Nittonde förlusten inkasserades, mållöst, håglöst..

Elitserien 2011/2012
Omgång 45



Frölunda Indians - Djurgårdens IF
0-0, 2-0,
Skott: 26-28  (8-6, 13-4, 5-18)
Mål:Frölunda: Jari Tolsa, Mika Pyörölä.
Mål:DIF: Mattias Carlsson
Publik: 10062




Nittonde förlusten ett faktum.

Elfte plats - Kvalserieplats
, Linköping vann och gick förbi DIF i botten igen och om ni kom ihåg efter Brynäsmatchen så så skrev jag att man inte vinner nästa match så betyder segern mot Brynäs ingenting. Vad hände, jo det blev en ny förlust så även om DIF fick stopp på fallet hemma senast så trillade man nu utför stupet igen. Man får börja om på ny kula med ännu mindre tid och matcher på sig att vända det här negativa raset.

Som sagt ingen vidare omstart av Djurgården som inkasserade sin nittonde förlust för säsongen och den sjunde på de sista tio matcherna när man föll i Scandinavium på tisdagkvällen. Det är en sån brutal fakta som inte vill vända, spiralen går käpprätt neråt. DIF försöker men det är inte tillräckligt, det är krampaktigt och ser så håglöst ut många gånger. De chanser man skapar kan man räkna på en hand och då går det inte vinna några matcher så enkelt är det. Frölunda ägde första perioden där Gustaf Wesslau fick stå upp och se till att DIFs nolla var intakt. I andra fick Frölunda det viktiga första målet i spel fem mot fyra, ett rätt enkelt mål egentligen, lag som är inne i zonen får såna mål med sig, DIF är det inte och då går puckarna inte ens på mål. Efter det var DIF ett slaget lag på något vis. Igen. Det syntes direkt att man blev ängsliga och rädda för att förlora och därmed inte våga tro på sig själv. Mika Pyöröläs slalommål till 2-0 var vackert, det var riktig hockeygodis men det såg ut som Frölundaspelaren mot fem vitklädda pyloner. Bedrövligt. Gustaf Wesslau är ensam mot Frölunda på isen idag igen. Undrar jag om inte han kan bli svår att behålla vid en degradering, mardröm). Det syns ganska väl vad stressade man blir och ängsliga. Man får intrycket av att DIF är livrädda för att det ska rasa ännu mer och då är det svårt att prestera. DIF vill så innerligt tro på sig själva men man är så sårbara för små smällar och efter ett baklängesmål så slår det slint i skallarna på sina håll i laget.

Det finns ingen genväg tillbaka, det är den tuffaste tiden i Djurgårdens IFs historia sen degraderingen i början på 80-talet. Det enda positiva är väl att det är ny match på torsdag. Derby mot AIK, men det spelar ingen roll vad eller vilka, borta eller hemma, favorit eller bottenlag. DIF MÅSTE BÖRJA VINNA, tiden håller på att rinna ut.


Övriga resultat
AIK - HV71 2-3 efter straffar
Brynäs-Luleå 2-1 efter sudden
Växjö-Skellefteå 4-1
Linköping-Färjestad 1-0
Timrå-Modo 1-2 efter sudden

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0