Krönika: De fyra viktigaste matcherna i DIFs historia?

Fyra matcher kvar

De fyra viktigaste matcherna i klubbens historia eller i alla fall en sisådär 30 år. Det var direkt en sak som slog mig när jag kollade återstående matcherna efter segern i lördags. Djurgården har, om man vinner över Linköping imorgon ALLT i sina egna händer, för sanning är att om man vinner alla fyra, vilket vore ett mirakel och ett par resultat går rätt så kan DIF vara åttonde och sista slutspelslag efter slutsignalen om en vecka, tisdagkväll den sjätte mars.

Återstående matcher av årets säsong:

IMORGON 28 februari - SÄSONGENS ABSOLUT VIKTIGASTE MATCH FÖR DIF HOCKEY

. . . . VS . . . . .
Djurgården - Linköping
Hovet 19.00


. . . . . VS . . . . .
Torsdag 1 mars
Timrå-Djurgården
Eon Arena 19.00


. . . . . VS . . . . .
Lördag 3 mars
Djurgården - Modo
Hovet 16.00

. . . . . VS . . . . .
Tisdag 6 mars - SISTA OMGÅNGEN!
HV71 - Djurgården
Kinnarps Arena 19.00

Fast stopp och belägg här ett tag.


DIF kan också efter en förlust imorgon ställa in sig på Örebro, Leksand, Västerås och kanske Malmö eller nåt annat allsvenskt lag i en psykiskt krävande kvalserie. Det är svårt att säga hur det ska gå som sagt men hoppet är det sista som överger oss Djurgårdsälskare. Nyckelmatchen imorgon mot Linköping kommer bli en rejäl pers men eftersom läget varit så här de senaste tio-tolv matcherna som borde DIF anpassat sig till läget. Två raka segrar och fem poäng på de senaste två är skönt för stunden men inget är klart eller säkert än.

Klart är att DIF kan glömma slutspelet när Modo vann ikväll. Så det enda som gäller imorgon är att göra en bra match och se till att poängen hamnar rätt. Ett fullsatt kokande Hovet kommer sjunga sig hest för att DIF ska ta hem en vinst...

.....Vi börjar där.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0