Hockeyallsvenskan: Fortsatt svårt att vinna, fortsatt svårt i Ljungby.

Säsongen 2012/2013
Hockeyallsvenskan
Omgång 13
 
 
 
IF Troja/Ljungby - Djurgårdens IF 2-1 efter straffar
0-0 0-0 1-1, 
Skott: 35-31 (13-11, 6-11, 11-8, 4-1, 1-0)
Mål:DIF: Mattias Guter
Publik: 1971 personer i Isladan i Ljungby
 
En poäng i Ljungby efter ännu en övertidsförlust.
Det blev ännu en bitter afton på isen i Sunnerbohov. Troja besegrar DIF igen och även om det är på övertid så är det surt. DIF ska vinna en match som slutar 1-1. DIF är fortsatt ineffektivt och kan inte vinna matcher just nu. Troja gör en stabil insats och kunde likaväl har vunnit alla tre poängen om inte DIFs målvakt Johan Mattsson stått på huvudet ett par gånger. En poäng måste ändå ses bättre än noll poäng men att inte vinna nere i Ljungby mot Troja är inte bra. Djurgården måste börja plocka trepoängare har jag skrivit tidigare men efter såna katastrofstraffar som Djurgårdsspelarna visade igår så är det straffträning som gäller. DIF måste se till och få hem övertidspoängen nu om man inte lyckas vinna alla tre. Man måste vara beredd på att ha beredskap att även ha vassa straffskyttar men av alla övertidsstraffar i år så har det varit väldigt blekt. Det är ingen i DIF som kan gå in och slå den avgörande straffen.
 
Ska man gå in och slå en straff måste man ha en tanke och en klar ide. Väl med pucken ska man åka in och göra ett distinkt avslut. Många DIF-straffar på övertid i år har varit tankelösa, tama och väldigt lama ibland. DIF har gett bort poäng tack vare att de som fått chansen att slå straffen bara åkt in och skjutit målvakten på benskydden, det har sett ganske oengagerat ut tyvärr.
 
DIF är med bra i tabellen tack vare att man håller sig flytande på övertidspoäng men segrar och tre poäng är ett måste annars drar tabelltoppen i från och det kan bli en jobbig säsong.
 
* Bäst igår på isen: Målvakten Johan Mattsson
 
** DIF saknar en straffspecialist likt Linus Klasén t.ex
 
*** Trots allt Djurgården har tio raka matcher med poäng

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0