Upp på tå ikväll DIF!!

Elitserien 2011/2012
Omgång 34



Växjö Lakers - Djurgårdens IF
Vida Arena 19.00

Nytt år nya möjligheter, nu laddar vi om Djurgården?!
DIF spelar årets första match på bortais nere i Vida Arena i Växjö. Hemmalaget Lakers står för motståndet. Vad ska vi tro inför kvällens match är ju frågan då. Senast lagen möttes på samma is vann DIF på straffar men där man egentligen skulle tagit alla tre poängen om inte DIF darrat efter sin tvåmålsledning i sista perioden. Det betyder inte så mycket idag förutom att läget är detsamma för båda lagen idag som då. Lakers har sakta men rasat ner i botten på tabellen och vill komma på benen igen. DIF har vart stabila ett längre tag trots vissa förluster men tyvärr så dippar man alldeles för djupt i vissa matcher. Det känns lite frustrerande när man lite försiktigt tror på att DIF ska bli ett mer stabilt lag och så åker man t.ex på en 1-8 mot Skellefteå eller 0-3 mot Luleå. Jag har lite tankar om DIF för tillfället men behåller dem för mig själv. Bättre att inget skriva och så får vi se om vi får se resultat istället. Varje match fram till serien tar slut är av oerhörd vikt. DIF-spelarna är väl medvetna om det, om det ska bli slutspel, semester eller mardrömmen ett negativt kval. Fast vi stannar med tankarna i Vida Arena ikväll. Tre nya poäng på spel. Kom igen nu Djurgården!

Läget i lagen
Växjö:
Det är ett skadeskjutet Växjö som entrar isen i afton: Tomi Kallio, Marcus Johansson och Per Hållberg är skadade sedan tidigare. Dessutom får man klara sig utan nyckelspelarna Martin Gerber och Mike Iggulden som inte kommer till spel i kvällens match.
Djurgården:
Sjukdomar härjar i DIF-truppen men idag på förmiddagen var det bara frågetecken för Mattias Carlsson. Skadade duon David Printz och Pontus Åberg inte spelar ikväll. Mika Zibanejad och Fredrik Claesson spelar som bekant final i JVM 02.08 inatt.

Övriga matcher
Färjestad-HV71
Matchen visas på



Modo-Timrå
Kvällens huvudmatch visas 18.45 på
Derbyt med stort D när man kommer upp i övre delen av Sverige. Slaget om Norrland i all ära och det brukar vara heta duster lagen emellan men inget slår ett stockholmsderby med två fulltaggade klackar dessutom på köpet.

Linköping-AIK
LHC fortsätter leta formen dessutom har man tappat Martin Laumann-Ylvén. Gästerna AIK är på gång efter segern mot Brynäs i förrgår.

Luleå-Skellefteå
Seriefinalen, norrlandsderbyt i Coop Arena. Men den känns ändå relativt sval och inte så het som hela Norrland vill göra gällande. Kvällens hetaste match är ändå den i Fjällräven Center och hör sen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0