Krönika: Helgen som gick - Tuff vecka som väntar.

Jag har varit på resande fot och eftersom jag inte äger en laptop och tycker att bloggandet blir osmidigt via smartphones så blev det bara några kommentarer på twitter. Står det inget här så häng med på twitter: TeXasDIF
 
Djurgården vann till slut mot Björklöven efter att nästan återigen tappat en match efter en klar ledning. 3-0 blev nästan 3-3. Man har som sagt en del att jobba på och att man måste jobba klart matchen till klockan klämtar. DIF slutade spela efter 3-0 medan Löven som hade allt att vinna bara körde. När 3-2 kom så var Djurgårdsspelarna darriga, rejält darriga men man lyckades reda ut stormen. Det där är ett orolighetstecken om det ska få hålla på att upprepa sig, Tony Zabel måste intala grabbarna och elda på som sjutton i matcherna även om det står 5-0 på tavlan. Ingen match är klar för tiden är ute, så tråkig klsycha men så ärligt sann. DIF har i och med vinsten klivit uppåt i tabellen och det är kul att se. Dock så svänger det fort, förlust i nästa match och man dalar neråt i tabellen igen. DIF ska tillhöra ett av seriens bästa lag men dit har man en bit, det finns mycket att bevisa men framförallt att man måste bli stabilare i spelet. Det håller inte att hålla på att dala och dippa och bjuda på mål och poäng till höger och vänster.
 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
HV71 en jätteflopp hittills.
I årets SHL eller Elitserien så är det lite "Villa uppochner". Eller vad sägs om att både Färjestad och HV71 varit seriens jumbo i ett par matcher. Nu har FBK sakta börjat klättra igen men i botten så finner vi HV71 på ynka 8 pinnar på en 12:e och sista plats. Vilket liv det är i stan från många HV-fans som framförallt kräver Ulf Dahléns avgång men som jag tror bara är chockade. HV71 ska ju vinna serien och vara i SM-final varje säsong och guldet ska nästan vara självskrivet innan säsongen börjar. Men som vi alla hockeyälskare vet så funkar det inte så. Någonstans måste man vara realist och se hur laget är och vilka förutsättningar som finns. HV71 är inte Färjestad som däremot kan klara de förväntningarna. Det är bara att kolla facit, FBK har varit i fler final och har en mer jämnhet än HV71 sett över det hela. HV71 vill vara lika bra som just Färjestad och alltid ha topp-2 inkl.SM-final och guldchans. Men den verkligheten har inte HV71 i dagsläget. Det börjar en ny era och man har sadlat om med att bygga nytt och framförallt ett yngre lag.
 
HV71s J20 vann SM-guld förra säsongen och där ligger ju hela nyckeln, därifrån ska man ju plocka in så många som möjligt och teckna för några år framåt och sen spetsa med proffsspelare och rollspelare. HV71 vann guldet 2010 med Stefan Liv i målet, har sedan dess åkt ut i kvartsfinal tre år i rad, vunnit tre matcher och förlorat tolv.
 
Det snackar man inte bort.
 
Det är inte alls för länge sen som HV71 bara var ett elitserielag och inte räknades till favoriter inför säsongerna. Efter guldet 1995 så vågade folk ta fram sina HV-prylar, jag glommer aldrig dagen efter segern mot Brynäs och guldet var klart, jag gick då på Finnvedens Gymnasium i Värnamo där det går elever från Vaggeryd och från jönköpingshållet. Jag hade sett någon enstaka keps och t-shirt under säsongen ungefär, det var andra lag som syntes mer. Jag har aldrig sett så många hv-prylar på folk samtidigt i en skola, det var t-shirts, tröjor, kepsar, matchtröjor och halsdukar, som jag gjorde den dagen. Där håvade klubben in tusentals nya fans det kan jag lova. Efter det så var HV med i leken på allvar när man väl bärgat sitt första guld men det skulle då dröja tills nästa. I och med bygget av Kinnarps Arena så blev ju ekonomin väldigt stark och andra guldet kom 2004, efter det så var man topp-4 i svensk hockey med Färjestad Frölunda och Linköping. Det var ganska självklart med deras ekonomi och att de alltid hade bra lag. Men efter guldet 2010 så har någonting hänt, gubbarna har blivit äldre, Johan Davidsson är passé, det är bara en tidsfråga nu innan beskedet kommer att karriären är slut. Gubbarna har passerat bäst-före och Stillman står inför en ny era, de är tvingade att bygga ungt och nytt, ett lag för framtiden och med det vill jag säga att HV-fansen måste sänka sina krav och ha förståelse för att en förändring sker och att det kan ta tid innan resultaten kommer.
 
Hur kunde Stillman skicka iväg Oscar Sundh? - Det borde Stillman ångra djupt.
 
Det kanske är dags för HV och gå igenom en tuffare tid med kvalseriehot och streckstrider istället för gräddhyllan och topplag och allt är frid och fröjd. Det kanske kanske kan komma något bra utav det hela och att man hitta nya vägar mot nya framgångar? Alla lag har tuffa tider och det kanske är HVs otur att hamna i en formsvacka. HV71 har klarat sig bra de senaste åren, förutom 2005 när man vägrade proffs alldeles för länge när trots att det var klart med lockout för en hel NHL-säsong och höll på att hamna i kvalserien.
 
Sänk kraven och stå upp för erat lag istället för att gnälla och såga.
 
Hur allt det här slutar vet vi inte förrän i mars någongång men det blir en intressant hockeysäsong här i Jönköping om det inte vänder för HV71. Då visar sig vilka som är riktiga fans och vilka som bara är medgångare.
 
- - - - - - - - - - 
 
..................och i lingonserien:
RSK föll hemma i lördags i träningsmatch mot Ljungby Hockey med 3-7. Siffrorna speglar inte matchen då RSK var bättre än så. Seriespelet börjar på söndag i Movalla Ishall så man har en vecka på sig att slipa detaljerna och forma laget som startar på söndag. RSK har rullat på så mycket folk som möjligt under träningsmatcherna men nu är det upp till Mackan och Martin och avgöra under veckan vilka som kommer tas ut.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0