Två poäng! - tacka Wesslau för det!

Elitserien 2010/2011
Omgång 41



#41. Gustaf Wesslau - matchvinnare för Djurgården!

Djurgårdens IF - Färjestads BK 2-1 efter straffar
0-0, 1-0, 0-1, 1-0
Skott: 27-29 (7-6, 8-10, 8-10, 3-3
Mål:DIF: Jimmie Ölvestad, Mario Kempe (straff)
Mål:FBK: Rickard Wallin
Publik: 7170 personer

En poäng är det enda som är godkänt.
DIF lyckas inte bjuda Challe på en fest och seger, snarare tvärtom. Matchen var inget vidare att se för det första. Inget av lagen bjuder upp till dans utan det är ren kamp, frustration och oro på isen. DIF försöker leda matchen och ta tag i händelserna men det händer inte mycket. DIF kommer inte till några målchanser och man slarvar i massor. FBK spelar tätt och tajt och gör det bra. I andra hoppas man att DIF ska komma ut och slappna av och våga mera och det gör man en gång i perioden när man i spel fem mot fyra gör sitt enda mål. Jimmie Ölvestad står välplacerad framför kassen och ger DIF ledningen. Då ska ni veta att DIF hade inte gjort mål i powerplay på 26 försök. När pucken låg i nät så var det på 28:e försöket.

Laget ska tacka Gustaf Wesslau för två poäng
Jag hoppades att DIF skulle piggna till och få massor med energi efter målet men det syns så väldigt väl att laget är oroligt och inte riktigt vågar tro på det man gör. Man vågar inte vinna helt enkelt och blir passivt istället för att pumpa på och fortsätta köra. Färjestad kommer mer och mer in i matchen och det är nära ett kvitteringsmål många gånger men Gustaf Wesslau i DIF-kassen står på huvudet ett par gånger och stoppar pucken. Sista perioden börjar på värsta tänkbara sätt, DIF blir nerpressat på knäna och till slut orkar man inte utan Färjestad kvitterar helt rättvist. Efter målet vänder matchbilden och Färjestad tar över matchen totalt. Det är FBK mot Wesslau i många minuter, DIF-publiken buar ut sitt lag med all rätt, för de förtjänar verkligen varenda burop som hörs. Det är med nöd och näppe som man ändå tar matchen till sudden, hade det inte varit för Wesslau så hade FBK vunnit klart. I sudden är det också gästerna som är närmst men matchen går till straffar där Wesslan räddar DIF och Mario Kempe, straffspecialisten i laget avgör med ett snyggt skott i krysset.



#70. Mario Kempe såg till att två poäng stannade i Stockholm. Pust..med nöd och näppe.

Två poäng till slut är knappt godkänt efter hur det såg ut. Egentligen förtjänade DIF att förlora så dålig match som man ändå gör idag, enormt mycket slarv och fel därute som man gör matchen igenom. Ändå förfärligt skönt att man lyckas vinna på straffar till slut hur dumt det nu än kan låta. Det är verkligen svårt att i efterhand försöka spegla såna här matcher där två bottenlag gör allt för att inte göra nåt misstag.

- - -

Det finns inte mer än att ladda för derbyt nu direkt för djurgårdarna. De närmsta dagarnas öde avgör hur säsongen kommer att sluta...

- - -
Övrig match ikväll
Timrå-AIK  1-0 efter sudden death

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0