Målglatt när DIF tog första trepoängaren.

Säsongen 2013/2014
Hockeyallsvenskan
Omgång 2
 
 

 
Djurgårdens IF - IK Oskarshamn 7-2
3-0, 1-1, 3-1
Skott: 27-27 (12-7 7-8 8-12)
Mål: Marcus Sörensen 2, Mattias Guter, Nils Andersson, Joakim Eriksson, Markus Ljungh & Steve Saviano
Publik: 5031
 
Äntligen lite mål framåt, skön seger!
DIF besegrade IKO ganska komfortabelt när lagen drabbades samman på Hovets is ikväll. Till skillnad från senast så rivstartade DIF från första nedsläpp och efter sexton minuter in i första perioden hade man skaffat sig en klar tremålsledning. Den starten gav DIF lite mer lugn och ro i jobbet inför den andra perioden. OIK hade ju allt att vinna och 3-0 är aldrig en säker ledning så de jobbade sig sakta in i matchen men närmre än 3-1 innan DIF replikerade kom man aldrig. I sista perioden satte sedan Markus Ljungh femettan och då var OIK ett slaget lag. Matchen slutar 7-2 efter att DIFs Marcus Sörensen blivit tvåmålsskytt.
 
Det här var bara en seger av många som kommer krävas men ikväll var det skönt att se DIF få lite islossning framåt med tanke på hur svårt man hade det mot Troja senast. Viktig seger för fortsättningen för DIF men på träningen imorgon så är denna segern glömd och fokus ligger på Västeråsmatchen på fredag.
 
Jag tycker det är sjukt trist att Viasat inte har full täckning likt Cmore och kan visa alla matcher på fler kanaler i serien men man kan ju inte få allt i sveriges näst högsta serie. Men som sagt jag uppmanar till S24-bojkott, det är inte värt pengarna, vi kan bara hoppas att DIF får lite mer TV-tid hos Viasat snart.
 
Kvällens skalp förresten, Grattis Troja till en bragdseger nere i Lindab Arena det trodde jag faktiskt inte innan idag men där ser man. Inga matcher i årets hockeyallsvenska är lätta.

Kommentarer
Postat av: Iko

Laget förkortas IKO och inte OIK.
Grattis till vinsten IFD

2013-09-18 @ 21:57:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0