Hockeyallsvenskan: DIF tappade två poäng igen - riktigt dåligt.

Säsongen 2012/2013
Hockeyallsvenskan
Omgång 11
 

 
Asplöven HC - Djurgårdens IF 2-1 efter straffar
0-0, 0-1, 1-0, 0-0, 1-0
Skott: 27-37 (5-11 2-12 14-10 5-4 1-0)
Mål:DIF: Steve Saviano.
Publik: 1500 i Isladan i Haparanda
 
Uselt avslut i sista perioden igen.
Det blev tyvärr en trist kväll efter att man återigen tappat matchen i slutminuterna. Denna gång återstod det 1.42 när motståndarna kvitterar DIFs ledning. Att man sen förlorar på straffar är väl som ett lotteri känns det som men fruktansvärt sur sorti däruppe. Åka så långt och slarva bort en seger måste kännas onödigt och meningslöst. Spelmässigt var DIF det bättre laget över hela matchen och skulle kanske gjort fyra-fem mål framåt men man lyckas bara göra ett enda, dessutom i spel fyra mot fem. Stor matchvinnare var målvakten Joel Lassinantti som räddade allt utom en puck, han var orsaken till att inte DIF vann denna matchen.
 
* DIF behöver värva en spetsspelare en målskytt som kan kliva fram och avgöra såna här matcher för det saknas i årets trupp.
 
Egentligen var det bara frågan om när DIF skulle avgöra matchen och ta hem segern men 1.42 före slut när vi väntade på att hemmalaget skulle ta ut målvakten då kom kvitteringen. Pucken studsar via en skridsko in bakom Adam Reideborn. Matchen går till sudden death där DIF ser uppgivna ut och inte alls kommer till så mycket anfallsspel. Asplöven avgör sedan på straffar trots att DIF börjar bäst där. Snyggaste straffen stod hemmalagets Emil Bejmo som skickar Reideborn upp på läktaren till korvkiosken men Adam hinner inte torka senapen förrns Gustav Björklund avgör till hemmalagets fördel.
 
En riktigt sur förlust och väldigt frustrerande och se DIF vara så ineffektivt igen. Man skulle avgjort i den andra perioden. Det måste tära på självförtroendet att återigen förlora en match i slutminuterna som man fullständigt äger. Fortsättningsvis kommer det att bli kostsamt ju längre fram vi kommer i serien. DIF måste börja ta trepoängssegrar men man är ännu inte där. Visserligen blev det poäng igår men det känns som vi förlorade med 3-1.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0