Mål:Luleå: Elias Fälth 2.
Mål:DIF: Patrik Cehlin.

Det blir bara tyngre och tyngre huvuden i DIF...

Tjugoförsta förlusten - Inget stopp på eländet.

21 förluster har det blivit så här långt i årets Elitserie. Det blev återigen en förlust som såg ut som det brukar göra för Djurgården Hockey denna säsongen. Motståndarlaget kvitterar och tar ledningen och efter det är DIF ett slaget lag. Det spelar ingen roll hur många skott och chanser man får. Inga mål faller framåt och DIF har bara gjort ett mål på sju av de senaste åtta matcherna vilket är bedrövligt pinsamt. DIF spelar ändå skapligt i första perioden. Med tanke på att AIK slagit Linköping fanns chansen att kliva upp över strecket med och det började ju dessutom bra när en fri Patrik "Sillen" Cehlin sätter ledningsmålet i slutet på den första perioden. DIF agerade bra en bit in i andra perioden och hade koll på händelserna på isen. Luleå gick inte att känna igen alls på sin hemmais men då fick man chansen i powerplay och på några olyckliga sekunder gick DIFs ledning från 1-0 till 1-2. Där var matchen över, DIF föll ihop och tappade den lilla tro på vad man gjorde ute på isen. Luleå kunde enkelt bevaka sin ledning ända ut. DIF orkade inte ladda om och komma med en slutforcering.

Detta var DIFs 21:a förlust för säsongen. Det måste bli ett stopp och det redan imorgon mot Färjestad. I lördags föll man återigen trots att man hade chansen att gå förbi LHC så vill det sig inte, man börjar bra, leder matchen när hemmalaget inte kommer igång, slarvar bort matchen via en utvisning.