Jimmie Ölvestad visade vägen på ett fullsatt Hovet - Skön seger över serieledarna

Elitserien 2011/2012
Omgång 35



#19. Jimmie Ölvestad låg bakom alla tre målen ikväll

Djurgårdens IF - Skellefteå AIK 3-2
1-0, 1-1, 1-1
Skott: 25-24 (6-6, 10-7, 9-11
Mål:DIF: Patrik Cehlin, Marcus Nilson och Kristofer Ottosson
Mål:SAIK: Rasmus Edström och Anders Söderberg

Publik: 8094 - FULLSATT

Djurgårdsfamiljen stöttar i med och motgång - Fullsatt idag när DIF vann
Tränare Hardy Nilsson gav laget en rejäl känga innan matchen men det var nog menat som rejäl tändvätska inör matchen: Nilsson ord: "Ni kommer förlora mot Skellefteå" Det blev tvärtom och det blev en bra lördageftermiddag på Hovet när DIF kämpade och slet och lyckades ta alla tre poängen mot serieledande Skellefteå. DIF tog täten i matchen och hade tidigt i den andra perioden en tvåmålsledning men SAIK kom tillbaka i matchen tack vare två mål i spel fem mot fem. Då klev herr Ölvestad fram i handlingen igen och ordnade så Kristofer Ottosson kunde slå in segermålet på hans retur. DIF höll sedan undan och kunde ta tre mycket viktiga poäng i kring det där förhatliga slutspelsstrecket där striden blir allt hårdare. Alla lag efter DIF förutom Timrå är i högsta grad med i kampen om den åttonde och sista slutspelsplatsen.

Timrå-HV71 1-5
Timrå IK får redan nu börja ställa in sig på kvalserien och börja scouta topp-tre i Hockeyallsvenskan. Det finns inga tecken på att TIK ska lyckas vända på det här. Ingenting funkar och laget ser alldeles för tunt ut i match efter match. De räcker helt enkelt inte till. HV71 hade inga större problem att ta alla tre poängen i Eon Arena i afton. Jag tror att Timrå kommer bli slagpåse i de resterande matcherna som återstår av årets Elitserie. Inget annat tyder på att nåt annat kommer ske.

Brynäs-Färjestad 4-1
Gävlelaget gjorde en bra match hemma mot kaffelaget Färjestad idag. Det räckte till en övertygande tremålsseger. Färjestad kom tidigt i underläge och orkade inte ladda om, istället visade man dåligt humör vilket kostade två matchstraff efter snack.

Modo-Luleå 3-1
Redan på förhand bottentippade Modo Hockey kliver mer och mer uppåt i tabellen och bevisar för varje seger att de kommer kämpa för allt vad tygen håller för att ta sig till slutspel. Övikarna tog en viktig trepoängare mot ett formtoppat Luleå som kom med fyra raka segrar i bagaget. Mikael Tellqvist storspelade i Modokassen.

Linköping-Växjö 1-2
Det är smått otroligt att LHC ligger på kvalplats efter den trettiofemte omgången. Men det är så sant som det står i tabellen. "Avgå Säcken" skanderades det från vissa håll i publiken men jag tror inte Säcken kommer vika sig för några röster utifrån. Det där sköter LHC sportkommité med Mike Helber i spetsen. Växjö Lakers tog sin andra raka seger och slåss även dom för överlevnad, nytt kontrakt och kanske till och med en slutspelsplats. För er som inte fattat det så har bottenstriden pågått sen ett tiotal omgångar tillbaks. Det börjar bli jobbigt och ett utsatt läge i botten och det blir bara värre. Det gäller att vara med när tåget går.


Fortsättning följer på tisdag...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0