Kvalserien 2014: Sen kvittering men DIF krigade hem segern! - VIKTIGT!

Skott: 27-22 (10-6, 6-8, 11-8)
Mål:DIF: Emil Lundberg 2, Dustin Johner & Joakim Eriksson.
Publik: 7987 personer - nästan fullsatt.

Sen kvittering av gästerna men DIF krigade hem segern till slut
Scenariot i tredje perioden var som taget från seriespelet, DIF tog ledningen i slutperioden och vi närmade oss slutet men vad händer, gästerna kvitterar och vi går mot förlängning. Skillnaden denna kväll var att DIF inte gav sig, man fortsatte kriga även om man inte gör en toppmatch men man fortsätter. Tre minuter återstår när DIFs specielle målskytt Jens Jakobs de senaste matcherna sprätter in viktiga 4-3. Nerver i matchen nu och gästerna jagar kvittering fast helt utan resultat. Segern går i lås och DIF bärgar tre poäng efter att Emil Lundberg säkrat segern med 5-3 i tom kasse.

Fruktansvärt viktig seger i kvalserien för Djurgården när nu serien vänt och Rögle åter står för motståndet på lördag fast nere i hajtanken i Ängelholm. Där ligger nyckelmatchen om DIF ska vara med på allvar och krigas om en SHL-plats med tanke på att AIK vann igår och är med och slåss, vid förlust hade Gnaget varit ett allsvenskt lag nästa säsong. Kvalserien är ohyggligt jämn förutom Örebro som i och med sin seger över Västerås ryckte i toppen. Örebro kommer ta en plats i SHL nästa säsong men sen är det öppet race. Övriga fem lag har alla chansen ännu.

Tidernas kvalserie fortsätter på lördag.