Timrådebutanten Linus Werneman kvitterar på Hovet!

Djurgårdens IF - Timrå IK 2-3 efter sudden
Mål:DIF: Kristofer Ottosson & Daniel Widing.
Mål:TIK: Linus Werneman 2 & Sebastian Erixon
Publik: 8094 personer - FULLSATT!

Riktigt dålig insats återigen av DIF

Det var uppdukat för fest på Hovet i eftermiddag och fullsatt knökafullt på läktarna.

Mäktigaste hockeytifot som någonsin skådats i svensk hockey presenterades och det var hur läckert som helst. Järnkaminerna hade den största klacken som sjöng hela matchen igenom. Detta borde ju har satt fart på DIF denna eftermiddag men icke. Visserligen saknade man sex forwards så anfallsspelet hade mer att önska. DIF började bäst men precis som i matcherna mot Färjestad och HV71 så tappade man övertaget man skaffat sig. Timrå kunde sega och knega hem segern i sudden till slut. Jag tycker DIF får skylla sig själva när man inte tar tag i matchen när man har en tvåmålsledning. En pinne blev det men det var knappt värdigt blåränderna idag.

Förutsättningarna kring matchen var strålande men på isen blev det ingen vidare feststämning. Första perioden var seg och inget av lagen ville ta tag i matchen. Det skulle till en utvisning för att första målet skulle komma. Jubilaren Kristofer Ottosson styr in ett enklare skott från Mackan Nilson och det är ledning för DIF. Bara sekunder senare så får Daniel Widing en kalaspassning från egen blå och fri med Timråkeepern gör han inget misstag. DIF har ryckt ifrån till 2-0 en bit in i första perioden och det ser riktigt bra ut. Men efter målet så faller DIF tillbaka och det är lika passivt spel. TIK jobbar in sig lite mer och får även en viktig reducering i slutet på perioden. En ganska onödig utvisning där DIF slarvar i försvarspelet och Timrå släpps in gratis i matchen. Måste också att säga att det är en ovanligt snäll och ganska händelselös match. Domaren har inte mycket att göra när matchen saknar ordentliga närkamper, och delvis kanske det beror på att DIF:s Jimmie Ölvestad, Daniel Brodin och Patrik Cehlin de tuffaste gnuggarna saknas. Delvis i alla fall. 2-1 i paus.

I andra är det bara Timrå för hela slanten. DIF kommer inte upp alls i banan. Målchanserna är lätträknade för det är Timrå som skapar chanser och spelar enkelt, de gör det väldigt bra. DIF däremot får inte spelet att funka, alldeles för mycket slarv och inga raka linjer i spelet. Man kommer inte över röd så många gånger utan Timrå vänder spelet snabbt. Det hänger ett TIK-mål i luften och det är precis vad som händer. TIKs målskytt debutanten Linus Werneman får tag i pucken och vispar till och 2-2 är ett faktum. Stefan Ridderwall räddar många lägen innan detta målet men det såg inte hundraprocentig ut i det ingripandet dessvärre. Djurgården vinner skotten 16-14 men jag tycker inte att det går att plocka ut så många klara målchanser förutom Mackan Nilsons friläge. Efter två perioder är det hugget som stucket om vilket lag som ska vinna den här matchen. DIF måste vakna till om man inte ska förlora.

I tredje så var det liknande matchbild. Jag satt och väntade på att Djurgården skulle vakna till liv någon gång men det hände aldrig. Timrå kändes närmre segern för de skapade och spelade enkelt ur egen zon. De hade DIF i grepp långa stunder i anfallszonen. Matchen gick till sudden där DIF fick ett jätteläge när man fick ett fyra mot tre, men istället drar man på sig en utvisning och innan den verkställs så är gästerna där och avgör matchen. Men det känns rätt åt DIF. Som man agerar och uppträder idag var man ändå inte värda segern. Som jag skrev innan så var poängen till DIF knappt värdig. Blek och dålig insats sett över hela matchen av DIF-laget idag och därmed inkasserade man sin tredje raka förlusten. Dags och vakna till liv igen kanske?!

* Mika Hannula är klar för DIF, hoppas han kan bidra med lite spets framåt. Det blev en utespelare istället för en ny målvakt. Hoppas Janne Järlefeldt vet vad han sysslar med om det blir slutspel.