Marcus Sörensen såg till att ordna två poäng.

Djurgårdens IF - Timrå IK 5-4 efter sudden death
3-1 0-0 1-3 1-0
Skott: 34-26 (12-7 11-11 10-8 1-0)
Mål:DIF: Dustin Johner, Mikael Holmqvist, Mattias Guter, Markus Ljungh & Marcus Sörensen
Publik: 5325 personer

Förlorad poäng, otroligt slarvigt och nonchalant.
Det blev en dyrköpt seger igår mot Timrå. Trots att DIF rivstartade matchen och tog vara på två powerplay och även utökade till en tremålsledning i mitten av den första perioden så höll det på att bli noll poäng. Djurgården klev ändå in  i matchen och tog vara på de lägen man fick och hade bra utgångsläge i matchen men det är som det sägs, att leda med 3-0 är livsfarligt. Särskilt om man som Djurgården gjorde igår, slutade spela en bit in i andra perioden då Timrå allt mer jobbat sig in i matchen. Gästerna var mer hungriga och låg på och DIF var inte på hugget i sina avslut, lite mätta för man hade ju en "säker ledning".

Första målet i sista perioden skulle antingen stänga matchen eller så skulle det bli nerv. Tyvärr blev det ju inte som man som DIF-supporter önskat, istället är det gästerna som inom två minuter reducerar och kvitterar. 3-3 och DIF får börja jobba i uppförsbacke men ju längre perioden går så väger det över för ett smart spelande Timrå som tar vara på varje misstag hemmalaget gör. När sedan DIF som mest trycker på för ett segermål i ett powerplay så är det gästerna som tar vara på ett offensivt misstag och på ett friläge gör man inget misstag utan luggar Mattsson i målet och det står 3-4 på tavlan med bara 2.14 kvar.

Jag antar att det var ett par hundra som började strömma ut ur Hovet då men det ska man aldrig någonsin göra.

Djurgården topptippat?! - Tippa om, ett mittenlag om allt funkar.
DIF har fortsatt powerplay och lyckas kvittera och ta matchen till sudden death men det måste kännas som en seger för Timrå som var uträknade men kommer tillbaka. Att DIF kniper segern och två av tre poäng känns ändå bara som att man kommer undan med en knapp heder i behåll. Det är så fruktansvärt dåligt att tappa återigen som man gör igår. Tapp mot Mora senast med men då bara ledning med ett ynka mål. Tyvärr är årets Djurgården lika ojämnt och osäkert som förra säsongen. Laget har massor att bevisa och än har vi inte sett det, visst man vänder och räddar matchen men man förlorar en poäng och det lägger mörk skugga över hela eventet igår, och det var så vansinnigt tråkigt att se. I fortsättningen måste man stänga såna matcher alltid. Annars kommer vi inte ens till ett playoff i år.

En rejäl uppryckning och att varje spelare rannsakar sig själv. Nu gärna.