Polisärende efter hockeyslagsmål - NEJ TACK! NEJ TACK!

Då var vi där igen. Det är ett tag sedan sist som jag uttryckte min åsikt här på bloggen om att polis ska blanda sig i en händelse som händer i stridens hetta på isen.
 
NEJ TACK, till allt var polis och rättsväsende heter i idrotten så långt som det bara är möjligt, ni ska egentligen under inga omständigheter lägga eran petiga näsa i blöt i sporten. I detta fallet ishockey efter händelser i ett slagsmål där båda blir lite blodiga.
 
So what?
 
Det "problemet" har vi ju disciplinnämnder och hockeyliga och förbund till som klarar av det och lite till. Det är deras skyldighet.
 
Det var underbart att se ett blodigt slagsmål men en ren fight som det ändå var. Grabbar Nilson och Lundberg tog varandra i hand efteråt som de gentlemen de är i övrigt men när man är där ute på isen så gäller det att stå upp för sitt lag som båda gjorde. Inget mer konstigt med det, domarna visar ut dem på matchstraff och gör en bedömning, ärendet går vidare till disciplinnämnden och där får vi lita på dem helt enkelt.
 
Det finns ingen som helst anledning för privatpersoner elr "hockeyexperter" på läktarna att bedöma det som en misshandel så fort en spelare i deras favoritlag får på käften. Det tillhör spelets regler och det har vi domaren till att bedöma om det är ett brott eller inte. Blanda aldrig in rättsväsendet i det här bara för att sätta dit motståndarlaget i detta fallet eller för att ni tycker det var lite väl hårt.
 
Är man med i leken så får man tåla. Punkt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0