Kvalserien 2014: Honk sköt hem segern i sudden - På måndag avgörs det!

Säsongen 2013/2014
Kvalserien till Elitserien 2013/2014
Omgång 9

Djurgårdsveteranen Michael "Honk" Holmqvist sköt det viktiga målet i sudden. Nu avgörs allt på måndag vilket lag som tar den andra SHL-platsen.

Malmö Redhawks - Djurgårdens IF  3 -  4 efter sudden death
1-0, 1-3, 1-0, 0-1
Skott: 29-19 (6-8 11-6 11-3 1-2)
Mål:DIF: Michael Holmqvist, Joakim Hagelin, Henrik Eriksson

Honken sköt DIF till viktig seger på övertid - Allt avgörs på måndag.
15.12 in i tredje perioden och fortfarande 2-3. Jag vankade fram och tillbaka nervös, det gick inte att sitta still. Fruktansvärt nervöst, det var så man mådde illa, sån otrolig spänning. Ett par minuter senare tog min fru telefonen och kollade ställningen, men jag såg direkt på ansiktsuttrycket att det inte var goda nyheter. Malmö hade kvitterat. Den känslan där gjorde ont, jag trodde att det var det, nu är chansen borta, Djurgården måste ju vinna det fanns liksom inget annat. Dessutom var det oavgjort i Ängelholm så en seger hade gett DIF en rejäl fördel inför avgörandet på måndag.

Då ska man veta ändå att Malmö pressade duktigt i sista perioden och jagade kvittering, DIF slarvade återigen och rensade inte ut pucken när så måste. Istället pucken framför en malmöspelare som slår in kvitteringen. DIF hade en tuff sista period och det höll sånär gå hela vägen, ett tajt defensivt spel och inga onödiga utflykter men tyvärr straffade det sig med ett par minuter kvar. Fruktansvärt tungt just då.

Men..
Minuter senare avgjorde ändå Michael Holmqvist och sköt hem två viktiga poäng till DIF samtidigt som Västerås sänkte Rögle på straffar. Tack för det. Insåg blixtsnabbt att det kommer bli en rejäl holmgång på måndag om vilket lag som kommer ta platsen upp i SHL.

En enda match kvar som avgör allt.
Hovet, måndag 19.00

- - - - - - - - -

Med massor av eftertanke innan måndagens avgörande så:
..kan det bli fyra derbyn mot AIK nästa säsong om man inte lyckas på måndag i kampen om en SHL-plats. Trots allt ska vi vara väldigt nöjda på nåt vis att vi fick vara med och uppleva spänningen under hela mars månad och en bit in här i april ändå. Det kan låta hur dumt som helst men jag och många fler trodde nog som sagt inte på att DIF skulle spela mer efter den 3 mars och den femtioandra omgången var spelad. Säsongen skulle då varit över och vi skulle surt sitta och deppa över säsongen men också i nästa sekund bara längta till september och den nya säsongen igen.

***** Michael Holmqvist - Lagets i särklass bästa spelare över hela säsongen, vilken spelare, vilken kämpe men framförallt vilken ledare han är för laget med sitt sätt att spela. Han leder laget med sin stil och har vuxit enormt de sista två säsongerna sen han kom hem till DIF igen.

NÄSTA FIGHT: Västerås IK hemma på Hovet på måndag, årets viktigaste match - säsongens sista match! Hovet ska gunga!