Hockeyallsvenskan: Inför SSK borta.

Säsongen 2012/2013
Hockeyallsvenskan
Omgång 9
 
 
Det var bättre förr. Eller? (Bild från 2011)
 
Södertälje SK - Djurgårdens IF
Axa Sport Center 19.00
 
Inför SSK borta
Klassiskt möte i gamla Scaniarinken eller nyare Axa Sport Center är det som gäller ikväll. SSK möter DIF och det är viktiga poäng på spel trots spel i den nionde omgången av årets Hockeyallsvenska. För första gången så ses ändå DIF som favoriter i matchen mot ett inte så topptippat SSK utan tvärtom. SSK har inte mycket tro på sig i år jämfört med förra säsongen, deras facit med tre vinster på nio matcher är under förväntan på "Kringlorna". SSK vann senast och har bättre statistik på hemmais än på bortaplan så här långt. DIF kommer med två raka segrar i ryggen men med lite blandade känslor med tanke på tappet i matcherna som drabbar DIF.
 
Har hockeyn någonsin varit het i Södertälje varit egentligen?
 
Det har aldrig varit rejäl hockeyfeber i stan, det var väl en sisådär 25 år sedan då man förlorade SM-finalen mot Färjestad 1986. Jag vet inte vad det är men det är inget drag i stan och dessutom matcherna mot SSK ses inte som ett derby, det är inga heta känslor och aldrig prestige i matcherna mellan lagen. Trots att jag ändå ser dagens match som en rejäl kamp från start. DIF har det ofta svårt även där i Axa Sport Center av någon anledning, då många måstematcher spelats mot SSK med en förlust som utgång. DIF har svårt för SSK och varför vet jag inte men SSK är ingen drömmotståndare oavsett serie eller läge i en tabell.
 
Oavsett tidigare erfarenheter så ska man aldrig underskatta SSK, för det är inte bara att åka dit och hämta tre poäng.
 
Djurgården måste jobba stenhårt och vara disciplinerade idag för att ta alla tre poängen mot ett SSK som ändå känns på uppgång. DIF har spelet i sig men det är fortfarande för mycket slarv på sina håll. Kan man bli rakare och spela enklare så kommer det bli ännu bättre. Var förberedda ikväll boys på en rejäl holmgång!
 
KÄMPA DIF!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0