikelse över hur mitt favoritlag Djurgården Hockey presterar denna säsongen. Jag bokstavligt lever med laget året runt numera det är i stort sett dag för dag. Så det är synd att säga att man är nöjd eller belåten över hur laget agerar i år. Helt klart så står det faktiskt en elitserieexistens på spel i det värsta scenariot för:

Efter lördagens matcher är det bekräftat och fullt allvar. Djurgården Hockey kommer precis just efter idag spela kvalserien till Elitserien om eländet fortsätter. Såhär illa har det inte varit sedan säsongen 2005/2006 då Hans Särkijärvi coachade ett lag fullt av medemåttiga andre tredjehands elitseriespelare och många från lägre divisioner, det blandat med egna oerfarna men lovande juniorer. Det året var det aldrig någon fara på taket då lagen på elfte och tolfte plats var klassen sämre än de övriga tio. Dessutom var det en toppfyra med HV71 Färjestad Linköping och Frölunda då som hade en stark ekonomisk rygg att varje år bygga starka lag på förhand. Dock har det ju tack och lov förändrats de senaste åren och varje säsong sedan 2006 så har elitserien blivit jämnare och jämnare och i år tror jag den är som jämnast. Det började redan efter tio omgångar då man började prata streckdramatik, kvalstreck och slutspelssplatser. Djurgården har 15 matcher kvar på sig att för det första klara elitseriekontraktet, sedan ta en slutspelsplats i andra hand. Det värsta är att jag tror att DIF måste vinna mer än hälften, förmodligen tvingas att om man inte vinner ta minst en poäng 10 av de här 15 för att det ska räcka till slutspel. Så jämnt är årets serie, efter två raka segrar ser det bra ut men efter två raka förluster så ligger man på kvalserieplats eller i ingemansland.

Ett annat problem i år är att DIF letar efter stabilitet, ett spel som vinner med, ett spel som gör laget mer komfortabelt och som inte motståndarna läser sönder hela tiden. DIFs självförtroende dör i varje match efter det första insläppta målet i stort sett. Även om man ser att vissa i laget försöker så är ändå signalen från laget att man blir ängsligt och inte vågar eller presterar krampaktigt. Någoting måste göras och det idag!, Nu! Direkt! för det finns inte mycket tid att spela på. De flesta lagen i elitserien har förändrat i sina trupper eller lagledningar men DIF har inte gjort någonting. Absolut ingenting, visserligen kom Mika Zibanejad tillbaka men det ser jag inte som ett nyförvärv. Han var inräknad och hade tröjnummer inför säsongen, däremot hade han stannat i NHL hade jag sett det som en spelarförlust. Sen förstår jag fortfarande inte varför man inte ersatte Nils Ekman till denna säsongen med en likasinnad erfaren etablerad målskytt. Jag köper inte det med att det skulle ersättas med en egen spelare, inget ont emot det för DIF har massor av lovande och bra juniorer som gör bra ifrån sig direkt när de får chansen men en viss etablerad rutinerad ryggrad måste ändå laget ha för att nå toppresultat. Därav problemet i år att inte DIF har en utpräglad målskytt. Laget gör för lite mål och man har varken målskytt, poängplockare eller skyttekung. Det med mycket annat speglar årets tabellplacering.

Jag undrar vad DIFs sportkommité och styrelse tänker göra för att förändra läget och försöka rädda säsongen för DIF har som sagt inte gjort minsta lilla för att visa att man ens försöker få till en förändring.

Måtte det vända redan på tisdag mot Färjestad. DIF måste försöka tänka mer på matchen än att Challe ska hyllas. Hyllas den som hyllas bör men för DIFs spelare är det 110% fokus på matchen och tre poäng är mer än ett starkt måste. Dessutom är veckans matcher oerhört viktiga och kanske till och med en nyckelvecka för fortsättningen av serien. För på tisdag väntar ju Färjestad, extra laddat derby mot AIK i Globen på torsdag och sedan Färjestad borta på söndag. Båda dessa lagen är precis i DIFs väg mot en slutspelsplats eller säker mark. Förluster i dessa matcher vore än mer katastrof.

För det är bara bara vinst som räknas kom ihåg det...



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0