Kvalserien:StockholmsDERBY igen!

Säsongen 2013/2014
Kvalserien till Elitserien 2013/2014
Omgång 1
 
 
AIK - Djurgårdens IF
Hovet 19.00
 
Fruktansvärt nervöst men härligt - Inte vad vi tänkt men ÄNTLIGEN STOCKHOLMSDERBY!
Det är dags för stockholmsderby. AIK kommer uppifrån SHL och DIF kommer nerifrån Hockeyallsvenskan. Helt skilda världar än för ett par år sedan när lagen möttes i Globen, AIK en frisk uppstickare som gjorde det surt för DIF i många derbyn. Sanning är ändå att vi vann fem och dom fem under de två säsonger vi låg i SHL ihop. Nu är det helt andra premisser. AIK har haft en blytung säsong i SHL, DIF hade det också en dyster säsong fram till omgång 41 i stort sett när man skiftade tränare och Hans "Säcken" Särkijärvi klev in i båset.
 
Inför dagens match och första matchen i kvalserien så kommer det bli tio tuffa matcher där man inte har råd med ett enda tapp eller poängförlust om man vill spela SHL nästa säsong. DIF avslutade ju serien helt fenomenalt men hur har man gjort för att komma ut maximalt förberedda ikväll och med en bevarad form. Alla utom Rögle har haft tio dagar helt utan matcher så det finns ju en risk för att man kommer vara segstartade och lite rostiga i omstarten. Jag drömde om att få möta AIK i kvalserien när det blev klart att AIK inte skulle klara sig men då låg vi 14 poäng från den sista och tredje direktplatsen till kvalserien.
 
Nu börjar en tuff tid på tre veckor med tio matcher som gäller absolut allt. Jag hoppas att DIF är förberedda, jag vet att vi fans är det och att Hovet kommer KOKA och vara helt magiskt i de fem hemmamatcher som spelas där.
 
Undrar hur DIF reagerar på att spela "borta-hemma" på Hovet i vita tröjor utan sin klack i ryggen och istället ha gulsvart överallt. Jag hoppas man taggar till och kör, bara kör!
 
Vad som sas eller vad som hänt inom DIF Hockeys dörrar sen dess är en gåta men med ett fantastiskt bra svar. Nio raka tre poängare blev det och därav fram till där vi står ikväll. På isen, i ett glödhett stockholmsderby i Kvalserien.
 
En serie som kommer bli stentuff och DIF är långt ifrån favoriter. Örebro kommer ta en av platserna, jag ser dem som storfavoriter till en plats, AIK ihop med Malmö och Västerås är de som jag tror slåss om den andra om man ska vara realist. Sen kan allt hända i en kvalserie som gäller så ofantligt mycket.
 
19.00 sen åker vi, KÄMPA DJURGÅRDEN!
 
D E N S O M  I N T E  H O P P A R  H A N  Ä R  G N A G A R S V I N !
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Vad som sen och hur det slutar vet vi kvällen den 7 april, tre veckor från idag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0