Äntligen Djurgården! Stabil insats när man nollade Timrå!

Elitserien 2011/2012
Omgång 19
Segerjubel på Hovet när Djurgården tog tre viktiga poäng!

Djurgårdens IF - Timrå IK 3-0
2-0, 0-0, 1-0
Skott: 22-16 (7-4 , 11-8 , 4-4)
Mål:DIF: Andreas Holmqvist, Marcus Nilson och Mika Zibanejad
Publik: 6940 personer - som skapade en magisk stämning på Hovet!

Äntligen hemmaseger på Hovet!
Det var en fröjd att se Djurgården idag och det blev en skön seger. Äntligen en hemmaseger med dessutom, laget bjuder tillbaka till sin underbara publik idag. Matchen startade lite försiktigt men det dröjde inte länge innan DIF tog tag i taktpinnen och efter 1-0 känns det som DIF tuggar på och Timrå har väldigt svårt att få till någonting.
DIF hade snackat igenom sitt försvarsspel i veckan och tränat hårt för att spela enklare. Det syntes för idag kom man ur egen zon väldigt enkelt och kunde lägga fokus på anfallsspelet. DIF spelade med mycket mer energi och fart som man ska och då fungerar det spel man ska spela. Även om motståndet var seriens sämsta vilket kanske säger en del så spelade Djurgården riktigt bra idag och såg pigga ut hela matchen.

Jag tyckte att DIF hade stort övertag redan efter 1-0 och när man gick in med 2-0 i ryggen så kändes det som att det skulle gå vägen. Mika Zibanejads 3-0 i andra kändes som spiken i kistan även om allt kan hända i hockey och att det var en period kvar. Dessutom gick DIF för att göra ett fjärde för att definitivt stänga matchen i tredje och det var nog det som stoppade Timrås lilla chans till att komma tillbaka. Jag tycker DIF var det hetare laget under hela matchen och det var mer nära ett ett hemmamål än att Timrå skulle reducerat. Om DIF har ett sargat självförtroende så har nog Timrå inget. Ända gången de kom upp i banan var i tredje perioden när man satsade allt framåt och spelade desperat för att göra ett mål och få kontakt. Det är väl bara en tidsfråga innan tränare Perra Johnsson får gå. Förre Djurgårdsmålvakten Stefan Ridderwall hade ingen rolig afton i sin återkomst till Hovet i fel tröja.

- Det är ju egentligen synd att det är uppehåll nu, om det vänt för DIF efter dagens match.

Bäst i DIF idag:
***
Jimmie Ölvestad - Jobbade stenhårt och banade väg för offensiven idag
** Mika Zibanejad - Snabb och giftig framåt och målskytt
* Gustaf Wesslau - Höll nollan och spelade säkertEn av planens bästa - #41. Gustaf Wesslau fick äntligen hålla nollan -

Övriga matcher:
HV71-Brynäs 3-4
HV71s segersvit på åtta matcher därmed bruten. Brynäs spelade smartare och tog vara på HVs slarviga misstag under matchen. HV var inte på tå utan såg lite loja ut. Det går inte mot ett Brynäs som är bättre än på många år.

Skellefteå-Växjö 3-2 efter straffar
SAIK tar två poäng, Växjö vänder hem till Småland med en pinne. Intressant dessutom att Mike Iggulden missade straff, hans första miss?

Färjestad-Modo 3-1
Det går fortsatt tungt för Modo i botten trots ledning 0-1 i Karlstad kunde FBK vända och vinna och ta tre viktiga poäng.


18.30-matcher som pågår
Frölunda-Linköping 1-2 efter två perioder  -pågår-(Skärmdump: Canal+)

Fick Sebastian Karlsson hjärnsläpp när han knockade Magnus Kahnberg?
Tyvärr har vi fått se ännu en av de fula tacklingarna mot huvudet. LHC:s Sebastian Karlsson sätter in en ful armbåge i full fart från den blinda sidan på Frölundas Magnus Kahnberg. Kahnberg stöp som en fura rätt i isen med ansiktet neråt och det tog väldigt illa. Kan någon hockeyexpert eller annan förklara varför man som spelare åker och sänker en annan spelare på det sättet, man vet ju i bakhuvudet någonstans ganska väl att man kommer bli utvisad och kanske t.o.m få lämna  matchen. Karlsson fick lämna med all rätt och borde nu har en lång avstängning att vänta om nu lotterinämnden kan döma och ge en regelrätt avstängning. Man kan ju bara hoppas annars tycker jag kan lägga ner eländet och låta t.ex domarna bestämma straffet istället.

Matchen då? Linköping tog en viktig bortatriumf och vann med 2-1. LHC bröt därmed sin negativa bortatrend.

Luleå-AIK 2-0
Tråkigt, Luleå spelar seriens tråkigaste hockey men dock effektiv så klart. Men ack vad det är tråkigt tråkigt att se på. Måtte inte norrlänningarna gå långt i årets slutspel. Urtrist.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0