Kvalserien 2014: Då så, då vinner DIF resten?! eller..? - Tomhet.

Säsongen 2013/2014
Kvalserien till Elitserien 2013/2014
Omgång 4
 
 
 
Örebro IK - Djurgårdens IF  5 - 2
1-0, 2-2, 2-0
Skott: 30-28 (12-6, 7-15, 11-7)
Mål: Marcus Sörensen & Marcus Högström.
 
Tredje förlusten inte helt oväntat.
....men ack så tungt och besviken man är. Det var väl för mycket o kräva att DIF skulle ta poäng mot det bästa laget i kvalserien. Vid 2-2 var hoppet stort men så fick ju hemmalaget ett löjligt enkelt mål som så många gånger innan under matcherna här i kvalserien. Den pucken ska Adam ha i målet, visserligen skymd men det där är skillnaden på en elitseriemålvakt och en hockeyallsvensk på nåt vis.
 
En känsla som ändå slagit en nu efter förlusten i fredags och idag är ändå att DIF Hockey inte räcker till nu när det väl gäller. Jag vill verkligen försöka se möjligheten och att man kan vända underlägen men det har fortfarande inte hänt i kvalserien. Finns styrkan och go:et kvar i gänget efter tre tunga förluster?
 
Dagens: ehh what?
 
Stefan Nyman vad ... sysslar du med?? - Sånt här är inte ok under några som helst omständigheter mitt under brinnande match.
 
Stefan Nyman verkar vara en aggressiv tränare, när han var i SSK så läxade han upp megastjärnan Linus Klasen och bråkade med honom inför spelare och ledare i SSK-båset mitt under brinnande matcher flera gånger.
 
Nu har det hänt igen.
 
Nyman skickade ut backen Sam Lofqvist in i omklädningsrummet i slutet av matchen när DIF jagade reducering. Herr Nyman hade säkert sina skäl men vem tror han att han är. Jag måste ändå ställa frågan men vad är det för oseriöst betéende. Kommentera gärna om någon av er läsare vet exakt orsak.
 
- - - Stefan Nyman kanske hade fog för sina handlingar men sånt där ser bara illa ut. Klara av sånt utanför plan gärna.
 
 
I och med dagens förlust så måste DIF Hockey vinna sex raka trepoängare för att ha chansen att ta klivet upp, det ihop med att många resultat måste gå med oss. Det är en väldigt svår utgång och nu måste allt flyta, funka.
 
Mer än halva serien återstår och Hans Särkijärvi var ändå positiv i studion efter matchen och om han kan skapa mod i laget igen efter ännu en tung förlust så lover det ändå gott i eländet. DIF borde inte vara uträknat redan trots tre av förluster på fyra matcher.
 
Tisdag - Derby - Ödesmatch.
Djurgården-AIK
Det är ödesmatch för både AIK och Djurgården, där förloraren spelar hockeyallsvenskan nästa säsong.
 
Jag önskar man kunde släppa hoppet och sänka kraven och inte ha några förväntningar inför nedsläpp på tisdag men det går inte. Det kommer bli en nervig batalj att beskåda.
 
- - - - - - - - - - - - - - - -
 
NÄSTA FIGHT: AIK hemma på Hovet på tisdag, ladda om, gå tillbaka till grunderna och KROSSA GNAGET!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0