Upprop: Nu får det vara nog med allvarliga hot!

                                                                         
                                                                                             
Uppropet från några AIK-legender efter att Rikard Franzén och Daniel Rudslätt utsatts för personliga hot hemma vid bostaden med grishuvuden.

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Vi har ledsnat.

Några individer, fyllda av hat och förakt, ska inte få förstöra vår klubb. Hoten mot Daniel Rudslätt och Rikard Franzén är ytterligare ett bevis för att det är dags för de goda krafterna att ta över. Vi kan aldrig acceptera att enskilda personer som gömmer sig i mörkret ska få skända vårt AIK.

Att någon väljer att hota en familj med barn på fem, sju och tio år gamla innebär att alla som tror på den här klubben måste reagera.

 

Vi har många gånger fått uppleva magiska stunder med klubben. Det är en speciell känsla att få skrinna ut i den svartgula matchdräkten med världens vackraste emblem på bröstet. En ära. Vi vet också att lika underbart som det är i medgång kan pressen vara stor i motgång. Det är som det ska vara. Men det är långt ifrån personliga påhopp och direkta hot. Nu måste den stora majoriteten AIK:are sätta stopp.

 

Några av oss som skriver under på det här uppropet har följt laget på nära håll den gångna säsongen. De är många som slitit hårt både i och runt laget. Vi vet också att det är ett tufft läge som föreningen befinner sig i.

 

Daniel Rudslätt anslöt till klubben i sitt hjärta efter en utlandsejour i Tyskland. Efter det har han både på och utanför isen visat en otrolig lojalitet mot AIK. "Rudan" fick frågan om att bli sportchef i tufft läge. Truppen var i stort sett redan satt och det fanns inte ekonomi för någon större satsning. Ändå valde han att hjälpa klubben genom ett på förhand tufft år. Få förstår vad det innebär att vara sportchef i en SHL-klubb, än färre vad det innebär att vara i en klubb med minimala resurser mot konkurrenter som både har kommunstöd och lyckade arenaprojekt att ösa pengar från när laget på isen inte levererar. Sällan har man hört om en sportchef med ett så gott rykte i hockeykretsar som "Rudan". Respekterad av spelare, motståndare, journalister och agenter i en bransch där alla tänker på sig själva i första hand. Att vissa individer nu försöker tvinga bort en sådan person från klubben är inte bara skadligt för dagens AIK utan även framtidens.

 

 

Rikard Franzén fick frågan att bli tränare sent in på säsongen. Självklart insåg han att truppen var tunn och förutsättningarna svåra. Men "Frazze" – med över 21 år i klubben och som vi i AIK-tröjan sett uppoffrande slänga sig att täcka skott, ibland till och med med huvudet före - vek inte från frågan och det ansvar han kände. Han förstod att AIK behövde hans hjälp och ställde upp. Frazze är ingen som ger upp och trots små resurser och knackiga resultat stod han rakryggad i media och svarade uppriktigt och ärligt i sann AIK-anda. Både Rudan och Frazze har gjort allt som står i deras makt för att skapa sportsliga förutsättningar. Att skuldbelägga två av de som jobbat hårdast är inte bara befängt utan ren idioti. Vi förstår att alla har ett ansvar, men med den förståelsen måste det också finnas en acceptans för omständigheterna.

 

Om klubben över huvud taget ska överleva i framtiden kan vi inte acceptera den här typen av övergrepp på klubbmärket. Ska vi lyckas attrahera spelare, ledare och sponsorer måste hatet och hoten bort från vår arena. Vi tror fortfarande på AIK och vet att de goda krafterna till slut kommer vinna.

 

Vi har tillsammans gjort några matcher AIK-tröjan och älskar den här klubben. Det hög tid att vi alla tar sitt ansvar och säger ifrån. Det är vår klubb – vårt ansvar!

 

Underskrivet av Dick Tärnström, Mattias Norström, Daniel Bång, David Engblom och Mats Thelin

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

´

                                                                         

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0