Slarvig skiförlust i Skellefteå för Djurgården. En period räcker inte.

Skott: 29-27 (7-12, 13-8, 9-8)
Mål:SAIK: Pierre-Eduard Bellemare, Lee Goren 2, Johan Forsberg.
Mål:DIF: Jonas Almtorp, Philip Holm.

Djurgården slarvar och ger bort tre poäng idag.
Det blev en ännu en förlust i Kraft Arena. Det är en onödig förlust, DIF bjuder bort matchen i andra perioden när man leder med 0-1. SAIK får ett lite turligt kvitteringsmål i spel fem mot tre och sen är DIF inte vakna när Lee Goren får trycka in 2-1. DIF replikerar visserligen genom Philip Holms 2-2 men ändå känns det som att momentum ligger hos hemmalaget. Johan Forsbergs 3-2 blir matchavgörande även om det faller ett mål till i tom kasse som så många gånger förr när man plockat ut målvakten.

Förlusten känns så onödig, DIF har matchen men kan inte hålla i och framförallt inte göra mål framåt när man får chansen. Trist att se att försvarsspelet fortfarande inte funkar vilket gör att man förlorar ännu en match.

- - - - - - - - -

Ny bortamatch mot serieledande Frölunda på lördag. Det gäller att glömma och ladda om, för fighten på lördag lär inte bli lättare.

Övriga matcher

AIK-HV71 7-8 efter straffar

Osannolik vänding av HV71. 7-2 till 7-7 på 4.50
Elitseriens mest spektakulära match hittills. AIK leder leder med 6-2 efter två perioder och har matchen klar tror alla. Som om inte det var nog så gör man 7-2 efter 1.27 direkt i sista perioden. Jag tror nog att 99% av alla som följde matchen tänkte att det här är klart. Vad som händer sen är hockeyhistoriskt, HV71 står för en av de mäktigaste vändningarna på bra länge. HV reducerar till 7-3 efter 4.50. Efter det är AIK ett nervöst och osäkert. HV tar över matchen och går för segern. Sanning är också att HV ligger närmre ett segermål i slutet när AIK som är livrädda för att gå bort sig. Matchen går till sudden där HV är snubblande nära att göra ett segermål. Istället kommer segern på straffar efter att Jukka Vuotilainen satt den avgörande straffen och Andreas Andersson räddat AIKs straff.

Markus Svenssons målsnitt:
7.76

AIKs målvakt Markus Svensson kommer inte sova gott inatt.
Visst man ska inte skylla på Markus Svensson i AIK-målet men han läckte. Han släppte alldeles för enkla puckar och kunde inte stå emot när laget AIK föll ihop heller. Det är ingen bra signal tänker jag om Viktor Fasth går sönder. Markus Svensson visar inte att han har psyket eller skillsen att spika igen om det skulle knipa. Inte på de två matcher han har stått ännu. Hårda ord men Svensson läcker som ett såll. I klass med Björn Bjurling som gjorde nåt liknande i ett slutspel mot Frölunda för några år sedan. AIK måste jobba med Svensson både psykiskt och spelmässigt omgående. De måste spela honom igen så fort som möjligt, så han kan spela över denna matchen och sina två matcher som han inte har imponerat i. Skulle Viktor Fasth gå sönder är AIK ett slaget lag om de ska lita på Svensson som backup.
.....Jag har inte sett nåt liknande sen Tre Kronor vände mot Finland i VM 2003 från 1-5 till 6-5

Timrå - Modo 2-5
Frölunda-Färjestad 2-3 efter sudden death.
Luleå-Linköping 3-2