Rydaholms SK - Virserums SGF 5-3
1-0, 2-2, 2-1
Skott: 46-30 (14-9, 17-8, 15-13)

Ny viktig seger för RSK!
På förhand såg det på pappret ut som att RSK skulle ha fördelen när VSGF endast mönstrade elva utespelare. Det sista man ska göra är ju att underskatta och ta ut segern i förskott. Så i första perioden är inte RSK på tårna från start utan det är gästerna Virserum som startar matchen lite bättre men det är RSK som gör matchens första mål genom Mikael Stridsberg efter 11,32. Trots hemmaledning så är första perioden relativt jämn, litet övertag för RSK och ledningsmålet

I andra perioden chockstartar Virserum och sätter två snabba efter sex minuter, ett av dem var dock tveksamt godkänt då en bortaspelare blockerar Jesper i målet. Rydaholm spelar efter det upp sig och efter åtta minuter är får man ett bra läge, ett smörpass sätter hete backen Niclas Johansson sånär i ett friläge men hakas upp utan åtgärd av domaren. RSK fortsätter trumma på bra i flera minuter och man spelar nere i Virserums zon i nästan tre minuter, bland annat efter bra jobb av tredje kedjan. Det arbetet ger till slut välförtjänd utdelning,
Niclas Johansson sätter 3-2 efter 15,46 efter en riktigt fin passning av Viktor Johansson, det var ett riktigt snyggt spelmål! 3-2 tar RSK med sig in i paus.

I början av tredje får återigen Niclas Johansson tillsammans med Daniel "Lillis" Jonasson (som kunde spela trots sin fingerskada) ett riktigt bra läge att sätta 4-2 pucken, men gästernas målvakt spelar riktigt bra och håller VSGF kvar i matchen. Efter 04,42 drabbas hemmalaget av en utvisning men det gör ingenting denna dag för RSK spelar ruggit bra i boxplay, som dessutom i samma boxplay lyckas med en spelvändning och Erik Hallenstål sätter 4-2, efter en snygg passning av gotläningen Viktor Johansson.  Dock får samme Viktor får sedan en tuff utvisning emot sig och i samband med detta tar Virserum en timeout. Den hjälper föga, man kommer ner i RSK:s zon och spelar relativt bra men RSK försvarar sig bra så gästerna får inte till något bra. Istället fortsätter RSK att forcera, Niclas Johansson åker upp och skjuter iväg flera tunga skott och jagar fler mål. Så efter 14,08 spelar han fram till nye Daniel Elmersjö som blott gör sin tredje match i RSK-tröjan och med sitt första mål så gör han avgörande 5-2.

Återigen börjar Virserum spela bra, man tvingas satsa allt framåt och sätter bra press på hemmalaget. Man lyckas med en reducering till 5-3 med fem minuter kvar, och trots att man får spela i powerplay resten av matchen när RSK får ett par utvisningar emot sig. VSGF spelar sex mot tre sista minuten men RSK spelar smart och lyckas hålla undan riktigt starkt tack vare ett riktigt bra boxplay. Tiden rinner ut och RSK tar en ny viktig trepoängare.
Viktig seger och i och med det så är RSK med i toppen på riktigt allvar, vilket är fantastiskt kul! Man får lite mer utdelning och spelet är betydligt bättre än tidigare i höstas samt att man dödar utvisningar i boxen effektivt idag.
Viktigt för laget att träna bra emellan matcherna och ta match för match. Så får vi se vad det kan leda till.

Ännu en bra match av RSK - Bra jobbat idag boys!

Hör upp gott folk!
Vi tänker få ihop ett gott gäng, en klack till matchen mellan RSK-Diö, ett hett derby där vi ska göra allt för att peppa vårat gäng! Vi jobbar på att få ihop trumma, flaggor, konfetti och banderoller. MEN VIKTIGAST AV ALLT: så behöver vi erat  stöd, för alla vi RSK-supportrar ska stå i klacken och sjunga det högsta vi kan!! Jag uppmanar er att delta i detta, om vi får till allt detta, så blir det en match man sent ska glömma!

Kom och visa ditt stöd för RSK!

hälsningar: Philip Haglund och gänget!

(Det går att anmäla sig via vårat event på Facebook, annars är det bara att komma! Varmt välkomna alla!!)
-----------------------------------------------------

ALLA TILL HALLEN

UPPMANING!
Se till att joina ungdomarnas klack till denna matchen! Ju fler desto roligare och bättre stämning blir det!