0-1, 2-0, 0-2
Skott: 45-16 (10-6 15-5, 20-5)
Mål: Gustav Ottosson 2 & Mattias Hansson

Sensationell premiärseger i Profilgruppens Ishall i Åseda!!
Det var på förhand en enkel hemmaseger, iallafall kan jag tänka mig att Åseda och dess åhörare tänkte så inför matchen i lördags. Dessutom mot ett RSK som man brukar slå allt som oftast. Det var 16 år sedan RSK tog en seger på bortais mot just Åseda. Dessutom var det 8 år sedan man sedan besegrade Åseda överhuvudtaget. Lördagens match går till historien på såvis att RSK ledde efter första med matchens enda mål. Hemmalaget var det spelförande laget med mycket puckinnehav. RSK spelade efter sin gameplan och förutsättningar och försökte täta ÅIFs anfall. Hemmalaget vände i den andra perioden och vid ställning 2-1 trodde många inklusive undertecknad att nu blir det som det brukar göra.

Men icke, det här var Rydahoms dag.

I den tredje perioden tog RSK vara på ett powerplay och kvitterade. Matchen oavgjord men hemmalaget ligger på och får dessutom med sig många väldigt tveksamma utvisningar. Domare Idemark har en mycket märklig bedömning och RSK går på knäna stundtals men lyckas reda ut stormen. Mattias Hansson vinner puck högt i banan och rundar både sin försvarare och målvakt och gör matchavgörande 2-3 bakom hemmamålvakten. Slutminuterna blir än mer dramatiska då hemmalaget får ytterligare hjälp av domare Idemark för att hemmalaget ska få en kvittering. Men den kommer inte. I RSK-båset är det pirrigt men nånstans så finns det en stark tro på att greja matchen och man lyckas. Det blir ett rafflande slut men ännu ett par RSK-utvisningar och ett desperat hemmalag som slet för en kvittering. Hesa Fredrik ljuder och matchen tar slut. Rydaholms SK vinner med 3-2 mot seriefavoriterna Åseda på bortaplan och den glädjen och eurforin som RSK-spelarna visar går inte ta miste på.

Det var 16 år sedan senast, den 15 november 1998 då RSK senast vann på Åsedas is, den matchen slutade 1-5 i bortafavör.

Snacka om en rejäl kanonstart på säsongen, nu hoppas jag verkligen att RSKarna på nåt vis växt lite och tar vara på den här starten. På torsdag väntar Virserum, åter då.