Krönika: Tio omgångar spelade..

1. Frölunda Indians       22   +12

2. Skellefteå AIK             20   +7

3. Luleå Hockey              20    +3

4. HV71                         17    +10

5. Linköpings HC             17    +9

6. Brynäs IF                   16     +3

7. Växjö Lakers              15     +1

8. AIK IF                        15     +-0

9. Djurgårdens IF        14     -6

10. Modo Hockey            11      -6

11. Färjestads BK            8       -12

12. Timrå IK                   8       -13

 

 

Experterna brukar säga att man ska vänta tills tio omgångar är spelade för då har serien satt sig. Den brukar därefter visa hur Elitserien kommer formera sig framåt. Så tar vi en titt i dagens tabell efter tio matcher så ser vi att seriens bästa lag heter Frölunda, göteborgarna är ett helt nytt lag i år och spelar med stort självförtroende.
Staden har väntat på det här i ett par år efter att föreningen satsat dyra pengar på laget genom åren men helt utan framgång. Nu är Mats Ahdrian sparkad från klubben och det vädras ljusare vindar. Föreningen har ändå skulder och ekonomin är inte i balans men man har en tydlig strategi och plan hur man ska vända den ekonomiska biten. Framtiden ser ändå ljus ut för Frölunda som verkar gå mot en riktigt bra säsong.

Vad är det som händer i Karlstad då? Om vi vänder på det så har svenska mästarna Färjestad det tvärtom. En bra ekonomi och rejäl stomme att stå på men vad är det som händer på isen i år för Karlstadpöjka? Färjestad har efter 10 spelade matcher ännu inte vunnit en trepoängare! Det måste vara ett nytt lägsta rekord för klubben.
Färjestad har inte fått spelet att funka trots att man  i stort sett har samma guldlag som förra säsongen. Jag tror att FBK är drabbat av en farlig liten mättnadskänsla. Färjestad siktar alltid på förstaplatsen och guld, det är ju vida känt men i år är det nåt som inte verka stämma i klubben Tränare Niklas Czarnecki har inte många chanser kvar innan han tippas få lämna sitt jobb.

Nykomlingen Växjö värvade dyrt och satsade hårt inför elitseriedebuten och laget är efter första femtedelen med i racet och innehar en slutspelsplats. Överraskande minst sagt ändå, jag trodde Växjö skulle få det svårt i årets elitserie men än så länge håller de i och innehar den sjunde och nästsista slutspelsplatsen.

HV71 inledde serien med tre raka förluster och det börjades gnälla direkt runt om i stan mycket förståeligt eftersom klubben vann guld för två år så har kraven på laget, förväntningarna ifrån fansen definitivt inte minskat. Jönköping är en hockeystad tack vare HV och när det går dåligt så märks det av på stan. Alla blir berörda av hur det går. HV71 har klivit uppåt i tabellen sen seriestarten och står på stadiga ben i en väldigt jämn och
oviss serie.

Årets Elitserie är på väg att bli ännu mer oviss och otäckt jämn. Det märks redan nu i varje match att minsta poängtapp kan bli ödesdigert i slutänden när femtiofem omgångar är spelade. Innan säsongen var Timrå och Modo bottentippade och efter tio matcher så ligger de båda lagen i botten av serien, så långt rätt tippat.

För egen del så är mitt lag Djurgården en besvikelse, efter två omgångar var man tvåa i serien, men efter det så har allt gått i baklås och det är inte mycket som stämmer för mesta mästarna.

Skellefteå föll tungt i SM-finalen förra säsongen och tappade även sina bästa spelare till NHL. Men ändå är norrlänningarna med i toppen och slåss och där kommer de hålla till under resten av säsongen tror jag.

Luleå som spelade väldigt tråkigt och defensivt spelar likadant denna säsongen, två 1-0-segrar skvallrar tydligt om det. Visst det är effektivt men så fruktansvärt att titta på. Tråkhockey!.

Viktor Fasth har visat att han kan ta AIK långt i årets Elitserie, dessutom är laget bättre i år efter att sportchef Anders Gozzi värvat tyngre och bättre spelare inför årets säsong.

Linköping har siktat på toppen några säsonger i rad utan att riktigt nå dit. LHC ser starkt ut i år också och frågan är hur långt det kan räcka. Laget är med i toppen och ändå har inte deras stjärntjecker anlänt: Hlavac och Hlinka. Jag tror att LHC kan gå långt i år.

Klassiska Brynäs har harvat i bottenträsket av Elitserien i många år, man har genomgått en generationsväxling som nu börjar ge frukt. Jag tycker Brynäs alltid ska vara ett topplag, det blir lite roligare på nåt vis. har nåt stort på gång och i år är en av de bättre säsongsstarterna på länge. Järnkrok, Silfverberg och Larsson leder laget. Det kan bli ett intressant slutspel om laget väl tar sig dit. Serien är ändå oviss även om den satt sig lite så här inledningsvis.


Kommentarer
Postat av: BTM

Ne Lakers är 7a, AIK är 8a!

2011-10-12 @ 21:18:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0