Sextonde matchen för säsongen som går till övertid och straffar och ännu en onödig förlust.

Säsongen 2012/2013
Hockeyallsvenskan
Omgång 40
 
 
 
Djurgårdens IF - Rögle BK 1 - 2 efter straffar
1-0, 0-0, 0-1, 0-0 0-1
Skott: 28-30 (12-10, 5-10, 8-6, 3-3, 0-1)
Mål: Mattias Guter.
Publik: 8094 - FULLSATT!
 
Kvalserietåget har gått för längesen - domen är hård men välförtjänt.
 
16....S e x t o n matcher!! som gått till övertid och många förlorade grymt onödiga poäng. Så även ikväll inför ett fullsatt kokande Hovet som verkligen gjorde allt för att få sitt lag till en seger men icke. Djurgårdsfamiljen står enad i match efter match och skapar magi men det är inte mycket till återbetalning i år. Det är grymt tungt det här. De senaste två säsongerna har varit en mardröm som man knappt tagit sig ur men årets säsong är nästan början på en ny, lika illa och fruktansvärd säsong. 
Det är banne mig ingen rolig tid som DIF-supporter i år heller, det är en sak som är säker...
 
G l ö m  S H L !
 
G l ö m  K v a l s e r i e n !!
 
Säsongen kommer ta slut antingen efter 52 omgångar eller efter playoffspelet. DIF räcker inte till, man är inte bättre än vad spelet och tabellen visat i år heller. Det svider så vansinnigt men så är den bittra sanningen. DIF måste vinna men man kan inte. Man har inte psyket, rutinen, bredden eller nåt av de som man måste ha för att vinna. Det går inte Djurgården Hockey. Det går inte. Spelmässigt är det antingen skapligt eller riktigt dåligt och inget stämmer.
 
DIFs målsnitt är 2,8 mål framåt men många matcher i år har det bara gjorts ett mål framåt och då vinner man inga matcher heller, så är det bara. Det är inte godkänt. Det ska finnas målskyttar i laget men ingen av dem har visat det eller klivit fram och visat vägen. Så sanningen är att det finns inga vassa eller riktigt bra målskyttar i laget. De syns inte. DIF har ingen som kan göra mål sådär lätt, likt någon som hittar nätet med i stort sett förbundna ögon, och det måste man ha i såna här lägen, likt en Fredrik Bremberg som gör poäng i match efter match när det som mest behövs. Ineffektiviteten är enormt hög under långa stunder i matcherna eller så skapar man inte mycket. I dagens match sköt man 28 skott, det säger en del om hur svårt det är just nu.
 
DIF Hockeys straffar i år är också ett stort frågetecken, många straffskyttar ser så otroligt oinspirerade och fantasilösa ut och går in och slänger pucken på målvakterna - Vad är det för inställning? DET ÄR JU POÄNG SOM MAN MÅSTE VINNA varför går man inte och inte verkar bry sig???
 
Att DIF Hockey spelar playoff i årets hockeyallsvenska kommer bara vara en ren bonus för man förtjänar just nu inte att gå dit egentligen.
 
Tung kväll.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0