Krönika: 116 dagar kvar...

Det är idag måndag igen, en ganska okej dag för att vara just måndag, första dagen på veckan. Men i alla fall det är 116 dagar till DIF skrinnar in för seriepremiär här i Bibelbyn, eller Sveriges Jerusalem.

Men väl där så ska mycket vara löst, för just nu är DIFs lag inte komplett och många frågetecken finns, både för laget men också riktning och förbättringar/förändringar inför kommande säsong.


- - - Kvartsfinalspöket eller iallafall pinsamma kvartsfinaldebacle får ej upprepas.


Den stora frågan
efter förra säsongens misslyckande med en pinsam kvartsfinalförlust (igen) så är ju frågan hur DIF agerar, analyserar och inser vad de måste köpa in för att komma upp på vinnarspåret igen...

.....Victor Bartley in!.....och..ut!...
Amerikanska backen Victor Bartley signade med DIF för ett par månader sen är nu redan förlorad och det utan att han ens vart i Stockholm och i klubben. Bartley är klar för Nashville predators och spelar till 99.9% INTE i Djurgården i vinter. DIF hade ändå en reservplan vad det verkar som för direkt efter beskedet så snackas det om att man vill värva succébacken från finalsäsongen: Kyle Klubertanz. Men där fick DIF nobben, Kyle vill spela AHL ett år till trots att han inte ens är nära att få spela i Montreal
Första verkade det som de ville ha både han och Bartley men det gick inte, så Klubertanz var en reserv. Ändå ska det in en back till, alltså två. Förstår inte tänket där riktigt.?




- - - - Ingen Klubertanz i DIF- -------

* En grej jag inte blir klok på heller är - Nils Ekman, han kommer ju inte spela hockey än på några år om ens alls!?, efter sin stroke. Det är ju fakta men ändå så står han kvar som spelare inför kommande säsong. Med tröjnummer och allt, visserligen har han ju kontrakt men han kommer ju inte spela för det känns ju helt orealistiskt. Han måste ju ersättas och det hoppas jag man gör med att värva en helt ny forward i samma klass som Nisse.

* * Ersättare för Daniel Widing och Mika Hannula. En av dem verkar bara bli ersatt men Hannula då? Han var ju mycket bättre än Widing och presterade mer tycker jag. Varför inte jobba för att han ska stanna. Widing ville bara tjäna feta pengar precis som tidningarna skrev. DIF erbjöd fett och Widing tog hela munnen full utan att ge oss fans ett skit tillbaka. Widing gjorde en av sina sämsta säsonger poängmässigt men kostade desto mer än det smakade.

* * * Spelsystemet ? ?
Tränarstaben har att jobba med säger jag bara. DIFs sätt att spela hockey igen, förra säsongen var altt annat än bra i flertalet matcher, man hade svårt att göra mål, skapade inga chanser och släppte in åt skogen för mycket mål. Succéspelet från finalsäsongen var som bortblåst och DIF var totalt sönderläst.

DIF sparkar Johan Garpenlöv via telefon dessutom, det känns ju oerhört seriöst. Ungefär som att göra slut via telefon ju. - av ekonomiska skäl också.

Jag vet inte vad man ska tro eller hoppas på inför hösten när det gäller DIFs lag och status, då laget ännu inte klart men jag bara hoppas innerligen verkligen att sportchef Janne "Järlan" Järlefeldt får ihop det här och att han verkligen vet vad han gör. Nästa säsong måste målet vara att ta sig till slutspel och där undvika ännu ett av dessa mer än tråkiga och pinsamma kvartsfinalförluster. DIF är väldigt känt för att åka ut i kvarten på senare år. Inte ens godkänt tycker jag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0