Rond 5 - Säsongens sista derby: Snuten i fokus ikväll igen?

Elitserien 2011/2012
Omgång 46



Måtte BLÅ-GUL-RÖTT segra ikväll!!

Djurgårdens IF - AIK
Ericsson Globen 19.00

Kvällens huvudmatch 18.45 på



Polisen ser nog fram emot kvällen och laddar för nya gripanden och arresteringar...


Rond 5 - Vilket lag är bäst i stan?
Det är dags för det sista stockholmsderbyt mellan Djurgården och AIK. Det står 2-2 i matcher och det är ett avgörande derby lagen emellan i prestigen om vilket lag som är "bäst i stan". Visserligen så är det så oviktigt nu så det är inget att tala om. Det viktigaste ikväll är jakten på poäng för DIF. AIK sitter ganska bra till i tabellen och jag tror inte att det kommer bli några större förändringar i tabellen i avslutningen. DIF sitter verkligen i skiten som läget är nu med en trepoängsseger på de senaste ÅTTA matcherna. Jag tror också att om inte DIF vinner i någon av de två eller tre kommande matcherna så kommer det bli svårt att undvika kvalserien. Det finns inte utrymme för så här många förluster och poängtapp. Derbyn är alltid derbyn, placeringar spelar ingen som helst roll utan nu är det krig på isen, det finns inget annat än vinst. Man vill aldrig vika ner sig i ett derby så därför är det aldrig en vanlig match. DIF måste jobba ännu hårdare än innan men samtidigt var noggrann i allt man gör och spela enkelt och rakt. Poängen måste börja rulla in.

Generellt fel fokus inför derbyt ikväll tack vare stockholmspolisen..

Klackarnas strejk - "Ett stort tack till den provocerande poliskåren i Stockholm"

Det trista med kvällens derby innan det ens har börjat är att polisen i Stockholm efter händelserna i de senaste två derbyna har sett till att båda klackarna gått ut i strejk, i en ren protest mot övervåldet och provocerandet som de fört i Globen. Både Järnkaminerna och Black Army har slitit arslet av sig för att säkerheten ska vara så bra som det bara är möjligt när de går på hockeyderby i Globen, men ändå så tycker Polisen att det inte har funkat utan har ökat trycket och det har skapat stark irritation från klackarnas sida. Tyvärr är det mer än beklagligt att det ska vara så här i slutänden av serien när fansen behövs som mest. Visst jag håller med att klackarna måste sätta ner foten och inte behandlas som djur när man går på derby. Det håller jag med om men ikväll behövs alla järnkaminer, djurgårdsfamiljen på plats. Ska det bli vinst ikväll måste fansen vara där, sjunga och heja, elda på laget i sextio minuter. Så trist att det ska behöva bli så här. Polisen tycker inte de har gjort nåt fel men sanningen är att det är dom som är den felande länken i det här fallet. Skärpning...

Läget i lagen:
Djurgården
: Sjukdomar i laget gör att Andreas Holmqvist och Tim Eriksson missar matchen
AIK: Född 1993 är Niklas Lundström som vaktar kassen i AIK då fyra tunga namn saknas i Gnaget ikväll däribland båda målvakterna Viktor Fasth skadad, Markus Svensson sjuk saknas och dessutom är Dick Tärnström fortfarande sjuk och Christian Sandberg skadad ännu.


Övriga matcher:

Matchen visas 18.55
Luleå-Modo

Skellefteå-Frölunda
HV71-Timrå

Växjö-Linköping
Färjestad-Brynäs

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0