DIFs mardrömskväll: Ölvestad och Tjärnqvist skadad när DIF föll i sudden..

Elitserien 2011/2012
Omgång 38



Jari Tolsa - Vilken pajas du är!

Djurgårdens IF - Västra Frölunda Indians HC 2-3 efter sudden death
1-0, 0-0, 1-2, 0-1
Skott: 26-24 (6-7,
Mål:DIF: Mario Kempe, Kristofer Ottosson
Mål:VF: Mika Pyörölä, Magnus Kahnberg och Mathis Olimb
Publik: 6024 personer.



#9. Kristofer Ottosson räddade en poäng ikväll med sitt 2-2-mål.

Dessutom förtjänar #41.Gustaf Wesslau ett stort godkänt, han räddade kvar DIF i matchen med sitt storspel. Hade väl bara fattats att Tolsa "råkat åka in" i honom med ikväll.

Riktig sur poäng - Jari Tolsa du är hatad!
Det blev en pinne hemma på Hovet mot Frölunda i en match som hade två ansikten. En innan Jari Tolsas två huvudtacklingar eller krockar eller "jag såg inte" eller "det var inte meningen att skada". Det är så tråkigt och se och dessutom att inte domaren tar något för det. Det hade inte gjort ont att se en DIFare ta ett matchstraff genom att ge tillbaka med samma mynt. Det tycker jag endast för att det kostade DIF tre nyckelspelare varav två skador och ett matchstraff, och definitivt segern. Som sagt två ansikten, en före skadorna och ett ansikte efter. Efter att DIF tappat sina tre nyckelspelare tog Frölunda över totalt. DIF tappade andan och luften eller hur man ska säga och i takt med att man tog massa utvisningar så kunde Frölunda kvittera och vända. Det var frustrerande att se men typiskt för matchen. DIF tog ut Wesslau i slutminuten och Kristofer Ottosson kunde rädda en poäng. Sen att Frölunda avgjorde i sudden var nästan väntat. Frölunda fick tre helt korrekt bortdömda mål men kom tillbaka var väl ok.



Lite synd att inte Nilson fick tag på Tolsa...

Skadorna är illa för Djurgården tyvärr. Att sen Kenta Johansson kan stå i TV och anspela på att Daniel Tjärnqvist "filmade skada" är ju bara klantigt. Det blev ju en hjärnskakning och jag tycker Frölunda ska vara glada att domare Thomas Andersson dömde med Frölunda i resten av matchen, samt att man friade Tolsa helt från "krockarna" Jag förstår och försvarar Mackan Nilsons uppträdande efter vad som hände, han stod upp för både Jimpa och Tjärna men sen att både Tömmernes bangade ur och att Tolsa räddades av domarna är synd. Hade vart kul och se vad de båda VF:arna hade gått för.

- - - - -
Jag hoppas att det blir en anmälan mot Tolsa för tacklingen på Tjärnqvist. Den var en blindside-tackling. Tacklingar mot huvudet ska beivras. De ska bort från hockeyn vare sig det var meningen eller inte. Det måste bli stopp på det helt enkelt.'





- Domare Thomas Andersson
har efter att ha sett klipp från matchen bestämt sig för att anmäla Frölundas Jari Tolsa till Disciplinnämnden efter tacklingen mot Daniel Tjärnqvist.

-
Dessvärre så är också Djurgårdens Marcus Nilson är anmäld till disciplinnämnden för slag mot en linjedomare.





- - - - -

Som om det inte var nog heller med eländen ikväll med två tunga skador, ett matchstraff och en skitförlust. Dessutom vann alla lagen bakom DIF i tabellen utom Timrå och Linköping, vilket gör att DIF nu är utanför slutspel.


Övriga matcher:

HV71-AIK 2-3 efter sudden death.
Växjö-Timrå 2-1
Skellefteå-Linköping 3-1
Färjestad-Modo 1-2

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0