Jämn elitserie i år


Det är bara att konstatera. Att i år blir det tajt, jämt och ovisst  hela serien igenom tror jag. Särskilt efter de senaste två-tre omgångarna. Alla lag visar att de både kan slå och förlora mot alla. Det gör det hela spännande men jobbigt som supporter för man vet inte riktigt var laget står.

Var riktigt besviken på DIF igår. Inte bara för att de förlorade utan att det är så typiskt DIF att inte ta chansen när de får den - att haka på i toppen. Hemmamatch mot seriens just nu sämsta lag ska bara sluta på ett vis. Så var tanken inför matchen igår. Men så går DIF ut och bara verka ställa in skridskorna, går bort oss framåt gång på gång på gång. Visserligen såg ett par mål inte helt otagbara ut från Ridderwalls sida heller men det är laget i helhet som var katastrof igår. Tre av målen kom i  i två mot en lägen. SSK var effektiva och spelade bra hela matchen, värda att vinna men som sagt DIF gjorde bort sig i går. Försvarsspelet och Stefan Ridderwall känns osäkra. Riddarn har inte vart med så länge, hans första säsong som lite av en förstamålvakt men uppträder osäkert många gånger i sitt spel. Släpper returer och har inte koll på pucken i närspelet. Det måste bli bättre. Men tror att om DIF får försvarsspelet att stämma, inga skador på nyckelbackar så tror jag att Riddarns säkerhet kommer. Det har vart alldeles för mycket skador den senaste tiden så de har fått pussla med backsidan vilket också påverkar försvarsspelet. Djurgården spelar i Karlstad på torsdag.....

Noterade i går också att:
** Modo verkar har fått upp farten. 6-0 hemma mot ett Brynäs som är i en riktig svacka just nu
* Timrå som vänder borta mot SAIK trots underläge 0-2 är på gång igen. Kul rykte om Jonte förresten. Att han skulle skriva på för Luleå mitt under pågående säsong ser jag som föga troligt. Men ska Timrå lyckas i år måste Jonte börja prestera på isen. Han är en nyckelspelare för laget. Dock undrar jag hur hans och Challes förhållande är egentligen..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0