Kvartsfinal #5: Luleå och Färjestad mot semifinal??!

*******************

Slutspelet 2011

*******************

Kvartsfinal #4
Luleå-Djurgården 3-1

******************
*



Luleå Hockey - Djurgårdens IF
Coop Arena 19.00


Luleå har matchboll - Orkar DIF trycket i Coop Arena?
Dags för den femte matchen i denna kvartsfinal mellan Luleå och Djurgården. Luleå har en rätt säker matchboll ikväll. Det är deras Björngap och hemmais. DIF har inte kammat så mycket som ett nickel här i år. Det talar för en hemmavinst. Visserligen så var DIF med på allvar hemma senast. Men i övrigt har Luleå vart lite säkrare, lite lugnare och framförallt haft marginalerna på sin sida. För DIF är det bara vinst som gäller, en skitjobbig sits men man måste försöka se det på den positiva sidan. DIF lyckades manövrera Luleå bättre på Hovet senast men ikväll på bortais lär det bli mycket svårt tror jag. DIF har inte råd med en enda utvisning, man måste sluta ta skitutvisningar som Boumedienne och Fimpen tagit hittills. DIF måste vara riktigt på tå ikväll om man ska ha någon chans. Det blir en väldigt tuff uppgift för DIF ikväll att bibehålla samma spel som senast. Luleå var inte alls på tå senast och lär komma ut och bryta ner DIF sakta men säkert ikväll.

En fundering inför kvällens match för DIF: hockeymirakel, hockeygud, är det ord som existerar?

Läget i lagen:
Luleå: Backen Elias Fälth saknas. Anders Nilsson vaktar kassen och Luleå mönstrar samma lag som senast.
Djurgården: Marcus Krüger sjuk & Nils Ekman långtidsjuk spelar inte säsongens sista match i ikväll.
---------------------------------------------------------------------------------------------

Övriga matcher
Skellefteå-Linköping
Detta är den jämnaste kvartsfinalserien. Jag tror att den kan gå till 7 matcher. Frågan är idag vilket lag som tar chansen. SAIK har övertaget med hjälp av hemmaplan men LHC har kvitterat två gånger med trettio sekunder kvar och tagit matchen till två sudden där det blivit en vinst och en förlust.

Färjestad-Brynäs

Färjestad blir klart för semifinal precis som jag tror att Luleå bemästrar DIF igen på sin hemmais. Brynäs hade sin chans senast då jag trodde att BIF skulle kvittera denna serien. FBK stack upp och avgjorde och därmed kommer de att ta chansen i LLA ikväll.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0