***********************************************************************************************

. . . . . VS . . . . .

LinTek Make Believes - Rydaholms SK
0-3, 0-2, 2-4
Skott: 48-29 (12-10, 16-9, 20-10)
Mål:RSK: Christopher Rohman 2, Jacob Johansson, Henrik Gustafsson, Anton Andersson, Tobias Lönnqvist, Philip Haglund, Daniel Herrlin & Martin Pettersson

Effektiv framåt - Jeppe säker bakåt!
Inför elva(!) tappra åskådare på läktaren i Stångebro Ishall i Linköping tog RSK en viktig men effektiv seger mot LinTek igårkväll.Matchen började i ett intensivt och rivigt tempo med mycket kamp. Det kändes som att det var viktigt för RSK att göra första målet. För jag tror att det hade blivit jobbigt annars men den oron och nervositeten släppte efter nio minuter. Chipset aka Jacob Johansson hittade då rätt och gav RSK en viktig ledning i matchen och på 96 magiska sekunder stod det 0-3 och LinTek tvingades till timeout. Coach MP gav laget strikta order om att lugna ner det och inte ivra bort sig utan spela säkert och noggrant ur egen zon. För efter timeouten var det LinTek som tutade och körde på men RSK höll emot till peridpausen. Fortsatta lugna order från tränarteamet men ett extra uppmanade för ett headsup, det var lite tjurigt och delades ut en och annan fulsmäll när inte domaren såg från hemmalaget i slutet på perioden.

RSK hade en bra ledning inför fortsättningen av matchen men en tremålsledning är aldrig en säker ledning. Det var fortsatt intensivt på isen och hemmalaget jagade reducering och kontakt men RSK gjorde det bra och spelade noggrant samtidigt som Jesper i målet gjorde en kanonmatch. RSK ökade på till både 0-4 och 0-5 och det gav lite lugn. Det tryckte ner hemmalaget än mer och hoppet om vändning för dem blev ännu längre och jobbigare. Men dock en period kvar.

I sista så börjar det inte som det var tänkt. Hemmalaget reducerar efter blott 36 sekunder och spräcker nollan. Genast kom funderingarna på hur det skulle gå det här för i den här serien kan ju vad som helst hända och RSK har haft svårt att hålla en ledning under säsongen men precis som i första och andra perioden så kommer gensvaret direkt då lillebrorsan smäcker in 1-6 och det punkterar matchen. Segern är klar men det är nästan hela perioden kvar ändå. Lintek fortsatte att köra på men RSK höll sig på rätt sida hela tiden och Jesper Svensson, matchens lirare såg till att bara släppa två puckar förbi sig samtidigt som lagkompisarna gjorde tre mål till framåt. Slutsignalen ljöd och tre poäng var i hamn medan 2-9 lyste illrött i RSK:s färger. I och med segern så befäster RSK sin serieledning med Löfstad och SIS tätt efter men då SIS slog just Löfstad igår så är det upplagt för en av de viktigaste matcherna på flera säsonger i Talavidshallen på torsdag om tio dagar. Då väntar Löfstad AIK i en ren och skär seriefinal och att alla ska till hallen då är ju en självklarhet!