Kvalserien 2014: Det känns tomt dagen efter derbyt.

Skott:
Mål:DIF: Michael Holmqvist
Publik: 8094 - fullsatt, första gången i år som lillebror lyckas locka folk.

Tomhet trots två bra perioder.
Förlusten igår tog hårt på mig, riktigt hårt. Förklaringen är att jag kommer hem efter hockeyträning, missat två perioder men vet att vi leder. Hinner inte sätta mig ner i soffan, starta sändningen och bara minuten senare kvitterar AIK, och sedermera också tar ledningen. Hela matchen vände efter AIKs 2-1 men redan efter kvitteringen fick AIK massa energi och tog över. DIFs försök till slutforcering uteblev nästan helt. Mikael Ahlén hade bästa chansen men det blev ett halvskott som Daniel Larsson enkelt styrde bort. DIF gör annars två bra perioder och får matchen dit man vill. Fruktansvärt bittert att man inte lyckas hela vägen ut.

Det är synd att vi inte får med oss en sån här match hela vägen ut till tre poäng. Två slagskott från blå förstörde kvällen och det känns så surt. Det svider nåt vansinnigt. Djurgården hade behövt en seger och tre poäng in i kvalserien. Nu blir oddsen tuffare och utgångsläget förvärras. Man har bara råd med tre förluster i en kvalserie och vi har redan bränt en sådan.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

++Två bra perioder som satte AIK under press och gjorde dem nervösa. Det tar vi ta med oss till imorgon.

- Med bara ett mål framåt vinner man inga matcher.

- Hanks utvisning var matchavgörande. Den kom i helt fel läge.