Hockeyallsvenskan: Tre riktigt viktiga och tunga poäng nere i Malmö

Skott: 32-17 (11-8, 4-6, 17-3)
Mål:DIF: Mattias Guter 2, Marcus Sörensen och Alexander Falk
Publik: 8170 personer i Malmö Arena.

Tre riktiga tunga poäng i Malmö!
DIF bärgade tre väldigt viktiga poäng nere i Malmö efter en superstart i första perioden. DIF gick ifrån till 0-3 på blott 70 sekunder och då hade vi bara spelat 5.49. Malmö reste sig dock ganska fort efter den smällen och när perioden var slut så skiljde bara ett mål. Matchen var jämn även om det var Malmö som skapade mest tryck. DIF försökta spela tajt och smart och lyckades med det. Malmö reducerade tidigt i den sista perioden och jagade ivigrigt en kvittering men utan att lyckas. Matchen avslutades ganska grinigt på grund av ett par tveksamma domslut som drabbade båda lagen. Men kanske värst Malmö då de ville ha en utvisning med sig men fick en själva i stället och i samband med det ett matchstraff. TV-bilderna visade en vansinnig Malmötränare i Björn Hellqvist som var allt annat än nöjd.

Djurgården tog tre tunga poäng på bortaplan och klev nu äntligen upp på direktplats till kvalserien lagom inför uppehållet. Serien drar igång om en vecka.