-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Skott: 31-23 (11-4 8-9 12-10)
Mål:RSK: Daniel Jonasson & Mattias Hansson
Publik: 175 personer.

Ingen bra seriestart
Det blev ingen rolig premiär för mitt RSK. Skillingaryd rivstartade och åkte ifrån till 3-0 i den första perioden. RSK repade aldrig sig ifrån det men jobbade sig in i matchen och avslutade piggt. SIS unga lag åkte sönder RSKs försvar i den första perioden trots en pigg RSK-inledning de första minutrarna. SIS vände spelet snabbt och kontrade effektivit och hade 3-0 efter första perioden. RSK hade otroligt svårt att få till ett eget anfallspel och hängde inte alls med ett skridskoskickligt hemmalag. Hemmalaget gjorde tidigt 4-0 i den andra perioden vilket kändes avgjort. RSK fortsatte ändå jobba men utvisningar och ineffektivet framåt gjorde det svårt. RSK skapade ett fåtal chanser men utan lyckas göra mål. Matchen var tuff och fysisk precis som ett derby ska vara men när domaren inte hade koll kunde det gått överstyr i matchen vid ett par tillfällen.

RSK förlorar helt rättvist sett till matchen, man hänger inte med och när man väl börjar spela på rätt sätt, fysiskt istället för att peta med klubban framför allt i egen zon så är det för sent. De gångerna när RSK lyckades få långa anfall i SIS-zonen blev de väldigt darriga och osäkra. Jag saknade glöden och drivet från RSKarna igår men jag tror att RSK är betydligt bättre än vad man visade igår och det hoppas jag att man tar fram på söndag hemma mot HA74.

Jag tycker ändå RSK jobbar hela vägen och jobbar sig in i matchen, gör två mål framåt och kunde gjort ett par till. Man hade bland annat en missad straff, ett missat friläge och två lägen där bröderna Haglund missade öppet mål.

*** RSKs bästa femma igår var den med Ludvig Persson-Simon Haglund-Philip Haglund med backarna Hampus Åhlander och Nicklas Johansson.

** Huvuddomaren Klas Holm hade ingen rolig kväll och kan omöjligt varit nöjd med sin insats. Han försökte stävja och lägga nivån i första perioden men tappade kontrollen ju längre matchen gick. Han agerade väldigt osäkert ju tuffare det blev och använde sig av att kompensera åt båda håll vilket skapade enorm irritation. Matchstraffet på Lillis var helt under isen. SIS-spelaren nummer 79* fick en knuff/crosschecking på brallorna (obs på byxorna!) och slänger sig likt Ronaldo och tar sig för ansiktet. Det var inget fult bara lite gruff men SIS-spelaren lyckas filma så pass bra så så domaren köper det och ger Lillis matchstraff. Svårt att beskriva hur domaren tänker där men det kändes bara som en kompensation för att Klas Holm tidigare gett SIS ett matchstraff tidigare. I slutet på matchen ligger en RSKare för en smäll/klubba i ansiktet men då ser han ingenting och dömer inget heller. Domaren hade stora problem att veta hur han skulle döma.
En annan situation i matchen där en SIS-spelare nummer 88 slår av sin klubba på benskyddet på Gulldén i RSK, domaren står en meter ifrån men gör ingenting. I en period tidigare dömde han hårt på slashing.

* Skillingaryds nummer 79 spelade i nästa byte efter sin "svåra skada"....men klarar du inte en sån smäll så börja med schack eller nåt.
.......sånt där borde straffas hårt även i hockeytrean. Hoppar man in och spelar efter att ha legat på isen i tio minuter så ska man visas ut för avsiktligt fördröjande av spelet. Avsky mot sånt beteende.