10 dagar kvar: Troja hemma på Hovet.

Det är rätt skönt att sätta sig framför datorskärmen på kvällskvisten, på med lurarna och med rätt sorts musik. Det är som om man tänker lite klarare på kvällen. Eller inte.
........I vilket fall så närmar sig premiären och vi är nere på siffran 10 - tio dagar tills allvaret drar igång. Hemma på Hovet tar DIF emot Troja/Ljungby i säsongens första seriematch.
 
Det är svårt att sia om hur det ska gå i år för mitt DIF Hockey men ändå det finns ett mål som är lika stort som ett SM-guld om vi spelat i högsta serien men som sagt det är dit vi siktar men om man ska vara realist så kommer det i år och för varje säsong så inte sker bli allt jobbigare och tuffare. Årets trupp är en trupp med nya och unga ansikten med mycket orutin, i år finns inte så många med så mycket rutin uppifrån förutom Joakim Eriksson, Timmy Pettersson, Mikael Holmqvist, Henrik Eriksson och nyförvärvet, virvelvinden Steve Saviano. Det är några namn men inte alls i den utsträckningen som vi hade i tappen av Bremberg-Ölvestad-Ottosson-Eklund-Eriksson. Backen Nils Andersson var med och ta upp Växjö i Elitserien så han har ju den erfarenheten men i övrigt är det ett lite valpligt lag. Alla som följt från start och sett DIF spela i European Trophy kan ju ha fått en del positiva vibbar och det skriver jag gärna under på men vi ska vara försiktiga med försäsong och förberedelse jämfört med när serie och poäng väl ska delas ut. (Senast det gick bra i European Trophy så vann vi hela turneringen och det året spelade vi SM-final mot HV71, året var 2010.)
 
 
Inför denna säsongen tror jag också att laget inte kommer kliva in och vara ängsliga från första nedsläpp, att vara rädda för att förlora  på samma sätt som förra säsongen, då var man ett slaget lag om man tappade en 1-0 ledning. Även om det stod 1-1 så spelade DIF som om de redan förlorat. Det lyste igenom över hela banan och det tog cirka 25 matcher in i serien av Allsvenskan innan DIF fick ordning på maskineriet. Vi vet alla hur det gick, vi missade den sista direktplatsen med två poäng eller något sådant och till slut en seger ifrån att nå Kvalserien via Play Off. Jag hoppas att man kommer spela med lite mindre press från start och kanske axla det ju längre säsongen går och beroende på tabellplacering. Om man bara kan få det att stämma spelmässigt tidigt och därifrån få gruppen starkare och dra åt samma håll så är ju chanserna större i år kanske att man kan ta sig till kvalserien. Målet eller kravet är ändå att vi ska ta oss till Play Off, väl där så kan mycket hända allt beroende på hur saker och ting kommer fungera.
 
Jag hoppas så innerligt på att DIF får en bra start direkt i år och hänger på i toppen men det kommer bli stentufft. Varje match är lika svår i Allsvenskan i år och DIF kommer vara ett jagat byte, men ett mer förberett i skallen än innan.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0