Ännu en sur förlust... - Grattis Brynäs till serieledningen

Elitserien 2011/2012
Omgång 25



Ännu en irriterande Modoseger på Hovet...

Djurgårdens IF - Modo Hockey 3-5
0-3, 0-1, 3-0
Skott: 32-19 (10-7, 12-8, 10-4)
Mål:DIF: Jimmie Ölvestad 2, Mathias Tjärnqvist & Kristofer Ottoson.
Mål:Modo: Per-Åge Skröder 2, Niklas Sundström, Rob Schremp & Björn Svensson.
Publik: 7346 personer på Hovet.

Tung och sur förlust på Hovet...
Det blev ju inte som jag hoppats på. Var iväg på en trevlig personalfest med jobbet men när vi anlände till feststället, som visade matchen på tv så klart så gjorde Modo 0-3. Ridå och godnatt. Wesslau byttes ut och Tim Sandberg kom in. Tim höll igen perioden ut och DIF fick gå in och slicka såren i paus. Andra perioden började då inte bättre än att Modo gick upp och kontrade in 0-4 via Per-Åge Skröders enkla mål då han helt ren framför Sandberg lyfte in 0-4. Matchen var i praktiken avgjord men man ska ju inte lägga ner förrän matchen är slut. DIF jobbade sig mer och mer in i matchen och innan andra var slut så stod det 2-4 och djurgårdsspelarna hade hopp inför sista. Än mer spännande då när Jimmie Ölvestad reducerade ytterligare till 3-4 med fjorton minuter kvar. Men den katastrofala inledningen med tre snabba mål i baken fäller återigen DIF, dessutom på hemmaplan och dyrbara poäng flög sin kos.

Modo var äckligt effektiva i första perioden vilket fällde avgörandet ikväll. DIF gjorde ett tappert försök att komma in i matchen men när Modo gjorde 0-4 enkelt i andra så gav det en tung uppförsbacke. DIF jobbade ikapp till 3-4 men sen ville det sig inte mer. Uttagna Sandberg resulterade i ett mål i baken när man satsade för kvittering, som så många gånger förr.

Det är trist, riktigt surt att DIF inte tar chansen att hänga på i racet, för det ska sägas att det ges inte så många chanser till i årets elitserie innan det är för sent. Då är man fast i botten, skiftandes mellan ingemansland och den fruktansvärda kvalserien. Visserligen så är serien än mer jämn än någonsin men sanningen, och det stora allvaret säger att DIF Hockey har inte råd med fler såna här taskiga förluster. Jag menar, snacka slutspel nu är helt uteslutet. Vinn två tre eller kanske fyra raka matcher och ett kliv i tabellen så kanske man kan sluta oroa sig delvis för ingemansland eller kvalserie. Det som händer nu är oerhört jobbigt att följa vid sidan av som supporter. Jag hoppas på en längre vändning, ett positivit tecken på förändring men när det väl är dags så går det käpprätt åt fel håll.

25 matcher - 8 segrar, starkt underkänt!

När ska det vända???

Dessutom är det HV71 borta på torsdag...

Övriga matcher

Växjö - AIK 1-0 efter straffar

Luleå-Timrå 1-2
efter straffar

Brynäs-HV71 4-2: Grattis Brynäs
nya serieledare, det känns ändå kul att klassiska Brynäs är tillbaka på riktigt allvar. Där hör de hemma så får ni säga vad ni vill. Grattis BIF!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0