Kvalserien 2014: Örebro vann på Hovet och är klart för SHL.

Säsongen 2013/2014
Kvalserien till Elitserien 2013/2014
Omgång 8
 
 
Grattis Örebro Hockey till SHL-platsen, helt välförtjänt.
 
 
Djurgårdens IF - Örebro Hockey  2 - 4
1-1, 0-2, 1-1
Skott: 31-23 (9-8, 15-11, 7-4)
Mål: Michael Holmqvist 2.
Publik: 8094 - Fullsatt!
 
Grattis Örebro! - men tufft för DIF att nå SHL däremot.
Det är bara att ställa sig upp och lyfta på hatten och gratulera Örebro till SHL-platsen igen. Det var inget snack om vilket lag som var bäst på banan i gårdagens match på Hovet. Ett fullsatt och förväntansfull arena som hoppades på mirakel att DIF kanske till och med skullle kunna lura gästerna på poäng och ta sig ett närmre steg SHL men icke. Denna kvällen var gästernas även om DIF fick en drömstart efter bara 16 sekunders spel men efter det var gästerna som tog över och så såg det ut resten av matchen. Örebro hade marginalerna med sig, kvitteringen var en typisk sådan när ett lag har det där lilla extra flytet och studsen. Ett slagskott som tar på en hoppande spelares benskydd och ändrar riktning och går in bakom en ställd Adam Reideborn.
 
Örebro var sedan lite bättre hela tiden och hade marginalerna på sin sida. De fick målen i viktiga lägen i matchen på något vis som gjorde det extra svårt för DIF. 1-3 med sex sekunder kvar av andra perioden var matchavgörande och psykologiskt. Örebro säkrade segern med sitt 1-4 tidigt i sista perioden och även om Djurgården försökte komma igen så närmre än 2-4 i slutminuten kom man inte.
 
Tuffast tänkbara läge: Två raka segrar krävs om SHL ska vara ett faktum nästa säsong
Från att DIF hade allt i egna händer går det nu över till ett krampaktigt utgångsläge med kniven på strupen och ännu en vinna eller försvinna-match. Djurgården MÅSTE ta tre poäng mot både Malmö och Västerås samtidigt som Rögle MÅSTE tappa poäng mot antingen avsågade Västerås eller AIK. Dessutom är Malmö däremellan också med i allra högsta grad mitt i racet. MIF tar emot oss nere i Malmö Arena på fredag och avslutar sedan borta mot redan klara Örebro. Djurgården möter ett avsågat Västerås på hemmaplan på måndag.
 
AIK då?
Jag räknar inte med AIK i ett slutrace om andraplatsen som ni kanske redan förstått. Gnaget spelar Hockeyallsvenskan nästa säsong.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 
 
Det var en "nyckelmatch" igår för DIF om man ville bli lite säkrare en SHLplats vid seger mot Örebro. Nu blir det istället en "vinna eller försvinna-match" till i Malmö. Där avgörs det helt och hållet vilka två lag som står inför stor chans till SHL inför sista omgången.
 
Med lite eftertanke
Om man ska vara efterklok och släppa fram lite tankar redan nu så får vi vara nöjda att vi nådde självaste kvalserien efter en mästerlig spurt i årets hockeyallsvenska med nio raka trepoängare som gav direktplatsen i kvalserien. Jag hade verkligen inte ens kunnat drömma om att vi skulle ta oss till kvalserien med 15 omgångar kvar. Då hoppades jag bara på att serien skulle ta slut
 
*************************************************************************************
NÄSTA FIGHT: Malmö Redhawks borta, Malmö Arena fredag 19.00
*************************************************************************************
 
 
Rögle med guldläget, Djurgården eller Malmö?
 
Åter på fredag.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0