Måndagsfunderingar: DIFs problem fortsätter...

Efter Djurgårdens match mot Luleå i lördags så lämnar DIF återigen massa negativa vibbar. Ännu en onödig förlust, bara ett mål framåt och ännu en hemmaförlust. Djurgården har problem, stora problem och vi har bara kommit till den fjortonde omgången. Betyg så här långt är ett starkt underkänt inget snack om saken. Jag förstår inte vad som är fel, laget på pappret ser mycket bättre ut än spelet man har visat. Resultatmässigt så är det här nästan lika dåligt som säsongen 2005/2006 då DIF hade nio förluster på de fjorton första matcherna i Elitserien. DIF står på 7 förluster och det är pinsamt mest i serien i år hittills. Så det finns inte mycket positivt att  fram egentligen. Eller det är snarare svårt att hitta några nåt som är bra. Eller jo det finns två spelare som förtjänar att nämnas om man ska hitta något.

Forwarden Pontus Åberg - ynglingen, junioren men stjärnskott. Pontus är den enda spelaren som man kan prata gott om och som bara ger positiva vibbar. Frågan är väl om DIF måste sälja honom nu för att ha råd att spela hemmaderby strax innan jul. AIK var ju tvunget att sälja Videll för att ha råd att ha hand om derbyt den 14 november. Den nya lagen är vansinnig, det är en katastrof för framförallt stockholmslagen. Tänk om och gör rätt säger jag bara.

Målvakten Gustaf Wesslau - Han är anledningen till att DIF inte ligger dödssist. Wesslan har spelat upp sig ju längre serien går och han ska inte skyllas för baklängesmålen.
Sportchef Janne Järlefeldt och övrig stab har nog fullt upp med att försöka få igång ledare och spelare på rätt köl igen samtidigt som det måste in minst en forward med spetskompetens i laget.


- Fredrik Bremberg tränar med Djurgården! -
Jubel och en liten glädje infann sig inombords när jag läste rubriken på nätet men lika fort så satte man den glädjen i strupen när det stod stod att det var J18 och deras rutinerade och nyss pensionerade DIF-veteranen Nichlas Falk som tagit emot Linkan och låtit han vara med o träna med J18-laget. Sportchef Janne Järlefeldt hade inga invändningar och säger att man inte det minsta är intresserad av Fredrik Brembergs tjänster. Helt oförståeligt, Linkan skulle lyfta laget och de skulle böra göra mål igen, det skulle lossna framåt samtidigt som Linkan skulle vara med i skyttetoppen igen. Jag är fullständigt övertygad om det. Ge honom en chans, han behövs och han trivs bara i Djurgården, så har det alltid varit.

* I vilket fall måste det in minst en forward och det omgående. Fortsättningvis ska det bli intressant att följa laget utveckling fram till landslagsuppehållet. Ska det fortsätta gå neråt djupt i bottenträsket eller ska det börja gå på rätt håll?

** DIF har två matcher denna veckan: HV71 hemma på torsdag och Modo borta på lördag. Det måste bli minst tre poäng annars är det för dåligt.


*** Fortsättning följer...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0