Krönika: Inget lag vågade välja Djurgården!

Vilken avslutning på tidernas jämnaste elitserie!
Vilken avslutande lördag det blev i sista omgången av Elitserien. Vi satt bänkade och föjde Luleå-Frölunda och matchen på Hovet mellan AIK-Modo. Frölunda tog tidigt ledningen samtidigt som Modo tog kommandot på Hovet mot ett nervöst AIK. Men AIK vände och kunde till slut vinna på ett kokande Hovet. Stackars Frölunda som gör allt rätt i årets sista match på bortais mot Luleå. Det såg ljust ut ett par gånger när Modo ledde 0-1 och hade 2-2. Ett Modomål då så hade göteborgarna spelat kvartsfinal idag förmodligen mot HV71. AIK kunde vända matchen och vinna en nervös och pirrig match på Hovet och ta sig till slutspel. Det var det inte många som tippat innan säsongen kan jag säga. Väldigt roligt tycker jag, och välbehövligt för hockeysverige. Oavsett vad ni tycker så säger jag att stockhomslagen är ett måste, de skapar lite stämning och rubriker var de än kommer runt om i landet och sätter färg på elithockeyn. Sen är det ju ett tyvärr att en liten klick alltid ska förstöra för föreningen och laget och svärta ner med många svarta och tråkiga rubriker.

Men det var inte bara dramtik för lagen kring strecken. Frågan var också vilka som skulle ta hem seriesegern och en miljon kronor till sin förening. Skellefteå, Färjestad eller HV71. Alltså t r e lag som alla hade chansen att vinna serien och få den där viktiga hemmafördelen genom slutspelet. Resultaten svängde litegrand under matchernas gång men till slut när matcherna väl var slut så stod det klart att HV71 vunnit med hjälp av ett mål i tom kasse?! när SSK satsade allt för att vinna mot HV vid ställningen 1-1. SAIK fick inte ordning på LHC och lyckades inte vinna på ordinarie tid, seger i sudden hjälpte inte. Färjestad tog en komfortabel seger hemma mot sin kvartsfinalmotståndare Brynäs men det hjälpte ju inte heller. HV71 vinner före FBK och SAIK i toppen. Luleå blev fyra trots förlust i sista matchen.




SM-Slutspelet 2011 - Kvartsfinaler

V S

HV71-AIK
Nyckelspelare: HV71: Martin Thörnberg, AIK: Viktor Fasth
HV71 valde efter tabellen hette det. Självklart att laget som vinner serien tar laget som tog sist apaltsen. Men jag trodde HV skulle välja Djurgården faktiskt. För att HV har haft bättre statistik mot DIF och att DIF inte haft nån chans i Kinnarps Arena i år. Nu tog man Solnalaget och det kommer nog bli en enkel resa. 4-1 i matcher, HV är tyngre bättre och vassare, AIK har Viktor Fasth, sen har man Viktor Fasth och sen är Viktor Fasth bra. Därefter är det möjligtvis ett kollektiv. Det säger sig själv. Det håller inte mot seriens kanske bästa lag.

Noterbart inför kvartsfinal 1: HV startar med Andreas Andersson i målet i kvällens första kvartsfinal. HV är ganska säkra på att man kommer vinna.

Tips: 4-1 i matcher

---------------------------------------------------------------------------

V S 

Färjestad-Brynäs
Nyckelspelare: Färjestad: Dick Axelsson, Brynäs: Calle Järnkrok
FBK vågade inte heller välja Djurgården utan valde Brynäs. FBK har bra koll på Gävlelaget och det känns som på förhand att Brynäs inte kommer kunna välta FBK heller. Brynäs vinner max två matcher mot FBK. lagkaptenen Andreas Dackell bröt handen i sista matchen och missar resten av säsongen. Tungt avbräck för Gävlelaget som är hårt drabbat av skador så här lagom till slutspelet. Så därför tror jag att Brynäs får mycket svårt mot FBK. Det motiverar jag med att Färjestad alltid är svårslagna i slutspelet när det gäller som mest. Förra säsongen var ett undantag då FBK rök i kvartsfinalen så jag räknar med ett hungrigt FBK som vill visa Karlstad och Hockeysverige att man åter ska slåss om guldet i år.

Tips: 4-2 i matcher

---------------------------------------------------------------------------

V S  

Skellefteå-Linköping
Nyckelspelare: SAIK: Joakim Lindström, LHC: Fredrik Norrena

Skellefteå valde helt överraskande Linköping i kvarten. Det bekräftade som en tidningskrönikör skrev för nån vecka sedan. Inget av topplagen kommer våga välja Djurgården. Det stämde ju för SAIK tog LHC istället för DIF då både HV och FBK valt annat motstånd. Jag tror att SAIK slagit sig själva på foten nu. SAIK riskerar att åka ut i kvarten redan för LHC är ett svårslaget lag. Jag ser nog LHC som en outsider nu inför avgörandet. I och med att de inte vart med i favoritdiskussion om vilka som ska ta guldet utan det har bara handlat om SAIK, HV71 och FBK.
SAIK kommer få bekänna färg i denna kvarten när man valde LHC. Det tror jag kan passa LHC perfekt.

Tips: 3-4 i matcher
---------------------------------------------------------------------------

VS 

Luleå-Djurgården

Nyckelspelare: Luleå: Pär Ahlbrandt Djurgården: Mark Owuya

Tips: Vågar inte.

Svårtippat. Sen att mitt DIF ska tippas blir det extra jobbigt och svårt. DIF har haft en konstig säsong som en berg och dalbana. Svårt att säga hur det kommer gå. Motståndaren Luleå har väl faktiskt varit seriens överraskning med tanke på att de hållt sig med i toppfyra under större delen av säsongen. Med ett lag som är till hälften allsvenska spelare som plockats av tränare Rönnqvist från Almtuna. Luleå har ändå hållt en högre lägsta nivå och laget innehåller flera intressant spelare som gör sin första säsong i Elitserien. DIF däremot har ett bra lag på pappret men har inte fått ihop det riktigt och laget har stundtals gått väldigt knackigt. Så det är extra svårt att säga hur denna kvart ska sluta. Luleå har ju hemmafördel med fyra hemmamatcher om serien går till sju fighter. För DIFs del är målvaktsspelet det största orosmomentet. Det måste fungera nu annars blir slutspelet kort i år för DIF dessvärre. Jag tror att bortaspelet kan vara en nyckelgrej som kommer avgöra denna kamp mellan Luleå och DIF.

Ska man gå efter statistik och odds så går Luleå vidare..



Kommentarer
Postat av: Sjölla

HEY !!! va då enkel resa för hv ? alla tippade AIK dyngsist innan sässen, nu e vi i kvarten å alla säger 4-0 i fighter till hv.....jag säger 4-2 till gnaget !!!!

2011-03-07 @ 12:12:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0