Skön seger när DIF käkade Popcorn på Hovet

#19. Jimmie Ölvestad - åter oerhört värdefull och viktig för DIF när man slog Växjö!

Mål:DIF: Jimmie Ölvestad 2, Mika Zibanejad & Pontus Åberg
Mål:VLH: Tomi Kallio, Per Hållberg.
Publik: 6900 personer

Skön seger när PopcornLakers besegrades

Ni kallar er för VLH, ni är nyfrälsta, köper allt ni ser och ni har inga egna talanger..så går en ramsa som Trojafansen brukade skanderat vid seger mot Popcornlaget Växjö Lakers. Den ramsan känns relevant nu när vi återigen har besegrat Växjö, ur DIF-vinkel sett istället för de rödvita Troja där ramsan kommer ifrån. Apropå det där med egna talanger så är det väl inget jättevanligt förekommande i årets Växjö-trupp men det handlar ju om att klara sig kvar för deras del. Så därav alla dyra importer med Tomi Kallio i spetsen. Just nämnde Kallio försökte bana väg och visa åt vilket håll hans lag skulle spela idag när han gjorde matchens första mål. Men det tog det stopp, Hemmalaget Djurgården vaknade till liv i slutet på perioden och när man kom ut i andra så högg man direkt när Lakers slarvade. Ett par rejäla missar senare så var DIF i ledning och det med två mål. Zibanejad, Ölvestad och Åberg såg till att vända på matchen på rätt köl. En ledning som DIF aldrig släppte för i sista perioden var det bra koll från DIFs sida trots Per Hållbergs rökare till 3-2.

Sammanfattningsvis tycker jag Djurgården vinner åter (äntligen) rättvist idag, man spelar bättre och bättre trots den bleka starten och underläge efter första perioden. Långa stunder nu jämfört med innan så tycker jag fler DIF-spelare speglar energi och spelglädje igen men framförallt visar de mera självförtroende och tro på sig själva. Jag ska ändå direkt säga att det är långt ifrån bra och att man kan vara lugn som DIF-supporter. DIF ligger fortfarande utanför slutspel i denna jobbigt jämna elitserie och varje match har slutspelskänsla. Halva serien är spelad efter fighten hemma mot Modo på tisdag. Den matchen är ännu mer sexpoängsmatch än den mot Växjö på platsen under DIF, idag. DIF har en bra formkurva men det kräver oerhört hårt jobb för att den ska bevaras. Dessutom är det en tuff vecka, Modo hemma tisdag, HV71 borta på torsdag och Luleå borta lördag.